- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A Honor 400-ak is beszállnak a számháborúba
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
szjoci
őstag
Sziasztok!
Eger környékén van valaki, aki tpu-ból tudna egy tömítést nyomtatni?
-
Bear
aktív tag
Sziasztok,
Anycubic Kobra S1-en 11518-Filament clogging detected hibát kaptam. Végigcsináltam amit a wiki ír, és jelenleg ott tartok, hogy nincs ilyen hiba, cserébe kilóg a PTFE cső a hotend-ből, és hiába nyomom vissza (felfűtve) csak addig marad ott amíg megint nem nyomtatok, és így a hotend beleér a plate-be. Ez így hotend csere, vagy levághatom a kilógó csövet és megy addig, míg megjön a cseredarab, mi a véleményetek?
-
vzso
tag
válasz
Bubukain #50894 üzenetére
Itt tudod beállítani a sebességet a szeletelőben külön, minden nyomtatási részre.
Akár el is mentheted a beállításokat egyedi néven.
De, mint ParadoxH írta, a filament profil alapján is le tudod lassítani a nyomtatót.
A "Max volumetric speed" meghatározza a maximális nyomtatási sebességet.
Egy sebesség/átfolyás kalkulátor. -
ParadoxH
aktív tag
válasz
Bubukain #50894 üzenetére
Jobb családokban a filamenteket márka és típus alapján be szokták kalibrálni és ezt egy filament profilba elmenteni. Az orca-ban erre vannak kalibrációs eszközök és tutorial is (nem csak sebességre hanem másegyébre is). Ez alapján csinálsz mondjuk a Sunlu Black Matte PLA nak egy filament profilt, elmented és utána azt használod. Más gyártó más filamentjére dettó.
Ettől függetlenül redukálhatod a sebességet, de egy jól beállított filament profilnál ritkábban kell ehhez nyúlni.
-
Bubukain
senior tag
A nyomtatási sebességet hogy tudom lejjebb állítani még a szeletelés előtt orca-ban?
Alapból a szeletelés után kb 250mm/s sebességgel nyomtatna a nyomtató de van olyan filamentem ami nem tudja ezt a sebességet gondolom, mert ki-ki marad az anyag, viszont ha nyomtatás közben leveszem a sebességet kb 70%-ra ami olyan 170mm/s kb akkor szépen nyomtat. Jó lenne ezt már az orca-ban beállítani szeletelés előtt, hogy ne nekem kelljen lassítani nyomtatás közben manuálisan. -
Emunem
őstag
köszönöm szabieable és Paradox.
-
kavalkád
senior tag
válasz
batyuska100 #50891 üzenetére
https://geargenerator.com
vannak más online tervezők is, erre keress rá: online gear design -
batyuska100
senior tag
Sziasztok!
Faterral vettünk egy Ender 3 3D nyomtatót, milyen szoftverrel lehetne fogaskereket szerkeszteni a lehető legegyszerűbb módon? Phillips kazettás magnóba kellene.
Az sem baj ha magyar.
Előre is köszi! -
ParadoxH
aktív tag
-
szabieable
aktív tag
válasz
Emunem #50888 üzenetére
Nekem van belőle 2 fehér meg 2 szürke tekercsem. Szokásos sunlu pigmenthiányos, még a salesnek is írtam, de persze nem válaszoltak rá. Hőfokot visszavéve már egy kicsit jobb a helyzet, nem high speedben hajtva kicsit konzekvensebb a színe.
Tőlük egyedül a sima régi sunlu fekete abs amire azt mondom nem okozott komolyabb csalódást dehát a 78 fokos HDT-A értékével az is inkább valamilyen keverék abs sajnos.Ami viszont pozitívum, hogy a gyári spoolja szétkapható 2 részre így ha egyszer elfogy refillhez ideális
Rendelésre... valami szupergyors volt, szombat/vasárnap rendeltem ha jól emlékszem és kedden délelőtt már hozta az MPL, ilyen sem sűrűn fordul elő
-
vzso
tag
válasz
Emunem #50884 üzenetére
Akár 13,50 USD is lehet a HS PETG, ha 20 db-t rendelsz (plusz ingyen 1 rolni minden 10 db után). Én innen, az Eryone oldaláról, szoktam rendelni. Nagyon jó a minőség, legalábbis nekem eddig egy rolnival volt gondom és ez is németből jön, ingyen. Volt már, hogy 3 nap alatt megkaptam.
-
Imy
veterán
Új modellem, a "Gardening Tool Design Contest"-be beneveztem. Aki tudja kérem Likeolja, akinek kell töltse, nyomtassa. Köszönöm!!!!
Customizable Plant clip with two or more hooks -
-
Emunem
őstag
hali, valaki rendelt a sunlu gyári oldalról? FB-n jött velem szembe egy ajánlat, ami verte az aktuális aliexpress ajánlatokat is.
A lényeg, hogy tartják a max 7 napos határidöt? (DE-böl jön) Ha igen, akkor no para, ha nem, akkor muszáj lesz amazonon rendelnem 1 színt...
Sima PETG 10,30 / kg, most a high speed (Matt) petg 17 amazonon... Valakinek tapasztalata ezzel az új szerzeménnyel is? (Matt felület nagyon vonzó tud lenni) -
-
Vesa
veterán
Ezek az olcsó műszerek nem alkalmasak ennek a problémának a mérésére (a videóban használt cucc 130 dollár, a két eszköz eleve mást mér egymástól 20cm-re, innentől nem is tudom, ezt hogyan lehet komolyan venni??). Olvass vissza pár hetet, részletesen kitárgyaltuk a témát. Főleg UFP-ket ereget, ami részecske, de olyan apró, hogy kvázi gázként viselkedik (de nem gáz), tehát belégzéssel a véráramba jut. Igor ezen videója tehát inkább káros mint hasznos, mert abban a téves hitben tartja majd a nézőt, hogy nincs itt semmi látnivaló, szagoljuk csak nyugodtan a családdal együtt, mert friss hegyilevegőt ereget a nyomtató. Közben meg ott vannak a profi tanulmányok -nem is egy-, hogy messze nem így van, és ahogy látom, már a profi 3D nyomtatósok is egyre több videót tesznek fel arról, hogyan oldják meg a farmjukon a szűrést, mert nem szeretnének problémát. Én bírom Igort, de most abszolút felkészületlenül ment neki a témának.
-
Vesa
veterán
Teljesen rossz...kb. ilyen az, amikor felkészültség nélkül állnak neki valamit tesztelni, arra alkalmatlan műszerekkel. A nyomtató főleg UFP-ket bocsát ki, amit consumer műszerekkel/szenzorokkal nem lehet márni, ehhez labor műszer kell. Nem tudom, minek amatőrködnek ilyen olcsó eszközökkel, amikor ott vannak a profi kutatási eredmények feketén-fehéren, amiből kiderül, hogy még a legkevésbé gázos PLA-ban is közel 40 féle rákkeltő és mérgező anyagot azonosítottak, több vegyület esetén -szellőztetés vagy szűrés hiányában-, akár a határérték ötvenszeresét is.
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
poli27 #50874 üzenetére
Nem feltétlen, csak figyelembe kell venni, hogy árban kicsit más a két nyomtató ill. nyilván egy több mint két fejes cucc gyorsabb lesz ott ahol több mint két filamentet kell válogatni.
Kérdés milyen gyakran kell ez és megéri-e a felárat.
A jó lenne két filamentet használni felesleges veszteségek nélkül (idő, anyag) az még sokaknak megvan, a több mint kettő már nem biztos.
A stringing meg kalibrálás/filament probléma is lehet, ezzel inkább saját magát járatta le. Persze a konstrukcióból kifolyólag a H2D-nél az anyag átfolyását kevésbé lehet jól megcsinálni, ami azt jelenti, hogy a váltások kevésbé lesznek tiszták. Ez egy elkerülhetetlen kompromisszum.
Azaz az elvárásokat is ebben a kontextusban kellene nézni.Viszont az, hogy még ez a hasonlítás is megtehető jól mutatja, hogy a Bambu most kicsit felé lőtt az árral. Persze másban is fejlesztettek, de alapvetően a dupla filament használat a nagy dobás, de a jóval több mint 2x ár azért erős ennek a piacnak (figyelembe véve a kompromisszumokat is mint pl. a váltások tisztasága). Persze lesz az idővel jobb is, pláne akcióban, onnantól meg már már értelmetlen lesz ez a hasonlítás.
-
poli27
Topikgazda
XL or H2D? Which prints the Blob Lab Plants Better?
Fizetett Bambu H2D lejáratás kb
-
kavalkád
senior tag
válasz
MrAlex #50871 üzenetére
az lenne a kérdés, hogy milyen pozíciót javasolsz a nyomtatásra?
innen van a modell, a képeken látni, hogy miként pozícionálta a papucsot és milyen minimál supportot javasol. nekem viszont elférne az egész normál pozícióban is, jó lesz úgy is szerinted? a réteg irány miatt kérdezem. -
Dalee
aktív tag
A SpoolStock-ból ki,hogy nyomtat címkéket?
-
kavalkád
senior tag
próbált már valaki TPU-ból papucsot gyártani?
-
doc
nagyúr
Igor új videója a levegőminőséggel foglalkozik (pontosabban egy azt merő eszközzel), érdekes: [link]
-
kavalkád
senior tag
-
vzso
tag
válasz
milszab #50853 üzenetére
A szeletelőben katt a képen látható beállításra:
Majd a megnyíló ablakban a "Gép G-kód", majd a Gép kezdő G-kod alatt levő beállításra (mint a képen):
A megnyíló ablakban tudod beírni a megadott szöveget:
A végen OK gomb, illetve az előző ablakhoz való visszatérés (szerkesztő bezáródása) után katt. a MentesAs gomra a beállítások mentésére és egyedi néven mentésére. -
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani bevált, (sötétebb) fa hatású PETG filamente(ke)t?
Előny, ha Budapesten meg lehet venni.
Ha az számít, Bambu P1S-el nyomtatok.
Előre is köszönöm! -
Emunem
őstag
is-is... amúgy a túl nagy szögben való nyomtatásra valóban sokszor a kisebb rétegvastagság ad megoldást, az tény. De itt sztem részben támaszhiány, másrészt amit írtam. Nem nyomtatott a levegőben ott, ahol elcsúnyult. (igen, rétegmagasság is lehet a kulcs, hiszen kisebb rétegmagasság=kevesebb súly, ami rakódik egységnyi idö alatt.)
Konklúzió, a nyomtatás nem türelmetleneknek való -
paler
aktív tag
-
azbest
félisten
ebből a szögből pont nem látszik, de szeletelt nézetben érdemes megnézni, hogy van-e alátámasztása és ha nincs, akkor legyen supportja. A programok sokszor még pirossal jelzik is, ha valaminek veszélyesen kevés alátámasztása van.
A nagyobb rétegvastagság is számíthat (ronthat), hiszen úgy valsz nem csak magasabban, de távolabb is kezdi a következő réteget és lehet kisebb az átfedés. [kép]
A lényeg, hogy levegőbe nem tud nyomtatni. Ha túl lapos szögben, vízszinteshez közeli a tárgy, akkor lekonyulhat. Ha olyan helyen kezd, ahol levegőben van és nincs még mással kapcsolata, akkor nem fog sikerülni. A kisebb rétegvastagság talán segít, ha éppen határeset, hogy mennyire lapos a szög. Ha rossz helyen kezedi, akkor elforgatás segíthet. De ha nagyon levegőben lenne, akkor support alátámasztás kellhet. A programban is lehet van lejátszás, ahol mutatja hogyan rajzolná ki a réteget a fej, azt nézve is segíthet megérteni az okát. Meg persze a valós nyomtatás közben is látható lehet a probléma.
Ha nem ilyen jellegű probléma, akkor még a hőmérséklet vagy a légáramlás (hiánya) is lehet probléma. Kisebb méretű részeknél, vékony részen kis hőmérséklet csökkentés vagy plusz hűtés is segíthet.
-
milszab
senior tag
Sziasztok. K1C tisztítási metódusát szeretném rárakni egy K1 max-ra. Ezt a leírást kaptam de ezt hova és miként kell pontosan beírni? Annyira nem vágom ezt a részét a dolgoknak.
-
paler
aktív tag
válasz
Emunem #50847 üzenetére
Én is gondoltam rajta, és a következő megállapításokra jutottam:
1. vagy az volt a gond hogy az asztal belső részére rendeztem a modelleket, és mivel 3 órás volt a nyomtatás, így a hő kicsit meghúzta a bal oldali rugós lábakat, mivel a hűtés jobb oldalon van.
2. ezért lehetséges hogy az asztal fűtést pár fokkal lejjebb kellett volna vennem
3. vagy támaszokat kellett volna alkamaznom
4. lehetséges hogy a modellbe volt a hiba, bár ezt tartom a legvalószínűtlenebnek. -
paler
aktív tag
Szerintettek mi okozhatta a képen látható hibát (békák bal első láb).
Az első nyomtatás tökéletes lett (világos színű béka). Ezt 0,2-es rétegvastagsággal nyomtattam, és a modell az asztal közepén helyezkedett el.A zöld békákat 0,28-as rétegvastagsággal nyomtattam, illetve ez másik modell volt, mint az előző.
-
bbmt
senior tag
Köszi minenkinek!
-
paler
aktív tag
Ha más gyártó oldaláról töltök le modell fájlt (.3mf), akkor ott kell valamit állítanom a saját nyomtatóm szeletelőjébe, vagy mehet a nyomtatóm alapértelmezett profiljával a nyomtatás?
Bocsi ha hülye a kérdés de 0 napos szűz vagyok a nyomtatásban. -
kavalkád
senior tag
-
doc
nagyúr
válasz
Astroboy #50834 üzenetére
Nem tudom, en nem talalkoztam ezzel az uj cuccal, azt tudom hogy amikor 10-15 eve neztem, akkor rengeteg volt a piacon, voltak koztuk kimondottan aprok is. A frekvenciatartomanyt nem tudom
Szerintem kb barmit le lehet vedetni mint talalmany, az nem feltetel hogy tudja is amit allitanak rola. -
-
bbmt
senior tag
Srácok, gondoltam nyomtatok magamnak egy vadriasztót amit az autó elejére szoktak rakni, de nem találok sehol hozzá stl-t. Esetleg valaki találkozott már vele és tud adni linket?
-
mumtaz
senior tag
válasz
kavalkád #50825 üzenetére
Szerintem az SE talán jó lehet, de a gyári hibák ott is meg lesznek, mint a többi K1-nél.
Poli27 elfogult a korábbi K1 tapasztalatai alapján, amit meg is értek.
Nekem a gyári dolgokon kívül a K1(nem C)-nél a gyári hibák javítása után mondhatom, hogy tökéletesen működik. Az egyik ilyen és leg fontosabb, hogy a három Z orsót kalibrálni kell kézzel, mert azt bizony nem állították be rendesen és emiatt az asztal ferde minden irányban. Még vannak dolgok, de azok inkább a K1-es zárt változatokra vonatkoznak.
Ezek után nekem a K1 tényleg csak nyomtat. Nem kellett semmit állítgatni azóta.A K1-SE valóban a zárt változatok butított változata.
Ha meg kibírta xanax nélkül 8-10 évig egy ős Ender 3-al, akkor nem lesz gond. -
Nunder
őstag
Végre eljutottam oda, hogy két modellemet feltegyem a sok közül.
1. A méltán népszerű Dry Pods-hoz való kis tölcsér, ami könnyíti a szilika cserét
2. Egy állvány a Spark 2 gyakorló erősítőhöz, hogy ne a lábadnak szóljon a csoda.Ha megnézed, akkor köszi, nem kell tölteni/nyomtatni, csak ha tényleg szükséged van rá.
-
izoli
csendes tag
válasz
fecke78 #50818 üzenetére
Visszaküldeni költség, újat megkapni költség, hacsak nem rendelek az ingyenes kiszállítást meghaladva. Más fajta nyomtatószálam van, a hétvégén szerettem volna vele nyomtatni mert a jövő héten érkezik csak meg az AliExpress-es rendelésem. Bosszant, hogy figyelmetlen voltam, úgy tűnik ez volt a tanuló pénz
.
-
izoli
csendes tag
Sziasztok!
Benéztem a 3djake-es rendelésem és a petg transparent filamentjükből 2.85 átmérőjüt kértem 1.75 helyett. Eltudom ezt adni Budapesten, vagy használjam el szegélynyíróhoz, vagy ruhaszárítóhoz?
-
kavalkád
senior tag
Creality K1 SE-t hajt valaki? barátom tervez venni egy ilyet, bármilyen vélemény jól jöhet.
-
-
Vesa
veterán
válasz
cipofuzo87 #50780 üzenetére
"Attól tartok, hogy valaki rámszáll, hogy egészségre káros gázokat eregetek a lakóközösségre."
Attól tarthatsz is, mert sajnos így van. A szúrós szag egy dolog, de az a géáz rendesen mérgező. Most amellett, hogy másokat sem illik ennek kitenni, a saját érdekedben is érdemes megoldani a szűrést, vagy olyan helyen történő használatot, ahol nincs ilyen gond. -
izoli
csendes tag
válasz
Emunem #50806 üzenetére
Megnéztem ezt is az Orca-ban, nekem is eltűnt a felírat színe:
De látszik, hogy ez egyetlen STL fájlban lett feltöltve, míg az előző hozzászólásomhoz csatolt képben a fájl objektumokra volt bontva. Ebben az esetben én a 11. réteg után színt cserélnék. (Nem próbáltam még, új vagyok a multi color nyomtatásban, Creality K1C után 10 napja használok Anycubic S1C-t)
-
Emunem
őstag
nekem nürburgring-es wallart volt olyan, hogy eltünt a színe a szövegnek.
-
poli27
Topikgazda
Ha valakinek kéne, találtam flexibilis pillanatragasztót aktivátorral : Pillanatragasztó MiterApel, Flex, Kétkomponensű, rugalmas, 100gr-400ml - eMAG.hu
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest