- Milyen okostelefont vegyek?
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- One mobilszolgáltatások
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
-
Mobilarena
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
JSaN
addikt
Boldog karacsonyt mindenkinek, ki mit tol karacsonykor a decken?
Nalam DIvinity orginal Sin 1 EE megy most, nagyon jo rajta, Mass Effect LE-t trilogiat is be kene fejeznem a kovetkezo 2 hetben. -
tl-x
addikt
Lehalt a steam? Nem indulnak a játékok csak ha repülőgép módba teszem a gépet.
Az áruház se jön be.
-
consono
nagyúr
Boldog Karácsonyt!
-
30z.Samu
titán
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
-
kliszi
senior tag
Sziasztok ! Azt szeretném kérdezni ha steam oldalárol rendelek egy steam deck oled gépet akkor azt europai töltövel küldik amit ithon is tudok használni ? Ha dockkot akarok rendelni mit ajánlatok ami jó is ?
-
cami][us
őstag
Megjegyzés: A 256 GB-os LCD-s Steam Deck modellt fokozatosan kivezetjük. Miután elfogy, többé nem lesz kapható.
Ez gyorsan megtörtént, mert már nem kapható.
-
KISDUCK
addikt
Titan Questet valaki nyomja decken? Korábban felemás dolgokat olvastam a játékról valaki azt írta hogy neki rendelsen vált gamepadra meg egyebek, de store-ban ugye unsupported. Érdekelne, hogy valakinek van-e tapasztalata vele.
-
kovsol
titán
Konzolvilág hirdetését felhozta ma a FB, és láttam van nekik 1TB Oled limited fehér kiadás.
Téma volt pár napja ugye a fehér modell, csak azért említem meg. -
tl-x
addikt
Megvettem a Terminator 2d no fate-et. Szépen fut
-
30z.Samu
titán
Hogwarts Legacy ingyenes az Epic-en!
-
válasz
xandrush0831
üzenetére
Rövid ideig volt hivatalosan is fehér limitált verzió. Hátha visszahozzák.
-
kovsol
titán
válasz
xandrush0831
üzenetére
Esetleg matricázás? Bár azt se könnyű szépen felrakni.
-
Aki21
aktív tag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Hajszárítòval kb 3 percig melegítettem és szepen feljött. Adtak a hazhoz mindent. Ragasztócsíkokat is . Az analóg kupakokat pluszba rendeltem hozzá.
-
Aki21
aktív tag
Sziasztok. Gondoltam megmutatom az új házat . Lcd deck.

Szerintem nagyon jól néz ki.
-
Dhampir
félisten
válasz
Sidorovich
üzenetére
+ ripla
Értem, akkor ez még csak elképzelés.
-
-
Dhampir
félisten
válasz
Sidorovich
üzenetére
Mikor várható a Steam Deck 2 megjelenése?
-
nincsnév007
addikt
válasz
Sidorovich
üzenetére
ez szerintem nem csak az alis cuccokkal van így, múltkor szanáltam a fiókomat és minden szar műanyag ragacsos lett, és nem lehet őket el takarítani, és nem alis cuccok voltak.
-
válasz
-Nándesz-
üzenetére
Ez így első ránézésre tetszik. Kérdés, hogy így évek után is eltávolítható normálisan?
Nekem az a bajom az ilyen olcsó Temu/AliExpress tokokkal és egyéb megoldásokkal, hogy mállanak. LG Magic Remote TV kapcsolóra vettem tokot, 2 év után leszedtem, olyan ragacsos nyomot hagyott maga után a kapcsolón, hogy tökéletesen azóta se tudtam letakarítani.
-
válasz
Sidorovich
üzenetére
- a 2 joystick lehetne picit halkabb, ahogy végállásba ér
Erre az alábbi a megoldás, évek óta használom:

[Joy szilikon gyűrű] uh, kicsit félreérthető a link elnevezés, de nem kell megijedni.
Ahogy, írod, szerintem az xbox kontrollerhez is kötelező, természetesen ez a "steamdeck"-es használható ahhoz is. Ezzel a gyűrűvel nulla hangja lesz és nem zavar bele az irányításba, ugyanúgy kimegy 100%-ig a joy.
-
-
válasz
Sidorovich
üzenetére
Mobil appból is teljesen jól működik, ráadásul mobilon keresztül használhatod kétlépcsős azonosításhoz.
-
tl-x
addikt
válasz
Sidorovich
üzenetére
És itt még olcsóbbak: [link]
-
-
válasz
Sidorovich
üzenetére
Hogyha játékot veszel, én az asztali gépet javaslom, ott a legkényelmesebb. A mobil app is működik, de szerintem asztalin átláthatóbb. Utána meg az összes eszközödön látni fogod, amelyiken rajta van a Steam OS.
Pl. asztali gépen ráböksz a vásárlásra, és ha közben ott van előtted bekapcsolva a Deck is, akkor látni fogod hogy a megvásárolt játék azonnal, abban a pillanatban megjelenik a Decken is, mivel 1 accounton van minden eszközöd. A játék is ilyen. Elkezded az asztalin, majd gondolsz egyet és ugyanonnan folytatod a Decken, és vica versa. -
30z.Samu
titán
válasz
xandrush0831
üzenetére
Úúú.
-
xandrush0831
aktív tag
Jó biza', engem ma a gyerekkoromba repített vissza Retroarch-csal.
-
30z.Samu
titán
válasz
Sidorovich
üzenetére
Jó kis cucc a Deck, én szeretem.
-
válasz
30z.Samu
üzenetére
Hát emiatt én se, csak böngészni szoktam ott legfeljebb. De egyébként továbbra is nagyon adom a gépet, most már bőven 10+ óra játékidőm van benne így 5 nap után. Gyakran azon veszem észre magam, hogy még itthon is azon játszom ilyen 20 perceket, pedig itt a nagy képernyőn minden.
-
30z.Samu
titán
válasz
Sidorovich
üzenetére
Én sose vásárolok Deck-en, mindig mobilon vagy launcher-ben.
-
8 colos 1080p OLED kijelző, natív FSR4 támogatás (RDNA4 GPU) és tökéletes lesz!

Ha már ennyit dicsértem amióta megvan az SD OLED 512GB, had említsek egy újabb bugot és két szőrszálhasogató kritikát:
- a store-ban való vásárlás nekem nem működik jól, párszor sikerült, de gyakran a "working" státuszban marad, vagy az átirányítás végtelenségig tölt (Mac-es Steam kliensen nincs ilyen gond, így ami megtetszik ott veszem meg)
- ha leteszem egy sík felületre, pl. asztalra, egy picit billeg, akkor is hallom a hangját ha gépelek mellette (nem én hajlítottam meg, tömegesen találtam ilyen beszámolókat)
- a 2 joystick lehetne picit halkabb, ahogy végállásba ér (kb. olyan mint az Xbox Series kontrollerek, de ha mellette próbáltál PS5 kontrollert, bár az se hangtalan, jóval csendesebb), ez ágyban este hasznos lehet ha alszik melletted valaki
-
bojan
tag
Csúnya nem lesz, csak nem lesz annyira éles. Nyilván nem egy egetverően nagy problémáról van szó meg valamennyire izlések és pofonok. De én inkább választanék egy olyan eszközt ami 800pben tudja meghajtani a programokat 800p-s mint 1080ps kijelzővel. Mert a papíron nagyobb felbontású kijelzőnek igazából nincs előnye ebben az esetben csak hátránya.
De, hogy jelezzem, hogy ez mennyire egyén függő, azoknál a játokoknál ahol viszont ki tudja hajtani az 1080p-t ott viszont az jobban fog kinézni mintha csak 800p-s kijelző lenne. Szóval a legtöbb indi címnél pl maximálisan előny az 1080p kijelző a Legion GO S-n.
De én akkor is remélem, hogy ha lesz Steam Deck 2, akkor legalább mint opció lesz 800p kijelző ugyanazzal a hardware-el
-
consono
nagyúr
válasz
Sidorovich
üzenetére
Tud FSR4 is futni a Decken, Optiscalerrel már megoldották. Van rá Decky plugin is

Mondjuk ezt pont nem próbáltam, de a lossless scaling FG az megy normálisan, bár a legtöbbször maradok inkább a fix 30-nál... -
bojan
tag
válasz
zombei
üzenetére
Lehet alacsonyabb felbontást beállítani egy 1080p kijelzőn, de a kép sokkal rosszabbul fog kinézni, mint egy natív 720p vagy 800p kijelzőn. Ennek oka, hogy a kijelző fizikai felbontása nem változik, így a kép skálázott és torz lesz. Ha a hardver nem elég erős a natív felbontás meghajtásához, akkor szerintem jobb ha alacsonyabb felobontású kijelző van hozzá.
Régen CRT-nél ez más volt, mert az mindig az aktuális felbontáson működött, de az IPS/LED fix felbontású. Jó példa a Switch 2: ha Switch 1-es játékot futtatsz rajta patch nélkül, a 720p sokkal rosszabbul néz ki, mint az eredeti Switch kijelzőjén. Mivel Switch 2-n sok játék nem fut natív 1080p-ben, jobb lett volna egy 720p kijelző. -
Szerintem ez egyszerűen azért van, mert Steam Deck-en a bekapcsolt FSR azt jelenti, hogy a cél felbontás 720p, akkor a render felbontás az quality szintnél is már kb. ilyen 480p körül van (a kimeneti felbontás 2/3-a kb).
Egy 480p képből még a DLSS se tudja annyira hatékonyan kitalálni, hogy hogy nézne az ki nagyobb felbontáson.Desktopnál ugyanígy FSR quality egy 1440p monitornál a render felbontás már 960p, a Steam Deck példa duplája. Sokkal több információ van a renderelt képen amiből lehet dolgozni és szépen felskálázni. Egyszerűen az FSR meg DLSS eredménye akkor szép, ha a kimeneti felbontás legalább 1080p, és a render felbontás legalább 720p.
Ezen kívül az FSR-nek szemmel látható lemaradása volt, amit most a 4-es verzióval hoztak be, de Steam Decken nem az fut.
-
válasz
kovsol
üzenetére
Érdekes ez az FSR. Asztali gépen nálam az RX 7900 XT-vel jobb eredményt ad.
Viszont a Decken több olyan játékba is belefutottam, ami csúnyább lett tőle, példának okáért a pár napja refundolt Moonlighter 2-nél játszotta azt, hogy FSR-el recés lett a grafika, FSR nélkül viszont mindent kiegyenesített és érzésre folyamatosabb, lágyabb lett a játékmenet. Régebbről is volt néhány hasonló játék ami ilyet produkált. -
bojan
tag
válasz
kovsol
üzenetére
legnagyobb hiba, hogy 1080p-s lett. Teljesen felesleges ilyen méretnél és csak annyi értelme van, hogy minden játék amit az ember kényszerből 1080p alatt futtat, nem néz ki olyan jól mintha alapból alacsonyabb felbontású kijelzőn futna. Switch 2nél is sztem sokkal jobb lett volna ha marad 720p handheld. Remélem Steam Deck 2nél maradni fog a mostani felbontás
-
Peat;)
veterán
válasz
kovsol
üzenetére
Nekem fontos a fogyasztás, 25 wattot lehűteni halkan könnyű géppel nem valószínű hogy lehetséges kommersz árazás mellett.
Ha van ilyen technika akkor elkerülte figyelmem, nyugodtan megírhatod mire gondoltál. A méregdrága ally x sem gyorsabb kétszer minden helyzetben ahogy láttam. Jó lenne a fejlődés, de a steam machine sem jön véletlenül, deck2 tuti odébb van. -
tl-x
addikt
válasz
Scarletiel
üzenetére
Azért most már elég sok alternatíva van, nézz szét a piacon. Nekem a Xbox Rog Ally-ok és a Legion Go 2 is megmozgatja fantáziám. Sima Legion-ra és GO S-re már hivatalosan fel lehet tenni a SteamOSt.
-
30z.Samu
titán
válasz
Scarletiel
üzenetére
Előbb-utóbb biztos lesz.

-
tl-x
addikt
válasz
Scarletiel
üzenetére
Visszatérsz? Azért nézz rá ezekre is: [link]
-
Scarletiel
őstag
Akkor spórolok tovább
Köszönöm
-
válasz
Scarletiel
üzenetére
Nekem volt mindkettő, az LCD-nek fakóbbak a színei. Talán ez a legrosszabb része. Meg olyan hangja van a ventillátorának mint egy porszívónak. Az OLED-ben ugye az alaplapon kívül mindent kicseréltek, a ventinek is csak egy halk sustorgó hangja van.
-
válasz
Scarletiel
üzenetére
Valószínűleg nincs még 10% - sebesség különbség sem. Viszont az Oled:
Érezhetően könnyebb
Sokkal halkabb a ventilátor, kb nem is hallani
Közel kétszerese az üzemideje
+ nyilván a kijelző: valamennyivel nagyobb, a fekete az tényleg fekete.
Negatív, hogy sokaknak a szemét zavarja ez az oled kijelző. -
consono
nagyúr
válasz
Scarletiel
üzenetére
Nekem LCD van, OLED nem volt, nem tudom összehasonlítani
A kijelző biztosan gyengébb, nem csak színekben, de csak 60Hz, de ezt mindenki tudja. A belső változtatásokra max ~10-15% sebesség növekedést mondanak, ez mondjuk pont elég lehet arra, hogy ami LCD-n billeg 30 fps körül, az OLED-en stabil legyen...
De biztos van itt valaki, akinek mindegyik volt és össze tudja hasonlítani, én csak okoskodom
-
consono
nagyúr
Megint akciós a 256-os LCD Deck
-20% 1-éig. -
válasz
Sidorovich
üzenetére
Jó szórakozást.
Nyugodtan próbálkozhat olyan játékkal is ami egyenesen nem támogatott jelzést kap.
Én egyébként mindig keresek youtubon gameplayt, olyan nincs hogy valaki ne tesztelt volna már le egy játékot.. -
Peat;)
veterán
válasz
Sidorovich
üzenetére
Meglátjuk ezt a steam deck2 dolgot, előbb valódi ugrást(+100% minimum mindenhol, nem csak itt ott amott) ígérő hardware kellene, ami nem fogyaszt többet és megfizethető. Ilyen fogyasztás mellett ez nincs még meg, ha meglesz akkor meg drága lesz. Szerintem a játékok igénye se nő következő konzolokig, illetve nem lenne okos dolog playstation6al egy időben kiadni. Inkább utána egy évvel. 2029 környéke az reálisan. Sajnos elég messze, remélem kibírja addig a mostani deckem. (Régi lcd)
-
30z.Samu
titán
válasz
KISDUCK
üzenetére
Azért az elmúlt 2-3 évben kompromiszummal lehetett vele új címekkel is játszani. Emlékszem anno voltam olyan bátor hogy Steam Deck-re vettem meg a Resident Evil 4-et. Meglepően szépen futott rajta 30fps lock-al. Ami ekkora kijelzőn nem is olyan gáz, számomra élvezhető volt. Ahogy haladtam a story-val a játékot folyamatosan optimalizálták. A játék háromnegyede felé már ment stabil 40-nel is, zárt térben megvolt a fix 60.
-
bojan
tag
válasz
Sidorovich
üzenetére
én idén toltam újra Witcher 3-t sima nem oled decken. 30 fpsnél többet ki lehet hozni, nekem 40-nel simán ment egész magas grafikai beállításokon. Sztem nyugodtan adjál neki még egy esélyt

-
consono
nagyúr
válasz
Sidorovich
üzenetére
Nálam Series S a fő konzol, szóval hozzá vagyok szokva a 30 fps-hez, a Decken sem jelent problémát
Sőt, inkább belövök fix 30fps-t és leveszem a TDP-t, mint hogy zúgjon a ventilátor, de kinek mi. Kipróbáltam a Lossless Scaling FG-t, egész egyszerű volt beüzemelni és meglepően jó tud lenni, de nyilván van ára... -
válasz
30z.Samu
üzenetére
Köszönöm mindenkinek!

Lényegében én is indie és 2020 előtti játékokra korlátozom majd, hogy mivel játszom. Pl. a Witcher 3-hoz nekem már kevés, de a Witcher 1-2 full kimaradt és ezek pótlására tökéletes. Ugyanígy Starfield erős lenne neki, de a Skyrim és Fallout New Vegas nekem még kimaradt, így majd Deck-en pótolom őket. Ezen kívül nyitottabb vagyok már indie játékokra is: Hollow Knight, Ori and the Blind Forest, Subnautica, stb.
Bőven elleszek SD2-ig olyan játékokkal amiket még nem, vagy csak nagyon rég toltam, de fix 45-60 FPS-el mennek Decken 3+ óra üzemidővel.
A Race Driver GRID-nél nekem konkrétan 6 óra akksi időt ír a performance overlay miután leveszem a töltőről, miközben atomstabil 60 FPS-el megy és még mai szemmel nézve is egy baromi szórakoztató és látványos autós játék.

-
KISDUCK
addikt
válasz
30z.Samu
üzenetére
Ez megint nézőpont kérdése, aki a legfrissebb nagy címekkel akar játszani annak hamar kevés lehet, akinek jó a régi cím is ami occó és szépen fut az még el lesz vele.
Most jött meg hozzá memória kártyám hogy kéznél legyen minden is dokkolás esetében, ha rakoncátlankodik a külső hdd. Kis játékokat fogok rá rakni valószínűleg, de megy majd rá média fájl is. -
hunym
csendes tag
válasz
Sidorovich
üzenetére
Használd egészséggel és sok örömöt hozzá!
-
30z.Samu
titán
válasz
Sidorovich
üzenetére
Have fun!
Igen, a Deck már kezd elfáradni. Bár ahogy elnéztem az ROG Xbox Ally (nem X) teljesítményét, azért az nem sokkal erősebb mint a Deck. Szóval még van remény arra, hogy 1-2 évet még ki tud húzni a Deck is.
plusz a Cronos és az Arc Rider kiváló példa arra, hogy még nem kell temetni a Valve gépét. Én jelenleg úgy vagyok vele, hogy ha megfárad a Deck, akkor retro masinának jó lesz + tudom használni Remote Play-re is. Bár most is a PS a fő platform. -
Egy kis élménybeszámoló a hétvégéről:
- az OLED kijelző gyönyörű, imádom
- a gép meglepően könnyű és csendes is
- nagyon kényelmes a fogása, jók a teljes méretű gombok, karok, a kiosztás, szóval nekem órákon át kényelmes játszani
- az alvó mód meglepően stabilan és jól működik, 1x tapasztaltam hang problémákat (Race Driver: GRID), akkor azt játék újraindítása megoldotta
- a Steam overlay baromi jó, imádom, hogy játék közben állítható az FPS limit és ahogy igazodik hozzá a képernyő frissítés, ahogy a performance overlay is hasznos és jól működik
- egy bugot vagy jelenséget vettem észre ezzel kapcsolatban: FPS limit állítás után a kijelző gyakran alacsonyabb fényerőre ugrik, hiába kapcsoltam ki az automatikus állítását, a csúszka nem tükrözi az új állapotot, ha megmozdítom visszaugrik a magasabb fényerőreEgy csomó játékot kipróbáltam, volt amibe csak belenéztem, míg másokban (pl. GTA4 és Race Driver: GRID) órákat haladtam.
Amiket próbáltam, és nincs "Decken remek" minősítésük:
- Grand Theft Auto IV - fix 60 FPS, tökéletesen működik
- Race Driver: Grid - fix 60 FPS, tökéletesen működik
- Assassin's Creed IV: Black Flag - fix 45 FPS (60 droppol), minden indításnál Ubisoft Connect jelszót be kell írni, ezt leszámítva minden jó, végigjátszható
- Doom 3 BFG Edition - fix 60 FPS, menüben trackpad kell, egyébként megy a kontroller
- Fallout: New Vegas - fix 60 FPS, tökéletes
- Half-Life (1998) - fix 60 FPS, menüben trackpad, egyébként megy a kontrollerMindegyik játék jól működik, grafikához nem is kellett nyúlni, kontroller support van és végigjátszhatóak. Néhánynál kellett csak a touch screent vagy trackpedet használni az első indításnál a saját launcher miatt, utána már flottul megy minden.
Néhány "Decken remek" játék, amit próbáltam:
- The Witcher 3: Wild Hunt - 30 FPS
- Tomb Raider (2013) - 60 FPS
- Half-Life 2 - 60 FPS
- SnowRunner - 40 FPSEzeknél szintén nem nyúltam grafikához, semmihez, egyből játszhatóak. A 30 FPS az én szememnek már kevés, ilyen szempontból várom a Steam Deck 2-t, de ami stabil 45 FPS-el megy, az nekem már megfelel ezen a kis kijelzőn. Ez rengeteg játékot jelent, bőven elleszek az SD2 megjelenéséig. Az egyetlen dolog amit bánok, hogy nem vettem meg előbb!
Új hozzászólás Aktív témák
- LENOVO LEGION 5 15AHP10 (83M0001MHV)
- Macbook Pro 16" - 2020 gyártás, 6 mag i7, 16/512GB, Radeon 4GB, touchbar - garancia (66)
- Razer Blade 15 gamer laptop, Core i7-10750H, RTX 3060, 16gb Ram, 144hz 15.6" FHD
- Lenovo ThinkPad P53 i7-9850H 32GB RAM 256GB NVMe Quadro T2000
- Új! HP ProBook 640 G8 laptop, i3-1115G4, ajándék egér és táska
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4065, 90% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Zalman S2 TG Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B350M R5 1400 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- Eladó Abit Radeon 128MB videokártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Ami meg fut, ott jobb lesz a nagyobb felbontás.
Cucuska2