HTC One - One új a nap alatt

Bevezető

A mobil telekommunikációs piac történéseit nyomon követők számára bizonyára nem újdonság, hogy komoly anyagi gondokkal küszködik a HTC. A patinás tajvani gyártóval kapcsolatos hírek nagy része a pénzügyi helyzetről szól, csökkenő részvényárfolyamokról és gyenge eladásokról lehet hallani. A gyártó tavalyi szériája nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, hiába zengett ódákat a szaksajtó a One X-ről, a vásárlók a rivális eszközöket választották. A cégnek tehát lépnie kellett, az eladások alapján az előző évi irány nem volt a vásárlók ínyére, idén tehát muszáj volt valami újat mutatni. Míg a Samsung, az LG és a Sony is csak biztonságosan csiszolgatta és tökéletesítette az előző generációs zászlóshajókat, Peter Chou és csapata több ízben is gyökeres változtatásokat eszközölt az eddigi recepten.


[+]

A HTC tehát kockáztat, ráadásul több fronton teszi mindezt. Leginkább a formaterv a szembetűnő, a készülék külsejét radikálisan átrajzolta a gyártó, a One egyáltalán nem hasonlít az elődmodellekre. Ezek mellett az új Sense felületet is nagymértékben újragondolták, a kamerával kapcsolatos újításokról nem is beszélve. Mindezek mit sem érnek megfelelő reklámkampány nélkül, ezt pedig a tajvani gyártó is jól tudja. Jókorát növeltek a marketingbüdzsén, óvatosan támadják a riválisokat, a Quietly brilliant szlogen nyugdíjba vonult, a hírek szerint pedig hamarosan új kampánnyal jelentkezik a csapat.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a piac meghálálja az erőfeszítéseket, a hírek alapján az előrendelések száma igen magas. Remélhetőleg ez így is marad, mivel a One egy kiválóan összerakott telefon, a HTC megérdemli a sikert, a piac nagyon sokat veszítene a tajvani gyártó esetleges hanyatlásával. Érdekesség, hogy Peter Chou (a vállalat vezérigazgatója) nyilatkozata alapján visszalép az elnöki posztról, ha a One nem lesz sikeres; szerencsére úgy tűnik, erre nem lesz szükség.


[+]

Hozzánk a telefon a Speedshop és a HTC Magyarország jóvoltából, egy jelölés nélküli fehér kartondobozban érkezett, melyben jellemzően a prototípusok, végleges csomagolás nélküli modellek laknak. Ennek megfelelően a tartozékokról nem tudunk érdemben nyilatkozni, a telefon mellé biztosan jár egy microUSB-kábel, egy hálózati töltő és kézikönyv, valamint egy HTC headsetet is kapunk (azaz nem egy Beats fülesről van szó). Ezek mellett találunk egy tűszerű végződésű kis fémeszközt, mely a SIM-tálca kipattintására használható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés