- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Netfone
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Mobil flották
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
St3ven
addikt
Sziasztok!
Tudtok ajánlani valamilyen német nyelvoktató appot?
Nem feltétlenül csak szótanulósra gondolok, hanem akár valami összetettebbre is (kiegészítős-, ragozási-, összepárosító feladatok stb).
-
St3ven
addikt
Még csak most frissítettem az Opera Minit 6.5-ről a legújabb 7-es verzióra, viszont az eddigiekhez képest nagyon vékonyak és kicsik a betűk, ráadásul az eddig dőlten szedettet most félkövéren jeleníti meg (pl. a Mobilaréna Fórumban).
Mit lehet ezzel tenni? Állítható valahol a betűtípus?
-
St3ven
addikt
válasz
atillaahun #46784 üzenetére
Na ez a durva, hogy a beépített rendszer-információs paneleknek nem lehet hinni...
-
St3ven
addikt
-
St3ven
addikt
RazorGTR1 & tomy86
Köszönöm, megnézem őket. Bár a LED me know a leírás szerint sajna nem megy 2.3-on.
@tomy86: Használod is ezt az appot, neked bevált?
-
St3ven
addikt
A Beautiful Widgets (fizetős változat) időjárásos része tényleg csak hatféle időkép megjelenítésére alkalmas? Az összes skin 6 db képpel jön, ami elég kevésnek (egysíkúnak) tűnik, főleg, ha azt nézzük, hogy ebben benne vannak az éjszakai meg havazós időképek is.
-
St3ven
addikt
Melyik appot ajánlanátok arra, hogy az egyes alkalmazások értesítéseihez más-más notification led színt rendeljek?
-
St3ven
addikt
Srácok, valaki tudna dobni nekem egy Hír24 alkalmazás apk-t?
(1.2.1 a legfrissebb verzió)
-
St3ven
addikt
A Palmary Weather-be belépve nektek is hol mutat adatokat, hol nem?
Korábban már próbálkoztam vele, akkor még a widget sem mutatott semmit, most ez a probléma nem jelentkezik, viszont maradt az, hogy magában az appban a legtöbb helyen hiányosak az adatok.
Egyszerűen nincs pl. hőmérséklet adat, vagy éppen a lenti tíznapos előrejelzésben semmilyen sem, de legtöbbször mindkettő...
-
St3ven
addikt
válasz
KaiotEch #45435 üzenetére
Persze. De ha deepsleep-ben van a telód, nem frissít (minek/kinek frissítene), csak ha feléled a kijelző. Szóval nem fogyasztja nagyon se az akksit, se a netet.
(#45436) dekrer:
Bizony, nagyon bevált nekem. Bármilyen háttérképhez hozzá lehet igazítani pillanatok alatt.(#45441) scope2007:
Hát, ízlések és pofonok. De a szélsebességet nem rakja ki az Időkép, márpedig az erősen befolyásolja a hőérzetet. -
St3ven
addikt
Nem mondjátok, hogy az Időkép appnak ennyire gagyi a widget-je.
-
St3ven
addikt
válasz
Winchester95 #45402 üzenetére
A Go Keyboard kell neked.
-
St3ven
addikt
válasz
vgyuri #45352 üzenetére
Köszi, de ezeket a fagyasztásos megoldásokat csak a rootolt telómon tudom alkalmazni (amelyiket már nem is igen használom), és én inkább app nélkül szoktam megoldani, úgy, hogy Root Explorer-ben átnevezem a kérdéses alkalmazás apk-ját ap-ra.
Az igazán lényeges az lenne, hogy az új, rootolatlan telómon is megoldjam a Maps-problémát, de szerintem ez nem fog menni root nélkül.
Mondjuk most pl. az 5. teljes napot bírta végig az Y200-om (és még 15%-on áll), szóval egyelőre azt hiszem, nincs miért aggódnom.
-
St3ven
addikt
válasz
stefi68 #45338 üzenetére
Mondjuk olyan szempontból érdekes a kérdés, hogy ugyan a szóban forgó telót kb. csak és kizárólag wifi-hotspotként használom, így 1-2 óra alatt lemerül amúgy is, viszont az új, rootolatlan Huawei Ascend Y200-omon gyárilag fent van a Maps, amit még egyszer sem indítottam el, mégis folyamatosan fut a háttérben, szóval talán jó lenne valamit kezdeni vele.
szerk.:
Egyébként nekem nem is a felélesztésekért felelős a Maps - a TV24-gyel elentétben, ami egy óra alatt 51x ébresztette fel a telót, a Maps egyszer sem -, hanem a szenzorhasználatnak csap oda az uptime 100%-ában, ami gondolom elég sokat fogyaszthat. -
St3ven
addikt
A múlt héten (nyaralás miatt) feltettem a Google Maps-et.
Azóta a beépített akkuhasználati statisztika szerint és a Badass Battery Monitor szerint is 98-100%-ban (!) a Maps felelős az akksimerülésért, úgy, hogy egy hete nem volt elindítva.
Ez most komoly?!
-
St3ven
addikt
-
St3ven
addikt
Igen, az Adatbarangolás is egy külön kapcsoló itt.
Akkor ezek szerint itt állíthatom be azt, mint a "régi" Nokiáknál, hogy csak akkor legyen adatkapcsolat, ha ténylegesen szükség van rá. Mondjuk sok értelmét nem látom az akksikímélésen kívül, mert pont azért vettem androidos telót, hogy folyamatosan a neten lógjon.
-
St3ven
addikt
Ide jövök a kérdésemmel, mert tudom, hogy ez a topic hiperaktív.
Új telót vettem gyári 2.3-mal, és van egy menüpont, ami a régi telómon nem volt:
Settings -> Vezeték nélküli és hálózati beállítások -> Mobilhálózatok -> Mobil adat állandó bekapcsolása Néhány mobilhálózaton jobban megterheli az akkumulátort
Ez mi lehet?
És nem, ez nem az Adatok engedélyezése Adathozzáférés engedélyezése mobilhálózatokon, ugyanis ez a beállítás is benne van ugyanebben a csoportban.
-
St3ven
addikt
válasz
Balázs1621 #44273 üzenetére
nm
-
St3ven
addikt
válasz
Balázs1621 #44269 üzenetére
Screen Off and Lock sem megy ICS-n? GB-n nekem nagyon bevált.
-
St3ven
addikt
válasz
Balázs1621 #44263 üzenetére
Törölni kell az Eszközkezelők közül a pipa kivételével.
Beállítások - Hely és biztonság - Eszközkezelők kiválasztása
-
St3ven
addikt
válasz
atillaahun #44235 üzenetére
Őőőőő, nem vagyok nagy elektromérnök mágus, de azért 1-2% merülés az csak benne van ilyenkor is.
szerk.: Ja hogy óránként, na az már fogas kérdés.
-
St3ven
addikt
Köszi, ez jó hír, semmi kedvem nem lett volna hard resetelni a régi telómat, vagy éppen mást megadni email címnek az újon.
Külön-külön elnevezheted őket
Ezt úgy érted, hogy felajánlja majd a rendszer, hogy pl. elnevezzem azt a telót, amin másodikként regisztrálom ugyanazt a google account-ot? Vagy a netes Play-en tudom ezt majd csak megtenni?
-
-
St3ven
addikt
válasz
stefi68 #44151 üzenetére
Tudom, néztem ezeket a beállításokat, de ugyanaz volt a jelenség, akár be-, akár kikapcsolva voltak ezek az opciók.
Ha nem használtam volna közben hónapokon keresztül egy S40-es Nokiát, azt mondanám, hogy a szolgáltatóm lehet a ludas, de arra érdekes módon mindig csak egy példányban érkeztek meg az üzenetek.
A GO már ment önállóan a telómon, pont azért, mert azt javasolták a beállításokban, hogy ha duplán jönnek az sms-ek, töröljem a másikat.
(#44150) atillaahun
Valószínűleg, ha beválik az új teló (ilyen szempontból is), akkor hagyom a fenébe.
-
St3ven
addikt
válasz
atillaahun #44146 üzenetére
Sajnos ezen már túlvagyok.
Azért is kértem itt inkább valami automatikus sms-törlő appot, vagy ha nincs is ilyen, ami elég valószínű, valamit, amit be lehet idomítani rá, hogy az ugyanolyan tartalmú sms-eket azonnal törölje.
-
St3ven
addikt
válasz
atillaahun #44141 üzenetére
A gyáriban ki van kapcsolva az értesítés.
Sőt, egy időben az mms.apk-t át is neveztem mms.ap-ra, így gátolva meg a működését, de az sem segített.
Még egyszer mondom: egymás után kapom meg "fizikailag" ugyanazt az sms-t, 10-15 mp, van amikor 1 perc eltéréssel.
-
St3ven
addikt
válasz
atillaahun #44138 üzenetére
Csak a Handcent van fent a gyári mellett. De ugyanezt csinálta a GO SMS-sel, majd a GO SMS Pro-val, meg a Pansi-val is.
Hard reset végülis nem egyszer volt, mert megjárta jó pár rom a telót a közel két év alatt.
Másik SIM-mel nem tudom kipróbálni. Viszont a T-Mobile-t hívtam már fel ezzel, ott tételesen megnézettem vagy 5 duplikált sms-t, hogy az üzenetközpontjuk hányszor küldte el, hosszas várakozás után mindegyikre azt mondták, hogy csak egyszer, bár nem tudom, nem csak leráztak-e, és addig mondjuk ittak egy kávét vagy neteztek egy jót, majd bekamuzták, hogy átnézték a logot.
-
St3ven
addikt
válasz
RootRulez #44059 üzenetére
&Probert75
Köszi, pedig jó lett volna egy root-olatlan telón is ezt használni, már annyira megszoktam.
#44079 aminat
Én ezt használom: Screen Off and Lock. Kis méret, és remek animációkat is tud.
-
St3ven
addikt
Lehet, hogy láma lesz a kérdés, de a Root Explorer egy nem root-olt telón is látja a system, data, cache meg boot partíciókat, azok mérteivel együtt?
-
St3ven
addikt
Srácok, másfél éve használom ugyanazt a gagyi telót (sajna nem telik rendesre), és akármilyen romot varázsoltam rá, vagy akármilyen sms kezelő progit tettem fel, elég gyakran (véletlenszerű jelleggel) megduplázza a beérkező sms-eket.
Van olyan appról tudomásotok, ami a teljesen ugyanolyan tartalmú sms-ek duplikált példányait a megérkezést követően azonnal törli?
Így csak az értesítést kellene kétszer meghallgatnom, és legalább a dupla sms-ek törlésétől megkímélném magam.
Esetleg valami alternatív "megoldás" a problémára?
-
St3ven
addikt
válasz
atillaahun #43619 üzenetére
Köszi a tippet, kipróbálom.
szerk.: nem jó így se
szerk.: de, most mégis úgy tűnik, hogy megy -
St3ven
addikt
válasz
Keeperv85 #43612 üzenetére
Annyit látok egyelőre, hogy van egy olyan címke a telón (is), hogy "Important", na ott akármit csinálok, olvasatlan marad az üzi. Lehet ez hat ki az "Inbox"-ban lévő üzenetre.
@atillaahun:
Dehogy volt, pont azért raktam vissza recoveryből, hogy ne kelljen semmi programot újra feltenni, hanem ott folytassam a használatot, ahol az ICS előtt abbahagytam. -
St3ven
addikt
Ezzel kapcsolatban tud valaki mondani valami okosat?
Visszaraktam recoveryből a 2.3-at, de azóta csak "felesben" megy a szinkron a gmailen: ha megnyitok egy emailt a telómon, az olvasatlan marad a netes gmail felületen belépbe.
Mi lehet a gond?
-
St3ven
addikt
-
St3ven
addikt
Visszaraktam recoveryből a 2.3-at, de azóta csak "felesben" megy a szinkron a gmailen: ha megnyitok egy emailt a telómon, az olvasatlan marad a netes gmail felületen belépbe.
Mi lehet a gond?
-
St3ven
addikt
ICS-t használókat kérdezném, mint két napja ICS-t használó.
Nézegetem a beépített "Adathasználat" menüt, és azt látom, hogy két nap alatt az Android OS 15,57 MB adatot használt el. Nem sok ez egy kicsit? Egyáltalán milyen adatok tették ki egy kisebb netcsomag havi adatmennyiségének a felét?
Nem segít az sem az értelmezésben, hogy pl. az Opera Mini mellett 221 kB szerepel, ami viszont igen kevésnek tűnik.
-
St3ven
addikt
válasz
CHIPman #43237 üzenetére
Egy LG GT540-re ezt a főzött romot:
DevSwift AOKP 4.0.4 -
St3ven
addikt
Még egy kérdés. Miután felraktam az ICS-t, egyből feltűnt, hogy valami nem stimmel.
A kép minősége valami botrányos a korábbi 2.3-hoz képest, "szőröznek" a betűk, és a színek is gyengék, mintha kisebb lenne az amúgy sem magas felbontás és színmélység.
Ugyanaz a widget és ugyanaz a háttérkép egyértelműen gyengébb minőségben van megjelenítve, mint korábban.Ez mitől függ? Launcher? Vagy máshol lehet a hiba?
-
St3ven
addikt
Egy napja raktam fel a telómra az ICS-t, és nagyon tetszik az egésznek a kinézete. NOVA launcher volt hozzá, de a gondom az, hogy nem nagyon marad bent a memóriában, azaz mindig újraindul ami elég idegesítő.
Most nagyon amatőr lesz a kérdés... de ha felteszek egy másik launchert - aminél esetleg beállítható, hogy tartsa mindig a memóriában -, attól még megmarad ez az ICS-s kinézet a lenti dokkal meg elválasztó vonallal?
-
St3ven
addikt
-
St3ven
addikt
Hogyan tudnám az EB meccseket pikk-pakk importálni a Google Naptárba? Nem találok az ajánlott naptárak közül EB-naptárat.
-
St3ven
addikt
Nem tudom, azóta volt-e frissítés, de én így jártam pár hónapja a Palmary Weather-rel. Ilyet még nem tapasztaltam appal, hogy bizonyos adatok a képernyőn bizonyos helyeken megjelentek, más adatok más helyeken nem, és lényegében használhatatlan volt a hiányos információk miatt az egész.
-
St3ven
addikt
Aki már kicsit unja az egyhangú naptár widgeteket, annak ajánlom figyelmébe a
Blik Calendar Widget-et.
Az alkalmazás kulcsszavak alapján remek kis ikonokat tesz ki az egyes naptári eseményekhez a saját 350 darabos adatbázisából - természetesen együtt tud dolgozni a Google naptárral. A progi lényegében csak annyit tesz, hogy kiolvassa az eseményeket, és megjeleníti őket grafikusan is.
Nekem két napja van fent, úgyhogy mondhatom, hogy minimális erőforrást igényel: a 4×1-es widget nyugalmi állapotban 2,4 MB RAM-ot "zabál".
Egyetlen hátránya, hogy saját kulcsszavak felvétele csak a fizetős változatban lehetséges, így az ingyenes változat rendeltetésszerű használatához vagy az ember maga választ ikont, vagy az események leírásába (description) kell egy jellemző kifejezést angolul megadnia. (Pl. ha az esemény az, hogy "Fodrász", vagy választok neki ikont, vagy beírom a leírásba, hogy "haircut", és hozzárendeli a leginkább passzoló képecskét.)
-
St3ven
addikt
Handcent SMS-nél a popup értesítés nektek sem hagyja lemenni deepsleep-be a telót?
-
St3ven
addikt
Elolvastam másodszor is, de nekem továbbra is egy launchernek tűnik, amelyben - többek között - az ikonokat is meg lehet változtatni.
@elfelejtette:
Régebben fent volt a Nemus, mindenben meg is felelt volna az igényeimnek (kb. ez egyenlő azzal, amiket felsoroltál), de azon bukott el, hogy az app drawer ikonja túl elütött a környező ikonoktól, és nem lehetett megváltoztatni. Azóta is ez a helyzet?
@lajosx:
Screen Off and Lock - Atom.
szerk.: Látom van itt is rajongótábora a proginak. -
St3ven
addikt
válasz
havri1 #42072 üzenetére
Csak nekem jelent nehézséget konfigurálni ezt a Lightning Launcert?
Hogy lehet pl. 3 főképernyőt beállítani? Vagy éppen dockbart kialakítani? Beállítható pl. 5 ikonból álló dockbar, miközben a főképernyő ikonjaiból csak 4-et rakok egymás mellé?
Engem egyébként a bereklámozott minimális erőforrás-igénye, nomeg a 60 kB-os telepítője fogott meg. Többiektől is kérdezem: van valami alternatív launcher ebben a kategóriában?
Jelenleg sima ADW-t használok, szóval nem kell sok extra, de azért az ikonok cserélhetőek legyenek, a dockbaron is. A lényeg, hogy egy kétéves szar LG-n pöpecül fusson.
-
St3ven
addikt
válasz
atillaahun #42079 üzenetére
Köszi. Én akkor még a Media server / My uploads párost is letilthatom, mivel nem használom a Youtube-ot.
-
St3ven
addikt
Srácok, van olyan elem a DroidWallban, amelynek a netelérését nem ajánlatos letiltani?
Természetesen azokon a felhasználói progikon kívül, amelyek esetében magam szeretném, hogy felmászhassanak a netre.
Gondolok itt valami lényeges rendszerfolyamatra vagy hasonlókra.
Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Kutya topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Iphone 13 Pro Max 128 GB /// 86% Akku // Számlával és Garaniával
- Iphone 12 Pro Max 128 GB /// 88% Akku // Számlával és Garanciával
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest