- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
HTC ONE
Új hozzászólás Aktív témák
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok. Vannak tipushibak ennel a keszuleknel (mint a One X-nel,pl, akadt egy par
)?
Uzemido, atlagosan, gyari ROM-kernel parossal, hogy alakul? 3 ora kijelzoidovel megvan a 14 ora keszenlet? -
Juliuska
senior tag
válasz
Nightfall75 #26493 üzenetére
Erre az esetre is volna megoldás: nem kell mást tennünk, mint időben szépen visszalépkednünk. Konkrétabban: a 2013. nov. 25-ös szériájú VD6869-es tulajok fellélegezhetnek egy picit, mert kameralilulást (hónapokkal a vásárlást követően) sem tapasztaltam. Úgy emléxem' a problémák a vásárlástól számított 3. hónap körül kezdtek jelentkezni.
Van valaki akinek 2013. november előtti a ONE-ja és még problémamentes a kamerája...?
-
se4ever2
aktív tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy manapság megéri még ilyen készüléket venni? Nem lesz elavult rövid időn belül? Gondolok itt pl a Snapi 600-ra, lassan már a 805 jön... Frissítéseket fog még kapni? Megbízható gyors telefon egyébként?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
válasz
Nightfall75 #26476 üzenetére
kezdjük azzal hogy nálam ilyenek nincsenek es explorer van fenn
-
Nightfall75
tag
válasz
Zirowe #26486 üzenetére
A második mikrofon a hátlapon van a felső fehér csíkban. Telefonálás során az felel a zajszűrésért. Érdekes módon főzött romokban (legalábbis az InsertCoin-ban) kikapcsolható a zajszűrés a telepítés során. Vannak akiknél ez megoldotta a problémát. Próbáld meg mindkettőt ugyanolyan távolságból, hasonló hangerővel letesztelni, és ha a hátsó hallhatóan halkabban vesz fel, akkor az lesz a probléma.
Az OV4688 modul ok, ez az újabb, ami az M8-ban is van.
(#26492) Juliuska
Amit biztosan lehet tudni, hogy a korai ST VD6869 (2013 nyara előtt gyártott) modulokkal van gond, a későbbieknél lehet már megoldották, errről nem találtam túl sok infót sajna.
-
Juliuska
senior tag
válasz
Nightfall75 #26458 üzenetére
Jó volna ezt a felvetést azoknak is igazolni, akik már megjárták a szervizt kameralilulás miatt, h tényleg megkapták-e az OmniVision féle OV4688-ast. (Ennek megtaláltam a részletes specifikációit -> itt). Ha így van, akkor nagy eséllyel meg is határoztuk a lilulós szériákat.
Mindezek után már csupán egy apróságot volna érdemes tisztázni: van olyan, akinek a vd6869(1.0) cinesensor után évet-hónapot-napot ír ki a telója és van olyan, akinek csak 0000-00-00-k vannak. Ez mit jelenthet vajon?
Az enyém 2013. nov. 25-i széria és nálam nincsen dátum.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Zirowe #26486 üzenetére
Itt egyébként azt írják, hogy a vd6869 volt az első alap kamera és az ov4688 a későbbi és elvileg jobb fejlesztés, tehát akkor az "nyugodhat" meg lilulás ügyben, akinek ov4688-at ír a telefonja.
OmniVision announced a 4.0 MP CMOS sensor which matches the VD6869 specs identically, the OV4688, which has the same size (1/3”), resolution (2688 x 1520), pixel size (2.0 micron), and a line about sensitivity being 40 percent higher on the 2.0 micron pixels compared to OV’s 1.75 micron pixels. There’s still no real information about sensitivity or saturation, but I suspect that OV4688 might become an alternate supply source if ST can’t produce VD6869 in quantity.
120fps-es fhd videóra is alkalmas?
Jó lenne ennek a szoftveres oldali kihasználása. -
Zirowe
nagyúr
válasz
Nightfall75 #26445 üzenetére
Köszi, nem tudtam, hogy az audio rész a mikrofont is nézi.
Fura, mert az első az rendben van, a második meg nem, de akkor annál nem rendesen kéne tartani a készüléket?
Mert a kép mást mutat.mocsyzozi: köszi neked is, ezt délután majd meg is nézem.
Kétszer cserélt kamera adata: ov ov4688 4m
Egyelőre még nem lilul, de akkor ez még mindig nem az új modul?
-
Steve1207
veterán
válasz
Reddevil84 #26483 üzenetére
Na kicsit utánanéztem, találtam egy hasonló esetet, mint az enyém (nem a szélről lilulós): [link]
Igazából tényleg ilyen fényviszonyban van jelen, sötétebben nem tapasztaltam, kezdetektől ilyen, semmit se változott. Marad ez így sztem, fölös hercehurca nem kell. (az nem tudom mennyit számít, de a modul 1.0 és szeptember végén gyártották)) -
Valkűr
addikt
válasz
Reddevil84 #26483 üzenetére
Attól még lehet a nyákon máshol az a chip ami miatt lilul...
-
Reddevil84
tag
Nekem is vd6869 a camera. Ez is lilulàsra alkalmas vagy ez màr a jobbik ezt lehet tudni?
-
dani3l
őstag
válasz
CptAdamica #26478 üzenetére
ES-t megnyitod, fönt alapbol egy / es egy sdcard gomb lesz közepen. Nyomj a /-re, utana keresd meg a sys mappat, stb..
-
CptAdamica
veterán
válasz
Én nem találtam ilyen mappát, letöltöttem mind a kettőt file menedzsert. Lehet rejtve vannak? Nincs unlockolva a teló.
-
Steve1207
veterán
válasz
Köszi, nem tudtam, hogy írja
Akkor jól sejtettem, VD6869. Csak az tűnt fel, hogy kamera képben a közepe vörösebb kicsit, de az elkészült képeknél még sose tapasztaltam.
-
Nightfall75
tag
válasz
Steve1207 #26470 üzenetére
Es Explorerben: device/sys/android_camera/sensor
Solid Explorerben: system root/sys/android_camera/sensorA sensor fájlt nyisd meg szövegfájlként a fájlkezelő beépített megjelenítőjével. Nem kell rootolva lennie a telónak ehhez, gyári rendszeren is meg lehet nyitni a fájlokat olvasásra.
-
Nazara
őstag
Srácok, az lenne a kérdésem, hogy a Sense 6-ban, ha majd megkapjuk OTA-n keresztül, ezeket a csicsás piros-zöld- egyéb hupilila szinű dolgokat meg lehet változtatni? Mert amit a HTC oldaláról fentebb linkeltek, abban pl. ugye a Blinkfeed háttere is zöld lett, de szerintem az ocsmány...
-
Steve1207
veterán
válasz
Nightfall75 #26458 üzenetére
Kilehet valahogy deríteni, hogy gyárilag melyikkel szerelték? Nem a gyártási időből saccolva, hanem konkrétan.
Konkrétabb Sense6 infók: nincs T2W, nincs ART
-
dani3l
őstag
válasz
SanyikaDC #26467 üzenetére
Itt azt hiszem, össze van gyüjtve minden. Eggyel visszabb pedig megtalalod a romokat.
4.1.2-vel meg valoszinü az 1.44-es hboot-od van (azert ellenörizd), azt a revone-nal tudod s-off-olni.
Recoveryböl en a TWRP-t ajanlom.
Semmikepp se frissits OTA, ha nem akarsz a gyarin maradni egy darabig, nem tudni, mikor lesz s-off az uj szoftverhez.. -
SanyikaDC
tag
Hali all! Ma vagy holnap hozzájutok saját HTC Uno (m7 t-mobile) készülékemhez és van pár kérdésem amire megköszönném ha válaszolnátok. (:
1. Gyárilag 4.1.2 droiddal kapom kézhez és felmerül a kérdés (galaxy s4 után) hogy ha frissítem (a gyári szoftvert) akkor lessz valami hátráltató tényező romolás/rootolás téren?
2. Ha raktam rá custom romot és véletlen beüt egy garis hiba akkor van rá lehetőség hogy eltüntessem a mókolás nyomait?
3. Tudnátok dobni linket amivel elindulhatok kezdésként rakni cwm-et, nyitni a bootloadert és rootolni a készüléket?
Köszi -
dave182
senior tag
Nah leadtam a telót a helyi gsm boltba hangszóró problémával, volt bent egy másik ONE, kísérletképp meghallgattuk, hogy szól és ég és föld a különbség...Kíváncsi vagyok milyen árat mondanak a javításra...
-
Nightfall75
tag
válasz
hurrikan #26449 üzenetére
Apró megjegyzés a dupla ultrapixel kamerához: az M8-ban a hátlapi kamerák közül csak a 4MP-es fő modul az ultrapixel, a mélységmérésre használt segédkamera 2.1MP-es normál, hardveresen ugyanaz mint a tavaly M7 előlapi kamera. Szóval még több a közös pont a tavalyi és idei modell között. Jó hír viszont, hogy az M7-ből is lehet M8-at csinálni, csak át kell rakni a selfie kamerát hátra.
Forrás (második bekezdés) Ezt az infót nem nagyon olvastam máshol, szóval gondoltam érdekes lehet.
Tavaly megjelenéskor még az ST Microelectronics által gyártott ST VD6869 4MP-es ultrapixel kamerával szállították az M7-et, ez az a bizonyos lilulásra hajlamos modul. Az M8 már az OmniVision féle OV4688-as modullal jött, és akinek volt szervízben az M7 kameracsere miatt, az is ilyet kapott.
-
dani3l
őstag
ElementalX 14.7, akit esetleg erdekel, hamar jött a (masodik) frissites a 14.5 utan, ami nekem kicsit bugosnak tünt, ami a wake gesture-öket illeti. Remelhetöleg ez megoldja.
enginev3.0: Jah, szoftveres billentyük kimaradtak a felsorolasbol, szemely szerint az egy oriasi negativum.. Mar az elözönel is huztam a szam, hogy kihagytak a közepsö gombot a szerencsetlen logo miatt, de igy mar aztan tenyleg tök fölösleges oda az a csik..
-
dani3l
őstag
válasz
jozso1989 #26451 üzenetére
ARHD romban nekem ott van a fejlesztöi lehetösegekben, de stock romban akkor lehet nincsen, megmondom öszinten, azt összesen 1 hetig hasznaltam..
Valoban, alapbol nincsen. Viszont kesöbb szerintem megkapja ez is, talan következö android föverzio frissitesnel..
-
jozso1989
őstag
-
dani3l
őstag
válasz
hurrikan #26449 üzenetére
ART van az M7-ben is, de ott is majd csak akkor lesz erdekesebb, ha szelesebb körben tamogatott lesz, egyelöre szerintem nem sok haszna van, ha az ember nem fejlesztö..
Nezegettem egyebkent en is a telefont boltban, de bennem eleg felemas erzest keltett, egyreszröl tetszik, hogy meg több a fem, az oldala is az, meg maga a szine/"mintaja" is szebb, masreszröl viszont szerintem tulzottan legömbölyitettek, nekem meg mindig jobban tetszik az M7- valahogy jobb erzes, hogy van egy kis ele a telefonnak..
Egyik sem szalcsiszolt egyebkent.Legalabb is az M7 biztosan nem, de az M8 is necces, nekem inkabb csak festesnek tünik,mindenesetre a lenyegen nem valtoztat: fem es baromi jo..Azt meg en sem ertem, hogy lehet meg ezt is überelni gyorsasagban..
Ami meg erdekes volt nekem, probaltam ezt a 2 kameras fenykepezes utani terbeli manipulacios biszbaszt (fogalmam sincs mar, mi volt a neve pontosan, remelem erthetö, mire gondolok
), de nekem egyböl szemet szurt, hogy torzitotta a kepet, szoval kivancsi leszek, mire lesz ez erdemben hasznalhato. Egy mellette levö telefonrol csinaltam igy kepet es mikor az utolagos szerkesztesnel elforditottam, a telefonbol kiallo töltö csatlakozot szepen elkente a telefon oldalan..
Remelem megmarad a HTC ezen a premium fem vonalon, ha kijönnek valami One-hoz hasonlo tablettel ev vegen, instant vetel lesz, az biztos..
-
hurrikan
addikt
válasz
kenny123 #26447 üzenetére
Nekem most jött meg tesztre az M8 tegnap reggel.
UI-ban van lényegesen sok újdonság, de ezek az M7-re is jönnek majd.
Hrdveres különbség kevesebb van, de ezek nem igen jönnek frissítéssel így ezeket írom leHardveresen:
-nagyobb kijelző, szerintem jobb is, sokkal esősebbek a színek és a fényerő
-még az M7-nél is sokkal prémiumabb szálcsiszolt ház és keret, z M7 is prémium, de ez valami elképesztő lett és iszonyat gyönyörű
-nagyobb akku (de mivel a kijelző is nagyobb így az üzemidő kb. ugyan annyi, de ebben még nem nyilatkozok, mert zsír újan jött, így még kell idő az akkunak)
-kb. egy 20%-kal erősebb SOC, gyorsabb RAM
-Ultrapixel dupla kamera annak számos funkciójával (dinamika tartomány és tájképek látványosan jobbak), 5MP-es előlapi kamera
-kb. 20%-kal hangosabb hangszórók, és kb. ugyan ennyivel erősebb mély hangok is egyben
-még az M7-nél is jóval gyorsabb működés (pedig az M7 is talán az egyik leggyorsabb cucc) persze ez a SENSE6 miatt is lehet
-van benne ART motor is, valamint van perfomance mód, ami 2,5Ghz-ra emeli a max órajeletEl kell gondolkodni melyik éri meg neked.
Amennyivel többet ad annyival drágább is. Az m7-et kb. 140, míg az M8-at 190ezerért szerezheted be 2év gyári garival. -
kenny123
addikt
Sziasztok!
Úgy néz ki almáról picit megint visszaváltok, androidra. Egyelőre ez a telefon fogott meg, és érdekelne hogy a most megjelent utódja és e között mik a lényegesebb különbségek?
köszi
-
hurrikan
addikt
válasz
Nuada herceg #26442 üzenetére
A szenzor tényleg érzékenyebb lett. De én megvagyok vele.
Viszont a nálam a hívásokkal nincs gond.
Volt elég sokáig, majd észrevettem hogy mi a gond, a töltőnyílás meleltti kis mikrofont gyakran befogtam hívás közben. Ugyanis pont ott van az ujjam telefonáláskor. Azóta ehhez alkalmazkodtam, azóta 1x sem volt "halózás" -
MerLinh
senior tag
válasz
Nuada herceg #26442 üzenetére
nem vagy béna a legujabban ultra érzékeny lett a proxy sensor, remélem javítják az újban
-
Nuada herceg
őstag
Halksággal nekem sincs talán semmi gond. Néha mondják, de az térerő gond szerintem, mármint nekem.
A másik viszont, ami nagyon idegesítő, hogy a legutóbbi frissítéssel megint állítottak valamit a távolság érzékelőn, mert sokszor feloldhat a kijelző, és elnémul a telefonom. Mármint a mikrofon. Csak azt hallom a másik oldalról, hogy haló? ott vagy, halóóó? Akkor gyorsan elemelem a telefont, és látom a kijelzőn, miután felold, hogy kék a mikrofon ikon, vagyis el vagyok némítva. De ez nagyon sűrűn. Másnak nincs ilyen gondja? Vagy csak én tartom bénán a telefont? -
hurrikan
addikt
Szerintem az hogy nem sorolják fel, még nem 100% hogy nem lesz benne.
De majd meglátjuk. -
NandorHUN
addikt
Szerintem Romban benne lesz a tap to wake is.
-
Zirowe
nagyúr
Ismerőseim jelzik, hogy egyre halkabb vagyok telefonon, kb el kell tartanom magamtól és egyenesen a mikrofonba beszélnem.
Tapasztalt már vki vmi hasonlót?
-
Leafnshit
tag
Nagy kár
-
Leafnshit
tag
Akkor no tap to wake?
-
Steve1207
veterán
Ha még nem lett volna [link]. Bell, Telus, Wind szolgáltató M7 update public.
-
Sheepczx
tag
Van arra valamilyen megoldás amivel korlátozni lehet a Gps használatot?
úgy értem hogy mondjuk az edomondo a maps meg a google now tudja használni a gps-t (akár a wifi mobilnettel megtámogatott verziót) de az ilyen egyéb szarok mint a facebook vagy a wizzair appja ne tudják, vagy csak a cellainformációk alapján rakjanak valahova?
(délután egy alaksorban 10 percig pörgette a gps-t a Wizzair mire észrevettem, nem is értem miért akarja tudni hogy hol vagyok, elég lenne ha az országot eltalálja...)Köszi
Sheepczx -
BenHans
addikt
Sense 6.0 miatt kéne majd HR? Főverzióknál szoktam, de itt is fontos vagy ajánlott?
-
Loboda
senior tag
válasz
CptAdamica #26408 üzenetére
Mi a telefonod CID száma?
CID Getter, telepíted ,futtatod, felső piros sorba van! -
NandorHUN
addikt
Arra van valamilyen megoldás, hogy a gyári naptárat hogy tudnám kikapcsolni?
DigiCal-t használom és valahányszor beállítom a riasztást mindig jelez a sima, gyári naptár is... ez hogy tudnám kikapcsolni? -
dave182
senior tag
válasz
Reddevil84 #26405 üzenetére
Bízom benne, de én ARHD-t használok, így biztos nem maradok ki semmi jóból...
Felhívtam telóm az egyik gsm szervízt, azt mondta a srác, hogy vállalnak htc one-t, holnap be is viszem és megbeszéljük a részleteket. -
pjen
félisten
válasz
CptAdamica #26408 üzenetére
Nem tudom sajnos,én így vettem kb 2 hete:4,4,2+sense 5.5
De biztos segítenek,vannak itt szakemberek.
-
pjen
félisten
válasz
CptAdamica #26406 üzenetére
4,4,2 már van.
-
dave182
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nintendo Switch 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Autós topik
- Brave
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fedora Linux
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Megkimélt Apple iPhone 8 Plus 64GB Fekete szinben, 100% akkuval, kártyafüggetlen, garanciával
- Megkimélt Apple iPhone SE 2020 128GB kártyafüggetlen, fekete és fehér színben garanciával!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest