- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
- iGO Primo
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Magyarított Android alkalmazások
Aktív témák
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
atillaahun #49759 üzenetére
Ehhez az kellene, hogy valamilyen visszajelzés kapjon, hogy mit ismert fel rosszul, és mi a jó, különben hogyan tanulna? Visszajelzés viszont nincs, hiszen, amit rosszul ismert fel, azt egyszerűen kijavítja az ember kézzel, de az már nem jut el a központba.
-
Tesztelo.hu
senior tag
Belépsz a Beállításokba, és legalul van a frissítés.
-
-
Tesztelo.hu
senior tag
Handcent SMS-ben ha ékezetet használok, a 160 karakterből 63 lesz (a számolás szerint). Ennek tudom az okát, de elvileg a Handcent átalakíta ezeket a ékezeteket, nem? Vagy be kell ezt valahol kapcsolni? (A magyar kiegészítés is telepítve van.) Vagy magától átalakítja, és nem kell foglalkozni a kijelzett számolással?
-
Tesztelo.hu
senior tag
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.almalence.panorama.smoothpanorama
Hmmm, nekem ismerős valahonnan az a példa kép.
-
Tesztelo.hu
senior tag
Az állandó kérdés: Időjárás alkalmazások.
http://divany.hu/eletmod/2012/07/07/12_1_alkalmazas_ami_megjosolja_az_idojarast/ -
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
desirehd #45336 üzenetére
Nem csak a magok száma és az órajel számít. Egészen más felépítésű proc. van egy netbookban és egy mobilban... Ettől függetlenül én sem látom lehetetlennek, hogy van ilyen app vagy megcsinálják. Víruskereső is van Androidra, egy ilyen app pedig ehhez hasonlóan működik. Max. eltart egy ideig az első indexelés.
-
Tesztelo.hu
senior tag
Valamikor kora tavasszal olvastam itt, hogy elvileg tesztelik az Igo androidos, később majd hivatalosan is megjelenő verzióját. Azóta sehol semmi... Most, hogy a Google Maps egyre jobban támogatja az offline használatot, egyre kisebb esélyt látok arra, hogy valaha lesz megvehető Igo Androidra, de ne legyen igazam...
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
Tesztelo.hu #42483 üzenetére
Megoldottam a saját problémám: A cache mellett a dalvik-cache-t is töröltem, és csodák csodája, működik a Play (Market) app letöltés, frissítés. De hogy mi köze a dalvik-cache-nek ehhez a problémához, azt nem tudom (a törlés előtt és után is nagyságrendileg 480 MB szabad területem volt).
-
Tesztelo.hu
senior tag
3 napja tapasztalom a következőt:
Amikor a Playben frissíteni akarok egy appot, azt írja ki: "Nincs elég hely az eszközön." Ezután az adott app eltűnik a frissíthetőek közül.
A belső tárhelyen 500 MB szabad hely van, a belső memóriakártyán 2 GB, a külsőn 7 GB. Már próbáltam, hogy eltávolítom a Play frissítéseit, illetve törlöm a cache-ét és az adattárolóját, de nem segített. Persze a telót is újraindítottam többször is. Korábban jól működött a frissítés, és nem is tettem fel semmit a telóra, aminek ehhez köze lehetne.
Valami ötlet? -
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
atillaahun #38893 üzenetére
Bocs, elkerült a figyelmem:
Igen, a mobilnet minőségére gondoltam.
Szóval nekünk van egy kis "okos" Fritz!Box nevű routerünk, ami többek között telefonvonalak kezelésére is alkalmas. A kimenő hívásokat képes továbbítani az analóg/ISDN telefonvonalra (ha pl. azon olcsóbb), és IP-telefonra. Ezt persze be lehet állítani benne. Normál analóg telefonokat lehet rákapcsolni. Elég drága dolog, de Vaterán pl. töredék áron be lehet szerezni. Nekünk már régen visszahozta az árát.
Ezen van beállítva az ActionVOIP kb. 8 hónapja (de más szolgáltatót is kezel, akár több is beállítható, és kimenő telefonszám alapján tud választani közülük automatikusan). Eddig nem volt vele probléma, pedig napi szinten használjuk kábelneten keresztül. -
Tesztelo.hu
senior tag
Mostanában többször előfordult velem, hogy "váratlanul" teljesen lemerül az aksi. Értem ez alatt, hogy kikapcsolt állapotban találom a telefont, és az akku grafikonon egy szinte függőleges csík van pl. 70%-ról 0-ra. Ez mi lehet? Haldoklik az aksi (még csak 1 éves a telefon, LG Optimus 2X)? El nem tudok képzelni egy olyan beragadt app-ot, ami néhány perc alatt 0-ra húzna le egy 70%-os aksit.
-
Tesztelo.hu
senior tag
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
atillaahun #38628 üzenetére
"ActionVoip sajna nagyon fos minőségű, nap közben meglátszik rajta, hogy foglalják a sávszélességet"
Nem az AV a fos, hanem a magyar szolgáltatók napközbeni sávszélessége. Mi a cégnél csak AV-n hívunk minden mobilt, de kábeltévés 8 Mbites neten, és teljesen tökéletes a hang, mintha normál vonalon beszélnénk.
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
bluobluo75 #37170 üzenetére
Az RTL Most Silverlight-ot használ (MS fejlesztés), és azt nem játssza le semmi Androidon (egyelőre?).
-
Tesztelo.hu
senior tag
Azért durva, hogy a Google összeáll az Apple-el az iPhone-t közös fejlesztésére, és az Android itt, ezen a szinten megáll.
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
punky10 #32246 üzenetére
Nem, te nem akarod érteni. Egy alkalmazás "életének" két fázisa van ebből a szempontból. A fejlesztés, majd a támogatás. Egy dolog, hogy az alkalmazás fut x hardveren (azért az Android többé-kevésbé kompatibilis saját magával), de mivel nem tesztelhető az összesen (nyilván nem tudják megvenni az összes androidos telót, jó részük nem is kapható Európában, csak a gyártótól lehet beszerezni a fejlesztéshez, ha lehet), utólag még rengeteg munkát kell felvállalni, mert az egyszeri vásárló szépen reklamál, hogy az ő telefonján nem fut tökéletesen és ő nem ezért fizetett (és lehet, hogy nem is a hardver miatt, hanem mert pl. egy főzött ROM-ot rakott rá). Nem csak a fejlesztéshez kell pénz, hanem utólag, a támogatáshoz is (hiszen a támogatást nyújtó szakemberek, ügyfélszolgálatosok stb. nem ingyen dolgoznak...)
A térkép megint csak nem tudom, hogy jön ide. Az teljesen egységes minden Igo alkalmazásnál, minden platformon. Jó, hogy működik vele. Esetleg ha változik a térkép formátuma a jövőben, akkor majd nem fog... Támogatáson én a szoftver hibáinak javítását, az ügyfelek kezelését (emailes, telefonos ügyfélszolgálat) értem.
Igo által hivatalosan támogatott PNA-ból közel sincs olyan sok, mint ahány androidos teló van (külön számolva nem csak a hardvert, hanem a rajta futó Android verzióját is!). És megint leírom: A PNA-knál a támogatást a PNA gyártója nyújtja első körben, sokkal kisebb gondja (azaz a költsége) vele a NavNGónak. -
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
punky10 #32141 üzenetére
Nem értem, mit akarsz nekem megmagyarázni. A NavNGo egy piacorientált magáncég, a piacból él. Szerinted mi más okuk lehet arra, hogy nem adják ki az androidos Igót, mint az, amit leírtam? Azaz: nem éri meg. De ha szerinted igen, írj nekik... Egyszerűen egy szoftver kiadása után támogatást is kell nyújtani. Ez pedig a NavNGo piackutatása alapján többe kerülne, mint amennyit a szoftver hoz. Ha ez változni fog, akkor nyilván kiadják megvehető formában is. Egyébként jogi oka is lehet, hogy nem adják ki: Pl. a PNA v. az autógyártókkal olyan megállapodásuk van, hogy nem jöhetnek ki Androidra megvehető appal x ideig.
Nem tudom, hogy jönnek ide a PNA-k. A PNA-k esetében nem a szoftvert veszed meg, hanem a hardvert, amihez gyárilag adják a szoftvert is. Ergo ha pl. garanciális problémád van, nem a NavNGóhoz kell fordulnod, hanem az adott PNA gyártójához. Az pedig szépen összegyűjti a hibákat, és továbbítja nekik. Ergó nem többszázezer ügyféllel kell foglalkozni, hanem kvázi eggyel.
De jó ideje nem lehet pl. Windows Phone alapú Igót sem kapni. Egyedül az iPhone-ra van megvehető app. És éppen azért, amit írtam: egységes hardver és szoftver, fizetőképes kereslet. -
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
punky10 #32042 üzenetére
Ha valakinek a mondandójára azt mondod, hogy hülyeség, azzal azt állítod, hogy hülye...
De a lényeg: Én sehol nem beszéltem képernyőméretekről. Ezt írtam: "Apple-nél lényegében 3-4 hardverre kell megírni, optimalizálni az alkalmazást, Androidnál pedig kb. 100-ra vagy még többre."
Nyilvánvalóan nem arra gondoltam, hogy 100-féle képernyőméret/felbontás létezik. Abban ugye egyetértünk, hogy két telefon között nem csak a kijelzőméretben lehet különbség? Sőt, két azonos kijelzőméretű telefon is igen jelentősen eltérhet más szempontokból hardverileg és szoftverileg egyaránt. Szerencsétlen esetben pedig ugyanaz az alkalmazás nem fog futni mind a kettőn valami apró eltérés (pl. hibásan megírt belső driver) miatt. Egy navigációs alkalmazás pedig sajnos elég bonyolult ahhoz (lényegében a telefon minden képességét kihasználja), hogy könnyen belefussanak a fejlesztők valamilyen inkompatibilitási hibába.
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
punky10 #31979 üzenetére
Tök jó, hogy lehülyézel, amikor érezhető a hozzászólásodból, hogy abszolút nem értesz a fejlesztéshez, programozáshoz, a hardverek és szoftverek közötti különbségek áthidalásához, egy szoftver mögé szükséges háttértámogatáshoz...
Ajánlom figyelmedbe az alábbi, igencsak friss cikket:http://totalcar.hu/magazin/technika/2012/02/10/minden_pixel_kulon_tortenet/
"Egyébként egészen meghökkentő hibák derülhetnek így ki. Ilyenként említik a gyilkos vécék sztoriját, amikor a német autópálya-pihenőknél a név nélkül jelzett illemhelyek valamiért egy bizonyos típusú navi teljes összeomlását okozták, annyira, hogy újra kellett a szoftvert telepíteni. Persze néha akad térképhiba is, ami nem várt eredményre vezethet, mondjuk, amikor bizonyos szakaszokat nulla méter hosszúként adtak meg a BAH-csomópontnál – erre a számra nem gondoltak a programozók, és szintén komoly fagyásokat okozott. De mint mondják, amióta az iGO-t csinálják, gyakorlatilag már minden pixelnek külön története van."Pl. az én telómon is működik, de néha belassul, késik (pedig kétmagos proci van telóban), és van, amikor ki is lép. Szerinted egy ilyen szoftvert nyugodtan piacra lehetne dobni ebben az állapotában? Ugye nem?
-
Tesztelo.hu
senior tag
Apple-nél lényegében 3-4 hardverre kell megírni, optimalizálni az alkalmazást, Androidnál pedig kb. 100-ra vagy még többre. Jóval nagyobb munka, sokkal több embert, munkaórát igényel. Illetve az Apple vásárlói sokkal szívesebben fizetnek az alkalmazásokért, mint az androidosok, akik "ingyen akarnak mindent".
-
Tesztelo.hu
senior tag
Mi okozhatja azt, hogy az SMS-eket többször is megkapom? Azaz nem simán többször jelez a telefon egy SMS miatt, hanem az üzenetek között is többször megtalálható ugyanaz az SMS. Handcentet használok egyébként. Szolgáltatói hiba is lehet?
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
Fehércápa #25979 üzenetére
És mi a bajod vele? Ilyen esetekben teljesen megtéríti a bank a károdat. Semmiképpen nem veszíthetsz pénzt 1 Ft-ot sem. Még akkor is csak max. 50000 Ft-ig vagy felelős, ha a te hibádból történik az eset (pl. kint hagyod a bankkártyád az asztalon az étteremben, és ellopják).
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
fatal` #25771 üzenetére
Ezekben sehol sem olvasni, hogy lehet fizetni vele.
"Ezek szerint a PayPal-számlával ki lehet majd egyenlíteni az Apple App Store-ban, a Blackberry App Worldben és az Android Marketen vásárolt alkalmazások ellenértékét is."
A hangsúly a "majd" szón van. És ez azóta sem változott, legalábbis az Android Market esetében.
-
Tesztelo.hu
senior tag
Ma vettem a webes Marketen pár olcsó alkalmazást, amik úgy letöltődtek a telómra, hogy az le volt zárva, az adatkapcsolat le volt tiltva, és a wifi úgy van beállítva, hogy lezáráskor kikapcsoljon, kivéve, ha töltőn van a telefon (nem volt töltőn). Hogyan lehetséges ez? Van valami, ami lezáráskor nem engedi a wifit kikapcsolni? Mi lehet az?
Illetve ha a wifi nincs kikapcsolva, hogyan lehet, hogy bő 1 napig bírja a telefon töltés nélkül (Optimus 2x). Gondolom a bekapcsolt wifi mellett 5-6 óra alatt le kellene merülnie. -
Tesztelo.hu
senior tag
Van: Ha jól tudom, a magyaron szigorúbbak a rejtési szabályok (milyen közel lehet egy másik ládához, illetve hány ládát kell megtalálnod ahhoz, hogy te is regisztrálhass saját rejtésű ládát), mint a nemzetközin. Az utóbbin talán nincsenek is ilyen megkötések, de erre nem teszem le a nagy esküt.
-
Tesztelo.hu
senior tag
Tudtok olyan hívójelző appot, ami a hívó becenevét jelzi ki, és ha az nincs kitöltve, akkor vezetéknév, keresztnév sorrendben írja ki a nevet, és nem fordítva?
-
Tesztelo.hu
senior tag
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
fatal` #23247 üzenetére
Nehéz értékesíteni. Ingyenesen ott a Google navi, ami valószínűleg sokat fog még fejlődni (ha megnézzük az első Google Mapset és a mostanit, látni a fejlődést), vagy a Waze. A rengeteg androidos telefonra viszont megírni, optimalizálni és támogatni az Igót pedig iszonyatos erőforrásokat (értsd: pénzt) követel. Valószínűleg felmérték: nem éri meg. Aztán lehet, hogy meggondolják magukat, mert most már elég sok androidos teló van, nőtt a potenciális piac, de ők most inkább az autókba épített navikra helyezik a hangsúlyt.
-
Tesztelo.hu
senior tag
Van olyan hívónevet felolvasó app, amely vezetéknév+keresztnév sorrendben mondja be a hívó nevét? Én eddig az SMS Readert és az Announcify-t próbáltam, de egyik sem jó, pedig az utóbbiban elég sok mindent be lehet állítani. Vagy ez attól függ, hogy a rendszer hogyan írja ki a hívókat? Mert itt is fordítva van, pedig be van állítva a magyar nyelv és a Telefonkönyvben is vezetéknév, keresztnév a megjelenített sorrend.
-
Tesztelo.hu
senior tag
Aki ébresztőórát keresett, próbálja ki ezt. Magad mellé kell tenni alváskor a telefont. Beállítható egy intervallum, és amikor ebben az intervallumban éppen nem alszol mélyen, akkor ébreszt (a mozgolódásból érzékeli). Így könnyebb felébredni, nem kell szundi mód...
https://market.android.com/details?id=com.urbandroid.sleep&hl=en
-
Tesztelo.hu
senior tag
Tök jó, mindenféle előzetes figyelmeztetés nélkül kitiltottak az Androlib blogból (nem kommentelhetek). Persze előtte még alaposan ki is oktatott a "kedves" szerző úgy, hogy nem is neki volt igaza (mások szerint sem).
Szóval vigyázatok, mit beszéltek ott!
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
iollari #19878 üzenetére
Kicsit kevered a dolgokat. Az AGPS annyival tud többet, mint a GPS, hogy bekapcsoláskor a neten lekéri a nagyjábóli műhold adatokat, így gyorsabban talál műholdat. A későbbi működés során már nem használ netet. Azaz ahol a GPS nem működik, ott az AGPS sem fog, mert magát a helymeghatározást a GPS-vevő végzi.
-
Tesztelo.hu
senior tag
Nekem sincs ilyen 15 perces menüpontom, ahogy látom, másnak sem. Úgy tűnik, telefonfüggő. Egyébként miért ne kapcsolhatna ki azonnal? Ha nem nézem a képernyőt, ne szinkronizálgasson, és ne egye az aksit feleslegesen a wifi. Ha nálad soha a beállítás, akkor nem sokáig bírhatja a telód egy töltéssel...
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
droti25 #18633 üzenetére
Sok lesz az. A 128 kbites MP3-nál kb. 1 perc 1 MB, és az ugye közel CD minőség (most ne vitázzunk azon, hogy mennyire közel, de így szokták hívni a kódolók), minek továbbítaná ilyen minőségben a Viber a beszédhangot? Ráadásul 2G-n nem is lehet ilyen sebességgel továbbítani az adatokat.
A Viber kb. 240 kB-ot továbbít percenként fel/le:
http://helpme.viber.com/index.php?/Knowledgebase/Article/View/51/11/android-how-much-bandwidth-does-viber-use -
Tesztelo.hu
senior tag
Ezt a Task Killler témát kitárgyaltuk már párszor: Igaz, hogy az Andorid kilövi azt, ami nem kell, ha fogyóban van a memória, de van olyan alkalmazás is, ami kevés memóriát igényel, viszont terheli a procit, ergo meríti az aksit. Ezt pedig az Android nem figyeli.
Másrészt számtalanszor jártam úgy, hogy belassult a telefonom (pedig 2 magos Tegra van benne), de miután a Task Killerrel kilőttem mindent, ami nem kell, láss csodát, felgyorsult. Na, erre mit lépsz?
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
Ferenc1989 #17805 üzenetére
GPS Essentials
https://market.android.com/details?id=com.mictale.gpsessentials&hl=en -
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
Polllen #17483 üzenetére
Nem értem, hogy jön ide, hogy ingyenes vagy sem. Én arra próbáltam rávilágítani, hogy az automatikus madártávlatban semmi "extra" nincs. Kb. olyan, mintha azért lelkendezne valaki, mert kiírja, hogy mennyi idő alatt érsz a célhoz. Szóval szerintem az alapfunkció, a normális navigáláshoz elengedhetetlen.
De ha ingyenes példa kell, ott a Waze, az is tudja (és sok minden mást, amit a Google Navigáció nem)... -
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
hodostamas #17465 üzenetére
És más navit nem használtál előtte? Mert ezek tényleg jó dolgok, de pl. az Igo ezer éve tudja az "automatikus madártávlatot" és a fényerő módosítását.
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
atillaahun #16998 üzenetére
Azért, mert a Fringnél jóval egyszerűbb. Nem kell külön regisztrálni, jelszóval, egyszerűen a telefonszám alapján azonosít mindenkit. Aztán később biztos többre lesz képes, de végül is a legfontosabbakat tudja.
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
atillaahun #16545 üzenetére
Ez helytől és üzemmódtól függ. Pl. városban 3G-vel szinte ház szinten tudja, hol vagyok, míg pl. Balatonon 2G-n átrakott a túlpartra.
De városban biztosan jó 2G-n is a Wifi kapcsolgatására, ha legalább 400-500 m van a két helyszín között, de lehet, hogy még kisebb távolság esetén is.
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
atillaahun #16459 üzenetére
Nem kell ahhoz GPS. Az AutomateIT pl. a GSM tornyok alapján is tudja kapcsolgatni a Wifit. De talán az Y5 is így működik.
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
A_ScHuLcZ #15576 üzenetére
Attól függ. Nem biztos, hogy kell külön program. A Google Maps-ben (Térképek) benne van a Latitude (Koordináták), amivel a bejelentkezett partnereket lehet követni. Aki nem is ért hozzá, az nem is tudja, hogy megosztja a tartózkodási helyét. Elég egyszer megszerezned a mobilját, és bekapcsolni, majd megosztani veled a tartózkodási helyet. Illetve még a Gmailben spamnek kell jelölni a Latitude havi figyelmeztető levelét (hogy megosztja a koordinátáit), így nem is lesz gyanús semmi az illetőnek... Persze mobilnet kell ehhez, és korlátos csomagnál esetleg gyanús lehet, hogy valami fogyasztja a kvótát... (Bár ehhez nagyon kis mennyiségű adat kell, attól függ, mennyit mozog az illető.)
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
atillaahun #12953 üzenetére
Igen. Actionvoip. 9 Ft körül van.
-
Tesztelo.hu
senior tag
Itthon én egyetlen androidos oldalon sem olvastam róla (ami szégyen, lévén magyar fejlesztés), de megjelent az Outdoor Navigation (Windows Phone-osok GPS Tuner néven is ismerik) Androidra is:
https://market.android.com/details?id=com.gpstuner.outdoornavigation -
Tesztelo.hu
senior tag
Az igaz, hogy az Android menedzseli a futó alkalmazásokat a szabad memória függvényében, de ahogy észrevettem, a proci terheltségét egyáltalán nem figyeli. Így ha sok memória van a telódban, akkor a rengeteg háttérben futó alkalmazás (amiből ugye nem lehet kilépni, hiába szeretnék) szépen lelassítja a telefont, plusz eszi az aksit. Ilyenkor pedig mégis csak kell egy task killer, akárki, akármit mond.
-
Tesztelo.hu
senior tag
Tud valaki olyan appot, amely kikapcsolja a lock screent töltés közben? Azaz, ha a töltőn van a telefon ne kelljen feloldani. (A "gyári" megoldás, azaz a fejlesztés menüpontban levő Maradjon bekapcsolva funkció nem jó, mert az nem kapcsolja ki a kijelzőt.)
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
FlagellumDei #8175 üzenetére
Ezt a Google Maps-ben alapból benne levő Latitude (vagy magyarul Koordináták) is tudja.
Persze a telefonon kell netelőfizetés, mert azon keresztül küldi el folyamatosan a koordinátákat.
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest