Hirdetés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
TaliGa
aktív tag
Sziasztok,
Az öregem Motorola telóján rendszerfrissítés volt, ami a Google Telefon appot is felülírta egy új alapverzióval. Eddig meg lehetett azt csinálni, hogy a Telefon app frissítéseit töröltem, az Áruházon keresztül letiltottam az automatikus frissítést, és a visszakaptuk a régi felületet. Hogy miért fontos a régi felület, nos, ott a kezdőképernyőn egyből a névjegyek jönnek be abc sorrendben, ami egy 80 éves embernek óriási segítség..., az újon meg az előzmények, és nem is lehet (mert nem lehet, ugye?) átállítani a kezdőképernyőt. Szóval hogyan tudnám a régi Telefon appot elővarázsolni? -
Helga0203
tag
Sziasztok.
A Sameerasw Essentials tools megbízható, szabad telepíteni?
Sajnos Google Pixel telefonon a felső sávon lévő kapcsolók lezárt állapotban is elérhetők, ha ellopják a telefont, akkor tudják a kapcsolni a wifi/mobilnet/repülő mód stb, sajnos a google szerint jól van ez így. -
Lizardman
tag
válasz
baal-amiga
üzenetére
Köszi, megnézem!
-
Lizardman
tag
Sziasztok!
Másodlagos telefonom egy iPhone 8, melyet most lecseréltem egy Xiaomi Redmi Note 10 Pro-ra. Ezzel kapcsolatban lenne pár szakmai kérdésem:
- Hogyan/mivel tudok a legegyszerűbben és legteljesebben átköltözni? (Annyit érdemes tudni, hogy az iPhone-nak nem működik a kamerája és ugye OTG sem játszik)
- Párommal együtt már iPhonosok vagyunk min. 10 éve, így a naptár alkalmazás totálisan közösen használjuk és bármi változást is írunk bele, azt a másik nem sokra rá megkapja szintén. Van bármi ilyen lehetőség iPhone-Android vonalon? Olyan alkalmazás érdekelne, ami képes kiolvasni az adatokat (a teljesség igényével!) az Iphone naptárból (rendszeres időközökkel), és azt képes szinkronizálni egy Androidos variánsával. (Ha lehet Google Calendar-t passzolnám, próbáltuk, nem jött be :/)Köszi a válaszokat előre is!
-
svgyula
addikt
válasz
benedekco
üzenetére
Erre szerintem mindenhol egy választ kapsz: használj normális névjegyzéket és tárcsázót. Ujjabb kérdést inkább itt. Ez kb olyan mint amikor a PC-n windows alatt valaki mindig az internetexplorert eröltette.(anno')
-
Van egy nem értem állapot. Azt értem, hogy úúúútálom az okostelefonokat, azt nem értem hogy a Pixel 7a-n mikor keresek a "contacts" app alatt akkor egyetlen "Anyu" van. A telefon app alatt a kereső viszont kettőt dob fel és az egyik nem az én "Anyu"-m, a telefonszám ami nincs a contacts-ban, az egy másik contact-hoz van rendelve, teljesen más név alatt.
Töröltem a cache-t és a storage-ot is, de semmi. Mit lehetne még tenni, hogy legközelebb ne a rossz számot hívjam mikor a telefon app keresőjéből tárcsázom? -
ktomcat
senior tag
válasz
Victoryus
üzenetére
Az ügyfélszolgálatok hívásfelvétele más kategória, főleg mert adnak választási lehetőséget hogy hozzájárulsz-e a felvételhez. Magánemberként ha tájékoztatod a másik felet akkor jogosan felhasználhatod, ha nem, és mégis kiderül a másik félnek hogy van felvételed, akkor a másik félen múlik hogy mennyire "nyal vissza a fagyi". Vannak jogi körülmények amíg mentesíthetnek a "tiltott adatrögzítés" alól, de arra tényleg nyomós indok kell.
Én custom romokon rögzítettem (hasonló negatív tapasztalatok miatt) régebben a Valóságot, de ahol most dolgozom, valamilyen szintű átvilágításon eshettem át és szóltak az ügyvezetőnek, ő pedig finoman jelezte hogy ezt lehet nem kéne.
Pedig a skvalex call recorder csak a háttérben futott még ikonja sem volt az alkalmazáslistában hogy valaki kiszúrja.. -
válasz
Victoryus
üzenetére
Ja, arra gondolsz amikor tájékoztatnak. Azzal nincs semmi probléma, megadják az azonosítót és bármikor kikérheted. Ellenben, magántelefonon nehezen tudom elképzelni, mindenki szólna, hogy rögzíti a beszélgetést aki használja. Szóval elég könnyen vissza lehet élni vele.
-
Victoryus
addikt
válasz
mobilizmo
üzenetére
De mindig azzal kezdik, a beszélgetést rögzítjük, azonosító szám stb... MVM, Yettel, Telekom, Alfa, Otp stb.
Indo rommal működik nálam is. Múltkor jól meglepődött az MVM.es, mikor mondtam, hogy én is, biztos ami biztos
Egyedül a messenger problémát nem tudom megoldani, mindegy, asztali gépen ott vannak a korábbi chatek is. -
Victoryus
addikt
válasz
Victoryus
üzenetére
Felraktam a gyári romot, csak most az indonézt, mert abban van még hívásrögzítés. Minden nyamvadék szolgáltató rögzíti a hívásokat, akkor magánambernek miért nem lehet? Hülye egy szabályozás...
Építkezéshez megrendel az ember egy rakat anyagot, nem árt ha van bizonyíték, meg vissza lehet hallgatni tényleg én hagytam-e ki valamit, vagy a tüzép cseszte el... vagy a kőműves. Sokszor jól jön ez.Lehet bármilyen csilivili egy rom, nálam csak 2 dolog számít, a hívásrögzítés, meg a dupla kopp... Na ez utóbbi meg csak a xiaomi eu romokban ment normálisan Note 11-en, de akkor meg nincs nfc meg revolut a nyitott bootloader miatt.
Hogy nem lehet egy ennyire alap funkciót a gyári romban normálisra megcsinálni??? Úgy, hogy évekig fejlesztik, meg adnak ki hibajavításokat. Ébredni ébred, de nem kapcsolja ki a kijelzőt. Ok, van widget, van a lehúzós vackon is rá gomb, meg be lehet állítani mondjuk a menü gomb hosszú nyomására is, de akkor is,... Hyper Os, szánalmas.
2 és fél óra elment a művelettel. Az összes nyomorult appot újra feltenni, felidézni mi a bánat volt a jelszó... ÉÉÉs melyik appal van a legtöbb szopás? Nem nem a bankos appok, A Tesco clubcard, amit 1 évben 1x használok. Meg a messenger, a 6 jegyű kódjával, amit sehogy nem lehet kikerülni, Így most 2022-ben ragadt az összes chat, Full kretének fejlesztik ezeket az apppokat???
Apropó, amúgy hogyan lehetne leggyorsabban visszaállítani az appokat? Anno a Xiaomi költöztetős appját használtam, de annál jobb a friss telepítés, wifi jelszavakat ami fontos lett volna, pont nem vitte át, ellenben a sok felesleges app-pal, szeméttel.
-
Victoryus
addikt
Van egy Oneplus Watch 2R-em + a Redmi Note 11 ( még nem telepítettem újra azóta, hogy kérdeztem... pedig kéne)
Probléma, hogy márc. 25 óta az OHealth app egyszerűen nem látja az órát. A telefon továbbra is össze van vele párosítva bluetoothon.
Kipróbáltam a leválasztást, elfelejtést, újra párosítást, ugyanez a helyzet. Az órán és a telefonon ugyanaz a Google fiók van beálítva.
Mi a fészkes fene gondja van? Volt egy nagyobb frissítés az órán, azzal eltökölt március végén, lehet bugos volt...
ai robotok szerint másnál is van ilyen probléma, OHealth értékeléseinél nem látok ilyen problémát.
Ha csinálok az órán factory resetet, akkor elszáll minden eddigi edzés adatom, vagy ezeket elvileg a felhőben tárolja . mármint március 25-ig... ? Az app addig látja az adatokat. -
baal-amiga
senior tag
válasz
Reinhardt
üzenetére
Gúgliztam egyet, kezdetnek nézd meg.
Romokat itt találsz a hivatalos oldalon vagy itt.
A firmware felrakásához kelleni fog az Odin. Javaslom az olvasást, keresést, géptípusnak megfelelő rom kiválasztását, nehogy téglázd a gépet. Most így hirtelen ennyit tudtam. -
janakbacsi
őstag
xiaomi adb and fastboot tools programot szoktam használni a telefon bloatware mentesítésére. a minap új romot kapott a poco f5-ös készülék, de ezt a 3 alkalmazást nem tudtam "unistallálni" csak "fagyasztani". mi lehet ennek az oka?

-
svgyula
addikt
válasz
boborján2
üzenetére
Két hete hozott ismerős egy valami a56-os azzal, hogy tönkre ment az aksi mert amikor utoljára látta 65%-on volt aztán ~15 perc múlva nem kapcsolt be, nem veszi a töltést! Nagyos sok cucc van rajta és le kellene menteni csak addig kellene egy aksi és vagy feltölteni. Hááát rossz hír volt neki is, hogy nem az aksi volt halott és nem is a kijelző............
Amikor elmondom, mentsd le időnként a dolgaidat fizikai sd, hdd, meghajtóra mindenki bólogat. Aztán azzal a lendülettel esik ki a fejükből a másik oldalon ez az információ!
A felhős mentés jó is lehetne! De ott vannak az okostelefon legnagyobb hátrányai! Az belép a fiókba szépen és látszanak is a dolgok mert tudja a jelszót! A tulaj meg x idő után már nem emlékszik
aztán ha megmekken az "okos" eszköz ott marad a "buta" tulaj
információ nélkül és hiába az új eszköz kezdhet mindent előről!
A legszebb az ebben az egész olyan mint egy mókuskerék, hogy nagyon szépen tudják ismételni magukat 
Jó pár ismerősnek van az sokadik email címe ilyen apróság miatt.
-
Reinhardt
őstag
válasz
baal-amiga
üzenetére
Van valahol egy leiras, hogyan?
-
válasz
Lézerparaszt
üzenetére
PC böngészővel ezeket a linkeket nézd meg, hátha be volt kapcsolva a google mentés:
mail.google.com
contacts.google.com
photos.google.comNem írtad milyen telefon, de ha számlával tudjátok igazolni a vásárlást, akkor a gyártói szerviz segíteni fog.
-
boborján2
őstag
válasz
Lézerparaszt
üzenetére
Én még soha nem találkoztam olyannal,hogy egy telefon kódja magától megváltozott.
De olyannal már igen , sőt ezt saját magam is eljátszottam ,hogy 1234 -re emlékeztem és igazából 1123 volt
(vagy valami hasonló)
Nem valami ilyesmi állhat fenn nálatok?Illetve 4 évnyi fontos adatot egyetlen telefonon tartani ,az nagy bátorság!
Sajnos néhányszor már találkoztam baráti körben is ugyanezzel a jelenséggel.Senki nem hiszi el ,hogy elveszhetnek az adatok, csak akkor amikor már tényleg elvesztek. Nem lehet elégszer elmondani, folyamatosan ,vagy legalább adott időközönként menteni ,menteni és menteni!!! Legalább kettő de inkább három külön tárhelyre. -
energomatt
őstag
válasz
Lézerparaszt
üzenetére
Gyanítom, hogy nem lehet. Felbecsülhetetlen adataim legalább három különböző eszközön vannak mentve, még a kevésbé felbecsülhetetlenek is.
-
Lézerparaszt
őstag
Sziasztok!
Párom regisztrált a DÁP-ra és az Egészség ablak appra, és ehhez be kellett állítania egy képernyőzár kódot. Soha nem volt a telefonon jelszó, be is állította az 1234 -et. Párszor el is fogadta, de tegnap délutántól már nem. Nem tudjuk feloldani a zárat. Szegényke beteg, és 4 éves felbecsülhetetlen adat van a telefonon, amihez muszáj lenne hozzáférnünk. Létezik valami módszer a feloldásra a factory reseten kívül? Akár telefonálós módszer is jöhet. Előre is köszönöm a válaszokat! -
default.
őstag
Sziasztok, használ valaki Graphene OS-t közületek?
Banki alkalmazások, Revolut futnak rajta?
Köszönöm -
janakbacsi
őstag
az létezhet, hogy strong integrity nélkül, csak device-al működik a walletes nfc-s fizetés? a wallet engedte hozzáadni a kártyámat.
-
boborján2
őstag
válasz
trialboj
üzenetére
Xia note13 pro 8Gb rammal is ezt csinálta és brutál idagesítő volt.
Pár hete megjött a hyperos3 és szerencsére ezt kiherélték belőle ,addig bent marad (akár másnapra is) ,amíg van ram.
Szerintem ezt maga a firmware szabályozza és nem igazán lehet kintről rendesen belenyúlni.
-
-
trialboj
őstag
Üdv, samsung s22+ van egy olyan gondom hogy appok egymás közötti válogatása közben újra betölti az egyik appot pedig 2 perce voltam benne és ezáltal élveztem az addig írt hozzászólást, vagy élveztem melyik tipic és hol volt megnyitva az ai appokban. Pl az előbb elvesztettem egy egész hosszú hozzászólást a fórumon mert egy infót ellenőrizni akartam és geminivel és 2 per után tértem vissza Chrome ba és már újra töltötte a fórumot, és buktam az el nem küldött hszt. Ai nem segít igazán, legalább is amit eddig mondott semmi nem jött be. Aktívan vagy 10 appot használok 8gb ramm van ebben a telefonban nincs battery saver mód de mégis pillanatok alatt lelövi a nem használt applikációt, van bármi ötlet, azt leszámítva hogy cseréljek telefontt. Next modell is csak 12gb rammot kapott.
Köszi -
Köszi a válaszokat, kedden megyek haza, kipróbálom amiket írtatok.
Előre is köszi a segítséget!
-
svgyula
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Szia! Csak egy kérdés: a többi eszköz milyen közel van?
Ha megválaszoltad akkor tudni fogod a választ! Egyszerre 1db eszközhöz csatlakozik! Ha bármelyiken be van kapcsolva az autómatikus csatlakozás és rákapcsolódik akkor a többi eszköz számára láthatatlan. Nekem az autós fejegység ~15m-ről is bekapcsolt hívás előtt! Szívtam is vele, hogy a kocsiban szólt a hívás én meg először nem értettem miért nem hallok a telefonon semmit!
Tehát a többi eszközön kapcsold ki a bluetoot-ot és úgy próbáld!
-
energomatt
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
A XXI századba léptünk. Minden Win Android stb eszközünkön lehet AI-t használni pl. ilyen esetekre.. Megjegyzés vége.
---
A Beats Studio 3 csak akkor jelenik meg a Bluetooth listában, ha kézzel párosítási módba teszed.
Tartsd nyomva a bekapcsoló gombot kb. 5 másodpercig, amíg a LED fehéren villogni nem kezd. Csak ekkor lesz látható.
Ha korábban más eszközhöz volt csatlakoztatva (telefon, laptop), akkor előbb onnan kapcsold ki a Bluetooth‑ot vagy töröld a párosítást, különben nem engedi az új eszközt.
Az Alldocube tabletek Bluetooth‑ja néha nem látja a régebbi BT 4.0‑ás eszközöket (a Beats Studio 3 ilyen). Ilyenkor segít:
Beállítások → Alkalmazások → Bluetooth → Tárolás → Gyorsítótár törlése,
majd újraindítás, és utána újra párosítási módba tenni a fülest.
Ha más eszközökön látszik, csak a tableten nem, akkor a tablet Bluetooth‑kezelése a hibás, nem a füles. -
Üdv!
Beats Studio 3-as fülesem van.
A tabletemhez nem tudok csatlakozni vele.Nem jelenik meg a tableten a készülékek között.
Tablet: Alldocube iPlay60 Mini Pro (Hello G99) Bluetooth 5.2-esSajnos nem értek hozzá, h hogy kellene máshogy társítani?
Létezik ilyen, h nem "kompatibilisek" egymással?
Nemrég vettem ezt a fülest, h ne kelljen Jack dugós fülest hordozni, meg usb-c - Jack átalakítóval használnom a telefonjaim, mióta nincs már nincs rajtuk Jack aljzat, szóval azokkal működik jól. (Xiaomi 11T Pro, Xiaomi 13T Pro)
Vagy melyik topicban kérdezzen meg?
-
Reinhardt
őstag
válasz
baal-amiga
üzenetére
Analfabéta vagyok
-
Reinhardt
őstag
Vettem ebayen egy kibontott, de nem használt Galaxy tab s10+. Megjött, szép és jó, csak nincs rajta Google Play Store, nem deaktiválva van, hanem nincs rajta. Gondolom vmi olyan lokalizált verzió ahol alapból nincs rajta.
Hogyan lehetne rávarázsolni? -
Victoryus
addikt
Redmi Note 11 (nfc 2201117TY) -n nem megy a Revolut. Régen nyitottam bootloadert, és Xiaomi eu rom van rajta, mert szeretem, ha van hangrögzítés... Meg rootolva is volt valamikor.
Skyhawk recovery van fent. Van egy Magisk menüpont, ami a /sdcard/SHRP/addons/c_magisk.zip fájlt keresi. Feltettem a legfrisseb Magisk-et, felment, működött.
Be volt kapcsolva a Zygisk, és mostmár egyik baki app sem ment, mert mind látta, hogy rootolt. Fasza. A Magisk 3 modulját próbáltam, de maximum a meets_basic_integrity teszten ment át. Magisk el volt rejtve, appok tiltólistán, meg google play, gp.services, ahogy a leírásokban volt. Töröltem minden próba után a tárhelyüket + újraindítás...
Végül leszedtem a Magisk-et, így az otp, telekom hajlandó futni, de továbbra sincs nfc, revolut.
Feltételezem, hogy a biztonsági elleneőrzés fejlettebb, mint a Magisk azt kijátszó moduljai.Szóval ha visszaállítom gyári romra a telefont, akkor lesz nfc, meg Revolut, vagy teljesen felesleges időpocsékolás, mert alapból se menne át a meets_device_integrity teszten a kora miatt???
Elvileg fastboot módban a megfelelő tgz kiterjesztésű romot kéne feltenni, ahhoz hogy gyári legyen. De akkor meg bukta a hívásrögzítés. -
Én se vagyok tini, 61.
10éve még én is romoltam, rootoltam custom romok, appok kicsomagolása hekkelgetése egyéb.
Már nálam is alábbhagyott, de nem azért mert nem tennék bele időt, energiát hogy pont olyan legyen a rendszer amilyenennk elképzelem.
Hanem mert annyira kezd minden teljesen zárt lenni. a romok, appok, a bl. nyitás, egy custom reco (ami hihetetlen szabdság egy gyárihoz képest), állandó play protect folyamatos felügyelet és durva kontroll G. részéről. stb.
És már ott elekadok hogy hiába tennék bele időt energiát,, már egy bl. nyitás (ami mindennek az alapja) az a lehetetlen kategória.
Boborján2,
igen az igerküszöböm nagyon megy lefelé, 3 okból.
Egy részben a korom, másodrészt a brutális kéretlen promócióáradat. undorodom már tőle.
De a harmadik rész inkább a domináló.
Már nincs se szabad internet se szabad szoftver.
Belenyúlhatatlan, csak az van amit elém tesznek.
még a W10-et megzaboláztam, a 11-et már nem vállalom mert totális kényszer az userre. Szinte belenyúlhatatlanul.
Linux még egy nagyon jó alternatíva nekem, évek óta figyelemmel kísérem a linuxos mobilpiacot de sajnos még 1000 sebből véreznek a készülékek és korlátozottan használhatók.
De majd egyszer talán. Remélem megérem
-
boborján2
őstag
Bocs az offért, de a goggle topik elég kihalt.
A párom valamikor véletlenül bekapcsolta a photosba az autoszinkront, és a napokban sipákolt a google hogy a tárhely megtelt. Ez idáig oké.
Gondoltam nem kezdem el mazsolázni a képeket ,amiket egyébként synology photosban tárolunk ,hanem google takeout-al letöltöm és majd átnézzük.Elindítottam a folyamatok és megjött az értesítés másnapra hogy 132Gb anyag készén áll a letöltésre!
wtf?
15 Gb alap ingyenes tárhelyen ezt hogy sikerült neki összehozni?
(a 132Gb pakkot még nem volt időm leszedni ée belenézni)
-
svgyula
addikt
válasz
krono.
üzenetére
Miért amikor megírja a szoftvert utánna fejbelővik? Vagy mint a fáraókat elssák a szoftver mellé? Ez azért hülyeség amit írsz mert azokat a szoftvereket tesztelik hosszú időn keresztül megpróbálják másik csapattal fetöretni, utána visszafejtik és megnézik sikerült-e kárt tenni benne vagyis DE! a szoftver fejlesztő pontosan tudja milyen algoritmussal dolgozik az adott szoftver és azt hogyan lehet visszafejteni.............
-
krono.
tag
válasz
svgyula
üzenetére
A google service főként a push értesítések miatt kell (persze sok más miatt be lehet húzni, frissítések forceolása, analitika, esetleg telepítéshez kötött id generáláshoz).
ugye aki a titkosítási részt megírta az simán tudja azt dekodólni
Ez nem egészen így működik...#51213 vacs
Igen, de akkoriban azért valljuk be elég hiányos, lassú, bugos volt anno az android, 1-1 verziónyi támogatást kaptak, volt miért csinálni. Sokat fejlődött azóta, legtöbb OS-ben megtalálhatóak azonos featureök, 3-5-7 évig támogatják a készülékeket, ha hiányzik is valami könnyen pótolható, nem éri meg időt fektetni bele. -
Látom velem együtt a törzs tagok már nem tini korban vannak.

Huszon évesen folyamatosan ment a custom rom csere, root, akkor még a dvd lejátszómra tettem egyedi firmware-t, hogy vigye a divx/xvid filmeket stb ...
Manapság gyerek és család mellett ezekre már se időm, de energiám.
Ettől még android tv-n SmartTube Youtube megy, telefonokon meg YT Revanced vagy Morphe és ezt a család/barátoknak is megcsinálom, illetve Adguard privát dns-t állítok be mindenkinek a reklámok ellen, de kb ennyi. -
boborján2
őstag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Mindenkinek máshol van az ingerküszöbe.
Sajnos lassan egy megoldás marad , nokia3210. Bár tegyük hozzá , azzal is megmondják hol vagy , de azért egy fokkal megnyugtatóbb hogy mégsem minden app tudhatja.
Fényképeken alapból bekapcsolt geolokációs adatok rögzítése..?
Speciel ezt az első dolgom bekapcsolni, mert a b valamire való fénykép albumban nagyon hasznos.
-
svgyula
addikt
válasz
tordaitibi
üzenetére
Sajna a rossz hír az, hogy nem csak a viber működik amikor használod! Ugyanis be van drótozva a kugli rendszerbe! A viber a kugli service szolgáltatás nélkül nem megy és állandóan feldob egy üzenetet! Vagyis lehet magyarázatokat gyártani, meg teleszájjal harsogni az ilyen-olyan titkostást de ugye aki a titkosítási részt megírta az simán tudja azt dekodólni. Vagyis a kugli szervereken keresztül küldött üzenetek, beszélgetések csak és kizárólag a luzereknek "titkosítottak"
Persze nyilván vannak prioritások a felhasználók szerint. Nem fogják a mari nénit figyelni, hogy mit üzen a lányának. De a befolyásos politikus, üzletembereknél már más a helyzet. Azoknál is akiket hozzátudnak kapcsolni bármilyen illegális eseményhez......
Nekem inkább az AI ami nagyon nem tetszik! Mindehol beletolják a képembe! Soha nem használtam, nyilván nem is fogom. Pl ilyen a whatsapp, egy frissítés után állandóan ott vírít az AI karika DE nincs a telefonon telepítve! Na és itt az 1 forintos kérdés: honnan szerzi az AI(mindegy melyik) a működéshez szükséges adatokat? Ezeket hol tárolja? Milyen személyes adatokat tárolnak azokon a szervereken?
Ugye ez már másnak is felmerült gondolatként? Hogy amikor "megkérdezi"
az AI-t valamiről pl milyen a kávé a sarki presszóban akkor azt honnan szedi össze? Undorító globális adatkontroll fele löködik az emberiséget! 10 év múlva az AI mondja meg, mikor végeztél a klotyón!
A szép jövő rajzolódik ki! Nézd meg az "Y" generációt! Egy globális katasztrófa azokkal végez először akiket a jövőnek tekintünk................. -
válasz
boborján2
üzenetére
Ez is álláspont, és mint fórumtárs írta, az emberek nagyrésze nem is foglalkozik ezzel csak használja.
Engem speciel, ahogy öregszek egyre inkább idegesítenek a lerázhatatlan, levakarhatatlan és kikapcsolhatatlan reklámok, az undorító featurek, kikapcsolhatatlan figyelmeztetések, rendszerüzenetek stb.
Példa, a Viberem egy frissítés után MINDEN üzenet elküldése után feldob egy ablakot,
Igen én tiltottam le, én nem akarom hogy tudja a Viber, az összes app hogy épp a klotyón ülök vagy hol vagyok.
Az értesítés kikapcslhatatlan, +1 folyamat ami eszi a rendszert az akkut ramot, az idegeimet és nekem minden üzenet után rá kell bökni az OK gombra. Miért...?
Undorító.Fényképeken alapból bekapcsolt geolokációs adatok rögzítése..? Mivan?
Elemennek a fenébe. -
tonyrulez
őstag
válasz
Fall-N
üzenetére
Mennyit mókoltam régen, root, custom ROM, magisk, tűzfalas reklámblokkoló, LuckyPatcher, camera2api+GCam, stb. Ma már erre se időm se késztetésem. Legyen egy jól működő alaprendszer (PixelOS vagy OneUI, Xiaomi-t kerülöm), annyit csinálok hogy Adguard DNS-t beállítom, meg felteszem a Youtube Morphe-ot. És működik minden ami nekem kell. Nem hiányzik a többi
-
boborján2
őstag
válasz
Fall-N
üzenetére
Ott a pont!
Én is így vagyok ezzel. Hányszor ki lettem röhögve már, hogy hülye vagyok mert fizetem a yt családi prémiumot.
Három gyerek ,összesen nem tudom hány eszközére + android box + google tv + feleségem telefonja +pc + xbox ,tudod ki fogja azt managelni,hogy működjön a tököm tudja éppen mikor melyik verziója a yt-nak normálisan és reklámmentesen.
1000x jobb megoldás ha munkával megkeresem a rávalót és utána a szabadidőmet az értékes dolgokra fordíthatom a végtelen ***kodás helyett.Még egy gondolat.
Sokszor elhangzik ,hogy droid főverzió frissítéskor factoryreset kell.. Őszintén szólva az élettől is elmegy a kedvem amikor x évente telefoncserekor be kell lakni, nem hogy akkor, amikor ezen belakások száma még megemelkedne. Kop kop kop.... soha nem is csináltam ilyet és idáig minden telefon túlélte gond nélkül. -
Fall-N
veterán
válasz
benedekco
üzenetére
Dehogy fog a rootolt telefonok száma megugrani. Ne magadból indulj ki, a legtöbb ember az sem tudja, hogy létezik ilyen, de ha tud is esetleg róla, biztos, hogy nem fog belepiszkálni a rendszerbe. Igazság szerint egyre kevesebb dolog van, ami miatt még érdemes rootolni. A legtöbb dolog (Wireless) ADB-vel megoldható, a többi miatt meg nem érdemes hosszú távon szívni, hogy állandóan rejtegetni kelljen a rootot. Én valamennyire power user vagyok, de egyre kevésbé vágyom már a bonyolításokra. Ahogy az ember dolgozik és családja lesz, egyáltalán nem lesz kedve sem ideje turkálni a telefonban. Lassan tényleg úgy van az ember vele, hogy minél kevesebbet kelljen menedzselni a telefont, inkább használni szeretném, nem szarakodni vele. Már 0-ról belakni sem szeretem, minél előbb szeretem letudni. Értékesebb az ember ideje, mint ezekkel f@szakodni.
Külső forrásból sem sok mindent használok már. Egyedül az AdGuard meg egy - két YT letöltő van (Seal), amit használok, többi mind Playről van megvédve. YT Prémium is van, nem mókolok én azzal sem már többet semmit.
-
Coporno
aktív tag
Sziasztok! Xiaomi Redmi Note 10-zel akadt egy kis tárhelyprobléma. A tárhelykezelő szerint a telefonon 1,89 MB-nyi kép van, a Galéria alkalmazás ezzel szemben 74,72 GB-ra duzzadt. Így viszont gépre dugva nem tudom lementeni a fotókat, a Camera mappa lényegében üres.
Ha a Galériából a Drive-ba töltöm, akkor minden nap fotóit egyenként kell kijelölni, és elvesznek a képinformációk, pl. a készítési dátum is.
Milyen megoldással lehetne az összes képet az eredeti fájlnévvel, eredeti képinformációkkal lementeni a mobilról?
Előre is nagyon köszönöm a segítséget.
-
zoltanz
nagyúr
Néztem P6a -n robotosOs 16 (béta) kéne lennie live értesítéseknekvaz állaposoron, de csak ikon jelenik meg, nem jelez vissza (számol stb)
Hasonló mint iOs -en Dynamic Island -
Mr.RiK
tag
Megnéztem, de nekem ott csak 3G a Manimum, nincs 4G. Készülékem elméletileg támogatja (Samsung A5 2017) a VoLTE 4G hívást, de valószínűleg akkor sim kártyát le kell cseréltetnem.
Azt nem értem, hogy akkor eddig miért volt jó miden. Az utolsó pár hétbe csinálta a fenti problémákat nekem, pedig eddig is a LTE/3G/2G opció volt a maximum nekem. -
Mr.RiK
tag
Yettelnél nekem csak LTE/3G/2G opció van, az a maximum.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Bittorrent topik
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Robotporszívók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- BestBuy topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lényegretörő Akasa hálókártya a 10 gigabitre vágyóknak
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Lian Li Vector V100R Corsair 650W
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iMac Pro 27" 2017, Xeon W-2191B 18 core, 64 GB RAM, 8 GB GPU, 1 TB SSD - 27% Áfás (0441AB)
- Team Group 32GB DDR4 3200MHz TED432G3200C22BK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A felhős mentés jó is lehetne! De ott vannak az okostelefon legnagyobb hátrányai! Az belép a fiókba szépen és látszanak is a dolgok mert tudja a jelszót! A tulaj meg x idő után már nem emlékszik
aztán ha megmekken az "okos" eszköz ott marad a "buta" tulaj
információ nélkül és hiába az új eszköz kezdhet mindent előről!
(vagy valami hasonló)

Persze nyilván vannak prioritások a felhasználók szerint. Nem fogják a mari nénit figyelni, hogy mit üzen a lányának. De a befolyásos politikus, üzletembereknél már más a helyzet. Azoknál is akiket hozzátudnak kapcsolni bármilyen illegális eseményhez......
crok