Hirdetés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Az Android 16 már nem jön a Nothing Phone (1)-re
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
pchris
tag
válasz
spider23 #51010 üzenetére
Megjött a Cryogrip lap. Nagyon jó. Pont azt tudja, amire nekem kell. Egyenlőre 75 fokon nyomtatók rá, de megyek majd lejjebb is próbaképpen. Annyira jól tapad, hogy kíváncsi vagyok hány fokon kezdenek a nyomataim warping-olni.
Ha meg kihült a lap szinte ugrik le róla a nyomát. Maradéktalanul persze.
Köszönöm a tippet még egyszer. -
vzso
aktív tag
válasz
passatgt #51064 üzenetére
Jó lehet az is, de akár szintezővel egyben is árulnak hozzávaló kitt -et.
Elvileg 24 V a pro, de azt hogy biztosan 24 vagy 12V, az a táp függő. Meg kellene nézni a tápot, de a legjobb ha rámérsz a fűtő patronra (legegyszerűbb az alaplapi csatlakozónál). -
passatgt
aktív tag
Kicseréltem az extrudert az említett temus verzióra. Majdnem jó volt, csak másik ennél a gyárihoz képest rossz irányba adagult, de megoldottam egy drótcserével
Kalibrálás megvolt, viszont sajnos ugyanaz a probléma... cserélek egy fúvókát is, hátha... Van esetleg javaslat, hogy mi kellene egy Tevo Tarantula Pro-hoz? Pl ez? Csak nem tudom ezen belül melyik kell, mert 2 verzió közül lehet választani.
-
izoli
csendes tag
válasz
KergeK@csa #51061 üzenetére
Nézd meg a Jófogáson, hogy mi a kínálat és milyen áron.
-
KergeK@csa
tag
Sziasztok!
Van egy erősen használt, de amúgy működő Ultimaker 3-am, amit most cserélek le egy Bambu A1-re, de kissé tanácstalan vagyok, hogy mit kezdjek a régivel. Eladni/odaadni/kidobni/? Van ennek egyáltalán értéke még? (Mivel nem mai darab, így kezdőnek valószínűleg kevésbé lenne hasznos így.)
Mit tegyek vele, maradjon a kuka?Előre is köszi a tanácsot!
-
milszab
senior tag
K1 max. HA kalibrálok, csinál ilyen áramlás mintát, meg a lézerrel végigtapogatja. Elég sok idő, no meg némi filamnt is elmegy, illetve van hogy belenyúlik a tárgy alá is ha úgy ki van centizve. Eddig ilyet nem csinált úgy rémlik. Ezt lehet valahol állítani hogy ne csinálja vagy ez így jó?!
-
aDic
tag
válasz
gorbep #51054 üzenetére
Én kb. 3 hete vettem geekbuying-tól, le volt akciózva (akkor 279€ volt, meg volt 10€ kuponom, így elég jó vétel volt), free shipping-el. Most is e körül van az ára.
Bár még csak keveset nyomtattam, de nekem eddig bejött. Kicsit hangos a tárgyhűtője, de lehet hozzá nyomtatni fúvókát, amitól kicsit halkabb lesz (még nem nyomtattam ki, egyelőre ismerkedem a géppel). Viszont baromi gyors, nincs is olyan filamentem, amivel lehet teljes sebességgel nyomtatni.
Nekem a leíráshoz képest a T1-U verziót küldték, amiben van szénszűrő is.
Ill. egy régebbi fw van rajta, amin a Klippert ki lehetett nyitni, így teljesen hozzá lehet férni. -
poli27
Topikgazda
Hali kéne nyomtassak egy takarót lyukra, 28cm átmérőben, kék abs lenne, tud a nyomtatásban valaki segíteni Pesten? Anyagot és stl-t adok hozzá
-
vzso
aktív tag
válasz
littlerock #51053 üzenetére
Szerintem a legköltség kímélőbb megoldás egy hőmérsékletszenzor csere lenne. Ha nem válik be, akkor jöhet a többi cseréje,
.
-
gorbep
senior tag
FLSUN T1 -el van valakinek tapasztalata? (Kereső nem segített...
)
Most nagyon jó az ára...
elgondolkodtam rajta, hogy beleugrok... nekem ajánlatban 314$-t mutat Free Shipping-gel...
Kezdőnek javasoljátok?
-
littlerock
aktív tag
Sziasztok!
Egy Ender 3 V3 Ke nyomtató már többször leállt Hotend hőmérséklet probléma miatt. Alkatrészcserénél érdemes lehet a Unicorn upgrade alkatrészt megvenni? -
ParadoxH
aktív tag
Ez a kit már korábban is adott volt. A Co Print és a Sovol tudtommal dolgoztak egy ettől jóval direktebb módon implementálható eszközön ennek a már meglévőnek az alapjain. Annak ellenére, hogy a sovol brand egy sikersztori - szvsz pár nagyobb printer gyártó jobban tudott lobbizni azért, hogy a kínai állam nagyobb tőkeerővel álljon be a hátához mint a sovolnál.
-
ParadoxH
aktív tag
A múltkor láttam róla valami kezdetleges videót. Mondjuk ez nem a Sovol házán belül keresendő (bár kooprodukcióként hírdették meg) - a Co print a felelős az egész projektért. Az is lehet, hogy amilyen ársávban nekik profitábilis lenne az a mostani piaci helyzetben nem lenne versenyképes. Aligha számíthattak azzal amikor még tervben volt, hogy az olcsó anycubic ace rendszerek elárasztják a piacot vagy hogy az ams ennyire befut. Magyarul elaludtak kissé...
#51046 MrAlex
+1 -
ParadoxH
aktív tag
Jön az SV08 Max, Eddyvel, touch screen-el, 5G wifivel, filament áramlást figyelővel, beburkolva, open source rendszerrel. Azt kell mondjam, hogy a sovol-os fiúk szépen kitettek magukért. Már csak az ára kérdéses. Kötve hiszem, hogy megáll 1000 dollár alatt.
-
azbest
félisten
hogy jön föl? Felkunkorodinak a sarkok?
Jó nagy brimmel nyomtatod, hogy legyen ami lefogja a széleit?
Van amelyik szeletelőben lehet védőfalat is nyomtattatni köré, hogy benn tartsa jobban a meleget. Ja és tárgyhűtés abs-sel nem annyira kell.Ha hideg helyen van a nyitott nyomtató, akkor esélytelen, mert a hőtágulás akkora, hogy 15 fokra lehűlve felhajta az alsóbb rétegeket a felsőbb összehúzódása.
-
vzso
aktív tag
-
kyle_
tag
Sziasztok!
Az alany egy Anycubic kobra 2 neo
az anyag nem egy minőségi, de ilyet adtak..... 3dp abs1 75 01 w Gembird
folyamatosan feljön a tárgyasztalról
a program: anycubic slicer amivel szeletel
ebben kérnék segítséget
köszönöm -
kavalkád
senior tag
Így kell ezt Creality! | Creality K2 Plus Combo 3D Printer with CFS ◆ Eszközteszt (Reéb Walter)
ez a filament színminta jó ötlet. -
kavalkád
senior tag
https://3dkraft.hu/
feltöltöd az STL-et és egyből írja a költségedet is. -
kavalkád
senior tag
-
Dapro
senior tag
Sziasztok,
Ezt szeretném kinyomtattatni, valaki vállal ilyesmit bp (lehetőleg budán)?
Köszi -
kokokka
addikt
válasz
rsanya87 #51020 üzenetére
Minden kalibrációt csinaltass meg vele, aztán felejtsd el őket jó sokáig. Néha, nagyon ritkán adok nekik egy automata szintezést, de mást nem. A többit akkor érdemes csak újra, ha elmozdítod, vagy fizikailag csinálsz vele valamit. Ha nem nyúlsz hozzá, akkor csak a szintezés ajánlott, mondjuk havi egyszer. Azt is csak biztos ami biztos alapon
-
rsanya87
tag
válasz
kokokka #51019 üzenetére
Hát bekapcs után csak a táp venti megy. Ha nyomok egy homeot, akkor a hotend venti bekapcsol, de pár perc (kb 10p) után leáll ha nem inditok el semmit. Még arra kell rájöjjek, hogy ezek a kalibrációk kellenek vagy csak hasznosak ha lefutnak nyomtatás előtt? Mondjuk a gyári flow kalibrációt elmenti ha lefuttatom és elég csak anyag cserénél nyomatni? A szintezést is elmenti, vagy ajánlott megcsináltatni vele? Rezgéskompenzációnál ugyanez a kérdèsem.
-
kokokka
addikt
válasz
rsanya87 #51018 üzenetére
Ők biztosan nem küldenek ilyan alkatrészt. Azt hittem az Anycubic-tól vetted es nekik írtál. Ha küldenek is, csak közvetítve. Egyébként eleinte.nem.vilt ilyen halk, de a Firmware-ek megoldották. A Max ettől is halkabban, ráadásul készenlétiben nem tudom, hogy be van e kapcsolva vagy nincs, annyira néma. Akárcsak az ACE-ek.
-
rsanya87
tag
válasz
kokokka #51016 üzenetére
Irtam a 3Djake-nek, hétfőn majd jön a válasz
Eddig csak a mellékelt modellek közül a cápát nyomtattam a kölyköknek. A tapadás az úristen. Ha nem mágneses lenne a pei rajta, szerintem az egész nyomtatót megemeltem volna vele míg melegNagyon szép lett a nyomat, bár volt némi szálazás, de az nem a nyomtató hibája, 99.999% hogy vizes a fila. Holnap majd jön a nagyteszt, asszonynak kell 30 kulcstartó. Meglássuk mit szól hozzá ha beterítem az asztalt
-
rsanya87
tag
válasz
Flashback #51015 üzenetére
Hát igen. 4 v 5 éve vettem a Geeetech A10-et (ender3 klón), és akkor az volt kb az alja amivel volt értelme foglalkozni
Na mostmeg a belépőszint kb az akkori 250-300e közti gép. De mennyire halk.. Csak a szélzaj (némi csapágyhanggal keverve) van. Ha nochtua venti lenne benne, sztem a hálóba is be lehetne tenni. Eddig nem bántam meg, de majd kiderül 2-300 óra után
-
-
rsanya87
tag
Na megy az első tesztnyomtatás
[kép]
Egy aprócska hibát fedeztem fel az összerakás közben. A kicikinai szorgos kezek kicsit túlhúzták a Z motor egyik csavarját, és az egyik sarkon megvan repedve a műanyag. Majd jelzem az üfsz-nak hátha küldenek egy cseredarabot.
[kép]
Mondjuk sok behatása nincs a nyomtatásra -
ptesza
senior tag
Van ilyen is.
link -
ptesza
senior tag
válasz
Pulsar #51009 üzenetére
Pontossan erről van szó. A PETG az nem PLA. Azzal nincs semmi baj. De a PETG az más 'tészta.
Ezért használom a Bambulab folyékony ragasztót. Egy kicsit kell csak rákenni és egy kis vizes vagy IPA-s szivaccsal elolszlatni. Addig szoktam a szivaccsal törölgetni amíg nem érzem, hogy húzza. Ilyenkor már szárad . Ezzel a módszerrel egy ultravékony réteget lehet felvinni . Nem hagy nyomot, könnyen lejön , nem tapad bele mint a fene.
Ezt csak minden 5-6 alkaommal szoktam megcsinálni,. akkor is ragasztó nélkül , ugyanazzal a kis szivaccsal. Alig fogyott egy pici ragasztó az utóbbi két évben. -
bitmad
aktív tag
Hogyan tudnám megállapítani egy fűtőpatronról hogy 12 vagy 24 voltos?
Multiméter van, gondolom az ellenállást kell mérni. -
pchris
tag
válasz
kavalkád #50999 üzenetére
Van jópár videó a youtube-on hogyan automatizálják a tárgy levételt. Például: [ez] De létezik az A1 minihez már plate removal megoldás is [link] Mondjuk ennek bekerülési költségét kicsit sokalllom. Főleg 4-5 plate-tel számolva. Mondjuk az árát pár nap alatt kitermelné, de előbb kipróbálnám az első tárgylelökős módszert. Ahhoz viszont az kell, hogy szinte leessen a kész nyomat, ha kihűlt a bed.
Még a nyomtató sincs megvéve, csak keresem a fejlesztés irányát. Nincs kedvem éjszaka kelni emiatt, meg hát dolgozni is kell járni néha. Viszont addig is dolgozhatna...
A jelenlegi nyomtatóm egy Flashforge Adventurer 5M, ami ugye nem bed slinger, így azon maximum a lehűlés utáni tárgylevételt tudom kikísérletezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Motoros topic
- METAL GEAR SOLID Δ: SNAKE EATER - A teljes nyitányt újraforgatták
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fujifilm X
- Nők, nőügyek (18+)
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest