Új hozzászólás Aktív témák
-
Shummo
senior tag
Sziasztok. Egy olyan kérdésem lenne hogy jelenleg egy 3.4.3.9L-102_6226cc8 fw fut az R3G-n és szeretném a meglévő IOT eszközöket cam/relék/switch külün subnetre rakni.
pl 192.168.1.0/24 lenne az alap. Míg a 192.168.2.0/24 pedig lenne az IOT subnet.
Kérdésem az lenne mielőtt komolyabban belemerülök, hogy erre ez a router / fw alkalmas-e? Esetleg merre kezdjek kutakodni beállításoknál . köszi -
peby92
csendes tag
Sziasztok!
Családi házba tervezek wifi roamingot beállítani több router között, openwrt oldalán van jó leírás hozzá.
1. Padavan alatt van lehetőség wifi roamingra? (Akár csak routeren belüli 2.4 és 5Ghz között is, de leginkább routerek között érdekelne, 802.11r, 802.11k vagy 802.11v)
2. Ha Padavan támogatja ezek közül valamelyiket, az kompatibilis lesz egy másik openwrts routerrel?
3. Gyanítom hogy előző kérdésekre nem a válasz, így adja magát hogy átkéne térni a padavanról openwrt-re. Erre van valami jó leírás? Próbáltam keresni itt a fórumba is, meg máshol is, de kezdek elveszni hogy mi a járható út. (Padavan->Breed->OpenWrt, vagy Padavan->Gyári->OpenWrt, vagy van direkt Padavan->Openwrt módszer? Kell partíciókat összeolvasztgatni?) -
woodworm
veterán
válasz
kikinda2 #7175 üzenetére
Mondjuk, ha ki is próbálnád, amit itt leírtál, akkor rájönnél, hogy nagyrészt végrehajthatatlan padavan alatt.
Lehet ilyen bő lére eresztve leírni a teendőket, de akkor is csak két műveletből áll beállítani az egészet.
- A LAN fülön a fő router tartományából beállítani egy fix címet.
- Operation mode fülön AP módba kapcsolni.A kollegának nem volt internete e két művelet után. Feleslegesnek találtam bővebben utána menni és lépésenként leellenőriztetni, hogy mi lehet a gond, mert manuálisan beállította és közben továbbadta a routert.
-
kikinda2
tag
Amit szeretnél, az arról szól, hogy a Xiaomi router switch-ként működjön, minden portjára lehessen eszközt csatlakoztatni és a fő szolgáltatói router végezze a feladatokat. Megkértem Grok-ot, írja le neked "szájbarágósan".
Ahhoz, hogy a Padavan firmware-rel rendelkező Xiaomi Mi Router 3G-t (R3G) switch-ként használd az internetszolgáltató routere mögött, és minden porton IP-címeket kapjanak az eszközök, az alábbi lépéseket kell követned. A cél, hogy az R3G router switch módban működjön, vagyis az internetszolgáltató routere (főrouter) kezelje a DHCP-t (IP-cím kiosztást), és az R3G csak a hálózati forgalmat továbbítsa, miközben minden portja (WAN és LAN) használható legyen eszközök csatlakoztatására.
### Lépések a beállításhoz
#### 1. **Kapcsolat előkészítése**
- **Fizikai csatlakoztatás**:
- Csatlakoztasd az internetszolgáltató routerének egyik LAN portját az R3G egyik LAN portjához egy Ethernet-kábellel. **Fontos**: Ne a WAN portot használd az R3G-n, mert switch módban a WAN portot is LAN portként fogjuk használni.
- Csatlakoztasd az R3G tápellátását, és győződj meg róla, hogy a router működik.
- **Belépés az R3G admin felületére**:
- Csatlakozz az R3G-hez Wi-Fi-n vagy egy másik LAN porton keresztül kábellel.
- Nyisd meg a böngésződben az R3G admin felületét, amely a Padavan firmware alatt általában a `192.168.1.1` címen érhető el (ha ezt korábban nem módosítottad). A bejelentkezéshez a felhasználónév általában `root`, a jelszó pedig az, amit a Padavan telepítésekor megadtál.
#### 2. **R3G beállítása switch módban**
A Padavan firmware alatt az R3G-t úgy kell konfigurálni, hogy az internetszolgáltató routere kezelje az IP-cím kiosztást, és az R3G csak switch-ként működjön. Az alábbi beállításokat végezd el:
1. **DHCP kikapcsolása**:
- Lépj be az R3G admin felületén a **System** > **Administration** vagy **Network** > **LAN** menüpontba (a pontos menüpont neve a firmware verziójától függhet).
- Kapcsold ki a **DHCP Server** funkciót. Ez biztosítja, hogy az R3G ne osszon ki IP-címeket, és az internetszolgáltató routere legyen a DHCP szerver, amely minden eszköznek IP-címet ad.
2. **LAN IP-cím beállítása**:
- Az R3G LAN IP-címét állítsd be úgy, hogy az az internetszolgáltató routere által használt IP-tartományban legyen, de ne ütközzön más eszközökkel.
- Példa: Ha az internetszolgáltató routere a `192.168.1.1` címen van, és a DHCP-tartománya pl. `192.168.1.100`-`192.168.1.200`, akkor az R3G-nek adj egy fix IP-címet, pl. `192.168.1.2`.
- Ezt a **Network** > **LAN** menüben tudod beállítani, ahol a **LAN IP Address** mezőben megadhatod az új címet.
- **Fontos**: Az R3G IP-címének kívül kell esnie a főrouter DHCP-tartományán, hogy elkerüld az IP-ütközéseket.
3. **WAN port áthelyezése LAN VLAN-ba**:
- A Padavan firmware lehetővé teszi, hogy a WAN portot a LAN portokhoz hasonlóan használd, így minden port switch-ként működhet.
- Lépj a **Network** > **Switch** vagy **VLAN** menüpontba.
- Állítsd át a WAN portot úgy, hogy a LAN VLAN-hoz tartozzon. Ez általában egy legördülő menüben vagy jelölőnégyzetekkel történhet, ahol a WAN portot a LAN portokkal azonos VLAN-ba helyezed (pl. VLAN 1).
- Ezzel a WAN port is LAN portként fog működni, és az összes portra csatlakoztatott eszközök ugyanabba a hálózatba kerülnek. [link]
4. **Wi-Fi beállítása (opcionális)**:
- Ha az R3G Wi-Fi-jét is használni szeretnéd, állítsd be a Wi-Fi hálózatot a **Wireless** menüben.
- Használhatsz ugyanazt az SSID-t és jelszót, mint az internetszolgáltató routerén, hogy az eszközök automatikusan a jobb jelű hálózathoz csatlakozzanak (ilyenkor ügyelj arra, hogy különböző csatornákat használj a két routeren az interferencia elkerülése érdekében).
- Alternatívaként adhatsz egyedi SSID-t az R3G Wi-Fi-jének, hogy különálló hálózatként működjön, de ugyanazt a LAN-t használja.
5. **Firewall kikapcsolása (opcionális)**:
- Mivel az R3G switch módban működik, a firewall funkciókra nincs szükség. A **System** > **Administration** vagy **Security** menüben kikapcsolhatod a tűzfalat, hogy az R3G ne korlátozza a hálózati forgalmat.
6. **Beállítások mentése és újraindítás**:
- Mentsd el a változtatásokat, és indítsd újra az R3G-t az admin felületen keresztül. Ez biztosítja, hogy az új beállítások érvénybe lépjenek.
#### 3. **Internetszolgáltató routerének beállítása**
Az internetszolgáltató routerén általában nem szükséges különösebb változtatás, mivel ő marad a fő DHCP szerver és az internetkapcsolat kezelője. Az alábbiakat ellenőrizd:
- **DHCP tartomány**: Győződj meg róla, hogy az internetszolgáltató routere elegendő IP-címet tud kiosztani az összes eszköz számára, beleértve az R3G-re csatlakoztatott eszközöket is. Ezt a router admin felületén, a **LAN** vagy **DHCP Settings** menüben ellenőrizheted.
- **LAN portok**: Ellenőrizd, hogy az internetszolgáltató routerének LAN portjai megfelelően működnek, és az R3G-hez csatlakoztatott kábel is stabil kapcsolatot biztosít.
#### 4. **Ellenőrzés**
- **Kapcsolat tesztelése**:
- Csatlakoztass eszközöket az R3G LAN portjaira (beleértve a korábbi WAN portot is) és Wi-Fi-jére.
- Ellenőrizd, hogy minden eszköz kap-e IP-címet az internetszolgáltató routerétől (pl. `192.168.1.x` tartományban).
- Teszteld az internetkapcsolatot az eszközökön (pl. böngészővel vagy ping paranccsal).
- **Hozzáférés az R3G admin felületéhez**:
- Az új IP-címen (pl. `192.168.1.2`) keresztül továbbra Oldalak megtekintése
ra el kell érned az admin felületet. Ellenőrizd, hogy az új IP-cím működik-e.
#### 5. **Hibaelhárítás (ha szükséges)**
- Ha az eszközök nem kapnak IP-címet:
- Ellenőrizd, hogy az R3G DHCP szervere biztosan ki van-e kapcsolva.
- Győződj meg róla, hogy az R3G LAN IP-címe nem ütközik más eszköz IP-címével.
- Ellenőrizd a fizikai kapcsolatokat (kábelek, portok).
- Ha az admin felület nem érhető el az új IP-címen:
- Próbáld meg visszaállítani az R3G-t a gyári beállításokra a **Reset** gombbal, majd végezd el újra a konfigurációt.
- Ellenőrizd, hogy a számítógéped ugyanabban a hálózatban van-e, mint az R3G.
### További megjegyzések
- **Padavan előnyei**: A Padavan firmware lehetővé teszi a WAN port LAN-ként való használatát, ami a gyári firmware-rel nem mindig lehetséges. Emellett részletesebb beállítási lehetőségeket kínál, mint például a VLAN konfiguráció. [link]
- **Alternatívák**: Ha nem akarod switch módban használni az R3G-t, beállíthatod router módban is (külön alhálózattal, pl. `192.168.2.x`), de ebben az esetben az internetszolgáltató routerén port továbbítást (port forwarding) vagy DMZ-t kell beállítanod, hogy az R3G-re csatlakoztatott eszközök is elérjék az internetet. Ez azonban bonyolultabb, és nem biztosítja, hogy minden eszköz ugyanabba a hálózatba kerüljön.
- **Wi-Fi csatornák**: Ha mindkét router Wi-Fi-jét használod, állíts be különböző csatornákat a 2,4 GHz-es és 5 GHz-es sávokon, hogy elkerüld az interferმო�
System: interferenciát (pl. a főrouter 2,4 GHz-es hálózatával azonos SSID-t használ az R3G 5 GHz-es hálózata).
### Összegzés
A fenti lépésekkel az R3G switch-ként működik, és minden portján (WAN és LAN) csatlakoztatott eszközök IP-címet kapnak az internetszolgáltató routerétől. A kulcs a DHCP kikapcsolása, a WAN port LAN VLAN-ba helyezése és az R3G IP-címének megfelelő beállítása. Ha bizonytalan vagy a Padavan firmware beállításával kapcsolatban, a fórumokon található leírások (pl. LOGOUT.hu) hasznosak lehetnek, de a folyamat egyszerű, ha követed a fenti lépéseket. -
ginola
addikt
válasz
kikinda2 #7168 üzenetére
One gigabit routerem van, szájbarágósan, amennyiben néked is és van időd kérlek írd le pontosan mit és hogyan állítsak be és kössek össze?
Lehet bridge módba kéne a szolgáltatói routert rakni és mindent a xiaomi csináljon? Ilyenkor a szolgáltatói routert hogyan érem el? Ez esetben a szolgáltatói router lan pontjai adnak netet? -
ginola
addikt
válasz
kikinda2 #7170 üzenetére
Köszönöm
Igen. A szolgáltatói routerhez csatlakoztatott eszközök használhatják a router LAN portjait. A router szoftverjétől függ a mikéntje. A legegyszerűbb talán, ha nem kapcsolod ki a szolgáltatói routeren a DHCP-t, hanem adsz lehetőséget neki 4db IP kiosztására. A LAN portokra csatlakozó routerek WAN-jai kaphatnak így automatikusan IP-t és nem kell mindegyiknél fixen beállítani. A csatakozó routerek mind lehetnek saját alhálózatok, saját DHCP szerverrel ha szükséges. Ha csak egy router csatlakozik, akkor az ő DHCP-je osztja a hálózati címeket.
Szolgáltatói routeren maradt a DHPC, a xiaomi adminisztációs fülön ap módba tettem, dhpc ki, így a xiaomi egyik portján sem volt net, sajnos. -
kikinda2
tag
A szolgáltatói router WEB konfigurációs oldala 192.168.1.1. Ő csatlakozik a Xiaomi routerem WAN portjára FIX IP-n ami 192.168.1.10.
Ezt hol állítottad be?
A szolgáltatói router szoftverétől függ miként kell beállítani. Van amin könnyebb, van amin trükkösebb. Ha Xiaomi router nem AP módban, hanem router módban üzemel, akkor van lehetőség a WAN IP címét beállítani. Ezt fogod látni a szolgálatói routerhez csatlakoztatott eszközök listáján is.Szolgáltatói lan--saját router wan portjába?
Így csak a saját router lan csatlakozói adnak netet, vagy a szolgáltatói is?
Igen. A szolgáltatói routerhez csatlakoztatott eszközök használhatják a router LAN portjait. A router szoftverjétől függ a mikéntje. A legegyszerűbb talán, ha nem kapcsolod ki a szolgáltatói routeren a DHCP-t, hanem adsz lehetőséget neki 4db IP kiosztására. A LAN portokra csatlakozó routerek WAN-jai kaphatnak így automatikusan IP-t és nem kell mindegyiknél fixen beállítani. A csatakozó routerek mind lehetnek saját alhálózatok, saját DHCP szerverrel ha szükséges. Ha csak egy router csatlakozik, akkor az ő DHCP-je osztja a hálózati címeket.Ha a szolgáltatói router LAN portjára teszed a Xiaomit és átállítod a Xiaomit AP módba, akkor a szolgáltatói és a Xiaomi router összes portját használhatod egy hálózaton belül, amit a szolgáltatói routered DHCP-je vezérel.
Én kerülöm, hogy a szolgáltatói router végezze a belső hálózat vezérlését, ezért írtam azt amit.
-
ginola
addikt
válasz
kikinda2 #7168 üzenetére
A szolgáltatói router WEB konfigurációs oldala 192.168.1.1. Ő csatlakozik a Xiaomi routerem WAN portjára FIX IP-n ami 192.168.1.10.
Ezt hol állítottad be?
Szolgáltatói lan--saját router wan portjába?
Így csak a saját router lan csatlakozói adnak netet, vagy a szolgáltatói is?Ami érdekes, acces point módban nem akar mőködni jó padavan alattl, nem ad a router LAN-on netet pl....
Nálam one a szolgáltató.
Amúgy ezen leírás alapján csináltam így jó, csak közben kellett másnak a rouret, így odaadtam..
Lepesrol lepesre a sorba kotott (LAN-WAN) router-ek atallitasa AP / switch modba.
- Eloszor meg kell szuntetni a kapcsolatot a 2 router kozott.
- Az elso ("fo", nevezzuk R1-nek) router-re kapcsolodva a LAN IP cim tartomanyban keresni kell egy szabad, mas altal nem hasznalt IP cimet.
Pelda:
R1 LAN IP-je 192.168.0.1 mask 255.255.255.0
A DHCP szerver pool kezdete: 192.168.0.100
A DHCP szerver pool vege: 192.168.0.200
Ekkor a 192.168.0.2 - 99 es a 192.168.0.201 - 254 -ig IP cimek nem kerulnek kiosztasra, ezek kozul valaszthatunk egyet a masodik router (legyen R2) reszere.
Az egyszeruseg kedveert legyen ez most 192.168.0.2
- Most az R2-re csatlakozva allitsuk at a LAN IP-t az elobb megallapitott 192.168.0.2 -re.
- Az IP bellitas ervenyrejutasahoz el kell menteni a valtozast R2-n (Save vagy Apply gomb), majd ujra kell inditani.
- Ha ujraindult R2, ellenorizzuk, hogy az uj, 192.168.0.2 -es IP cimen elerheto R2.
- Ezutan R2 DHCP szerveret kapcsoljuk ki (ne feledjuk menteni a valtoztatast), ezutan ujabb ujrainditas szukseges R2-n.
- Ujrainditas utan, a DHCP szerver hianyaban, a szamitogep valoszinuleg hibat fog jelezni, hogy nem mukodik a halozat, de ez nyugodtan figyelmen kivul hagyhato.
- MOST kossuk ossze R1-et es R2-t egy UTP kabellel egy-egy LAN porton. R2-n a WAN port maradjon uresen!!!
- Rovidesen a szamitogep jelezni fogja, hogy a halozat rendbejott, hiszen R1-tol ezek utan mar kapni fog IP cimet a DHCP pool-bol.
- Az R2 adminisztracios felulete mostmar elerheto a beallitott 192.168.0.2 -es IP cimen. -
kikinda2
tag
Ha nem éred el a routert, ott alhálózati beállítás probléma lehet.
Én úgy oldottam meg, hogy a szolgáltató routerén kikapcsoltam minden szolgáltatást, ami nem kell. WiFI, DHCP, IPv6, és a saját routerem WAN portjába megy a kábel a szolgáltatói routertől. A szolgáltatói router WEB konfigurációs oldala 192.168.1.1. Ő csatlakozik a Xiaomi routerem WAN portjára FIX IP-n ami 192.168.1.10. A DHCP a Xiaomi routeren fut a belső hálózat 192.168.0.1. címén, a 192.168.0.50-200. tartományban. A belső subnet 255.255.255.0, a DNS server 192.168.0.1.
Ha a szolgáltatói routeren van DMZ, akkor a belső router WAN IP-jét érdemes berakni.
Minden működik ahogy kell. -
ginola
addikt
Sziasztok
Egyenlőre a szolgáltatói router LAN portjából az "új" router LAN potjába megy kábel (MI 3G) padavannal.
A szolgálltatóin kikapcsoltam a Wifit, ahogy írták a DHPC maradt.
Az "új" routeten DHPC ki, wifi ezen megy. Illetve az egy eszköz ezen keresztül kábelen csatlakozik...
Ez így oké, vagy jobb lenne máshogyan?
Viszont azóta nem érem el a Xiaomi felületét 192.168.1.1, a one routeren hiába látom az ip címet nem érem el a xiaomit. Erre megoldás? -
hwelado
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7165 üzenetére
Köszönöm!
-
-
hwelado
csendes tag
Sziasztok, bocs a láma kérdésért:
3.4.3.9L-102_e34add1 FW van a MI-R3G routeremen
kell valamit menteni/átállítani mielőtt betallózom ezt? :
MI-R3G_3.4.3.9L-102-9dc593278c_with_MCElállítodik bármi?
Nem találtam (meg az) erre vonatkozó utalást a "Padavan firmware image file-ok, hasznos infók" -ban, mi van akkor, ha már csak upgradelek.
Köszi előre is -
naga
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7162 üzenetére
Köszönöm!
-
Szia!
Nálam ez fut most, stabilan 32 napja.
-
naga
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Ez a verzió fut jelenleg a routeren: 3.4.3.9L-101_289c95a
Melyikre lenne érdemes frissítenem?
Ez jó lehet?
Van valami, amire figyeljek a frissítésnél?
Köszi előre is! -
válasz
Norby86 #7159 üzenetére
Az teljesen mindegy, hogy a DDNS címet melyik eszköz kezeli, ott csak annyi történik, hogy a publikus WAN IP címedet egy domain névhez rendeli. Aztán, hogy ezen a címen melyik eszközödet, és azokon milyen szolgáltatást szeretnél elérni, azt a megfelelő portok megnyitásával vagy forwardolásával, tudod elérni.
-
Norby86
őstag
válasz
Intruder2k5 #7158 üzenetére
Köszönöm, közben attires fórumtárs is segített, megoldódott a gondom. Viszont még egy olyan problémám akadt, hogy csináltam egy duckdns DDNS címet, amit beírtam a saját xiaomi routerembe, de valamiért mégis amikor beírom a ddns címet, a szolgáltatói router tölt be, nem a saját routerem. Pedig a sajátomba van elmentve a ddns beállítás. Ha port továbbítást állítok be a szolgáltató routeren (Flip), akkor annyi történik hogy a ddns cím beírása után nem tölt be azon a címen semmi. Ezt szerinted hogyan tudnám orvosolni? Célom hogy a saját xiaomi routeren lévő szerveremet elérjem OpenVPN alól DDNS címen keresztül. Mert jelenleg OpenVPN alól csak az IP címemmel érem el, de az meg ugye időközönként frissül.
-
-
Norby86
őstag
Sziasztok!
Próbálkozom a VPN szerver létrehozásával, továbbá DDNS szolgáltatás beüzemelésével a routeren, de problémákba ütköztem. Flip szolgáltatónk van, kábeles szolgáltatói modem ossza a netet, ebbe van bedugva a xiaomi router, amin Padavan rendszer van. A gondom az hogy pl. a DDNS szolgáltató (duckdns) csak a szolgáltató modemet látja, a rákötött routeremet nem, továbbá a VPN szerver sem működik, nem tudok rá kapcsolódni. Gondolom valamit át kellene állítani a routerbe hogy működjön. Kérhetek tanácsot hogy mit és hogyan állítsak be hogy a routeremre kötött dolgokat akár esp32 kis szerverem, elérjem?
-
Zsocó
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7155 üzenetére
Az első router IP címe: 192.168.3.1, a másodiknak megadtam: 192.168.3.2-őt, a vezeték nélküli híd LAN és AP-kliens + AP. Statikus útvonalnak megadtam a 192.168.3.1-et. DHCP kiszolgálót kikapcsoltam. Így működik
-
-
Zsocó
aktív tag
Van 2db Xiaomi routerem Padavan rendszerrel. Az első router kapja kábelen a szolgaltatós modem router-től a netet és az első router-re kapcsolódik kábelen a PC. A második router hídban van összekapvsolva az első router-rel. Hogy érhetem el a PC-n a második router hálózati meghajtóját?
Az első router ip címe: 192.168.3.1, a másodiké: 192.168.4.1. -
jackal79
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7148 üzenetére
Nálam is csak az angol érhető el.
-
-
jackal79
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7146 üzenetére
CTRL+F5-re nem reagál semmit. Te a laptopon (amivel elérem a routert) cachre gondolsz? Bejelentkeztem másik eszközön, de ott is ugyanúgy jelenik meg. + mostanában azt csinálja, hogy pár eszközt nem enged fel a 2,4 GHZ-re (korábban csak ezt használtam), így kénytelen voltam az 5GHZ-t is bekapcsolni.
Mondjuk ideje lenne már cserélnem a routert, mert elég régi. -
válasz
jackal79 #7145 üzenetére
Akkor az valami régi cache maradék lehet nálad. Az adott oldalon egy CTRL+F5 nem segít? Vagy esetleg előzmények és gyorsítótárak törlése? Privát ablakban is orosz?
Ezeken kívül más nincs, az internal storage és az nvram törlésével egész biztos, hogy minden korábbi beállítást elfelejt a router.
-
jackal79
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7143 üzenetére
Szia! Felraktam az általad ajánlott verziót is, viszont az orosz szöveg ugyanúgy megmaradt. Egyébként ezzel még együtt is tudnék élni, viszont a fő probléma, ami miatt frissíteni szerettem volna az FW-t, hogy a kapcsolat ingadozik. Többször tapasztaltam már, hogy az adatsebesség 0-ra leesik, majd fokozatosan felépül.
Most felraktem a 3.4.3.9L-102_6155192 FW-t (ez nem a tiéd), de ezzel is ugyanaz a gond.
Megcsináltam a router settings resetet és a router internal storage resetet is + a routeren a fizikai resetet (hátulján a kis gomb), de nem segített.
Van olyan lehetőség, ahol teljesen alapba vissza lehetne állítani? Olyan mintha egy korábbi beállítás ragadt volna be és hiába frissítem nem írja felül.
Köszönöm! -
jackal79
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7143 üzenetére
rendben. köszönöm!
-
-
jackal79
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7141 üzenetére
Köszönöm, hogy megosztottad! Feldobom akkor ezt
-
jackal79
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7139 üzenetére
Innen szedtem le én is.
-
válasz
jackal79 #7138 üzenetére
Értelemszerűen azt használom, amit magam fordítottam.
-
jackal79
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7137 üzenetére
Te más FW-t használsz, ahogy nézem.
-
jackal79
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7135 üzenetére
wireless settingsbe:
De az administration részben is van.
3.4.3.9L-102_55ab818 -
-
jackal79
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7133 üzenetére
Az miért van, hogy az újabb FW-ben egyre több az orosz szöveg? Ez vmi bug, vagy csak nem lett fordítva? -
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Hosszú idő után csináltam egy factory resetet, viszont nem tudom az alapértelmezett felhasználónevet és jelszót. Tudnátok ebben segíteni! Köszönöm!
-
Csak ez azért érdekes nekem továbbra is, mert a TV elvileg nem látja a file-ok tényleges elérési útvonalát, tehát neki tökmindegy, hogy /media vagy /media_dir mappában vannak tárolva a média file-ok a routerre kötött HDD-n, a TV csak ennek a könyvtárnak a tartalmát, vagyis az almappáit láthatja, a szülőmappákat nem. A másik részében persze lehet logika, hogy esetleg a könyvtárak nevéből "következtet" a TV a tartalomra, de ez csak az almappákra vonatkozhat, tehát /media/video vagy /media/music, stb., tehát a TV számára a DLNA szerveren a /media könyvtár tartalma az alap, kiindulási mappa. Ezen kívül a tartalmat is a DLNA kiszolgáló indexálja, nem a TV. [kép]
Persze félre ne érts, nem a Te állításodban kételkedem, elhiszem, hogy nálad ez segített és így működik, csak próbálom keresni a magyarázatot rá, mert legalábbis amit én tudok a DLNA működéséről, az alapján ez sehogy sincs rendben, főleg, hogy egy elvileg nem létező könyvárra hivatkozik most a beállítás.
Majd ha router közelbe kerülsz, nézd már meg a fenti parancsot please, kíváncsi leszek rá.
-
Zsocó
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7129 üzenetére
Nem vagyok otthon, de ezt találtam:
Az LG TV-k gyakran cache-elik (gyorsítótárazzák) a médiafájlokat. Ha a mappa neve megváltozik (például hozzáadod a "dir" utótagot), akkor a TV újraindexeli a tartalmat, és emiatt frissen betölti a fájlokat. Enélkül előfordulhat, hogy a régi állapotot látja, ami miatt nem jelennek meg új letöltések.
Egyes TV-k médialejátszója a mappa neve alapján próbálja kitalálni, milyen tartalom van benne (pl. film, zene, kép). A "dir" végződés kikerülheti ezt a problémát, mert a TV "semleges" könyvtárként kezeli, nem próbálja másként értelmezni.
-
-
Zsocó
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7127 üzenetére
Nekem személy szerint jelenleg így van a forrásútvonal:
/media_dir/AiDisk_c1/transmission/downloads
A dir nélkül nem mindig tallózott be mindent a TV, csak többszöri frissítés, vagy ha rövidítettem az útvonalat, viszont akkor sem mindig. -
Hmm, ez érdekes, főleg annak fényében, hogy /media_dir mappa nincs a /-ben, illetve a flash azon része nem is írható, tehát létre sem lehet hozni. Nálam amúgy semmi gond a dlna-val, frissül is mindig azonnal, akár beteszek, akár törlök tartalmat a könyvtárából.
-
Zsocó
aktív tag
Egy kis segítség a tagoknak
Évek óta szívtam azzal, hogy nem mindig, vagy nehezen értem el a DLNA médiakiszolgálón az LG TV-n a filmeket. Nem tallózott be sokszor minden filmet, vagy random megzavarodott egy idő után.
A megoldás, hogy az elérési útvonalba kell a dir utótag.
/media_dir/AiDisk_... -
F34R
nagyúr
Sziasztok, van valami reklamblokkolo padavan-ra ami host listabol tud blockolni?
-
Shummo
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7115 üzenetére
Super. Köszönöm. Pont err volt szükségem.
-
-
Shummo
senior tag
Hi. Tud valaki valamilyen megoldást arra, ha csak uj IP címet szerenték?
Jelenleg nyomok egy restart a ROUTEREN és megvan, csak ennél szerenék egyszerűbbet.
Hogy tudok esetleg csak egy reconnectet indítani SSHn keresztül? (PPPoE) -
attiati
veterán
Rumiwifit használok xiaomi3g routerrel.
Történt itt változás mára? Elavult az app?
Nem mozdul a netem. Kínai nyelvű a router felülete, így körbenézni sem tudok. Igaz nem is értek hozzá.Rumiwifi 4 éves verzió és le van tiltva a frissítése.
A jelzések alapján a router oldal jó?
-
Zsocó
aktív tag
Dupla natolt környezetben fájlmegosztásra milyen lehetőségeim vannak külső hálózatba interneten keresztül?
Tunneling szolgáltatás működik padavan alatt? -
-
Zsocó
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7109 üzenetére
A 14 vagy 15-ös VMware sem ment Win10 alatt, csak a 17-es.
-
A Prometheus script már elég régóta problémás, eredetileg ugye Debian 8.1-re készült, ha jól rémlik az van a VMware image-ben is, de friss Debian rendszeren már ~2 éve se tudtam életet lehelni bele. Ráadásul már a forrás se létezik, ahonnan az szedné a csomagokat, szóval mindenképp módosítani kell futtatás előtt, de egyszerűbb anélkül fordítani.
A Breed feltehető Padavan alól is. [link]
-
Zsocó
aktív tag
A Prometheus eszközzel akartam Padavan-osítani egy Mi Router3G-t és mindig hibára futottam, az Updata sources és a Build toolchain is mindig hibára futott.
Létezhet hogy közben hálózaton is kommunikál, tölt le, nem csak helyileg?
Végül BREED bootloader-el megcsináltam.
Szimplán csak kíváncsi vagyok, mert régebben mindig működött Prometheus-al.
Egy eleve Padavan rendszerű router-re utólag is feltehetem a Breed-et? -
Headless
őstag
Sziasztok, lehet hülye kérdés, de
Wol csomagot szeretnék továbbítani a broadcast IP-re. Ez nem lehetséges padavan alatt?
x.x.x.255-re forwardolom a 9-es portot, publikus ip címem van más szolgáltatások mennek. Ha lanon keresztül küldöm a csomagot a broadcast címre akkor feléled a gép, de wan felől nem.
-
Lacpac
őstag
Szia!
Én használtam.
Le is mondtam róla. Jól kezelte, nem volt gond, ment pöcc-röff.
De!
Kb 2 héten belül cseréltem B535-re (CAT7), amit kb 2 hónap múlva cseréltem B818-ra (CAT19).
Ezek az usb modemek semmire nem jók (CAT4).Mindegyik váltásnál szinte duplázódott a sebesség.
Ha fő netnek akarod, felesleges megvenni.
-
kutga
félisten
válasz
Intruder2k5 #7102 üzenetére
Régen próbáltam qbittorrentet, de az még a transmissionnél is jobban terhelte a routert, aztán lehet azóta változott valami. Routeren inkább maradtam a transmission kliensnél, bár mostanában inkább külön dedikált eszközt használok letöltő szervernek.
-
Miért nem rakjátok fel a qBittorrentet? Bár néztem, hogy esetleg lehetne-e abból is csinálni egy eleve beleforgatott verziót, de a mérete miatt sajnos teljesen esélytelen. rTorrent-et tartalmazó összeállítást csináltam régebben, de azt nem frissítettem már ezer éve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Keresek egy topikot, de nem találom!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- SzoftverPremium.hu
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest