- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Aktív témák
-
válasz
acsati #49695 üzenetére
Mért ne volna, én kettőt is használok, a Google Maps és egy egy 3 betűst, de kimondani nem merem. Féltem az életem.
Ha azt szeretnéd, hogy folyamatosan navigáljon a Goole Maps akkor mobilinternettel célszerű. A térképet le lehet menteni a készülék memóriájába. A hárombetűsnek nincs ilyen jelegű gondja. -
válasz
tybsen #49647 üzenetére
Ikon fájlt PC a legkönnyebb szerkeszteni, de a legtöbb alkalmazásnak saját ikonja van. Van letölthető icon pack a launcherhez.
"Tehat egy 1x1 helyre több kis ikon."
Arra gondolsz, hogy egy ablakon belül több indító ikon legyen? Erre én az Apps Organizert [Apps Organizert ] használom.
-
válasz
takjoe #49274 üzenetére
"Telepítettem a SVOX-ot ,vettem hozzá egy magyar és egy angol hangot, letöltöttem a Moon Readert és a Cool Readert, de nem tudom összehozni. Van valakinek ilyen irányú tapasztalata?"
A beállítások -> hangbevitel és kimenet -> szöveg beszéddé alakítása -> itt állítsd be alapértermezett motornak Svox TTS, ill. Hu nyelvet.
A Cool Reader támogatja a TTS felolvasást. Az ingyenes Moon Readerben nem találtam ilyen jelegű lehetőséget.
Cool Readerrel megnyitsz egy szöveg fájlt, egyebek -> felolvasás TTS.
( az epub fájlt nem tudja felolvasni, de a txt és dok folyamatosan olvassa, lehet sebességet és hangerőt állítani is. ) -
-
-
válasz
csongi #48190 üzenetére
A XXI sz.-ban itt tart a mobilkommunikáció, teljesen mindegy, hogy melyik platformot használod, a személyes adatokat nem a kredencbe tarják, ez van, ezt kell elfogadnod, ha nem tetszik akkor nem fogod tudni használni az "okos" rendszert. Ez sem tragédia, enélkül is lehetsz boldog, csak megfosztod magad az internet által nyújtott lehetőségektől. Egy példán bemutatva: azért nem ülök autóba, mert a statisztika szerint nagyon veszélyes. Ez így igaz, neked kell dönteni!
Viper26
"Mxplayer ajánlott?"
Igen, szerintem ez a legjobb,a BS Playerről váltottam erre, jobb! -
válasz
GrooveHero #47964 üzenetére
-
válasz
Tesztelo.hu #47646 üzenetére
Balra dőlő ékezettel írd, a nemzetközi betűkészletben megtalálható!
Az Ő és a Ű-nek nincs ilyen lehetőség, itt marad a rövid ékezet.
Ez egy nemzetközi SMS karakter szabvány, így csak egy betűnek fog számlálódni, a hosszú magyar ékezetekkel sajnos több karakternek számolja.
Lásd a képet! -
válasz
Nocsesz1 #47284 üzenetére
Természetesen van olyan alkalmazás, ami felveszi a telefon beszélgetést pl. az AllCallRecorder ( nem minden márka támogatja ).
Olyan alkalmazás, ami másik telefonról indítja arról nem tudok, de kérdezd a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatot, ők használnak ilyen eszközöket.
Sok ember azon is megütközik, hogy mért akarja valaki felvenni a beszélgetéseket, az meg már nekem is kiveri a biztosítékot, hogy valaki külső személy figyeljen meg. Egyébként törvénybe ütközik, a rendőrség is csak bírói ill. ügyészi engedéllyel teheti meg.
Elég perverz dolognak tartom, inkább valami személyiség fejlesztő alkalmazást kellene keresned! -
válasz
RAiN91 #47212 üzenetére
"Igazából villámot szeretnék fényképezni,"
Megkövetlek, lehet szép képet készíteni a telóval is, a készülék neve Nokia 808 PureView . Az állam leesett olyan szép lett, BobTail siófoki villámja
Ezek után őt faggasd a technikáról, amit az előző hozzászólásomba írtam általánosan érvényes, "a kivétel erősíti a szabályt". -
válasz
RAiN91 #47212 üzenetére
Sajnos a mobil telefon nem alkalmas villám fényképezésére!
Nem lehet nagyon kicsi záridőt állítani egy-két század sekundumot, ill. a fényérzékelő lapka és az objektív is kevés az ilyen jelegű profi képekhez.
Ha minden áron fényképezni szeretnéd a villámot, akkor videót vegyél fel, majd abból vágjál ki képet!
Villám ízelítőnek, ha megfigyeled a sarokban az idő múlását, akkor láthatod, hogy milyen szupergyors kamera kell hozzá. -
Jaj, bocsáss meg, hogy segíteni szeretünk volna!
"Nagyon tetszik, hogy mutatja az ékezetes karaktereket
"
A mosolygó arc előtt inkább írásjelet tehettél volna, akkor most egyértelmű volna a dolog. Egyébként akárhogy olvasom ez egy kérdés, vagy is a te problémád. Az más kérdés, hogy nem biztos, hogy arra válaszoltunk amire gondoltál.
"hogy mutatja az ékezetes karaktereket " tökéletesen!
Amúgy meg nagyon szépen KÖSZÖNÖM!randras
Nem tudom, hogy mennyire izgat a kvantum fizika, de mostanában vélték felfedezni, amit földi valóságban ok-->okozatnak vélünk, az a kvantum fizika szerint fordítva van. Előbb van az okozat és utána az ok.
Szerintem ebben az esetben is ez történhetett.
Ha jobban érdekel a téma, akkor itt olvashatsz róla. Kvantum-radar -
válasz
fatal` #46315 üzenetére
Kösz! De nem valószínű, hogy élek vele. Az általam linkelttel tökéletesen meg vagyok elégedve, ingyenes, magyar nyelvű ( ami nagyon fontos a beállítások miatt), ezt is lehet olvasni adatkapcsolat nélkül, természetesen, ha előtte volt frissítés. Lehet szöveget másolni belőle, linket közvetlenül küldeni stb. Beágyazott képeket is kezeli és ami nekem szimpatikus, hogy puritán, 625 KB foglal a memóriából.
Egy képmontázs a felhasználói felületről: [link] -
válasz
alexander12 #46307 üzenetére
Szerintem sokat, de minden relatív!
Javasolom, ha nagyon korlátozott az adatforgalmad, akkor valamelyik RSS hírolvasót használj.
Nekem ez vált be:Sparse rss
-
válasz
petakpa1 #45682 üzenetére
A készülékeden van más email alkalmazás is, ha nincs, akkor is van más alternatíva, töltesz le egyet és beállítod a freemail fiókodat. Nem kell feltétlenül nélkülözni! Vagy a bejövő leveleidet átirányítod az új fiókodba, a címjegyzéket is ki lehet menteni (exportálni) a freemailből.
-
válasz
Polllen #45680 üzenetére
Google, Chrome, Gmail, Goole Play, Android ezek szerelmesek egymásba!
Persze, hogy más multicég levelező rendszere is működik, de ha nem akar az ember bonyodalmakat, akkor célszerű a google alkalmazásokat előnybe részesíteni. Nem kötelező, de, Gmail fiók nélkül nem tudod használni a Goole Play áruházat.
Sajnos ez van! -
válasz
petakpa1 #45671 üzenetére
"max nem használom majd semmire"
Ezzel tudod majd szinkronizálni a telefonkönyvet, naptáradat ill. a Google Playnek is szüksége lesz rá.
Ha ennyire rossz véleménnyel vagy a Google-ról, akkor kár volt androidos készüléket venned.
A leveleidet valóban átirányíthatod a gmailre.atillaahun
Na ezt nem tudom! -
válasz
atillaahun #45649 üzenetére
A legutóbbi Adobe Falsh Player 11.1.111.10-el nekem viszi az Opera Mobil az Indavideókat, igaz, hogy brutál sok memóriát emészt fel, de lejátssza. ( SE Xperia Mini Gingerbread )
-
válasz
atila4 #45302 üzenetére
Nincs abszolút győztes, képvágásra nekem elég a ES File Explorer, ha a színekkel és a kontraszton is változtatni szeretnék, akkor a PicSay.
A komolyabbak internet kapcsolatot igényelnek, mert egy szerveren végzik el az átalakításokat. Az Adobe Photoshop Express se rossz, csak az a bajom vele, hogy csak a kamera mappából hajlandó dolgozni.
Igényesebb fénykép korrigálásokat továbbra is PC kell megoldani. -
-
Tegnap lettem figyelmes rá, hogy a Swype Beta for Android, saját rádióból is felismeri a beszédet.
Rádiózás közben ép használtam ezt a hangból szöveg átalakító funkciót, amikor a hírek ment a rádióba. Először azt hittem megbolondult az alkalmazás, hogy milyen szöveget kreált nekem, mire rájöttem, hogy a híreket alakította szöveggé.
Ha valakit felizgat ez a lehetőség, akkor csak annyi a teendő, hogy rádiózás közben megnyit egy szöveges fájlt, majd a tűzre kattintva elindítja a felvételt, és láss csodát!
Ha a háttérben zene is van, akkor azt már nem tudja értelmezni, hibát ír ki.
Most jutott eszemben, gyorsan ki is próbáltam, a telefon beszélgetést is átalakítja szöveggé!
Nem elég, hogy fel lehet venni a beszélgetéseket különböző alkalmazásokkal, most már egyből el is lehet küldeni a szöveges változatot e-mailben. -
válasz
ncc1701 #45075 üzenetére
Pl. a MyPhoneExplorer Client és a hozzátartozó PC MyPhoneExplorer
-
Szerintem itt többet tudnak segíteni. Milyen mobiltelefont vegyek?
Keveset tudunk édesanyádról, hány éves, milyen beállítottságú, érdekli-e a műszaki újdonságok, stb. Ha anyukádnak választasz, akkor az ő igényeit fed figyelembe, ne a divatot.
A nagy kijelző arányosan rövidebb üzem idő, ugyan ez igaz a sokoldalúságra is.
Nokia s40-ben is van még egy darabig egy-két készülék. Nokia Asha 302 vagy Nokia Asha 300 , Nokia C5-00 5 MP -
válasz
helixP #43870 üzenetére
Csak, nem biztos, hogy a készüléken levő alkalmazás figyelembe veszi a szín módosítást. Eddig három naptárt próbáltam a Jorte, aCalendar, és a Business Calendart ill. a telefon saját naptárját, de egyiket sem befolyásolta az eseményszín megváltoztatása a gmailos naptárban.
-
válasz
vik1228 #43760 üzenetére
"Olyan Androidos alkalmazást keresek ami a telefon fényképezőjét használja mint szkennert (pdf) formába"
Erre ez tuti nagyon jó!
CamScanner -Phone PDF Creator
"képes szöveget felismerni és egy adott dokumentumban (pdf) azt a szövegrészletet megkeresni?
Lefotózod a szót / szavakat és az megkeresi a pdf-ben!"Szerintem erre a célra használd a
Google Goggles, ugyan is ezek a camera scennerek csak képfájlt készítenek, a szöveget neked kell hozzá írnod.
Ha olyan programra gondoltál, mint a PC szövegfelismerő (OCR) :: ABBYY FineReader, ilyennel én még nem találkoztam. -
válasz
Frozzy #42506 üzenetére
"Szerintetek melyik a legjobb leggyorsabb böngésző ?"
Nincs abszolút győztes. A gyorsaság függ az adatátviteli sebességtől és a teló hardverétől is.
Az Opera Mini nagyon közkedvelt a takarékossága miatt, de valóban nem ő a leggyorsabb és a legjobb. 3G adatforgalommal viszont ő a legszerencsésebb választás. Fi-Wi-vel jobban szeretem a nagy testvérét az Opera Mobilt, de neki is vannak korlátjai apk és zip fájlok letöltésével sokszor szarakodik, ekkor használom a gyári böngészőt.
Mindegyik jó valamiben, tökéletes nincs! -
válasz
parkasz #42188 üzenetére
Nem tudom, hogy melyik jegyzettömböt használja, de amit én ismerek és használok abban mindegyikben van olyan lehetőség, hogy küldés. Ebben az esetben csak el kell küldeni egy email címre. A Note Everything pl. a naptárba is hajlandó küldeni. A MyPhoneExplorer client automatikusan összeszinkronizálja a PC-és Alkalmazással. Ha van a telón fájlkezelő, akkor a kívánt szövegrészt kijelölöd majd mint szerkesztett szövegrész beilleszted a fájlkezelővel előre létrehozott txt fájlformátumú fájlban, majd ezt elküldheted, másolhatod stb.
-
válasz
tomlac14 #41827 üzenetére
Adatkapcsolat megvan a telefon és a fiókod között? Az automatikus szinkronizálást kapcsol be a telóba, vagy legalább manuálisan frissítsd meg!
Nem tudom, hogy mobil adatkapcsolattal vagy Wi-Fin akarsz szinkronizálni, de ellenőrizd le a beállításokat, lehet, hogy itt van a bibi nem jók a beállítások vagy nincs is engedélyezve. -
"battery drain", de szép magyar szó! Talán így szerencsésebb volna az indokolatlan akkumulátor merülés, hogy mások is értsék ill. ápoljuk a magyar nyelvet is.
A folyamatos adatszinkronizáló be van kapcsolva, Facebook, gmail stb.?
Ezek az alkalmazások is jelentősen merítik az elemet. -
válasz
Danesz94 #39657 üzenetére
Az időt nem nagyságba mérik, hanem hosszra! Gondolom te is így gondoltad. A hagyományos fényképezőgépen valóban lehet állítani blende nyílást ill. a zárási sebességét, de a digitális kamera egy kicsit másképp működik, de biztos tisztába vagy ezzel te is.
Itt nem enged ennyire belenyúlni a beállításokban, inkább különböző motívum témából lehet választani, olyat mit a régi szovjet fényképezőgép a Szmena, csoportkép, napos idő, sport stb. -
válasz
bubi92 #38817 üzenetére
Persze, hogy be lehet állítani! Az is igaz, hogy jól el van dugva!
Megnyitva a fiókodat: egyebek, beállítások, fiókbeállítás (itt tapicskolj a fiókodra), a legalján értesítendő címkék, beérkezett üzenetek, csengőhang.
Igaz milyen egyszerű! Valami elmebeteg programozó dugta el ennyire.
-
válasz
amulet #38695 üzenetére
Pl. MyPhoneExplorer, ill. ehhez szükséges a telefonon a segédprogramja MyPhoneExplorer Client
-
válasz
DataTraveler #38417 üzenetére
Mobiltelefonokkal a MyPhoneExplorer együtt működik ezen a téren is, próbáld meg!
Telepíted a PC-re a MyPhoneExplorer, majd a tabletre a MyPhoneExplorer Client segéd programot, és jöhet a szinkronizálás. Ha felismeri, akkor ezek után ki tudod tenni a monitorra a tablet kijelző képét, ill. irányíthatod is a PC-ről.
De ez csak feltevés, én még tablettel nem próbáltam, de telón már sokszor. -
válasz
GrandeP #37788 üzenetére
Valóban először én is csodálkoztam, hogy milyen primitív az android háttér beállítás tekintetén, de már elfogadtam.
Hunfatal már leírta a megoldást, mért nem úgy csinálod? Képszerkesztő programmal lehet legkönnyebben megoldani. Egy nagyobb felbontású képből vágj ki pl. 640X480 pixelű képet, majd egy kicsit javítgasd igény szerint, majd mehet a dolgára.
Kis felbontású képpel ne is próbálkozz életlen lesz!RBJ
Sajnos az informatika ilyen irányt vett, mindent és mindenkit lehet kontrollálni, de ha félsz, ami jogos, akkor marad a postagalamb.
-
Ha a saját lejátszóval akarod nézni, akkor MP4 vagy 3gp, de egyébként nem kell, csak megfelelő lejátszót kell letölteni a telóra és visz majdnem mindent. Nekem most a MX Player jön be legjobban, de igények kérdése az egész.
Látom közben sokan adtak tanácsot. A film helye nincs egy adott mappához kötve. -
válasz
rinike #37557 üzenetére
Tisztelt Rinike!
Ahogy TRob1 előttem mondta a gmail fiók naptárjával lehet ilyen ütemezést végre hajtani.
De ehhez internet kapcsolat is szükséges, hogy a készülék naptárját folyamatosan szinkronizálja. Módosítani csak PC-ről tudod az 5 hetes ciklust, ugyan is több lehetőség közül ez pont nincs benne a telefonba.
Gmail naptár! -
" Te nem a némítással kevered? Tehát bejövő hívást nem utasít el, csak némán jelzi, mert most ez történik."
De, ahogy most mondod valóban ez történik. Nekem így is tökéletes.
" az lenne a jó, ha a hívó félnek azt jelezné, hogy nem vagyok elérhető, vagy pl. foglaltat. De semmiképpen ne azt hallja, hogy kicsörög csak én nem veszem fel, mert ha a hívásjelzést lenémítja nekem, akkor ez történik. Így nem kell esetleg utólag magyarázkodnom,"
Hát nem tudom, így is, úgy is gáz.
Ha olyan a személy hív, aki tapintatlan az úgy is számon fog kérni. Ezért szerintem teljesen felesleges ezen problémázni, tegyük fel azt hallaná a hívó fél, hogy jelenleg nem vagy hálózatban, akkor is szemedre vethetik, hogy a szolgáltató által küldött infó SMS-re mért nem reagáltál.
Nekem az a lényeg, hogy bizonyos helyzetekben ne zavarjon egy-két egyén telefon csengés hangja. Én ebben a programban nem is használtam eddig a fekete listát, elég a hívásszűrő funkciója. De ahány ház, annyi szokás! -
válasz
Melack #36837 üzenetére
Most készülsz valami angol nyelvvizsgára? Miért nem használod a magyar nyelvet?
Swami
Ha Xperia S készüléked van, akkor próbáld meg: kezdő kijelző hosszú tapi, alkalmazásfelület, kedvencek és hívásnapló. Ez valamivel látványosabb. Természetesen a telefonkönyvben fel kell venni a kedvenceket, tudod a kis csillagot bejelölni! -
válasz
spiritex #35680 üzenetére
Sony Ericsson Ray, lehet, hogy automatikusan engedélyezi az MMS üzenet erejéig az adatkapcsolatot, ami után természetesen a szolgáltató nem számol fel adatforgalmi díjat, az benne van az MMS árában. De ez csak találgatás részemről, de nagyon valószínű.
Azt sem szabad figyelem kívül hagyni, hogy annak idején a Sony Ericsson fejlesztgette a Nokiával ezt az MMS szabványt. Igaz, hogy a Nokia telefonokban mai napig nincs annyi beállítási lehetőség, mint a Sony Ericssonban. Kíváncsi volnék, hogy tud-e már a Nokia MMS profil képet hanggal együtt lejátszani?
A Samsung az samsung, de lehet, hogy csak beállítási gond. -
-
-
válasz
atillaahun #35634 üzenetére
Sajnos a dokumentum fájlt nem tördeli a kijelzőhöz, de szerkeszteni, képet beszúrni nem komplikált. A SE Xperia Mini gyors, ill. kellemes a külleme.
-
Ez így van, ahogy írod, de nem kell minden rubrikát kitölteni!
"Sem szinkroniáció, sem gyári naptár nem kell"
Lehet, hogy egy jegyzet tömb programmal jobban járnál, ha nincsenek nagy igényeid. pl. Note EverythingJa a Jorte, amit RootRulez javasolt, az talán kielégíti a vágyaidat, de kis kijelzőhöz nem javaslom, nagyon zsúfolt volna.
-
válasz
#40993792 #35025 üzenetére
Ja igen, nem olvastam az aláírását, hát akkor szerintem nem fog a flash player menni, de ettől függetlenül a Facebook képeit simán meg kellene tudni jeleníteni. Valami beállítási gond lehet.
r0besz: szoros összefüggés van a takarékosság és a gyorsaság között, az Opera Mini ebben is jó, de Wi-Fin nekem az Opera Mobil is jól teljesít. De nem szabad elfelejtkezni a hardverről és az adatátviteli sebsebégről sem.
-
válasz
atillaahun #34060 üzenetére
A Miniben is működik, angol nyelv tudás nem árt.
-
válasz
dokee78 #34058 üzenetére
Szerintem sehogy, de mért probléma, hogy a gyorsindító jelenik meg. Akár mindegyik ablakhoz hozzárendelhetsz a Mobilaréna különböző topikjaik egyikét. Ezért praktikus, nem kell a könyvjelzők közt turkálni.
Egyébként, ha a Home gombbal mész ki az alkalmazásból, akkor az utolsónak látogatott oldal fog betöltődni a memóriából, onnan tudod majd frissíteni a következő megnyitáskor.
-
válasz
leftyke #33521 üzenetére
Én őszintén megértelek, de van egy nagy bibi, az érintőkijelzőt nehéz úgy használni, hogy nem érsz hozzá, ezt te is beláthatod.
Ez nem igényesség kérdése, hanem gyakorlat, muszáj tapizni, de ezt gondolom tudtad vásárlás előtt is?
Használj valami finom szemüveg törlő alkalmatosságot időnként. -
-
Aktív témák
Hirdetés
- Raspberry Pi
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Félórányi videón a Dying Light: The Beast
- BestBuy topik
- Windows 11
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Matricázott) - Akku X
- Asus Rog Strix Gamer laptop makulátlan állapotban
- ThinkPad T14 Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest