- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kínából rendel hajlítható üveget az Apple
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
hzsolee
őstag
válasz
bucihost #90647 üzenetére
Simán látszik, hogy geréb. Nincs pánt, így logikus, hogy a a kép készítője felé nem nyílhat. Az ajtó viszont egy síkban van a tokkal, így az ajtó vastagsággal vetekszik a tok vastagsága...ergo, geréb...
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
-
bucihost
senior tag
Sziasztok Szakik.
Valaki így kép alapján meg tudná mondani, hogy ez az ajtó geréb vagy pallótokos lehet?
-
lemmy71
őstag
-
PitLee
őstag
válasz
Barret001 #90636 üzenetére
Hányas droid van rajta ?
A 4 vagy 4.5 droidoknál volt egy biztonsági rés, alapra állítás után, amikor kért valami (már rég volt sajna) lehet az emailt, akkor lehetett a gboard billen keresztül belépni az eszköz settingsbe és ott meg már belehetett állítani valamit, de már sok éve volt, lehet YT van valami videó róla.
-
Barret001
addikt
válasz
PROTRON #90638 üzenetére
Nem a belső akkut használtam.Annak a kivezetéseire kötöttem egy külső jót. A belső az totál zárlatos volt,1V fölé nem ment,és pillanatok alatt vissza is zuhant szinte nullára.Azért gányoltam szét,mert arra a picike alaplapi csatlakozóra nem tudtam volna csatlakozni...
-
PROTRON
addikt
válasz
Barret001 #90636 üzenetére
nekem van idehaza 2 db telefonom, amikből valahogyan a belső tárhelyen tárolt fotókat meg névjegyeket szeretném csak kimenteni, de nem sikerült jól áthidalnom a zárlatos aksit, Neked hogy sikerült?
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Barret001
addikt
Mit tudnék evvel csinálni? Totál zárlatos volt az akkuja.Elindult 18650-nel,de valami google accountot követel,és nem lehet kikerülni...Szerintem vissza lett állítva,mert újra akarja konfigurálni magát.
-
Mustármag
őstag
Sziasztok!
Vagy egy régi Cooler Master CM 690II házam
Mennyire lenne rossz döntés ha a helyeken ahol a ventik be vagy ki küldik a levegőt, ki szedném a műanyag porszűrőt és maga csak a lyugatott "fémlemez" szűrné a levegőt?Alul a merevlemezek előtti részre, az olvasok helyén 14cm-es venti van ott és hátul felül is egy 14-es nyomja ki a levegőt, ezekre gondolok elsősorban.
Alul is gondolkozom, asztalon van a gép de felek hogy a nagy felület miatt onnan könnyen beszívná a port[ Szerkesztve ]
-
Inhouse
őstag
válasz
imibogyo #90630 üzenetére
Egy időben mindent megterveztem magamnak, mielőtt belefogtam volna a tényleges munkába, aztán lett három gyerekem...
Azt ne mondd, hogy róluk is volt SketchUp skicc...Üdv Inhouse
-
imibogyo
veterán
válasz
j.bravo #90628 üzenetére
Nagyon egyszerű program. Ha érzel majd affinitást magadban, szívesen látunk (a mostanában ugyan döglött, de régebben nagyon is élő...) topikjában. Az összefoglalóban találsz két nagyon-nagyon csak az alapokat bemutató (hiányos és nem is tematikus) videót az offline verzióról, de a legtöbb dolog a webes verzióra is igaz bennük. Egy időben mindent megterveztem magamnak, mielőtt belefogtam volna a tényleges munkába, aztán lett három gyerekem...
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz
j.bravo #90628 üzenetére
SketchUp, de az asztalos rajzolta.
Könyvünk van, a szoba közepén meg egy marha nagy fenyő deszka csupaszon hülyén nézett volna ki. Pont kiadta a magasdága. A falnál lévő pad háttámlája meg lett nyújtva hátra, hogy kényelmesebb legyen az asszonyt átkarolni. A könyves rész pár centit lett toldva, hogy a könyvek két sorban is elférjenek.A legmagasabb elemnek nem kell kihúzhatónak lennie, akár állva elférnél a helyén. Sima nyíló ajtó (push-open), mögötte valamilyen korpusz, vagy csak fele széles polc, a másik felén fregoli, kis létra, stb.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
j.bravo
addikt
válasz
macilaci78 #90626 üzenetére
Köszi a tervet, így máris minden
máshogyvilágosA tervet milyen programban rajzoltad? (sketch up? Egyszer már nekifutottam de abbamaradt az ismerkedés vele)
Elsőre a szövegből azt hittem hogy "pálcika" lábak vannak (szokásos székláb vastagsággal, akár 40x40mm már elég lehet ha középen is van). Mondjuk azt is hittem hogy hosszában kihúzható a fiók a pad alólNyilván mert a saját feladat miatt arra van ráállva az agyam.
A könyvespolc integrálása szerintem zseniális!
Nem számoltam még anyagszükségletet ill vetettem össze a készletekkel; érzésre van elegendő lap a megvezetést megoldandó a teljes függőleges elválasztólapokra is; bár ezt elsőre meg akartam úszni, és csak alul és/vagy felül megvezetni. Mondjuk
macerátmunkát tekintve az sem, vagy nem sokkal kevesebb, végülis.Görgőt illetőleg fixben gondolkodtam, az már az elején világos volt, a sínes megoldáshoz is az van a legközelebb. Van pedig otthon masszív önbeálló kerék, el se kéne menni vásárolni, de nagy is, önbeálló is, szóval marad még a polcon. Amit linkeltél korábban, az tök jónak tűnik.
#90627 Z_A_P: az is egy lehetőség, persze, de nincs az a rengeteg hely, és elég mély lenne a szerkezet ahhoz hogy ne legyen kényelmes ki-be pakolni, hacsak sílécekről lenne szó, ráadásul előtte van az ebédlőasztal is (ami persze odébb rakható amikor kell).
[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
j.bravo #90625 üzenetére
Igen. A 180 cm széles pad robosztus, 40 mm vastag fenyő a seggem alatt, a háttámla és a lábak. Láb a két szélén és egy középen is. A láb is teli anyag.
Mikor megkaptam a belméretet, kipróbáltam, mi hogy fér el.
Terven így nézett ki. Költözés előtti állapot: [kép] [kép] [kép] [kép]
A falra tolt pad háttámla rövidebb, így a fiók is. A szoba felőli háttámla mélyebb, egy polc vízszintesen és kis alakú regényekkel telerakva.Neked az lenne az egyszerű, ha magas korpuszokat tennél be, amik saját görgőn gurulnak. Az önbeálló görgő kint praktikus, de bent, főleg ha meg van vezetve, csak a nyűg van vele. Betolod az egyik irányba, kifelé húzva meg akar fordulni és megvezeti a korpusz belső részét.
Megteheted, hogy a kihúzható korpuszt bepolcozod, vagy mándlirudat teszel be, esetleg fiókokat szerelsz be. Ha a méret megengedni, pakolhatod két oldalról is középen elválasztva. Pinterest-en rengeteg ilyen projektet látni.A görgő amit linkeltem, világos palásttal rendelkezik. A hálószobai ágyneműtartón is ilyen van, tologatom jobbra-balra is nagyritkán, amikor az ágy alatt takarítok. Se a kőris, se a bükk lakkos parkettán nem hagyott nyomot. A pad alatti sem. Bútormozgató alkalmatosság fekete gumikereke húzott már csíkot, mondjuk, radírgumival egyszerűen lejött.
-
j.bravo
addikt
válasz
macilaci78 #90622 üzenetére
Köszi! Jól értem, hogy nálad maga a pad lába adja a megvezetést?
Elgondolkodtam a fiókos megoldáson is de ha több kisebb fiókot kellene építeni, hozzá a szekrénnyel vagy kerettel, akkor kb. sose lennék kész és lenne csatatér a terep, annak várható következményével/mellékhatásával. Ha meg egy függőleges szelvény egy nagy böszme fiók lenne, akkor roppant drága lenne a 3 vagy 4 pár kellően nagy és erős sín. Ha egyáltalán találnék elég hosszút. És ugyanúgy kéne valami keretet építeni.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Tangerine #90623 üzenetére
Volt, amikor egy ilyen fiókban voltak az akkori szerszámaim. Villáskulcskészlet, racsnis készletek, akkus csavarozó, flex, fúró, csőfogó, stb. Azért az a 90 kg terhelhetőség nem olyan kevés a linkelt görgőre, de van ugyanabból 165 kg-os is nagyobb átmérővel.
Amit írtam, több évnyi saját tapasztalat napi használatból. Nekem szempont volt, hogy a görgő kicsi (alacsony) legyen, hogy a fiók hasznos mérete minél magasabb legyen.
-
Tangerine
senior tag
válasz
macilaci78 #90622 üzenetére
Azért nehéz szekrény alá én inkább kemény kereket tennék, lehetőleg minél szélesebbet és nagyobb átmérőjűt, hogy könnyen guruljon, és a fugákon is átmenjen..
Vacillálni, vagy nem vacillálni, ez itt a kérdés, vagy mégse?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
j.bravo #90621 üzenetére
Én puha görgőket vettem, amik nem karcolják a parkettát és nem kopog a kövön. Az étkezőgarnitúra alatt nagy méretű kihúzható fiókok vannak, 333*333 mm padlólap fugával. Nem azt mondom, hogy hangtalan, de egyértelműen csendesebb, mint egy kopogós kerék a parkettán.
Érdemes lesz valamit kitalálnod, ami a kihúzható korpuszokat oldalirányban megvezeti, hogy szépen álljanak a frontok. Nálam a 180 cm széles pad alatt 2 fiók van, van kb 0,5 cm luft mellettük összesen és a fiókfront a pad lábai közé zár.
-
j.bravo
addikt
Skacok, adott egy lépcső alatti terület, ami (függönnyel eltakarva) eddig is tárolásra volt használva, de némiképp esetlegesen és nem túl jó hatásfokkal.
Gondoltam építek valami fiók módjára kihúzható szekrényekből álló valamit, nagyjából ilyesmit csak nem ennyire fancy módon. Sima bútorlap lenne az eleje, pl.
Van egy csomó 19mm bútorlap relatíve nagy lapokban,kvázi hulladékbólitthon fellelt anyagokból raknám össze.Gondoltam hogy nem szívatom magam böszme nagy teherbírású fióksínekkel , hanem simán kerekekre tenném (mint sok esetben az ágy alatti ágyneműtartók vannak), így takarításhoz is ki lehetne gurítani elemenként az egészet. Mondjuk 3, esetleg 4, eltérő magasságú "zsúrkocsit" csinálnék.
Mit gondoltok, járható ez az út? Vagy ezzel az építés helyett a használatkor szívatnám meg magam?
Padlócsempe a talaj, 30x30-as sztenderd méret. Van fuga is, nyilván. (ebben vizionálok esetleges problémát)
A lépcső szélessége, ergo a zsúrkocsik mélysége max. 110cm, a leendő kocsik össz szélessége 190cm, a legmagasabb magassága max. 158 cm.(ja, az állólámpa projekt egyelőre ismét parkolópályára került)[ Szerkesztve ]
-
RandomName
senior tag
-
-igu-
addikt
válasz
RandomName #90614 üzenetére
Az en tippem nem zarja ki a te gyakorlati felhasznalasi peldadat, csak epp altalanosabb, es nem annyira celeszkoz.
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Gaborkik
tag
válasz
Tothg86 #90613 üzenetére
Google alapján géppuska szögbeállító tartozéka
-
RandomName
senior tag
válasz
Tothg86 #90613 üzenetére
Lefolyócső épületen belül 1 százalék eséssel van, kültéri gödörben meg 3 ezrelék az esése.
De amúgy ott volt a "szerintem"a hozzászólásomban.
Simán lehet, hogy -igu- hozzászólása a nyerő.Annyi biztos, hogy aminek V bevágás van az alján, az forgástestre van kitalálva. (Cső, kúp)
[ Szerkesztve ]
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016) Sose fulld trollba a kretént.
-
Tothg86
tag
válasz
RandomName #90612 üzenetére
Lehet.
Nekem az ebben a fura, hogy nagyon precízen lehet a szöget állítani rajta, mint ahogy egy tolómérő méri a tört millimétereket.
Amire (cső) ráfekteted, annak a szögét méred meg a vízszinteshez képest? Vegulis lehet.
Menő kis cucc. Kicsit megtakarítom, aztán elrakomKöszi-igu- !
[ Szerkesztve ]
-
RandomName
senior tag
válasz
Tothg86 #90611 üzenetére
Szerintem egyfajta csővízmérték.
Pl szennyvíz csövet nem vízszintesen kell fektetni, hanem lejtéssel. A tekerővel állítod be gyakorlatilag a szöget a vízszinteshez képest. Hasonlót már láttam, de ez Bentley ahhoz képest."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016) Sose fulld trollba a kretént.
-
Tothg86
tag
válasz
RandomName #90610 üzenetére
Van az aljában végig egy V alakú nút.
-
RandomName
senior tag
-
-igu-
addikt
válasz
Tothg86 #90608 üzenetére
dolesmero (inclinometer): lerakod valami feluletre, es addig allitgatod, amig a vizszint be nem all, a skalan meg leolvasod, mennyit tekertel rajta
valami ilyesmi, csak nem ennyire kifinomult kivitelben
[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Tothg86
tag
Urak, mi lehet ez?
a jobb oldali rész tetején egy vízmérték van, a tekerő pedig a dőlésszögét állítja a vízmérték résznek
Örököltem pár dolgot, nagy metallurg volt az előző gazdája
-
6030D
őstag
válasz
RandomName #90605 üzenetére
Itt egy másikról tapasztalat. [link] Akkor jó, ha csak vödörből tudsz mosni, de ilyen nyomást egy befogott slag is tud.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
lemmy71
őstag
válasz
RandomName #90605 üzenetére
"... megírom a tapasztalataim..."
👍
-
RandomName
senior tag
válasz
lemmy71 #90447 üzenetére
Most rendeltem egy ilyet, akku nélkül, mert vannak Makita akkuk itthon...
https://vi.aliexpress.com/item/1005006642464385.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.21ef1802fLCJbG&gatewayAdapt=glo2vnm
Elvben 11 nap múlva érkezik, és megírom a tapasztalataim..."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016) Sose fulld trollba a kretént.
-
PitLee
őstag
válasz
pruzsi #90602 üzenetére
Amit a képet beszúrtál az maga a hőmérséklet érzékelő, ha fel vannak címkézve a vezetékek akkor oda kell rögzíteni valahogy a megfelelő helyre és mutatja annak hőmérsékletét.
Pl cpu érzékelőjét érdemes úgy elhelyezni, hogy a ventilátor légárama ne befolyásolja a mérést, a kétoldalas ragasztó nálam anno sajna nem vált be, mert lejött, de azóta lehet van jobb vagy valami hajcsipesz szerűség, kicsi szoritó, támasztó pecekkel..passz.
A legvégén az a kicsi légypiszok a mérőfej. -
pjen
félisten
válasz
imibogyo #90599 üzenetére
Ilyen terhelésen a frekiváltó már elég sok hőt termel, amihez a bordán kívűl esetleg venti is kell. Hogy mennyire bírja a csúcs áramokat, azt csak a próba dönti el. Viszont nagy előnye, hogy a motor a névleges fordulat szám felett is használható. Melóhelyen sokszor mentek 60-65Hz is.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Videó stream letöltése
- Házimozi haladó szinten
- Formula-1
- BestBuy topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest