Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Yettel topik
- A Galaxy A16 5G az új mérce: hat év frissítés az alsó polcon
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
lord_m
senior tag
válasz lufiember #93398 üzenetére
Én a Huawei y6 2017-et rendeltem sim kártyával péntek reggel, coop domino kuponnal. 24 700 Ft-ra jött ki. Ez független, nyitott lakattal jelölték, lehetett szerintem SIM nélkül is.
S7-ről nem tudok nyilatkozni.
Ajándékba lenne, úgyhogy remélem, rendben lesz. Nem tudom mi lehetne az akadálya...
fornettisuti (93397): Ez az, de mikor?
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz -secret- #93403 üzenetére
iOS mentés nem hordozhatja a hibát?
Másik készülékben kipróbálod a SIM kártyádat és kiderül amúgy, csak ne olyan iPhone legyen, amire azonos mentés van visszaállítva, a legjobb az lenne, ha más gyártótól származna a telefon.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz -secret- #93405 üzenetére
Nem zárható ki olyan szoftveres probléma, amit a mentés hordoz egyik készülékről a másikra.
Amennyiben a te telefonodban másik SIM kártyával is jelentkezik a hiba, de másik telefonban egyik SIM-mel sem, úgy pláne igaz a fenti hibalehetőség.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
thomas77
senior tag
Péntek este ki akartuk próbálni az egyik kollégámmal ezt a csodálatos VoLTE szolgáltatást. Kolléga sim-et cseréltetett, utána felhívtuk 1414-et. Az ügyintéző bekapcsolta a szolgáltatást. (Aktiválást visszaigazoló sms azóta se jött).
A baj az, hogy se samsung s7-be, se redmi 4x-be nem működik a VoLTE. A samsungban ugye kellene, a redmire meg azt írják a 4x topikban, hogy megy azzal is.
Mi lehet a gond? Lehet, hogy mégse sikerült a bekapcsolás? -
legenda
válasz thomas77 #93407 üzenetére
SMS-t tudtommal nem küldenek az ilyen úton eszközölt aktiválásról, nekem legalábbis nem jött.
Aktiváltattam telefonon, utána a telefont újraindítottam és már működött is.Feltételek:
- a telefonokban legyen szoftveres VoLTE kapcsoló és az BE állásban álljon (sok telefon VoLTE képes hardveresen, de ha nem kap szoftveres kapcsolót is, akkor nem működik megfelelően, igaz ez akkor is, ha adott tekintetben nem megfelelő firmware verzió kerül felhúzásra, vagy manuálisan belenyúl a tulaj, tiltogat olyan folyamatokat, amik kellenének hozzá)
- megfelelő 4G lefedett területen kell tartózkodni
- a telefonon legyen engedélyezve a 4G elérés
- megfelelő SIM kártya kell hozzá (ami 4G képes, az jellemzően jó)
- megfelelő előfizetés kell hozzá (Domino és a flották egy része nem okés)Érdemes lehet telefonon rákérdezni, hogy bekapcsol állapotúnak látják, vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
thomas77
senior tag
Köszi a válaszokat.
Az S7-ben nem aktív a kapcsoló, de gondoltam a szolgáltatás aktiválása után megjelenik a menüben.
A 4x-ben aktív a kapcsoló. Mégsem történik semmi bekapcsolás után.
A sim vadi új. Pénteken lett cserélve. Megfelelő 4G van.
Az előfizetés privát, nem flottás, nem domino.
Megpróbáljuk megint a 1414-et. Hátha... -
legenda
válasz thomas77 #93410 üzenetére
Az S7-en ha megfelelő firmware verzió van, akkor alapban is megjelenik a VoLTE kapcsoló, nem kell hozzá aktivált VoLTE funkciós előfizetéshez tartozó SIM kártya.
A 4X passz, azzal nem vagyok képben, illetve csak annyit olvastam róla korábban, hogy régió függvénye is a dolog.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz thomas77 #93416 üzenetére
Nincs (nem vagyok Telekom dolgozó), tippelni tudnék csak, viszonyítási alapul véve, hogy a korábbi fejlesztések (például a 4G) a havi díjas előfizetőkhöz képes, milyen intervallumú eltéréssel kerültek aktiválásra a Domino előfizetők részére.
-
Cilindrik
aktív tag
Sziasztok
Előfizetés megújításhoz a készülék mellé küldtek egy új sim kártyát, gondolom ha nem cserélem a meglévőt akkor lehet valami probléma?
köszi
-
madle
őstag
Sziasztok,
olyan kérdésem lenne, hogy kihozható valahogy 3800Ft havidíjú csomagnál valami jobb? Én az oldalt ahogy nézegettem nem igazán tudtam összehozni. A hűség eltörlés miatt, csak készülékkedvezményt láttam jobbára, meg egy kis havidíjkedvezményt, de nem tudtam jobbat kihozni a meglévő Next S ATK-nál.
Jelenleg hálón belül vagyok korlátlan + 160 perc más hálóba. + 1GB net. Ez 3800 körül van, mert annó hűséghosszabbítás miatt kaptam 1500Ft kedvezményt.
-
legenda
Szia,
Ilyen viszonyítási alaphoz nem találni hasonlót, de ez a jogi szabályozás változásának is köszönhető, mivel már nem írható alá készülék nélkül 2 év hűség, 1 évre meg nem jár annyi kedvezmény, mint korábban a 2 évre - ezt a megtartásos hűségre (is) értem.
A Next S aranytárskártya eredeti árához viszonyítva lehet hasonlót összehozni, aminek 5310 Ft a 2 év hűséges ára, 1 évre 7310 Ft, abban van korlátlan hálózaton belül hívás és SMS, 160 perc más belföldi alapdíjas irányban (SMS nincs, az külön fizetős) és 1 GB net.
Ennek a megfelelője lehet a Mobil L + Net 2 GB (korlátlan hálózaton belül hívás és SMS, 150 egység más belföldi alapdíjas irányban, ami lehet hívás és SMS tetszőleges arányban, 2 GB net és korlátlan facebook, instagram és waze), így 1 év hűséges "társkártyás" (-20%) konstrukcióban 5479 Ft
Eddig nem számolgattam ilyen szempontból, de gy nézve, már jobbak is az új konstrukciók.[ Szerkesztve ]
-
-Ben-
veterán
Szerintetek lehetséges az, hogy amennyiben hibás telefont kaptam, kicseréli a telekom és nem kell elállnom a vásárlástól/szerződéstől? Nagyon nincs kedvem a cécóhoz, egyszerűbb lenne, ha kicserélnék és ennyi...
-
Bad Pritt
félisten
Sziasztok,
ha hívnak, akkor mindig privát szám-ot ír ki, ezt hogy lehet feloldani? Azt hittem ilyen csak vezetékes telefonnál van, hogy külön havi díja van a hívószám kijelzésnek. Illetve akkor is ezt írja, ha elmentett telefonszámról hívnak, elég idegesítő.
Amúgy Galaxy S7-nél jön ez elő.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
nfsu17
veterán
válasz Bad Pritt #93427 üzenetére
a telefonban (mármint a másik félnél) be kell állítani a saját szám elküldését.
alapból alapértelmezetten van, de ez ezek szerint nem elég, be kell kapcsolni, hogy igen, küldje el...az összes telót át kellett állítanom, akik most lettek telekomosok...csak az a baj, hogy ezt senki nem mondja és a user magától nem fog rájönni, mert magát nem hívja.
de alapértelmezetten miért nem küldi el?[ Szerkesztve ]
-
legenda
A vásárlástól, átvételtől számított 3 munkanapon belül kell cserélni, ha a hiba akadályozza a rendeltetésszerű használatot.
Belül vagy a 3 munkanapon?
Akkor esélyes, ellenkező esetben szerviz - utóbbi esetben sem kizárt persze a csere, ha nem javítható, de az egy hosszabb ügymenet.[ Szerkesztve ]
-
-Ben-
veterán
Webes rendelés és a 3 napon sajnos már túlmentem bőven... Szerviz nem foglalkozik ezzel a problémával, ez biztos. A hátlapja gyári hibás a telefonnak (hiányzik belőle egy darabka festék... ), tehát ezt csak a Telekommal tudnám elintézni házon belül, de az elállás + újrarendelés eléggé hosszadalmas és fárasztó cécó, így ha nem sikerül másképp elintézni, akkor inkább hagyom a fenébe......
-
legenda
-
wszab
kezdő
válasz kovacss72 #93360 üzenetére
Megjött a függetlenítésre a válasz, több mint egy hónap után: "Tisztelt Ügyfelünk! Az Ön által használt készüléktípushoz annak gyártójától a SIM Lock feloldó kód sajnos már nem beszerezhető. További információk: www.telekom.hu/fuggetlenites oldalon olvashatóak."
Előfordult már régebben, hogy kifizettem az akkor még 15eFt-os függetlenítési díjat, de a Telekom egy hét után visszaadta, hogy nem tudja függetleníteni a telefont.
Ezek után elvittem egy szervízbe, ahol 4eFt-ért függetlenítették 20 perc alatt.Telekom...
[ Szerkesztve ]
-
wszab
kezdő
Mit jelent az, hogy illegális program?
Azon esetleg lehetne vitatkozni, hogy jogilag függetlentheti-e a szolgáltatón kívül más a telefont.
A T szerintem legálisan használhatna bármit a feloldásra, de nem tudta megoldani a problémát.
A telefont egyébként utána még több évig használtam, tökéletesen működött.[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Lackooo84 #93438 üzenetére
Nem a Telekom zárja le, hanem a gyártóval záratja le, mert eleve úgy rendeli, illetve rendelte a készüléket.
Aki a készüléket megvásárolja a szolgáltatótól, az direktben a szolgáltatóval áll szerződésben, így a hálózati zár feloldását is csak rajta keresztül intézheti, bárhol máshol jogsértő módon oldják fel azt.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
-Ben-
veterán
Igen. Az elállással kapcsolatosan még két kérdésem lenn.
1. Melyik naptól kezdve számolják a 14 napot? A rendelést 16-án adtam le, a számlát/rendelésre vonatkozó konkrét adatokat november 17 -én állították ki és 20-án reggel 9:36-kor vettem át a készüléket.
2. Bármelyik telekom fiókba is bevihetem leadni a készüléket? Jobb lenne, nem szívesen postáznék ilyen értéket, illetve szeretnék papírt is kapni arról, hogy átvették „hibátlan” állapotban.[ Szerkesztve ]
-
legenda
Az átvétel időpontjától számított 14 napon belül kell fel-, vagy leadnod.
Én postáznám, jobb a hozzáállás úgy, videózzák is a csomag kibontását.
Nyomtatvány itt: Link
Direkt T-Pontban megpróbálhatod leadni (Partner üzletben ne), de nem mindenhol, illetve mindenki szereti átvenni.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
-Ben-
veterán
Értem. Köszönöm a segítséget! Én csak azért gondoltam a személyes ügyintézésre, hogy a készüléken látható hibát ne kenjék rám... Kellemetlen lenne, ha esetleg azzal vádolnának, hogy én barmoltam el a hátlapot és fizessek egy bizonyos összeget. Sajnos a telekomból már bármit kinézek....
-
-
legenda
válasz zoli62 #93442 üzenetére
Nem, szerintem a gyártótól is kérheti le, de nem is minden telefon esetén van kód, hanem például a gyártó egy/a szerverén oldja meg a dolgot, ott történik meg a kapcsolódó korlátozás és annak feloldásának a szinkronizációja.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- ROG Zephyrus G14 GA402RJ 14" FHD+ IPS Ryzen 7 6800HS Radeon RX 6700S 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- iPhone 15 Pro Max / 256GB / Natural Titanium / Gyári kártyafüggetlen (177)
- iPhone 15 Pro Max / 256GB / Blue Titanium / Gyári kártyafüggetlen (176)
- Lenovo LOQ 15IRH8 15.6" QHD IPS i5-12450H RTX 4050 16GB 500GB NVMe gar
- iPhone 16 / 128GB / Ultramarine / Gyári kártyafüggetlen (175)
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen