Hirdetés
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Hitelesített viszonteladói programot indított az Ulefone
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Dugd rám a telefonod, megmondom ki vagy!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Nagyon jól összeszedted ezt menteál higiéniának is lehet nevezni és a flow-tól függően más megoldások is működhetnek. Minden esetre érdekes volt az egészet így egyben látni és köszönöm!
-
A.Winston
tag
Ezt en is alairom. Nekem amugy az jott be hogy tematol vagy helyzettol fuggoen “irom ki”. Notepadra megy omlesztve kb elso korben, memo firkak, in progress feladatod taskok ha gyulnek, de van topik ami idovel ugy meghizott, hogy egyes havi rutinok gerince lett. Adhoc prios, de rugalmas taskok (pl telefonok) egy rovid appointment slotot kspnak naptarba, ha lemegy szinezem v torlom. De igazabol ami nekem a legeslegtobbet segit az az email fiok struktutalasa! Topikok, azon belul temak es azon belul is aldolgok neha, a lenyeg, hogy az inbox-om attekintheto maradjon, max 10-20 level egyszerre. Amig nem olvasom es ertelmezem marad unread, ha task akkor flag, ha az kesz pipa es szinek! Mappak egy dolog, de sokszor mas szempontbol fontos valami, ha kap egy szint es ugy “sullyeszted” mappa ala, sokkal gyorsabban kiszurod mikor kell. Keresovel biztos vagyok benne szenvedett sokszor mar mindenki, de ha a fenti 2 rendszer szerint szortirozok, akkor akkor gondolkodas nelkul eljutok azokhoz a mailekhez amik tema relevansak.
Rengeteg Kollegat latok mai napig, hogy csak inbox van es ha valami feljon ok a legyobb esetben lassabban kapcsolnak. Szerintem mai vilagban igy nem lehet hatekonynak lenni. Persze mindenki kicsit maskepp is mukodik..Privi mailnel amugy nem csinalom, feleslegesnek ereztem mikor elkezdtem hamar. Meg kell egy altalanos mappa is, nem az a cel, hogy minden szortirozva legyen, hanem csak ami rendszeres, relative lenyeges es jol azonosithato feladatkorhoz tartozik.
Elnezest az elnyult kommentert, de respect ha valaki elolvassa es a cikkert is!
-
Peaceliker
addikt
GTD
És amúgy tényleg. Marha sokba kerül dolgokat fejben tartani. Egy ideig jól is ment, a leírom, naptárba teszem, stb és akkor tényleg nem nyomaszt. Aztán megint széthullik az egész. Szóval ezt is rendesen gyakorolni kell (kéne
)
-
Ahogy a másiknál is írtam, jöhet még több ilyen frankó írás!

Szerintem mindkettőt ki fogom nyomtatni (Azonkívül, hogy elküldöm a linkeket pár embernek!)!
-
cog777
őstag
Koszi, mentettem.
-
Én már jó ideje ezt csinálom (Google Keep), amint eszembe jut valami ötlet/teendő, felírom.
Később, amikor van időm, akkor pedig foglalkozom vele. Így nem fárasztom az agyam azzal, hogy az összes feladatomra emlékezni kelljen, és így pöröghet az agyam azon, amivel éppen ténylegesen foglalkozom, pl. amikor a gyerekkel játszok

Ha pedig valamit előre tudom mikor kell majd megcsinálni, arra ott a Google Calendar. Minden fel van oda vezetve. Tényleg. Minden.

-
-
borZUr
újonc
Az írásod a legjobbkor jött. Tegnap/ma épp olyan napjaim voltak, amiket tökéletesen leír az analógiád. Már az is sokat segített, hogy ezt leírva láttam, köszönöm!

-
ez jó volt a reggeli kávéhoz
-
-
40641
csendes tag
Jó írás lett!
-
-
joghurt
addikt
Oldalsó tabokat használok (régebben kiegészítővel, most már bekerült az alap Firefoxba), így is igen hosszú a scroll bar.
Persze vannak klasszikus papír céduláim is, de azok sem fogynak el sosem.
A céges TODO file-omnál meg örülök, ha sikerül két képernyőnyire visszafaragni egy-egy jól sikerült ügyfél-lélekápolás után. -
Asszony mindenkit lenyomna. A cégesén és a sajátján is annyi van, minimum 2-3 böngészőben, hogy nem látszanak már a tabok se, csak /|/|/|... végig.
A saját T460-ában van 32GB RAM, USB-ről futó Debian, de így is csoda, hogy bírja. A céges T14 gen2 folyamatosan forró, pörög a proci...
Nekem van az itthoni Nextcloudon Tasks, abban vezetem a tennivalókat. Nagyon nehezen rövidül

-
-
-
»Nemcsak a munkára gondoltam, és maga a poszt sem csak a munkáról szól.«
Ideérthetjük a saját elvárásainkat önmagunkkal szemben, nekem muszáj, az állandó - mindent kézben tartani - érzete, lezáratlan gondolatok, amelyeket senki sem kért, hogy a fejünkben tartsuk. Az önmagunk által generált terhelés, a saját magunkra irányított DoS‑támadás
-
-
"Hosszú feladat? Beteszed egy konkrét időpontra a naptárba. Amint van időablak, eltűnik a háttérből."
Mire időablak lesz, addigra 5 fontosabb dolog lesz, tehát soha nem jutsz el addig
Tapasztalat 
De különben
-
"A szervereket sem hagyod 5 évig futni újraindítás nélkül, igaz?"
Ha Windows szerver, akkor magától is bootol

-
beszarás
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Milyen routert?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- OTP Bank topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Gumi és felni topik
- Tőzsde és gazdaság
- Micro Four Thirds
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- T14s Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ZBook Fury 16 G10 16" 4K+ IPS i7-13700HX RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe magyar vibill gar
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i7-11850H 32/512 T1200 4GB /1 Millió/
- Samsung Galaxy Note 10+ 5G
- Apple iPhone 12 Pro Max 256Gb, 12 hónap Garancia, Kék Színben, Uj akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4031
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB ASUS A31 PLUS ARGB 750W
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)