- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Sony WF-1000XM6 – ez évi etalon?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
NvidiaRTX
őstag
Ezt csak úgy itt hagyom.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Citrone39
üzenetére
A vizes lesz a karakter és lelassul dolgot sem ez a játék találta ki, a fent említett Horizon is tudj ezt, de az újabb Tomb Raiderek mind.
Lehet neked ezek az effektek újdonságok, de én mint mondtam nem csak gacha játékokkal tolom szóval láttam már ezt azt.
Az eső a ruhán csak animált mipmap textúra és nincsen saját fizikájuk tehát mozgásnál nem peregnek le a karakterekről és ha megnézed mindig ugyan úgy "vizes" minden.
A belegyaloglás a vízbe csak pár textúrát hoz elő nincs a víznek fizikája úgy mint a WuWa-ban.
Itt meg a vizes földön a karakter a levegőben áll. Ilyeneket is észre kell ám venni.
Level 56.

-
emiki6
veterán
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Nekem tetszik ahogy áradozik, bár pont nem ezt a videót emelném ki tőle. Kb minden második videója nagyon jó. Nekem ezek tetszettek kifejezetten akartam is már ajánlani, jó, hogy emlékeztettél
:
-RTX 5080-nal azért nem annyira meglepő, hogy nem rogyik meg a géped, de kevesen tehetik meg, hogy millás PC-t vesznek. Már az én 9070xt-m is luxus kategória szerintem. 214k a minimálbér jelenleg.
Illetve mostmár 200k az a 32 giga ram, amit ősszel 50-ért vettem. -
Citrone39
tag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
csak random víz textúrák jelennek meg rajta és semmi fizikája nincsen
Ugyan azzal a játékkal játszunk?
A karaktered belassul az egyre mélyebb és nehezebb víztől, míg az általad belinkelt Wuwas videóban úgy szaladgál benne, mintha semmi nem lenne körülötte.Ezt a videót már belinkeltem ide egyszer: Pontosan látszik, hogy honnantól vizes, és honnantól nem a karaktered, a vizes ruhán pedig még az oxigén buborékok is látszanak. Azért ezt ne hívjuk random víz textúrának!

A csávó pedig már a legelegején leszögezte, hogy a gacha játékok közül az egyik legoptimalizáltabb. Nem vette számításba a Horizont, meg a többit, amik nem gacha játékok. Azok között pedig valóban ritka az ilyen minőség, Wuwa ide vagy oda.
-
NvidiaRTX
őstag
A csávó úgy áradozik a játékról mintha nem is létezne más optimalizált játék.

A Horizon Zero Dawn és Forbidden West ennél mérföldekkel szebb és kidolgozottabb játék és ugyan úgy stabil és tökéletesen fut frémgen nélkül is.
A WuWa-t kipróbáltam bekapcsolt RT-vel, de nekem abban a játékban sem volt gondom a teljesítménnyel és az Infinity Nikki-ben sem.
Itt sztem nem a játék optimalizálásokkal van legtöbbször a baj hanem azzal, hogy az "én biztos nem költök PC-re" emberek is mindennel akarnak játszani.
Be lett bizonyítva pl az is, hogy 16GB RAM már kevés bizonyos játékokban ennek ellenére még mindig rengetegen annyit használnak mert "elég". Nem, már nem elég.Amúgy nem azért fut a játék ilyen jól mert szépen lett optimalizálva hanem azért mert ügyesen van megcsinálva a látvány.
Gémör szemmel nézve rengeteg a "csalás" főleg ami a látótávolságot illeti, néha a szemed előtt jelennek meg a dolgok de van rá példa, hogy fordulsz egyet azán megjelennek a tereptárgyak.
Ez nem mindig észrevehető de néha látni.A víz addig szép és jó amíg távolról nézed de ha belemész csak random víz textúrák jelennek meg rajta és semmi fizikája nincsen. Nézzél meg egy WuWa vizet mennyire "élethű" ha a karakter benne sétál.
-
emiki6
veterán
Völgy ÍV-ben akksit es kapszulát. Annyi akksit amennyi az originiumot felhasználja és a maradék ferriumból kapszulát.
Wulingban xirinite-ot akksigyártásra használom (pár napig az egyiket gear gyártásra használtam), az el is viszi az összes originiumot. Akarok majd syringe gyárat is csinálni.
Igazából elég annyit gyártani, ami az outpostokat ellátja.
-
Urzu_7
aktív tag
Skacok, csak egy gyors körkérdés. Ki mit gyárt a különböző helyeken? Annyi cuccom van, hogy nem látom értelmét jelenleg semminek.
-
Komplikato
veterán
válasz
Citrone39
üzenetére
A víz az a Tower of Fantasy-ban is nagyon nagy akadály volt. Aztán beúszott egy új, félig vízalatti pálya és kiderült, hogy még is tudsz úszni.

Én nem vagyok rajongólja a Gapcha játékoknak, azért járt sok a gépemen, de nem az összes, mert a Cel Shaded játékok technikailag érdekelnek az Outlaws és a XIII játékok óta.
De most benne ragadtam az Endfieldben, a gyár építés meg a Puzzle részek miatt, a harci része nekem nem annyira jön be, főleg mert alig látni belőle valamit. A nagy nevekből a WuWa harcrendszere jött be nekem, de ott meg minden más nem. A ZZZ-ben is van jó puzzle rész (hackelés), de a harc ott is ilyen epilepszia roham. -
NvidiaRTX
őstag
Értem, hát akkor ez ilyen, meg kell szokni.

Végre meg van mind a 3 nagy boss Deep módban.

Azért kicsit zavaró, hogy vannak solo boss-olások amik lazán teljesítik a Trim időt is, én meg 4 karakterrel sem jutok még az idő közelébe sem.
Ez van amikor az ügyeség és tudás többet számít mint a karakterek mennyisége. -
emiki6
veterán
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Citrone jól írja, a víz egy akadály. Ha lehetne úszni, akkor tehetnének kerítést és láthatatlan falat, hogy ne tudj a vízbe menni.
Ugyanemiatt nem lehet se mászni, se siklani.
A hegyek, falak és a szakadékok is akadályok.Zzz-ben pl nem lehet ugrani sem, részben amiatt ott nem is jó az exploration.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Citrone39
üzenetére
Ha most egy laikusként én megnézném a videót úgy, hogy nem játszottam volna egyik játékkal sem azt mondanám, hogy az Endfield az valami gagyi copy-ja a többinek.
És pont az miatt, hogy nincs úszás vagy falra mászás. (vagy glide)Oké még a mászást el tudom engedni mert van hozzá köteles felhúzás, de azt, hogy meghalok akkor ha belesétálok a vízbe az sztem igen csak gagyin néz ki 2026-ban egy játékban. (mind1 milyen játék és anno ez már a GTA 3 / Vice City-ben is zavaró volt)
Úgy néz ki mintha a fejlesztőknek pont ott fogyott volna el a türelmük és azt mondták volna na jó hagyjuk abba, adjuk ki azt majd lesz vele valami.
A fű reagálásának hiánya a skill-eknél szintén nem tudom miért nem fért volna bele pedig milyen jól nézne ki ahogy Gilberta szeles skill-jeire reagál a környezet. (nem csak a fű de a fák levele is)
Mivel én minden új játékkal játszok ezért gamer szemmel is nézem a játékokat nem csak fanboy szemmel.
Mint a videó is mutatja bele lehet tenni kicsit többet is azokba a gacha játékokba.
Bennem nem hal meg a remény, hogy később még mutatnak valami újat akár víz alatti világot is amit járművel lehet majd megközelíteni stb.
De simán egy repülő várost is el tudnék képzelni a játékban ahol már mondjuk kell a glide.
-
Citrone39
tag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Hát igen van még mit fejleszteni az Endfield-en
Már mint mit? Egyedül a fű fizikája összehasonlításnál maradt vele szemben alul (bár itt még nem találkoztunk nagy méretű fűvel sem). Azt meg el tudom fogadni, hogy itt nem tudunk úszni, mert a víz az egy akadály (lefogadom a Wuwaban sem lehet a végtelenségig elúszni).
Minden másban pedig a Wuwaval egyenrangú, vagy még jobb is nála ebben az összehasonlításban.
Az meg vicces, hogy a Genshinben is kiemeli, hogy lehet a víz alá merülni. Ja, konkrétan Fontainben, azon kívül sehol máshol. Illetve hogy reagálnak rád az NPC-k. Ja, konkrétan csak Mondstantban, azon kívül sehol máshol.
-
NvidiaRTX
őstag
1 órát toltam ezt a WuWa-t és valóban van benne pár jó dolog mint pl úszás, glide és falra mászás.
DE a grafikája nem jön be hiába van RT és ez az egyszemélyes harc az Endfield csapat harc után hát.. kiábrándító. -
NvidiaRTX
őstag
Hát igen van még mit fejleszteni az Endfield-en.
De a videóban látottak alapján most ideje feltelepítenem a WuWa-t.
-
emiki6
veterán
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Persze, mert nincsenek leakek. És nem is lesznek: [link]
Majd a livestreamből kiderül kik lesznek a következők.A yt meg yt. Ami látszik, hogy extrém clickbait azt meg sem nyitom. Amit redditen nem látsz, arról nekik sincs infójuk. A spekuláció meg blöff nem ér sokat, mesét én is ki tudok neked találni.
-
NvidiaRTX
őstag
Ki melyik automata HP adó cuccot használja?
Én eddig ezt használtam:

Most erre térek át:

Sajnos ehhez már Steel Bottle is kell. -
NvidiaRTX
őstag
Ahogy látom ez a közösség sem más mint a többi, az egyik azt írja Rossi már az 1.1-be jön a másik azt írja, hogy az 1.3-ba jön... megy össze vissza a találgatás, az ember hülyítés és a klik bait.

-
emiki6
veterán
válasz
Komplikato
üzenetére
Kizárt, hogy húztál ki endmint, valszeg csak valami tévesen beírodott emlék, előfordul néha.

-
Komplikato
veterán
-
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Komplikato
üzenetére
Mi annak a boss-nak a neve amivel nem bírsz el?
Egy open world szerű játéknál soha nem koncentrálunk közvetlenül csak a sztorira, az összes mellék küldit mellette meg kell csinálni, hogy mire a boss-hoz jutsz simán le tudd verni.
A ruha ugyan ez, mindig az adott szintnek megfelelő legnagyobb legyen rajtad ha lehet akkor set-ben. -
NvidiaRTX
őstag
De ennek az ellenkezője is igaz, ha mindent 3 skill-ből meg lehet csinálni akkor abba mi motivál?
10 perc alatt lefutod a napi dolgokat azt mész vissza COD-ozni?
Van olyan YT videó ahol 1 milla sebzést is be tudtak vinni Last Rite-al vagy Yvonne-al, de ahhoz mindennek klappolnia kellett (critical hit főleg).
Ebben a játékban ahogy néztem sokkal fontosabb a csapat összetétel mint a jobb karakter.
Akekuri egy 4*-os karakter még is sokan használják mert Ulti boost-ot ad.
De van saját példám is mert hiába van meg Last Rite nem tudom Lávalány csapatába berakni mert teljesen más a combo trigger-e ergo lehet nekem 10 fullos damage karakterem is ha együtt egy csapatban használhatatlanok.
#275 Citrone39:
Ha későbbiekben a játék rá fog arra kényszeríteni, hogy "vegyek meg" karaktereket a további játékhoz na akkor nekem ott lesz vége.
Azért valljuk be 120 pull nincs ingyen max ha hónapokig nem pull-olsz semmit azt meg ki bírja ki őszintén?
Infinity Nikki-ben mindig megkaptad a sztorival egyező ruhát teljesen ingyen, hogy tudd folytatni a játékot. Csak az extra skill-ekhez kellett pull. -
NvidiaRTX
őstag
Ha valaki ki akarja maxolni a gyártási kapacitást Wuling-ban ezt tudom neki ajánlani: [link]
Nálam így néz ki:
Egy hátránya van ha a Battery-t és a Yazhen Syringe-t is akarod használni akkor mást nem tudsz gyártani mert elmegy mínuszba a material úgy, hogy az összes mineral fel van használva.
A Yazhen alapértelmezetten 6/min, de az már negatívba viszi Ferrium Ore-t így csökkentetem a sebességen. -
Citrone39
tag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
olyan rift ahol csak egy specifikus karakter tud sebezni mondjuk áram, tűz vagy jég.
De sztem ennyire nem fogják túlbonyolítani.
Várd ki a végét. A Genshin Impact már bebizonyította, hogy lehet erre alapozva variálgatni a teljes endgame tartalmat. Akik annak idelyén korai verziós karaktereket húztak fel gondosan, azok most ütik az asztalt, hogy miért nem tudnak velük érvényesülni a mostani verziós tartalmakban.

-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Citrone39
üzenetére
"mert már változtak hozzá a szabályok"
Én úgy érzem, hogy ez a játék nem azért "nehéz" magas szinteken mert nehezek az ellenfelek hanem azért mert nem ehhez vagyunk hozzászokva.
Ez a harcrendszer majdnem hogy egy Szoulsz Lájk.
Dodge + Stamina rendszer.
Úgy értem mit is látunk a harc során? Az ellenségnek van egy harc mintája amit folyamat ismétel és ha az összes támadása elől kitérsz akkor jóformán halhatatlan vagy.
Még meg is mutatja mikor kasztolja el a speckó támadásait.
Mivel nincsen időkorlát egy egy rift-ben vagy boss fight során így akár 10 percet is elugrálhatsz meg futkozhatsz miközben szépen levered az enemy-t.
Rhodagn boss-t 80-as rift-ben majdnem előbb megöltem mint 60-asaon mert akkor még nem ismertem ki úgy a mozdulatait.
Így, hogy tudom mikor mit lép, tudom mikor toljak el egy-egy combo-t vagy ultit. Nagyobbat üt és több a HP-ja ennyit változik nagyobb szinten.
Amit te írsz is lehetséges, hogy később lesz olyan rift ahol csak egy specifikus karakter tud sebezni mondjuk áram, tűz vagy jég.
De sztem ennyire nem fogják túlbonyolítani. -
Citrone39
tag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Egy idő után unalmas lesz ugyan azzal a 4 fős csapattal menned mindenhová, amikor új content jelenik meg a játékhoz. Én szívesen kísérleteznék több csapattal is már, ha nem lenne ennyire drága felhúzni őket. De már alig várom, hogy eljussak arra a szintre, amikor már lesz 3-4, egyformán maxra kiépített csapatom a játékban.
Másrészről pedig a változó endgame content miatt. Jelenleg az Umbar Monument az egyik ilyen. Ez már jelenleg is speciális feltételekhez szabja a harcokat. Elképzelhető, hogy a most kiépített csapatod később már nem lesz elég a legnehezebb szint teljesítésére, mert már változtak hozzá a szabályok.
-
emiki6
veterán
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
miért szedjek ki további karaktereket?
A többi gachában ezért van powercreep, featurecreep, olyan karakterek akikhez más új karaktereket is ki kell húzz, valamint endgame módok, amiket könnyebb teljesíteni az új karakterekkel.
Erre én nem vagyom már.
Kérdésedre válaszolva pedig:
Azért húzol ki karaktert mert tetszik.
Egy darabig elvagy amíg kiépíted.
Aztán ott használod ahol tudod: ismétlődő és időszakos contentben, meg ha jön ki új content akkor ott. -
NvidiaRTX
őstag
Látom másnak is feltűnt.

A harcos gacha meg nem értett koncepciója:
Ebben a kis szösszenetben leírom azt, hogy számomra mi az amit nem igazán értek egy harc alapú gacha-ban vagy is nem is így mondanám inkább úgy, hogy nem igazán értem a koncepcióját.
Míg az Infinity Nikki-ben egy fő karakter volt és ahhoz lehetett mindenféle ruhát kiszedni amik később segítették a játék tovább haladásában az új pályákon addig egy ilyen harc alapú gacha-ban új karaktereket kapsz.
Na de kérem szépen az esetemben mondhatjuk azt, hogy "végigvittem" a játékot (nyilván a jelenlegi állapotára gondolok) szóval nem értem miért is szedjek ti további karaktereket?
Van egy 90-es szintű halálosztó csapatom, 90-es boss-okat is ölök szóval mi motiváljon arra, hogy további karaktereket gyűjtsek?
Később kapunk új pályát ez biztos, DE nyilván nem kell majd hozzá semmilyen speckó karakter akkor miért szedjek ki további karaktereket?
Ha még is arra adom a fejem, hogy kiszedek egy új karaktert mert megtetszik, mit kezdjek vele hisz már az egész játékot "végigvittem"?
Az új karaktert innentől fogva csak naponta ismétlődő quest-ekben vagy riftekben használhatom szóval nem tudom újra végig vinni vele a játékot.
Yvonne kihúzása lesz a jó példa rá mivel még nem jön sztori folytatás és új pálya sem, mit csináljak a karakterrel?
Húzzam fel és mászkáljon csak a Dijiang-ben fel-alá?
Ez az mi miatt NEM érzem a játék gacha vonzerejét olyan erősnek mint amit a Nikki-ben éreztem.
Tehát le egyszerűsítve:
Valszeg az egész későbbi játékot végig tudnám a jelenlegi karakterekkel vinni és többé soha nem kell egy pull sem. -
Citrone39
tag
válasz
Komplikato
üzenetére
Érdekelne engem is, hogy melyik bannernél sikerült kihúznod. A Detailsre kattintva vissza tudod nézni.
Jelenleg csak az első 2 Potencial ismert belőle mindenki számára:
https://gamewith.net/akendfield/72546
Az elsőt "Cradle of the Ages" főküldetés teljesítése után kapod. A másodikról nem találtam infot, és még nekem sincs meg. -
Komplikato
veterán
válasz
Citrone39
üzenetére
De, nekem egyszer sikerült kihúzni, meg is lepődtem rajta. Akkor lehet csak azért dopta a rendszer, mert időszerű volt?
Mindegy, most nagyon elakadtam, a harmadik BOSS-t nem bírom leverni, a karaktereim leragadtak 50-es szintnél, ide kellene level 60, de annak feltételei csak akkor teljesülnének, ha levertem az ellenséget. Amihez kéne nekem a level 60. Most próbálom a felszerelést valahogy húzni, de azokkal is le vagyok maradva. -
Citrone39
tag
válasz
Komplikato
üzenetére
Az Endmin nem húzható ki a gacha rendszerből. Tovább kell vinni a storyt, hogy több potencial nyíljon meg hozzá. Jelenleg nem is lehet maxra kihúzni, egy későbbi verzió során majd eléri ő is a P5-t.
#266 Ja, ez tényleg full logikus
-
NvidiaRTX
őstag
Egy kis érdekesség:
Vannak a napi csomag kiszállításos küldik, és oda opcionálisan ki van írva, hogy mit NE csinálj különben romlik a csomag állapota.Ha kötél pályán utazol -20%, ha ugrasz egyet akkor levesz 1%-ot.
DE érdekes módon ha leesel több 10 méter magasról az nem vesz le semmit sem.
Hogy ebbe a mi a logika az jó kérdés.

-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Komplikato
üzenetére
Jaa hogy azért? Azért a pár %-ért biztos nem pazarolnék pull-okat.
Inkább a Mastery-ét told fel azok igen csak meglökik a %-okat.
-
Komplikato
veterán
Igen, de karakter fejlesztéshez még ötször ki kell húznod vagy meg kell venned.
-
Citrone39
tag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Én Pograt mainelem, nagyon tetszik. Kicsit nehéz 100% kihasználni az ultiját, mert ha nem sikerül egymás után fizikai reakciókat triggerelni rövid időn belül, akkor sok DPS-től esik el. De Chen, Endmin és Ember mellett így is jó.
Yvonne pedig szintén kell. Tetszik az ultija, ahogyan "pam pam" szórja a lövéseket úgy, hogy még a kamera is beremeg tőle.
-
Komplikato
veterán
Csak én érzékelem úgy, hogy az Endmin-t nehezebb kihúzni, mint a 6 csillagos karaktereket, vagy csak peches vagyok?
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Citrone39
üzenetére
Nyilván kell valami véletlenszerűséget beállítani mert az tényleg furcsa lenne ha mindenkinek 120-ból lenne meg.

Ha én lennék a játék tervezője simán beleraknék egy olyan kódot ami az eredeti %-okat figyeli és ha egy bizonyos kombináció kijön mint mondjuk a te általad említett random %-ok akkor egy random illetőre terhelne egy 120 pull-t.
Tehát minden X-edik ember 120 pull-al tudja csak kiszedni ha pont rá esik a kombináció izéje.
Na mind1 én mindent el tudok ezekről képzelni.
Eddig jó szériám volt kíváncsi leszek most hogy alakul majd.Már csak két karakter nincs meg, Prognacsinyik és Yvonne.
-
Citrone39
tag
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Citrone39
üzenetére
Én még azt is képes vagyok elképzelni, hogy ilyen különleges karaktereknél mókolnak majd a %-okkal, hogy csak akkor essen ki ha meg lesz a 120 pull. Mert hát oké, hogy kiírják mi hány %-ra esik ki de azt mi a valóságban nem látjuk.
Amúgy tegnap kitöltöttem a survey-t és a végén beleírtam, hogy a 6* reset nem oké és hogy a 120 pull nagyon sok ezen jó lenne változtatni. -
NvidiaRTX
őstag
-
NvidiaRTX
őstag
Hivatalosan is meg van az összes Aurylene és láda a játékban.
PS nyelven azt szokták erre mondani, hogy ki platináztam.
-
NvidiaRTX
őstag
Huh lenyomtam mind3 rift-et Agony módban.
Megizzadtam na.

-
emiki6
veterán
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Igen.
Én pl elmentem 60 pity-ig Laevatain banner-jén, nem igazán az volt a cél, hogy ő kiessen, nem zavart annyira, hogy elpazarlok egy kevés wish-t. Gyakorlatilag kb 35 wisht pazaroltam el, ami nem a világ. (A +2 xaihi és +1 perlica miatt talán megérte.)
Gilberta bannerjén kiesett 6* pity-t nézve Pog 71-en, aztán Ember 68-on.
Gilberta pedig a 120 pity 120-adik pullán esett ki.Pontosan erre számítottam amúgy. A szerencsém elég közepes - közepesen rossz. Ami azt jelenti, hogy early nálam nem nagyon fog esni, a 50/50-k kb felét elvesztem és a másik felében el kell majd menjek 120-ig.
-
A zipline célja, hogy csomagszállításnál sértetlenül lehessen kézbeíteni a csomagot.
-
emiki6
veterán
Akartam még írni egy rövid összefoglalót a játék gacha részéről, mert én is csak nemrég értelmeztem. Szerintem kevesen fogalmazták meg jól érthetően, remélem nekem ez sikerül.
Gyakorlatilag 3 olyan rendszer fut a Chartered banner-en párhuzamosan,amelyek közti összefüggés összezavarhatja az embert (pontosabban az, hogy valójában nincs igazi összefüggés...) és még 2 kevésbé meghatározó:
1) 6* pity rendszer, ami legfeljebb 80 húzásonként garantál egy 6*-t, ami lehet az aktuálisan kiemelt, lehet a 2 előző banner-en futott (első 2 bannert leszámítva) vagy standard.
50/50 hogy az aktuális rate up karaktert kapja e az ember vagy mást.
A 65-ödik húzástól kezdve húzásonként 5%-kal nő az esély, hogy kiesik egy 6*
A 50/50 elvesztése nincs hatással arra, hogy a következőt megnyeri e az ember.2) Aktuális karakter, 120 pity rendszer: független a 6* pity rendszertől és független attól, hogy bukott e az ember 50/50-t. Nincsen soft pity, 120-hoz közelítve nem nő a karakter megszerzésének az esélye. Egyetlen funkciója, hogy 120-at elérve megkapod a karaktert.
Ez az egyetlen módja, hogy az ember garantálja, hogy egy adott 6*-t kapjon húzásból.3) free pull rendszer: Minden banner-en a 30-adik pull-t elérve jár 10 db free pull. Ez a 10 pull nem száít bele sem a 120, sem a 6* pity-be. Olyan mintha 10-et húznál vákuumban. Van rá esély, hogy ebben a 10 pullban is kiessen 6*, de relatív kicsi. Én úgy tekintenék rá, hogy garantál egy ajánlott 5*-t.
-
3.5) Minden banner-en a 60-adik húzás után jár 10 olyan free pull, ami csak a következő banneren költhető el és beleszámít mind a 6*, mind pedig a 120 pity-be.
Továbbá minden új banner ideje alatt AIC Quota-ból vásárolható 5 free pull az aktuális banner-re, ami csak azon költhető el. AIC quota az aic quota exchange almenüben alul erre kattintva szerezhető:
4) 5* pity rendszer: Kevésbé meghatározó, de talán érdemel említést. Legfeljebb 10 húzásonkánt kap az ember egy random 5*-t. Nem lehet specifikus 5*-t semmilyen módon garantálni, ám a shop-ban megvásárolható Bond Quota-ból az, aki éppen megjelenik. 2 hetente vagy bannerenként frissül a shop. Az első Avywenna volt, a második Alesh. Egy 5* karakter árából 8 húzást lehet vásárolni, így csak indookolt esetben ajánlott élni ezzel a lehetőséggel, pl áhított hiányzó 5* megszerzése vagy ha adott karakter következő potential-ja erős és amiatt megéri.
-
Hozzátenném, hogy mindezek miatt a pull tracker-ek által kijelzett adatok is félrevezetőek, mert az első 3 rendszert 1 kalap alá vonják, pedig függetlenül kellene őket kezelni.
2 trackert találtam:
https://goyfield.moe/
https://endfieldtools.dev/ -
emiki6
veterán
válasz
Citrone39
üzenetére
Akkor emiatt laggol a menü megnyitása?

Még egy hátrány, hogy a survey-k és egyéb ingame web-es dolgok szeretnek kifagyni, miközben a játéknak semmi baja nincs tőle.

-
Wulingban csináltam egy extrém optimalizált zipline láncot.

Yt video 2x-esre gyorsítva: [link] Pár falon azért átmentem. 
NvidiaRTX:
Csak akkor szabad húzni, ha
- megvan v meglesz banner végéig a 120 pull (murphy törvénye).
- elfogadta az ember, hogy várhatóan (még nem tudjuk pontosan hogyan tovább) 1-2 hónapig ki kell hagyni a többieket, mire meglesz a következő 120.-
Csináltam egy Tangtang néz gif-et is, de csak belinkelem, mert 7 mega: [link]
-
-
emiki6
veterán
Optiscaler - AMD - ahogy én csináltam
Discordra be kell lépni, mert ott van fent a legfrissebb verzió és az Endfield specifikus .dll
Discord meghívó: [link]
Legfrissebb verzió (0.9-pre9): [link]
Endfield kompatibilis .dll: [link]- Telepítés a megszokott (kitömörít, bemásol a játék mappába, setup_windows.bat futtat), de a telepítési menüben a d3d12.dll (az 5-ös) opciót kell kiválasztani. A dxgi pl úgy tűnik triggereli az anti-cheat-et. A d3d12 mellett elvileg a winm is működik: [link]
- Telepítés után az (endfield kompatibilis) optiscaler.dll fájlt is be kell másolni a játék mappájába, ezzel felülírva a régit. Lehetséges, hogy ez a lépés kihagyható!FSR4 csak dx11-ben futtatva van, Framegen (nukems) csak Vulkan-ban, viszont a framegen-t nem ajánlom. Az FSR4 - native elég sokat élesít a képen a TAAU-hoz képest.
-
-
emiki6
veterán
válasz
Citrone39
üzenetére
Amúgy igen. 2026 kezdete óta sokat csalódtam az AMD-ben. Pl tök jogos, hogy miért nem képesek hivatalosan megjelentetni az fsr4 int8-at? Miért nincs fsr4 tamogatás vulkan-ra? Stbstb.
Csak még mindig az a baj, hogy 20% felárat a szoftvertámogatás nekem nem ér. Pláne, hogy az optiscaler áthidalja.
-
nem dxgi-t kell nyomni a setupkor, hanem d3d12-t. Illetve a legújabb 0.7.9 ha githubról van, az már elavult.
-
Citrone39
tag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Bizony.

Egyelőre úgy tűnik, hogy megúsztam, mert egy újratelepítés után már visszaengedett a accomba (az Optiscaler fájlok kiszedése nem volt neki elég). Mindenesetre inkább nem próbálkozom ezzel tovább.Hihetetlen, hogy még mindig mennyire kevés játék támogatja hivatalosan az FSR4-et. Legközelebb Nvidiat veszek...
-
NvidiaRTX
őstag
Tudni lehet már, hogy ki lesz a kövi kiemelt headhunt karakter?
-
emiki6
veterán
Nem azt próbáltam, hanem az nvidia játékba épített megoldásának amd-re átfordítását. Ahogy az optiscaler a dlss-ből tud fsr-t csinálni, úgy az nvidia framegenjéből is tud olyat, ami fut amd-n. De nem volt jó. Nem javított a motion clarity-n, sőt tán rontott is rajta az artifactek miatt. Pedig 120 fps volt a base.
Amúgy discordon láttam többeket, akik linuxon működésre bírták az optiscalert Endfieldben. Meg ugye ott a proton lefordítja a vulkánt dx12-re, így ott tán még az fsr és a gyári framegen is tud egyszerre működni.
Bár a LLS gondolom nem módosít a játék fájlokon, így ott nincs kockázat.
-
consono
nagyúr
-
emiki6
veterán
AMD tulajoknak jelezném, hogy amúgy működik az optiscaler:
És sokkal jobb az FSR4 AA vagy a DLAA, mint a TAAU! Összehasonlítás még a bétából.Működik továbbá az FPS unlocker is, de úgy is 180 fps körül cap-elődök a 7700 miatt, x3d proci jobb lenne ide is, szereti a unity a plusz cache-t.
Vulkánhoz nincs fsr4 támogatás, így ahhoz dx11 kell. Framegen csak vulkan-ban van, próbáltam azt is, de kaka még mindig, nem ajánlom. a jobb anti-aliasing viszont szerintem kötelező! Ha nem RDNA4-em lenne akkor is megpróbálnám működésre bírni az INT8 model-lel.
Az optiscalert az optiscaler discord-ról lehet beszerezni, mert a github-os ritkán frissül.
-
emiki6
veterán
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Genshinben már találkoztam az interaktív térképpel és az olyan elvetemültekkel, akik yt videó alapján csinálják az explorationt, hogy minden meglegyen. Na én mindkettőt elutasítom és saját magamra bízom.
Ha meg már nem tudom hol keressem a maradék cuccost, akkor lehet venni lokátort a bótban, arra amaradék 1-2 darab bármire pont jó.
-
Ez is eljött így a 75-ödik órára.

Következő project lesz a wuling gyóccer.
Vicces amúgy, hogy 1 darab wuling elemmel hajtott generátor ellátja az egész wuling termelést.
-
NvidiaRTX
őstag
Azt gondolná az ember egy ilyen játékban a legnehezebb a harc vagy mini puzzle-ök esetleg a matik kifarmolása de nem.
A ládák és a Aurylene gömbök megtalálása az igazi sz.póroller. (főleg segítség nélkül)
Van interaktív térkép hozzá de hiába mentem oda egyesével mindegyikhez rengeteg ládát és gömböt nem találtam még meg.
Ráadásul a gömbök némelyike még láthatatlan is vagy éppen mozog.
Na meg a gyárak finomhangolása is idegörlő amikor sok sok óra után jössz rá hogy ja ezt így is lehet. -
emiki6
veterán
Annyi tenni való van, hogy 70 óra körül értem a sztori végére. Persze csak ha élvezi az ember a játék szinte minden részét.
Eléggé terülj terülj asztalkám, nehéz választani, hogy épp mibe harapjon az ember.
Tippre én is ~100 óra környékére saccolom a contentet, el lehet vele lenni jódarabig.
-
NvidiaRTX
őstag
Ha megcsinálsz és megkeresel benne mindent utána fogod csak azt érezni, hogy na most lehet vele pihenni. Ez nálam kb olyan 110 óra játék után történt meg.

Amúgy sztem csak a megjelenés utáni szokásos roham ez, a későbbi ápdétek már nem fognak ennyi időt felemészteni mert már alapból fullos karival indulsz neki és lesz materialod is bőven.
Most már én is csak megcsinálom a napi küldiket meg összeszedem a matikat aztán kész, ez max 1-2 óra naponta. -
consono
nagyúr
Tegnap én is elkezdtem a játékot, azt nem tudom meddig fog bent tartani, de nagyon gyorsan belecsúszott pár óra...
-
emiki6
veterán
válasz
Citrone39
üzenetére
Kicsit véteknek érzem nem angolul játszani, tele van különböző akcentusokkal.
Rossi és Wulfgard pl erős olasz akcentussal.
Tangtang angol és kínai VA-ja ugyanaz. Mi Fu is kapott egy erős kínai akcentust.
Hallottam egy csomó olyat is, ami nem is tudom melyik nyelv akcentusa.
Avywenna ausztrál. Talán a Colins testvérek is?
Andre francia.
Hallottam brit akcentust is.Emiatt is imádom a játékot, hogy diverz a szinkronszínészi felhozatal!
-
Citrone39
tag
Egy kis érdekesség annak,aki japán hanggal játsza: Többen is szinkronizálnak Genshin Impact karaktereket is. Szégyellem magamat, amiért egyiküket sem ismertem fel...
-
NvidiaRTX
őstag
Nekem meg pont, hogy ő tetszik mert van egy kis animés beütése a csapatomnak tőle, hogy először csak kaszabolunk, lövöldözünk, elkezdjük nyomni a kombókat aztán jön Lávalány ulti és bumm förobban a pálya.

Mint ahogy egy animébe amikor a karaktereknek fokozatosan jön elő a teljes ereje egy csata során.
Én általában az ultiját a fináléban vetem be amikor minden fullra van töltve már villog a skill-je is na akkor nincs előtte enemy.
-
NvidiaRTX
őstag
"Viszont azokat a karaktereket itt is kerülni fogom, akik ultimate függők"
Ez konkrétan mit jelent? Melyek ezek a karik?A soulslike dologgal egyetértek.
Rühellem őket, ennek ellenére amelyiket tudom végig viszem mert a látvány sokszor behúz a játékba.
Nioh 3 demo-t próbáltam ki a minap, nagyon adja a világ, de a harc az számomra felejtős. -
Citrone39
tag
Ha van egy Nintendo Switched, akkor ajánlom a Xenoblade sorozatot. Ott is real time harcol a csapatod, akik a képernyőn vannak, és hasonlóan kell össze kombinálni a támadásokat, mint itt. Legjobban a harmadik része sikerült, ott egyszerre heten is vagytok.
Meg persze ott van a Final Fantasy egyes részei is.
-
emiki6
veterán
válasz
Citrone39
üzenetére
Genshinben sosem tudtam megszokni, hogy 4 fős csapatban kell váltogatni a karakterek között. Végig arra vártam mikor lesz már egy olyan kerakter, aki egyedül szét tud kapni mindent (amit amúgy arle egész jól hozott végül).
Ilyen szempontból a zzz is előrelépés volt, mert ott csak 3 karakteres a csapat. Meg nem igazán rotáció alapú, mint kb minden más.Nekem is nagyon kellemes ez a felállás, hogy van egy banda és elég csak a dps-t irányítani, a többieket csak vezényelni kell.
Viszont azokat a karaktereket itt is kerülni fogom, akik ultimate függők, azt már a genshinnél megtanultam.
-
Mindenhol ez van amúgy. Van egy sikeres játék és mindenki elkezdi másolni. Ezért veszett ki a hack n slash és lett helyette minden soulslike. Szerencsére kezd újraéledni a hack n slash.
-
Citrone39
tag
Én már 1 éve vártam rá. Először a yt dobta fel a Demo 03 nevű 15 perces gameplay videót róla, és már akkor látszott rajta, hogy ez valami különleges cucc lesz. A Genshin Impact 2020-as megjelenése óta nem is érdekelt más gacha játék ilyen szinten, szóval teljesen megértem, hogy ennyire tetszett.
Ezután már a Silver Palace, NTE és az Ananta sem érdekel annyira. Nem szeretem a GTA-t, így az utóbbi kettőt eleve kevésbé érzem magaménak, a Silver Palaceal pedig az a fő bajom, hogy ott újra visszaköszön az egygombbal váltok csapattagok között harcrendszer, ami innentől fogva egyértelmű visszalépés számomra az Endfield után. Már a Genshint is nehéz volt megszokni ezzel 2020-ban, de az még sok tekintetben új dolog volt, így elnézte neki az ember. Aztán valamiért az összes utána következő gacha játék meg átvette tőle, mint valami kényszeres dolog.
Persze ezek a játékok még nem jelentek meg, de jelenleg kevés esélyét látom, hogy ennyire beszippantsanak, mint amennyire az Endfield.
-
NvidiaRTX
őstag
Na ilyen testreszabhatóságra gondoltam, hogy jó lenne a játékban: [link]
Sztem ez beleférne mert a gacha részén nem változtatna semmit.
Az extra színeket (dye) meg mondjuk ki lehetne rift-ezni vagy valahogy megvenni Stock-ból. -
emiki6
veterán
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Legjobb marketing fogás volt a részükről belerakni a karakterek reakcióit.

Meg ugye Fluorite elég rendesen tolta a szekeret, a legtöbb fanart is szerintem róla készült.A jól kinéző karakterek az egyik legjobb marketing fogás és még pénzbe sem kerül. Ha ezen múlik, hogy észreveszi e, tudomast szerez e a játékról... Meg ugye mémként is jobban terjed.
A Stellar Blade v a marvel rivals ismertsége és népszerűsége részben ennek is tudható be.
Mondjuk publicitást az ellenkezőjével is el lehet érni, csak a sikernek nem tesz jót, lásd Concord.
-
emiki6
veterán
Rámentem a szerkesztésre, írtam egy wall of text-et, aztán látom, hogy lejárt az idő, szóval itt a folytatás:
...
Ezzel most itt elleszek egy darabig, aztán várom szeretettel a következő régiót a következő adag gyártási sajátossággal, mert végsősoron az fogja életben tartani a gyártás érdekességét, hogy mindig újra kell kezdeni valami miatt és mindig kicsit másak a játékszabályok.-
Wuling városa amúgy nagyon tetszik. Elkápráztat, hogy tudom a valóságban senki nem próbálna már hasonlót építeni, mert az ha valami szép az nem termel hasznot.
Illetve jó ez a pálcás-szögletes design, amivel tettek egy csavart a hagyományos kínai építészetoi stílusra. De úgy általánosságban az egész játék neo-brutalista - neo-futurista stílusa (amit ugye kiegészít és élénkít a természet zöldje) is bejön. De az indusztriális üzemek vagy a mad max-es tákolmányoknak vagy akár akatasztrófák után visszamaradt törmelékes-lepusztult-elhagyatott részeknek is van egy hangulata. De akkor már a quarry terület kinézetét is had dícsérjem, azéárt a homokkőből kivágott pálya sem volt egy rossz ötlet és erős kontrasztot ad az összes többi területhez képest.A karakterdizájn stílusa is nagyon kellemes és érdekes. Főleg a tacticool és a futurisztikus-elegáns ágak tetszenek. De mondjuk ott van Ardashir fantasy-arisztokrata dizájnja is, ami szintén kiváló. Rengeteg potenciált láátok már most a játékban ilyen tekintetben is.

Van sok borzasztó ronda fegyver, de van pár szép is. Arclight sig-je (Twelve Questions) pl a legszebb fegyverdizájn, amit életemben láttam.
-
Ez a játék most nekem nagyon betalált, régen voltam ennyire elégedett. Mehet a Portal 1-2, a Worldless és a Horizon zero dawn mellé, a kedvencek közé.

Nyilván 1-2 dologba én is bele tudok kötni, de azok számossága eltörpül mindamellett ami jó benne, így azokat figyelmen kívül hagyom.Ehhoz képest, hogy csak kipróbáltam... Már nem is tudom pontosan mi vett rá... Talán a yt videó, amiket láttam a karakterekről. Talán az, hogy van telegramon egy csatornacsalád (genshin wuwa hsr zzz) Zeta néven, aminek a zzz csoportját olvasgattam néha és láttam, hogy csináltak az endfieldnek is egyet.
Néha ott találja meg az ember, amire szüksége van, ahol nem is keresné. ¯\_(ツ)_/¯ -
emiki6
veterán
Na, így 65 óra tájékán sikerült az elérhető (wuling) story vgére érni.

Kezdődik a pénz felhalmozás gyárbővítésre, aztán egyszer csak lesz miből geart gyártani.
-
NvidiaRTX
őstag
Hiányolom a pózok választását a fotó módból, reméljük később raknak bele.

-
NvidiaRTX
őstag
117 óra és még itt nem is jártam.

-
Citrone39
tag
Én olyanra gondoltam, mint ami a Persona játékokban is van. Az egy abszolút megugorható léc, és nem rondít bele az egyébként elég jól megírt történetbe sem. Néha elmész valami eventre vele, van valami pár perces dialógus köztetek, ajándékozzátok egymást, esetleg csók is van köztetek , és kb ennyi.
Persze a Persona játékok nem frissülnek folyamatosan (kivéve a The Phantom X), de mindenesetre ebben is lehetne valami egyedit alkotni anélkül, hogy az korhatáros lenne. Ha pedig rajtad múlik, hogy kit választasz, akkor a shippelés ugyan úgy menne a neten, mint eddig. Az azonos neműekkel meg nem lehetne, így az MC neme sem kavarna bele.
Van amúgy egy koreai gacha játék a Steamen, abban lehet házasodni is velük, de már meg nem mondom mi a címe.

Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- EAFC 26
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Gitáros topic
- Érdemes elővenni a Diablo II-t: érdekes újdonságot kap a játék
- További aktív témák...
- ELADÓ: 8GB SKHynix 2400MHz DDR4 SODIMM (laptop) memória (+gari/számlás)
- GAINWARD PYTHON III RTX 5070 12GB GDDR7! 3 VENTIS! GARANCIA/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre kiállítva)!
- MSI GF63 Thin 9SCX
- R2-d2 c3po STAR WARS (80cm x 100 cm) olajefstmény
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i5-6GEN I 8GB I 192GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

:

Az Origocrustot átküldöm Wulingbe, ahol Xironite Componentet gyártok, így spórolva a Wuling áramellátáson. A Capsule és Battery felesleget pedig eladom.

Yt video 2x-esre gyorsítva:
Persze kis képernyőn kevésbé látszanak az artefactok, amit csinál, az is számít... 

És sokkal jobb az FSR4 AA vagy a DLAA, mint a TAAU!