Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Netfone
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Grave_444
üzenetére
Konnektornak még mondanám a rejtett, bútorlapba építhető verziókat, ha a pénz nem számít (van billenős, kiemelkedő, stb.), de kapcsolóból ilyen nincs. Arra egy RF (okos)kapcsoló + RF nyomógomb/kapcsoló Megoldás lehet (viszont ez nem illik a többi kapcsoló köré.
Nem opció, ha nem rakod szerelvénydobozba a cuccost, csak a panelbe (a kiemelt változatnál abban a majdnem 4 centiben elfér)? Ha nem üveg, bele lehet csavarozni (ha üveg, akkor esetleg a ragasztás jóhetne szóba a kapcsoló esetén, konnektornál ez nem opció).
Én egyébként koronafúróval megfúrnám annyira a betont, hogy előtéttel együtt beférjen a doboz (ezt nem nagyon kell vésni, párszor beleütsz vésővel és kijön a belső rész darabokban), beragasztanám, és kész.
-
PROTRON
addikt
Igazából az a kérdés hogy merre fele kellene helyileg Budapesten, mert elég sokfelé vannak barkács boltok is, de van még 1-2 helyen kifejezett nagyobb készlettel rendelkező csavar boltok is, darabszámra tudsz vásárolni és inkább zavarja őket ha céges számlára akarok vásárolni.

De Praktikerben meg asszem Obiban is tudsz kilóra vásárolni( igen, a kis zacskóba belepakolsz 20 db-ot és leméred mint a Sparban az almát, felmatricázod), csak meg kell nézni van-e olyan ami neked kell...meg nyilván drágább lesz az egységár mint ha egész dobozzal veszel 100 db-ot.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Grave_444
üzenetére
Hasonló esetben és a felső konyhaszekrény aljára tettem a falon kívüli szerelvényt. Nem volt csúnyább, mint a normál süllyesztett. A szerelvény fal felőli oldalán vezettem be a kábelt.
Milyen anyagú az az 1,8 cm vastag burkolat? Nem lenne megoldás marni a hátuljába egy nútot, ahol felállhatsz a kábellel?
-
Grave_444
nagyúr
Üdv!
Van egy panel, ahol nem szeretnénk már vésni. Van a falban 2 süllyesztett konnektor + 1 kapcsoló, viszont pont a főzőlap alatt. Ezért odébb kell vinni őket. Egy 1,8cm vastag konyhai hátfalpanel lesz előtte, amit ha nagyon szükséges kb 2cm-el előre tudunk hozni, de jobban örülnék ha a falra lenne rögzítve.
Tehát a kérdés ti hogyan oldanátok meg a konnektorokat?1. Előre hozzuk a hátfalat, úgy lesz kb 3,8cm, ami egy normál konnektornak szerelődobozzal még így is necces és ha telibe ki van vágva a hátfalpanel lehet nem illeszkedik tökéletesen majd, annyira nem tetszik az ötlet.
2. Kiemelődobozt veszek, így a hátfalpanel csak a vezetéknek lenne kifúrva, ráültetve a kiemelőkeret, így nem látszódna, viszont ez kiáll legalább 4cm-t a bútorlapból.
3. Valami más, esztétikus falon kívüli elosztó, illyet nem igazán találtam.
Van valakinek ötlete?
Legrand Niloé Step konnektorok már megvannak amúgy kerettel és kapni hozzá kiemelőkeretet is, szóval fel tudnám használni, de az anyagi oldal most annyira nem számít. Előny ha fekete, mert minden más is az a lakásban. -
Troy.
addikt
Sziasztok,
Metrikus csavarokat darabra honnan érdemes/honnan tudnék rendelni netről? Budapesti bolt is jó lehet.
-
Tangerine
senior tag
válasz
daninet
üzenetére
Ez a szám jutott eszembe:
https://www.youtube.com/watch?v=4h2jHG2D0N0 -
-
Spec
őstag
Sziasztok! Lenne egy nagyon amatőr kérdésem. Cserére érett a kb. 20 éve működő WC-nk. Egy hagyományos alsó kifolyásos csészéről lenne szó. Nem látok rajta semmilyen márka, vagy típus jelölést, de egy teljesen alap változat. A kérdésem, hogy valahogy megállapítható a kifolyó cső pontos pozíciója, anélkül hogy le kellene bontani róla a WC ülőkét? Rendelnék egy újat, de ahogy nézem eltérő helyen vannak a kifolyási csatlakozások, és az szívás lenne, ha nem tudnám rátenni a régi helyére az újat, mert nem fér oda.
Előre is köszi! -
fradi81
veterán
Kösz a tippeket első körben majd erősebb dobozból vágok az van kéznél

-
imibogyo
veterán
válasz
fradi81
üzenetére
Nincs ismerősi körben lézeres valaki? 1 mm-es anyagból gyorsan lehet vágni. De ha nincs, akkor meg sima farostlemez/mdf + szalagfűrész/dekopír/körfűrész. Ez simán kivitelezhető minimális eszközparkkal... De láttam még papírból is, nem tudom mik a terhelhetőségi, strapabírósági igényeid...
-
Inhouse
őstag
válasz
fradi81
üzenetére
Kéne hozzá toldó idom és 3 réteg az 21cm, max vágni belőle.
A keresztek alatt befaragod, hogy szintbe kerüljön, így egymásra illszthetőek az emeletek. Aztán ezekből a vágható sík elemekből vágott csíkokkal a sarkoknál átfedéssel összeragasztod/csavarozod/popszegecseled/zsugorcsövezed a 2 réteget pár ponton...stb. -
fradi81
veterán
Hasonló megoldást keresek mint ez a temus cucc, amivel pillanatok alatt tudok csinálni egy térelválasztót valami keményebb műanyagból, de ez csak 7 cm magas nekem 20cm körüli lenne ideális.
-
Z_A_P
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Ami lelog az asztalrol, az a resz nem fog nagyon berezonalni? Ott nincs semmi alatamasztas
-
macilaci78
nagyúr
Dekopir, vezető mentén.
Fognél egy lécet, azzal leszorítanám az asztallaphoz, a szabadon lévő felületre ragasztanék Tesa szalagot, hogy a dekopir talpa véletlenül se karcolja össze és tolnám lassan. Ha félremegy, a leeső megy félre...
Rezgővel szabad kézzel vagy kénytelen dolgozni, nem lesz teljesen egyenes. Flex nagy fordulaton dolgozik, olvadni fog, nem kopni az anyag. Csiszolótéglával megsimogatnám a vágott élt.
-
6030D
addikt
válasz
Flowtation
üzenetére
[link]
Mit akarsz darálni? -
Tangerine
senior tag
válasz
Flowtation
üzenetére
Nem. A hengerkéses így néz ki: [link]
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Flowtation
üzenetére
Spórolj egy Makitára inkább. Tapasztalat.

-
válasz
Flowtation
üzenetére
volt ilyenem, egy darab rombusz alakú kés forog egy tárcsába erősítve. Egy rakás szar az egész, apró gallyakat alig lehet beletömni, ujjvastagságnál nagyobb ágakat alig tud ledarálni.
Vedd meg a második ágdarálód inkább -
válasz
Flowtation
üzenetére
Az olcsóbbik nem hengerkéses, hanem körben forog valami kivágott tárcsa, nem is húzza be a cuccot, és igazából nem sok mindenre jó. Sógorom vett. Hamar le is égett. Kicserélték a nagyobbra (felajánlották, elfogadta), az a műanyag gyűjtős, abban hengerkés van, de a gyenge konstrukció miatt az sem az igazi, túl vékony dolgok aprítására nem jó, kb. 2 ceti átmérő az ideális, a kisebbet behúzza, de nem darabolja, a nagyobb meg beleakad, és megáll egy helyben, hiába állítod a kés távolságát. A fordulatszám valószínű a motorra értendő, nem a késre (hangja van, szóval hihető).
-
hotkar
senior tag
válasz
Flowtation
üzenetére
4500-as fordulattal hengerkéses? Biztosan nem.
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Ami most lesz lidl-ben apírtógép az szerintetek hengerkéses lehet? Mert nincs benne a leírásban, de fateromnak ilyen van. csak nem zsákos hanem műanyag láda van alul.
Köszi! -
Ribi
nagyúr
válasz
salaud
üzenetére
6203 zz van benne, rendeltem, aztán meglássuk mire megyek.
Próbáltam kicsit porszívózni, de sok évnyi szutyok van benne
Mennyire szabad meghúzni az összekötő csavarokat?
Mert ha most meghúzom akkor beáll a tengely. Szóval kb a csapágyakat nyomom össze vele. De amúgy meg attól félnék, hogy szétjön az egész szép lassan. -
salaud
aktív tag
Azondja a Google AI:
A Fevill 1000 W-os fűnyíró motorokban (KUM 742 típus) általában 6202 ZZ vagy 6202 2RS típusú golyóscsapágyak találhatók mindkét oldalon
Csapágylehúzót még veszel akár a neten, akár az első szerszám boltban kb. Vagy elhozod Délegyháza környékére hozzám, egy egy nagy tábla Milka csokiért kicserélem neked.
-
salaud
aktív tag
Az attól függ, mennyire vagy barkacsoló típus. A csapágyak minimális hozzáértéssel cserélhetőek, satupad, csapágylehúzó, kalapács kell hozzá. Én tavaly nyáron anyám boss szutykában, és saját kukázott (szomszéd kidobta pár éve) blackanddeckerben cseréltem csapágyat. Működnek. Anyag költség úgy ezer forint volt.
-
Ribi
nagyúr
Van egy fűnyíró aminek a motorja félig meddig még működik, de valszeg a csapágy megadta magát. Ezt van ahol meg tudják javítani, vagy nem nagyon foglalkoznak ilyen olcsóbb cuccokkal? [kép]
Ha az összekötő csavarokat jobban meghúzom akkor kb meg sem mozdul a tengely. -
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler
üzenetére
Még annyi plusz infó, hogy én most már szinte csak PETG-vel dolgozom (ezelőtt soha nem használtam, csak PLA-t). De az első próba után kiderült számomra, hogy ugyanolyan könnyű nyomtatni mint a PLA-t, cserébe 80-85 fokig hőálló/alaktartó a PLA 45-60 fokjával szemben. Emiatt például autós/traktoros/napsütötte felhasználásra is megfelelő, nem lágyul, nem vetemedik el a szélvédő alatt sem. Kicsit veszít az ember a PLA rugalmasságával szemben, nagy terhelés esetén könnyebben reped (pl. kicsi rugalmasnak tervezett fülek esetében ez lehet hátrány), de ezt több fallal, vagy extra kitöltéssel lehet kompenzálni. Ma például épp a traktor új műszerfalát nyomtattam ki (majd fekete lesz, ez most még csak a mintadarab).

-
lemmy71
őstag
Ismeri valaki ezeket a patentokat, esetleg hol lehet ilyet emberi áron beszerezni
Panel erkélyre akarok egy elhúzható árnyékolót kreálni, katonai álcahálóból és ahhoz kellenének ilyen műanyag kütyük. Egyszerűbb lenne így, mint körbeszegetni és riglizni.
-
AxBattler
félisten
válasz
macilaci78
üzenetére
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler
üzenetére
Röviden: sokat bírnak. Persze anyagfüggő is, de még a PLA is elég erős, ha megfelelő falvastagságot és sok kitöltést használsz, mondjuk öt rétegű falakkal és 50-80%-os kitöltéssel. Én sok műhely kiegészítőt, bútorlábat, de még a CNC marógépem főbb alkatrészeit is nyomtattam anno és sima "legolcsóbb" PLA-t használtam mindhez...
-
-
Z_A_P
addikt
Sziasztok, topic tema

Tippeket kérnék.
Télen klímával futok, ide csöpög párkányra, ahonnan csapódik a falra. Ez nem tetszik nekem. Ezért oda rakok valami műanyag akármit pár hónapra amíg klíma megy.
Tavaly egy ikea doboz fedoje, idén, hát ez
[kép]Ehelyett kéne valami, ami vízálló (műanyag), merev, átlátszó v fehér. És könnyű.
Gondoltam polikarbonát lapra (méretre vágom).
Egyéb tipp?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
AxBattler
üzenetére
Emlékeim szerint ezt vettem. Parkettával foglalkozom, idegesítő a cipőtalppal húzott gumicsík, így fehéret vettem. Amellett van az ún. színvándorlás, a helyi példánál maradva megeshet, hogy a fekete gumi elszínezi a lakkréteg ellenére is a fát, linóleumot, PVC-t.
Gumi, tapad, vagyis ha csak a tetejénél fogva tolod, akkor billen. Alul tolva persze mozdul.
A táp alulról szívja a levegőt, így van helye és nemigen poros a gépházam.Ha csúsztatni szeretnéd a gépet, akkor filctalpat javaslok, ami nem karcolja a parkettát. Valami hengereset, egy seprűnyet felkarikázva lábra is teheted a gépet, hogy a talajszinttől magasabban legyen.
-
AxBattler
félisten
Parkettán állna, ide-oda mozgatva időnként, szerintem arra nem lenne jó.
Tüskés lábat legfeljebb ITX kockákhoz tudnám elképzelni, a Define meg egy szerszámosláda kb.#93400 macilaci78
Működhet - egyszerű, de nagyszerű. Ha nem marad más, akkor bevállalom.#93401 imibogyo
Sosem gondolkodom nyomtatásban, pedig ma már valós megoldás. Az egyetlen kérdőjel számomra a strapabíróság, mennyi megterhelést bírnak ezek a nyomtatott cuccok?Az általad linkelt kék-fekete mod pont jó lenne, mondjuk fekete-fémszín kombóval, de lehet hogy sima egyrészes lesz belőle (1, 2).
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler
üzenetére
Miért nem nyomtatsz egyet? Mondjuk fémszínű filamentből, vagy silk feketéből? Van fenn nagyon sok féle kész modell, de egy egyedi lábat megtervezni sem ördöngösség...
Már persze ha jól emlékszem, hogy van 3d nyomtatód...
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 /128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100% Után gyártott Kijelző
- PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- iPhone 13 128Gb 100%(1év Garancia) - AKCIÓ
- Apple iPhone 14 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Előre is köszi!