- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
ERPY
őstag
Nagyon jó ez a llama app, csak az alkalmazásokhoz való rendelést nemtudom vele sehogy sem megoldani. Nemtudja valaki rá a megoldást? Pl. ha megy a skype, akkor képernyő kikapcsoláskor ne bontsa a wifit, ha nem fut akkor pedig bontsa.
-
zarew
senior tag
Köszi,a videót,de egyenlőre csak azért kéne a telefonnak sms re kilépnie néma üzemmódból, mert a lányom és a feleségem mindíg elkavarják otthon a telefonjukat.Illetve a másik 18 hónapos lányom a leg lehetetlenebb helyekre dugja el ha megkaparintja : maci zsebe,dívanypárna alá,könyvespolcon könyvek mögé bedobja stb.és mivel gyakran némitva vannak pont miatta,van hogy fél napig keressük a telefonokat.Szóval erre kellene egy egyszerű progi.
-
pethYeti
addikt
Van olyan amőba játék aminek van multija tehát ami szerveren keresztül kommunikál?
-
Fehércápa
aktív tag
Ha több navigáció van fennt, azok összezavarhatják egymást?
-
-
helixP
nagyúr
válasz
atillaahun #28286 üzenetére
Kérem a szalonnasütőd koordinátáit
-
pepe10.10
tag
válasz
atillaahun #28289 üzenetére
köszönöm, bár letöltöttem, és nemmegy, elképzelhet, hogy csak rootolt telókon indul el?
-
XP NINJA
őstag
hali
a s*ggfej haverom a galax minijének a google azonositóját és jelszavát és feloldóképernyőjét is elfelejetette. hogy lehetne megcsinálni?
-
pepe10.10
tag
mi annak a programnak a neve, hogy amit csinálsz a telefonodon azt felveszi videóra. nemtudom érthető volt e
-
helixP
nagyúr
válasz
atillaahun #28283 üzenetére
Ez elég korrekt így, ezzel már csak annyi baj van, hogy nem enged egy bizonyos zoom-level alá menni (közelítésnél)...
Most néztem vissza, hogy valóban válaszoltál, csak anno szerkesztetted, amit gondolom már nem láttam, de akkor itt és most köszi
[ Szerkesztve ]
-
-
helixP
nagyúr
Nem tudjátok, melyik volt a Google maps utolsó olyan verziója, amiben még nem voltak 3D- épületek? Eléggé lassítja a telefonomat...
Köszi -
xSide
őstag
válasz
atillaahun #28268 üzenetére
A legrosszabb 2300, Komlóstetőről a Kilián-Diósgyőr-Újgyőri környékén lévő cellák aktívak.
Ezek által rajzolt körök határozták meg a helyzetem és valószinüleg az adók információi alapján a Llama meg ezekből kiszámolta hol vagyok
Ha felrakod, vagy már felraktad a map kiegészitőjét lehet állítani a területet, figyelembe vevendő cellákat, sőt a tőlük mért távolság is állítható.
Persze ezeket már nem az elhagyás miatt írom, hanem a terület alapú beállítások pontosságának javítása miatt.
Mondjuk van "A" cella ez 2400 méteres körben érzékel, de a map pluginnal megadható hogy a cella közelében csak 150 m-re lépjen érvénybe az ehhez fűződő területi esemény.
Ha ebbe a 150 méteres körbe más cella is beleesik, ami zavarja egy másik területed akkor azt eltávolíthatod. Ahogyan észrevettem 2 cella elég egy területre.
Melóhelyem közelében pl megadtam, egy 800m sugarú kört, ha ebbe beleesik valamely cella akkor ez alapján nem kell cellát is választanom mert ott erre nincs szükségem...
Remélem azért érthető -
St3ven
addikt
Annyit írtatok itt a Llama-ról az elmúlt napokban, hogy úgy döntöttem, felteszem, feltéve, ha tudja a következőket:
1. Ha kikapcsol a kijelző, fél óra múlva letiltja az adatforgalmat
2. Ha visszakapcsolom a kijelzőt, azonnal visszakapcsolja a netet, és addig aktívan tartja, amíg az 1-es esemény újra be nem következikFejben már "összeraktam” a szokásaim alapján pár, ezeknél összetettebb helyfüggő szabályt, viszont ha a fentieket nem tudja, akkor inkább bele se kezdek.
És még egy pár fontos kérdés:
Mennyi az energiaigénye? Nem zabálja az akksit? Csak mert ugye helymeghatározás az alapja a dolognak.
Milyen gyakran kéri le a pozíciómat? Mert ha óránként, már nincs sok értelme, hiszen addig megfordulok a sarki boltból, amikor lehet, hogy rezgő+hangos csengés kellene az útra. -
Mercutio_
félisten
válasz
atillaahun #28268 üzenetére
A cellák sűrűségétől függ a pontosság és gondolom a használt technológiától is (4G már központ és bázisállomás oldalon is más mint a korábbi rendszerek) és feltehetően a szolgáltatónak vannak olyan eszközei amit te nem érsz el (készülék adóteljesítményének megemelése, bázisállomás váltás kikényszerítése a pontosabb behatároláshoz, stb.)
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
atillaahun #28264 üzenetére
@xSide: ugyan annyi, mint a többi lehetőségnek
-
TRob1
veterán
-
atillaahun
veterán
És mi volt a legrosszabb? Nekem olyan 1,5 km (pedig Hejőcsabán lakom, ami azért még messze nem falu). Ha átlagot számolsz elég sok mérésből, szerintem kijön az a ~100 méter.
Igaz én se ástam bele magam ebbe mélyebben, csak felraktam régebben egy programot, ami a Google helymeghatározó által begyűjtött és tárolt koordinátákat mutatta a térképen.
Abban mondjuk lehet valami, hogy a szolgáltató valószínűleg tud pontosabb adatokat mérni, de erről felvilágosíthatna valami hozzáértő, hogy mennyire.[ Szerkesztve ]
-
xSide
őstag
válasz
atillaahun #28261 üzenetére
Az a -100 méter sok szerintem (én is erről hallottam).
A Llama legközelebb eddig 4 m-re dobta a helyzetem kizárólag cella információ alapján háromszögelt területre, akkor nem hiszem el a szolgáltató saját eszközeivel nem tudja ugyanígy meghatározni(#28263) CoolBoy323 az sms-nek mennyi az esélye, hogy bekapcsolja a gps-t és az talál is jelet mondjuk egy lakásban?
[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz
CoolBoy323 #28263 üzenetére
Tyűű, ilyen néven találtam vagy 6 alkalmazást, linkelnéd melyikre gondolsz?
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
atillaahun #28261 üzenetére
a PhoneLocator Pro SMSben is el tudja küldeni a GPS koordikat ha jól emlékszem!
de ha üres a kártya egyenlege, akkor ez is buktató XD100% megoldás NINCS sajna
-
atillaahun
veterán
A videó teljesen korrekt, és a téma valóban szerteágazó, rengeteg kimenetel lehetséges lopásnál, én azonban a sikeres megtalálás legnagyobb buktatójaként még mindig a WiFi és mobilnet kapcsolat szükségességét érzem. Nyílt Wifi azért elég kevés helyen van úgy területileg a városban, meg ugye alapból csak olyanra megy fel a telefon automatikusan, amin már volt egyszer. Mobilnetről meg írtam feljebb, hogy a tolvajok szerintem nem sűrűn fizetnek elő rá a saját kártyájukon.
Ami a többi kifejezett lopásgátló programot illeti, jól mondod, a gyakorlati használhatóságuk jelentéktelen. Én is írtam pl. a héten a Lookout-ról, ők írták le hivatalos válaszban pontosan hogy (nem) működik a programjuk.
A rendőrségi feljelentéssel teljesen egyetértek. Csak nem egészen látom át, hogy lehet a ~100 méter pontosságú cellainformációs lekérdezések alapján megtalálni bárkit/bármit is egy városban.
[ Szerkesztve ]
-
xSide
őstag
Elkészültem, igaz volt pár dolgom közben.
Az első szöveges videóm, kéretik nem kiröhögni
Ez egy lehetőség, aminél több külső tényezőnek is érvényesülnie kell a működéshez és igen a korábban leírt elmélet gyakorlatban is működik a Llama alkalmazásban...Látom azért voltak hozzászólások a tolvaj témában én nem tudok az ő fejükkel gondolkodni, viszont számos fizetős app létezik erre, akkor ezek szerint az mind átverés
A legbiztosabb megoldás a rendőrségi feljelentés marad, csak legyen felírva biztos helyen az imei számunk és valamilyen papír a készülékről hogy a mi tulajdonunk -
petipetya
nagyúr
válasz
Zirowe #28228 üzenetére
Megnéztem Desire S-en, nálam működik:
- telepítettem a calltrackot
- gépen belementem a naptár webes felületébe és létrehoztam a teszt2 nevű saját naptárt
- telón bementem a htc naptárba és nyomtam egy frissítést
- calltrackban engedélyeztem mentést, majd kiválasztottam a teszt2 nevű naptárt és engedteui.: a naptár szinkronizálás most is be volt kapcsolva (ez és a gmail folyamatosan megy)
[ Szerkesztve ]
-
thug
tag
Sziasztok!
Archos 101-hez flash playert honnan lehetne letölteni?
Köszi
-
Ateszpapa
addikt
válasz
atillaahun #28244 üzenetére
Köszi, majd keresgélek, hátha..annyira nem fontos, de néha jól jön, ha a főnökkel beszélek..
Neked is Boldog Névnapot-így utólag!
-
atillaahun
veterán
válasz
fatal` #28163 üzenetére
Szerintem nem a kijelző, hanem a telefon ébren tartásáról volt szó.
(#28167) flash-
Elméletileg ROM flash után már csak akkor lehet tárcsázót cserélni, ha még nem hoztál létre Google fiókot. Root joggal, pl. Root Explorer-rel, a /system/app-ban kell a phone.apk-t cserélni.(#28187) xSide
Hát ezt sosem gondoltam volna, hogy ez az Android-os verzióban is matatható. Ismét kösz a nagyszerű tippért! Már rá is másztam a beállításokra.(#28214) Kofetto
Sokan ajánlottak a napokban a lLama-t, és a Timerrific-et. A kívánt időintervallumba automatikusan repülő módba teszed a készüléket, és akkor meg se moccan.(#28224) punky10
Ezzel az a gond, hogy a tolvajok és a pult alól vásárlók többnyire nem az a réteg aki mobilinternetre fizetnek elő a kártyájukon.(#28228) Edenyke
Tudom, hogy naptárat mondtál, de mivel nem magyaráztad meg miért annyira fontos, így merem ajánlani a BackuptoGmail-t, ami automatikusan szinkronizálja a híváslistádat, és SMS-eidet a Gmail fiókod megfelelő mappáiba. Korlátozás mentes, viszont fizetős, bár nem drága.(#28229) Ateszpapa
Elméletileg nem mindig a program hibája, sok gyári ROM-on, vagy készüléktípuson eleve nem is lehetséges. Én is így vagyok sajnos az SGS-emmel, pedig kipróbáltam már rajta ezt-azt. Persze nem kizárt, de annyira azért nem hiányzik, hogy eszeveszetten kutassak utána.Na ezért nem vagyok még őstag.
[ Szerkesztve ]
-
Lefty
addikt
válasz
CoolBoy323 #28210 üzenetére
nem tördel pdf-et az sem.
-
78zolika
senior tag
Sziasztok ! Jó estét mindenkinek !
Milyen programokat érdemes felrakni Sony Ericsson Xperia™ X8 ra ??
Ezer köszönet -
szente
addikt
-
mipityu
tag
válasz
Zirowe #28237 üzenetére
Olvasd el az előzőt.
A calltracknak kell egy google calendar. Azt tudod megadni neki a beállításokban a google acountoddal együtt és tűz.
De felejtsd el, az SMS Backup + midkettőre jó és kifogástalanul működik.Az aláírásomban megtalálod a telefonom típusát és romját.
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz
mipityu #28233 üzenetére
Htc készülékek voltak?
Mert nagyon úgy néz ki, hogy azzal van baja, hogy nem a gyári google calendar appot használom.Itt a bekapcsoláskori kép, ha ezt leokézom, kilép.
Sms-ek mentésére nekem is megvan a jól bejáratott programom, itt a hangsúly inkább a calendarral való sms syncen lett volna.
-
mipityu
tag
válasz
mipityu #28233 üzenetére
Lejárt a szerkesztési időm.
Milyen jó, hogy kérdeztél. Átnéztem újra az SMS Backup + leírását és nem kell két programot használnom, az SMS Backup + menti a híváslistákat is és egyszerűbben értelmezhető formában, mint a calltrack. Mentési és visszaállítási darabszámnak 4 lehetőség van 100, 200, 500 és all. Ebből arra következtetek, hogy több, mint 500 db-ot tud kezelni :-)
[ Szerkesztve ]
-
CrAzY88
aktív tag
Sziasztok! Tudtok jó ingyenes kamera appot, amellyel tudok játszani a záridővel?
Köszi
-
mipityu
tag
válasz
Zirowe #28228 üzenetére
Nekem a calltrack kifogástalanul működik több telefonról. Csináltam egy hivaslistak nevű naptárat a google naptárakhoz (már nem emlékszem, hogy az aktuális telefonon, vagy a gépen csináltam, de hónapok óta gyüjti a hívásaimat - kimenő, bejövő, missed) és a jelenleg használt mindkét androidos telefonomról működik.
SMS-ek mentésére, visszaállítására az SMS Backup+ nevű progit használom szintén hónapok óta. 100+ SMS-em gyűlt össze, a google levelezőbe teszi őket általad megadott címke (nálam SMS) alá. Nem tudom van-e mennyiségi korlát, próbáld ki.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
punky10 #28224 üzenetére
Ezen negatív hozzáállás miatt (rendőrség nem tesz semmit, nem érdemes ezzel fecsérelni az időt, majd okosba megoldjuk, stb) kerülik egyre többen a rendőrségi feljelentést, aztán meg csodálkoznak, hogy ők is a vádlottak padján ülnek önbíráskodás miatt.
Én megtettem a feljelentést, röviddel azután a rendőrség megtalálta a telefonom, lefoglalta (már el lett adva) és visszaadta nekem.
Amint raknak bele más simet, az feljelentkezik a hálózatra, ahol minden adat rögzül (imei szám, imsi szám, adótorony, ahová feljelentkezett, stb).A nem profi tolvajok közül kevesen tudják, hogy az imei számot is cserélni kéne, mielőtt bmit is kezd vele, és ezen bukik el mindegyik.
Főleg, ha mondjuk csak azt gondolja, hogy az a két perc nem számít, amíg ellenőrzi a készülék függőségét.
Tök mindegy mennyi ideig vagy fent a hálózaton, mert rögtön rögzül az összes infó, és ezzel is egyszerűsítik a rendőrség munkáját.Szóval, ha ellopnak bkitől telefont, az legyen az első, hogy rögtön feljelentést tesz, az önbíráskodást meg felejtse el mindenki.
[ Szerkesztve ]
-
engine88
aktív tag
Van olyan app vagy widget amit ha megnyitok akkor kiadja az épp futó alkalmazásokat (amik "le vannak téve tálcára"? Hogy egy karrintással be tudjam őket zárni.
De csak azok amiket én nyitok meg, szal Android rendszer, Swype bill, meg ilyesmi ne legyen benne, csak pl: Angry Birds, mVideoPlayer, Üzenetek..[ Szerkesztve ]
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
punky10 #28224 üzenetére
ez amit mondasz az esetek nagyon elenyésző %-a!
ahogy terjed az android, úgy mindenkinek lesz már elég fingja ahhoz, h alapba kell hozni minden lopás után XD
az ilyenekben mellesleg a tolvajok a legjobbak... ezért is "szeretem" őket, mert ezért tud fejlődni a biztonságtechnikai eszköz (pl biometrikus azonosítás: ujjnyomat ellenőrzés sokan azt hiszik, h eszméletlenül biztonságos, gyakorlatilag ma már ott tartunk h a bio-k közül a legbiztonságtalanabb mód
-
Ateszpapa
addikt
Sziasztok!
hívás rögzítésre Ti melyik progit használjátok, ami automatikusan rögzíti a kimenő-bejövő hívásokat?Root nélküli kéne nekem.
A total recall v1.7.6 és a call recorder v1.0.38 nem működnek...
Xperia Mini[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, olyan alkalmazást keresek, ami megbízhatóan képes a google naptárba lementeni a teljes híváslistámat és az összes smsemet, db korlátozás nélkül, megfelelően, időbélyegzővel, duplák kiszűrésével.
Eddig kettőt próbáltam, kisebb sikerrel: call log calendar ás calltrack.
Az első max 500tételt tud szinkronizálni, ami a hiváslistánál még okés, mert az a rendszer limit, de smsnél nem jó, mert van vagy 1200 smsem, a második pedig megnyitáskor folyamatosan kéri, hogy nyissam meg a naptár appot és adjak hozzá egy új naptárat, addig nem is hajlandó elindulni.
Na most nekem htc naptár appom van, ott új naptárat nem tudok csinálni, de a webes felületen készített új naptárat meg nem fogadta el a calltrack.Esetleg vmi jobb megoldás?
Telefon: htc sensation, 2.3.5.
-
TRob1
veterán
Passz, mert egyiket se használom, csak ezt próbáltam anno. (De nincs ilyesmikre szükségem. Legalábbis eddig nem volt) De az biztos hogy méretre vagy 1/6-a...
ui: Egyébként mit kell még tudni egy bezárással kapcsolatban mint azt hogy Bezár?
(#28228) Edenyke:
1200!!! SMS?!?Nekem van vagy 12
Sztem az utolsó 12-13 éves mobilos életem alatt összesen nem kaptam+küldtem még felét se
[ Szerkesztve ]
-
punky10
addikt
válasz
CoolBoy323 #28216 üzenetére
Nem feltétlenül.Én pl egy kisvárosban élek,van 2 használt GSM kereskedönk.Az egyik alapbol nem foglalkozik forro készülékekkel,a másik csak azota,miota megsütötte magát.Elég csunyán...Tehát ha a lakhelyemen vesztem/lopják el a készüléket,a "megtalálo" nem biztos,hogy tisztában van a HR lehetöségével.Szerintem sokan hiszik azt,hogy a SIM eltávolitása biztonságba tudja a telot addig,amig le nem tiltják(ezen lehetöséggel általában tisztában van mindenki...)Tehát siet piacra dobni,kocsmában,egyébb társasági intézményekben árulják,és itt is ugy veszik meg ha elötte kiprobálják.Tehát másik SIM bele,és mehet a "börze"...Ekkor ezekkel a programokkal van esély meglepni a " becsületes megtalálot".Tapasztalat,haverommal már találtuk meg igy az "elveszett"teloját.Igaz kellett mellé még egy kis gyözködés,hivatalos papirral bizonyitani a tulajdonjogot,haverokkal pedig a "vevöi"szándékunk komolyságát...
De legalább meglett a telo.
A rendörség ugyis elég negativan állt hozzá a több mint 10000 forintos büncselekményhez....A fene egye meg,mindig bekapcsolodik a keyboardban a szo felajánlása,nem gyözöm magam javitani,mert olyan értelmetlen szöveg lessz a végeredmény,hogy még én sem tudom,mit is akartam irni...
[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
válasz
szente #28213 üzenetére
TaskXP for Multitasking-ot nézted már?
-
-
bsanya
aktív tag
Nem biztos, hogy ideillő kérdés, ezért előre is elnézést, ha nem.
BT headset-t használok SGN-on, telepítettem a hívó nevének kimondásához szükséges SVOX alkalmazást, amivel maga a telefon valóban ki is mondja a hívó nevét.
Problémám:
Nokia N8-nál úgy működött ez, hogy a BT hedset-ben is hallottam a csengőhangot illetve a hívó nevét is, a Note-nál viszont a hedsetben csak simán egy jelzés van, hogy hívnak és nem mondja a nevet és a csengőhang sincs. Lehet, hogy a BT beállításoknál van valami gebasz? -
Kofetto
tag
Üdv!
Van vmi olyasmi alkalmazás ami rendesen teszi a dolgát, amibe be lehetne állítani ilyen sleep időt mondjuk amikor nem generál a teló semmilyen hálózati forgalmat?
jó volna ilyen mert egy este alatt ha bekapcsolva hagyom a mobilnetet 2g-n, kb 20%ot merül
-
szente
addikt
Hali!
Milyen app switcher progit tudtok ajánlani?
Az első és legfontosabb kritérium az lenne, hogy minden futó programot mutasson. Kipróbáltam már párat, de erre nem mindegyik program képes, nem tudom hogy miért...
A második pedig, hogy be is lehessen vele zárni az alkalmazást.
A harmadik pedig, hogy valami külön gombbal lehessen előhozni(pl kamera gomb), vagy mondjuk egyszer megnyomom a home gombot akkor a kezdő képernyőre lép, ha kétszer egymás után, akkor előjön a progi.
Ezt a három feltételt nem találtam meg egy programban sem...
-
TRob1
veterán
válasz
CoolBoy323 #28210 üzenetére
Pont most akartam írni.
Annyi, hogy át kell kapcsolni "Word Wrap"-re a nézetet.
[ Szerkesztve ]
-
engine88
aktív tag
Kipróbáltam az összes videólejátszó progit (mvideo, mobo, vplayer, rock..)
és mindegyiknél ugyan az a hiba, kép van szaggatásmentesen, de hang nincs.
Mi lehet a baj? Kellene kodec? -
Lefty
addikt
hello!
tud valaki olyan pdf viewert, ami tördeli az oldalakat nagyításkor?? hálás lennék. köszi.[ Szerkesztve ]
-
bubi92
őstag
a missed it, miért nem jelzi, ha jött gmail-em?
-
Fehércápa
aktív tag
válasz
énvagyokAdam #28191 üzenetére
Szia, nekem ray-em van, ilyennel nem találkoztam! Szimplán áthúzod az sd kártyára és nem játsza le? Én így tettem fel egy csomót.