- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
Ja ja, van ahol alázza, van ahol alig van különbség (tehát nem számottevő), és van ahol lasabb mint a GTX295. Nincs ezzel semmi baj sem. Csak ahol gyorsabb, ott 3-4 fps, vagy még annál is kevesebb a lemaradása az 5870-ek. Az ára viszont mindenért kárpótol. Ráadásul a fogyasztási adatokat tekintve, már nem is kérdés hogy melyik a jobb kártya.
De majd a DIRT2, és a többi DX11-es játékban is meglássuk mit tud felmutatni a GTX295. Ott eldől a verseny. Elvégre nem 2007-ben vagyunk már.
(#8485) cowboy_bebop Ez az induló ára. A GTX295 induló árához hasonlítsd.Ezt azért mondom, mert megy az lejjebb is rohamosan.
A GTx295-nek tudod miért annyi az ára amennyi, mert senki meg nem vette volna az eredeti árán, egy pár NV fanboy-on kívül.
És még egyszer hangsúlyozom, hogy ez egy DX11-es kártya.
Olyan mintha az X1950XT árát hasonlítanánk a 2900XT árához. Egyik Dx9, a másik DX10-es.Majd ha az NV a megjelenő GT300/Fermi/stb.. -it olcsóbban fogja árulni mint az 5870-est, akkor kellene visszatérnünk erre kérdésre. Ha érted mit akarok mondani. (esélytelen. )
-
tzsolesz
nagyúr
Érdemes les még 9500GT-ről is váltani erre. Aki sokat netezik, annak kevesebb lesz a villanyszámlája.
Kevesebbet eszik, mint egy 9500GT/8600GTS.
-
tzsolesz
nagyúr
Hát ha ehhez megjelenik az első hivatalos driver, nem semmit fog ütni, már így 4870X2, és a GTX295-öt alázza nem kevés helyen. Az meg egy 1 gpu-s megoldástól nem semmi.
(#8473) beteg Gondolj bele, hogy a GTX295, GTX285 milyen agyonhegesztett driverrel indulnak ellene. Az NV toldozta foltozta hónapokig, hogy minél jobban, gyorsabban fussanak rajtuk a játékok. Ezek a driveres javítgatások, optimalizációk sokszor 5-6%, néha 10-12%-os sebességnövekedést hoztak. Az 5870 még csak most startolt a 4800 széria drivereivel.
Utána a vízözön....... Azt a 6-10%-os lemaradását, nagyon gyorsan be tudja hozni. És nem elfeledni, hogy ez egy DX11-es kártya. -
tzsolesz
nagyúr
Abu85: Nálunk már 22-e van, nem de? Simán nyomathatnátok már jó kis híreket, előzetes teljesítmény adatokat a karikról.
-
tzsolesz
nagyúr
Attól még igaz lehet. Végül is éppen erről volt szó korábban, vagy is erős a valószínűsége, hogy az NV egy dinoszaurusz méretű chip-el fog előállni, és azt nehéz lesz jó kihozatallal gyártani, akár mennyit is fejlődött a TSMC azóta. Gondoljatok bele, mi lenne ha az ATI már nem járta ki volna félig ezt a mezsgyét? Jó lett volna talán 1 db ami működik a négyszázvalahányból?
Az 5870 előnye lehet hogy éppen ebben rejlik. egyáltalán lehet gyártani. A másik oldalon hiába vannak meg a tervek, ha majd csak egy év múlva lesz gazdaságos a kihozatal.
Ajjaj.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Hedgehanter #7389 üzenetére
Egyelőre nincs. De lassan itt lesz már 22-e.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
westlake #7168 üzenetére
Ahhoz még fejlődniük kellene, nem gondolod? Biztos azért kinlódtak a 2 PCB-és GTX295-el, mert fejlettek. Még csak nem rég tértek át 1 PCB-s X2 VGA-ra. Nem hiszem, hogy ott lennének már.
Egyébként meg 1 gpu-ról beszélünk, és nem kettőről. Merőben más a felépítése mint a CF-nek. Nem függ se drivertől, se játéktól, se a csillagok állásától, hogy ki lesz-e használva 100%-osan mind két részegység. Megy oszt jó napot.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
madstunt #7114 üzenetére
Ha ez igaz, akkor csak extra brutál részletességben, és 8XAA-val veri a GTX295-öt az 5870.
Bár a 8XAA-val néhány helyen már 1680-ban is lelövi. Ez a kártya csak is kizárólag 1920X1200 8XAA 16AF, full max beállításokon tud újat mutatni. Ha az a grafikon nem fake.
szvsz....
(#7116) TTomax Ezt melyik driverrel sikerült elérned?
-
tzsolesz
nagyúr
Akkor csak egy kérdésem van. Miért nem adják 500K-ért? Úgy is csak az számít, hogy az ára mennyi volt. Bizonyos körökben, gondolom ezzel versenyeznek. Ki milyen drága konfigot tud összepakolni 2 havonta.
Egyébként értem mire célzol, és egyet értek az okfejtéseddel. Ez egy elit hardver eliteknek. Olyanoknak mint sniper elite. Mondjuk Ő szeret teljesítményt kapni a pénzéért, és ezért nem cserélte le a 4870X2 CF-et, a sokkal drágább, de lassabb Asus Mars-ra.
-
tzsolesz
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
VinoRosso #6929 üzenetére
Hmm, értem, végül is feljebb magyarázatot is adtak erre neked is.
(#6930)Bici: Nah, erről beszélek, néha netezés közben is állandóan váltogat 2D-ből 3D-be.
(#6933)HSM: Érthető ez is. Lehet hogy én buherálok még a karimon. Utána járok mennyi az a legkisebb fesz, amit még elvisel az RV770.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Dare2Live #6920 üzenetére
Jó jó, de mennyire kell levenni az órajeleket?
15/15-re? Szerintem még akkor sem jön ki 27W fogyasztás. Meg állítják a ventit is? Nem tudom mennyit fogyaszt egy venti, gondolom pár wattot. Nem értem az egész 27W fogyasztást. Eddig miért nem kapcsolták le a felesleges dolgokat.
Ha már olyan sok mindent lekapcsolnak egyébként, gondolom soha nem lesz 2D-ben a kártya, csak akkor ha az asztalt bámuljuk. Megnyitunk egy Firefox-ot, oszt jó napot 3D-ben lesz.Valahogy érdekes ez.
-
tzsolesz
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
HOPPÁÁ!
Ujjujjujjujjúújj, miccsinának ezek?
Nem túlzás már ez egy kicsit? AMD logo-val, meg rubi-val telefestett autók! Beindult a marketing rendesen AMD-ék háza táján is, de kellett már ez. Ezek tán még rosszabbak lesznek mint az NV. Megtáltosodni készülnek, úgy látom.
Ha sikerül megtörni a jeget ebben az évben, akkor a másik oldal tényleg felkötheti a gatyeszt.
(#6711) Keldor papa nem minden esetben. Lényeg hogy azon is legyen 1Gb fedélzeti memória. Havernál a játékok kb 70%-a röccenés mentesen megy 1920x1080-ban egy Asus 4850-en. Nem Crysis étvágyú játékokra kell gondolni. RS vegas, UT3, GRID. Szűrőket is lehet pakolni. Nálam 1680x1050-ben 4XAAmellett a STALKER-en kívül még semmi sem fogta meg. Annyi hogy Crysis-nél kihagyom az AA-t, ami nem is baj, mert nálam csúnya AA-val a Crysis. -
tzsolesz
nagyúr
Ja ja, ezzel kezdtem a hozzászólásomat. tzsolesz (#6505)
(#6512) TomLion Egyértelmű vált, hogy nem csak 1 VGA-ról szállingóznak a pletyik, és velük együtt a képek.
Szerintem nem az X2-ről, hanem 5850, és 5870-ről van szó. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
M@trixfan #6504 üzenetére
Játéka fogja válogatni, hogy elég lesz-e.
Nem lehet a végletekig ajánlott kategóriába helyezni a wolfokat sem, egyszer lejár az idejük sajnos nekik is.
Ekkora erejű VGA esetében nem hiszem el, hogy egy i7 rendszer ne hozna 15-20% gyorsulást, akár 1920x1080-as felbontás felett. De hát ez ki fog derülni nem sokára.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Depression #6484 üzenetére
Nem.
A fejeseknek tartottak bemutatót, meg hasonlókat, de nem volt bejelentés tudtommal.. sajnos.
Ha bár szivároghatnak ki infók, de azok vajmi kevesek lesznek meggyőzésnek.
Ha kész a PH!-s teszt, akkor leszünk csak okosabbak. Az pedig még nem most lesz.
Ha végleges speckók kinn lennének, akkor nem lenne nagy szám következtetni a teljesítményre, de így hogy csak találgatások mennek, így nem sokat érünk el vele.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
janos666 #6458 üzenetére
Akkor meg van a következő kártyád: GTX295 a nyerő.
Amúgy meg nem értem, mi a baj, aki full részletességgel akar játszani 1920x1080-ban vagy afelett 8XAA-val minden a jövőben megjelenő játékkal, és a mai DX10/10.1-es játékkal az megveszi az 5870-est, aki meg nem annak jó lesz a 4870/90/5650/70. Aki ennél többre vágyik az megveszi majd a HD5870X2-őt.
Azért furcsállom az elmefuttatásodat, mert pont te vagy az aki szeretne szűrőket, és extra beállításokat használni a játékokban. Erre mint már az kiderült 1920-ban nem alkalmas az eddigi paletta elég sok esetben. Itt a magoldás, a kompromisszum mentes játékra. Nem ez kellett? Ráadásul nem kell attól tojnod, hogy "véletlenül" valóban jönni fognak a DX10.1/DX11-es játékok (ami elég valószínű a pletyik alapján), hiszen biztosra veheted, hogy azokat is viszi akár 2560x1600-ban 8XAA full beállításokkal.
Kérlek szépen, ne hogy visszafelé haladjunk már. Itt van egy vállalat, aki a jövőbe tekint, egy csomó júzer meg a múlt felé kacsintgat.
-
tzsolesz
nagyúr
Értem, végül mindegy mert mindegyik ref. hűtős.
Gondolom átfogó teszt lesz, hiszen DX11, 40nm, tuning képesség, fogyasztás, zaj, melegedés, minden előjön ilyenkor.
Meg hát csak elmagyarázzátok az új fícsörök mivoltát, és működését, és hatását.Mi?
Nem mondod komolyan, hogy erre is van beépített emberük minden országban.
Várjunk csak, te az voltál??
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
robotjatek #6261 üzenetére
Te jó ég hogy felpörgött a topik!
nah, ja, alig bírom sokszor lekérni ezt az oldalt, mert egyszerre 15-en kérik le, nekem be sem jön. Az előbb elszámoltam 10-ig, és 26-an kérték le.
(#6264) emmm Ne igyon, aki nem bírja.
-
tzsolesz
nagyúr
Gyorsabb lesz a GTX295-től, mivel az csak 2XGTX275, és itt arról volt szó, hogy GTX285X2.
Így hát szedd elő a tökfödődet, és öntsd le mustárral, mert vacsi idő van.
(#6245) vergilx És hol vannak a hozzájuk való CPU-k? Mert a mostani felhozatallal igen CPU limites lenne még 1920x1200-ban is egy 5870X2. -
tzsolesz
nagyúr
Neeeee...
Abu85: Végül is agresszív, így ebben az értelemben gtx285X2=5850 azonos áron mindkettő, ennél én még nem is láttam agresszívabbat.
Csak nekem az a gyanúm, hogy Te még az akkori kijelentésedkor nem is sejtetted hogy ezek lesznek nagyjából a paraméterek.
Jóval óvatosabban fogalmaztál még akkor. Vagy csak ilyen kis sunyi vagy. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
KillBorn #6115 üzenetére
Nagy az esélye, hogy közel azonos sebessége lesz az 5670-nek, mint a 4850-nek.
Lásd 4670 közel azonos teljesítményt produkál, mint a 3850. Nagyjából egyébként így szokott lenni a skálázódás
Erős a gyanúm, hogy karácsonykor, valóban a legjobb ár/értékű kari az 5650/70 lesz. Ha belövik 22-25k közé, akkor nincs mese, erősebb, és modernebb (DX11), mint a GTS250, és ráadásul ha minden igaz fogyasztásban a béka segge alatt kellene lennie.
Na de most már érdemes nézegetni a külföldi fórumokat, hírportálokat, hiszen ma sok sok mindenre fény derülhet, még ha csak elszórva is. Én bízok benne, hogy egy két NDA-t nem betartó jelentéktelen oldal igazi eredményeket is produkál a héten, jövőhéten.
Mivel úgy tudom, megkezdődtek a leszállítások is.
-
tzsolesz
nagyúr
Amúgy az "nVidián simábban fut" azért nem csak legenda - én eddig két játékban láttam, de azoknál elég egyértelmű. Az egyik a Far Cry 2, a másik pedig a FEAR.
Ez miben nyilvánul meg, mert nálam pl. tökéletesen folyamatos a kép, és nem laggol FC2-ben.
Illetve ha ez igaz is, miért van? -
tzsolesz
nagyúr
Áll még a szeptember 10-ei bejelentés? Mert valahol olvastam itt a PH!-án (talán ebben a topic-ban) hogy igazából nem ilyen szándékkal lesz egy nyilvános fórum 10-én.
Én azt hittem hogy ki lesznek állítva a kártyák, felettük egy promóciós kép, az új architektúrával, és mellette a szöveg, az új gpu-k felépítésével.Ilyenről még csak ne is álmodjunk?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Cyberpunk #5961 üzenetére
Olvasd el még egyszer amit írtam. Nem kellett nagy tudomány az átnevezett kártyáknak új drivert írni, hiszen ugyan azok maradtak a kártyái. A HD4000 szériánál nem voltak nagy gondok.
Ebből próbálj meg kiindulni. Nem az NV volt jobb driver írásban, hanem nem kellett merőben új eszközöket alkalmazniuk, az átnevezések miatt.
jah, miért olvasok egyre több elégedetlen NV tulajt driver téren? Állítólag mindenki ezeréves drivereket használ, mert az elmúlt fél évben nem sikerültek valami fényesen az NV driverek. Ajjaj.
ne hogy forduljon a kocka.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Cyberpunk #5953 üzenetére
A szopás most kivételesen NV olalról fog jönni driver téren.
Persze hogy nem voltak gondok a G80 driverekkel, a G92, és a G200 megjelenésével, hiszen jóformán csak hozzáadott tranzisztorok száma nőtt, meg a memóriavezérlő sávszélességével játszadoztak. A driver már megvolt 2007-ben tökéletesen.
Míg ugye az R600 merőben új problémákat hozott, amit nehezebb volt kezelni. Na már most, a jelenlegi HD4000 széria felépítése igen közel áll a megjelenni készülő HD5000 széria felépítéséhez. (DX10.1>DX11, memvezérlő, architektúra felépítése), így nem lesz nagy gond a driverekkel.
Az NV viszont ha valóban ÚJ gpu-t fejlesztett, akkor ott most kezdődik a szopacs, és minden a feje tetejére fog állni.
Így most ezeket figyelembe véve ez a driveres dolog nem jött be.
(#5957) Med1on Vazz, megelőztél. Ezek szerint én ilyen sokat tökölök egy hsz-al?
-
tzsolesz
nagyúr
Igen, és mint az köztudott a NV fiziksznek közel sincs akkora hangzatossága, és húzóereje felhasználói körben, mint a DX11-nek. A kettő megemlítése igen csak más és más érzelmeket kelt egyes felhasználókban.
A Dx11, azért még is csak az a bizonyos vérbeli PC-és történelemhez kapcsolható DirectX 11. A fiziksz, meg olyan izé, fiziksz, az NV karik tudnak ilyen támogatást, oszt jó napot, sok értelme vásárláskor nincs, hogy még ezt is figyelembe vegye valaki. Egyelőre.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #5642 üzenetére
Tisztára Skynet.
Végül is a scifi-k is ezt sugallják, van egy mikrocsip ami önmagában mindent elvégez, és akkora mint a bolha tökén a pattanás.
100 év múlva ki fognak minket röhögni, amikor látják, hogy mi nagy monstrum VGA-kat, meg RAM-okat, meg mindenféle baromságot tákolgatunk össze, hogy elinduljon egy program, és fusson is normálisan rajta.
Lesz majd egy gyufásdoboz méretű kütyü, ami holografikusan fog kivetíteni a környezetbe egy 2mX80cm-es területen mindent. Periféria meg nem kell majd, mert mindent hangutasítással, és kézmozdulatokkal fogunk vezérelni.
Ehhez valóban el kell hagyni idővel a VGA-kat, a RAM-ot, a hatalmas alaplapokat, és le kell csökkenteni a béka segge alá a gyártástechnológiát (no meg van a megoldás, ahol több sorban helyezkednek el a tranzisztorok, nem tom mi az).
-
tzsolesz
nagyúr
Akkor ezek szerint kb 40-50%-al gyorsabb a GTX285-től. Az nem is rossz.
Teszem azt, ha GTX285 tud 40fps-t egy DX10-es játékban, akkor az RV870 akár 60fps-t is produkálhat. Ez nem lenne rossz hasonló árért cserébe (ugye ezek a hírek mennek).
A DX10.1/11-es játékok futási sebessége meg gondolom már mérhető a GTX285 teljesítményéhez.
És ez itt a lényeg. Csúcsnak meg úgy is ott lesznek az RV890/2XRV870-esek, amik mindent ölni fognak. Habár nem szabad megfeledkezni az NV-ről sem, hiszen Ő is 40nm-en fogja kiadni a következő generációs VGA-it, és bizony ott is lesz lehetőség a két gpu-ra egy nyákon, normális fogyasztás, és melegedés mellett.
-
tzsolesz
nagyúr
Nekem azt mondta egyszer egy okos ember, hogy a tendencia számít.
Az NV-ét sikerült kibillenteni a növekvő piaci részesedés tendenciájából, ez a lényeg. Ráadásul nem mehet örökké a "9400GT-9800GTX-ig bezárólag minden évben minden VGA-t átnevezünk fenntartjuk, és ellátjuk a piacot" módszer. Előbb utóbb érződni fog a hatása ennek is.
Eddig sikerült túlélni az NV-nek ezt az 1.5-2 éves időszakot, a sok maszlagjával amit megetetett mindenkivel, hogy jön a fiziksz áradat, meg a kánaán, de ennek is vége lesz egyszer. Szerintem a közeljövőben egyre kevésbé tud majd keresztbe tenni az NV az AMD/ATI-nak a piaci harcban. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Dark KillerX #5423 üzenetére
HOPP, végre egy független teszt a H.A.W.X-al.
Hát igen a 4850-el lehet pariban a GTX260 ebben a játékban, csak ugye DX10.1-el kell nyomatni.
-
tzsolesz
nagyúr
Most én kérdezek:
Szerintetek a gyártósorokon vannak már a HD5000-esek?
Mert ha igen, akkor elviekben létezik egy raktár ahol tárolják azokat.
És mint tudjuk léteznek olyanok akik nem bírják kivárni a kártya megjelenését. (még ilyen helyeken is). És mint ilyen emberről van szó, nem bírja ki, hogy ne rakja fel a netre a házilag barkácsolt tesztjét, illetve képeket.Na már most, én kerestem ilyet, de nem találtam. Ezek szerint nem gyártják még?
-
tzsolesz
nagyúr
Azt nem tudom, hogy az X1950XT, és a 2900XT között mennyi volt a különbség, de ha most nem dupláznak, akkor elmehetnek a sunyiba.....
Azért írtam ezt a példát, mert ott volt a DX9 --> Dx10 váltás, és az nem ugyan olyan mint a 3000, és a 4000-es széria közötti váltás.
Biztosan van valami magyarázat erre, de én arra gyanakszom, hogy ez még egyelőre csak fake, mint a 4870-el kapcsolatos latolgatások a megjelenése előtt. -
tzsolesz
nagyúr
Akkor nagyjából egy szinten kellene vele lennie, nem de, elvégre a 4870X2-től kb. 10%-al gyorsabb a GTX295. Szűrőkkel és 1920x1080 feletti felbontásban meg eddig is verte az X2 a GTX-et.
Akkor hová is lyukadtunk ki megint? Hogy nem ártana legalább egy szinten lennie vele. persze mindez csak DX10-ig, hiszen még is csak egy DX11-es VGA-ról beszélünk.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
sniper elite #5294 üzenetére
Várjál mán, először had jöjjenek már ki a single gpu-s cuccok. Mindig így volt.
Nagyon türelmetlen vagy.
-
tzsolesz
nagyúr
Az nem lenne elég, hiszen mindenki a kisebb kártyát venné. Annyit még tudnak csinálni, hogy a 5870 384bit-es memória vezérlőt kap, az 5850 pedig a 256-osat, ez mellé jön a 2x6 helyetti 1x6 pines tápcsati, és a feszültséghatárok. Így meglenne a kívánt 30%-os teljesítménykülönbség. 30%-os teljesítménykülönbséget már nagyon nehéz behozni tuningal. 15-20% még szerencsével elérhető/behozható lehet, így azt még meggondolja a kedves vevő. De 30% az már a pszichológiai határ VGA fronton.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
csatahajós #5281 üzenetére
Nah, ez már tetszik, legalább azt már sejthetjük, hogy ez a két VGA fog a leghamarabb megjelenni.
De, komolyan mondom, hogy brutálisabban titkolják a kártyák speckóit, mit tavaly.
Nem igaz, hogy még most sem tudunk pontos SP, ROP, magméret, számokat, stb...
Végül is az 5870-ben 1200SP lesz végül? Vagy 2000? mert tavaly is ez volt a szitu, valaki kiszivárogtatta, hogy 480SP lesz a 4800-ban, aztán amikor kijött, mindenki csak lesett a 800SP-én.
Hozzáértőktől kérdezem: Hány % a lehetősége annak, hogy akár a memósávszélességet( 256bit --> 512bit), akár az SP, ROP-ok számát megduplázzák? (1600SP???)
-
tzsolesz
nagyúr
Na meg hegesztő trafóról kellene üzemeltetni, nem beszélve arról, hogy külön játékot kellene íratni neki, ami használ is ennyi gpu-t, na meg arról, hogy az Intel-el is fel kellene vennie Sniper Elite-nak a kapcsolatot, hogy hozzon már össze egy 8 magos i7-et egy teszt erejéig.
Tehát végül is kivitelezhető, csak sok az utánajárás.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
sniper elite #5095 üzenetére
Tehát a lényeg az, hogy egyes gyártósorokon már az evergreen-t nyomatják.
Tuti hogy szeptember 10-e előtt is lesznek már zug tesztek.
-
tzsolesz
nagyúr
Mondjuk lassan úgyis felhagytam volna már ezzel a hobbyval, de akkor ez most tökéletes pillanat lesz, mikor megjelenik az utolsó Geforce, abból még veszek egyet, aztán keresek egy új hobbyt.
Azért az NV miatt ne feszíttesd magad keresztre, nem éri meg hidd el.
Egyébként meg várd meg inkább mindkét gyártó DX11-es kártyáját, és utána dönts. -
tzsolesz
nagyúr
Most kerestem rá google-el egy-két külföldi fórum témára RV870 kulccsal, és higgyétek el, ők még jobban el vannak szállva a számokkal mint mi.
Kezd pezsegni az élet a fórumokon, aminek két oka is lehet.
- Lassan vége a a nyárnak, és mindenki rendezkedik be, újra a éjszakai fórumozgatásokra
- Vagy valóban egyre több infót hintenek el a tűz közelben lévők.
(#4980) Gonosz15 Majdnem mondtam valamit. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Bluegene #4903 üzenetére
nem is beszélve a marketingértékéről a "WOW" effekttusról ami az rv770 sikerében is közrejátszott
Nagyon jól tudjuk hogy akkor kellett a WOW effektus, hisz eléggé nagy szarban volt az ATI az eladások terén. most viszont - mint azt már korábban megvitattuk valamelyik topic-ban - nem szükségszerű. Tehát akinek van 4850/70/90-e, az egyáltalán nem biztos hogy lecseréli az Evergreen széria bármelyikére is. Az AMD/ATI leginkább a jelenlegi NV tulajokra pályáz, ha őket maximálisan megnyeri az új széria, és a 8800GT/8800GTS/9800GT/GTS250/9800GTX tulajokat áttudja csábítani az Ő oldalára, akkor megnyert játszmáról beszélhetünk.
szerk: Nem hiszem, hogy szükséges lenne újra 100-150%-os teljesítménynövekedés VGA fronton.
Az elmúlt időszakban nem emelkedett sokat a játékok igénye VGA terén. A DX10-es játékokhoz maximálisan elég egy 4850 (1280x1024 től 1680x1050-ig), illetve 4870/90 (1680y1050 től 1920x1080-ig), 4870X2/4890 CF (1920x1080 tól 2560x1600-ig).
Ha megduplázzák skála mindegyik elemét, akkor processzor legyen a talpán ami nem korlátozza a játékok futási sebességét a VGA-val szemben. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Bluegene #4901 üzenetére
beleférhet több mint 2000sp anélkül h óriásira duzzadna a chip
Abu85 már elhintette, hogy mire számítsunk, 2000SP-vel szerelt GPU nem lesz. 1200SP-és lesz a középkategóriás chip-jük.
Mindenesetre szépen el vannak titkolva a végleges speckók, nem semmi.
Jövő hónap végén, ill. azt követő hónap elején akár meg is jelenhet, de sehol semmi róluk. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
janos666 #4865 üzenetére
Jajj, ez kemény volt. Mondták már hogy "jóízűen" tudsz fórumozni?
Ez a Crysis körüli szűrőkkel való agyalás egy hülyeség. A crysis egyenesen arányosan csúnyul/torzul a szűrők bekapcsolásával, és mértékének emelésével.
Ezt az 5 évesek is tudják. A Crysis 1680x1050-ben szép DX10-ben veryhigh-on, szűrők nélkül. Mert akkor még nem mosott, és tompa a kép. AA-tól nálam valami szörnyű randa lesz a játék egyébként is.
-
tzsolesz
nagyúr
Mivel "támogatott API" változás is bekövetkezik, valószínű megszűnik a HD2000/3000/4000 féle számozás rendszer.
A Dx10-el jött be az új számozás, és ez már nem Dx10, hanem 11 lesz.
Legalább is eddig így volt. Na meg kiszivárgott infók már voltak erről, hogy nem HD5000 széria lesz a neve.
-
tzsolesz
nagyúr
Abu, te az induló órajeleket hová pozicionálnád? Én mindenképpen 1Ghz fölé gpu fronton.
Ha az RV790-el megcsinálták, akkor az RV830 minimum 1Ghz-ről fog indulni szvsz.
Vagy nem jól látom? Mert érzésem szerint ha tarolni akarnak oda már kell a magas órajel is.
zuchy Az MCM miért is jobb, mint a hagyományos megoldás? Nem értek hozzá.
-
tzsolesz
nagyúr
Az RV830 ugyan olyan erős lesz mint az RV790, csak DX11 támogatással fog jönni? Nekem nem kéne az biztos.
Az RV840 az már alakulóban van. Gondolom az SP számának növelésével egyéb részegységek száma is növekedni fog. vagy nem?
Az RV830 esetében kizárt hogy GDDR5 512bit-el jöjjön. Hiszen még sok is a sávszélesség a 4890 esetében is. Ez meg úgy látszik nem lesz erősebb attól.
WesTM Olvad el még egyszer Abu85 post-ját. Éppen az ellenkezőjét mondja. Csak a gpu-kat duplázzák, négyszerezik. Én ennek személy szerint annyira nem örülök.
Aktív témák
Hirdetés
- TV antenna és jelerősítés
- Honda topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nintendo Switch 2
- BIOS frissítés
- RX 6600 Aktív Displayport-VGA átalakító probléma
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest