- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Aktív témák
-
aimettirlz
tag
1. Nem keverem, csak nem teljesen ismerem még a rendszert hogy mi hogy fut és sok kérdést tettem fel,
2. Ezt én is így gondoltam csak nem voltam benne biztos..
3. Rendben beírkálom a folyamatokat egy listába nm soká..
4. Tehát ha nem fontos az adott folyamat akkor inkább töröljem le? (például) mert nem lehet vele micsinálni...
-
Fehércápa
aktív tag
Androidos gps program a google, a sygic, a navigon és ennyi,ugye? Igo elvileg nincs androidra, tomtom meg gyakorlatilag sincs, ugye?
-
Mr X
veterán
válasz
aimettirlz #28596 üzenetére
Te kevered a memóriát és a tárhelyet. A telepítéssel a tárhely fogy, a memóriát a futó appok eszik meg.
Ha valamit átraksz SD-re, attől néhány adat még a belső tárhelyen marad, teljes mértékben nem tud SD-ről futni.
Nem tudom, összeszedték-e valahol, hogy melyik folyamat mi? de ha leírod, melyik érdekel, biztos meg tudja itt válaszolni valaki közülünk.
Ha valami úgy gondolja, hogy futnia kell, azt hiába lövöd ki, mert ahogy TRob1 is írta, újra el fog indulni, ezzel processzor és akkuidőt eszik.
-
aimettirlz
tag
task killert csak azért használnék hogy amit mégis ki akarnék lőni azt tudom automatizálni mondjuk képernyőzárásra... nem?
azt tudom hogy szerver része de le van az írva valahol hogy mi mire való? mennyire fontos? miért felelős? mert kb csak annyit ír hogy ez meg az alkalmazás indította el... érted...
az SD kérdést azt valószínűsítettem énis bár nem minden sdre települ azt külön mindent át helyezek a rendszeren belül és ott azt látom hogy egy része mintha benne maradna (mint egy parancsikon?) példa: letöltesz X dolgot 10MB... áthelyezés SD-re és utána még azt írja mondjuk hogy 0,89MBot zabál tehát akkor az nem tud teljes mértékben SDről futni? vagy hogyvanez? ami tud az alapból oda is települ?
a widgetek akkor az meg tiszta sor...
jah és amúgy egy újraindítás eléggé stabilizálja a dolgokat... mennyi kell az alap android rendszernek? hogy akadásmentes legyen? mert most minden ha együtt füt oylan 200mbot zabál és van még olyan 130 szabad...
[ Szerkesztve ]
-
Mr X
veterán
válasz
aimettirlz #28593 üzenetére
Task killert ne használj, cska ha beragadt folyamatot akarsz lelőni. Androidon a rendszer szerves része, hogy bizonyos szolgáltatások futnak a háttérben. De nem aktív a legtöbb, nem fogja lezabálni az akksid.
Az alkalmazások letöltése nem szól bele a szabad memóriába, csak a tárhelyed fogy tőle.
A widgetek folyamatosan futnak, így ott lesznek a memóriában.
-
TRob1
veterán
válasz
aimettirlz #28593 üzenetére
Vagy a harmadik lehetőség: Android rendszer így működik, mindig nyitogatja magától az alkalmazásokat. Ha te bezárogatod amit gondolsz, ő úgyis megnyitja, és ezzel csak terheled a procit és nő az akku használat. Ha valaminek kell a memo, akkor ő magától bezárja ami nem kell...
-
aimettirlz
tag
Üdv, olyasmit szeretnék kérdezni hogy van egy ARC S-em amin Ginger fut... nos sikerült nagyon gyorsan eléggé tele rakni -> ergo el kellett kezdeni foglalkozni az advanced task killerrel...
Nah most a kérdésem a következő:
-attól hogy letöltök alkalmazásokat mondjuk SD kártyára annak elvileg semmi köze a rendszer futó memóriájához igaz?
-a kirakott widgetek használják konkrétan a belső memóriát? (mozgóháttér + időjárás + akku)
-nah már most a legdúrvább dolog amit nem értek hogy ebben a bizonyos listában amiben ki tudom killelni az applikációat és felszabadul 50-80mb memória akkor miért jönnek újra és újra elő alkalmazások a semmiből amiket el sem indítok?
Két dolog lehetséges: a program fake dolgokat jelez ki.... vagy a feltelepített programok crazyznek be adatforgalom vagy akármi miatt... TUtdok ebben segíteni?köszi
-
Levmen
tag
Sziasztok!
Szeretnék tőletek segítséget kérni! Van egy progi a neve: Shakeoff És egyszerűen nem tudom letörölni! Törlésnél kiírja hogy: Az eltávolítás nem sikerült.
Ilyenkor mit kell csinálni? találkozott már valaki olyen problémával?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
gyuszmó
őstag
Ez a progi tényleg jó a fiókból letölti a cuccot nem kell böngészőből megnyitni
Nekem is a 2.3.5.2 van fent,és nem tölti le,csak ha kedve van
ma nem volt
[ Szerkesztve ]
-
Nem igaz! Próbáld ki a Boat Browser ( csónakos böngészőt ) , letöltötti a csatolt fajlt!
Igaz én is a gmail apk használom, de ha valakinek a böngésző a becsípődése? -
punky10
addikt
válasz
atillaahun #28577 üzenetére
Böngészöböl tényleg nem megy a lrtöltés
Akkor csakugyan kell hozzá külsö program,de szerencsére ez be van épitve sz OS-ba:gmail app a neve... -
Kakumix
senior tag
válasz
Sanyi.mTs #28580 üzenetére
Google Latitude: megoszthatod hol vagy és láthatod barátaid hol vannak (térképen)
A Google Docs nem offline szerkesztő az csak a webes Docs-nak egy alkalmazásba burkolt változata. Ha a webes Google Docs-ot használod és van neted is, hogy a telefonról is azt használd akkor érdemes lehet lecserélni. De próbáld ki mielőtt lecseréled! -
punky10
addikt
válasz
atillaahun #28579 üzenetére
Igen,ott van az SD-n,a download mappában.Semmi plussz progi,megnyitottam a gmail appot,és kész.Esetleg te böngészöböl probáltad?Megnézem ugy is.
-
Sanyi.mTs
addikt
docs to go-t érdemes lecserélni Google Docs-ra?
Mi az a latitude?
-
atillaahun
veterán
-
punky10
addikt
válasz
atillaahun #28577 üzenetére
Most néztem,egy tavalyi karácsonyi mailbol letöltöttem a pps-t.Sikerült...
-
gyuszmó
őstag
Sziasztok
Ti sem tudtok mellékletet letölteni gmailos fiókból?
Eddig sikerült,mától nem megy.
Ötlet?
köszi
Epub filet szeretnék leszedni -
twine
veterán
Sziasztok
A napokban vásároltam életemben először a marketen szop-ver-t
(Svox Mariska + ecid )
Az volna a kérdésem, hogy ha mondjuk készüléket cserélek, akkor is fel tudom használni a későbbiekben a megvásárolt progit? Magyarul felhasználói fiókhoz van rendelve a program amiért pénzt adtam? Tehát Rom, és/vagy készülékcsere esetén is tökéletesen fel tudom használni a későbbiekben a programot?
MI ennek a menete? Szükséges szabályosan uninstallálni, mondjuk wipe előtt? Vagy nem? Vagy hogyan?
Köszönöm előre isSzerk:
Valóban csak ezt az oldalt kellet volna elolvasnom
Az egyéb (uninstall etc....) fennmaradó kérdésre pedig megadtad a választHálás köszönet...Szóval elvileg, mostantól szabadon telepíthetem az alkalmazást....
Köszönöm még 1X[ Szerkesztve ]
-
Dr_Senkihazi
aktív tag
üdv.
navit szerettem volna telepiteni a skétemre,és a barátnöm samu mini-jére és egyiken sem megy ugyanaz a navi,amit eddig mindenen használtam.(skate 2.3.5 mini 2.3.4 GB)
a navi pedig sygic 10v8.2....
mi lehet a gond?
esetleg tudnátok ajánlani valamit?
thx -
Foose
addikt
ADW launcher Ex kérdésem lenne. Majdnem minden taló bekapcskor ki kell választanom a feltelepített Nexus téma beállításait. Ikonok,dock kinézet... Ez miért van? Miért nem jegyzi meg?
-
TRob1
veterán
válasz
hodostamas #28566 üzenetére
Köszi az infot a nép nevében!
Szerencsére az ilyenek hamar eltűnnek (én meg pl. elsők között semmit nem is telepítek telefonra).[ Szerkesztve ]
-
hodostamas
addikt
Megint felkerült pár spam program a Market-re, és eléggé sokat telepítik is, vigyázzatok velük!
-
Fauno
tag
Köszönöm a válaszokat!
-
Fauno
tag
válasz
toth_janika #28557 üzenetére
Ha megvettem az alkalmazást, idővel valamilyen okból telefont váltok, újból meg kell vennem, vagy átvihető az új készülékre is ?
-
Fauno
tag
válasz
toth_janika #28557 üzenetére
Ha a program ára 9.99$, akkor elég ha 12$ teszek rá?
-
Fauno
tag
válasz
toth_janika #28554 üzenetére
Köszönöm a választ!
Akkor már csak egy kérdés merül fel: Lehet fizetni virtuális (Internetes) VISA kártyával?
Így lehet, hogy ennél bekavarna ez a leemelés és visszarakás? -
toth_janika
őstag
Meg kell adnod nevet, telefonszámot, címet, mindent, mintha egy mezei rendelős webshop lenne.
Kell a kártyaszámod, a CVC-d, a lejárati dátum.
Utána összerendeli a loginodat a kártyaadatokkal, leemel róla pár dolcsit, az első vásárlás előtt, hogy megnézze van-e rajta elég zsé, de ezt majd visszakapod, utána mehet a vásárlás
Ennyi -
Fauno
tag
Ha szeretnék vásárolni az Anroid Marketen, meg kell adni a címemet, telefonszámomat?:
Most letöltöttem a marketről egy free programot és szeretném megvásárolni a teljes, fizetős verziót. Csak megadom a kártyaszámot és máris letölthetem a programot, vagy, hogy működik itt a vásárlás?[ Szerkesztve ]
-
punky10
addikt
+1 a Mortplayernak.Most,hogy irtad,leszedtem,és q..va jo tabletten is
Eddig eszembe sem jutott,mert régebben X10Minin probáltam,de nem tetszett,kicsi volt neki a kijelzö.Tabletten viszont most a legjobbnak tünik....Meghagytam a Justplayert is a Youtube és a dalszöveg támogatása miatt,de Mort beugrott 3.playernek.
[ Szerkesztve ]
-
-
TRob1
veterán
válasz
mefistofeles #28547 üzenetére
MortPlayer Music magyar, és nagyon jó lejátszó.
(Widget hozzá, annyi hogy ennek a beállításmenüje nem magyar, legalábbis nálam nem az) -
punky10
addikt
válasz
mefistofeles #28547 üzenetére
Mennyire legyen magyar?Magyar fejlesztésü,vagy magyar nyelvü legyen a kezelöfelület,esetleg elég,ha a beállitások magyar nyelven vannak?Ha ez utobbi is elég(a kezelöfelület ugyis a nemzetközi ikonokat tartalmazza)akkor pl a Justplayer.Tabon használom,mert 8"-on kevés lejátszo néz ki jol...
-
Skacok! Magyar nyelvű zenejátszó progit keresek androidos telóra. A marketben nem igazán találtam, tudtok valamit ajánlani?
-
Tesztelo.hu
senior tag
Mi okozhatja azt, hogy az SMS-eket többször is megkapom? Azaz nem simán többször jelez a telefon egy SMS miatt, hanem az üzenetek között is többször megtalálható ugyanaz az SMS. Handcentet használok egyébként. Szolgáltatói hiba is lehet?
-
fatal`
titán
válasz
sgergi #28541 üzenetére
Mert a Google megváltoztatta a gmailt, így elvileg más módon nem lehet lekérni az új üzenetek számát.
Viszont érdekes, hogy mindennél működik, kivéve a gmailt.
(#28538) pockos13: Az ikonra nyomj rá, csak akkor tűnik el sajnos, nem fogadott hívásnál is így van.
[ Szerkesztve ]
-
sbernardo86
csendes tag
Sziasztok!
Olyan appot keresek, ami:
1. Ha nem nyulok a telohoz, akkor x sec mulva min-ra veszi a fenyerot, majd ujabb x ido elteltevel lekapcsolja a kepernyot, majd ujabb x ido elteltevel lezarja azt. Ugyebar ilyen van beepitve, csak kulon-kulon nem lehet allitani az idoket.2. Tudtok olyan progit ami kezeli a samsung erintogombjait? Tehat pl ha kikapcsol a kepernyo akkor is erzekelje ha valamelyik erintogombhoz erek es ne kelljen a Home (kattogos) gombot nyomogatni.
Koszi elore is!
-
pockos13
aktív tag
Na addig is szüneteltetem amíg nincs rá megoldás.Vagy először a rendes oldalon kell elolvasni? Így se jó hogy nem a telefonon olvastam el az üzenetet.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
Hát nem tudom ti hogy csináltátok meg hogy működjön Llama-val a pozíció-frissítés Latitude-on, de nekem sehogy sem működik.
Minden a videó szerint beállítva, mégsem jó. Akkor frissül max Latitude-on az állapotom, ha kézzel rányomok.... Hurrá....
Továbbá ki akartam próbálni a Wake On Lan lehetőséget, ha beérek az adott cellába, akkor elindítsa a WOL progi shortcut-ját,s küldjön a gépnek magic packet-et, de ez sem működik, Llama létrehozza a shortcut-ot, viszont úgy érzékeli, mintha nem tallóztam volna be neki, listában sem jelenik meg. Eddig 2őből 2 funkció nálam nem működik, nem valami meggyőző.
-
Bazijoe73
senior tag
Valami normális Fax program létezik Androidra ami küld és fogad is??
-
fatal`
titán
válasz
vinikorn #28526 üzenetére
Root Uninstaller, MyBackup, Astro File Manager
TRob1: Na hát nálam nem működik a gmail értesítés, hiába lett elvileg javítva. Most jött egy levél, rezgett, villogott, felül jelzi is, de az asztalon kint lévő gmail ikon mellett nincs szám.
Vagy csak, akkor működik, ha a dokkra teszem?
[ Szerkesztve ]
-
R19
senior tag
válasz
vinikorn #28526 üzenetére
A Marketről letöltött progikat az alábbi módon találod meg a memóriakártyán:
-leszeded az ASTRO File Manager-t:[link]
-Application Backup - bejelölöd a kívánt alkalmazást, vagy akár az összest.
A mentést az Sdcard/Backups/Apps mappába teszi, ezek a progik apk-i.
Innét tetszés szerint minden újra telepíthető. -
vinikorn
aktív tag
Az appok mentésére és gyors visszaállítására milyen ingyenes megoldások vannak?
Köszi!
-
Mano_01
aktív tag
-
TRob1
veterán
Há' pont azért kérdeztem, hogy mi az egyszerűbb módszer amit használsz, és esetleg minden más gépen is elérhető ahol épp kell? Mert nem ismerem ezeket a trükköket. Viszont nem szeretnék több appot 1 dologra használni. (Kimenő dupla/tripla/.. adatforgalom itthon nem téma egyébként, főleg néha 1-1 fájlnál)
(#28507) sittes79:
Igen, tud.[ Szerkesztve ]
-
Gabbana
aktív tag
Két progit keresnék:
1. telefonszámla számláló. Tök egyszerűek a percdíjaim de jó lenne látni mennyit telefonáltam perc alapon. T-mobilnál lekérhető ez egyébként előfizu esetén?
2. Olyan progit amivel lehet webcamerázni vagy videotelefonálni telefonnal vagy pc-vel.
Samsung Galaxy s2-re kellene. -
ko9
addikt
Ezzel webalapon ki kell tallózni, és úgy küldi fel. Egy drag'n'drop módszer bőven jó lenne, de erre nem találtam lehetőséget, csak az ilyen Samba/FTP módszerrel.
Dropbox-al az a baj, hogy előbb feltölti külső tárhelyre, és onnan letöltöm - duplán felesleges adatforgalom kifele... -
sittes79
addikt
adatok titkosítására keresek progit, pl. kártya adatok stb. note everything pro tud ilyet?
-
atillaahun
veterán
Nálatok a FriendCaster küldi az értesítést push módban? Nálam csak akkor, ha megnyitom a programot. Elég szutyok, remélem hamarosan megrohad már a faszbukk, és a többség átszokik google+ ra.
-
TRob1
veterán
válasz
fatal` #28502 üzenetére
Nem tudok róla hogy ilyesmit lehetne... de pl. ha ilyen problémám lenne, akkor se lenne probléma (jó kis mondat
), mert a tárcsázóról 1 gomb vagy görgetés és ott a kapcsolatok.
ui: Jah, nekem 6odszorra se fogadta el se @gmail.com-mal a végén, se anélkül.
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
Nálam másodszorra elfogadta, de azóta még nem jött e-mailem.
Ha már itt tartunk: Nem lehet valahogy beállítani, hogy a nem fogadott hívások értesítése ne a tárcsázón, hanem a kapcsolatokon jelenjen meg? Csak ezért tartom kint a dockon a tárcsázót, jó lenne a helyére a gmailt tenni, hogy ne kelljen lapoznom miatta (másik asztalon van az ikonja).