Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Az eddigieknél részletesebb videón a Samsung harmonikamobilja
- Magisk
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Olyan lesz a Google Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
agszabv
csendes tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Internet ping rendben 4ms/650mbIt.
Volt egy másik RTX5060 videokártyám kicseréltem, de azzal is ugyan ez a probléma.
Mi lehet a baj AMD rendszerrel kapcsolatos? (Ezzel a videokártyával az Intel 265k rendszerem hiba nélkül fut.)
Cseréljem ki a DDR5 memóriákat? (nagyon nincsen kedvem szétszedni....) -
mancer7151
tag
válasz
Csorbi
üzenetére
Ez is lehet de más lesz ott a baj pl ram freki nincs belőve rendesen...
Nade, hogy a Re-Bar megy-e rendesen pedig gpu-z -ben ellenőrizhető miután belőtted:

DDR5ön annak röhögve mennie kéne, A REBAR ad pluszt de nem ekkorát.
Szerk: átnézném a biost miket ir ki mindenre ami be van épitve és az stimmel-e, bios frissitve driverek stb. Valami ott neked nem stimmel.
-
V.Milán
aktív tag
Sziasztok, RAM topikba is bedobtam a kérdést, de ha esetleg nem az lenne:
X99 mini workstation gányolás közben ütköztem kis problémába. Dual e5 2699a v4 hajtja meg, és frissen szereztem 32gb ram stickeket, nyolcat, mert annyi fér (4/CPU, összesen 4 csatorna). Korábban 16-os modulokkal ment 1 cpu-val. A 32-es ramok is mennek 1 cpu-val, de ha elkezdek pakolni a másik mellé is, b7, b9, ba, majd megint b7-en megáll. Ha socket 0-tól elveszem a ram-ot, akkor a többi kód nélkül egyből b7-en áll meg. 2 CPU-t a BIOS és a windows is látja, kezeli, de csak akkor indul, ha socket 1-be egyáltalán nem rakok memóriát.
Population ordert figyeltem; nem slot specifikus, mert ha a channel másik slotjába rakom, ugyanez lesz. CPU-kat cserélgettem, nem változtatott, ahogy 1stick/CPU-val sem indult. CMOS reset volt, BIOSt is visszaállítottam, meg gyűrtem kicsit ilyen olyan beállításokat, hátha...
a ram: 32gb 2Rx4 PC4-2400T-RA1-11-MC0
Ha esetleg valakinek van tippje, hogy mit próbáljak még ki, örömmel fogadom
-
agszabv
csendes tag
Kérem segítségetek. A gyereknek csináltam egy gépet CPU AM5//7500f; DDR5 32 Gbyte; Nvidia 5060
A fortnite játszhatatlan akármit csinálok. 10 másodpercig megy utána 2 másodpercre lefagy minden aztán megint 10 másdpercig normális aztán megint 2 sec semmi. Drivereket cseréltem, nem melegszik semmi, stress teszteket bírja a gép, több felbontás és részletességet is probáltam, a net ping 4ms // 650Mbit.
Ötlet? -
Csorbi
addikt
válasz
Tukolp
üzenetére
Mondjuk a Re-Size BAR Supportnak és az Above 4G Decodingnak már legalább 4-5 éve default bekapcsolva kell(ene) lennie, pl. az Intel ARC VGA-nál is kvázi alapkövetelmény. Az alaplapok BIOS-ában is már jó ideje default enabled beállítás, vagy az újabb BIOS frissítések teszik azzá.
Milyen lapod van, mikori BIOS-szal? -
Tukolp
aktív tag
válasz
Tukolp
üzenetére
Na sikerült megoldani, leírom ide ha esetleg valakinek hasonló baja lenne:
"
Csak azért hagyom itt a megoldásomat, mert ugyanaz a problémám volt. Akadozás és lag. Lehetetlen játszani.
Menj a BIOS-ba, és engedélyezd a Re-Size BAR-t.
Lépések: Lépj be a BIOS-ba: Kapcsold be a számítógépedet, és ismételten nyomd meg a Delete vagy F2 gombot (vagy ahogy az alaplapod gyártója előírja) a BIOS beállítások eléréséhez.
Váltás a speciális módra: Ha az alaplapod alapértelmezés szerint az EZ módban indul, válts speciális módra, gyakran az F7 megnyomásával.
Navigálj a PCI alrendszer beállításaihoz: Menj az "Advanced" fülre, és keresd meg a "PCI Subsystem Settings" almenüt.
Engedélyezd az Above 4G Decoding-ot: Állítsd az "Above 4G Decoding" beállítást "Enabled"-re.
Engedélyezd a Re-Size BAR Support-ot: Állítsd a "Re-Size BAR Support" opciót "Auto" vagy "Enabled" értékre.
Mentés és kilépés: Nyomd meg az Esc-et, hogy visszatérj a fő Advanced menübe, navigálj a "Boot" fülre, és mentsd a változtatásokat, mielőtt kilépsz a BIOS-ból.
Aztán nézd meg az Adrenaline-ben, hogy az SAM (AMD Smart Access Memory) aktiválva van-e.
Megoldotta a problémámat.
A specifikációim:
CPU: 5800x3d
GPU: 9070 XT
RAM: 32GB "Üdv,
-
Tukolp
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy XFX RX 9070 XT-t és újraraktam a Windowst (előtte RTX 2060 volt, hibátlanul működött). Azóta BF2042-ben kb. 10 másodpercenként mikrofagyás jelentkezik – nemcsak a játék, hanem az egész rendszer belaggol rövid időre.
Más játékoknál eddig nem tapasztaltam ilyet, 3DMark tesztek rendben, hőmérsékletek és teljesítmény is normális. BIOS-ban és Windowsban már próbáltam pár beállítást (pl. hardware accelerated GPU scheduling ki/be), de semmi változás.
Win : 11 pro
Cpu : Amd 5700X
Ram : 32 GB
A játék m.2 ssdről futTalálkozott már valaki hasonlóval RX 9070 XT-vel?
Ötlet, mi okozhatja, vagy mit érdemes még megnézni?
Köszi előre is a segítséget! -
csika
tag
Köszönöm a gyors válaszod és hogy próbálsz segíteni.
Az alaplap típusa: Gigabyte MA770T-UD3PHa jól emlékszem ezen valóban AWARD BIOS van.
A billentyűzet pedig még a régi, kör alakú, lila színű csatlakozó :-).
Próbáltam úgy is, hogy lehúzom, de úgy sem megy.
Ezen kívül most csak vezeték nélküli USB stickes vezeték nélküli billentyűzetem van itthon. -
csika
tag
Sziasztok!
Egy kicsit szokatlan lesz a hozzászólás, de talán ehhez a topichoz illik legjobban, újat nem akartam nyitni miatta.Adott egy régi gép, amit nem használtam már másfél éve.
Amikor el akarom indítani nem indul sajnos, 3 hosszú csipogás fogad (VGA hiba?).
Nem mai a vas (AMD Phenom II X4 processor), de minőségi alkatrészekből van összerakva (Chieftec nagy torony, Enermax táp, csendes böhöm nagy procihűtő).
A szándékom az volt vele, hogy elajándékozom valakinek aki nem engedheti meg magának és szüksége lenne egy gépre. Netezni, office alkalmazásokhoz bőven elég. Van hozzá monitor is.
Így hogy nem indul a gép, nem igazán jó ajándék.
Nekem sem kedvem, sem időm nincs már foglalkozni vele.
Van köztetek olyan aki (lehetőség szerint egy jó ügyért) feltámasztaná?
Mit javasoltok, mit tegyek vele?
Köszönöm a segítségetek. -
blupatrik
csendes tag
válasz
blupatrik
üzenetére
Szerk.: Holnap haver tudná tesztelni a saját gépében, viszont azt úgy lehetne hogy a 12vhpwr csatit nem egy az egyben a tápjába hanem a videokártya átalakítójával ami 3x 6+2 pines, de neki csak 2x6+2 pines kábelje van. Így működne a videokártya? Vagy esetleg az ő régebbi seasonic tápjába jó ötlet bedugni az én montech tápomhoz való 6+2 pines kábelt hogy meglegyen mind a 3 ág a 12vhpwr-nek?
-
blupatrik
csendes tag
Sziasztok
Egy új ssd-re telepítettem a rendszert, a régi rendszer ssd helyére került be.
Először tök jól ment, de valamit a régi ssd-n felejtettem ezért visszaraktam a régi ssd-t, lementettem, vissza megint az új, és ez után már nem képet a videokártyáról.
Azt csinálja hogy nincs kép, de ha rádugom az alaplapira a kábelt akkor már fut a windows, szóval felállt a rendszer csak nem adott képet a videokártya.RTX 5080 a videokártya. A ledek világítanak rajta. Próbáltam azt hogy a 12 vhpwr kábelt lehúztam és visszadugtam, semmi változás.
Feladatkezelő intel hd graphics-t ír, nem írja sehol az 5080-at, hol tudnám megnézni egyáltalán felismeri-e?
A bios-ban initial display output az a PCIe 1 slot van beállítva, internal graphics engedélyezve, bár ezekhez nem is nyúltam nyilván. -
Sawyer7733
kezdő
Na úgy néz ki megoldódott a probléma. Ahogy keresgettem neten, találtam youtube-on egy videót [link] és a k*rva életbe, hogy egy ilyen szar hogy megbolondítja a teljes gépet.
Történt ugyanis, hogy egy vadiúj AIO hűtőt dugtam rá az alaplapra (mert eladáshoz fotózgattam, hogy működik) a meglévő AIO mellé és egyszerre két RGB header volt (nekem a mostani hűtőmön is van rgb csík a cpu blokkon és a másik hűtőn meg egy konkrét kijelző volt, Rog Ryujin 360 argb extreme) és a videó tanulsága szerint valahol itt van a kutya elásva.
Kihúztam az rgb csatit az alaplapból, újraindulás nélkül ment a gép, de a biztonság kedvéért egy Armoury Crate újratelepítés volt, ami kezeli nekem az rgb cuccokat (bill, egér és a cpu hűtő).
Szóval teljesen feleslegesen vettem egy tápot
, ha valakit érdekel majd (hardveraprón), 1x ment vele a gép fél órát
(BE QUIET! Pure Power 12 1000W) -
válasz
Sawyer7733
üzenetére
Próbáld meg a ramokat alacsonyabb frekvencián járatni.
-
parandroid
félisten
válasz
Sawyer7733
üzenetére
Innét nemigen marad más, mint egyesével tesztelni az alkatrészeket. Sajnos muszáj lesz cserélgetni, másképp ezt em fogod tudni kideríteni.
p
-
Sawyer7733
kezdő
válasz
Grave_444
üzenetére
Megpróbálom valahogy valakivel kiiratni pendrivera, mert megjött az új tápom és ezzel is ugyanazt csinálja
Vga nélkül és azzal is ugyanaz a helyzet, egy rammal is (mindkét modullal próbáltam az A2 slotban). Már kivettem a procit is kínomban nincs-e megégve esetleg, semmit nem látok rajta, se a foglalaton. Most direkt a biosban maradtam, nem bootoltam a windowst és még a biosból is újraindul

Cpu voltage 1.028 körül volt, hőfok 40-50 fok közt. Alaplapon a Q-Code kijelzőn nem mutat hibát, meg a Q-ledek sem.
Totál tanácstalan vagyok
-
KROK640
nagyúr
válasz
Directors
üzenetére
Fuh, egyszer huszonéve velem is megesett ez. Viszont én nem voltam ilyen szerencsés, mert nekem egy 128MB-os DDR RAM modul és az alaplap (Abit BD7) sajnos elfüstölt. Az 512MB-os 333-as modul és a többi hardver szerencsére megúszta, de emlékszem, hogy ez "remek" apropó volt arra, hogy átváltsak az 1700-as Wilamette Celeronról, Athlon XP-re. Ami jó vétel volt, egyből ment 1700+ @ 2800+ -on, 2006-ra már 1466@2669MHZ-en ment a proci napira! (ez 82% tuning).
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Sawyer7733
üzenetére
Írj ki pendrivera egy winpe-t vagy live linuxot és bootold be, hagyd úgy és nézd meg úgy mit csinál. Ehhez nem kell semmi csak táp, alaplap, proci és egy modul ram.
-
Sawyer7733
kezdő
válasz
Grave_444
üzenetére
Igen A2-B2. A hőfokok normálisak mert azt néztem legelőször, vga is, proci is, még a ramok is.
Egyébként egy BeQuiet Silent Base 802 házban van a táp, alul teljesen mesh plusz az elülső ventik közül a legalsó pont befúj abba a "csatornába" amiben a táp van, de múltkor amit írtam hsz-t, ott ki volt véve a táp hogy tudjam csekkolgatni.
Kipróbáltam most egy rammal, vga és hdd nélkül, de ugyanaz a hiba.
Plusz win eseménynaplóban folyamat Kernel kritikus hiba van : "a rendszer úgy indult újra hogy előtte nem állt le megfelelően "
-
Directors
senior tag
Köszönöm a segítségeteket!
Elég "tré" hiba volt.
Nem volt rendesen bele nyomva az egyik memória a foglalatba.
Azóta nem csinálta. Remélem marad is így. -
Directors
senior tag
Sziasztok!
Mikor elindítom a számítógépet akkor 3 rövid sípolás után kezd el működni.
Előtte nem csinálta ezt.
Annyit kiderítettem hogy valami a ram baja van.
Mit tanácsoltok, mit lenne érdemes átnézni ?
A ramokat egyébként végig teszteltem különböző programokkal és egyik sem dobott hibát.
[kép] [kép]A konfig pedig a következő.
ASRock B450M Pro4-F
AMD Ryzen 5 1600, 3228 MHz
NVIDIA GeForce GTX 1650 SUPER
Memória ha minden igaz akkor 2db g skill f4 3000c16s 8gisb.
TOSHIBA HDWD110 (Y9G3LP6FS)
WDC WD10EZEX-00BN5A0
Samsung SSD 980 500GB
TOSHIBA HDWD110 (Y81N9ZHFS)
Hexa+ 500W -
Grave_444
nagyúr
válasz
Sawyer7733
üzenetére
Szedd szét és ne a házba építve próbáld indítani csak az SSD-vel.
Egy ram modullal is nézd meg. A2-B2 igaz? Proci, kártya sem melegszik? -
Csorbi
addikt
válasz
Sawyer7733
üzenetére
Táp venti megy terhelésen?
-
Sawyer7733
kezdő
Sziasztok!
A gépem crashelt játék közben, aztán azóta random újraindul. Sőt egyre sűrűbben indul újra, van hogy a biosig sem jut el mert megint restart, aztán már másodpercenként próbálna indulni, sőt a bekapcsoló gombra sem reagált aztán. Táp melegedésre gyanakszom, mert ha pihentettem 10-20 percet akkor bekapcsol a gép és majd csak fél óra múlva indul újra. Terheléstől függetlenül csinálja, hőfokok rendben, próbáltam vga nélkül is és hdd nélkül is.... de ugyanaz. Rendeltem egy új tápot (max eladom ha nem az a baja), de nincs lehetőségem másik gépbe rakni a tápom, meg így alkatrészeket cserélgetni.
7800x3d
7900xtx nitro+
Rog strix x670e-e
2x16gb ddr5 kingston 6000Mhz
1tb kingston m.2 ssd
3tb seagate hdd
Be quiet straight power 11 1200w platinum -
Csorbi
addikt
válasz
Askformore
üzenetére
Ezekkel próbálnék meg szórakozni, illetve megnézném mit csinál 100%-os szövegméretezésen is (átállítás után restart kell!)

-
Csorbi
addikt
válasz
Askformore
üzenetére
Csatlakozás/kábelezés módja? Eszközkezelő milyen monitort mutat?
Szövegméretezés mekkora? -
Askformore
senior tag
Üdv, mióta lecseréltem a FHD monitoromat 1440p-re, azóta gyakran előfordulnak méretezési hibák az ablakoknál, ami azt jelenti, hogy nem teszi ki teljes képernyőre az ablakot csak másodjára, illetve a steam és a gog is a lenti képen látható fekete képernyőt szokta produkálni. Olyan, mintha nem jól kezelné a windows 11 a új felbontást. Van tippje valakinek mit tudnék tenni, vagy csak a windows reinstall segíthet? Köszönöm!
-
Cingi1979
tag
válasz
RVR400
üzenetére
Bocsáss meg a tudatlanságomért
Én úgy értettem mint mikor az X99 elindul és számokat betűket mutat. Mert ilyen nincs. Annyit kideritettem sárga piros lámpa van ezek jelzik pld most szerintem azt hogy memória probléma mert világít a sárga . Még annyit hogy ma vettem elő a lapot és valóban nem tájékozódtak maximálisan ez ügyben kapcsolatba. Az a furcsa hogy látszólag sikeres bios frissítés után nem indul. Még annyit hogy 6 modul volt ami összesen 32 gb . A bios és a Windows csak 12 gb látott. A CPU Z és az Aida a valódi 32 látta . -
Cingi1979
tag
válasz
Csorbi
üzenetére
Nincs post LED . EZ Flash elindult alul a csík végigfutott. Megjelent egy kicsi ablak angol szöveg hogy frissítés kész indítok e. Ennyi volt. Nagyon úgy fest hogy nincs alaplapi USB flash opció . A lapot régen vettem ma raktam össze . Teszteltem Aida minden oké volt. Néztem a bios láttam hogy régi , gondoltam frissitem . És lefeküdt a lap
-
Cingi1979
tag
Sziasztok! Asus X299 TUFF Mark 2 EZ Flash után nem indul a gép. Bios elemet kivettem de semmi változás. A bios frissítés rendben lefutott kért egy újraindítást és csak a hűtő ventillátor forog. A bios az első kiadás volt és azt frissítettem a legújabbra. Valaki tudna segíteni nekem? Csináltam jó néhány bios frissítést de ilyet még nem láttam. A másik gond az hogy fogalmam nincs az alaplapi USB port melyik a flash és milyen gombot kell nyomni ha egyáltalán van mit nyomni. Egy fehér négyzet alakú gomb van hátúl, feltételezem hogy az lehet de semmi nem történik ha benyomom és 3-4 mp múlva elengedem. Előre is köszi a válaszokat!
-
KROK640
nagyúr
válasz
Otto Flick
üzenetére
Huh, jó modern VGA a gép többi részéhez képest.
Amúgy első körben másik VGAval próbálnám meg a dolgot, esetleg egy másik táppal. -
cech19960320
tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
úgy, hogy már minden mást kicseréltem... aztán vettem új gépet, mert az előző amúgy is régi volt, a VGA átkerült és az is produkálja. miután azt is cseréltem, nincs több fagyás.
Azt nem zárom ki, hogy az előző gépen táp vagy alaplap hiba nem volt-e esetleg, ami elkezdte nyírni a VGA-t, mert a régi gép az egyel régebbi VGA-val is produkált driver fagyásokat, de az kis idő múlva magához tért, nem kellett főkapcsolózni. -
CriticalHit
addikt
válasz
cech19960320
üzenetére
Hogy derült ki?
-
cech19960320
tag
válasz
Otto Flick
üzenetére
Szia!
Nekem hasonló problémám volt az előző gépemmel.
a VGA lett a ludas
Minden teszten jó volt, azoknál soha nem halt be, de random igen, hol böngészésnél, hol filmezésnél, hol játéknál -
CriticalHit
addikt
válasz
Otto Flick
üzenetére
A MS Process Monitor megtalálja a hibás dll-eket, amennyiben azok okozzák a hibát.
A BlueScreenView szintén adhat információt hibákról. -
Otto Flick
csendes tag
Sziasztok!
Játék közben le-le fagy a PC, van hogy 1 hétig semmi gond, de átlag napi egyszer előfordul. Játszom és egyszer csak megáll a kép a hang pedig beakad és ilyenkor semmire sem reagál csak a főkapcsoló hosszú megnyomására. Hogy tudnám kideríteni ,hogy mi okozhatja ezt a hibát?
Köszönöm!
Konfig:
ASUS TUF Z390-PLUS GAMING
I9 9900KF BOX
32GB 3000MHz Kingston Predator
COOLERMASTER MasterLiquid ML360R RGB
2TB 860 QVO SSD
500GB SSD
GeForce RTX 5060 Ti 16GB
Be Quiet! Silent Base 801
BE QUIET! Straight Power 11 750W
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Az eddigieknél részletesebb videón a Samsung harmonikamobilja
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Ryzen5 4500/ RTX2060/ 16GB DDR4 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- R5 9600X/MSI PRO B650S-WIFI/32GB DDR5 6500MHz/1TB M.2/4TB HDD/RTX 5070 OC/750W.PLATINUM/ARGB CSODA
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060Ti/3080 +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060ti és 16gb RAM + GARANCIA
- LG 27UN880-B - 27" IPS ERGO - 3840x2160 4K - 60Hz - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync - Mac
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest