- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- CES 2025: Kezünkben a Mudita Kompakt, az E-ink kijelzős anti-telefon
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Gubu0101
veterán
válasz kchris78 #133470 üzenetére
Mondjuk ilyen kutyuket inkabb ujan veszek.Ha meg veszek mas valami hasznalt muszaki cuccot,akkor elotte leelenorzom az elado ertekeleseit.Ezert szoktam csak HA-on vagy jofogason venni ezt azt.
En se kockaztatnek,eleve nem erne meg a masik meg magentaban ossze van nekem is vonva minden mobil elofizetesem + az otthoni.…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
MODERÁTOR
válasz kchris78 #133271 üzenetére
Az EU-s mobilnetre van csomagja az előfizetésében, ezért ezt illogikusnak érezném letiltani. Van EU-n kívüli mobilnet csomag is (világjáró?), ilyenje azonban nincs. Ehelyett van a szolgáltatónak a forgalmi díj alapú verzió, ahol 1 mega fejből olyan 3300 Ft. Ezt nem értem, hogy miért kapcsolják be. Illetve, hogy miért nem lehet kikapcsolni/lemondani. Régen egyébként úgy volt, hogy ha nem volt roaming csomagod (még EU előtti időkben volt), akkor nem volt mobilneted külföldön, nem volt ez az automatikus forgalmi díj alapú verzió.
"Illetve kérdés ha egy nemzetközi adat csomag lejár akkor valószínű megáll az adat amíg nem vesz nagyobbat."
Pont, hogy nem. Ha EU-n kívül vagy, és nincs kikapcsolva az adatforgalom, akkor elkezd számlázni 300 valahány Ft-ért 100 kilobyte-onként. EU-n belül leáll az adat, de itt most EU-n kívüli verzióról volt szó (átutazás van EU-n kívüli országon).
"de akkor a telefonálást is le kell tiltani mert véletlenül sokat beszél és az is nagy számlát generál"
Nyilván te is tudod a különbséget aközött, hogy indít vagy fogad egy hívást (ott egyértelmű emberi akarat és cselekvés kell hozzá), és aközött, hogy a telefonja a háttérben minden beavatkozás nélkül szinkronizálja a különböző fiókokat. Tehát a beszéd és a mobilnet ebből a szempontból teljesen más kategória.
Egész egyszerűen az lenne a megoldás, hogy ahova van csomagja az előfizetőnek, ott van forgalmazás (EU-s mobilinternet), ahova nincs csomagja, ott nincs (EU-n kívül). Ez szimplán akarat és beállítás kérdése. Mint ahogyan belföldön, mikor elfogy az adatkereted, akkor leáll az adatforgalom, mert nincs már rá kereted (csomagod). Ennyi erővel csinálhatnák azt is, hogy a belföldi netcsomag kimerítésével itthon is elkezdenek számlázni egy forgalmi díj alapú csomagot, de nem teszik, egyszerűen nincs mobilnet. Ugyanennek kellene megtörténnie külföldön is, ha nincs csomagod, nincs net.
Gondolom így érthető mire gondoltam. -
Killing
addikt
válasz kchris78 #133130 üzenetére
Ezt írja a telekom weblapja:
Jelenleg a Magyar Telekom havi díjas ügyfelei számára a következő országokban elérhető a VoLTE (4G hang) szolgáltatás roaming helyzetben:
Szlovákiában - a Slovak Telekom hálózatán
Ausztriában - a Magenta hálózatán
Lettországban - a Latvijas Mobilais Telefons (LMT) hálózatán
Finnországban - az Elisa hálózatán
Tajvanon - a Taiwan Mobile hálózatán és a Far EasTone hálózatán
Lengyelországban - a T-Mobile Polska hálózatán
Németországban - a Telekom Deutschland hálózatán
Görögországban - a COSMOTE hálózatán
Csehországban - a T-Mobil CZ hálózatán
Kanadában - a TELUS hálózatánMeg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
-
4Grider
nagyúr
válasz kchris78 #132831 üzenetére
Iszonyat forgalma van még mindig az sms-nek. Ennek 90%-a elég hamar kiváltódna, ha normálisan működne az RCS. És nem egy üzenetközvetítő szolgáltatás van, ami szintén telefonszámra épül. Ezek egy részét is kiváltaná a minden telefonon elérhető és alapból működő RCS.
-
Kicsirics77
veterán
válasz kchris78 #132727 üzenetére
Nem is beszélt ilyen app-ról senki,egyébként meg sokkal részletesebb,de gondoltam nem szemetelem vele tele a topikot.
Jó az android jó, de nekem olyan mint a zsiráf, otthonra nem kéne..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
balinlin
senior tag
válasz kchris78 #132682 üzenetére
Régebben ezért volt, hogy a p2p korlátozva volt, most nem tudom, mi a helyzet ezzel.
Nálam a 2 multiSIM közül egyik órában, a másik a nyaralóban a routerben, ahol nincs is más opció, de talán nem bűn. Na nem is megy le több TB egy hónap alatt. Nem is tudna a helyi térerő mellett, sőt a routernek köszönhető, meg a vowifinek, hogy normálisan tudok telefonálni -
bb.bocs
őstag
válasz kchris78 #132614 üzenetére
nekem a csomagomhoz anno egyet ajánlot fel. multisim 1000forint. most ha újraszerződnék 3000 forint lenne. ezért gondoltam nem kötök új szerződést, hanem hagyom futni esetelg a régit az 1000 forintos multisimmel. Akkor ezen egyoldalúan nem változtatnak 3000 forintra, csak a 14.5 %os emelés érinti.
Kaba: a választ megkaptam: az 1000 forintos csomagomon nem változtatnak hiába járt le a szerződés és ez a csomag már nem elérhető.
ui: most látom hogy már tényleg kétfajta multisim van, egy 990 és egy 2990 forintos verzio[ Szerkesztve ]
-
mazsiii92
aktív tag
válasz kchris78 #132514 üzenetére
Nekem 5G-s csomagom van, de amikor Milánóban meccsen voltam levágott az 5G-ről 2G-re, pedig napközben simán végig fent voltam. Mellettem minden helyinek (gondolom olasz előfizetéssel) volt net, pörgött is nekik, én meg 90 perc alatt egy képet nem tudtam hazaküldeni.. ebből gondolom van olyan beállítás, hogy amikor nagy a terhelés valahol, akkor a roamingosokat korlátozzák.
iPhone 15 Plus , Watch Ultra 2 , Beats Studio Buds+, R7-5700x+4070+32G
-
tuto558
aktív tag
válasz kchris78 #132511 üzenetére
Igen, működik. Bár gondolom helyfüggő is, és nincsen ahhoz kötve, hogy otthon van-e 5g, vagy nincsen.
Nekem sima 4 Gigás csomagom van, nem 5g képes, otthon nem is csatlakozik fel 5g-re, csak 4g-re. Rokonoknál szlovákiában viszont mostanában mindig 5G-re vált.
T 2000/1000 (Optika), Technicolor FGA2235 MAG
-
Landsmann
addikt
válasz kchris78 #132505 üzenetére
Pedig wifin kevésbé is merül a telefon. Nálam mobil adat és a wifi is mindig be van kapcsolva. Ahol van hozzáférésem wifihez, automatikusan csatlakozik a telefon, nem kell kapcsolgatni semmit. Ennél kényelmesebb nem lehet a net használat.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann
-
4Grider
nagyúr
-
aktív tag
-
Cs1csó
félisten
válasz kchris78 #132291 üzenetére
A magyar Vodafone és DIGI mint "név" van már csak amúgy a 4iG részei. A Yettelben is 40%-os részesedése van és ugye az Antenna Hungária (DVB-T) is az övé.
Tehát "teljesen" független a Telekom és 60%-ban a Yettel.A Telekom is be lenne már darálva de Németország túl nagy falat Orbánéknak. Mint ahogy az RTL-t sem tudják emiatt bedarálni.
-
RoyBatty
aktív tag
válasz kchris78 #132265 üzenetére
Pedig van összefüggés. Fizikai (frekvencia és sávszélesség) korlátok miatt a mobil távközlésben sokkal nehezebb a gyors netet mindenkihez elvinni, különösen a streaming szolgáltatások és a "HD és 4k videók nézegetése mobilon" korában. A szolgáltatók szerintem örülnek, hogy a drága rádiós infrastruktúrát nem az ingyenes használók miatt kell majd bővíteniük azért, hogy a "fizetős" ügyfelek kiszolgálása ne sérüljön.
-
Balcsix
senior tag
válasz kchris78 #132261 üzenetére
Szerintem elég kellemetlenül fogja érinteni azokat akik sokat használják az adott szolgáltatásokat. Ami az alkalmazásokat illeti, például ezek érintettek a témában: Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp, Waze, Spotify, Tidal, Deezer, Apple Music, Telekom TV GO, és HBO Max.
Illetve erre nem a T döntése miatt került sor, hanem EU-s szabályzás követeli meg.[ Szerkesztve ]
-
-
-
glaci
őstag
válasz kchris78 #131708 üzenetére
Nem. Sima XEH van rajta. (Sestoreban lett vásárolva, nem a Telekomnál.) Vélhetően ez is a probléma forrása. (Mármint a TMH -s FW hiánya.)
Gondolom, ha frissíteném megjavulna, de vajon miért nem megy alapban, mikor a Digis meg jó így is ...
(Bár engem a VoLTE hiánya még mindig jobban zavar ...)slice14 #131709:
Nálam nem lehet ilyet berakni a gyors kapcsolók közé.
Majd valamikor vissza rakom bele a DIGI -s kártyát is és megpróbálom azzal.[ Szerkesztve ]
Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
akaszajanos
tag
válasz kchris78 #131685 üzenetére
Szuper! De van 5G az alföldi részeken? Nyomokban sincs, csak 1-2 nagyvárosban. Ezzel is bealudtak kissé. Francnak kapcsolták le a 3G-t ott, ahol nincs még 5? Hogy direkt bosszantsák az ügyfeleket a rommá terhelt LTE-vel?
i13 Minim van, nem megyek sokra az 5G preferált beállításokkal Gyulán, meg még ezernyi településen. Az a csoda, ha full térerő mellett nem szakad be a belvárosban 1 megabit (!!!) alá a letöltés.
Nooormális? De komolyan.
M1 MacBook Air / iPad Air M1 2022 Celluar / iPhone 15 Pro / Watch 7 45 mm / AirPods Pro 2 / Sok-sok nagyszerű Örkény-könyv
-
legenda
válasz kchris78 #131667 üzenetére
Az iPhone majd eldönti, hogy milyen értékeknél vált át egyikről a másik hálózati módra, hogy a felhasználónak megfelelő használati élményt nyújtson. Nem csak akkor ugrik például Wi-Fi hívásra, ha a mobilos térerő már egyáltalán nem elérhető, hanem akkor is megteheti, ha azt gyengé(bb)nek ítéli meg.
Android esetén jellemzően van lehetőség legalább annyit beállítani a felhasználónak, hogy melyik mód legyen a preferált.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
-
ledgeri
nagyúr
válasz kchris78 #130921 üzenetére
Csak egy koncertnél, fesztiválon, hasonlón van "sponzorálta a Telekom" összetevő, és "ennek jogalapján" előkészület.
(Mondjuk én simán el tudnék képzelni egy furgont, aminek -mint az amerikai filmekben a híradós stáboknak- van egy mobilhálózat kompatibilis booster a tetején, és készenlétben áll 1-2 ilyen ha jön egy ilyen gyorsabb gyülekező, vagy érzékelik hogy valahol túlterhelés van.)// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
veterán
válasz kchris78 #130908 üzenetére
Én melóhelyen tapasztalom hogy hiába van térerő, pusztulat lassú a telekomos net. 3,27/0,08Mbps-t mértem multkor. Mekkora körzetet kell elképzelni, hogy egy adótorony szolgálja ki? Mert ha több kerület akkor ez siralmas. Ha a fél utca akkor az itt pár nagyobb cégnél, plázában párezer ember viszonylag koncentráltan, de nem gondolnám hogy sokkal koncentráltabban, mint egy lakótelep.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
Oliverda
félisten
válasz kchris78 #130715 üzenetére
"Olaszorszagban Apple meg mindig nem oldotta meg hogy lehessen cellular watchal roamingolni."
Még sehol nem oldotta meg. Idén válik elérhetővé kb. 30 szolgáltatónál, majd azután szépen lassan a többinél is. [link] [link]
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
martonl
senior tag
válasz kchris78 #129354 üzenetére
A 4G sávszélessége nagyobb, simán szórhatja ugyanaz a bázis is. A telefon a nagyobb sávszélességű jelet kisebb térerejűnek fogja jelezni. Megtévesztő, de erről már többször is volt szó, hogy így van.
Hasonló, mint amikor a rádiódon távolabbi FM adást fogsz. Ha sztereóban sistereg és a rádiódon van mono/sztereó gomb, átkapcsolod és még nem fog sisteregni. A rádiók automatikusan is ezért váltanak le monóba, ha gyenge a vétel. Valójában nem pont így van, csak a hasonlat miatt írom.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kchris78 #129388 üzenetére
Dehogynem működik, és ez gyakorlati tapasztalat. Mivel mások kártyáját is kezelem, volt, h egyszerűbb volt a nevemre egyeztetni, volt, mikor nem az enyémre egyeztettem. A lényeg: a sim kellett, v legalábbis az oda érkező kód, meg az összes igazolványos adatok. ügyintézőnél számított, h milyen nemű vagyok, neten még az sem, és egyeztethettem az ellenkezőre nemre is
A magam részéről a netes egyeztetést még elviselhetőnek tartom, de amúgy úgy baromság az egész, ahogy van. A külföldi kártyámhoz elkérték a személyit, mikor megvettem, azóta x év után akkor láttam az ügyfélszolgát, mikor a pukot akartam elkérni, és be kellett mutatnom az új személyimet.
Mi van az appal??????? Most próbáltam letölteni a play-ből, és nincsen... Egyszerűen sehol sincsen... A yeti megvan, a vodát nem néztem, de a trétől csak a műsorújságot dobja ki. És nem, nincs letöltve, mert akkor is mutatná, mint a többi letöltöttet is...
Függő, tré-kódolt telefon: Idegen kártyáknál kéri/kérné ugye a hátózatfeloldó kódot. Jól emlékszem, h azt online is lehet kérni? Hol? És milyen adatokat kell hozzá beküldeni? -
bociusz
aktív tag
válasz kchris78 #129354 üzenetére
Ez könnyen lehet, mert a Yettellel közös B20 miatt vannak a Dunántúlon olyan helyszínek, ahol a közeli 3G lefedettség megszűnésével csak egy távolabbi Yettel torony B20 frekijére tud átállni az eszköz. De szerencsére a B28 fejlesztésekkel egyre kevesebb az olyan helyszín, ahol csak a B20 érhető el.
-
martonl
senior tag
válasz kchris78 #129161 üzenetére
Lehet, de e szerint is a kettő azonos szolgáltatást takar.
[link]
Lehet, hogy amire gondolsz, az az SMS hírszolgálat volt (annak is volt valami neve), amire SMS-ben lehetett feliratkozni és küldött napi pár SMS-t időjárásról, traffipaxokról stb.
prozodus: Igen, de a vége felé már ingyenes volt a bejövő hívás.[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz kchris78 #129050 üzenetére
Nálam a tech cuccok pont a garanciaidő lejárta után okoztak régebben gondot....szerintem ez sem véletlen. Mindegy, kell hogy vegyenek az emberek drágán újat mert ha nem akkor nincs fejlődés és kitől vehetnék 1év múlva féláron
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Kaba
veterán
válasz kchris78 #128992 üzenetére
A képlet egyszerű, ha valami drágább lenne, akkor maradsz, ha olcsóbb lesz ,akkor váltasz.
Ami a lejárt hűséget illeti, ott is emelhet a szolgáltató az infláció mértékével.(A Telekom eddig nem tette, de vannak szolgáltatók akik élnek ezzel a lehetőséggel).
Árat a hűséggel rendelkezőknek is lehetne emelni, viszont ilyenkor kötbér nélkül fel lehet mondani a szerződést(ezért eddig nem volt jellemző).[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ukrajnai háború
- Tőzsde és gazdaság
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen processzort vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6/i5-G4/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6220 laptop (12,5/i5-G2/4GB/128SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást