Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F7 – bajnokesélyes
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszi a válaszokat. Rá próbálok telefonos ügyfélszolgálaton, ha nem sikerül akkor meg megszokom..
-
KBL001
tag
válasz
4Grider
üzenetére
Én ott próbálkoztam ezzel,egyből IT-s kollegá kérve (megpróbált mindenképp segíteni a lány,de az első kérdésem után mondta,hoggy akkor inkább átkapcsol
) és ő is azt mondta nekem,amit a második neki :
Nincs erre opció,mintha a natból kivételre se. Abban az esetben nem csörög,ha
- routerben van
- nem tudja senki a számod -
4Grider
félisten
válasz
syIex
üzenetére
Az igazság az, hogy a telefonos ügyfélszolgálaton lehet kérni, hogy a multisimre beállított átirányítást a fő sim felől vegyék le.
Az okosóra sim tablet/notebook sim-re váltásával az átirányításban nem változik semmi, csak a multisimmel elérhető netsebesség nő meg (és drágább lesz a multisim havidíja). -
Sziasztok!
Kicsit összezavart a Telekom chat ezért írok ide. Egyik ügyintéző ezt mondta a másik pedig az ellenkezőjét....
Szóval arról lenne szó, hogy az előfizetésemhez tartozik két multisim kárya. Az egyik okosórában van a másik pedig egy telefonban. Azt szeretném elérni, hogy ne csörögjön állandóan az a telefon is, hanem csak a fő sim és az egyik ügyintéző azt mondta, hogy ezt adatsimre váltással meg is lehet oldani, tehát a Tablet/Laptop simet ami jelenleg Tablet simként üzemel át váltani Laptop módba ami által csak adat lenne hívás pedig nem.
Nos itt szét kapcsolt a chat valamiért és nem tudta leírni, hogy pontosan hogyan is kell át váltani valamint én át tudom-e vagy csak ők.
Írtam újra nekik aztán másik ügyintézőhöz kerültem aki azt mondta, hogy ilyen nem létezik és az mindig csörögni fog nem lehet változtatni.Mi az igazság?

Írjak újra hátha megint más ügyintézőhöz kerülök?
-
4Grider
félisten
válasz
KBL001
üzenetére
Csak akkor tudom elképzelni hogy van értelme, ha B7 is van nálad (ugye amögött van igazán sávszélesség). Az alap sávokat a B818 összefogja, max. még a B20/B28 közötti döntést veheted el vele az eszközödtől, de annak nem sok értelmét látom (hacsak adott helyen nem 5G-vel megosztott a B28, mert akkor inkább B20).
-
Nikaré
őstag
Sziasztok!
Domino Day 100 perc. -
Seed
csendes tag
Hello! Mennyi ideig maradhat roamingban az eu-ban egy dominos szám? 6 hónapnál tovább?
köszi -
Bl.Gyo.
őstag
válasz
lipido
üzenetére
Konkrétan ilyen az alkalmazás:

Lenne Windowsra is egy jo (nem script), de ha ios rendszerek vannak abban én nem vagyok otthon.
Lehet csak jelszóval is be engende, de gondolom próbáltad már...
De látom már sikerült eljutni oda hogy a savokat tudod váltogatni, és a cellmapperen is ki igazodsz, az a lényeg. 🙂
-
lipido
senior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Megcsinaltam. Beallitottam a set-et B20-ra. Jo a sebesseg. Meglatjuk igy is marad-e.
Koszonom a segitseget mindenkinek
-
lipido
senior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Koszi. A cellmapper.net oldalon azt hiazem megtalaltam a tornyot, amitol kapom a jelet. Az 20-as frekin sugaroz. Megprobalom, koszonom
-
lipido
senior tag
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
lipido
üzenetére
Itt van Android telora egy egyszerű alkalmazás amive a Huawei routerekben lehet a savokat variálni: [lte manager]
Routereden vagy, ebben bejelentkezel a routered felhasználó név, jelszó parossal, és utána alul a bands configuration -ra menve csak azokat hagyod bekapcsolva amelyik bandot használni akarod. Először meg kell nezni a cellmapper.net -en telekom Szolgáltót kiválasztva hogy ahol laksz milyen sávok érhetőek el a tornyon. Ebben az appban amit adtam a "cell id" résznél ki írja hogy melyik toronyhoz van csatlakozva, és ezt a számot/tornyot meg keresed ott ahol laksz ezen a térképen. Ott ki irja milyen sávok érhetők el, és akkor azokkal tudsz játszani ebben az appban, kombinálva össze vissza hogy mikor milyen a sebességed és a legjobbon hagyni.Remélem nem írtam le túl bonyolultan, csak ez így megy, de nem nehéz.
-
4Grider
félisten
válasz
lipido
üzenetére
A routered két 4G frekvenciát tud egy időben használni. Ha ez a két sáv terheltebb, akkor kisebb sebességet fogsz mérni, ha a magasabb (kevésbé terhelt) frekvenciák közül kerülnek ki, akkor nagyobbat.
Huawei routerekre van okosság, ahol a frekvenciákkal tudsz játszani.
Ne tőlem kérdezd hol, már nem használok hua routereket. -
lipido
senior tag
Sziasztok. Segitsegeteket szeretnem kerni. Adott egy Huawei 535-232 4g pro 3 router, amiben egy telekomos sim van (multisim, korlatlan nettel, videken). Jelenseg a kovetkezo: alapbol a sebesseg nagyjabol 50/20 mbit. Kb naponta azt csinalja, h belassul a net 5/1 mbit-re. Hiaba inditom ujra a routert, hiaba szakitom meg az aramot egy pillre, marad a lassu net. Egyetlen dolog segit, megpedig az, ha a preferalt halozatot megbolygatom. Ha only 4g-n van akkor atvaltom autora, es forditva. Probaltam mindketton hagyni, 1 nap mulva kb ugyan ez a helyzet. Utana tehetem barhova (auto/only4g) mindenhol visszaall az alap sebesseg. A kerdesem az, h ez szolgaltato feloli okossag-e vagy a routerem rakoncatlankodik? Koszi a valaszokat.
-
szabonagyur
félisten
válasz
akaszajanos
üzenetére
Telekom fiók, beállítások, hozzájárulások kezelése.
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
akaszajanos
üzenetére
Appban ezt meg lehet próbálni:
Alul menü>beállítások>értesítések és nyilatkozatok>nyilatkozatok fül
Itt nekem csak a felső van bejelölve hogy tudjam használni az appot, a többi ilyen marketing szarság. Nem is jön semmi. Lehet a szüleid az elején rá nyomtak a mindent elfogadomra. Talán evvel megoldható, meg lehet próbálni.
-
akaszajanos
tag
Haló,
A különféle promóciós hívásokat, SMS-eket hol lehet letiltani? Engem soha nem keresnek (tavaly óta vagyok mobil ügyfél), szüleimnek viszont állandóan küldi a Telekom az SMS-t a promóciókról, meg hogy majd Vanda ekkor-akkor ilyen számról majd hívja, hogy faggassa, szeretné-e a szuper csomagot...
Nem találtam meg eddig, miként lehetne megszabadulni ezektől. -
csaszi75
senior tag
válasz
akaszajanos
üzenetére
Azt valaki másik felhasználó töltötte fel, lehet bug

-
Oliverda
félisten
válasz
akaszajanos
üzenetére
Ha megnézed kicsit alaposabban a térképet, van ott pár kisebb település, illetve a Békéscsaba-Gyula főút is ott húzódik, egészen a román határig.
-
bociusz
aktív tag
Megjelent egy halom Standalone 5G torony Cellmapperen.
Nem tudom, hogy ez még mindig a zárt bétateszt-e, engem egyelőre nem enged fel rá a hálózat.
-
csaszi75
senior tag
válasz
KBL001
üzenetére
Nem problémás a WIFI a B818-on sem.
A probléma az, hogy a B818 a padláson van, lent a házban pedig van egy másik eszköz, ami a B818-ról él.. Gondolom vezetéken.
A másik eszközt használja minden lent a házban..
De ha a fenti B818-ra ráakadnak az eszközök, ami esetleg még valami dobozban is van benne, akkor nagy az esélye, hogy a padláson lévő B818-ról leszakadnak az eszközök/megáll a net/leárnyékolódik, s ez "internet megszakadásokhoz" vezethet.. -
sajtos365
tag
válasz
domper2015
üzenetére
Szerintem Columbo kutyája már az örök vadász mezőkön van.
-
rin33
senior tag
Ott ahol fejlesztés volt és lett B28 és B1 majd lett N28 5G vajon miért nincs N1 5G?
-
sajtos365
tag
válasz
Soldika30
üzenetére
Próbáld meg a routerben a bérleti időt beállítani.
Például a switcheken a portokhoz általában megadható, hogy mennyi idő után legyen inaktív egy eszköz, mielőtt a switch lezárja vagy kikapcsolja a portot. Ez a beállítás néha "Port bérleti idő", "Port Timeout" vagy "Port Inactivity Timeout" néven szerepelhet. A beállítás lehetővé teszi a felhasználónak, hogy meghatározza a kívánt bérleti időt. -
Soldika30
tag
Sziasztok vettem egy Huawei B 535-232A -t mivel külterületen lakom ide nem jön szolgáltatató. Az eddig bérelt eszköz egy cégtől Max 30 MB/ sec -et tudott méreg drágán, ez az eszköz egy kültéri antennával a tetőn, sokszor 160MB/sec et is mér.. de van egy apró gondom vele észre vettem hogy néha megszakad a kapcsolat ,viszont hamar helyre ál.. erre szokták azt mondani hogy eldobja a jelet? Nem értek hozzá.. a helyzet a következő a ház tetőn egy kültéri antenna a padláson egy kötődobozba a routert és onnan jön le UTP vel egy lenti routerbe a jel Tplink Ac1200 ezt a megoldás azért maradt mert eléggé sok wifis kamera van ,és nem akartam az összeset újra programozni az új router re..
Van esetleg valakinek ötlete miért dobálhatja el a jelet néha? -
kchris78
veterán
válasz
domper2015
üzenetére
ezek biztosan fizetos sms gatewayek, a megrendelo kinyomozhatatlan lesz.
-
Masato
tag
válasz
KBL001
üzenetére
A probléma ezekkel a TP-Link kotványokkal (sorry), hogy bennük van egy Linux router, majd arra van ratákolva egy Androidos modem. Mindkettő firmware-e külön frissíthető. Nekem ez több sebből vérzik, senkinek nem ajánlanám.
Itt, a hwaprón van eladó B818. A Yettelesek emlékeim szerint függetlenek, de javítsatok ki, ha nem úgy lenne.
-
csernak75
senior tag
válasz
KBL001
üzenetére
Igen az utóbbi 2-3 évben már a routerek mindenképpen függetlenek.
Az SINR érték az próba szerencse lehet fél métert odébb teszed és sokat változik.
Igen a B818 akár 4 db sávot is össze tud fogni, annyi a "hátránya" egy 5G routerhez képest hogy a B20-B28 (tehát alacsony) 4G sávokból nem tud többet össze fogni. De ez nem sok hátrány mivel akár egy B1+B3+B20 kombó már egész jó lehet. Ha van B7 is esetleg akkor meg 200Mbps+ is lehet. -
4Grider
félisten
válasz
KBL001
üzenetére
Az 5G-s eszközöket azért javasolják, mert azok tudják összefogni a legtöbb 4G frekvenciát, mivel sokkal fejlettebb modemekkel rendelkeznek, mint a 4G eszközök (ezért is drágábbak). Tehát 5G eszközökkel lehet kihozni a maximumot a 4G hálózatokból. A mobilnet erősen osztott erőforrás, ott az nyer, aki komolyabb eszközökkel támad. 1-2 frekvencia összefogása 4G-n ma már sok helyütt kevés és ahogy évről-évre egyre nő az adatforgalom, úgy egyre több helyütt leszel 1-2 frekvenciasáv használatával hátrányban.
-
KBL001
tag
válasz
Bl.Gyo.
üzenetére
Láttam most ott ilyet. Függetlennek írta,de ott a fénykép,hogy yettel szerződés.
Vagy ez mindegy? Függetlenkén árulják a szolgaltatók a routereket?
Bármi belerakható?Illetve kérdés,hogy a gyenge SINR értékemen ezáltal javulna e ezzel?
Amúgy ez a B818 több sávot használ egyszerre? Mert a nekem adott válaszokból az derül ki,hogy ez a kulcs.
-
-
csernak75
senior tag
-
KBL001
tag
válasz
Masato
üzenetére
Uhh,a B818 még csak-csak,de a másik horror áron van. Ennyit nekem nem ér 🙂
A térerő az jó (100%),sőt a többi érték is jó,egyedül pont a jel-zaj az,ami nagyon gyengusz.
Ehhez lehetne külső antennázni gondolom,de kéne vmi szaki,aki a tarsasház tetején állva beméri nekem,hogy merre kell beállítani és egyáltalán lenne e javuás. -
KBL001
tag
válasz
4Grider
üzenetére
Tudnék vemmi MR600-at is,az CAT6 a leírás alapján,de mi a garancia arra,hogy az jobb lesz?
De pl milyen routert lenne érdemes venni?
Más okból adodóan a 1 fő sim + 2 multisim jobban megéri nekünk,mint a vezetékes net,mivel az csak az egyik helyen lehetne,a másik kettő teljesen külterület.
Ha stabilan kijönne a 60-70,nekem elég lenne. Játekhoz és streamhez elég bőven. -
Masato
tag
válasz
KBL001
üzenetére
Ma már a B818-ast ajánlanám minimum, ha meg jó áron beszerezhető, akkor az 5G-s utódját, a CPE Pro 2-t. Ha jól emlékszem, a Mikrotik cuccok is megállnak Cat6-nál, ami nem túl rózsás. A B818 viszont Cat19. Az elméleti maximum sebességekről összefoglaló táblázat itt.
Persze ahhoz, hogy az eszköz felkapcsoljon a max modulációra, ami lehetővé teszi a nagy sebességet, nagyon jó jel-zaj arány kell. Ha eleve gyenge a térerő, akkor nem lesz sokkal gyorsabb. Problémát jelenthet pl. egy modern, fémgőzölt thermo ablak is, így külső antenna használata indokolt lehet. További lassító tényező még az is lehet, hogy a környékeden nincs optikai uplinkje a bázisoknak.
Ezekhez a Huawei modemekhez létezik szoftver is, amivel pl. ki tudod kapcsolni az alacsonyabb frekis sávokat (B8, B20, B28) annak reményében, hogy a magasabbak (B1, B3, B7) nagyobb sebességet produkának a környékeden. Az egyik pl. innen letölthető.
-
-
csernak75
senior tag
válasz
KBL001
üzenetére
Szia. Azért nem tudja kezelni az összes magyart mert a gyártó oldalán fent van mit tud. És a B28 at nem ismeri.
És manapság azért nem jó az ilyen eszköz mert vidéken egy allig terhelt helyen kijöhet B3 ból 50-100 Mbps, de zuglóban gondolom van B1-B3-B20-B28 pl. és ezek külön külön adnak neked 20-20-10-10 Mbps-ot a terheltség miatt. Míg ha van egy komoly eszközöd ami össze fogja őket szintén lehetne 40-80 Mbps-od is.
-
KBL001
tag
válasz
4Grider
üzenetére
És azin se csodálkozol,hogy ugyan ez az eszköz,ugyan ilyen multisim-mel Fót külterületi részén B3-on simán hozza a 70-et,mint miminum,de inkább 90 úgy,hogy a torony bőven nem 1 km-re van,mint Zuglóban,ahol a B3 konkrétan halott?
Én úgy gondolom nem a legalja eszközömben van a hiba. De nyilvám egyszerűbb ledegradálni a hardware-t.
Ha Mikrotik lenne mondjuk éx az csinálná ezt,az is a legalja lenne?És miért is ne tudná kezelni az összes magyart?
Az lehet,hogy egszerre 1re tud felkapcsolódni,ezt.elismerem. De manuális beállításnál ki lehet választani,melyiket akarja az ember. -
4Grider
félisten
válasz
KBL001
üzenetére
Ez egy Cat4-es eszköz, a 4G eszközök legalja kategóriája. Nem is tudja az összes hazai 4G frekvenciát kezelni, amit tud, abból is csak egyetlen egyet. Nem csodálkozom ezek után a mérési eredményeiden, egy 5 évvel ezelőtti kínai középkategóriás telefon is ezt lenyomja.
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Mesterséges intelligencia topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Gigantikus fordulatot vett a GeForce RTX 50 Super sorozat törlése
- Microsoft Excel topic
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen egeret válasszak?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5800X3D + Strix B550-A + 32GB Corsair Dominator + RX 7900 XTX NITRO+ 24G + 1200W 80+ plat
- HP ZBook Fury G8 - RTX A3000 - ajándék dokkolóval és laptop hűtővel
- Heatkiller Tube 100 D5 - full extra
- Gigabyte AORUS 17 - i7-12700H - RTX 3070 Ti - 32GB RAM - 1TB M2 SSD -FHD 360H- eredeti csomagolásban
- DDC Pumpa kiegészítők: top, bottom (hűtőborda), tartály,
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN T4 Plus CHIEFTEC 700W
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3633,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) és ő is azt mondta nekem,amit a második neki :

dptrsk