- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- One mobilszolgáltatások
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
addikt
válasz
Khaosz55
üzenetére
úgy kell csinálni ahogy a videóban mutatom

Valamiért csak klippre rakva működik rendesen, ha timelinera rakod nem jó. De másolhatod nyugodtan, mindenen amit ugyanazzal a beállítással vettél fel jó lesz.
Értelemszerűen stabilizált felvételre rakom. Ha stabilizálatlan lenne akkor gyroflown kell átzavarni, de az megoldja a torzítás korrekciót is
-
t72killer
titán
válasz
Tuninger
üzenetére
A halszem egyszerűbb optikai konstrukció, mint a lineáris, igen
.A beépített lencse csereberéjével én már nem vacakolnék, ha leesik olcsóba egy előtétlencse-készlet használtan, azt lehet kipróbálom
. Vízalatti szűrőkkel vagyok most így, mindenki aszongya, hogy a szűrőzés már a múlté csinált posztban - azért ki fogom próbálni, ebayen szembejött egy polarpro készlet negyedáron, nem hagytam ott.#8238:
. A 4:3 - bár olyan TV-je senkinek sincs - a fő témámboz, búvárkodáshoz - amúgy is sokkal jobban passzol, mint a csík 16:9. -
Tuninger
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
A zajszint nem változik, pont ugyanannyira zajos a linear mintha a wideba ekvivalensen belenagyítasz.
Viszont ennélfogva ha a nagylátón csinálsz egy torzítás korrekciót, kisebb lesz az érzékelt zaj, nagyobb lesz az érzékelt felbontás, hiszen jóval kevésbé zoomolsz bele a képbe.Borzalmas mennyiségű teszt alapján kijelenthetem, hogyha 4:3 Wideban veszel fel és azt kihúzod a videón látható módon akkor ugyanakkora látószöged lesz mint 16:9 wide felvétel esetén, csak torzításkorrigált formában. Én a Hero 7 óta így filmezek, és az Action 5öt is így használom.
-
t72killer
titán
válasz
Tuninger
üzenetére
áá, értem, a szokásos ultranagylátó perspektívából próbál valami emberi szemnek megszokottat gyúrni. háát, ezt valóban nem bíznám egy akciókamera procijára
.Arról tudunk valamit, hogy nem mozgó kamera esetén zajosabb-e a szűkebb látószögek (goprónál linear-nak hívják, kb 20%-al szűkebb a wide-nál) képe, mint az alapbeállítás wide-on?
-
Tuninger
addikt
SZERINTEM könnyebb megcsinálni halszemben a megfelelő bevonatokat és fényerőt a gyártóknak, ezért nem divat a normál lencse.
Még anno Hero 4-hez nézegettem csere lencsét, de nem gyártanak már olyan minőségben sem mint a gopro. Mármint korrigáltat.
Vagy csak szűkebb látószöggel van. Pl a Sony RX0
9mm-es obi is van APSC-re.De valljuk be rendes fénynél mindegyiknek elképesztő képe van és amire készítették arra pazar.
-
Tuninger
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
Az optika aránylag konzisztens rajzot ad képközéptől a képszélig, ehhez érdemes egy DNG fotót vizsgálgatni.
Wideban és Dewarpban digitálisan korrigálja a képet, így a kép közepén jobban "összesűrűsödnek" a kép szélén pedig "megritkulnak" a pixelek a torzítás korrekció miatt.4:3 ultrawide, kikapcsolt képstabival kapod azt amit igazán lát a kamera.
Khaosz55: persze, ferdék lesznek az oszlopok, nincs fából vaskarika, vagy torzítás van egységes felbontással, vagy rendes kép lágy képszéllel.
Egyébként ha te korrigálod utólag, jobb az eredmény.
-
Khaosz55
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
Összes ilyen, volt nálam acepro, gopro13. Gondolom a 16:9 miatt ha jól tudom, 4:3 -ban nem ilyen. Úgy tudom "széthúzzs" hogy 16:9 legyen a kép. Sőt acepro1 -nél még durvábban homályosak a szélek. Persze ezt egy akciós felvételnél nem érzékeled mert mozgás van és nem oda koncentrálsz.
Tuninger majd megírja miért is van ez pontosan ő ebbe a profi. -
Tuninger
addikt
Sajnos nem releváns DC Rainmaker tesztje, én is néztem, normál profilt használt nem DLOG-ot, ott más az élesítés, hiába rakná -2-re. Illetve a GoPron sincs kikapcsolva a zajszűrés, ami így megeszi a részletet. És igen, ez a zizgős blokkos szar ez BEKAPCSOLT zajszűréssel ilyen
-
Khaosz55
addikt
válasz
beis-compo
üzenetére
OA5-nek szerintem frankó ezt lőttem vele. [link]
-
válasz
Kis Tigris
üzenetére
Engem egy ettől kevésbé reklámértékű posztért a múltkor megfenyítettek
FIGYELMEZETÉSBEN! részesített a kedves moderátor.(Kis Tigris - nem ellened szól) de akkor most már enyhült a szigor? Kalandorként látni kellene!
Dobd fel a facebook marketplace-re, ott sokkal hamarabb elviszik. Sajnos itt a HA-n (20 éve vagyok tag) még mindig megy a kivételezés és a részrehajlás egy sértődött házigazda miatt.
-
Kis Tigris
tag
Sziasztok. Csak úgy megemlítem: Insta360 Ace Pro 2, megválok tőle. Semmi gondom vele, csak rájöttem, hogy nem használok ki egy akciókamerát. Hardverapróra feltettem, ha valakit érdekelne
-
Tuninger
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
A DJI is olyan mint a gopro, ha kijött az új kamera a régi már nem kap a jóból.
Telesírtuk a gopro fórumot anno hogy mivel ugyanaz a proci van a Hero 10 és 11ben, ugyan hadd kapjuk meg mán mi is (10 userek) a labs firmwareben a zajszűrés kikapcsolása funkciót. Az volt a bullsh1t válasz, hogy kevesebb a RAM a 10-ben így ez a parancs nem lehetséges. Mégegyszer: processinget vettünk volna el...
Djinál is, visszamenőleg max olyan dolgot kap kamera amiből pénzt tudnak csinálni, lásd az Action 4 Boost Lens mod támogatása.
Melegedés / üzemidő: talán épp ezért nem kapta meg a 8K-t startkor, mert kevésbé kerül szem elé ha elmelegszik, sokat romlana az üzemidő. Taktikus húzás, akit linkeltem feka srác egyébként mondja hogy jobban melegszik a kamera.
Viszont mivel bődület üzemideje van alapból a cuccnak, ha csak 1.5 órát megy az már bőven jó üzemidő.
-
t72killer
titán
válasz
Tuninger
üzenetére
. Adott ugye, hogy hol áll a procitudomány +ha megkergetik a proccost, akkor elkezd visítani a nép, hogy melegszik+zabálja az akksit - a fő érvek ugye ami miatt a gopro 13at manapság lehordják.Annyit mondjuk megtehetne minden gyártó, hogy telenyomja alu hűtőbordával az eszközét.
Viszont ez arra enged következtetni, hogy a következő genben (valszleg 1-1.5év múlva) ha lehet a "nagybanin" jobb procit kapni, akkor lesz képminőségben is előrelépés, nem olyan, mint az 5 PRO->6 4k-ja.

Az egyik kommenter "digital upscale"-t emleget, erre vajon utal valami jel
? -
Tuninger
addikt
8K a javából az Action 6-tól
Mondjuk nem fair hogy nincs meg a kamera számítási kapacitása hozzá hogy ugyanazt a tonemappingot használja a 8K-hoz mint a többi módhoz. A srác D-LOG M-ben használja letekert zajszűréssel és élesítéssel, mégis a 4K-nál liftelt a shadows és meg van tolva a midtone detail, míg a 8K-nál az utóbbi kettő hiánya természetesebb képet eredményez. Ami mókás hogy háttérben a falon (a 300% cropnál) és a közelben a szobron össze vannak mosva részletek a 8K-nál míg 4K-nál nem.A GoPronál is volt hasonló probléma ha jól emlékszem a Hero 10-nél, nem ugyanaz volt a tonemapping 5.3K 60-nál mint 4K 60-nál mert nem volt meg hozzá a kráft.
-
t72killer
titán
válasz
Khaosz55
üzenetére
"Nincs az az isten, hogy az elsődleges telómat búvárkodni levigyem..." - ezzel pontosan ezt írtam
, és van még pár sport, ahova a teló nem való. Pont búvárkodni még épp le lehet vinni egy telefont megfelelő tokban, csak ha bármi miatt ottmarad, akkor az ember ott áll csupasz hátsóval egy random+sokadik indonéz szigeten, ahol a kínai gyártmány kakukkosóra és az AA-s alkáli elem jelenti a csúcstechnológiát 
-
t72killer
titán
-
nfsu17
veterán
Mikor megjött az OA4 nekem (első akciókamerám), majd megnéztem a pc-n a felvételt, hát majdnem visszaküldtem, mert ez mi....a galaxy s5 (igen S5!!!!) mobilom 4k felvétele, oda meg vissza veri...ha vkit érdekel, szívesen lövök összehasonlítást, bár semmi értelme amúgy. És akkor nem is beszéltem még a sokkal újabb, de ilyen 100k-s kínai xiaomi/poco telefonjaimról, amik szintén lealázzák detailben. Hát az A7III-t meg meg se említsük.
De jól van, akkor megnyugotam, hogy ez ennyit tud, ezeket nem pixelkukkolásra, meg belenagyítgatásra tervezték.
Amúgy az OA4 gyári profilja jó színekben (oké, kevésbé HDR-es, mint az 5, kevesebb a dinamika is), viszont a vonalélessége, detail, stb az katasztrófa.
Ezen segít a dlog, ott van rendes élesség, utólag meg ráteszed a LUT-ot, vagy kicsit játszol még vele, és úgy egész korrekt képet lehet már kihozni.
Kár hogy a gyári profile ennyire silán outofbox (nem színekben). -
Tuninger
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
a GoProt én már szét teszteltem, postoltam is róla, ideális beállítások mellett 2.5k valós felbontással bír, a DJI ennél rosszabb a fent leírt problémák miatt. Szóval én csak azt várom hogy 8K-ban egy kicsivel talán tisztább képet fog adni mint a gopro 5.3K-ban, de még mindig nem éri el a valós 4K felbontást.
A Galaxy S25 Ultra 8K videója is a 200Mp-s szenzorról beillik egy "korrekt" 4Knak. -
Tuninger
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
Én látnám értelmét. A DJIokban 48Mp-s Quad Bayer szenzor van, minden 4K mód ezért pixel bininggel megy, ezért is tud könnyen megjelenni a moire és az aliasing a képén úgy hogy a finom részletek folyamatosan zizegnek.
Ha a 8K-t binning nélkül oldja meg, akkor rengeteget javulhat a képminőség, cserébe jóval könnyebben zajosodhat.Én esküvőkön használok akciókamerát B/C kamerának szertartáshoz, nekem előrelépés lenne ha rendesen bele tudnék utólag zoomolni a képbe. Nem akarok én 400%-ot, de a mostaninál azért lehetne jobb.
-
modflow
veterán
Víz alatt milyen kamera nézetet ajánlott használni?
A super wide -ot ajánlotta egy videó, de az a teraszon lévő oszlopból elég görbe oszlopot csinál.
De víz alatt ez jó beállítás? -
Márton
nagyúr
Nocsak: 8K on the DJI ACTION 6!
Fogyjanak a 8k tv-k!
-
modflow
veterán
Ősszel vásároltam ezt a selfie botot (Spigen Tripod Selfie Stick Black Longer Version).
(Bakker akkor fele ennyibe került!
)Akkor még nem tudtam, hogy lesz kamerám.
Most látom a dobozán, hogy lehet rá rögzíteni GoPro Hero-t. Micsoda véletlen!
Ezt a botot le lehet vinni víz alá? Alumínium, ill. műanyag az anyaga.
Nyilván ha leveszem róla a távirányítót. -
t72killer
titán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
igen, ilyenekre gondoltam. Na meg ha egy Volta ár feléért adják, áramforrásnak is teljesen jó. Szárazföldön max túrázáshoz vagy bringázáshoz használnám a kamerát: előzőnél a hátizsák hevederére egy nyeles alkalmatosságot könnyen fel tudok hegeszteni + bingakormányra se nagy művészet rászíjazni - és pl pont bringázáskor jól jöhet, ha "motorvezérelve" néz körül a kamera. Kipróbálom

-
-
Tuninger
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
Jó fényben értelmetlen a gimbal, kevés fénynél gopro mellé azért szokás.
Az Ace Pro és a DJI ezért próbál brutálisan fejleszteni a low lighton, hogy nem tökéletes fényviszonyoknál is jó legyen a gimbal nélküli stabilizálás.
Este viszont mindegyiken sokat javít egy gimbal.Szerintem felesleges, rendes kamera alá kell rakni gimbalt, nem akciókamera alá.
-
t72killer
titán
Használja ezeket az apró kamerákat gimballal valaki? 40 font körül már kapok ilyet nyitott dobozban, alig használt állapotban. Ennyiért egy akksis markolatot nem adnak...
-
modflow
veterán
De ismerem a Google-t, csak rendes pdf-et nem találtam.
Köszi. -
t72killer
titán
válasz
modflow
üzenetére
Egy kis mélyvíz gopro konfigurálgatásához. Egyelőre ne kérdezd tőlem mi micsoda, én is csak ismerkedek ezzel a világgal
.
Ha megjött a kamera tesztelgetem, bár nálunk jéghideg a víz mostanában, max benyúlok vele víz alá és úgy próbálgatom mit tud. Februárban lesz egy rövidke Ciprusi telelésünk, próbálgatásra jó lesz, bár ott se tartok tőle, hogy megfő majd a vízben/tokban
-
-
modflow
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Ez nem a gopro oldala.... Te azon kerestetted velem. 😀
-
-
t72killer
titán
UK fórumtársaknak egész szép gopro kedvezményeket hozott Santa:

Nem-búvárkodós feladatokhoz elcsábultam egy plusz 256GB-os karira is, valamivel amazon ár alatt adják most azt is. -
modflow
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Nem találom, belinkelnéd?
-
beis-compo
tag
válasz
kabalababa
üzenetére
Mindkét kamera képe egyformán rossz, vagy csak az egyik? Ha mind a kettő akkor ott valami más hiba van, egyszerre kettő optika nem állítódhat el, és a gyártáskor sem tévedhetnek ekkorát egyszerre két helyen.
-
válasz
kabalababa
üzenetére
Ha közelre éles, távolra nem, akkor az gyári hibás.
Ace pro 2 35cm, OA5 40cmtől éles, ennél közelebbi probléma.
360at nem ismerem, de sztem 50cmtől jónak kéne lennie. Neten ezt nem írják? -
kabalababa
tag
SeniorTilla
Nincs véletlen egy nyers Osmo 360-as videó fájlod, amit meg tudnál osztani?
Van egy olyan érzésem, hogy ezzel is úgy jártam, mint az Osmo Action 4-gyel, hogy kifogtam egy olyan darabot, aminél közel minden éles, a háttér meg mosott, hiába van feljebb véve az élesség. A csere OA4 viszont már jó volt.
Amik YouTube-on vannak tesztvideók, azok az enyémhez képest kristálytiszták. -
-
modflow
veterán
Erről van szó pontosan, ilyen a szett.
A gépen hol vannak ezek a szoftveres szűrési beállítások?
-
t72killer
titán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
jaja, ha kiveszed a vízből a cuccost, és kiszalad a víz a rétegek közül, szűrő (lencse, stb) levesz-visszarak. Nem ideális, de legegyszerűbb folyamatosan víz alatt tartani ilyenkor a kamerát.
Pink: okés, én ugyan nem sznorkeleztem, 3m körüli sekélységben (ott a legszebb a korall
) enyhe narancssárga gél-szűrővel kísérleteztem anno. A gopro4-en elég sokat segített - modern kamerának nagyobb szenzorral/jobb dinamikával már lehet nem muszáj (a jútúb cuccok szerint nem, ha lesz ilyenem jövőre, akkor azért végigpróbálok pár dolgot) -
-
t72killer
titán
válasz
modflow
üzenetére
Ha használod is, NARANCSSÁRGA (a fentiek közül a baloldali). Nem tudom, hol olvastál rózsaszínt
?Ha tudod, a nagy út előtt próbáld ki melyik ad jobb végeredményt víz alatt (pl medencében ahol nincs olyasvalaki akit zavarna, hogy az alfelét videózzák): szűrő, auto WB vagy ha van rá motiváció, Gopro labs FW jó nagy bitrátával 10bit, postban megszínezve.
#8176: az összes ilyen vízalatti előtétet ami nem passzentosan zár a kamerával vagy a búvárházikóval a víz alatt kell felrakni, nehogy buborék ragadjon a kamera és a szűrő, stb közé.
-
válasz
Tuninger
üzenetére
Végülis ha már megvan...
Nekem is van ilyen szettem, de nem tettem fel a kamerára, mert a szoftveres szűrés megfelelt. Plusz az a baj, hogy pl. a Dome-ba nem lehet betenni. Ha a kamerán használod, akkor egy réteggel több fénytörés van, ami nem szerencsés. Nem tudom ez melyik szett, de ha bemegy a víz a lencseüveg és a szűrő közé, az megint gáz, mert ha kiemeled a vízből, valamennyire kifolyik, utána vissza, de maradhatnak buborékok. -
Tuninger
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Azert en is megneznem jobb e vagy rosszabb egy modern kamerával
-
-
modflow
veterán
Megjött a külföldi csomagom, amit rendeltem a GoPro13-hoz, azaz a szűrők.
De bakker ebből melyik a rózsaszín, ami snorkelhez jó? 😂
A jobb az piros, a középső talán rózsaszín, de a balb oldali is rózsaszín szerű. 😅 -
haruspex
aktív tag
Bocsánat lehet, hogy láma kérdés, de miért nem látom az osv filokat a mimo apban amiket áttettem a kameráról?
-
t72killer
titán
válasz
hibavissza
üzenetére
Egy uszony sokat segít a stabilitásban
. Persze ha áramlik a víz, akkor a scuba felszerelés mellett is dobálódzós lesz a szitu 
Más: nna, ennyit a "kedvezményemről", LoL: egy weboldal panaszra kaptam tőlük ajándékkódot, de semmire se jó, ha hozzáadom, egyenesen DRÁGÁBB lesz tőle a kamera
:
tudom, várjam meg az "akció" (LoL) végét, így "kedvezményesen" fizethetek náluk 399 fontot

Ami mondjuk pozitívum, hogy az 1év subscription (kell ez nekem? Később, pénzért biztos nem...) ingyen van és már ebbe a rendelésbe tehetek subscriber áron (34 font) hivatalos búvártokot.
-
hibavissza
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Idén nem kínlódtam békatalppal és pipával. Csak a szemüveg. Jól hozzá is vert a sziklához párszor a víz. Hülye voltam és beúsztam egy víz alatti barlangba. Nem volt mélyen, gondoltam mi bajom lehet, tele volt hallal. Szóval én csak ilyen strandbúvár vagyok. Kinézünk a közelben egy jobb szirtet, stéget ahol sok az apróhal és beetetünk. Megvárom, hogy a sok színes hal odaszokjon. Idővel mozgolódnak a rákok, járőrözés közben arra kerül egy teknőc. Párszor valami nagyobb sügér esetleg muréna bújik elő. Semmi komoly merülés. Így is volt pár kalandos szituációnk
-
t72killer
titán
válasz
hibavissza
üzenetére
Így van, mozgó vízben ez nemigazán megy. Esetleg ha olyan a célpont, leteheted a kamerát egy kis lesúlyozott gorillapoddal. Persze az otthagy-levegőért felmegy koncepció nagyobb mélységnél igényel egy jelzőbóját, hogy hol hagytad a cuccot
.
Én scubás voltam régebben, most gondolkodom, hogy vissza merjek-e menni sűrített levegőre vagy csak tanuljam ki a szabadtüdőset és beérem a felső kb 5méterrel, szóval eddig nemigen voltak ilyen gondjaim
-
t72killer
titán
válasz
hibavissza
üzenetére
Nem tudok róla. Az optikai iparban 300 dodó aprópénz, a Kínában, Thaiföldön gyártott egyszerűbb fotóobjektívekért szoktak ennyit kérni. Igen, kb annyiba fáj, mint maga a kamera - ezért is választok én a már meglévő lencsémhez kamerát.
-
t72killer
titán
válasz
hibavissza
üzenetére
-
hibavissza
veterán
Nah, Osmo macro lens nem mehet víz alá és 70 rongy. El is vesztettem a lelkesedésem. Mondjuk a közelpontja sem volt combos.
-
t72killer
titán
válasz
Khaosz55
üzenetére
Ha a telónak van saját microSD foglalata, akkor a leggyorsabb a kamerából kikapni, átrakni a kártyát és onnan átmásolni.
A quik goprónál sajna csak a teló saját háttértárát hajlandó használni, DJI-t nem tudom
.Régi gopro-nál volt lehetőség simán a kamera IP-jét böngészőn bepötyögve kapcsolódni és onnan aztán oda menteni, ahova csak akarja az ember. Ez most nem tudom mennyire opció.
-
Tuninger
addikt
Majd arra erdemes figyelni hogy a bitrate állítással a HIGH beállítás bitratejét állítod, a normál végig ugyanannyi marad.
tehát ha leveszed mondjuk 25Mbps-re, akkor is a Highra kell állítanod
szerk: ja és a 10-11 elmelegszik a francba ilyen felhasználásnál. 8-ra lőj. Van egy eladó 65k-ért

-
Khaosz55
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Igen megvan a kockázata, de laptopon nincs illetve ennyi mennyiségű adatot felhőbe feltölteni gyenge wifin keresztül sem egyszerű. Illetve felhőben sincs ennyi helyem.
Szóval marad az oldscool módszer. -
t72killer
titán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Pont erre gondolva elővakarom a 64gigásaimat, elvileg 3db bújkál a ház random csücskeiben +1 jönne a csomagban. 3 merülés (1 nap, max szumma 3 óra az én levegőfogasztásommal) adatai csak elférnek annyin
. Ha leejtem valami nagyobb mélység felett, akkor nemcsak a cuccnak, de az adatoknak is kakukk... -
-
Márton
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
nem security, hanem szinpadkamera

most egy 20ezres firefly látja el a funkciot, teljesen ok, mert van elég fény
usb tápra bekapcsol. csak lassu a wifije. 20-30mbps.
hero8 is tudja az usb bekapcsot, remelem gyorsabb a wifije. raadasul yt-ra tud streamelni is. ha jo minosegben, akkor eleg leszednem onnan, nem is kell wifivel vacakolni.
-
Tuninger
addikt
-
t72killer
titán
válasz
Tuninger
üzenetére
Meg ugye a bitrátának van egy olyan kellemetlen tulajdonsága, hogy foglalja a helyet, ha egy 3hetes túra minden anyagát zsebben haza akarom hozni úgy, hogy nyaralás közben nem b.szakodok a válogatással-gradinggel, akkor kelleni fog egy igencsak husi mobilis adattároló. Mindenesetre fogom ezt is tesztelgetni, az asztali gépre már le van töltve a resolve, bele fogok tanulni.
Hazavivéshez kéne otthon is járnom, az jövőre nem valószínű
. De valóban itt, legalábbis így BF-újév között egyelőre, egész jó árak vannak. OA5Pro-ra sajna a Curry's akcióról lemaradtam, ott 290 lett volna az adventure combo nálunk egész jónak számító bolti garival. -
Tuninger
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
A DJI 120Mbps-t megy 4K60-ban, de sok teszt után azt mondom hogy nincs nagy különbség a normál mód 80Mbps-hez képest. A zajszűrés miatt nem kell akkora bitrate.
A GoPronál postoltam asszem korábban, szintén nem számít hogy 80 vagy 200Mbps. Persze ha LOG-ban használod, kikapcsolt zajszűréssel, wide gamuttal akkor már a bitraten is érdemes emelni, nem áll semmiből.
A GoPro a forrófejűbb a kettőből.Szerintem ha ilyen árakon tudod venni, akkor vegyél mindkettőből, mert ennyiért el lehet adni itthon...
-
t72killer
titán
Ha fontos ez a funkció, akkor érdemes a 13-as modellt levadásznod, az tud wifi6-ot.
És persze alkalmazásfüggően (security cam lenne?) lehet egy teljesen másféle eszközt keresel a célra
.Más: most kaptam új, bontatlan+ UK garis gopro13 extended power pack-re (kamera, 3db akksi, 64GB sandisk extreme micrSD) egy 272£-os ajánlatot. Bár nem terveztem beleugrani, ez már tűnik olyannak, hogy lehet nem lesz jobb nyárig, és így a goprolabs ügyességekbe is lenne időm beletanulni. OA5pro extra akksis csomag garival legolcsóbban 325 font + a gopro búvárházikója is olcsóbb.
Gopro labs-el:
Gopro 13 bitrate: 200+Mbit/sec, a DJI nem upgradelhető kb 100Mbit/sec-éhez képest (4k60Hz). Bár lehet emellé alumínum házba kell majd tennem a kamerát, hogy ne főzze meg magát... -
Márton
nagyúr
vki meg tudná mondani egy gopro 8,9 vagy 10 milyen gyorsan tölti le telóra wifin keresztül a natív videót? MB/s. jó teló, 5ghz, pár méterre a kam.
-
t72killer
titán
válasz
bandigyerek
üzenetére
TLDR, egy videó (másik gyártó uolyan optikája, mint ami nekem van). Picit rájátszik, hogy kibukjanak az optikai bajok, de jól ábrázolja a problémát, a képszéleket nézd a közepe fókuszproblémás (ez is egy gond korrigálatlan sík víz-üveg kontaktnál, ha közel van a célpont).
-
t72killer
titán
válasz
Khaosz55
üzenetére
Lut+korrekció. Ma már ez nem akkora sci-fi a hozzám hasonló baltás barbárnak, mint 6-8éve. Erre ugye az OA5-6 alkalmas.
#8141: Az optikákat vagy levegő-üveg vagy víz-üveg kontaktfelületre lehet tervezni, a kettő együtt nem megy, mert a víznek baromira más a törésmutatója mint a levegőé. Mivel az akciókamerák alapvetően szárazföldi cuccok, levegőre tervezik őket, vízbe dugva a kép külső kb egyharmada fokozatosan romlik: színhiba, életlenség, torzulás. Ez az egyik, bár kisebb mértékben, a sík ablakot dómra cserélve sem tűnik el a probléma, többtagú korrekciós lencse kell. A másik, a sík víz-üveg felület fénytörése miatt a látószög jelentősen csökken.
A laikus néző akit leköt a kép közepén parádézó teknős, azt nem zavarják a képszélek - engem, ha már egyszer a 4k korszakban élünk és nem SD-ben, igen. -
Khaosz55
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
A cél különben hogy alap színprofilt használsz vagy lut+korrekció? Mert valaki nem akarja a lut+korrekció dolgot megugrani. Én ezt teljesen megértem. Valakinek az is bőven elég ha mobilon összevágja a felvételt.
Viszont ha alap színprofilt használsz akkor néz meg a korábban linkelt összehasonlító videot. Gopronak eszméletlen zölt tónusa van. Anno az acepro1-nek volt kékes tónisa, de azt jobban tolerálom a víz alatti felvételeken mint zöldet. Sőt bizonyos esetekben sokat dobott a képen, hogy nem úgy érzed hogy békalencsében merülsz. Ha valakinek megmutatsz egy videót akkor neki is az exotikus helyen történő merüléskor a kék tengert-óceánt várja el szerintem.Még egy dolog OA5 Start gomb és 2.5 sec és megy a felvétel. Gopro meg 5sec. Néha nagyon hasznos főleg mert a halak nem várnak.
-
t72killer
titán
válasz
t72killer
üzenetére
kieg MOST MÁR szerencsére rendelhető, AP2 és OA5pro kompatibilis adapter, pár hónapja dobták piacra. Azelőtt komplett rendszercsere lett volna AOI-re, de 4-5-6éve ők sem voltak még.
#8138: sorry, én magamnak veszek kamerát. Engem meg kizárólag a vízalatti használat érdekel, uis szárazföldre ott a telefon.
-
-
t72killer
titán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Mutass már évekkel ezelőttről Inon wet lens front mask-ot légyszíves.
És nem, nem fogom eladni gombokért a 400eurós lencsét. -
-
-
Khaosz55
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
Arra azért ne vegyél mérget hogy érkezik gopro 1"-os szenzorral, de legyen igazad.
Számomra már csak a névből él. Aki nem jártas az akciókamerk világában ha akciókamerát említesz nekik akkor az elős ami eszébe jut a gopro, többit nem is ismeri. Na innen jön még a vevőkör nagy része.... -
t72killer
titán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Noigen, a bugzás az gond ha van.
-
-
Tuninger
addikt
Szerintem tedd fel a kérdésedet a gopro labs forumon, úgyis halott az egész, legalább lesz mit megválaszolnia David Newmannek.
De úgy tedd fel hogy "melyik goprotól kezdve lehet a következőt megvalósítani" mert akkor leírja neked a komplett QR parancsot is amit meg kell etetni a goproval. -
-
t72killer
titán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Mondjuk nálam a menü, csilivili érintőképernyő az utolsó szempont kb, ha a lényeget be lehet állítgatni a gépezeten.
-
-
t72killer
titán
válasz
bandigyerek
üzenetére
Mivel a legközelebbi túra nyáron lesz, inkább az van, hogy jegelem a bevásárlást. Ránézésre megtetszett az OA6, de beleásva mehh... Az OA5pró-t nem írtam le teljesen, jó áron van és úgy látom, össze lehet vadászni hozzá a tartozékokat (+a goprónál is rizikó, hogy lassan jön egy méretváltás és a mostani előtétlencse-adapterek nem fognak passzolni)
#8120:
. A szétmállástól annyira nem tartok, bármit is veszek, búvártokba megy.#8124: gopro téren inkább az, hogy remélhetőleg a köv 4-5 hónapban kidobnak valami használhatót 1"os szenzorral, fényerős optikával. Nekem még beleférne az időbe de ez persze bilibelógós.
-
Khaosz55
addikt
válasz
bandigyerek
üzenetére
Teljesen érthetetlen. Volt nálam a gopro13 vissza is küldtem. Gopro lenne a 3 gyártó közül az utolsó amit venném. Én mint átlag user semmi videó vágási képesítésem nincs, eszméletlen felvételeket lehet csinálni víz alatt a oa5-el D-logM-ben. Kell hozzá egy lut és rá kell dobni a kontrasztra. Már meg is érkeztél.Vagy ha sima normálba vesz fel az is jó.
Korábban linkeltem a videót. Ha kell feldobom a nyersanyagot vagy a vágott videót is amit YT nem konvertálr újra.Többször írtam, nappal már ha felhő van egyből jön a gopro képzaja és stabi problémája. A víz alatti zöldes színekről ne is beszéljünk.
-
-
Egy-egy ilyen kamera ára, főleg használtan, eltörpül bármelyik búvárkodós nyaralás árához képest. Ha arra van pénz, miért nincs két kamerára? A sok agyalás és rossz következtetések levonása (pl. DJI megy a csőd felé kameraügyben, de még nem volt DJI kamerám) helyett én már rég megvettem volna mindkettőt használtan, elviszem magammal, tesztelem őket és ha kiderül melyik passzol, a másikat eladom. Nincs is rajta bukta, pár sör ára a parti bárban, vagy még annyi sem...
-
Tuninger
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
A GoPro is csak appon keresztül aktiválható.
OA5 Pro vs Hero 13: jó fényben a gopro király, de amint nem tökéletesek a fényviszonyok a DJI a nyertes. A DJI-nál temporal a temporal noise reduction miatt nem romlik látványosan a kép mikor emeli az ISO-t, míg a GoPro Spatial noise reductiont használ, egyből mossa a részleteket amint nem ISO100-on megy. És mivel Gyro compensated exposuret használ, vagyis ha erősebb stabi kell a rázkódás miatt, szívbaj nélkül feltolja az ISOt hogy a záridőt röviden tartsa, egyből mossa a képet. Igaz ez a zajszűrés kikapcsolható, a DJI temporalja nem.
A GoPro ISO1600ig ad használható képet, a DJI ISO6400-ig. A DJI nagyobb dinamikát tud befogni, de a GoPro ügyesebben tudja kezelni a gyors világosság változásokat.Azt mondom: búvárkodáshoz DJI, az extra WB szenzor, a megbízhatóbb működés, a nem ideális fényviszonyok miatt. Persze a GoPro mellett is szólnak érvek, érzékeli ha vízben van, igazítja hozzá a stabit, GoPro Labs firmwarerel lehet finomhangolni hogyan kezelje a víz alatti WB-t, a nagy bitrate + kikapcsolt NR robosztusabb képet eredményez post processinghez.
Nekem beázott már egy Hero 7 és egy Hero 11. Khaosz55-nek szétmállott sós vízben az AcePro. Eddig csak a DJI-ra nem volt vizes panasz a topicban. -
t72killer
titán
válasz
t72killer
üzenetére
Ahogy egyre többet olvasok-nézek DJI Osmo 5 pro/6 kérdésben:
- találtam egy akciót, amiben az 5 pro most 235 fontba kerül (legolcsóbb 6os 325 font)
- a 6os értelmes videós képarányoknál (16:9-4:3ig) pöccre ugyanakkora fizikai szenzorfelületet használ, a "nagyobb szenzor" effektíve szemfényvesztés, csak azok profitálnak belőle, akik négyzetes képet akarnak csinálni (kösz, nincs négyzet alakú képernyőnk itthon)
--bármilyen "low light" "fejlődés" az extra zajszűrésnek köszönhető, ami ugye eszi a finom részleteket
- mindkettőnél gond a sötétben a képstabi, erre az osmo pocket gimbalos kamerát ajánlják, csak ugye annál probléma a vízállóság =kihagyom.
- a 6os rekeszállítása egy nagy kamu: f2 beállításnál jelentősen mosottabb képről számoltak be. Ráadásul ahogy kivettem, sok módban (pl fotó!) nem is engedi beállítani <-
?? (még csak véletlen se azért tiltották ugye fotó módban, nehogy valami szemfüles tesztelő lőjön a gépezettel egy f2-f2.8-f4 tesztlapot horribile dictu egy modern telóval szembeállítva, ami ugye akár f1.7 körül indul)
- a nappali fényben feltöltött, nem lefizetett influenszer összehasonlításokban nem látok érdemi előnyt egy gopro13hoz(!!!) képest sem (
) <- ebben a témában azért még nézelődök
- a kamera csak egy óriás-szemétdomb spyware-bloatware app modern(!) telóra telepítése után használható, appos aktiválás után megy csak (
). Elsőre ezt alusipkás baromságnak gondolná az ember, de konkrétan ki fogják tiltani a dizsit emiatt USA-ból
- a 6os mérete megnőtt, ergo a szupi búvár előtétlencsém nem tudom adaptálni a 6os búvárházára a jelenleg kapható adapterekkel (5pro-ra van adapter, ilyesmi, önmagában 70 font
)TLDR: még gondolkodom rajta, de max az 5 pro jelenlegi árát vagyok hajlandó ennek a gyártónak a zsebébe átcsorgatni. De még ez is meggondolandó, nekem a búvárlencse (Inon UFL-G140) létfontosságú, ha már megvan: ha az 5 pro méret a múlté és az újabb házakra új adaptert is kell venni nem óccón, akkor borul a matek/ezt is bele kell számolni.
-
t72killer
titán
-
modflow
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Egy ilyet vettem még hozzá.
A kamera pedig ez a csomag.
Remélem más már nem kell. -
-
modflow
veterán
Most van rendelés alatt egy GoPro Hero 13 kamerám. Még nem volt ilyenem.
Egy utazáshoz vásároltam, elsősorban víz alatti felvételekhez.Tudnátok tanácsot adni nekem, hogy hogyan érdemes beállítanom?
Nyilván adott lesz egy 512-es sd kártya, ill. a csomagban lévő 2 db akksi.
Tölteni valószínűleg napközben nem tudok sokszor, bár lehet délben igen.Ennek függvényében mi az ajánlott beállítás a legjobb felvételek érdekében?
-
t72killer
titán
nnavégre, egy egész jó összehasonlítás
. Tetszik a DJI, háát, ezekhez egyikhez hasonlót se tudtam alkotni anno a hero4-el, igen erős utómunkázás kellett volna a szerencsésebb (déli napsütés egyiptomi vízben+max 5méter mélység), amihez lusta voltam - ill akkoriban a jobb bitrátájú +10bites anyaghoz még külső rekorderes szenvedés kellett volna.
A DJI képe "kész van", csak a dinamika nem ideális =árnékokban nem látni semmit. A gopró árnyékai okésak, de bár valósághű (a maszkban is ilyesmit látok), nem igazán "szép" a színvilág ebben a mintában. -
t72killer
titán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Pont a 6os sikerült kicsit nagyobbra=új búvártok, új lencseillesztő ügyesség. Ha lenne egy ígéret, hogy akkor ez az új méret marad 5évig, akkor persze, hajrá - de ígéret nincs.
Körbejárom a telefon-tok témát, azért a pixel f/1.68-as lencséje, jobban kigyúrt fotós képességei is nyomnak a latban. -
válasz
t72killer
üzenetére
A DJI-nál pont az van, hogy Action 3 óta minden! jó hozzájuk Action 5-ig. Még az akku is, oda-vissza. Még az Osmo360-ba is. Ez nagy fegyvertény. Gorponál az akku már más a 13-asban, és a lencsék sem az igaziak a régiekről. Használhatók, de nem 100%-osan. Csak lenne értelmes normál színprofil... egy síelésnél nap végén visszanézve is látszik, hogy plasztikusak a színek. Nincs ott kedv, idő még átdarálni a szoftveren, hogy jó legyen. A Gopro felvétele a DJI-hoz képest csodálatosan néz ki. Drónon is. A DJI a saját drónjain nem tudja kezelni a Action 5-öt, mert oda lesz a balansz, rezeg a gép ha ráteszed a kamerát a tetjére. Hero 11-12-13-mal nem. Milyen érdekes. Mondjuk ez a probléma megoldódott a DJI Nano-val, ez egy bitang jó kamera lett, és gyakorlatilag nincs súlya. Múltkor túráztam vele végig a basebell sapkámon, egyáltalán nem volt zavaró vagy nehéz. A drónon is ez van, szinte meg sem érzi a gép. Vibráció sincs. Most gondolkodok rajta, hogy veszek még 1-et a síszenzonra, hogy a két fiamnak egyforma legyen. Annyira jó lett, és hogy van hozzá a dock mint aktív kijelzős távirányító, külön plusz.
-
t72killer
titán
válasz
t72killer
üzenetére
Talán a telefontok alternatívát nem vetem el teljesen. Bár nagy bumszli, és ugye nem kis rizikó az ember fél életét tartalmazó kütyüt víz alá vinni, sekély mélységekben, ahol alkalmasint beázás esetén se nyiffan még ki a teló, bevállalható lehet...
-
t72killer
titán
válasz
Tuninger
üzenetére
+#8104: nehéz legyűrni a felturbózott GAS-t így, hogy már az ebay-t nézegetem
, ráadásul vannak nálunk black friday akciók is (okok, nagyrészük kamu, januárban se lesznek ezek drágábbak), de megpróbálom kivárni, hátha hoz valami újat a következő pár hónap. Maga a kamera nem óriási ktg, ha csavarom egy kicsit, 200 fontért/90k alatt valszleg összejönne egy gopro13 vagy OA5pro is, de az a bajom ezekkel, hogy random változtatják az alakjukat = mindenféle tartozék is mehet a kukába, ha nem jön be és a következő gen javítja a problémákat. Ez nálam: +2db akksi, búvártok, búvárlencse-tartó (pl ilyesmim van a hero4-hez) - ezek összességében fájnak annyiba, mint egy kamera és 50/50, hogy átvihetők-e a következő körre.Gondolkozom telefon-tokban a is, viszont nem biztos, hogy reszkíroznám a telót, amin rajta van a fél életem - illetve nem könnyű darab egy ilyen cucc.
-
Tuninger
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
Igen a flare az valós probléma, engem nem zavar, de sokan panaszkodnak rá. Mint ahogy a GoPronál is mindig ment a sírás a melegedésre, de nekem "normál" használatnál sosem volt probléma.
Viszont nagy megnyugvás amióta Action 5 van, hogy tuti bekapcsol, tuti nem melegszik el, tuti megbízhatóan fog működni. Aminek alapnak kellene lennie, de ezt kb egyik gopro sem tudta betonbiztosan szállítani...szerk: Khaosz55: mivel Hero 4ről jön, a gopro is jó, csak nem a legjobb választás
-
Khaosz55
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
Ne ragaszkodj a goprohoz. A lassú töltés, ugyan aza oldscool menü mint 10 éve, illetve hogy kicsit felhős időben már látható képzaj volt teljesen eltántorított tőle, acepo és dji semmi képzajt nem csinált. Amikor meg teljesen felhős időben nem sötétben, nappal meg a stabilizátor hozta glichet és a képzaj vette át az uralmat, elég volt motorral egy erdős helyre bemenni napsütésben.
Szóval sokkal sokoldalúbb egy kamere mindhogy megelégedjünk azzal, hogy szikrázó napsütésben remek képe van. -
-
t72killer
titán
válasz
Khaosz55
üzenetére
wow, eléggé rookie, ilyen problémám még az öreg gopróval se volt, még akkor se, amikor hideg vízben merültem...
A DJI-t drón-vonalról ismerem, talán-talán adnak magukra annyit, hogy egyszerre több ilyen szintű bénázást ne nyomjanak egy gépbe. A gopro-hoz húznak az ösztönök, de azért az 1/1.9"-os szenzor ha kevés a fény, kicsi
. Még ráérek pár hónapot, ha mázlim van, még nyár előtt kiadják a gopro14-et valami értelmes előrelépéssel (leginkább: nagyobb szenzor nagyobb pixelekkel...), de az is lehet, maradok a "biztonságosnál" és lövök egy gopro13-at. -
Khaosz55
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
Házikóban az acepro 1 meg már 10 perc után bepárásodott. Szerintem, a kamera hőt termelt és kicsapódott a lencse körül a pára, hiába volt benne a pára elnyelő vatta amit adtak hozzá. 2X is előfordult, aztán lehet javították.
A kép szélein látszik rendesen, ez még az acepro1. [kép]
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- S.T.A.L.K.E.R. - Anomaly
- Sorozatok
- S.T.A.L.K.E.R - Lost Alpha
- Házimozi haladó szinten
- Ingatlanos topic!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia - Akció!
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

.

?
)

. De valóban itt, legalábbis így BF-újév között egyelőre, egész jó árak vannak. OA5Pro-ra sajna a Curry's akcióról lemaradtam, ott 290 lett volna az adventure combo nálunk egész jónak számító bolti garival.
. Még ráérek pár hónapot, ha mázlim van, még nyár előtt kiadják a gopro14-et valami értelmes előrelépéssel (leginkább: nagyobb szenzor nagyobb pixelekkel...), de az is lehet, maradok a "biztonságosnál" és lövök egy gopro13-at.