Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Ez nem futótűz, inkább csak égés
- Kamerában erősíthet a Pixel 10
- Megtollasodik középkategória
- Akciófigyelő: A Banggood adja legolcsóbban a Blitzwolf okos mennyezeti lámpáját
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
-
Mobilarena
HTC ONE
Új hozzászólás Aktív témák
-
ferob
őstag
válasz
markyy18 #36217 üzenetére
Nem, mert valaminek nem csak úgy lehet hibája, hogy többet nem működik, de ha szeretnéd nyugodtan próbálgassad a ROM-okat, a lényegen változtatni nem fog.
Ha fizikai behatásra abbahagyja, akkor nem lehet szoftveres probléma, valamint a rezgő motor pont ilyen hibákat szokott produkálni, esetleg az ellenkezőjét, hogy rázásra elkezd működni, míg újra egy olyan helyzetbe nem kerül a telefon, amikor ismét nem.
-
ferob
őstag
válasz
markyy18 #36214 üzenetére
A rezgés nem a ROM vagy a kernel hibája, így azt egy Sense alapú ROM sem fogja megoldani, szimplán egy hardveres hibával állsz szemben, mert meghibásodott a rezgő motor.
Ezt önmagában nem egy nagy összeg cserélni, valamint forrasztást sem igényel, de a telefon szétszedése nem egyszerű.
(#36213) Pori12: A felső hangszóró cseréje nagyon körülményes, mert az egész telefont meg kell bontani hozzá, mivel ott a rács is belülről van rögzítve, így csak a hivatalos szerviz ajánlott.
A szokásos bevizsgálási és javítási díj ebben az esetben is felszámításra kerül, valamint a szétszedéskor cserélendő alkatrészek ára is, de a javítás végén kialakuló tényleges összegről pontosat nem lehet mondani, ellenben a munkalapon megjelölhető díjhatár.[ Szerkesztve ]
-
Mano66
senior tag
-
Nightfall75
tag
válasz
markyy18 #36050 üzenetére
Úgy tűnik GPE romon nem működik a sunshine. Kis keresés után azt találtam, hogy maga a fejlesztő is azt ajánlja, hogy sense alapú romon kell futtatni a sunshine.apk-t. A sunshine oldalon van live chat, vagy használd az xda topic-ot a kérdéseidhez.
[ Szerkesztve ]
-
Nightfall75
tag
válasz
markyy18 #36047 üzenetére
Így van, ha lollipop sense romod van jelenleg, akkor nem szükséges firmware-t telepíteni (s-off nélkül nem is tudsz, ahogy Mano66 írja). Egy full wipe-ot mindenképp csinálj előtte TWRP-ben (System/Data/Cache/Dalvik wipe), ahogy a linkelt rom telepítési útmutatójában is kéri.
[ Szerkesztve ]
-
Nightfall75
tag
válasz
markyy18 #36043 üzenetére
Egy jó ideje már nincs ingyen s-off, csak a sunshine módszerrel megy a dolog, ami 25 dollár/készülék. Ahhoz hogy a sunshine fusson, szükség van rootra. Ha előtte felteszel egy rootolt romot, rendben is vagy.
Viszont főzött rom telepítéshez nincs szükség s-off-ra, sőt a GPE rom-hoz sem kell már feltétlenül s-off. Legfrissebb lollipop firmware és TWRP recovery az előfeltétel. Ha s-on a teló, akkor a kernelt (boot.img) külön kell feltenni fastboot paranccsal a rom telepítés előtt vagy után, különben nem bootol be az új rendszer.
Átkonvertálni a telót teljesen GPE modellre, GoogleCID-re módosítással (amihez kell az s-off) már nincs sok értelme, mivel nem fog jönni több hivatalos android verzió frissítés a GPE modellre sem, főzött romok viszont biztosan lesznek egy darabig, amelyek TWRP-n keresztül könnyen frissíthetők.
-
Bounty
tag
válasz
markyy18 #36035 üzenetére
Én a gyári Lolli frissítés után nyitottam a készüléket HTCdev-en, aztán felraktam a TWRP-t, majd Sunshine-nal S-OFF-oltam. Tehát minden a legfrissebb volt a telón. Firmware 7.19.401.2 a HBOOT pedig 1.61 volt.
A "tempered" nem "tampered" akar lenni? Mert annak szerintem semmi köze a roothoz. Nem sincs is ilyen felirat.
[ Szerkesztve ]
-
Bounty
tag
válasz
markyy18 #36013 üzenetére
Töltsd le az android eszközöket (ha tömörítve van, akkor tömörítsd ki) és másold a C meghajtó gyökerébe. Majd másold az android eszközök mappájába a letöltött recovery fájlt és nevezd át recovery.img-re.
Ha nincsenek fenn a HTC illesztőprogramok akkor telepítsd azt is. Ezután indítsd újra a telefont bootloader módban, csatlakoztasd a pc-hez, majd nyiss egy parancssort és navigálj az android eszközök mappába.
Ha ott vagy, add ki ezt a parancsot: fastboot flash recovery recovery.img[ Szerkesztve ]
-
yodee_
őstag
válasz
markyy18 #31118 üzenetére
Vissza kellene alakítani a telefonom. Gyárilag TMOB101 CID volt, Én HTC_032re módosítottam. A gari érvényesíthető akkor is ha német piacra szánt készülék? Jó lenne ha valaki szájbarágósan segítene visszacsinálni gyárira és akkor megpróbálom megjátszani ezt a garit. Jelenleg az utolsó hivatalos firmware van fenn. Ez van a TMOB101en is?
[ Szerkesztve ]
-
-
Nightfall75
tag
válasz
markyy18 #29649 üzenetére
Kell root vagy temproot, anélkül nem fog menni. A #29596-os (bocs, nálam most valamiért nem működik a linkelés gomb) hozzászólásban leírtam hogyan tudsz Android 4.3-at temproot-olni.
(#29651) csacsi67
Tapasztalatból mondod, hogy a relocked-en nem fut vagy olvastad valahol? Mert ezen az oldalon (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2475914) rögtön a második sorban azt írja, hogy működni fog, és szerintem igaza van.
[ Szerkesztve ]
-
ferob
őstag
válasz
markyy18 #29594 üzenetére
Lehetőség van a bootloader állapotának módosítására és nem csak vizuálisan, ha valaki letölt egy Android SDK-t vagy egy ADB csomagot, de persze ebben az esetben is feltétel, hogy a telefon S-OFF állapotú legyen.
*** TAMPERED *** jelzés megszüntetése:
adb devices
adb shell
su
echo -ne '\x00' | dd of=/dev/block/mmcblk0p7 bs=1 seek=4265988
exit
exit
adb reboot bootloader*** LOCKED *** állapot visszaállítása:
adb devices
adb shell
su
echo -ne '\x00\x00\x00\x00' | dd of=/dev/block/mmcblk0p3 bs=1 seek=33796
exit
exit
adb reboot bootloader*** UNLOCKED *** állapot beállítása:
adb devices
adb shell
su
echo -ne "HTCU" | dd of=/dev/block/mmcblk0p3 bs=1 seek=33796
exit
exit
adb reboot bootloader[ Szerkesztve ]
-
Nightfall75
tag
válasz
markyy18 #29589 üzenetére
A gyári OTA frissítés működik s-off telón, locked és unlocked bootloaderrel is, ez biztos. A recoverynek kell gyárinak lennie. A relocked-nál nem tudom mi a helyzet, de valószínűleg ott is mennie kellene.
Próbáld meg az updater adatait törölni: Beállítások - Alkalmazások - Mind - Frissítő (vagy Updater, ha angol nyelven vagy). Itt nyomsz egy kényszerített leállást majd adatok törlése. A telefont újraindítod, és megpróbálod újra a frissítés letöltését.
Arra figyelj, hogy ha frissítesz kitkat-re, nem fogod tudni kinyitni a bootloadert, csak a htc oldalán keresztül. A 4.4 alapú sense romokat nem lehet még rootolni jelenleg. Persze mivel s-off a teló, ezért a tegnapi módszerrel mindig fogsz tudni downgradelni 4.1.2-re, ami könnyen rootolható, és utána már egy paranccsal nyitható/zárható a bootloader.
-
ferob
őstag
válasz
markyy18 #29535 üzenetére
Amíg a fastboot devices paranccsal nem látod a telefont a listában, addig nem is fog működni.
Amennyiben nem látszik, akkor a telefon vagy nincs fastboot módban, vagy nincs rendesen telepítve a szükséges driver, de esetleg a kábel is lehet rossz amivel próbálod, ezért használjátok a gyári kábelt.
[ Szerkesztve ]
-
Nightfall75
tag
válasz
markyy18 #29531 üzenetére
Csatolj légyszi egy fotót a bootloader-ről, valami ilyesmit.
Honnan vettétek, hogy a RUU futtatás csak lezárt bootloaderrel megy? Mert én nem találtam ilyen infót sehol. Amikor végeztem ilyen visszaállítást, a RUU.exe nekem sem futott le, a RUU.zip módszer viszont ment elsőre. Ehhez kell egy működő fastboot kapcsolat.
-
HUTCHDB
nagyúr
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
markyy18 #29511 üzenetére
Itt nézz szét!
main+cid fontos.
parancssorba:
main-nál: fastboot getvar mainver
cid-nél: fastboot getvar cid -
ferob
őstag
válasz
markyy18 #29511 üzenetére
Úgy alapból a RUU feltétele a zárt bootloader, szóval ez általánosan érvényes dolog.
A véleményem az, hogy a CID-hez ne nyúlj és állítsd vissza úgy, ahogy volt, majd ha akarsz akkor próbálkozhatsz mindenféle recovery telepítéssel, de talán a leggyorsabb módszer, ha lefuttatsz egy RUU-t, majd aztán azt raksz rá, amit akarsz, mert úgy biztosan működni fog és nem kell próbálkozni.
-
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
markyy18 #29508 üzenetére
phliz... de ennek nincs jelentősége.
én még azt mondom, hogy egy main és CID-nek megfelelő nandroid mentést kellene parancssorból futtatva (flash) megpróbálni.
parancssor működik rendesen?
minden parancs működik?
ha nem, akkor driver probléma van...
hidd el, ez nem bagatel gond, ezen (driver) is múlhat az egész! -
Juliuska
senior tag
válasz
markyy18 #28233 üzenetére
habár az olcsó NET-es megjegyzéseddel nemigen lehet vitatkozni (mert tökéletesen igazad van
), de azzal, h nincs normális lefedettség, azzal már igen: ez a szolgáltató már egyenesen 98,3%-os lefedettséggel büszkélkedik. Ezek szerint Te a lefedettséggel nem biztosított 1,7%-on laksz...
szerk:
InFRaReD: root nélkül esélyed sincsen[ Szerkesztve ]
-
k.arnold
tag
válasz
markyy18 #28090 üzenetére
Köszi! Loboda segített, köszönöm!
Lenne még két kérdésem felétek:
-Extrém energiatakarékos módról mit gondoltok? kinél milyen, mennyit merül ha nem nyomkodjuk a telefont és be van kapscolva az extrém energiatakarékos mód?
-Mi a véleményetek a megnövelt töltőáramú töltőkről? Mondjuk egy 2,0A-s samsung töltővel mennyivel lehet hamarabb feltölteni a htc one telefont? Az eredeti töltőjével 2,5 óra volt.
-
-
Loboda
senior tag
válasz
markyy18 #26163 üzenetére
Futtasd újra a RUU-t, hátha rendbe teszi!
S-ON-t ráértél volna a legvégén megcsinálni, frissítések után!Itt a legutolsó eus RUU, ha kellene!
[ Szerkesztve ]
-
grunge
addikt
válasz
markyy18 #25408 üzenetére
Igen az van, azert mokas
Battery saver-el: 24ezer pont, nelküle 34ezeret dob. Nem tudom mi a merce, a Motorola Razer-em 11ezret csinalt CM11 KitKat-el.
Saver foylamat megy, igy nem gond nyuzassal sem a ket napos akkuidö. CSR Racing-et nyomtom vonaton, nem latszik meg rajta, hogy a saver aktiv. A Real Racing 3-nal azoinban igen.
-
válasz
markyy18 #24747 üzenetére
tévedsz, az lte is több sebességben létezik - díjcsomag függvénye is -, ha nem a maximumot nézed.
kdennis; 1000 ft ellenében kapok a telekomtól 1 gigabyte lte adatforgalmat.
1290 ft lenne, ha igényelném a maximális 60 megabit/sec sebességű, szintén 1 gigagybte keretes opciót, de elég nekem mobilra a fele/harmada is.[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
markyy18 #24513 üzenetére
melyiket tetted fel?
most töltöm le az insertcoin-t, azt még nem próbáltam...
twrp 2.6.3.3-am van.
az ARHD-nál gyönyörűen lefut a telepítés, "succesfull", de a htc feliratnál megáll a bootnál.
Renovate Sixth sense-nél és a JDR0iD_eXoSeNSe-nél meg failed-ed kapok már telepítés közben is.(#24514) hurrikan!
htc.dev[ Szerkesztve ]
-
csacsi67
addikt
válasz
markyy18 #23496 üzenetére
Ennél a készüléknél emailben történt a lekérés .De elötte telefonon is le lett kérve ,majd utánna irásba. Én megfogattam többet nem kérem le .
Ha kiderül valaki hogy mokolt cuccot ad el rendezem más modszerekkel.A minim ugy át ment s-off -al a cserén mint a szél. Egyértelmü tömeges gyártási hiba miatt lett gariztatva, olyan mint az Oneban a kamera hiba csak itt más a hiba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ismét egy minőségi készülékkel jelentkezett a HTC, az új zászlóshajó prémium anyaghasználattal, Full HD kijelzővel és Ultrapixel kameratechnológiával támad.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Asztalos klub
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gyúrósok ide!
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A72 6/128GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S23 8/256GB, Mekímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest