Aktív témák
-
rocket
nagyúr
válasz
#65755648 #7695 üzenetére
Nem fog kozeliteni a 100$-hoz a HD5770 ara, majd talan jovore amikor jon a refresh
Egy apro dolgot kene megerteni es akkor nem lenne vita ezen, ez pedig az, hogy hamarosan a HD4870/HD4890 elfog tunni a boltok polcairol, igy feleslegesse valik az osszehasonlitas.
Mindig is ez volt generacio valtasoknal, elozo generaciobol voltak best buy kartyak, az uj technologiakat felsorokoztato termeket meg egyik ceg se az elozo generacio termekehez igazitja ar/ertek aranyban.
-
DigitXT
félisten
válasz
#65755648 #7375 üzenetére
Lehet, hogy a Dirt-re pl. igaz, amit Abu85 állít:
annyira nem lepne meg, mert ismerve szakmai
tudását nyilván van alapja az állításának, csak
valószínűsítem, hogy az általánosítással, meg
a félremagyarázással kavarta meg a dolgokat.
Alkalomadtán én is csinálok videókat: tesztnek
sem rossz.Csak nem ebben a topikban...
-
-
-
csatahajós
senior tag
válasz
#65755648 #5284 üzenetére
xtreme systemsen is pont erről van most szó. ELvileg két lehetőség van, vagy speed binnelt GDDR5-ösök lesznek és az 5870-re mennek a 6, esetleg 7Ghze-t elbíró Samsungok az 5850-re meg az 5Ghzes Elpidák mondjuk. Ezen felül a tápcsatival is tudnak játszani, azaz az 5850 nem kaphat elég kakaót az 1 darab 6-os csatin.
Minden esetre az sem kizárt hogy valóban letiltanak pár SP-t.Előjöttek megint ezek a renderelt képek mint lehetséges HD 5850
-
válasz
#65755648 #4418 üzenetére
nem sarkítással akartalak vádolni, hanem valóban én sarkítottam - azt akartam vele megmutatni, hogy a memória mennyisége mennyire félre tudja vinni a tesztek eredményét. igen, a vásárlót valóban az érdekli, hogy mi a teljesítmény-különbség a két teljes megoldás között - viszont minden bizonnyal az sem mellékes, hogy az egyik megoldás egy olyan egyszerű húzással, mint +512M RAM, meg bír táltosodni.
nem értek egyet azzal, hogy a GPU-k összehasonlítása semmitmondó lenne - különösen, ha arra használjuk, hogy a következő generáció "ugrását" megjósoljuk belőle. ilyenkor szerintem pont az a mindegy, hogy ki mikor milyen áron jelent meg. de amúgy a fenti tesztbe pont azért tettem bele mindkét 9800GTX-et, hogy mindkét szempontnak meg tudjon felelni - sajnálom, ha nem sikerült.
szerintem nem mindegy, hogy minek köszönhető az előny. a memória ebből pont a leginkább kiszűrendő faktor, mert alapvető hatása nincs a teljesítményre, viszont ha elfogy, akkor halál van - duplázni meg általában elég könnyű. ugyanígy az órajelekkel sem lehet szabadon garázdálkodni, mert az egyes architektúrák a gyártási tényezőkkel kombinálva valahol korlátosak lesznek órajelben - hiába lenne a GTX280 738/1836-on 75%-kal gyorsabb a 9800GTX+-nál, ha azokhoz az órajelekhez már nitrogénnel kell hűteni...
PS: a 8800GTX 768M RAM-mal érkezett - 1-2 helyen lehet, hogy emiatt is van akkora botrányos előnyben a 7900GTX-szel szemben...
leviske: nem is mondtam, hogy lehetetlen, csak személy szerint én nem hiszek benne.
-
válasz
#65755648 #4407 üzenetére
sztem kicsit érdemes lenne lejjebb skálázni a magas lovat
először is, nem szoktam "ügyesen észrevenni" dolgokat, hanem mérni szoktam, meglehetősen alapos módszerekkel. itt találod, ami alapján azt mondtam, hogy "50% sem nagyon".
másodszor, tudok olyan tesztet is mutatni, ahol a GTX280 4.5-szer gyorsabb, mint a 9800GTX (a fenti teszt 4. oldalán van ilyen eset) - és akkor a GT200 4-szer gyorsabb? a két architektúra összehasonlítása meglehetősen semmitmondó, ha a memória-mennyiség nem azonos, különösen 1920x1200-ban és afölött, mert ott már a G92-nek sokszor kevés az 512M. a pH!-s tesztben nem 1G 9800GTX van, ami vásárlói szempontból teljesen OK, viszont architektúra fronton félrevezető. az én tesztemben van mindkettő.
a 7900GTX vs 8800GTX témára később válaszolok, kifutottam a szabadidőmből
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#65755648 #1237 üzenetére
Az elmúlt négy-öt évben már kiderült rólam, hogy mindig a jobb architektúrát képviselem. Lehet ha kijön a G300 újra "NV párti" leszek ... ez csak a technológiától függ.
Ezenkívül viszonylag sok olyan infó van a birtokomban, ami miatt jelenleg az NV nem képviseli a PC-s játékpiac érdekeit. Én egy átlagos felhasználó vagyok. Mondhatni fogyasztó ... nem akarok még egy 96-97-es 3dfx korszakot amikor a játékokban háromféle effekt háromféle kártyán futott. Kérdezem ez kinek jó? Nyilván az NV örülne, ha elterjedne a CUDA, de továbbra is az ipari szabványokat kell támogatni ... értsd DX10.1. Erre jelenleg csak az AMD hajlandó. A mi (fogyasztók) érdekünk a DX szabvány fennmaradása ... és ezzel egyetemben a CUDA kisöprése a PC-s játékpiacról.
Igazából semmi probléma nincs azzal, ha egy gyártó csinál valami extra szolgáltatást a kártyáihoz (Pl.: NV Physx, AMD tessellator) ... egy dolgot azonban szem előtt kell tartani, erősen a házi feladat kategóriába tartozik az aktuális piacvezető API legújabb verziójának a támogatása (jelenesetben a DX10.1). Ez az én szememben merénylet az ipari szabványok ellen ... elfogadhatatlan a piac számára, és az fejlesztői és felhasználói érdekek kiszorítását hozza el. Hasonló eset történt a Radeon X1000 széria megjelenésekor (logout blogomban az első írásban le van írva a lényeg) - akkor még "NV párti" voltam, mert az ő hozzáállásuk képviselte a játékipar érdekét. Igaz, hogy az AMD a VTF eljárást mindenféle hátsó szándék nélkül hagyta ki, de ettől még nem volt támogatva, amivel az SM3 szabvány legfontosabb újításának az elterjedését.
-
keIdor
titán
válasz
#65755648 #1237 üzenetére
Örülök, hogy így ismersz, de én nem tartozom a hülye fanboy-ok közé (ellentétben veled, ahogy olvasom), akiket elvakít valamelyik szín. Az egy dolog, hogy most GeForce-om van, és? Most váltottam alig több, mint egy hete HD4870-ről, ami már fél éve megvolt, és nem a bugok miatt, hanem azért, mert kellett valami gyorsabb, ennyi.
-
Toninho13
aktív tag
válasz
#65755648 #1239 üzenetére
Szerintem az RV790-el egy rést akar betömni az Ati.Mivel a 4870 és 4870 x2 között,amit a 4850 x2-nek nem sikerült igazán betömni.Az Nvidiának meg ottvan a gtx260-280-285, ami ebbe a szegmensbe esik.Valamint,ha valóban 55nm-es lesz, akkor ebből nem valószínű, hogy várható egy X2-es verzió...(A hőmérséklet miatt.)Valamint azt is kétlem, hogy áprilisban már ezekkel a kártyákkal bombáznának minket, mivel még nincs hivatalos specifikáció...Valamint a driverekkel vannak inkább problémák, mint a videókártyák felhozatalával.
-
7600GT
senior tag
válasz
#65755648 #625 üzenetére
Az olajat leszarom. Nem érdekel. Inkább avval van bajom, hogy a tudósok szerint pár tíz éven belül 19.századi állapotok lesznek, ezt hívják úgy, hogy energia válság. Fúziós erőmű, ha megeröltetik magukat, akkor is csak leghamarabb 2030-2040-ben lesz. Nah de ez már nagyon off.
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest