- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
HTC ONE
Új hozzászólás Aktív témák
-
ferob
őstag
válasz
HUTCHDB #36964 üzenetére
Nem lehet a fogkefe sörtéit bedugni a bekapcsológomb és a készülékház közé vízszintesen, miközben derékszögben meghajtod, szóval ez nem jó ötlet.
A gombnak van egy talpa körben, tehát nem csak egy hasáb, ami mellett be lehet dugni bármit, mert előtte derékszögben meg kell hajtani.
Hangszóró rács tisztításra alkalmas a fogkefe, de erre nem. -
elmouse
aktív tag
válasz
HUTCHDB #36401 üzenetére
Létezik olyan ROM amiben az átlagnál hangosabb a hívások hangja? Esetleg valami plusz beállítás van benne, amivel a beszédhangot lehet erősíteni?
Ugyanis kicseréltem a felső, halk és recsegő hangszórót, ami most már nem recseg, de ugyanolyan halk.
Telefonálás közbenre értem a dolgot, nem kihangosítva. -
ferob
őstag
válasz
HUTCHDB #36380 üzenetére
A custom ROM-ok attól azok, mert bizonyos funkciók hozzá vannak adva, esetleg be vagy épp ki vannak kapcsolva, amit többnyire azzal lehet elérni, hogy a ROM egyes elemeit (apk fájlok, framework elemek) visszafejtjük és utána a megfelelő kódot módosítjuk, majd újrafordítjuk.
Ezekhez a módosításokhoz is többnyire található az interneten leírás, ahol már valaki egyszer végigjárta a mikéntjét, így csak konkrét változtatást kell eszközölni, így nem kell azon agyalni, hogy hogyan lehetne megoldani egy-egy újabb dolog módosítását.Amiben inkább eltér egy custom ROM a gyáritól, amit letöltesz máshonnan, az az, hogy nem a gyári odex fájl struktúrát használja, valamint optimalizálva van a rendszer megfelelő működéséhez.
Persze ehhez megvannak a megfelelő eszközök, hogy más is meg tudja magának csinálni, de mindenképp igényel némi utánajárást és munkát.Ugyanígy akár egy gyári kernelt is lehet módosítani, sőt ott még a konkrét forráskódot is közzéteszi a HTC, szóval egyszerűbb dolga van az embernek.
Ezért tudnak az előzőekben említett kernelek is létezni.Tehát, ha ezeket meg tudod oldani, akkor akár egy saját ROM-ot is tudsz készíteni magadnak, amiben csak azokat az elemeket tartod meg, amire neked kifejezetten szükséged van.
-
ferob
őstag
válasz
HUTCHDB #36370 üzenetére
Ez a megakadás mánia engem az őrületbe kerget.
Nem úgy használom a telefont, hogy ezt vadásszam, de egyáltalán nem is érdekel, viszont nem is vettem soha észre, hogy ilyen történne.De őszintén, egy adott forrás, ami fixen ugyanaz mindenkinek, majd mások átírt build.prop fájllal és néhány módosítási lehetőséggel kiegészítve, majd kiadva a saját nevük alatt elérik, hogy mások letöltsék és használják, majd arra hivatkoznak egyesek, hogy ebbe van kis akadás, abba meg nincs, csak azt nem értem, hogy mégis mi alapján, ha minden pontosan az, mint a másikban és még ideális esetben ugyanazt a kernelt is használják az emberek.
Ilyen dolgok vagy mindegyikben ott vannak, vagy egyikben sem.
-
ferob
őstag
válasz
HUTCHDB #36365 üzenetére
Jelenleg az elérhető újabb forrásra épülő ROM-ok közül, amiben nincs az emberre kényszerítve pár hülyeség, és használható is, az az Art-Mod.
(#36364) benfolds: Teljesen használható és ugyanúgy gyári kinézete van, viszont a Sense 7 alatt sokkal jobban lehet módosítani dolgokat a témázhatóság miatt.
-
ferob
őstag
válasz
HUTCHDB #34639 üzenetére
Amit említettem az a NuSenSeven, de mivel Verzion alapú, ezért van pár dolog, amit át kell állítani felrakás után.
Pl. Fahrenheit>Celsius, rendes magyar lokalizáció, mert csak a nyelvet állítja magyarra, dátum rendes sorrendű megjelenítése, 24 órás kijelzés stb.
Talán még annyi, hogy az AROMA telepítő elég szegényes, mert szinte semmit nem lehet eltávolítani a ROM-ból, ezért azt kézzel kell.
A kernel benne az ElementalX, csak át lett nevezve, mert 1-2 dolgot át lett állítva benne.Összességében frissebb alapú a SkyDragon ROM-nál és hibátlanabb, annak az előnye csak annyi, hogy az AROMA telepítőben több dolgot el lehet távolítani.
-
ferob
őstag
válasz
HUTCHDB #34634 üzenetére
Ez végre egy teljes rendszer a témák átalakítására, szóval van értelme, mi több már tölthető a M9 Verizon alapra épülő Sense 7 ROM, ami támogatja a mi változatunkat is, szóval akár ki is lehet próbálni.
De én személy szerint a M7 GPE változatra érkező végleges 5.1-et várnám, mivel a Sense 7 önmagában is telepíthető már most rá pár apk-val, de akár a Sense 6 is, így szintén naprakész marad a készülék.
Mellesleg a GPE 5.1 érkezése a jövő hónap elején várható. -
CptAdamica
veterán
válasz
HUTCHDB #33652 üzenetére
Ilyen kinézet is napvilágot látott már evleaks jóvoltából, szóval én akkor leszek csalódott, ha nem ilyen lesz.
-
no more
veterán
válasz
HUTCHDB #33652 üzenetére
Szerintem az alsó kép kamu... A kamera jobb oldali része eléggé recés, míg a többi oldal szép sima. Bár nekem tetszik így feketés antennacsíkokkal. A HTC azt mondta, hogy az előlapi kamera kinézete hasonlítani fog a Desire 826-éra. Legalább is, ilyen pletyka is volt.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
HUTCHDB #33651 üzenetére
Most megint ránéztem a leak fotókra...hát nem nagyon örülök.
Szinte borítékolható ez a kinézet, ami érdemi előrelépést nem hoz az M8-hoz képest, sőt a hátsó kamera valami elfogadhatatlan megjelenésű....
Miért nem kell a kis picike lencse környékén lévő nagy fekete területet ami a kamerához tartozik elrejteni , fémmel borítani, mintha az nem is lenne?
Szóval nem tudom mi lesz, és nyilván élőben más lesz, de szerintem ez nem a helyes irány.... -
Greg-77
aktív tag
válasz
HUTCHDB #33498 üzenetére
Pedig nekem egy M9 fórumban elmesélték a Samsung tulajok, hogy nagy tévedésben vagyok, hogy a HTC jól optimalizált, mert, igen is nézzem meg a note 4 és S5 na azok aztán!
Próbáltam elmagyarázni, hogy az nem optimalizáció amit Samsungék a tácsvizzel csinálnak, de persze én nem tudtam jól. Én csak sajnálni tudom őket emiatt.
-
don_peter
senior tag
válasz
HUTCHDB #33404 üzenetére
Ez egy projekt amin éppen dolgozom, nincs egyelőre különösebb célja, így most csak tesztelési célokból kell neki adatokat küldeni és fogadni telefonról vagy más egyéb eszközről.
Egy majd későbbi projektemhez akarom majd csatolni ezt az egységet amely egy (LED DOT MATRIX) reklámtábla lesz, erre androidos alkalmazáson keresztül lehetne majd szöveget vagy értelemszerűen a már feltöltött tartamát szerkeszteni vagy változtatni.USB-s stick-et vettem, de valamiért nem észleli, mert valami HID BOOT loadert is konfigurálni kell a BT chip-en ami nem egyértelmű, a gyártó meg ködösít...
Telefonna viszont már jól működik a dolog ezért gondoltam, hogy vásárolok egy M7-et... -
don_peter
senior tag
válasz
HUTCHDB #33396 üzenetére
A videókon egy még nem nagyon ismert és elterjedt Bluetooth chip felkonfigurálását és működését mutatom be, amelyet PIC-el vezérlek.
Az első videón csak a beállítási csomagok kiküldését és arra kapott válaszokat látni, de a második videón már egy telefonnal küldök ki adatot, Bluetooth-on keresztül és ezt fórdítva.És azért win, mert egyelőre a MAC nem alkalmas a megfelelő szoftverfejlesztésre, legalább is nekem nem...
-
ferob
őstag
válasz
HUTCHDB #33355 üzenetére
Sajnos a felső hangszórórács a készülékházhoz belülről hozzá van csavarozva, így a készülék teljes megbontása nélkül a dolog kivitelezhetetlen, szóval én nem bíznám semmilyen GSM szerelőre, ha ép telefont akartok visszakapni, így marad sajnos csak a hivatalos út.
(#33356) szika87: A készülék függetlenségében csak akkor lehetsz biztos, ha kipróbálod a saját SIM kártyáddal, másban addig kár bízni vagy reménykedni.
Ha esetleg a Telenoron keresztüli függetlenítést választod, akkor érdemes megnézni a ÁSZF ide vonatkozó részét, mert amennyiben akciósan vagy esetleg hűségidővel lett vásárolva a készülék, akkor csak egy keményebb összegért fogják függetleníteni, valamint fontos megjegyezni, hogy csak az tudja elintézni a függetlenítést, aki vásárolta a készüléket, így te nem, mivel nem állsz semmilyen szerződésben a szolgáltatóval. -
ferob
őstag
válasz
HUTCHDB #33337 üzenetére
Az apk fájlokat módosítottam egyenként, szóval semmilyen recovery-ből telepíthető vagy választható dolog nincs, mindent manuálisan másolgattam vissza a megfelelő jogosultsággal, de már írtam az egyik srácnak, aki készít modokat, hogy mit lenne érdemes belerakni, így gondolom, ha lesz ideje, akkor valami aromás telepítővel egybekötve elérhető lesz pár dolog.
-
Steve1207
veterán
válasz
HUTCHDB #33332 üzenetére
Érdemes, alapjaiban gyorsabb az egész. Hangerő nagyobb, hang szebb, alkalmazáskezelés gyorsabb, kamera videófelvétel javítva van (ha a bug-os app van fent) és jobb is picit.
Ha kellene S2W vagy DT2W akkor a GPE kernelek is működnek vele, most foldozzák őket. (Azt mondják ugyanaz a teljesítmény, én akárhogy néztem energiatakarékosban lassabb volt az egész és akadozott, így maradok a gyárinál).
Fentebb írtam kis véleményt a rom-ról meg más is úgy emlékszem. -
enginev3.0
félisten
-
toeki
senior tag
válasz
HUTCHDB #33056 üzenetére
a srác először fagyóba rakta és azt mondta, hogy minden probléma végképp! megszűnt.
1 hét után rájött, hogy mégsem...
majd a hozzászólások alapján már szét is szedte, betett egy aluminium lapot a kamerához+ hűtőzselét!, majd a probléma végképp! megszűnt...
szerintem aki megteheti, inkább a garanciális javitást válassza
-
kirkri
addikt
válasz
HUTCHDB #32943 üzenetére
Erről nekem nincs igazán tapasztalatom, mert az M8 előtt csak két hónapig volt M7-esem, így olyan alaposan nem ástam bele magam az M7 topikba.
Józan paraszti ésszel úgy gondolom, hogy véglegesen meg kellene oldania, mert ez egyértelműen a kameramodul hibájának tűnik.
Bár ki tudja mennyi kamerát gyártottak le a kezdetekben, így lehet hogy modul csere esetén is az első szériás kamerák kerülnek a készülékekbe, akkor meg csak idő kérdése, hogy újra előjöjjön a hiba. (Ettől tartok az eBay-en kapható kamerákkal kapcsolatban is, ugyanis anno a One X esetén is rengeteg olyan új kijelző került fel az eBay-re, ami a kezdeti sárgulásra hajlamos Sharp kijelzők közül került ki.) -
kirkri
addikt
válasz
HUTCHDB #32941 üzenetére
Kellene egy olcsó készülék gyakorolni, de csak egy igazán olcsóba futottam bele eddig, azt meg nem volt szívem megbontani, mert csak szoftveres baja volt, amit fél óra alatt sikerült rendbe hozni.
De mire elhaláloznak az M7 akkuk, addigra meglesz a rutin.
Bár lehet, hogy a kamera modul csere miatt már most is érdemes lenne vele foglalkozni, mert ahogy nézem sok garancia nélküli példány van lila kamerával. -
DjDanee87
addikt
válasz
HUTCHDB #32807 üzenetére
Attól még lehetséges, hogy van nekik raktáron 1-2 üzletükben elfekvőben. Én jártam bent Tesco előterében lévő Telekomnál rákérdezni, hogyan megy a simkártya csere ha váltok régi telefonról nano simes új okostelefonra. Megkérdezte az eladó megvan-e már a telefon/milyen és honnan. Netről rendeltem, mert Telekom oldala szerint náluk már nincs - erre megnézte a raktárukat hátul és nekik is lett volna még belőle. HTC M8 mellesleg és ez volt kb 2 hete. Már akkor is az volt a honlapjukon hogy nem árusítják.
-
-
ferob
őstag
válasz
HUTCHDB #32367 üzenetére
Nem fut a Sync Manager és csak a HTC driver van felrakva? Más telefon szoftvere nincs felrakva a gépre és nem kavar be?
Internet akkor biztosan be van állítva a készüléken és amikor nem fut le a firewater, akkor meg tudsz nyitni bármit a böngészőben?
Az USB hibakeresés gondolom alapból be van kapcsolva, de azért megpróbálhatod, hogy kikapcsolod, majd újra vissza.
A root hozzáférés akkor rendben van? Az adbd is elérhető root hozzáféréssel?
Az USB port 2.0 és nem használsz hub-ot, valamint közvetlen alaplapi USB portba dugod a telefont?
Képernyőzár bármilyen formában akkor nincs jelen a készüléken?
A legfrissebb android eszközöket használod?
Tűzfal vagy bármi más van a gépen, ami esetleg gátolhatja a működésben? -
ferob
őstag
válasz
HUTCHDB #32361 üzenetére
Nincs ilyenről szó, működik bármilyen HBOOT verzióval, ha már nyitva van a bootloader.
A temproot az, ami nem működik magasabb verziónál, de az alapból a zárt bootloader-rel rendelkező készülékeknél számít, ahol a garancia megtartása a lényeg, ezért ott csak a SunShine a megoldás.Amiről szó van az az, hogy nem minden telefont képes S-OFF-olni a firewater, de ahhoz el kell indítani és végig kell futtatni, hogy ez kiderüljön, mert ki fogja írni.
Ezekben a ritkább esetekben lehet használni a SunShine fizetős S-OFF módszerét. -
Diokhan
addikt
-
ferob
őstag
válasz
HUTCHDB #32346 üzenetére
Nem akar futni?
Mutasd, hogy hogyan csinálod és mi történik.Nem használsz USB hub-ot és képernyőzár sincs beállítva a készüléken?
(#32349) csacsi67: Egyáltalán nem szükséges, sőt ahogy nézem, ő a 3.62.401.1 verziójú gyári mentést rakta fel a telefonra, azzal én személy szerint már azt sem tudom, hogy hányszor futtattam a firewater-t gond nélkül.
-
csacsi67
addikt
válasz
HUTCHDB #32335 üzenetére
Ha normálisan fent vannak a driverek fel kell ,hogy ismerje. Arra figyelj hogy bootloader modban ls rak még feel valamit.Valamint ott nyomd meg a bekapcsolo gombot hogy a fasboot menü eltünjön majd vissza jöjjön. Természtesen a htc driverek felrakásánaál tüzfal virusirtó ki legyen kapcsolva.
-
Steve1207
veterán
válasz
HUTCHDB #29663 üzenetére
Csak nekem újdonság amúgy, hogy nem lesz 4.4.4? Kihagytam pár napot itt, de visszagörgetve nem olvastam róla. Jelenleg úgy fest, hogy a 4.4.3-at nem törölték, azt adják ki végül, meg jön majd biztonsági frissítés hozzá és csá. Gondolom utána meg az L-lel akarnak foglalkozni, hogy fajin legyen. Plusz egy-két fajin dolog lesz már most is, de nem emelték ki, ez inkább valami Sense cucc-ra utalhat.
-
Nightfall75
tag
válasz
HUTCHDB #29538 üzenetére
A ruu.zip NEM recoveryből telepíthető, hanem fastboot alól.
(#29539) markyy18
RUU.zip telepítéshez infó (A "Restoring using a RUU.zip" szekciót kell követni)
Ha M7_U a teló, akkor az ázsiai modell. Milyen RUU-t próbáltál rá feltölteni?
-
markyy18
aktív tag
válasz
HUTCHDB #29530 üzenetére
Az első két lépés után kiírja ugye h verifiting your phone. please wait. Ezután error. Nincs kapcsolat a gép és a telefon között. El sem kezdi a romot tölteni a telefonra.
Pedig előtte a fastboot működött szóval volt kapcsolat.
Leellenőriztem persze.
Európai CID. Többet is próbáltam. Mindegyikkel ugyan az a probléma. -
markyy18
aktív tag
válasz
HUTCHDB #29524 üzenetére
Leírásban ez van:
-Fastboot parancssorból bootoljunk cwm recoverybe: fastboot boot CWM.img
-Másoljuk át a készülékre a Guru Bootloader Reset zipet a következő paranccsal:
adb push Guru_Bootloader_Reset_1.0.zip /data/media/
-A készüléken recoveryből telepítsük az átmásolt zip-et
-Az Installerben válasszuk a "Remove TAMPERED" és a "LOCK Bootloader" lehetőségetVagy ez a teljesen gyári állapothoz kell?
fastboot oem lock parancsot lefuttatva relocked lett. Így már mehet az RUU jól gondolom?
-
markyy18
aktív tag
-
markyy18
aktív tag
válasz
HUTCHDB #29513 üzenetére
REcovery van rajta de a recovery üdvözlő szöveg után fekete képernyő és újraindul a telefon. Tényleg olyan mintha a boot sérült volna.
Az a baj, hogy a záráshoz mindenképp kellene a recovery ami ugye nem működik. Hogyan lehetne visszazárni ebben az állapotban 1.44-es hboot-al?Miben mutatkozik meg h az RUU nem tud lefutni? mit kellene h kiírjon?
-
markyy18
aktív tag
válasz
HUTCHDB #29509 üzenetére
A MID száma a PN0710000 a cid száma CID__032 volt de átírtam HTC__001-re az egyik leírás miatt ami pont a nadroid mentéses megoldás volt. EZ pontosan hogyan működik? Leszedek egy RUU.zip-et és parancssorból fel flashelem?
Parancssor működött rendesen a win7es gépen. Recovery flash, firmware flash is ment (visszatettem az 1.44-es hboot-ot nem tudom ez okozhat gondot?)ferob: akkor sajnos jól gondoltam. Ez csak az RUU.exe vagy az RUU-zip-re is érvényes?
-
markyy18
aktív tag
válasz
HUTCHDB #29505 üzenetére
Milyen recoveryk vannak? TWRP meg CWM megbukott.
Attól h akármilyen recovery van a gépen az RUU-nak le kellene futnia nem? Vagy nem fut le nyitott bootloader miatt?
Ilyennel soha nem találkoztam. Ha semmi nem működött de legalább a recovery bejött de most semmi.
Kikapcsolva ha minden igaz veszi a töltést vagy tévedek?csacsi67: próbáltam 2 fajtával is ami jó lenne a telefon CID-jéhez. Nem szuper cid-es.
Az a baj h RUU kiírja h kapcsoljam ki a telefont. legyen 30%-on gépen kapcsoljam ki a hibernálást. Innen tovább lépek kiírja h várjak adatok hív le a telefonról vagy ilyesmi és utána kiírja h ERROR nem sikerült kapcsolatot létesíteni a telefonnal. -
FeRRaR1
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megkimélt Apple iPhone 8 Plus 64GB Fekete szinben, 100% akkuval, kártyafüggetlen, garanciával
- Megkimélt Apple iPhone SE 2020 128GB kártyafüggetlen, fekete és fehér színben garanciával!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged