- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iOS alkalmazások
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Telekom mobilszolgáltatások
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Szena67
aktív tag
Előzetes spec: [link] Tömeget még nem tudják, de szerintem 200g vagy felette, már a VI is 192g-os tégla volt.
-
-
eventus
veterán
Ultraszéles kamera finomságok: [link]
-
Szena67
aktív tag
válasz
eventus #1659 üzenetére
Látom kamerában van komoly fejlődés, de a zoomról még nem tudni pontosat. Azt még nem értem ez mitől walkman-ebb, mint az előzők? Ha nincs dedikált dac, akkor csak headphone erősítő chip van a jack mögött, de ez eddig is így volt (cirrus logic) az előlapi hangszórók talán változtak vagy csak EQ tekergetés az is. A többség nagy része úgyis ma már wireless hallgat zenét, ott meg a fogadó zajkeltő bt dac-ja számít nem a telefon. Hires audio meg Hires audio wireless, LDAC eddig is megvolt új codec-et meg nem írnak, hogy pl. AptX lossless. Viszont már ezüst szín sincs, amit nem értek, mert az V-nél vitték, a legkevésbé talán a zöld fogyott, de az meg van. Mindegy nekem úgyis túl széles és nehéz.
-
-
Szena67
aktív tag
Egy jó kis 10 utód is jöhetne: [link]
-
Szena67
aktív tag
Remélem azóta kirúgták a teljes marketing csapatot, mert hihetetlen, hogy a cég zenei és fotós/filmes múltját eddig nem tudták rendesen kihasználni. Gondolom jó pár seggvakaró semmirekellőtől szabadultak meg.
Ütős prémium külsőt (nézzék meg valamelyik régi ős walkmanjuk egyedi designját, ha nincs semmi őtletük) és csúcs dac-ot hozzáadva rá kellett volna ütni a walkman logót, hozzá jó kamerás és video képességek, ki-, bekapcsolható 4k felbontás. Persze régen meg az Aiwa nyomta le őket, ezért kénytelenek voltak inkább felvásárolni, mert túl jó termékeket gyártott.
-
Szena67
aktív tag
Reméljük nem csak papírwalkman vagy marketing szöveg: [link]
-
Szena67
aktív tag
Valami walkman dolog azért lesz benne: [link]
-
Sousuke
tag
Sziasztok! Ma vettem észre, hogy a Netflix Widevine hitelesítése csak L3-as. Viszont a Play Áruházból letöltöttem egy DevInfo nevű programot, ami szerint viszont L1 a hitelesítés. Felvettem a Netflix ügyfélszolgálattal a kapcsolatot, szerintük a telefonom szoftverével van a probléma. Írtam a Sony ügyfélszolgálatnak egy e-mailt, kíváncsi vagyok, hogy ők mit mondanak. Valaki más használ még Netflixet rajtam kívül a topicba? Ha igen lenne szíves megnézni, hogy neki mit lát a Netflix alkalmazás a telefon Widevine tanusítványáról? Nekem a telefon szoftvere: 67.2.A.3.16. Netflix verzió: 9.14.0 build 9 62572. Válaszokat előre is köszönöm szépen!
-
eventus
veterán
Hivatalos 1VII bemutató 05.13. [link]
-
Szena67
aktív tag
[link] MIUI nélkül akár jó is lehetne. Kérdés, hogy mekkora tepsi lesz.
-
eventus
veterán
[link] szép
-
eventus
veterán
Reméljük lidar lesz a rejtélyes érzékelő. Hiába AI meg blabla, sötétben nem tud mit csinálni. [link]
Hozzászólásokban szerepel, hogy az 1VI esetében a fókusz pontok száma is nőtt, nem emlékszem mennyire dicsekszik ezzel a Sony, egyszerűen csak van -
Szena67
aktív tag
Ha autó fejegység, akkor így két előerősítőd van ekkor a végfokot könnyű túlvezérelni csak erre utaltam. Három helyen is van hangerő szabályozási lehetőség, 1V, nano, autóhifi fejegység. Ezt írja a spec. 200mW a szimmetrikus kimenet esetén, de a sima 3.5mm jack Max Output (Single-Ended)≥100mW + 100mW @ 32Ω. Viszont a fejegység aux bemenete nem 32Ω, hanem jóval nagyobb, szokásosan 47kΩ, mivel gyakorlatilag egy végerősítő bemenete. Úgy lődd be a nano-t, hogy ne legyen hangosabb, mint ha rádióra kapcsolsz. Túl magas kimenetnél torz lesz a hang, mert a túlvezérlés miatt levágja a dinamikacsúcsokat, lehet, hogy ezt hallottad zsúfoltnak. Gyufáskatulyában is elfér akár 1000mW teljesítmény, csak akkor a pici akku nem lesz praktikus, mert nem sokáig bírja szuflával. Nálam a 20 éves jármű miatt (ekkor még cd+ cd tárat szereltek a jobb helyekre) egy svájcibicska (magsafe telefontartó/wireless töltő/BT/FM transmitter/SD kártya olvasó) kombó lett a nyerő. Meglepően praktikus és jól megtartja ezt a nehéz 1V-t útközben.
-
otto14
őstag
-
Szena67
aktív tag
Benchmark: [link]
-
Szena67
aktív tag
-
otto14
őstag
válasz
Szena67 #1638 üzenetére
A hangjáról még nem beszélnék, direkt a kocsiba tettem be, a fejhallgatón még nem volt. De nem marad az sem EQ nélkül, csak nem tudom még, hogy merre induljak. Első benyomásra nagyon tömött, zsúfolt a hang az Xperia kimenetéhez képest a kocsiban, valahogy kell adjak egy kis szabadságot a Fiionak. A Fiio Control app nem túl jó, nem szinkronizálja rendesen a Nano beállításait. De elsősorban azért is vettem a kocsiba, mert kivehető akkus, tehát a melegben nem robban fel semmi. Szóval bevált-e? Megtartom, úgyhogy igen.
-
Szena67
aktív tag
Inkább erre várok, talán kezelhetőbb méret és tömeg. [link]
-
eventus
veterán
Lehet tényleg az ultraszéles is nagyobb lesz? [link]
-
Szena67
aktív tag
Közben megnéztem a Denon-odat. 24 ohm impedancia, tehát jobban kell hajtani. Az 50mm-es drivernél mindenféle csoda dolgot írnak, csak azt nem, hogy neodymium, tehát nem az. Mélyben nem megy lejjebb pedig 50mm, mint a kis sony 12mm-es neodymium. A neodymium mágnes kb. 10-szer erősebb (a létező legerősebb), mint a ferrit mágnesek. Ugyanakkora bemenő jelre nagyobb amplitudójú elmozdulás a membánon, mindez kisebb méretben. [link] A Denon érzékenysége ezért picit rosszabb, jobban kell hajtani (erősítő) és nem neodymium.
-
Szena67
aktív tag
A "mélyhiányos"-ról, amit az az Isten barma állít nekem az jut eszembe, hogy a sony mdr-ex650ap elég kiegyensúlyozottan szól, de még néha egy-két mélyben túlsúlyos track-nél picit így is sok a mély, ekkor kapcsolom be az EQ profilt. Egy füllhallgató neodimium mágneses (döntően csak Kínában bányásszák ezt a ritka földfémet) driver nélkül szart sem ér. Na az ilyenek valóban nem tudják a mély hangokat megfelelően visszaadni. Sok puccos drága szart áruló cég veri ám át a népet ilyenekkel.
-
Szena67
aktív tag
Hires rádiócsatornák működnek bárhonnan a világban, persze wifi vagy korlátlan mobilnet kell hozzá. A belinkelt oldalon megtalálod a FLAC hires minőségű streamjeik url címét, amit felveszel a PowerAmp stremjei közé. Radio Paradise, Joy Hits, Mother Earth, van egy csomó, némelyiknek több csatornája különféle zenei stílusokkal.
-
Szena67
aktív tag
Azt a videót már kb. 1 éve végignéztem, szerintem abban komolytalan, hogy
1. nem tudjuk milyen zenelejátszó sw-el tesztelte és mi volt a forrás (tidal meg hasonló MQA átverést most hagyjuk), megtette -e azokat a beállításokat (dolby meg egyéb kikapcsolása), amely ahhoz kell, hogy a hires valóban hiresként haladjon végig, egészen a jack-ig, ne legyen rajta semmi felesleges processzálás
2. nem tudjuk milyen képességű fülhallgatóval operált (mert lehet annak a hiányossága is)
3. hihetetlen, hogy valaki feldob egy videót és attól azt az emberek készpénznek veszik (ezek az emberek ezért pénzt kapnak akár a youtube-tól, meg még innen onnan)Ami a spotify-t illeti kb. 320kb/s lehet náluk a legjobb minőség gondolom prémium előfizetésnél a hires meg 1000 kb/s bitfolyamnál kezdődik. Ők még az eredeti hangzást is eltorzítják mindenféle utólagos processzálással. Ha jól emlékszem 24bit/48kHz formátum és afelett hires, a CD minőség pedig 16bit/44,1kHz szabvány szerint. Ha a spotify a zeneforrás, az a büdős életben nem lesz hires, vagy a gyengébb CD minőség még éjfékor fekete sast röptetve sem. A Sony által lehetőségként felkínált Dolby, DSEE, 360 upmix is pont csak az ilyen alacsony felbontású (értsd bitrátájú) zenék némi placebó javítására valók, mint a spotify mp3 szarjai vagy esetleg telefonon tárolt mp3 zenék.
Keress hires minőségű on-line rádiókat pl itt [link] vagy hires flac fájlt dobj fel a telefonra, olyan zenét, amit jól ismersz és azzal teszteld. Amíg ezt nem teszed nem fogod érteni. Poweramp-on belül ezeket is be lehet állítani (streamek url hozzáadása így tudsz felvenni hires on-line rádiócsatornákat ). Mostanában amilyen online rádiókat szoktam hallgatni, abból az egyik 2836 kbit/s 24 bit/96kHz jelfolyam (kb. a spotify 10-szerese felbontásban), a másik 1418 kbit/s 24 bit/48kHz (5- szörös), a napi csak szóljon valami CD minőségű 868kbit/s (3-szoros).
Ha meg külön dac+amp. Van egy topping G5-öm, de nem szoktam hordozni. Helyhez kötve használom erősítőre kötve. Ezek annyiban jobbak, hogy dedikált dac chip és dedikált headphone erősítő van venne + külön akku meg töltőáramkör, de nagyobb, mint a telefon. Valamit valamiért. Szóval itt megint az almát hasonlítanánk a körtével. Olyan, mintha egy csöves erősítőm + kiváló hangdobozok hangjával kellene versenyeznie a sony telefon árva jack aljzatának. Ezt pár komoly dolog korlátozza, a rendelkezésre álló hely, a tömeg és a költség.
-
-
otto14
őstag
válasz
Szena67 #1625 üzenetére
Köszi, beállítottam ezeket a PowerAmp -ban is, a többi ki volt kapcsolva, mint a Dolby.. Azért [link] itt is elmondják mélyhiányosnak a jack kimenetet, nem csak én hallom annak. Direkt V karakterisztikájú fejest kerestem, de csak PowerAmp EQ -val kelti életre a telefon. (Denon D5200)
-
Szena67
aktív tag
A 1V jack kimenete nagyon jól szól hires audio forrással, csak jól kell a dolgokat beállítani. Arra kell ugyanis figyelni, hogy minden sony specifikus hangot befolyásoló funkciót ki kell kapcsolni, (dolby, DSEE, 360 Upmix) ezen kívül nincs DVC és nincs mozgástér-erősítés funkciót bekapcsolni a PowerAmp-on belül. Minden egyéb esetben sajnos visszajön a hangképbe az Android specifkus standard mixer a maga 48kHz/16bit paramétereivel (a fentiekkel lehet kikerülni). Még a PowerAmp haladó beállításokon belül használom a hangerőszintek száma 50 funkciót, hogy finomabb lépésekben legyen állítható. Ha ezek megvannak, akkor ha a poweramp nagy felbontású kimenetnél pl. ha ugyanarra állítod a mintavételezést és bitmélységet mint a forrás, akkor azt látod, hogy nincs újramintavételezés sem. EQ innentől kezdve, csak a füles gyengeségeinak javítására kellhet. Egyiknek sem teljesen egyenes a frekvenciamenete, itt-ott kiemel vagy éppen csillapít. A BT fülesem is elég jól szól alapból is (kétutas) tudja az aptX HD és LDAC codec-et is, de mivel van pont ehhez a típushoz passzintott EQ beállítás, igy azt használom, úgy picit élénkebb. A beállítást notebookra is átvittem kézzel beállítottam ez egyes EQ frekvenciák decibel értékeit és elmentettem, mint profil, a windows nem támogatja az LDAC-t, de ezt a drivert szerencsére egy külső fejlesztő elkészítette, amiből van próbaverzió és aztán kedvezményesen meg lehet venni valami 7-9 usd ilyesmi. Ha valaki notebook-on is hallgatna BT LDAC-n zenét, ezt mindenképpen érdemes megvenni, mert ég és föld a különbség. [link] Mellé a MusicBee windows applikáció (kimenet WASAPI exclusive-re állítva). Sajnos windows és android is szeret a saját standard hangmixerével belekotnyeleskedni a hangba. Ezekkel a beállításokkal lehet őket megkerülni, hogy ne rontsanak a minőségen. Apple IOS-ről meg inkább nem beszélek, mert az még ezekhez képest is évezredekben mérhető lemaradásban van.
-
otto14
őstag
válasz
eventus #1623 üzenetére
Én is elkezdtem vásárolgatni Dac & Amp dolgokat a fejhallgatómhoz. Ti szoktátok EQ -zni a jack kimenetet? Szerencsém van a Poweramp Equalizerrel, mert nélküle nagyon élettelen a zene, HiRes Output ide, vagy oda.
Ha valaha lesz következő Xperia Pro (a köv. 1-1.5 évben, az sokkal jobban érdekelne. Még úgy is, hogy nem vagyok fotós /videós.
-
eventus
veterán
1V biztosan marad nekem, új főszenzoros utódig biztosan. Kijebb újítások, zoom kamera annyira nem vonz. 1IV-ről való váltásnál már volt új szenzor és nem sült meg a telefon
-
eventus
veterán
Ez a bug megint
-
eventus
veterán
Még egy kis 1VII infó [link]
Nem 4k kijelzőt említ, sajnálom. -
eventus
veterán
Talán már igaz leak képek [link]
Zeiss felirat nagyon szép
-
Szena67
aktív tag
[link] Május 15 vagy nem?
-
melodie
tag
Xperia I V (XQ-DQ54) 67.2.A.3.16 Április 1.security patch....
-
Szena67
aktív tag
válasz
Elit3Zotya #1612 üzenetére
Nem először hablatyol ez az oldal hülyeségeket.
#eventus Azt csinálják, amit a többiek is, hogy ráfordulnak az 1VII-re a régebbi modellekre pedig nem fordítanak több erőforrást. Valszeg. valami fejes leállította őket ezzel a "tudós" megoldással, mert japán fejlesztőről valahogy nem tudom elképzelni, hogy félbehagyjon egy feladatot. -
eventus
veterán
Sony inkább törli a 1V-ben a 4k kijelző felbontást a menühöz? [link]
-
-
eventus
veterán
1V bug javítás, felbontás probléma [link]
-
Szena67
aktív tag
válasz
eventus #1609 üzenetére
Üzleti telefonnak nagyon jó, mert az ember úgyis valami táskában hodja, de privát használatra már mindegyik túl nagy és nehéz. Sony ugyan kisebb, mint a legtöbb, de 180g lehúz. A 10 méretben, súlyban szinte ideális és ha igaz, hogy marad a 21:9, az nekem nagyon bejön, már csak wireless töltés kéne bele.
-
Szena67
aktív tag
[link] Lehet, hogy majd ennél maradok, sokkal kezelhetőbb zsebméret. V-öt nem szeretem sok helyre magammal vinni, mert zsebben kényelmetlenül nagy és nehéz.
-
eventus
veterán
válasz
Elit3Zotya #1606 üzenetére
Van egy jó fotós telefonom most, de mellette géppel is fotóznom sokat. Egy új telefon annyiba kerül, mint egy új váz vagy objektív. 1V még lehet jövőre is jó lesz nekem, hiszen természetet nem ezzen örökítek meg, RX10IV zoom elég jó
Mókás, hogy alig látni már gépes fotóst bárhol.
-
-
eventus
veterán
Vivo 200 ultra [link] Fő és az ultraszéles ugyanolyan szenzort kap, LYT-818. Nem viccelnek.
Van infó valahol mennyibe kerülnek a szenzorok?
-
Szena67
aktív tag
10 nap? [link]
-
-
Szena67
aktív tag
A szenzorokról találgat: [link]
-
eventus
veterán
Sony Lytia LYT-818 új érzékelő is lehet e a fő kamera. Ne kövesse el megint a Sony, hogy 3 generáción át ugyanaz az szenzor, bár nem volt olyan rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Mondhatni nincs meglepetés: műértők kezében egy csodálatos eszköz, átlagos felhasználóknál “csak” egy stílusos csúcsmodell.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Projektor topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gitáros topic
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- iOS alkalmazások
- ASUS notebook topic
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest