- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Integrálja a Honor saját asszisztensébe a DeepSeeket
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
BaLee
addikt
válasz
FerNandor #92376 üzenetére
Plazma után csak az OLED a járható út!
Nekem LG OLED55CX3LA van. Álleejtős volt még egy GT60 után is. Bár van pár hülyesége.
Pl. nem tudod kikapcsolni telesen az automata fényerőállítást (legalábbis nekem nem sikerült) és az mondjuk zavaró tudott lenni, hogy pl. a Trónok harca utolsó évadának a sokat emlegetett éjszakai ostromos részénél zavaróan állítgatta néha a fényerőt és szürkésedett a fekete, míg ennél a jó öreg GT60-nál nem volt gond. De ez egy kirívó eset, máshol nagyon nem figyeltem ezt meg, mert itt alapból a fekete tényleg olyan fekete, hogy nem mondod meg hol kezdődik a tv, ellentétben mondjuk egy plazmával és nagyon szép színei vannak és játékra is kiváló (G-sync + 120Hz). -
KTTech
veterán
válasz
FerNandor #92376 üzenetére
Jelenleg egy LG C4 (WOLED Evo-EX) is sokkal jobb képminőséget adna, mint a Samsungod - kivétel mozgásmegjelenítésben. Fentebb lépve ott az LG G4 (WOLED+MLA), Samsung S95 széria (QD-OLED - 65-ös méretig, felette WOLED EX), (a kisebb szériákban "lottó, melyik méretben épp milyen panel van: QD vagy WOLED EX) De azt el kell fogadni, hogy jelenleg nem létezik olyan TV/egyéb megjelenítő, aminek a mozgásmegjelenítése jobb lenne a plazmánál (pontosabban létezik, de olyat nem vennél 😃).
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
FerNandor
őstag
Sziasztok,
egyelőre elméleti síkon:
mi most az a TV, ami legalább olyan jó, vagy jobb, mint a plazma?
Egy 63 collos Samsungom van, amit nagyon szeretek és szerencsére jól működik. De lehet, hogy majd átköltözik másik szobába és a helyére vennék majd egy kicsit nagyobbat. De csomó fajta LED van már és nem vagyok ezekkel képben.Ami nekem fontos:
- nagyon jó képminőség
- asztali médialejátszóról kadenciahelyes lejátszás, hang az AVR-be megy.
- ne legyen nagyon kényes, pl könnyű beégésre hajlamos. (a mostani oledek nem tudom, ilyen szempontból milyenek)
- van egy valamilyen LG LED tv-nk, az csinál olyat, hogy teljesen elsötétül a kép, mintha ki is kapcsolna, pl sorozatoknál, amikor pár másodpercig sötét a kép. Roppant idegesítő és ez nem kapcsolható ki. Így ilyet még véletlenül sem szeretnék.
- továbbá minden képjavító nyavaja legyen kikapcsolható.
- jelenleg nincs kábeltv előfizetésünk és szerintem már nem is lesz. Ha a gyerekek nagyobbak lesznek (és talán lesz ismét szabadidőnk) szerintem előfizetünk valami HBO maxra vagy ilyesmi, ami még nem tudom, hogy a TV-ről vagy asztali lejátszóról menne, de azért azt is figyelembe venném, hogy hosszú távon használható legyen az okos része és ne akadjon 2 év után, mint egy 10 éves okostelefon.
kb talán ennyi. és persze fontos a jó ár-érték arány.
Nem vagyok maximalist azért, de ez a pár dolog fontos. A Samungnak imádom a képét, de pl a feliratok enyhén már ghostolnak, nem teljesen homogén a képe stb, de film közben a mai napig imádom és ezek nem is látszanak közben. Nem mellesleg elég jól befűtni a nappalit
Köszönöm, ha valakinek van infója.
[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
honlaca
csendes tag
válasz
honlaca #92342 üzenetére
Végül eljött az OLED korszak (LG 55 C4).
Nem bántam meg, mindenkinek ajánlom.Ha valakinek szüksége lenne Panasonic 50GT60-hoz kiegészítőkre (2 db aktív 3D szemüveg, távirányító, talp), akkor írjon rám minden 5e Ft/db, feltettem itt apróra is (nem postázom, Budapesten Zuglóban átvehető).
A TV ingyen elvihető (még egy hétig tartom), hátha kell valakinek donornak, valószínűleg alaplap hibás.
-
kerti008
aktív tag
Sikerult vennem egy TY-EW3D2SE 3d szemuveget de ugy nez ki hogy az akkumulatort nem lehet tolteni. Valakinek van valami leirasa hogyan lehet szetszerelni es milyen akksi kell bele?
Half-Life Alyx, Quake1-2, Half-Life 1-2 and mission packs, Quake3Quest, RtCWQuest, Duke Nukem 3D
-
sambenez
addikt
válasz
maestro_ha #92366 üzenetére
Mol limo xl vagy xxl amelyikbe befér. Így magad szállíthatod.
-
KTTech
veterán
válasz
maestro_ha #92366 üzenetére
Én a 65-öst egy Ford Galaxyban szállítottam, állva (talp nélkül). Egyszerűbb keresni valakit, akinek van hasonló autója, mint futárcéget...
[ Szerkesztve ]
-
maestro_ha
csendes tag
Sziasztok!
Bp-en belül tudtok valami értelmes futárt/céget, ami a sokat hangoztatott állítva szállítást megoldja 65 col méretben? Sürgős kérdésem, hátha.
-
-
KTTech
veterán
válasz
gergelyv #92359 üzenetére
A 10 bit kihasználható, de megfelelő lejátszó kell hozzá és anyag. SDR-ben anime sorozatoknál jellemző a 10 bit, normál filmek, sorozatok 99.99%-a 8 bites.
PC-nél simán beállítható a 10 bit, működni fog vele.
AppleTV-nél nem lehet felülbírálni az appot, max, ha eleve 1080p24-t állítasz be az AppleTV alapbeállításának...
GoogleTV+Chromecast esetén egy nVidia Shieldre írt kis util képes kényszeríteni az adott app-ot egy bizonyos felbontás/frissítés használatára.www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
gergelyv
csendes tag
A Panasonic plazmák 10 bit/színcsatornája jelenleg kihasználható bármilyen módon? Úgy érten, van olyan forrás vagy eszköz vagy formátum, amivel működik? Gondolom, sehogy sem kompatibilis a jelenlegi HDR szabvànyokkal. De elvileg tudna a normális 8 bithez képest több színárnyalatot, nem? A megfelelő forrással.
Másik kérdésem: van egy új Apple TV 4k-m. Beállítottam, hogy a képfrissítést a forráshoz igazítsa. Ez a MAX appban sajnos nem megy, ő nem tartja be, és mindenképp 50 hz-et tesz ki a tévére (GT50) 24p-s filmeknél meg sorozatoknál. Felteszem, a fejlesztők szerint ez jó ötlet lehetett, mert Európában vagyok? Ha jól értem, ez a 60 hz-nél is rosszabb judder szempontból. Borzasztóan is néz ki, nem vagyok egy nagy videofil, de fáj nézni. Ez normális, ennyit tud a Max? Nem iszonyú gáz ez?
Más appokban jó, ők képesek a 24p-re.
-
-
Alemida
tag
válasz
kerti008 #92348 üzenetére
Vagy itt is tudod csekkolni:
https://av.jpn.support.panasonic.com/support/global/cs/tv/compatibility/3d_eyewear/eu.html[ Szerkesztve ]
-
szika87
aktív tag
Sziasztok!
Laikusként, fehér egyensúlynál az átlag 6300 kelvin, nagyon eltér az ideális 6500 Kelivntől? Mármint a két képernyőt egymás mellé téve nyilván észlelhető lehet, de a mindennapi felhasználás során ez szembetűnő?We are here for a good time, not a long time.
-
kerti008
aktív tag
Beleptem a PlazmaTv klubba egy 2011-es modellel. Megprobaltam megnezni az uzemorat de az utolso lepesnel (nyomd 3 masodpecig a MUTE gombot) semmit sem csinalt.
A model TH-P50UT30A es tud 3D-t is.Persze szemuvegem meg nincs hozza......
. (de van rengeteg 3D blu-ray lemezem meg lejatszom is)
Erdemes bekapcsolni az automata fenyerot?
Egyebkent a kepminosege osszehasonlithato az LG OLED55B7T-vel SD tartalommal. A kepe gyonyoru, van egy kis black vilagitasa ejjel koromsotetben halvanyan lathato (ha nagyon nezem) Gyakorlatilag tokeletes kepe van, a dvd-k is szebbek, a mozgasmegjelenitese meg sokkal folyamatosabb mint a B17-es Oled-emnek. A taviranyito Volume gombja nem mukodik ez az egyetlen hibaja de van egy masik azon meg nincs 3D gomb.(semmi sem lehet tokeletes)Half-Life Alyx, Quake1-2, Half-Life 1-2 and mission packs, Quake3Quest, RtCWQuest, Duke Nukem 3D
-
honlaca
csendes tag
válasz
KTTech #92341 üzenetére
Köszi!
Nézegettem neten az egyszerűbb megoldásokat (pl. hard reset), semmi nem vezetett eredményre. Valószínűleg már nem keresgélek donort, hacsak fel nem dob itt valaki egyet. Jöhet az OLED és a nem túl szép mozgásmegjelenítés, de majd meglátjuk mit mutat.[ Szerkesztve ]
-
KTTech
veterán
válasz
honlaca #92339 üzenetére
Főpanel hiba... lehet, csak újra kell forrasztani a CPU-t, de az soha nem 100%, hogy tartós megoldás lesz. Pár 10E-ért megcsinálják, de én keresnék inkább egy donorpanelt és csak simán kicserélném.
Ha nem találsz / nem oldja meg az újraforrasztás, akkor viszont eljött az OLED ideje.www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
arcitec #92334 üzenetére
"A Digi DVB-C-n elég sok 720p adás van"
Erre írtam, hogy egyik (adás) sem az.Tvheadend Kodin mindent megmutat a stream-ről.
Pl a külföldi SD adók hányadekok mind. Az igazi probléma a HD-kal van. Egy vízilabda meccs egyenesen nézhetetlen, de egy egy lassan svenkelő kamera által felvett képen is üvöltenek a tömörítési hibák. Hiába a max 4 megás bitráta kevés.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
honlaca
csendes tag
Sziasztok!
Úgy látszik szeretett 50GT60-amat utoléri a vég, az alábbiakatk produkálta:
Tévénézés közben hirtelen a teljes képernyőn színes (főleg zöldes) krix-krax jelent meg, hang kiakadt, majd pár másodperc múlva újraindult. Pár óra (változó, hogy mennyi) használat után ugyanez, ezt eljátszotta kb. 3-4-szer, most viszont ott tart, hogy újraindulás után csak a Smatviera logót látom, de nem jön be rajta semmi, innen nem lép tovább, távirányítóra nem reagál (kikapcsolni sem lehet vele), a TV-n lévő gombok közül csak a kikapcsolás gomb hosszan történő nyomvatartására reagál: kikapcsol, majd azonnal vissza is kapcsol és megáll a Smartviera logónál és ennyi. Ki kell húznom a hálózati zsinórt, ha le akarom állítani. Ha pedig visszadugom a hálózati zsinórt, akkor egyből elindul (nem távirányítóval) és megáll a logónál (ha úgy hagyom, akkor pár perc múlva megint újraindul, pár újraindulás után pedig nem indul újra, hanem kikapcsolva marad és pirosan villog rajta a LED, ekkor távval bekapcsoható, de szintén csak a logóig jut).
Van benne egy CI+ kártya (még régi UPC, de eddig hiba nélkül működött), rákötve pedig egy Chromecast, PS4 és egy Dune asztali médialejátszó (ha ez számít valamit, de mindent lehúzva is a fentieket produkálja).
Vajon mi adta meg magát benne? Javítható még? Érdemes (mivel most kis jóindulattal szerintem 40-50e HUF-ot ér, én max 10e-t szánnék erre, ha nem, akkor jöhet az OLED korszak)?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
-
-
arcitec
addikt
A 720p-t nem írja ki, csak ha 720p-ről vált HD-ra, akkor: 1080i/50Hz. De nincs box,
az ONT-ról megy a koax a TV-be. Egyébként, ennek is annyi értelme volt, hogy utóbbi hónapban, vagy 2x frissítette a csatorna listát, de nem lett átnézve mert vagy 60-ig nem volt látható változás, ellenben most láttam, hogy "hátrább" egy halom HD "új" csatorna lett,
amiknek volt/van SD párja. Most le lettek cserélve, de nyilván ott van az SD is "hátra" sorolva. Nem tudom miért nem vezetik már ki teljesen...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
BBéci
legenda
válasz
arcitec #92327 üzenetére
Csak boxon át érkező Digi tévé szolgáltatással találkoztam, soha nem írta ki a tv a 720p-t.
Nekem UPC-Vodafone-One DVDB C van, az mind 1080i. A Mindig TV is, azt tudom fogni tetőantennával.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
arcitec
addikt
Az nem jelenti azt, hogy nincs FULL HD csatorna, sőt a többsége 1080i és ha egy olyanra kapcsolsz ki is írja. Az 50GT60 igen, a régi tv-d ha minden igaz nem volt full hd ha tévedek majd kijavítanak.
Nézzed meg a csatorna listát, nagyon sok még mindig duplikálva van SD / Full HD[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
maxpayne
csendes tag
Bárcsak ne lenne ilyen messze...
-
svedmalac
tag
Én anno amikor vettem a tévémet, mindenki azt javasolta, hogy a lehető legnagyobbat vegyem ami belefér a keretbe, mert idővel kisebbnek fog tűnni.
Az 50-es tévén először egy magyar-török meccs volt, alig vártam.
Aszittem elájulok, meg hogy szinte ott ülök a lelátón.
Ma már ez nincs, legalább 65-ös kellene.
Hozzá fog szokni a szemed idővel.
A régit meg tedd be a hálóba, gyereknek, konyhába, stb., mert semmit nem adnak érte...Volvo S70 2.0 T5, Citroen 2CV és C5 X7 1.6 Hdi
-
Toomy
senior tag
Sorry, akkor tévedtem.
Ennek ellenére ahogy mondtam szerintem kontúrosabb a 42-es képe a TV adásoknál.
Hát szó-szó azért még szokni kell kicsit ezt a nagyobb méretű plazmát. -
BBéci
legenda
Hol élsz? Magyarországon nincs 720p tévéadás. 1080i van.
A 2,5 m egyáltalán nem túl közeli, full HD esetén inkább távolinak mondható.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Toomy
senior tag
Hát mivel a TV is és az adások is 720P-ek ezért kicsit kontúrosabbak a HD adások a 42-esen. Persze elég kevés HD adás van amin a tartalom maga is HD.
Lehet hogy meg fogom bánni, mert 2,5 méterről nézzük és egy kicsit mintha már sok lenne a 127-es átló. Azért emiatt még egy darabig tartogatom a 42-est. -
Toomy
senior tag
Sziasztok!
Ma lecseréltem a Panasonic TH-42PV8PA plazmámat egy szintén Panasonic 50-esre.
Sikerült kifognom, mert csak 8500 üzemóra és 3864 bekacsolás van benne.Szerintetek a 42-es panasonic-ot mennyiért lehetne meghirdetni úgy hogy abban is nagyon kevés (9090) üzemóra van? Első tulaj vagyok nagyon vigyáztam rá. Beégés és pixelhiba mentes. Valamint soha nem volt javítva. Ja és nem dohányzó lakásból!
Szinte csak 720p-s filmeket néztünk rajta. Amúgy ennek a 42-es tévének a HD adásoknál szebb képe is van mert hát a műsor is 720p-s.
-
-
KTTech
veterán
válasz
sinick #92308 üzenetére
Itt off, de nálam a NAS-on van az adatbázis (MariaDB), abból dolgozik az összes lejátszó, így mindegyik tudja épp hol tartok egy filmnél. A frissítés 2-3 kattintás a PC-n, amikor új film kerül bele (amúgy is át kell másolni a NAS-on a helyére, akkor meg már el is tudom indítani a PCn a Kodit arra a fél percre), és rögtön minden látja is a változást. Soha nem nyálaztatom át vele a megosztásokat, semmi értelme nem lenne.
-
BBéci
legenda
válasz
Alemida #92275 üzenetére
Csak most vettem észre a hozzászólásodat, de muszáj válaszolnom rá.
János két GT60-at kalibrált nálam, egy tesztpéldányt, majd a sajátomat. Az értékek, beállítások olyan mértékben különbözőek, hogy hihetetlen. Köszönő viszonyban sincsenek egymással.
Tehát semmi értelme átvenni, másolni azokat, amik egy tévéből a legjobbat hozzák ki! Szinte biztosan többet árt, mint használ.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
sinick
senior tag
válasz
Pityu89 #92306 üzenetére
Nekem is kb. 2200 darab 720p/1080p filmem van PC-n. Xiaomi-n a Kodi médiatár frissítése nekem borzalmas, mindig újra kell nyálazni a megosztásokat, hogy bekerüljenek a változások. A fel nem ismert filmeket meg nem is látom (ok, erre van bővítmény). Ezért maradt a jó öreg Mede8er 1000-es yaDIS-sal meg Yadis2Mede8er. (Meg szebb is a képe. A Xiaomi meg marad Netflixre az asszonynak. Én a Netflixet nem is szeretem.)
-
Pityu89
senior tag
-
BBéci
legenda
válasz
Skyhunter #92282 üzenetére
Tévéből nem fér el nagyobb a két ablak közötti falon. Ha bedöglik a GT60, valami 55 colos kerül a helyére, ami a keskeny keret miatt minimálisan szélesebb.
Viszont vászonból 2,4 m széles kényelmesen elfér a két frontsugárzó között, ahhoz képest a 65 colos tévék csak egérmozinak tekinthetők.
Hálószobáimban soha nem volt tv, oda más miatt megyünk be.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
uriember
aktív tag
Csak úgy itt hagyom [link]
Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?
-
KTTech
veterán
Nálam a Kodi elengedhetetlen. Több, mint 2500 film van a NAS-okon (igaz java része még 720p, de a 1080p-nél nagyobb felbontás felesleges ha a 77-es TV-t is 3m-ről nézem, nincs látható különbség a 4K és a 1080p közt, ha normális a kódolás, a 65-ös plazmánál meg nem volt különbség a 720p és a 1080p közt ugyanekkora távolságról nézve), rendesen Kodi adatbázisban, az összes elérhető információval, leírással, sok filmnél ott a DTS hang (vagy Core, vagy MA-HD), ami bizony nagyságrendekkel jobb, mint a DD+ (vagy az Atmos, bár utóbbiból csak a DD+ Core-t tudja az erősítőm, de az Apple TV nem tudja a Dolby TrueHD-t sem).
A saját videófelvételeimet (EOS R8, 4K oversampled CLOG3, 24p), 1080p24 10 bit Dolby Vision Profile8-ban szoktam tárolni. Ez az AppleTV-n HLG-ként jelenne meg csak (tapasztalat).
A DTS-es dolgokat kivéve a Google Chromecast with GoogleTV remekül kezeli, a fő TV-re meg ott a ShieldTV (Ai upscalerrel), ami a YT HDR-en kívül mindent tud...
-
KTTech
veterán
válasz
Pityu89 #92300 üzenetére
Csak nem megy rajta sokminden (erősen korlátozott hangtámogatás például, Kodi nincs rá, csak Jailbreak után/ vagy fejlesztőként ráerőszakolva), viszont az AppleTV alkalmazás jól megy bármelyik Google-os eszközön.
Maga a hardver egyébként jó (bár pl. a HD hangok és a DTS az hardveres korlát, a Dolby Vision támogatás megakad a profile 5-nél) még ha nem is olcsó.www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Rendszergazda topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- EAFC 25
- Autós topik
- GTA V
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- HyperX/SteelSeries/Razer/Corsair/Logitech Vezetékes/Vezeték Nélküli Fejhallgatók+INGYEN FOXPOST
- Sennheiser HD 599 SE (új, bontatlan, garancia)
- Akai MPC Key 61 Zenei munkaállomás - Fekete
- Philips Fidelio L2 nyitott, vezetékes fejhallgató újszerű állapotban
- Eladó egy legendás Audeze LCD-i4 fülhallgató/fejhallgató új állapotban
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest