- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
Aktív témák
-
Ricco_hun
senior tag
válasz
VaniliásRönk #8125 üzenetére
[very off]Miért csak 5 perc a szerk idő?
[/very off]
Tudtam, hogy te leugatsz, de lexarom, mert tudom, hogy van itt pár emberke akivel hasonló véleményen vagyunk.
-
leviske
veterán
válasz
VaniliásRönk #8036 üzenetére
Hát ez az...
Én viszont azt értettem 1000 évnek, mire megjelenéskor már lesz Linux verzió, ahogy már egyre többször van OSX verzió is.
(#8037) LordX: A Larrabee driver-jeivel gondolom ezt már nem fogják eljátszani.
-
leviske
veterán
válasz
VaniliásRönk #8027 üzenetére
Igaz, elnézést.
Bár az új Unreal, ha jól tudom, nem nagyon szagolt még a Linux közelébe se, vagy csak figyelmetlen vagyok?
(#8032) DemonDani: Felső, vagy alsó határral?
Amúgy miért?
-
janos666
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #8015 üzenetére
(#8014) eXodus - Nem ment az SLI, majd a következő dirver orvosolja, talán már most is van hozzá beta a neten.
Nagyon jól tükrözi ez a teszt is, amit a múltkori 3DMark06 pontszám, vagyis hogy a régi technológiák alatt bizony nagyon lemarad az új radeon, vélhetően a driverek miatt, vagy mert valami olyasmi áll fent, hogy (nem akarok hülyeséget mondani, de olyasmi, minthogy csak emulálják a dx9-et, de ez így persze hülyeség, csak valami hasonló...)
És persze a konkrét tesztben a GTX260 is elveri az összes Radeont, az új üdvöskét is.
(#8017) laci666 - Mi lenne, ha nem a 2560-as eredményeket néznénk. Tegye fel a kezét, aki ma ilyen monitorral tolja, vagy tervez ilyet 2010-ben. Na ugye...
(#8016) rocket - Már megszokhattuk, hogy a Radeonok mindig majd a jövő játékaiban lesznek csudajók, csak át kell vészelni a jelent, aztán megvenni a következő kártyát, mielőtt rájönnénk, hogy még mind sehol a beígért új aranykor.
-
Ricco_hun
senior tag
válasz
VaniliásRönk #7078 üzenetére
Leültem, 1-es.
-
válasz
VaniliásRönk #5711 üzenetére
Neked is meg Abunak is: csak már látnám megjelenve azokat a címeket, amik miatt annyira érdemes Radeont venni. Hány ilyen is kapható most?
A Crysis-szel meg pont semmi különösebb baj nincs, nem is értem, minek kell mindig cseszegetni...Dare2Live: ha ennyivel drágábbak lesznek, akkor nem biztos, hogy eladnak annyit. ellenben egyetértek azzal, hogy kb. a teljesítményvadászok fognak rövid úton váltani, meg esetleg azok, akik kihúzták egy 8800GTX-szel 2-2.5 évig
-
válasz
VaniliásRönk #5381 üzenetére
Konkrétan arra, hogy a 4730 majdnem mindenben duplája a 4670-nek, csak a textúrázókban, a ROP-okban és a memória-sávszélességben nem, aztán lett ebből a nagy dupláskodásból egy izmos 35-45%-os teljesítmény-előny, ami egyes esetekben még ennyi sincs. Nehogy most is így járjunk...
-
cizoe
őstag
válasz
VaniliásRönk #4349 üzenetére
Ők nyírták ki kennyt is... Szemetek!
-
Gonosz15
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #4225 üzenetére
Ez egem is érdekelne.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
VaniliásRönk #4222 üzenetére
Az AMD-nek sem tetszik. Nekik is jó ez a kétszereplős piac, főleg úgy, hogy az Intel most ellenőrizve van. A VIA-nak majdnem mindegy, míg az IBM-nek csak megvan a licensze, de nem használja.
-
VinoRosso
veterán
válasz
VaniliásRönk #4187 üzenetére
igen hogy több magot bele lehessen pumpálni. 32 az édeskevés.
-
VinoRosso
veterán
válasz
VaniliásRönk #4103 üzenetére
Soha sem voltam szemüveges, zöld meg pláne nem. Szerintem nem kell szemüveget horadni ahhoz, hogy kérdőre vonj valakit, aki hasraütésre benyög valamit.
-
VinoRosso
veterán
válasz
VaniliásRönk #4100 üzenetére
ha nem tudod akkor miért mondod?
-
VinoRosso
veterán
válasz
VaniliásRönk #4098 üzenetére
miért, mennyit kap egy gtx295ös mag és egy gtx 285?
-
válasz
VaniliásRönk #4052 üzenetére
XFX X5870 XTX2 XXX edition?
-
válasz
VaniliásRönk #3927 üzenetére
hát, ha valaki azzal szeretne játszani, akkor mire hivatkozzon?
amúgy függetlenül attól, hogy nincsen halálra optimalozálca (khmmm), lehet, hogy a memóriaigénye pont nem ebből fakad. én nem játszottam vele, de többen dícsérték, hogy milyen mennyiségű és minőségű textúra van benne - ahhoz meg kell VRAM.
-
válasz
VaniliásRönk #3922 üzenetére
nem csak arra. Far Cry 2, Stalker CS, Necrovision így elsőre. de amúgy lemaradtam valamiről, hogy a GTA4-re illegális gondolni?
tzsolesz: sztem az 1-2K plusz költség még nagyon nem általános - Te jól jártál vele
-
válasz
VaniliásRönk #3905 üzenetére
lassan kezdenek szaporodni az olyan játékok, ahol 1280x1024 0xAA mellett is akadoznak a dolgok 512M VRAM-mal...
-
válasz
VaniliásRönk #3183 üzenetére
OK, de akkor mi lehet?
effektív buszsebesség a PCIE-n keresztül? akkor az nem is a CPU hibája, hanem a chipseté
-
válasz
VaniliásRönk #3165 üzenetére
értem már, mire gondolsz - ez bennem fel sem merült, mert aki akkora marha, hogy a platform limitáció kiméréséhez elkezdi a platform munkáját is csökkenteni, az sütheti a tesztje eredményeit.
felbontás, AA, postprocessing az, amit biztonságosan le lehet butítani, a többit meg kell nézni.
mondjuk így már értem, hogyan megy egyes tesztekben 300fps-sel a FEAR -
gyiku
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #3075 üzenetére
az az 5870 lesz
-
sutyi^
senior tag
válasz
VaniliásRönk #3068 üzenetére
Várjatok, előtúrom a kristálygömbömet...
-
gyiku
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #2554 üzenetére
[link] mondtam mar neki en is, hogy terjen eszhez -
tzsolesz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #2551 üzenetére
Mondjuk ez a Core 2 Duo-s dolog, legalább igaz is. A világ még nem hordott olyan Core 2 Duo-t a hátán amelyik ne ment volna 3Ghz-en, vagy a fölött.
Dark KillerX: 48K?? Azt a q...!
Igen, ez már durva, nem kicsit.
tudtam.
-
schwartz
addikt
válasz
VaniliásRönk #2525 üzenetére
Csak piszkalodas volt...
Nem kell komolyan venni.
(#2526) tzsolesz
-
rocket
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #2380 üzenetére
Erre az esetre talaltak ki a third party huteseket
Amit irsz igaz lehetne a desktop VGA-k piacan, de az elegedetlenseg a forumokon szokott lenni, ott meg a felhasznalok 90%-a nem fog ilyen kartyara valtani, mert olyan van neki amirol nem erdemes, igy nem fog tudni terjedni a "milyen jo a referencia hutes" dolog, tehat ha valoban 80wattot fogyaszt akkor szerintem rosszkor valtottak at a dragabb "normalis hutesre", a 90-100C GPU/single slot hutorol.
(plusz meg ide jon az a dolog, hogy az elejen OEM fronton fogjak majd nyomni a kartyat, oda meg aztan foleg felesleges egy ilyen hutes, es kidobott penz lesz csak.)Egyebkent en jobban kedvelem a dual slot hutest ami kiviszi a hazbol a meleget, szoval ez a referencia hutes telitalalat lenne nalam, de nem fogok downgradelni a HD4850-rol
-
westlake
félisten
válasz
VaniliásRönk #2380 üzenetére
meg a 4870 x2 homerseklete sem ment 95 fok fole..
egyre inkabb az a velemenyem, hogy igenis szukseg van egy komoly fogyasztasmeresre is a benchmarkok melle -
válasz
VaniliásRönk #2168 üzenetére
a GTX27x-est nem tudom, hogy mennyit fog enni, viszont a 260+ a már a 4870-nél kevesebbet fogyaszt, és a GTX295 is alatta van a 4870X2-nek. úgyhogy nem értem a felvetést...
-
gyiku
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #2170 üzenetére
persze, mert nem merik. ott a $.
-
schwartz
addikt
válasz
VaniliásRönk #1576 üzenetére
Tisztaban vagyok vele, de itt konkretan az RV790-es GPU letrejottere ertettem a dolgot. Ha nem igazolodik be Abu feltevese, hogy felhasznalasra kerulnek az RV870 shader tombjei, akkor az egy GPU-s kartyak kozott nem biztos, hogy piacra dobta volna az AMD 55nm-en ezt a GPU-t csak azert, hogy poziciot erositsen a GTX260-al szemben.
-
válasz
VaniliásRönk #1144 üzenetére
Very well. A vidéki üzletekkel egyetértek, a webshopoknak viszont esetenként van üzlete is, mint pl. ennek. Ill. találtam itt is egyet.
A 22.500-as kártyák (2 is volt) viszont eltűntek - úgyhogy így ma reggel a legjobb ajánlatom 23.750Tehát akkor ott tartunk, hogy 8%-kal drágább a 3870, és AA nélkül 10%-kal, AA mellett 5%-kal gyorsabb, mint a 9600GT. Vicces módon amúgy éppen most van nálam egy 3870 tesztelés alatt, és az olaj- és betonipari elvárásaimnak kitűnően megfelel, nagyon szépen kiegyensúlyozottan teljesít (azért írtam eredetileg a konzisztens feltételt bele, hogy nehogy valaki előkerüljön egy 3850-256M jellegű válasszal).
Szóval, nekem döntetlennek tűnik a meccs - ezért az elszállós kommentet nem érzem megalapozottnak. Viszont az igaz, hogy a 3870 jelen áron kitűnő value (mióta kerül ennyibe btw.?)
Ui: idegenéknél viszonylag sűrűn járok, és speciel 9600GT-t szoktam látni a polcon
-
válasz
VaniliásRönk #1138 üzenetére
A "minden más"-ba beleértjük az ipon webshopját is?
De szerintem hagyjuk a bújócskázást, én mondtam két általam reálisnak tartott beszerzési árat, mondj Te is!
-
válasz
VaniliásRönk #1127 üzenetére
5-10% a különbség teljesítményben, 10% árban (sokat esett az utóbbi időben a 3870 - de hol olcsóbb?).
A konzisztenciával meg azé' foglalkozom, mert a megvásárolt kártyával játszani akarok, nem a 3DMark Recska Championshipen indulni
-
válasz
VaniliásRönk #920 üzenetére
igen, biztosan van. én arra tippelek, hogy sokkal nagyobb szórással készültek az első piacra szánt revízió darabjai, mint az RV770 esetében, és óvatosak voltak - igazából a fogyasztási adatok alapján a GTX280-hoz kényelmesen elég lenne 2db 6-pines tápcsatlakozó.
janos666: én nem a hőfokot sz*om le, hanem azt, hogy az AMD mit hablatyol a chipek teherbírásáról - a 4850-ek korai VRM-problémái nem arra utaltak, hogy annyira el lehet hinni, amit mondanak.
ezen felül marhára nem hat meg a garancia, mert az azzal járó utánajárás és macera nyűgje nekem összemérhető egy alsó-közép VGA árával
Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Parkside szerszám kibeszélő
- Elite: Dangerous
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest