Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel topik
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Hitelesített viszonteladói programot indított az Ulefone
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Dugd rám a telefonod, megmondom ki vagy!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Igazad lehet....
. OK!
-
tibaimp
nagyúr
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
A könyvsorozatot már olvastam (26 darab könyv amúgy), csak gondoltam a filmsorozatot is megnéztem volna, de így akkor keksz...

-
GypsFulvus2
őstag
válasz
tibaimp
üzenetére
Nincs sajnos, függőben marad. Pedig állítólag elég jó nézettségi adatai voltak. A könyveket kell elolvasnod, ha tudni akarod a végét, de az kb. 10 kötet. Nagyon jó amúgy, érdemes rászánni az időt. Nagy divat lett ez manapság - elővenni valami nagyívű, epikus, nagy rajongótáborral rendelkező könyvsorozatot, belevágni fűt-fát ígérve, majd a harmadánál-negyedénél a rajongók szájába xarni és szó nélkül elkaszáni.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Egyetértek!
A The Wheel of Time-ra visszatérve még egy gondolat erejéig, akkor normális befejezése sincs? Csak mert akkor el se kezdem nézni.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
tibaimp
üzenetére
Akkor már hárman vagyunk. Én már az első játéktól követem a brandet, de sztem sem vállalhatatlan a sorozat. Persze, van benne bőven elqrás, de a 4. évad tényleg nem rossz. A legrosszabb sztem a 3. volt. Az összes évad közül a 4. követi a leginkább a vonatkozó regény cselekményszálát, s ez jót tesz neki. Vannak benne kifejezetten jó harcok is és érzelmileg is megfogott pár rész - pl. a két ruszalkás sztorit megkönnyeztem. Aztán lehet, hogy csak vénülök.
Sztem mostanra már annyira megromlott a viszony a készítők és a rajongók között, hogy kvázi mindegy mivel álnak elő, úgyis csak gyűlölködést meg fikázást kapnak - persze tettek is érte jócskán, hogy így legyen.
A Patkányos film sem volt rossz. Nem egy nagy dörenés, de egy esti könnyed szórakozásnak elmegy.Az meg qrvára dühítő, hogy a The Wheel of Time-t elkaszálták. Na, az kifejezetten jó átirata volt a regényeknek.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Nem szántották be, csak várja a sárkány az újjá születését épp!
Azt hittem agyf*zt kapok mikor olvastam a kaszát… az megvan, hogy anyagi okokból volt? Hiába volt alapvetően sikeres kellett a lé a LotR-re…
-
tibaimp
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
A Carnival Row-t én is néztem, az tényleg jó sorozat, sőt!!
A Wheel of Time-ot könyvben olvastam, sorozatban milyen? És ezek szerint akkor elkaszálták? -
philoxenia
MODERÁTOR
Nem nézhetetlen a sorozat, csak mást vártam.
Nem rossz, csak az a baj, hogy nem is jó. Van akinek a Hunyadi is tetszik. Nekem azzal is vannak problémáim. Mikor egy világgal/lore-ral először találkozol, az a meghatározó. Nekem a törökverő is másképp él a tudatomban, mert anno a Fekete lovagból, a Régi magyar mondákból alakult ki a kép bennem róla.
A Stranger Thingset imádtam eleinte, most az ötödik évadnál már néha túlzás amilyen lett. A Harry Potter is tök jó volt eleinte, a végére már nem is hasonlított.
Stephen Kinget szeretem, tisztelem, de a Setét Torony sorozat nekem utánérzés, abban a műfajban sokkal jobb könyveket olvastam.
Sapkowski könyveiben és a játékokban is megvan egy erős k-európás, lengyeles íz, ami a sorozatból teljesen hiányzik.
A Trónok Harca is élesen elválik onnan kezdve, mikor már nem Martin írta.
Nyilván finnyás vagyok, de ezt magyarázza a rengeteg könyv amit a műfajban (és más műfajokban) elolvastam.
Olyan ez, mint a pörkölt. A Dunántúlon egyszer ettem jó pörköltet, a szakács, mint kiderült, karcagi volt. Ott is jól főznek nyilván, csak mások az ízek, más jellegűek az ételek.
Jók a netflixes, stb. sorozatok, csak gyakran átlátszik a kaptafa, a legjobb bőr alól is.
Az általam kedvelt sorozatokat meg beszántják pár évad után, mert nem annyira mainsteamek. (pl. a Wheel of Time vagy a Carnival Row) -
Unatkozásaimban megnéztem a Patkányokat, nem is volt rossz. Nem volt benne semmi witcheres, leszámítva néhány helyiségnevet és karakternevet, de kalandfilmként nem volt rossz. Ezen felbátorodva elkezdtem a Witcher 4. évadát, és azt kell mondjam, ez sem vészes. Elég rég olvastam a regényeket ahhoz, hogy ne fájjanak nagyon az eltérések a loretól, és szintén kalandfilmként értelmezve nem vészes, meg lehet nézni.
-
-
nyunyinga
csendes tag
Sziasztok!
Win 11 alatt kezdtem hozzá a Witcher 3-hoz, a legújabb 4.04 Patch van fenn. Egy ideig semmi probléma nem volt (technikaira gondolok, nem szörnyekkel bénázásra
). Majd a Vörös Báró küldetésnél, mikor úgy érkezek vissza a városba, hogy valamiféle villámlás van, a játék összeomlott. Más irányba mendegéltem inkább és egy barlangnál megvizsgáltam egy jelet, amikor szintén összeomlott a játék. Van valamiféle megoldás erre? Köszönöm a válaszokat. -
tibaimp
nagyúr
válasz
CriticalHit
üzenetére
OK, köszi
-
tibaimp
nagyúr
OK, de mihez képest. A többi könyvet már olvastam, mondjuk jó régen...
Ez szerint olvastam annó:
Van három elbeszélésgyűjtemény:
- Az utolsó kívánság
- A végzet kardja
- Viharidő
Ezek különálló, rövidebb novellákat tartalmaznak, mindegy, milyen sorrendben olvasod őket.Emellett van az öt részes Vaják-saga, amik összefüggő történetet mesélnek el, ezek a:
- Tündevér
- A megvetés ideje
- Tűzkeresztség
- Fecske-torony
- A tó úrnője.
Ezeket ebben a sorrendben javasolt elolvasni, mivel a történések is így követik egymást. -
tibaimp
nagyúr
válasz
CriticalHit
üzenetére
Időrendileg, akkor ezt a könyvet hova helyeznéd? Ez fontos számomra!
-
CriticalHit
addikt
válasz
tibaimp
üzenetére
Még mindig jól ír Sapkowski, bár érezhetően már nincs csúcsformában. Tetszik azért, főleg miután sikerült elfogadnom, hogy Geralt itt még csupán "ifjú vajákművész-növendék".
"-A bosszú csak a sekélyes és primitív elmék öröme.
-Tudom.
-A bosszú törvényen kívül helyez.
-Tudom.
-Indulj hát és...
-Igen?
-És pusztítsd el azokat a kurafiakat!"Hollók válaszútja
-
tibaimp
nagyúr
válasz
CriticalHit
üzenetére
Most vettem meg, még nem olvastam persze, majd idővel.
Azt sajnálom, hogy sem méretben, sem színben nem harmonizál a korábbi PlayON kiadványokhoz, így a gerinc mentén elüt rendesen....
-
CriticalHit
addikt
" Majd elkapom, gondolta, majd elérem, hogy megbánja...Még élek, gondolta. És meghalt."
Hollók válaszútja -
philoxenia
MODERÁTOR
-
tibaimp
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Köszi, viszont

És minden kedves Witcher rajongó fórumtársnak!
-
Lenry
Topikgazda
Przyszła z Polski nowina:
Jövőre tényleg új DLC-t kaphat a The Witcher 3 egy lengyel elemző szerint
-
-
-
tibaimp
nagyúr
Annó a haverom elhozta a GTA5-öt még X-box 360-on (vagy mi volt az), TV-n
játszottambénáztam vele...konkrétan a kocsival nem tudtam egyenesen menni, annyira nincs érzékem a kontrollerhez
. Ez miatt, PC megjelenést követően is, évekig kihagytam a GTA5-öt, mondván, egy szar...pedig, de nem az. Abban is van azóta már pár 100 órám.
Most vettem LG TV-t a BF alkalmával és kaptam hozzá egy X-box/PC kontrollert. Most viszem el ennek a havernak, nekem nem kell.... -
válasz
dannyl
üzenetére
Én felváltva játszok PS-en és PC-n, kb. 1:1 arányban, szóval nincs bajom a kontrolleres irányítással, sőt, van játék, amit PC-n is a PS5 kontrollerével játszok, mert arra lett igazából tervezve és bill+egérrel elég nyakatekert a teljeskörű irányítás. Ugyanakkor én viszonylag sokat játszom (napi 3-5 óra), és amíg bill+egér kombóval korlátlan ideig tudok játszani, addig kontrollerrel 1-2 óra után már kezdem érezni a csuklóm a kitekert csuklópozíció miatt, szóval nekem a kontroller hosszabb távon nagyon nem kényelmes.
-
Lenry
Topikgazda
Felraktam végre a PS-re is a Witcher 3-at, beimportáltam a PC-s, 100%-os mentésemet, aztán az első farkasfalka lemészárolt
-
válasz
philoxenia
üzenetére
Wind's howling.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
Biga123
addikt
válasz
tibaimp
üzenetére
Hidd el küzdöttem mint disznó a jégen.
Nem kicsit voltam idegbeteg a 2.évadtól, de végigtoltam.
A 3. nál jött a megvilágosodás : "Nem kell nekem ezt néznem!" (és visszamentem játszani inkább W3 at
)
Trendeket elemeztem azt szerintem lehet anélkül is hogy láttam volna.
Amúgy sok esetben támaszkodom imdb pontokra, és nekem az jött le hogy az 5-6 os pontszámnál lehet gyöngyszemeket találni, de alatta ritkán, az 5-6 körüli általában megosztó, oda férnek be a "fura" filmek
, na ezek jönnek be inkább, nem pedig a túl hype-olt harisnyás hősös.
De kijelenteni hogy a"haterek" miatt alacsony a pontszám az is picit visszás
a showrunnerek szokták ezt tolni
amikor nem akarják elfogadni , hogy márpedig nem jó amit csináltak.
Példádnál maradva a Hófehérkére is ezt mondták
Örülök hogy neked tetszett, de én nem megyek helybe a pofonért, úgy hogy már kaptam egyet , minus Cavil , szal nálam a sorinak vége . És hiszek az IMDB nek
szerk: és igen valószínűleg a witcher fan-ok húzták le a pontozást, de hát mi is azok vagyunk nem ? Ha jó lenne a sori akkor az a 3800 ember lazán bepontozhatta volna pl a patkányos részt is 7-8 környékére. Mint ahogy ez meg is történik sok anime esetében, mert réteg műfaj, és az elvakultak nyomják a pontokat ezerrel , valószínűleg azért mert hű a lore hoz. De itt ez nincs meg, ezt számomra bebizonyította az első 3 évad.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Biga123
üzenetére
Én azt nézem ilyenkor, hogy 3800 szavazóból 23,3% 1-st adott. Ennek fele direkt ment, ez tuti. Kb. így járt az új Desney féle Hófehérke is (jó, mondjuk az tényleg botrányos, mint a szereplő választás, mint a szereplők játéka), de itt ez nem mondható el. Simán bele tudom élni magam a világba, mert hozza a hangulatot a 4. évad is és a film is.
Egyébként, én úgy nem nyilatkoznék filmről/sorozatról, hogy meg se néztem, ez egy kicsit visszás, nem?
-
Biga123
addikt
válasz
tibaimp
üzenetére
"Az imdb-s 4,8 arány tipikus hater pontozás"
Picit érdemes ezt kontextusba helyezni.
Ha megnézed az imdb pontozásokat mondjuk a sorinál rendre az első részeket akkor gyönyörűen látszik a tendencia.
S01E01 28K szavazat 8.2
S02E01 17K szavazat 8.5
S03E01 10K szavazat 6.6
S04E01 8.3K szavazat 4.3
Patkányok 3.8K szavazat 4.8
Nekem ebből az jön le ,hogy egyre kevésbé érdekli az embereket ez az egész , (csak az igazán elvetemültek nézik már, de azoknak meg érthető okokból nem tetszik) robog lefele a lejtőn, az meg már csak hab a tortán , hogyha a közönség valamit lepontoz mert sz@r akkor jön ez a "hater" duma. Nálam a 3. évadnál elbukott. (konkrétan én szégyelltem magam az asszony előtt hogy ilyen trágyát nézek). -
tibaimp
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Ez igaz, nem is ezt mondtam. Csak számomra hozta a könyvek hangulatát.
Amúgy nincs gond, ha Neked nem jött be, én csak azt mondom, hogy adj neki még egy esélyt. Most nézem a Netflix-es Patkányok filmet, eddig ez is jó (a sorozat után kell megnézni!!!) Az imdb-s 4,8 arány tipikus hater pontozás....
-
tibaimp
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Számomra pont nem
. A cselekménye is szög egyenes, pont az 1 évad volt katyvasz ehhez képest, mert ha valaki nem olvasta a könyveket, az ottani időugrások megzavarták rendesen. -
Bocs, az off-ért, de hátha akár 1 valakinek is jól jön: EPIC-en ingyenes a Hogwarts Legacy.
-
tibaimp
nagyúr
Jorus: Javaslom a próbát. Remélem Neked is tetszeni fog. Majd írd meg mi lett a véleményed.
Creative997: Izgalmas, nekem teljesen a könyvek hangulatát hozta (főleg, mikor Ciri a Patkányokkal nyomult), Gerart és tárasait a "szokásos szerepjáték elemet tolják" --> elindultak egy bizonyos cél felé, és közben mindenféle kalandba keveredtek, miközben a játékból ismert nevek csatlakoznak hozzájuk, jó "kis" csaták vannak benne, kellően véres és trágár, most hirtelen ennyi.
-
Creative997
őstag
válasz
tibaimp
üzenetére
Én elkezdtem de szerintem borzalmas, 3 epizód után el is kaszaltam. Lehet majd egyszer részegen folytatom

Független attól hogy más jatsza most Geraltot. Már a 3. évadban is hánytam az egésztől. Az első jó volt. A második is kivéve a végét. Megertem miért hagyta ott Cavill
Neked miért mocsok jó?
-
tibaimp
nagyúr
A Witcher sorozat 4. évadát most néztem meg, illetve fejeztem be! Én nagyon javaslom, hogy nézzétek meg, szerintem mocsok jó lett. Azt, hogy nem Henry Cavill játssza Gerart-ot, simán meg lehet szokni, nekem kb. 5 perc volt, így "elmaszkolva" hasonlítanak is.
Várom az 5. évadot ezek után, simán! -
Biga123
addikt
Sajnos még minding a warez hódít, az legalább pozitív , hogy megvette végigjátszás után.
Az hogy akciósan, na bumm.
Inkább bátorítani kellene, nem pedig savazni szegényt szvsz.
-
scyllarus
veterán
Na, 10€-ért nem bírtam kihagyni, csak megvettem a Complete Editiont még akcióban.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Zene
Jól illene abba a bizonyos lagziba... -
VTom
veterán
Milyen modokat érdemes feltenni a Conolete Edition-re még, ami még tovább emeli a látványt?
-
tibaimp
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Zseniális zene!
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
slayer006
addikt
Köszönöm a válaszokat.
Ilyen fast travel modot nem raktam fel, egyedül a legújabb HD Reworked Project NextGen Edition van telepítve, lehet az kavart be. -
slayer006
addikt
Sziasztok
Valaki tudna segíteni? Itt biza komolyan elakadtam. Oxenfurt -i ház, már mindent (is) kipróbáltam. Itt az összes leírás szerint egy lejáratnak kellene lennie, de nincs.
A falon jelet vagy százszor megvizsgáltam.
-
válasz
Creative997
üzenetére
Kaer Morhenben meg lehet keresni a jegyzeteit.
Új hozzászólás Aktív témák
Megkérnénk minden topiklakót hogy a játék történetéhez kapcsolódó hozzászólásoknál használja a Spoiler kódot!
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Spórolós topik
- BestBuy ruhás topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Micro Four Thirds
- Könyvajánló
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- További aktív témák...
- Microsoft Xbox Series X 1TB Halo Edition, Lemezes + Kontroller, 6 hónap Garancia, Fekete Színben
- Microsoft Xbox Series X 1TB Lemezes, 6 hónap Garancia, Fekete Színben
- Nintendo Switch Lite, 24 hónap Garancia, Kék Színben
- Nintendo Switch Oled Zelda Edition, 24 hónap Garancia, Fekete Színben
- Nintendo Switch Oled Pokemon Edition, 24 hónap Garancia, Fekete Színben
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB Lian Li Lancool 217 fehér CM 700W
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Samsung Galaxy A52s 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- Alienware 17r4 olvass
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
. OK!

Sztem mostanra már annyira megromlott a viszony a készítők és a rajongók között, hogy kvázi mindegy mivel álnak elő, úgyis csak gyűlölködést meg fikázást kapnak - persze tettek is érte jócskán, hogy így legyen.

). Majd a Vörös Báró küldetésnél, mikor úgy érkezek vissza a városba, hogy valamiféle villámlás van, a játék összeomlott. Más irányba mendegéltem inkább és egy barlangnál megvizsgáltam egy jelet, amikor szintén összeomlott a játék. Van valamiféle megoldás erre? Köszönöm a válaszokat.
. Ez miatt, PC megjelenést követően is, évekig kihagytam a GTA5-öt, mondván, egy szar...pedig, de nem az. Abban is van azóta már pár 100 órám.
)
a showrunnerek szokták ezt tolni
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)