Hirdetés
-
Bemutatkozott az Oura okosgyűrűjének új generációja
ma Az Oura már a negyedik generációnál tart okosgyűrű témakörben, az eddigi erőfeszítéseik EISA díjat is hoztak a gyártónak.
-
Mozgásban az A Quiet Place: The Road Ahead
gp A PC-re és konzolokra érkező játék a hónap közepén debütál.
-
Digitális Állampolgárság Program
lo Talán láttátok utcán a hatalmas "legyél te is digitális állampolgár" reklámokat. Ugyanis született egy...
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
nagyúr
válasz KBL001 #135201 üzenetére
Ez egy Cat4-es eszköz, a 4G eszközök legalja kategóriája. Nem is tudja az összes hazai 4G frekvenciát kezelni, amit tud, abból is csak egyetlen egyet. Nem csodálkozom ezek után a mérési eredményeiden, egy 5 évvel ezelőtti kínai középkategóriás telefon is ezt lenyomja.
-
KBL001
tag
válasz 4Grider #135203 üzenetére
És azin se csodálkozol,hogy ugyan ez az eszköz,ugyan ilyen multisim-mel Fót külterületi részén B3-on simán hozza a 70-et,mint miminum,de inkább 90 úgy,hogy a torony bőven nem 1 km-re van,mint Zuglóban,ahol a B3 konkrétan halott?
Én úgy gondolom nem a legalja eszközömben van a hiba. De nyilvám egyszerűbb ledegradálni a hardware-t.
Ha Mikrotik lenne mondjuk éx az csinálná ezt,az is a legalja lenne?És miért is ne tudná kezelni az összes magyart?
Az lehet,hogy egszerre 1re tud felkapcsolódni,ezt.elismerem. De manuális beállításnál ki lehet választani,melyiket akarja az ember.[ Szerkesztve ]
-
csernak75
senior tag
válasz KBL001 #135210 üzenetére
Szia. Azért nem tudja kezelni az összes magyart mert a gyártó oldalán fent van mit tud. És a B28 at nem ismeri.
És manapság azért nem jó az ilyen eszköz mert vidéken egy allig terhelt helyen kijöhet B3 ból 50-100 Mbps, de zuglóban gondolom van B1-B3-B20-B28 pl. és ezek külön külön adnak neked 20-20-10-10 Mbps-ot a terheltség miatt. Míg ha van egy komoly eszközöd ami össze fogja őket szintén lehetne 40-80 Mbps-od is.
-
Masato
tag
válasz KBL001 #135213 üzenetére
Ma már a B818-ast ajánlanám minimum, ha meg jó áron beszerezhető, akkor az 5G-s utódját, a CPE Pro 2-t. Ha jól emlékszem, a Mikrotik cuccok is megállnak Cat6-nál, ami nem túl rózsás. A B818 viszont Cat19. Az elméleti maximum sebességekről összefoglaló táblázat itt.
Persze ahhoz, hogy az eszköz felkapcsoljon a max modulációra, ami lehetővé teszi a nagy sebességet, nagyon jó jel-zaj arány kell. Ha eleve gyenge a térerő, akkor nem lesz sokkal gyorsabb. Problémát jelenthet pl. egy modern, fémgőzölt thermo ablak is, így külső antenna használata indokolt lehet. További lassító tényező még az is lehet, hogy a környékeden nincs optikai uplinkje a bázisoknak.
Ezekhez a Huawei modemekhez létezik szoftver is, amivel pl. ki tudod kapcsolni az alacsonyabb frekis sávokat (B8, B20, B28) annak reményében, hogy a magasabbak (B1, B3, B7) nagyobb sebességet produkának a környékeden. Az egyik pl. innen letölthető.
-
KBL001
tag
válasz 4Grider #135214 üzenetére
Tudnék vemmi MR600-at is,az CAT6 a leírás alapján,de mi a garancia arra,hogy az jobb lesz?
De pl milyen routert lenne érdemes venni?
Más okból adodóan a 1 fő sim + 2 multisim jobban megéri nekünk,mint a vezetékes net,mivel az csak az egyik helyen lehetne,a másik kettő teljesen külterület.
Ha stabilan kijönne a 60-70,nekem elég lenne. Játekhoz és streamhez elég bőven. -
KBL001
tag
válasz Masato #135215 üzenetére
Uhh,a B818 még csak-csak,de a másik horror áron van. Ennyit nekem nem ér 🙂
A térerő az jó (100%),sőt a többi érték is jó,egyedül pont a jel-zaj az,ami nagyon gyengusz.
Ehhez lehetne külső antennázni gondolom,de kéne vmi szaki,aki a tarsasház tetején állva beméri nekem,hogy merre kell beállítani és egyáltalán lenne e javuás. -
csernak75
senior tag
-
Bl.Gyo.
őstag
-
KBL001
tag
válasz Bl.Gyo. #135220 üzenetére
Láttam most ott ilyet. Függetlennek írta,de ott a fénykép,hogy yettel szerződés.
Vagy ez mindegy? Függetlenkén árulják a szolgaltatók a routereket?
Bármi belerakható?Illetve kérdés,hogy a gyenge SINR értékemen ezáltal javulna e ezzel?
Amúgy ez a B818 több sávot használ egyszerre? Mert a nekem adott válaszokból az derül ki,hogy ez a kulcs.
-
4Grider
nagyúr
válasz KBL001 #135219 üzenetére
Az 5G-s eszközöket azért javasolják, mert azok tudják összefogni a legtöbb 4G frekvenciát, mivel sokkal fejlettebb modemekkel rendelkeznek, mint a 4G eszközök (ezért is drágábbak). Tehát 5G eszközökkel lehet kihozni a maximumot a 4G hálózatokból. A mobilnet erősen osztott erőforrás, ott az nyer, aki komolyabb eszközökkel támad. 1-2 frekvencia összefogása 4G-n ma már sok helyütt kevés és ahogy évről-évre egyre nő az adatforgalom, úgy egyre több helyütt leszel 1-2 frekvenciasáv használatával hátrányban.
-
csernak75
senior tag
válasz KBL001 #135221 üzenetére
Igen az utóbbi 2-3 évben már a routerek mindenképpen függetlenek.
Az SINR érték az próba szerencse lehet fél métert odébb teszed és sokat változik.
Igen a B818 akár 4 db sávot is össze tud fogni, annyi a "hátránya" egy 5G routerhez képest hogy a B20-B28 (tehát alacsony) 4G sávokból nem tud többet össze fogni. De ez nem sok hátrány mivel akár egy B1+B3+B20 kombó már egész jó lehet. Ha van B7 is esetleg akkor meg 200Mbps+ is lehet. -
Masato
tag
válasz KBL001 #135224 üzenetére
A probléma ezekkel a TP-Link kotványokkal (sorry), hogy bennük van egy Linux router, majd arra van ratákolva egy Androidos modem. Mindkettő firmware-e külön frissíthető. Nekem ez több sebből vérzik, senkinek nem ajánlanám.
Itt, a hwaprón van eladó B818. A Yettelesek emlékeim szerint függetlenek, de javítsatok ki, ha nem úgy lenne.
-
kchris78
veterán
válasz domper2015 #135230 üzenetére
ezek biztosan fizetos sms gatewayek, a megrendelo kinyomozhatatlan lesz.
-
Soldika30
tag
Sziasztok vettem egy Huawei B 535-232A -t mivel külterületen lakom ide nem jön szolgáltatató. Az eddig bérelt eszköz egy cégtől Max 30 MB/ sec -et tudott méreg drágán, ez az eszköz egy kültéri antennával a tetőn, sokszor 160MB/sec et is mér.. de van egy apró gondom vele észre vettem hogy néha megszakad a kapcsolat ,viszont hamar helyre ál.. erre szokták azt mondani hogy eldobja a jelet? Nem értek hozzá.. a helyzet a következő a ház tetőn egy kültéri antenna a padláson egy kötődobozba a routert és onnan jön le UTP vel egy lenti routerbe a jel Tplink Ac1200 ezt a megoldás azért maradt mert eléggé sok wifis kamera van ,és nem akartam az összeset újra programozni az új router re..
Van esetleg valakinek ötlete miért dobálhatja el a jelet néha?Radeon RX 580 8GB TripleX Edition
-
sajtos365
tag
válasz Soldika30 #135232 üzenetére
Próbáld meg a routerben a bérleti időt beállítani.
Például a switcheken a portokhoz általában megadható, hogy mennyi idő után legyen inaktív egy eszköz, mielőtt a switch lezárja vagy kikapcsolja a portot. Ez a beállítás néha "Port bérleti idő", "Port Timeout" vagy "Port Inactivity Timeout" néven szerepelhet. A beállítás lehetővé teszi a felhasználónak, hogy meghatározza a kívánt bérleti időt. -
rin33
senior tag
Ott ahol fejlesztés volt és lett B28 és B1 majd lett N28 5G vajon miért nincs N1 5G?
-
sajtos365
tag
válasz domper2015 #135237 üzenetére
Szerintem Columbo kutyája már az örök vadász mezőkön van.
-
csaszi75
senior tag
válasz KBL001 #135243 üzenetére
Nem problémás a WIFI a B818-on sem.
A probléma az, hogy a B818 a padláson van, lent a házban pedig van egy másik eszköz, ami a B818-ról él.. Gondolom vezetéken.
A másik eszközt használja minden lent a házban..
De ha a fenti B818-ra ráakadnak az eszközök, ami esetleg még valami dobozban is van benne, akkor nagy az esélye, hogy a padláson lévő B818-ról leszakadnak az eszközök/megáll a net/leárnyékolódik, s ez "internet megszakadásokhoz" vezethet.. -
bociusz
aktív tag
Megjelent egy halom Standalone 5G torony Cellmapperen.
Nem tudom, hogy ez még mindig a zárt bétateszt-e, engem egyelőre nem enged fel rá a hálózat.
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Asszociációs játék. :)
- ASUS routerek
- Egyre ígéretesebb a Galaxy A56
- PlayStation 5
- Futás, futópályák
- Synology NAS
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Onyx Boox Note Air 3 C - olvasnak-e az androidok színes oldalakat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen