- Magisk
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- A Mate 70 Pro+ és Mate 70 RS a Huawei titánjai
Aktív témák
-
zack
nagyúr
válasz
#72042496 #8419 üzenetére
Ez sem teljesen igaz.
Amelyik nagykerből voltak az MSI 4890 OC kártyáim, a szervízesek is megerősítettek abban, inkább az MSI OC-t vegyem, mert az Asus drága, és nem megy annyira tuningban. Úgy tudom a 4890 topikban sem tartoznak az Asus kártyák a legjobb órajeleken szaladgáló kártyák közé.
-
zack
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #8172 üzenetére
Beteg tényeket közölt, ami majd hogy nem készpénznek vehető.
-
zack
nagyúr
válasz
Ricco_hun #7684 üzenetére
Nagy a hype az Evergreen körül, ami érthető is. De! A DX11 kártyák létjogosultsága 1-1,5 év múlva fog eljönni, addig teljesen feleslegesek. A válság is lassítani fogja az átállást, az nV is, szóval 2-3 nagyobb címen kívül nem hinném hogy sokat várhatunk a DX11-től 2010-ben.
Lehet én is eladom az egyik 4890-et, és veszek egy X360-at meg egy LCD tv-t és így fogom átvészelni ezt a bizonytalan PC-s időszakot...aztán ha úgy látom hogy jó irányba mennek a dolgok, megveszem majd az éppen aktuális csúcs kártyát. Elég sokat fogok spórolni így számításaim szerint.
Persze ez egyelőre csak terv...
-
zack
nagyúr
válasz
laci666 #7671 üzenetére
És? Ettől kevesebbnek érzed magad?
Mert úgy hangzott. Nehogy má' egy kibaxott pc ára alapján itéltessünk meg milyen emberek vagyunk...
Lásd sniper. Hiába van drága gépe...
Egyébként sem azért "marják meg" sniper-t a júzerek mert irígyek a drága gépére, hanem inkább a "bicskanyitogató", tenyérbemászó, kérkedő stílusa miatt, és mert folymatosan próbálja éreztetni neki mennyivel több van mint a többi júzernek.
De ha neked ezek a tulajdonságok szimpatikusak, én nem állok a barátságotok útjába!
-
zack
nagyúr
Persze hogy meg... de csak is az 5870 CF ill az X2!
Meglátjuk mennyibe fog kerülni itthon aztán ha reális áron el tudom adni a 4890 CF-et akkor lehet cserélni fogok egy X2-re.
Crysis Wars-ban igaz már elég a 4890 CF 1920x1200 VH szűréssel, de a +fps multiban mindig jól jön.
Szóval várom a 5870 X2-öt... -
zack
nagyúr
válasz
jozsikamhami #5810 üzenetére
"mondjuk 2 darab uj hd 4890 4200/975 ot megkapok 20 k ert"
Hol kerül ennyibe?
-
zack
nagyúr
Hát ez eddig így van sajnos....reméljük viszont, hogy nem így lesz.
Igazából minden attól függ, 1-1 nagyobb játékfejlesztő cég milyen vevőcsalógató alkotásal tud előállni...mint pl. az említett Crytek. Mert ha az említett cég Crysis 2 játéka "nagyot fog durranni" akkor tök mindegy hány cég, és hogy gondolkodik, az fps műfaj szerelmesei azonnal váltani fognak egy olyan kártyára amivel kihasználható a Crysis 2 grafikai látványa. 1-1 műfajből bőven elég lenne 1-1 húzónév és ez már megmozgatná a PC-s világ játékosait, és tök mindegy hogy a másik 4 stúdió hogy gondolkodik. De sajnos erre is kicsi az esély.
Ha minden műfajban lenne húzónév, akkor a többiek is jobban iparkodnának, hiszen a júzerek szeme előtt a szép, változatos, kellőképpen hosszú, és legfőképpen optimalizált játék lebeg a szemük előtt, ha már megvették az erre alkalmas hardvert. Így a többi cég DX9 játékait egyre kevesebben vennék, így ösztökélve őket arra, hogy átálljanak DX10.1 ill. DX11-re.
Ez mind szép és jó, csak sajnos nem így lesz... -
zack
nagyúr
Kezdődik a hype...
Én nem tartom valószínűnek a 60%-os gyorsulást. Bár 4870-hez mérték, szóval 4890-hez képest csak 50% lesz a cikkből kiindulva.
Én még mindig a 30-40% látom reálisnak a 4890-hez képest, és ha belegondolunk az se lenne kevés.De azért a cikk szerinti 50% már közelíti ezt az értéket..
-
zack
nagyúr
válasz
janos666 #4859 üzenetére
Nem tudom milyen ATi-val próbáltad, de nekem 8xAF gyönyörűen látszik, ha ráeröltetem driverből. Bár sokat elvesz a teljesítményből 1920 Dx10 VH-ban. Gondolom azért mert ahogy Abu is írta a game nem tudja, és mivel ráerölteted, megcsinálja, csak túl nagy áldozattal. GTX295-nél is ez volt a helyzet, szóval ebből az aspektusból "egyik 19 másik 1 híjján 20". Mert nV-nél hiába tudsz 16xQ beállítani, ha még jobban megfogja a kártyát, ráadásul képhibákat is generál néhol a 16xQ. Ennyit az nV csodálatos kényszerített szűréséről.
-
zack
nagyúr
-
zack
nagyúr
Feltettem az új Win7 RTM-et + hozzá a 9.7-es Catalyst-ot. Már önmagában véve is jóval gyorsabb és dinalmikusabb az RTM mint az RC, de a 9.7-es driverrel a 4890 CF még gyorsabb mint az eddigiekkel. Crysis Wars-ot néztem...
Zsír rendszert csináltak a Win7-ből, végre valamit a Microsoft is letett az asztalra, ami nem csak SP2 után használható és gyors. -
zack
nagyúr
Jah...pont ebből az aspektusból vizsgáltam a dolgokat én is!
Mire itt kemény húzónév lesz DX11-ben addig kijönnek az első DX11 kártyák javított verziói, vagy egy új számozázású széria.
Azon túl hogy gyorsabb lesz a a csúcs R8xx a 4890 CF-nél, más változást nem igen látok úgy jövő év közepéig.
Az a decemberi megjelenés, át fog csúszni 2010 Q1-re az szinte biztos, mert valami fennakadás tuti lesz, és akkor ott tartunk 2010 márciusában, hogy van 1db DX11 játék, és fél éve adott hozzá a megfelelő hardver.
U.A. lesz mint a DX10 esetében, annyi különbséggel, hogy a DX11 jobban, és persze gyorsabban el fog terjedni. De mire minden stúdió átáll, szvsz. akár 2010 Q4 - 2011 is lesz..Crysis 2 biztos DX11 lesz, azt hiszem megint az lesz a vízválasztó VGA ügyben.
Majd onnantól kell DX11-es kártyát használni.Abu:
Lényegében a DX11 látvány elemeket a 4890 is meg fogja tudni jeleníteni csak lassulni fog?
Vagy nem fogja tudni megjeleníteni, ellenben gyorsabb lesz? A játék szépségét mennyire fogja befolyásolni hogy DX10.1 vagy DX11? Mert ha annyira, mint a DX10 kontra DX10.1 akkor tényleg csak akkor kell váltani, ha kevés lesz a 4890 CF sebessége.
-
zack
nagyúr
Értem. Köszi a véleményt!
Viszont ha így lesz, lehet megvárom míg kijön az új széria. Nincs értelme 1 kártyát megtartanom. Félek hogy el fog folyni az a 40-50k körüli összeg amit kapnék érte, a Crysis Wars-ban meg szívnék addig 1db Radeonnal 1920x1200-ban.
Ha meg elfolyik, akkor kizárt hogy R8xx legyen, mert annyit nem fogok tudni hozzápakolni.
De ha megjelenés után 70k-ért el fog menni a két kártyám, akkor egész jók lennének az esélyeim egy 110-120k kártya megvételét illetően.A nagy rákészülés se biztos hogy jó...sok nyűg lehet az elején az új szériával, mint ahogy idáig mindegyikkel volt gond hónapokig, ha más nem driver szinten. Ezt a szívást viszont kihagynám. Persze ha lesz ilyen. Kár hogy nem vagyok felvértezve Nostredamus-i képességekkel.
Most okosabbak lennénk.
Egyébként meg úgy gondolom, hogy a 4890 CF az új széria megjelenése után is bitang erős lesz, és max. az R8xx csúcsmodell fogja lelépni teljesítményben, ha saccolni kellene azt mondom 20-30% lesz erősebb a legerősebb R8xx mint a 4890 CF. Aztán ki tudja...lehet marhaság, és jóval több lesz, de az eddigi múlt az én feltételezésemet igazolja. -
zack
nagyúr
Abu!
Szted mit csináljak?
Tartsam meg a 4890 CF-et?
Vagy adjam el most, vegyek valami kaki 10-15k kártyát addig? Gőzöm sincs mit kellene tennem...a 4890 CF teljesítménye jó, és elégedett vagyok velük. Nekem 103k-ba van a 2 kártya, de fogalmam sincs mennyiért mennének el mostanában...gondolom 80k környékét azért megkapnám értük..
Azt se tudom milyen áruk lesz az R8xx kártyáknak, és nem akarok úgy járni hogy elteszem a 80k-t és ha úgy jön ki a lépés, nem fogok tudni venni X2-öt, vagy valami 4890 CF-nél jobb teljesítményű kártyát, mert mi van ha nem lesz pénzem hozzátenni a 80k-hoz?
Mert ugye ez is lehetséges variáció.Ebben az esetben meg leszek lőve és 2 szék közül a földre fogok huppanni, amit nem szeretnék....
Ha meg az eladás mellett döntök, meg kell hirdetnem minnél előbb, mert 2 hónapom van maximum, hogy normálisabb áron eladjam a 4890 CF-et.
Az is lehet, ha kijön az új csipp, akkor is elég lesz eladnom, mert arányaiban sokkal többet nem fogok bukni, ha megtartom még 3 hónapot ezeket. Minden attól függ mennyibe fog kerülni az új generáció...Keldor: Köszi a véleményt.
-
zack
nagyúr
válasz
Dare2Live #4582 üzenetére
Persze...a bukó be van kalkulálva. Csak nem mindegy, hogy szeptember végéig kell eladni, (amikor már júli vége van) hogy meg tudd venni az októberben debütáló új kártyákat, vagy amit írtam már az előző hsz-ben, nov-dec környékén.
Nyáron kevesen vesznek VGA-t, tehát ha októberben jönne, akkor azt a szeptemberi hónapban lehetne eladni, ami nagyon kevés idő. Ha meg kijött az új széria, onnantól kezdve nem szabad árulni, mert jó nagyot fog zuhanni a mostani karik ára. 4890 CF 70k-nál többért nem hinném hogy el fog menni ha kapható lesz az R8xx... -
zack
nagyúr
válasz
Dare2Live #4579 üzenetére
Persze. Így majdnem biztos hogy év eleje lesz belőle. Nem is baj. Idén és még jövőre is bőven elég az RV790, RV790 CF.
Arról nem is beszélve hogy a jelenlegi RV770/790 tulajoknak ez csak jó hír, mert esetleg egy karácsony előtt meghirdetett VGA-t könnyebben fognak tudni eladni az új széria érkezése előtt. Én is csak akkor fogok váltani, vagy RV870 CF-re, vagy X2-re ha a mostani 2db 4890-es kártyától normális áron meg fogok tudni szabadulni. Egyéb esetben maradni fognak, és akkor kihagyom az R8xx generációt. -
zack
nagyúr
Ha tényleg októberben jön....lesznek itt nálunk olyan árak, hogy csak úgy gülleszthetjük majd a szemünket. Valahogy így:
Eleve októbertől-karácsonyig szoktak az árak elszállni, majd jan-feb. ismét kicsit mérséklődni. Persze a tavasz és a nyár az igazi, akkor célszerű hardvert venni.
Szóval ha októberben fog debütálni az R8xx,és úgy néz ki hogy a G300 is, horror árak lesznek nálunk.
Persze biztos lesz valami lim-lom DX11 játék, amire épülni fog a kampány, a Win7 mellett, de az idei DX11-re való átállástól mindenkit óva intenék. A Win7 sem lesz a helyzet magaslatán még, max. SP1 után, az új DX11 kártyákról, és a meghajtóikról meg nem is beszélve. Lesz itt annyi anomália, nem győzzük majd kapkodni a fejünket.
Ebben semmi meglepő nincs, minden kiforratlan új fejlesztés, döcögősen startol. Ezt már megszokhattuk. Azt sem tartom kizártnak, hogy októberben kiadják a lim-lom első példányokat, amik valahogy mennek, majd a júzereken letesztelik, és tavasszal kiadnak belőle egy javított Ver2.0 frissítést.
Így 8-10 év távlatából amióta képben vagyok a PC-s piac változásaival kapcsolatban, meglepődnék ha nem így lenne ahogy leírtam. -
zack
nagyúr
Megpróbálok az elsők között lenni, ha egy RV870 X2 magyarországra tévedne az ősz folyamán.
-
zack
nagyúr
Ezt kizártnak tartom.
Ebben az esetben üzletileg leszerepelnének.
Agyonvágnának egy sikeres kártyát, és a már meglévő felhasználókat is. Kicsit sokat vártok szerintem az új szériától. Nem lesz ekkora növekedés. Azt tudom elképzelni hogy egy 5870 X2 30 max. 40% gyorsabb lesz. Vagy egy 5870 20-30% erősebb lesz a 4890-től...vigyáznak azért arra, hogy túl nagy ugrás ne legyen, hiszen akkor annál nehezebb lesz lehúzni még egy bőrt a vásárlókról fél év múlva.
És ez az elsődleges cél...óriási hype az 5xxx széria körül, tesztek tömkelege, mennyivel gyorsabb mint a 4xxx széria, (ami valóságban nem lesz annyi), majd miután mindenki betárazott belőle, jövő év késő tavasszal jöhetnek a Rev.2-es verziók...ahogy az a 4870-4890 esetében is volt. Így majdnem dupla akkora hasznot fognak bezsebelni.
Persze lehetm hogy nem így lesz. -
zack
nagyúr
Nem véletlen nem terjedt el a PS3.
A mai napig nincs rá megoldás...kevesebben is veszik. Legalább is nálunk. Mondjuk ez érthető is. A gép árát ois nehezen tudják "kiköhögni", nem hogy még a 15-20k játékokat.
Amit linkeltél virtuális kiegészítőt X360-hoz az mennyibe fog kerülni, és mikortól lesz kapható?Lehet én is benevezek majd egyre. Bejött a demo video a csajomnak is.
-
zack
nagyúr
Az a szomorú hogy ennek ellenére 12k környékét még mindig tartja játék...
Mert szó mi szó...nekem sincs túl jó véleményem a GTA4-ről, de 6-7k-t azért adnék érte. Ennél a játéknál ez a lélektani határ. Ennyit tud számomra. Többen is vették volna ha eleve 7k környékét lövi be a Rockstar...ők fröcsögnek, meg durciznak a pc-s júzerekkel kapcsolatban, de okuk nincs rá, mert csináltak egy silány konzol portolást, majd úgy állítják be, mintha minden téren tökéletes lenne, hiszen 11-12k-ért csak azok a játékok pörögnek amik ténylegesen a tökéletesség határát súrolják.. Önismeretből elégtelen alá, arról nem is beszélve, hogy úgy állítják be, mintha még ők tettek volna szívességet, hogy kiadták PC-re, ami nem volt túl fáradtságos munka a részükről.Elöttem a Rockstar ezzel a GTA4-el nagyon leírta magát.
-
zack
nagyúr
De ez teljesen egyértelmű is...sosem fog tudni egy integrált VGA ami 5 éves ciklusokban készül egy konzolhoz, felvenni a versenyt egy olyan hardverhez ami fél évente frissül, 1-1,5 évente pedig nagyot dobbant. A PC-nek jelenleg ennyi az előnye hogy jóval szebb és részletesebb a kép. Kérdés az hogy megéri e 1 vagy 2 XBox 360 árát fél éves viszonylatban 1920x1200 felbontáshoz egy VGA... szerintem megéri. De más másképp gondolja. Ezért van sok konzolos, és sok PC-s júzer.
Így van ez jól...
A gond a konzol játékok portolásánál kezdődik. Nem elég hogy megveszed sokszor annyiért a gépet mint egy konzol, hogy normális minőségben told a játékokat, hanem még a konzolos minőségre is rákényszerítenek. Ez itt a gond. Elveszik a PC előnye. És itt nem a STALKER CS, új Riddick, vagy Crysis + Crysis WH-re gondolok...mert a PC júzerek igenis megérdemelnék hogy CSAK ÉS KIZÁRÓLAG ilyen grafikai szintű és minőségű programokat kapjanak ha már több autó árát elköltik egy 5 éves ciklusban a gépeikre. E helyett kapunk 1 évben jó esetben 3-4 ilyen játékot, és 50db konzol portot. Hol itt a korrektség? Ez a felháborító. -
zack
nagyúr
Felraktam...de nem az volt a célom hogy játszhatatlanná tegyem. Jelenleg egyik mai kártya se bírná még a 100-130% fillrate-et sem, nem hogy a 200%-ot
Alapon 80%, és mindent max-ra húzva szép 80% fillrate-tel is. Talán a legkomolyabb CF és SLI rendszerekkel menni fog a 100% fillrate. De ez csak tipp.
-
zack
nagyúr
válasz
Bluegene #3937 üzenetére
"ugyanez van az Arma2-vel, GTX 285 Sli négymagos procival ad 40 fps-t 1280-ba(!), közbe meg egy rohadt xboxon száguld"
Nálam 1 GPU-val 20-40fps 1920x1200 10000m látótávolsággal mindent max.-ra tolva.
Tehát ezek a bench eredmények nem valósak, amik a neten keringenek. Jelenleg CF és SLI sem megy, majd a végleges verzióban.
Felesleges a végleges angol verzióig messzemenő következtetéseket levonni.... -
zack
nagyúr
válasz
Hakuoro #3831 üzenetére
Megnézegettem a DX11 Tessellation Demo-kat. Nagyon impresszívnek tünik, bár azért megnézném úgy is, hogy nem telefonnal van rögzítve. Persze még nagyon friss infók ezek, de majd biztos lesz lehetőség 1-2 nap múlva HD minőségben is megcsodálni.
A játékok nem tudom milyen ütemben fogják kihasználni ezt az új technológiát, de úgy néz ki grafikai "áttörés" mindenképpen várható lesz.
Aktív témák
Hirdetés
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest