Hirdetés
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
Új hozzászólás Aktív témák
-
eventus
veterán
1 VIII FCC pipa [link] Jack csati maradt, több fontosabb Xperia tulajdonság még nem derült ki.
-
Knight666
aktív tag
Az Alza 477ezerért árul egy használtat. Nem értem hogyan gondolhatja bárki reálisnak ezt az árat.
-
Szena67
aktív tag
[link] A30Plus a régi autónk fejegysége még nem tudott BT-t, (a mostani már tud) azért vettem. FM transmitter is van benne, BT, telefon kihangosító is plusz sd kártyaolvasó és mágneses tartó egyben wireless töltő, line out kábelt is tud fejegység felé. De ezek ki is kapcsolhatók és akkor csak tartó és töltő, igazi svájci bicska. Kívülre kell a tokra ragasztani a mágneskarikát és nagyon erősen tart, csak ne lökdösd oldalról és garantáltan nem esik le. Stabilan megbízhatóan tölt, nem melegszik túl, max langyos. Nekem bevált. A kocsi szellőzőjébe tudod profi módon rögzíteni, kerek vagy négyzetes szellőzőhöz is van adaptere. Előnye, hogy nyáron a szellőző rögtön hűti is a telefont. De az akkut megkerülő táp funkció hasznos navigáció közben, de csak a játékmódban tudod beállítani, csak az arra alkalmas applikációknál Sygic ilyen Vaze-re most nem emlékszem, hogy azt is fel lehet -e venni vagy sem.
Ja az a samsung f@s, mondtam volna, hogy ahol ezt a feliratot látod, azt messzitől kerüld el.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
otto14
őstag
válasz
Szena67
üzenetére
Lehet kipróbálom ezt a vattás dolgot. Wireless töltőt milyet használsz a kocsiban? Adnál egy linket? Vettem itthonra egy egyszerű Samsung 15W wireless töltőt, de csak nagyon keveset használtam, pedig nagyon praktikus lenne. A töltő csak jó minőségű kábellel indul el, a telefont pontosan kell rátenni, de olyan is volt, hogy lefeküdtem és hamarosan megszakadt a töltés, reggelre meg alig volt erő az akkuban, csak 5W tölt nem 15W és rendesen ki is melegedik a telefon. [kép]
@Eventus: az új design amiatt is lehet, hogy kellhet valaminek a hely ott fent.
-
eventus
veterán
Új Xperia design? [link] Kórosan nem bírom a változásokat... Rezsó lett ez is.
-
Szena67
aktív tag
Óvatosan minimálisan denszeszes vattával érdemes, de vigyázva mert érzékeny dolgok vannak arra. Kopást viszont csak rövid távon oldja meg 1-2 hónapra. Nem kosz van benne, hanem lehet felületi oxidáció. Nálam nincs gond, mert már kb. 1-1.5 éve wireless töltöm 90%-ig a kocsiban is a mágnes meg is tartja nem esik le. Nekem az usb kell akkor is, ha öreg lesz, zenehallgatásra. htc 9 év után kopott ki annyira, hogy már serceg, pattog, meg-meg szakad usb-n a zene a telefon még vígan megy 9 éves akkuval, de a csati sajnos kikopott. Navinál automatikusan átvált az akkut megkerülő táplálásra mert a sygic app felvető a játékmódba. Még egy minimális lehetőség több kábelt próbálni és aminek a dugója középen picit szélesebb az kevésbé tud mozogni. htc-nél a végén már picit kézzel óvatosan széthúztam a dugót, hogy stabilabban üljön az aljzatban, de ez már szükségmegoldás volt.
-
eventus
veterán
Nagyobb telefotó érzékelő? [link]
Érdekes, VII is az régebbi kicsit használja, de az 1 V-el szemben mennyivel jobb a minősége a nagyobb tartomány ellenére is. Ha lesz új szenzor és hasonlo előrelépés, akkor szuper. -
eventus
veterán
USB csati nálam remekül szuperál, sosem volt vele gond. Mondjuk zörgött a szívem, mikor a tengerpartot videoztam egy egy váratlan hullám miatt belement egy kis víz. Érzékelte a telefon, de aztán nem lett baj. Esetleg nincs benne szösz? Sok ismerős panaszkodott, hogy lötyög a csatlakozó, na mondom add ide. Fogpiszkáló kicsit megfaragva, aztán jött is ki a cucc. Anno az XZ1 Compactom jack "dugult" el így.
Mikrofon engem is zavar néha, érdekes megoldás. Van rendes fotó gépem, de telefon gyakrabban van nálam, tudja adott esetben megállni a helyét. Akksi érdekes, egy app szerint 75%, szerintem nem kellene, hiszen a Sony nagyon hirdette mennyivel jobban bírja más cégnél. De vajon van még hivatalos Sony szerviz? Nem sajnálnám rá a pénzt, mert új telefon egyenlőre nem cél.
-
Bwin87
tag
Szintén zenész,a töltő csatlakozó a telefonon eléggé elkopott nekem is de megoldottam mágneses csatlakozóval,illetve az akksit úgy kímélem hogy csak 90% százalékig engedem feltölteni,de ettől függetlenül meg vagyok vele elégedve most lesz nyáron hogy megvan 3 éve,szerintem még marad egy darabig.
Ja és jött rendszerfrissítés
-
otto14
őstag
Tapasztalataim az 1V -el
- USB csatlakozó elégé elkopott. Ugyan az a kábel a 3 évvel idősebb 300 dolláros Xiaomiban most is patentül áll. Onnan nem csúszik ki, míg Xperia -ból igen.
- Nagyon rossz helyen van a mikrofon a kamerák közvetlen közelében, és videózáskor behallatszanak a kamera zajai. Szemléltető példa. Ha a VIII -on is oda kerül a mic, akkor vsz elengedem
- 18W -nál gyorsabban még nem sikerült töltenem. Nincs gyári töltő fejem, de van szabványosított 65W gyorstöltőm..
- készülékház rendkívül tartós, többször is nagyot esett a telefon, és a képernyőnek semmi baja
- még valami amire most nem emlékszem
Majd meglátjuk mi lesz. A telefon tök jól működik, a Snapdragon 8Gen2 mostanában szerintem nem lesz kevés. Lehet, hogy vennék egy igazi kamerát telefon helyett.. S itt esetleg cseréltetem az USB csatlakozót és az akkut, mert már 70% környékén vagyok 2 év után, sűrű használattal. -
eventus
veterán
Mint fotósnak ezek is izgalmas részletek egy telefon kamerája által, Sony ad ilyen infót:
-
eventus
veterán
Végre 1 VIII pletyka, csak éppen kávét nem főz
[link] -
eventus
veterán
Idenre valamit alkotnia kell a Sonynak, mert a fő és zoom kamera elmaradott méretben és minőségben is. Vajon sikerült mindkettőt cserélni? Fő esetében elégedett elennék a Lyt-828 szenzorral is, elég jó. Zoom esetében jó dolog a 7.1x, de kicsi a képalkotó. Inkább menjen vissza 5x optika + 2x crop, de az jobb lapka legyen. Nem lehet nálam a gépem mindig, így gyakran hagyatkozom a telefonra. Kevés már a fő és a tele is. Ultraszélest ritkán használok, de szerintem az rendben van a többi gyártóhoz képest.
-
Szena67
aktív tag
Meg kellett volna hagyni a 21:9-et és a 4k-t mert csak egyedi, prémium rétegtermékként tudja betölteni a technológia demo szerepét. Mert, ha pont ugyanolyan, mint a többi unalmas xar, mert elvesztette egyediségét akkor ez már nem működik. Ezért zuhannak az eladások és hagyja ott sorban a régiókat. [link]
-
eventus
veterán
Sony azért ott bujkál az emberek szívében? [link]
-
eventus
veterán
-
Szena67
aktív tag
Érdekes, hogy ilyen cikkek mindig akkor jönnek, amikor már szinte csak unalmas szappanokat gyártók maradnak a piacon, akik fejlesztésben ellenérdekeltek. Amíg volt sony telefon tesztelni, addig mindig a csodálatos konkurencia mennyivel jobb volt, most meg sírják vissza usákok. 4k is most már csodálatos dolog lett MKBHD szerint még teljesen felesleges volt, sikerült is kiutálni sony-t az usa piacról. [link]
-
eventus
veterán
Samsung S26 ultra láttám, annyira nem is ósdi az 1V
-
Xaels
félisten
válasz
Szena67
üzenetére
A Sonynak már semmi sem fontos igazán az a baj. Volt a Vaio, a maga idejében top kategória, most oda a TV-s üzletág ami a szar marketing és egyebek miatt lett hanyagolva, de közben minőség terén ott is mindig toppon voltak, rengeteg technikai innovációval stb. (A80L-em van jelenleg, nem ez a top de nagyon szeretem és hát ezzel a TCL üzlettel kaptam egy gyomrost is kb.) A kamera szegmens sem kap túl nagy segítséget, reklámok? A walkman vagy zenei vonal sem... Ráadásul még csak a brandet sem tartják életben, ilyen megjegyezni is nehéz eszköznevekkel pedig rendre ott is jók a visszajelzések a felhasználóktól. A telefon szintén, az a kis réteg szereti de magát nem adja el a termék. A playstation üzlet sem azért megy mert minden rendben volna, sőt... a gyerekek megkapták a PS5-öt én meg összeraktam egy PC-t a nyáron, én ott is katasztrófát vízionálok sajnos.
-
Szena67
aktív tag
Már pixelen vagy, akkor végül is mindegy. Sonynak nem fontos a mobilüzletág, kicsi veszteséges, talán csak kamera modul tesztelő platform miatt tartják. Látszik, hogy nem akarnak rá sokat áldozni, pénzügyesek döntenek, mérnökök hangja nem hallatszik fel. Valóban annyira távol állnak a fogyasztóiktól, hogy fogalmuk sincs. Így történhet meg, hogy elhagyják azokat a megkülönböztető előnyöket, amitől a xperia az a tech rétegtermék volt, ami. Mindezt úgy, hogy Samsung által pénzelt MKQHB PZKQXY balfasz techbloggerekre és ellenérdekelt tesztelőkre hallgattak a saját vásárlóik helyett. Naivak voltak, nem vették észre, hogy ezek a vélemények nem pártatlanok, mások által fizetett posztolóktól. 21:9-et is azok fikázták, akik sosem használták. Nincs valós piaci kapcsolatuk a külvilággal, vezetők nem műszaki végzettségűek, mint régen, ezért excel táblákból élnek. Mert ha lenne, akkor látnák, hogy samsung agresszív, bloggereket pénzel, hogy a konkurenciát lehúzzák. Nem akar technológilag (nem darabszámban) erős konkurenciát, mert túl nagy kontraszt lenne az évről évre csak leporolt szarjaival. Samsung display beszállítótól függni meg butaság, drágán adja az egyedi panelt és a múltban sokszor szándékosan "zs" kategóriás minőséget (xperia 5IV-ig) szállított, miközben más területen meg Sony LG display-el gyártat és együttműködik. Felül állítólag nem érnek össze a szálak, mindenki külön van, külön költségvetés, teljesen decentralizált, Sony pictures, sony music, Play Station, stb. nem tudnak egymásról semmit. Sony mobile a legkisebb legkevesebb pénz és veszteséges, a többi helyen kb. a létezéséről sem tudnak, mérnökökre meg nem hallgatnak.
-
-
eventus
veterán
Sony nem fog extra frissítéssel meglepni sajnos: [link]
Talán, ha a régebbi, 1IV/V kapna, akkor talán kevesebb lenne a csere más gyartóra. -
Szena67
aktív tag
4 kamera. Bár a dolog sántít, mert az arányok 21:9-es xperiát mutatnak. [link]
-
eventus
veterán
Xperia marad, Sony nyilatkozat: [link]
-
eventus
veterán
Brava után az Xperia is megy a levesbe? [link]
Sony már volt anno az Ericsson társa, de az is csúnya vége lett, több évnyi kínlódás után. Voltak ikonikus készülékek, de priblémák is. -
otto14
őstag
Mióta megvan a telefon, azóta rajta van az AccuBattery alkalmazás is, hogy kövessem az akku állapotát. Lehet, hogy már egy éve is megfeletkeztem az app -ról, de a tegnap eszembe jutott megnyitni. Ez a mérés 2023 szeptembertől mostanáig van [kép], ez pedig a tegnap éjjeli 100% töltés [kép] . Mit gondoltok, hogyan bírja? Rengeteg a napi képernyő időm (vezetés + yt), gyakran van töltőre dugva, és a kezdetektől be van állítva a töltés korlátozás 80% -ra.
Majdnem 10% az évi kapacitás vesztés az app szerint.
@eventus: el vagyok maradva a frissítésekkel. Ez az új kernel hír felizgatott, fel kell telepítenem akkor őket

-
eventus
veterán
Végre jött frissítés, kernel is újabb lett.
-
eventus
veterán
Majd elfelejtem.. Tegnap egy fotós ismerőssel beszélgettem és mutattam, hogy milyen lehetőségeket kínál az Xperia fotózás téren. Volt döbbenet és kérdés, akkor a többi nagy gyártó miért nem?
-
eventus
veterán
válasz
Szena67
üzenetére
Harcművészet által kicsit jobban látom a világukat, találkozom vele. Japánban is jártam. Abszolút igaz, amit írsz, modern világban részben tudnak jelen lenni. De miért is kellene? Miért kell elvárni mindenkitől, hogy egyforma éltet éljen? Joguk "kihalni". Sok harcművész iskola is megszűnik, mert nincs kinek továbbadni, de nem akarja pl fehér népnek kiadni.
-
eventus
veterán
Új szenzorokban, nagyobb kijelző felbontásban és egyéb elvárható finomságokkal gazdag új Xperia évet!
-
Szena67
aktív tag
válasz
eventus
üzenetére
Japán egy "beteg" világ lehet, ahol a szifon is ekkora hegemóniára tesz szert.
Van ott probléma bőven - nem mintha nálunk nem lenne -, fiatalok nem ismerkednek csak dolgoznak, nem születik elég gyerek. Olyan, mint egy korábban erősen tradicionális társadalom, ami aztán a modern világban talajt vesztett. Nem tudom a jövő milyen telefont hoz, de nálam szifon, pixel, sziamiau és sampon kizárva. Amit írtál vivo, oppo, moto, nubia ők még az értelmesebb táborba tartoznak. -
eventus
veterán
Pixelt választanak az Xperia után inkább? Egy felmérés erről regél [link] Jelentem, én biztos nem
Vivo, Oppo, Motora inkább. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
eventus
üzenetére
Fura egyébként, nekem megvolt két évig az 1 IV és sosem volt meleg. Viszont az enyém egy kései modell volt a raktár végéből. 1 IIhöz képest sem volt rosszabb, pedig tartottam tőle (csak amikor vettem az 1 V éppen nem volt akcióban, az 1 IV viszont igen és sürgősen kellett). Mondjuk én északon vagyok és az 1 IVt nem vittem 30 fokba, az 1 II viszont volt olyan pont, amikor egyértelműen nem szerette a 35+ fokot.
Ami érdekes volt, hogy az 1 II és az 1 IV érzésre nagyban nem tért el idén sem. Azon meglepődtem, hogy a lassan 5 éves 1 II kibír lazán egy napot akksival fotózva és városnézve, csak sajnos biztonsági frissítése nincs. Igaz az 1 IVnek sem, jövő ilyenkorra pedig az 1 V is ki fog futni sajnos.
#2000 eventus: az egyébként, én az 1 VIIt részben a frissítés (hiánya) miatt engedtem el. Itt van mellettem egy 1 II amit gariztatás miatt használtam két hétig idén, tempóra és kamerára teljesen jó még mindig, az akksija is lazán bírja. Itt van mellettem egy 1 IV ami megintcsak szuper tempóra és remek kamerára, de ismételten nem kap biztonsági frissítést.
Néztem az 1 VIIt: FHD kijelző, akkor még hivatalosan továbbra is 2/3 év frissítést írtak (ami már három generációja is gáz volt), tetejében Black Fridaykor méltóztatták levinni kb 1300 euroig az árát. Szóval 400 euroval olcsóbban vettem egy S25 Ultrát: A Notchot és a méretét még szokom és tényleg sajnálom, hogy nem Sonym lett mert szerettem, de mindennek van egy határa.
-
Szena67
aktív tag
Nálam úgy tűnik még marad jó ideig az 1V és a 10VI, mint a sorozatuk legjobban sikerült darabjai. Nincs azonnali késztetés cserére, mert senki nem gyárt olyat, amire azt mondanám, hogy nekem ilyen kell. Jövőre az AI miatt tovább emelkednek a ram és telefon árak. Nubia notch mentes megoldása tetszene, de túl nagy, túl nehéz.
-
eventus
veterán
Apró kis boldogság: telefon megint szólt, hogy 28 napja nem volt restart. Lényegében ez jó, mert nincs hiba, amiatt kellene feltétlen
3.. 2.. 1.. ma tuti lesz és kivágom az ablakon
-
eventus
veterán
Érdekes új zoom technológia [link]
-
eventus
veterán
1VII kamera port, működik
[link] -
Szena67
aktív tag
Szerintem télen fogják kiadni, hogy a kézmelegítő funkció hasznos legyen.
[link] -
eventus
veterán
Szeptember 18-án volt utoljára frissítés
-
Szena67
aktív tag
Inkább a gen 5 forrófejűsége lesz a fő probléma vele.
-
eventus
veterán
Ha tényleg ilyen vagy hasonló érzékelőt kapunk, akkor 5 főig állok közületek egy korsó sört
[link] -
Szena67
aktív tag
válasz
eventus
üzenetére
Telefon még nem érkezett meg, de számlát meg adattörlési kódot már kaptam.
Végülis az 5V ágyúval verébre lett volna, csak a kék színe miatt érdekelt volna, mert ha prémium kell, akkor ott a sokkal jobb 1V, ha meg átlagos használatra, zenehallgatásra arra bőven elég a 10VI. Legalább könnyű és sokáig bírja az akku, fényereje is picit jobb.
-
Szena67
aktív tag
Nem tudom min csodálkoznak, picit ronda és rondább között kellett választani. A design igenis fontos, ha nem lenne, akkor mindenki sziamiaut venne, mert ronda és "olcsó".
[link] 5V kútba esett, kocsog kínai napokig szuttyogott a postázással, végül meguntam és töröltem a tranzakciót. Igazából ahhoz sem volt kedvem, hogy a19. századi magyar fostának és navnak valami random megállapított jó magas díjat még tejeljek, cserében napokig tologatják, kibontják, mert szörnyen kíváncsiak, ki sem hozzák, mehetek érte. Gondolom a kínai manufaktúra a beérkező megrendelések függvényében újítja fel a telefonokat a dzsunkán és napi 200 iphone mellett a havi 3 db xperia már megterheli a staffot. Végül vettem egy újként hirdetett 10vi-ot allegron a polákoktól. Remélem ezzel minden ok lesz. -
eventus
veterán
Sony új szenzor, nem Sony telefonokba
[link] -
eventus
veterán
Ezt érti valaki?
-
Szena67
aktív tag
[link] Olyan xperiaszerű lett némelyik.
-
eventus
veterán
Elfogadható desing, ha ilyen lesz nagyobb kamerák miatt.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- AliExpress tapasztalatok
- Unreal Engine 5-re vált az Alien: Isolation folytatása
- Samsung kuponkunyeráló
- Milyen egeret válasszak?
- Parfüm topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Yettel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Asus BTF White GAMING PC! 7800X3D / RTX 5070 Ti / B850 / 32GB 6000MHz / 2TB NVMe / 850w Gold!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Dell Latitude 5530 Core i5 1245U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÚJ Lenovo LOQ Intel Core i7-13650HX, 32GB, 1TB, RTX 5060(8GB), FHD 144Hz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Végülis az 5V ágyúval verébre lett volna, csak a kék színe miatt érdekelt volna, mert ha prémium kell, akkor ott a sokkal jobb 1V, ha meg átlagos használatra, zenehallgatásra arra bőven elég a 10VI. Legalább könnyű és sokáig bírja az akku, fényereje is picit jobb.