- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Aktív témák
-
Departed
őstag
válasz
cowboy_bebop #8259 üzenetére
Jogos a felvetés
Pont az a lényeg, hogy mindig az előző szériákból lehet építkezni, rengeteg elemet használnak föl abból, hülyeség is lenne mindig 0-ról újrakezdeni...bár néha akad olyan félresikerült termék amelyiknél jobb lett volnaDe igaza van valamennyire westlake kollégának is, hiszen a főbb paraméterek olyanok, mintha két 4870-est raktak volna össze (800+800 ALU, 40+40 TEX, 16+16 ROP). De pluszban ott vannak még a DX11 tesszellátoros és egyebes fejlesztései is.
-
Departed
őstag
válasz
janos666 #7976 üzenetére
Ez viszont már abszolút izlés kérdése, ellentétben az új kártyák teljesítményével...nem hiszem hogy a vásárlók nagyobb része döntene a matricák alapján
Már csak két nap, és ömlenek majd az új képek ezerrel.
De hogy ez a felezett kimeneti rés lett a végeleges, ez ad okot aggodalomra -
Departed
őstag
válasz
Bluegene #6577 üzenetére
Pontosan, jók ezek a 4850-esek FullHD alatt.
Hát igen, a süvítés jó kérdés, én amúgy azt nem igazán tudom megérteni, hogy miért nem tesznek lehető legnagyobb elférő ventit a kártyákra. Ennek a ref-ventinek is könnyen lehet, hogy hangosan kell pörögnie, nem létezik hogy fizikai oka van (esetleg van körülötte hőcső vagy borda), hogy ilyen kicsit tesznek rá.
Vagy kötelező a refhűtőnek gyengének, cserélendőnek, újratervezendőnek lennie? -
Departed
őstag
válasz
TomLion #6573 üzenetére
Nem csak Te, szerintem az egyik legnagyobb tévedés volt élsimítás-támogatás nélkülire készíteni ennyire sok játékot, miközben már régesrégen, sok éve játsszuk az AA-kompatibilis játékokat. Szóval tényleg ideje már helyretenni ezt, bár úgysem az új vga-k fogják, de elterjedésük elősegítheti.
-
Departed
őstag
Mondasz valamit, bár ha kiülsz az előszobába egy hokedlire, akkor nem kell annyit forgatnod a fejed
Főleg ha óriás szobád van, mert akkor maradhatsz bent
Mindenesetre örömteli, hogy mivel egyenlőre (és a konzolok miatt a továbbiakban is) legtöbbször megfelelő a 48** kártyák teljesítménye FullHD alatti felbontásokra, ezért nyitnak az egyre nagyobb kijelzők felé az új szériával. -
Departed
őstag
Ez?
Winston 'The Wolf' Wolfe: Az út 30 perc, 10 percen belül ott vagyok!Vagy ez?:
Winston 'The Wolf' Wolfe: Winston Wolfe vagyok. Problémamegoldó.Egyébként pedig normális áron sebesség szerintem a legtöbb játékos igénye, és ezt inkább a topic címében szereplő cég termékeire mondhatjuk el.
-
Departed
őstag
válasz
janos666 #5393 üzenetére
De most akkor mennyire igaz az, hogy az Nvidia hátráltatta a DX10 elterjedését? Engem amúgy ez csak olyan szinten érint, hogy sohasem szabadott volna úgy tervezni a dolgokat (DX-et), hogy ha egyszer mondjuk 3-4-5-6-7-8 éve semmi gond nem volt az AA-val, akkor mindig úgy jöjjenek az újabb DX-ek, hogy ez végig megmaradjon. Elvégre a mem-sávszél az megvan hozzá, és rengeteget dob a látványon, vagyis inkább nem rondítja el a legszebb grafikát is.
Hmm..tehát a GT200-asokon driver-ben állítva AA-t lehet tenni mindenre? UE3-as játékokra, Wolverine-re, Fuel-re, Wolfenstein-re, satöbbire?
Mert ha mindre igen, akkor az Ati felé fordulok: mikor érkezik meg ugyanez a Radeon-ok esetében?Mod: bocsi, AMD-hez fordulok, még szokni kell, hogy már csak AMD van
-
Departed
őstag
Tehát aki még mostanság is "NV-drukker", azoknak nincs szükségük AA-ra? Vagy zöld szemüvegen keresztül kisimulnak az élek?
Lényeg ami lényeg, terjedjen el legalább a 10.1-es DX, de úgy igazán, ha a 4850-esemen is viszonylag jól menne, akkor a tesszelláció isVagy beszerzek egy 5850-est
-
Departed
őstag
Személy szerint ez az AA-nélküli Deferred shading-es divat zavar a leginkább. Ezer éve létezik az AA, mindig is használtam, és igénylem, mint a legtöbben. Szerintem a DX újkori történelmének legnagyobb blamája, hogy akár csak felmerült, hogy ne legyen minden esetben megoldva az AA _minden_ játékban.
Vagy csak én gondolom így, hogy egyszerűen játékba nem való dolog, és rengeteget ront a legszebb grafikán is a hiánya, a rece-hegyek? -
Departed
őstag
Azért azt se felejtsd el, hogy a jelenlegi 48xx tulajdonosokat sem árt valamivel csábítani, hogy ne csak az előző generációs kártya, hanem a friss kártyacsaládból is vegyenek egyet, ami magasabb árnál sokkal kevésbé csábító.
Az meg hogy az eladott olcsóbb ár miatti plusz példányszám és kisebb kártyánkénti bevétel hogy viszonyul...hát azt számolgassák azok akiknek ez a munkájuk -
Departed
őstag
válasz
cowboy_bebop #5322 üzenetére
Pontosan! Az agresszív nem azt jelenti, hogy agresszívan pofáncsap az ára, hanem hogy agresszívan beránt a boltba, hogy vegyél egyet
-
Departed
őstag
-
Departed
őstag
Pedig már kezdtem megörülni a cikk alapján, hogy mégis lesz viszonylag normális élsimítás, hiába a Deferred Rendering+DX9 kombó. Mondjuk a GTA4-es széthomályosító "élsimításánál" azért remélem szebb lesz és nem zavaró
Az FPS értékek szívderítőek, főleg hogy azt írják hogy gépigényes helyen méregettek.
-
-
Departed
őstag
Ilyen hűtés van a 4850-esemen, állandó 25%-on megy CC-ben belőve, így nem hallatszik, és rendben vannak a hőmérsékletek is...Valóban best buy mindenkinek akinek még gyengébb kártyája van
rocket: Pont ez a lényeg, hogy az Ati megmutathatja az Nvidiának, hogy kell jól 58**-as számú kártyát készíteni
-
-
Departed
őstag
Hát én eggyel régebbi család kártyájáról, az X1800-asról váltottam tavaly októberben HD4850-re, és messze a legjobb kártyám teljesítmény/időpont arányban.
Persze azért a HD2600xt jobb az én régimnél, de nem bírnék ilyen sokat várni, főleg, hogy viszonylag normális kibírható áruk van a "4-eseknek" Bár a 35k jobban festett októberben, de hát ez van
De azért kitartás a DX11-ig -
Departed
őstag
válasz
InVeRiX #1813 üzenetére
Pontosan így gondoltam énis, egyetértek veletek
Bár ne szünjön meg az Nvidia, esetleg legyen az alneve a cégnek "Ati-kártya árlehajtó"...Mert jelenleg csak ez jut jó róluk eszembe.
Volt gf4 mx-em fx5600-am (szerintem mindkettőt 40 fokos lázzal befolyásolva vettem), tesómnak máig 3D-ben működőképtelen 7600gt-je...és most ezek a mammutméretű gpu-k...szóval kábé 180 fokot kéne fordulniuk hogy eszembe jusson választani a kártyáik közül.
Persze senkit sem akartam sérteni, egyszerűen úgy látom hogy az Ati halad a jó irányba, jót jó áron...mi kell még?
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest