- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Mobil flották
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
csatahajós #8044 üzenetére
Én is 2x4x4x16x5 (2 nagy blokkban 4-4 oszlopot, 16-16 sorral, és téglánként 4 kisebb blokkal, amikben egyenként 4+1 számláló van), azaz 2560-at számoltam.
Nekem az a furcsább ezen a képen, hogy az elméleti működési vázlat szerint a chip felezővonalába futnak be a TMU-k, és úgy csatlakoznak a gerincben futó globális cachebe. Ezen a képen viszont épp fordítva néz ki, a középső gerincből indul a 4x5-ös rendezésű számlálók sorozata, és a 4. után jön a TMU, ami a chip szélein fut be lokális cachebe.
Persze amennyit én értek ehhez, felőlem lehet, hogy csak úgy van értelme, ami a die-shoton látunk, illetve könnyen lehet, hogy én értelmezem félre. De laikus szemmel ellentmondanak egymásnak az előadásdiákon látott vázlatok, és amit a képen látunk. Valaki szakmaközelebbi (mert úgy tudom Magyarországnak 0 a félvezetőipara, még egy tanszéke sincs mutatóba, tehát igazi szakmabeliek nem nagyon akadnak itt, csak mikroelektronikában jártas lelkesebb műszaki értelmiség, esetleg külföldön élők/hazatelepültek...) elmondaná a véleményét?
Ez szerintem is inkább Core2 Duo, mintsem quad. Bár ott is veszélyes volt a 2 mag dolgoztatása, kellett hozzá szoftveres támogatás, és nem 100%-os hatásfokkal üzemel az sem.
-
janos666
nagyúr
válasz
csatahajós #7293 üzenetére
http://kikurtnagydijo.posterous.com/ és VGA-s bejegyzés
Találd ki, ki az aki itt is felbukkan, és talán linkelget is új híreket, mikor nem előzik meg, és van egy ilyen blogja is. A nickje és a profilképe is hasonló. -
zuchy
őstag
válasz
csatahajós #7293 üzenetére
-
keIdor
titán
válasz
csatahajós #7143 üzenetére
Sequoia: noti chip még simán lehet...
-
NEISSE
tag
válasz
csatahajós #6978 üzenetére
Olcsóbb nekik a műanyag meg ha felmelegszik az életbe nem hűl vissza.
-
janos666
nagyúr
válasz
csatahajós #6981 üzenetére
Ezen, és a nemrég linkelt képeken is a sokféle csatis kártyák mennek.
A retail-on akkor végül is ezek lesznek, vagy a 6 display port? Vagy lesz kétféle kiadás, utóbbi külön 6 monitoros Eyefiniti támogatással, előbbi pedig csak 2-3 monitort kezelne egyszerre? Vagy összekombinálták a RAM-al, és csak a 2Gb-osra köthető a több monitor? -
shteer
titán
válasz
miért jó, ha fém? az csak a burkolat - mindig is műanyag volt
-
mad1
veterán
válasz
Siman lehet h fem,csak festett.Legalabbis remelem en is.
-
leviske
veterán
válasz
csatahajós #6908 üzenetére
$400 nem igazán mondható már felső középkategóriának. És amit senki sem hajlandó "kihallani" a mondanivalómból: Anno a 800-as széria egy árrést tömött be. Ez a réteg, ha az AMD nem nyújt újra 2x teljesítményt itt az előző szériához képest, akkor nem lesz kihasználva. Akinek most van egy HD4890-ese, vagy akár HD4830-asa, az hülye lesz majd egy ugyan olyan teljesítményű kártyát venni, csak hogy élvezhessen a DX11 matricájára.
"ja és nem a 8800GTX-hez mérték már akkor hanem a GTX280hoz"
Hmm... Jól emlékszem, hogy a GTX280 $600 körül, a GTX260 pedig $450 körül kezdett? Az erre,pofánvágásként beállított $300-as HD4870 nem egy hiba volt, ahogy azt beállítjátok, hanem vevőcsalogatás.Amit Ti magyaráztok, az akkor lenne életképes, ha az AMD most nem adna ki X2-es kártyát. Viszont így, hogy Októberre várható az X2-es, minimum 4 kártya lenne belőve $350 fölé, ami elég érdekesen hatna. Arról nem is beszélve, hogy a X2 árát vagy megszabnák a szokásos 500-600 dollár körül (ami a $400-os 70-es mellett viccesen mutatna), vagy $1000 fölé mennek, ami viszont a válság miatt mutatna röhejesen.
És bocs, de a Fuad nekem nem egy olyan dolog, akitől feltétlen elhiszem a 700-asok létezését... Régebben ők voltak az elsők, akik bejelentették a 800SP-s RV770-et, utána folyamatosan ontották magukból a 480SP-s hülyeségüket.
De ne offoljuk tele a topicot ezzel a témával...
A kártyák debütálásáig engem nem lehet meggyőzni arról, hogy az elméletem helytelen. Az meg már egy külön elgondolkoztató dolog, hogy Abu -aki valószínűleg már biztosabb infókat tud a kártyák áráról- nem kezdett el velem vitázni.
Pedig anno, a HD4890 megjelenése előtt igyekezett mindenkit meggyőzni arról, hogy nem érdemes túl hatalmas teljesítménytöbbletet várni.
-
Chaser
legenda
válasz
csatahajós #6691 üzenetére
Az is cool lenne kis fogyasztással -max 4670- és olcsón -max 4670-
-
XoZ
aktív tag
válasz
csatahajós #6603 üzenetére
Nagyon jók ezek a nagyfelbontású képek
Érdekes dolgokat meg lehet tudni a kártyákon lévő címkék tanulmányozásával:
- a 6 displayport kimenetes hátsó fedőlap nélküli Cypress kártya rev 03 változat, és június 15-én készült, a 4xxx sorozaton szokásos Qimonda RAM-ok helyett Samsungok vannak rajta (ezek talán már nem villognak órajelváltáskor, és így tudták elérni az alacsonyabb idle fogyasztást)
- a két DVI kimenetes, fekete fedőlapos szintén Cypress kártya, rev 15, és augusztus 27-ei -
Zsubi
őstag
válasz
csatahajós #6603 üzenetére
3gpu-val vagy lehet hogy 4 is van nem csodálom hogy ilyen jól fut a Crysis ekkora felbontáson
Az utolsó és utolsó előtti képen látszodik -
válasz
csatahajós #6594 üzenetére
greater than 100% efficiency is a possibility
na igen, és emellett a GPU szorgalmasan áramot is termel
-
elfelejtette
veterán
válasz
csatahajós #6594 üzenetére
Kit érdekelne a fogyasztása?
Aki meg fogja venni, azt a legkevésbé.
Egy leendő HD5670 fogyasztása már inkább jobban érdekelne... -
keIdor
titán
válasz
csatahajós #6423 üzenetére
Hát elég idegesítő az a sok monitor keret... inkább egy 30-as monitort vennék, ha már nem tudnék mire költeni...
-
westlake
félisten
válasz
csatahajós #6431 üzenetére
senki nem mondta hivatalosan, hogy az eddig latott kartya az 5870-es.. azt sem mondta senki hivatalosan, hogy a 24 display-t 4 darab 5870 hajtja... honnan tudjatok, hogy eddik melyik kartyakat lathattuk?
egyebkent sem ertem, miert van harom piros es fekete kartya..#6435: az 5870 elerheto? annyira elerheto, mint egy 6870 (akar).. ha ezek annyira biztos infok lennenek, akkor miert nem hangsulyozzak ki?
lehet, hogy ezek tenyleg 5870-es vasak, de akkor az a nagyobb kartya tuti az x2.. ezeknek meg femlap sincs a hatukon.. azt meg nem hiszem, hogy az amd kifejlesztett valami uj hutesi modszert, amivel a 5870-es szornyeket barmilyen megeroltetes nelkul lehutse.. -
janos666
nagyúr
válasz
De egy ilyen bemutatóhoz miért nem rakják össze a paneleket a lehető legkisebb illesztési hézaggal (a panel burkolatlan széle ragasztóanyaggal)?
Nekem nagyon nem jön be hogy a káva így szétdarabolja a képet.Ezt csak úgy tudna tetszeni, ha mondjuk mindegyiken valami elkülöníthető scene menne, mondjuk valami modellező programban állna egy tartószerkezet, és akkor 5 féle igénybevételi helyzetre külön-külön mutogatná a hatásokat és deformációkat, a 6.-on pedig lehetne babrálni a modellt, aztán rögtön nézni melyik teherkombinációra hogy reagál a módosítás után, és így tovább. De ez ugye nem játék, hanem munka...
-
scream
veterán
válasz
enyhén viccesen sok kábel jön ki abból az utolsó gépből
mondjuk annyi monitorhoz ...
-
válasz
csatahajós #6252 üzenetére
nekem nincsenek veszélyben a heréim, de sok ötletem nekem sincs, mire jó a két "összragasztott" chip az eggyel szemben. egy azért van: neccesnek tűnt nekem, hogy az 1600 ALU-t hogyan fogja a jelenlegi ütemező megmozgatni, ill. Abu sűrűn utalgatott arra, hogy a tesszeláció miatt a háromszögbuzerálást (ismertebb nevén triangle setup) meg kell turbózni - ez így megvalósul. csak akkor a két ütemező munkáját kell összehangolni.
#6345: végül is... ha tényleg 32 ROP lesz, és tényleg 2 ütemező lesz benne, akkor azonos órajelen is lehet közel dupla teljesítmény. abban meg biztos vagyok, hogy a 8xAA körül megy valami suskus
#6349: a 4870X2-nek azért volt 1-2 helyen kevés a PCI-E 1.0, mert az összes adatot kétszer kellett a VRAM-ba feltölteni. a dupla sebességű kártyának nem lesz dupla sávszél igénye - ill. ahol lenne, ott lehet, hogy 100fps helyett tényleg nem lesz 200, de ott úgyis a CPU vagy a memória fogja előbb bedobni a törölközőt.
-
alien_
őstag
válasz
csatahajós #6271 üzenetére
Itt egy nagyobb kép, nekem fotónak tűnik =)
Szerk.: Oké, leesett mire gondolsz..
-
zuchy
őstag
válasz
csatahajós #6260 üzenetére
Igen, ez is egy jó elgondolás, így nem kell a CF miatt aggódni. Elképzelhető, hogy ilyen a Cypress.
Gyártásban ez semmit nem segít, hiszen egyben van a két chip. Olyan mint a C2D, ahogy te is írtad. -
cizoe
őstag
válasz
Akkora mint a G92, mi a baj azzal?
Aért nem egy böhöm G200 .
-
Oliverda
titán
válasz
A selejteknél majd letiltják az egyik clustert aztán majd el lehet adni más szegmensbe.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
csatahajós #6252 üzenetére
Egyelőre csak Gbors, mert nekem a ... tökeim ... szóval értitek.
-
zuchy
őstag
válasz
csatahajós #6249 üzenetére
Az elgondolás oké, csak még nincsen itt az ideje. Nincsen olyan szinten még a CF hogy ezt meg lehessen lépni. Aztán lehet sohasem valósítják meg és Master-Slave elrendezésű GPU-rendszer lesz helyette.
Más: Ha a 28W igaz, idle-nem nem lesz egyáltalán hangos. Egy ~1000RPM-n prögő ventit el tudnék képzeni. De ha indítunk egy játékot, elszabadul a pokol, mind FPS-ben, mind zajban.
(#6254) Abu85:
Értjük.
(#6252) csatahajós: Angol tudásom nem a legjobb. (németes voltam...)
Igen, de akkor meg már nem Master-Slave?
Nem értek a lovakhoz. -
csatahajós
senior tag
válasz
csatahajós #6249 üzenetére
Na lejárt a szerk idő. Szóval az MCM nem MCM igazából amolyan Core 2 Quad módra, hanem inkább egy nativ dual-core vagy dual-cluster chip sokkal inkább Core 2 Dua/K8 módra.
Azt mondjuk nem értem, hogy ennek így milyen gyártási előnyei vannak
de a leírtak alapján hihetőnek tűnik, nekem mint amatőr. De majd gbors és Abu is idővel kifejtik a véleményüket a témában..
Zuchy: éppen azt írja, hogy elvileg nem kell hozzá a CF szoftver, mert hardveresen vannak összekötve, sőt van rész amit közösen használnak ugye.
Az tuti mindenesetre, hogyha a Juniper és a Cypress speckók igazak akkor ezt az elméletet alátámasztják.
-
cizoe
őstag
válasz
csatahajós #6188 üzenetére
SZámokat akarok!!!
Sebaj legalább a diák már jönnek lassan-lassan.
mod: Nekem is csak hülyeség az r700, nincs nekem della új cpura, beérem egy 4870nel 15ezerért.
A diák szerint az NDA 12:01kor jár le EST szerint, viszont ott még csak 6:40 van am, szóval még 5 óra 20 perc.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
csatahajós #6175 üzenetére
Azt hiszem megérkezett az első 1 gpu-s vga amin ki lehet maxolni a Crysis-t.
Megvárom míg feltünnek newegg-en, open box kategóriában az első 5870-ek és majd akkor beruházok egyre ocsóér'. -
rup1u5
nagyúr
válasz
csatahajós #6158 üzenetére
hmmm...nem is tudtam, hogy van ilyen magyar szó.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
csatahajós #6140 üzenetére
idáigi
respektusom
Apám! Te egy nyelvújító vagy!
-
emmm
őstag
válasz
csatahajós #6005 üzenetére
Durva lenne...
-
Oliverda
titán
válasz
Na jó...de ő nem hiszem hogy 940-nel mért. Egy i7 valami esélyesebb (ami ugye már csak a nyolc szál miatt is több pontot kap).
-
00roli00
aktív tag
válasz
Na azért ez durva lenne.
-
Oliverda
titán
válasz
csatahajós #6001 üzenetére
Remélem hogy a Juniper képe szebb lesz mint a nőé aki tartja.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
csatahajós #5996 üzenetére
Már csak egy nap,amúgy tiszta csend és hullaszag van.
-
janos666
nagyúr
válasz
csatahajós #5668 üzenetére
Az úgy jön ki pontosan a szintetikus és játéktesztekben is, ha Jézus leül veled a tesztgép mellé, és megiszod a kétliteres ásványvized, ami borrá vált.
De talán elég lesz 4000SP, 200 TMU, 32 ROP 512-biten ~1500-as GDDR5-el. -
válasz
csatahajós #5598 üzenetére
memória lehet, de 384-bites busszal 24 ROP jön, az 99%. Márpedig dupla teljesítményhez mindenből dupla kapacitás kell (vagy architektúrás varázslás, ami tudtommal nem lesz), és az ütemező / setup azonos órajel mellett szintén nem lesz dupla sebességű. ha annyira tesszelátor rulez, amennyire Abu mondja, akkor azt sem tartom kizártnak, hogy marad a 16 ROP 256-bites buszon.
rocket, 5599: hát ja, azért örülnék neki ;) mondjuk 4870+80% csak akkor GTX295, ha CPU-limites a cuccos (2560x1600 alatt sűrűn az), ha a platform nem fogja meg a GTX295-öt, akkor az szinte pont 2xGTX275...
-
válasz
csatahajós #5593 üzenetére
Én valahogy nem hiszem, hogy lenne akkora ugrás az RV770 és az RV870 között, mint amekkora az RV670 és az RV770 között volt. Ott (a PH-s teszt alapján) megvolt a 80-100% különbség, és valamiért úgy érzem, inkább Fuadnak van igaza a 60%-os gyorsulásban. Az is inkább nagy felbontásokban, high IQ mellett.
Ha az ATI most is meg tudja lépni a duplázást, hát le a kalappal előttük!
Rocket: Erre mondják: Amit főztél, edd is meg!
Egyébként a beépített szövegértelmező modulom (bal homloklebeny mögött) már automatikusan javította a hibát, észre sem vettem, mit írtak ezek. -
válasz
csatahajós #5590 üzenetére
dupla DX9 / DX10.1 teljesítményhez azonos core órajel mellett kb. 2000 ALU, 80 textúrázó, 40 ROP és (5x8), és a ROP-konfigurációból adódó 320-bites memóriavezérlő mellett 1800MHz-es gDDR5 kellene. nem érzem a realitását...
bocs az ünneprontásért, de én már a 80%-nak is tudnék örülni, mert kevesebbre saccolom...
-
cizoe
őstag
válasz
csatahajós #5590 üzenetére
Nem lesz MCM nagyon úgy néz ki.
Na majd jövő ilyenkor talán.
-
zuchy
őstag
válasz
csatahajós #5285 üzenetére
És mivan ha csak leveszik az órajeleket?
Nem kell semilyen SP meg mindenféle letiltásban gondolkozni. Persze a memória órajelekkel lehet variálni, de ennyi. A HD5850-nek megszabnak egy maximális fesz és watt határt. Az 50 menne 600MHz-n, a 70 meg 900-on.
-
törölt tag
válasz
csatahajós #5281 üzenetére
Ha ez igaz és tényleg az 5850 és 5870-es is 1Gb DDR5-ös ramot kap, akkor sztem az 50-esben lehet hogy le fognak tiltani pár SP-t a 70-eshez képest, ugyanis a memók frekvenciáját hiba csökkentik, azt a mostani szériában is láthatjuk hogy mindegyik kártyán nagyjából ugyanannyit bírnak a DDr5-ösök. A GPU is általában jobban tuningolható azon a kártyán, amin visszavettek a GPU frekvenciából. Így ha nem tiltanak le semmit az 50-es GPU-jában akkor tuninggal alig pár %-ra fog csökkenni a különbség a 2 kártya között (még 1920as vagy nagyobb felbontásban is) és akkor senki nem fog 70est venni.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
csatahajós #5281 üzenetére
Nah, ez már tetszik, legalább azt már sejthetjük, hogy ez a két VGA fog a leghamarabb megjelenni.
De, komolyan mondom, hogy brutálisabban titkolják a kártyák speckóit, mit tavaly.
Nem igaz, hogy még most sem tudunk pontos SP, ROP, magméret, számokat, stb...
Végül is az 5870-ben 1200SP lesz végül? Vagy 2000? mert tavaly is ez volt a szitu, valaki kiszivárogtatta, hogy 480SP lesz a 4800-ban, aztán amikor kijött, mindenki csak lesett a 800SP-én.
Hozzáértőktől kérdezem: Hány % a lehetősége annak, hogy akár a memósávszélességet( 256bit --> 512bit), akár az SP, ROP-ok számát megduplázzák? (1600SP???)
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
csatahajós #5224 üzenetére
Hát igen... Kooperálhatnának mondjuk a Thermalright-tal...
-
zuchy
őstag
válasz
csatahajós #5224 üzenetére
Most jut eszembe. Az a fekete borda nem csak dísznek van ott, gondolom a memóriákat, és táprészét hűti. gbors, Abu! :Ha dupla annyi memória chip lesz, és marad a 256 bit, akkor nem lesz több ROP benne?
-
attiLANte
tag
válasz
csatahajós #5167 üzenetére
"Nem kötekedés, de ebből a képből honnan jelented ki ezt ilyen biztosan h nem MCM?"
Először: az "Úgy látszik, mégsem lesz MCM kialakítású a Cypress" mondatból az következik, hogy biztosra veszem? Talán a link kiemelt színe tévesztett meg, vagy hogy a hozzászólásodhoz kapcsoltam (éppen ahhoz illeszkedett, nem az elméleted lejáratása vagy a kötekedés volt a cél)
Az ilyen "infók" mellé többnyire odaírom - vagy legalább a megfogalmazással igyekszem utalni rá -, hogy ezek azért pletykák, és tessék fenntartással kezelni (ezek szerint nem csinálom elég jól, elnézést)...Másodszor: a Chiphell-es fotón (ami elég hitelesnek látszik) nincs nyoma annak, hogy a mag két részből állna - legalábbis nem látni erről árulkodó mintázatot a lenyomaton. Esetleg tudsz olyan létező MCM-es GPU-ról vagy CPU-ról, amin a magok közvetlenül egymás mellé vannak ragasztva, gyakorlatilag nulla illesztési hézaggal?
Ráadásul a 300-350mm^2-esnek saccolt RV870 ugye két olyan 180mm^2 körüli RV840(?)-ből állna össze, aminek az ostyáit júniusban a Computex-en mutatta be közösen a TSMC és az AMD (vélhetőleg nem valami fake chipet dobtak össze, hogy lehessen vele villogni).
Ha ezen megnézed a GPU-k formáját, láthatod, hogy ebből kettő sehogy sem adja ki a - hűtőn látható lenyomat tanúsága szerint - közel négyzet alakú Cypress-t. Igaz még mindig lehet jönni az összeesküvés elméletekkel, hogy biztos manipulálták a pasztát, de miért tennék?!
A furattáv meg természetesen változhat, de miért szívatnák magukat és az custom hűtő gyártókat azzal, hogy minden kártyán más lyukkiosztást alkalmaznak? Van két/három szokásos méret, azt' csókolom. Meg aztán a hűtés egyéb részeihez is lehet viszonyítani.Aláírom, hogy ebben a fejtegetésben is elég sok a bizonytalanság, és természetesen bármilyen más feltevés is beigazolódhat: nem is kívánok senkit cáfolni, csupán az általam érdekesnek, hihetőnek tartott részleteket igyekszem megosztani - akár vitaindító célzattal.
"A bemutató egy repülőgép-hordozón lesz"
Tán csak nem valami katonásos játékkal demóznak? Vagy azt akarják üzenni, hogy ez a széria is olyan történelmi jelentőségű események részese és bármikor hadra fogható eszköz lesz, mint a vendéglátó U.S.S. Hornet?
(Ez ugye az a Hornet, amelyik az Apollo 11 és 12 visszatérésekor várta az űrhajósokat?)TESCO-Zsömle #5192: van benne igazság, másrészt viszont egy találgatós topikban elhangzottak miatt miért kellene mentegetőzni (hiszen senki nem veheti komolyan), vagy éppen csupán hivatalos infókra támaszkodni, mikor pont ezek hiánya miatt megy a spekuláció?
Ha akarod, megígérem, hogy jó leszek és csak hivatalos információkat fogok linkelni...
...vagy mégsem -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
csatahajós #5167 üzenetére
a két hobbym összetalálkozik
Hétvégente anyahajót vezetsz??
-
attiLANte
tag
válasz
csatahajós #5127 üzenetére
Úgy látszik, mégsem lesz MCM kialakítású a "Cypress", és marad 256bit-es (a 8db chip miatt ez a valószínűbb).
A furattávok alapján 17.8 * 17.2mm-esnek saccolják a magot, vagyis kb. 300-320mm^2 a területe. -
zuchy
őstag
válasz
Ja, alakul a történet...
De nem hinném, hogy az R800 maga az RV870 lenne. Mindenesetre érdekesek a pontszámok. Asszem 9000-10k körül egy HD4890 teljesít. Az RV840-nek e körül jött ki a pontja. Talán az lenne a 800SP-s chip. 192bites busszal, 5-6 GHz-s GDDR5-el.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Először is a HI-s cikkben csak az RV870 pontszáma a fix, a többit a HD4xxx-es VGA-k egymáshoz viszonyuló arányaiból kalkulálták.
Másrészt igen, a PCIe sín hosszából számoltam ki.
6pin +8 pin power connectors, and PCB is a little bit longer than RV870.
A burkolat lehet hosszabb, mint a nyák, elvégre a venti alatt nem kell áramkörnek lennie, ellenben a hosszabb burkolattal több helyet hagynának a hűtőbordáknak.
sniper elite? Mint mindíg, most is teljesen mindegy, melyik gyártótól veszed a kiadott kártyákat, első körben úgyis csak ref kártyákat dobnak piacra. Ez azt jelenti, hogy a gyártó, mikor leadja a rendelést, a matrica mintáján és a nyák színén kívül semmit sem határozhat meg, argó technikailag az összes kártya egyforma.
-
sniper elite
senior tag
válasz
Inkább legyen hosszú mint vastag! Amúgy szerintetek melyik márkából érdemes venni az új jövevényből? Sapphire megfelelő nem?
-
zuchy
őstag
válasz
csatahajós #5054 üzenetére
7GHz
Így már okés lenne a 192-bit. De ehhez nem 32 ROP kéne, jól gondolom?
-
rocket
nagyúr
válasz
csatahajós #5030 üzenetére
-
Ari18
őstag
válasz
csatahajós #5010 üzenetére
Durva lenne egy 3GPU-s kártya
Nem hiszem, hogy igaz lenne.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
csatahajós #5010 üzenetére
Itt (is) a hamlock-ot hozzák ki csúcsnak, ráadásul ezt a Trillian-t, (ami annak ellenére, hogy az örökzöldek tagja, semmilyen növénnyel nem áll kapcsolatban) még az eddigiek fölé lövik.
Kissé bullshit szaga van, de ne legyen igazam! Jöjjön ki 3 (vagy 4) GPU-s kártya. Úgyis egy kártyával szeretek operálni.
-
Ricco_hun
senior tag
válasz
csatahajós #4969 üzenetére
Csakmert Medion a #4950-es hsz-ben a Junipert írta rv870-nek, a Cypresst pedig a 2 x rv870-nek. Akkor most a Hemlock lesz az X2 vagy a Cypress?
-
Ricco_hun
senior tag
válasz
csatahajós #4962 üzenetére
Az általad likelt cikkben a Hemlock-ot a Cypress fölé pozícionálják teljesítményben, jobban mondva annak helyére így az egész Medion által beírt kis összefoglaló tolódik egyet lefelé. Legalább a kódnevek erősorrendjét lehetne már tisztázni, de úgy néz ki, hogy mindenki mást tud. Meg nekem úgy rémlik, hogy az AMD egy RV840-el demózta a dx11-et. De állandóan csak rv870, rv830 meg rv810 van emlegetve. Mi lett az rv840-el?
-
janos666
nagyúr
válasz
Ja, odatettek valami 80nm-es chipet a bekeretezett papírra, hogy "Az AMD és TSMC első 40nm-es GPU-ja".
Vagy melyik képet nézed, mert ez, amiről most írtam, nekem pont hogy nem úgy fest, mint ha kettőt szorosan egymás mellé akarnának belőle tenni. [link] -
csatahajós
senior tag
válasz
Plusz egy hír 1600SP-ről
-
zuchy
őstag
válasz
csatahajós #4784 üzenetére
Szerintem többet hozna az mint 20%-ot. ha nem változtatnánk semmit az RV790-s architektúrán, akkor 1GHz-n lenne alapból a 20% meg. Na de ott van még mellette 400SP pluszba, meg a kétszer annyi textúrázó, és ROP. Ez meg lenne szvsz 50-60%-os teljesítménytöbblet. így 20% meg 60% kiadná a 80-t is. De nem mindenhol lenne meg, mert vannak olyan grafikai motorok, amik inkább a GPU sebességére érzékenyek, és kevésbé a végrehajtó egységek számára.
-
Pala
veterán
válasz
Ha ez tényleg így lesz, akkor az kb. akkora előrelépés lenne, mint az NV részéről a 7900GTX -> 8800GTX ugrás.
-
Sheltem77
aktív tag
válasz
"No offense senki felé, de 3 hónap múlva jókat fogunk mosolyogni ezeken a hszeken, beleértve persze a saját találgatásaimat is "
Nem baj az ez a szép benne, hogy találgathatunk, úgyis az a topic főcíme.
Álmodozni meg jó... -
aginor
veterán
válasz
csatahajós #4496 üzenetére
Már most is hasonló, és így legalább átlátható..
-
leviske
veterán
válasz
csatahajós #4496 üzenetére
Processzorokéhoz hasonló nevezéktan? Érdekes ötlet, de processzorok terén én nem nagyon látok kialakult rendszert.
A K10,5-el bevezetett rendszer sem tartható túlságosan hosszan, lévén, hogy a generációkat elfelejtik közölni, ellenben jóval hosszabbak a nevek és kevésbé csattanósak.
-
leviske
veterán
válasz
csatahajós #4364 üzenetére
Jelenleg még mindig a piachódítás a cél. Át kell venniük az NV régi helyét (60+%), hogy stabil lábakon vegyék majd fel a versenyt az Intel ellen.
Szerintem olyan árazásra érdemes várni,ami a HD4000-esekre is jellemző volt. Nem voltak elszállva, de nem nagyon csökkent az áruk.
Az X2 érkezését pedig, ha jobban belegondolunk, nem volna értelme sokáig tolni, ha nem muszáj, hisz azzal egy elég nagy piacot engednek át az nVIDIA-nak. (Attól függetlenül lehetséges, hogy kivárnak... nem tudom.)
MOD: Amúgy arról végülis volt már infó, hogy lesz-e X4?
-
rocket
nagyúr
válasz
csatahajós #4364 üzenetére
XTX ugyanakkora lett volna mint a XT, az ES kartyak, hogy neznek ki teljesen mind1, anno a 8800GTX ES levego/viz hibrid hutesebol is mar elore rossz kovetkezteteseket vontak le
-
Dare2Live
félisten
válasz
csatahajós #3842 üzenetére
4870 is kevés volt 280 ellen..... a felállás uaz és ez AMDnek kedvez.
-
keIdor
titán
válasz
GT300 azt se tudjuk milyen lesz...
-
zuchy
őstag
válasz
Végül is elképzelhető...talán azért nyújtottak a chipek, hogy elférjen kettő egymás mellett.
Az 1200 SP az így reálisnak tűnik. Ez 180mm2, az RV740 meg 137mm2. Mondjuk az RV740-ben eleve sok a redundáns terület, nem tudom, hogy az RV8xx-ben mennyi lesz.
Az 5870X2 a pletyik szerint GT300 ellen lesz pozicionálva.
Lehet altatják a népet szutyok 1200Sp-vel azt majd kiderül, hogy MCM-s lesz
Persze ezek csak az én agyszüleményeim
-
emmm
őstag
válasz
csatahajós #3226 üzenetére
Ezt a tuning dolgot én is így gondolom. Meg ha azt nézzük, a 40 nm-en ha más nem, később biztosan egyre jobb lesz a tuningpotenciál. Lásd 4890! Mennyire jól lehet már húzni? A 40 nm is majd kiforrja magát szerintem. Mire a következő széria kijön, addigra elég faszán fog menni ez a része is. A másik pedig, valóban, az egyre faszább hűtők, meg a direkt OC változatok (nem a +20 MHz-re gondolok)...alakul ez még!
Ami nekem szembeötlő, hogy mennyivel kevesebbet fogyaszt az új kártya a 4850-emnél, sebességben pedig hozza... -
rocket
nagyúr
válasz
csatahajós #2988 üzenetére
Nem csak az ALU-k szama, az orajel is fontos, nem mind1 1200SP melle 1000mhz-es orajel parosul, vagy 1600SP melle 600mhz-es.
Elnezve az RV770-hez kepest hasonlo csikszelessegen az elorelepest az RV790-nel orajel tekinteteben minimalis (tranzisztorban is) attervezes mellett, nem tunik irrealisnak amit irtam.Ha marad az AMD RV770-nel elkezdett strategiaja, akkor szerintem irrealis elvaras az, hogy a RV870XT elverje a HD4870X2-ot ott ahol mar jol (70%+) skalazodik a CF teljesitmenye, de az RV870-bol is lesz majd dual core, vagy dual GPU termek.
Jatek fronton mivel a jatekok tobbsege konzol port szerintem felesleges tul nagyot elore ugrani a GPU-k teljesitmenyeben, kijohetnenek 2000SP single core GPU-val is, aminek majd 2 evig megint a papiron letezo teljesitmenyet fogjak elvezni a felhasznalok, utana meg mar a polcra teszik.
Szoval jobban fog jarni az AMD ha az egyensulyra fektette a hangsulyt a tervezesnel, es nem nem a Gflop-okat kergetik tovabb
-
rocket
nagyúr
válasz
csatahajós #2986 üzenetére
Szerintem inkabb a GPU tobbi reszere gyurtak, es 1200SP lesz az RV870-ben.
-
tome.jr
addikt
válasz
csatahajós #2711 üzenetére
Szerintem meg 100% hogy kijön a 4890X2.
A 4870X2 iszonyat nagy fogás volt anyagilag, a 4890-ből meg már k sokat eladtak/berendeltek. Ezt nem csak Sapphire fogja meglovagolni hanem szerintem mindegyik gyártó. A 4870X2-t előbb utóbb úgyis le kell cserélni és jó eséllyel ha kijön a 4890X2 akkor év végéig nem fog tudni rá reagálni nvidia az égvilágon semmit max a ráncfelvarrott egynyákos 295-öt, csak kérdés az milyen teljesítménnyel jön ki. De ha ki is jön akkor sem lesz meg nála nála az újdonság varázsa mint a 4890X2-nél.
-
leviske
veterán
válasz
Nem biztos, hogy valaki kimeri dobni. Végül is azzal a HD4870X2 piacát kaszálják/kaszálnák el.
Lehet, hogy hülyén hangzik, de én csak a Diamond-ból nézem ki, hogy ki meri adni. Belőlük is csak úgy, hogy leállítják csendben a HD4870X2-esek árát, szépen csendben, ahogy a HD4850-el és a HD4870-el tették a HD4890 előtt. (Vagyis nekem úgy tűnik...)
(#2712) Keldor papa: Én is úgy tudom, hogy csak koncept volt...
-
keIdor
titán
válasz
Azt az Asus HD3850 Trinity-t nem is árulták, csak mutogatták, nem?
-
keIdor
titán
válasz
csatahajós #2706 üzenetére
"Can" az oké, de nem biztos, hogy a "will make" is megtörténik majd.
-
emmm
őstag
válasz
csatahajós #2706 üzenetére
hűha...
ki is akart itt annyira ilyen kártyát?!
(#2705) Gonosz15Jó is lenne...
-
TTomax
félisten
válasz
csatahajós #2667 üzenetére
Milyen az a dual slot PCI-E???Ez valami új szabvány?
-
rocket
nagyúr
válasz
csatahajós #1640 üzenetére
Tudjak jol, hogy uzletileg ez a kor mar nem sok jot tartogat, igy a piaci reszesedes megtartasara jatszanak az ar/ertek aranyban versenykepes termekeikkel.
Az biztos sokkal jobban csinaljak mint az ATi a multban hasonlo helyzetben, mert ugye van hova lepni a GPU-kban rejlo tartalekok miatt, es fontos lenne nekik nem tul nagy szeletet elbukni piaci reszesedesben, igy roboghat tovabb a TWIMTBP expressz -
rocket
nagyúr
válasz
csatahajós #1640 üzenetére
Tudjak jol, hogy uzletileg ez a kor mar nem sok jot tartogat, igy a piaci reszesedes megtartasara jatszanak az ar/ertek aranyban versenykepes termekeikkel.
Az biztos sokkal jobban csinaljak mint az ATi a multban hasonlo helyzetben, mert ugye van hova lepni a GPU-kban rejlo tartalekok miatt, es fontos lenne nekik nem tul nagy szeletet elbukni piaci reszesedesben, igy roboghat tovabb a TWIMTBP expressz -
leviske
veterán
válasz
csatahajós #1638 üzenetére
Most őszintén... Szerinted az nV olyan hülye, hogy egy emelt órajelű RV770 ellen kiad egy majdnem teljes értékű GTX285-öst?
Ha az RV770 ellen ilyen fegyverekkel akartak volna kiállni, akkor már novemberben megjelent volna a GTX270.
(#1636) gyiku: Kíváncsi vagyok, a RV790 megjelenésével fognak-e még csúszni lefele az árak, vagy addigra szép lassan előkészítik a helyet neki.
-
válasz
csatahajós #1528 üzenetére
nyilvánosan meghajolok háromszor Mekka felé, ha tévedek, de ez nekem nagyon tipikus Fuad-ware-nek tűnik. teljesen új architektúra? come on...
-
Bluegene
addikt
válasz
csatahajós #1528 üzenetére
fene se tudja már, ebből is látszik bármi lehet, holnap meg ezt cáfolják
mindenesetre én 55nm+módosított chipre teszem a voksom, nem a 55nm + emelt órajel
-
keIdor
titán
válasz
csatahajós #911 üzenetére
Én ventiszabályzással oldottam meg a dolgot. Annyira nem rossz a gyári hűtés (4870) csak szar a szabályzás. Én 32%-on járatom Idle, Load és nem hallani. Hőfokok 2D: 50°C
3D: 70°C és fölé már nem megy! Amikor nyáron beraktam 2D-ben volt 80°C fokos... nem is indítottam el játékot, hanem egyből ment rá a módosítás. Ez a kártya még nem látott 80 foknál melegebbet, biztos vagyok benne, hogy ez csak jót tesz az élettartamnak... -
Dare2Live
félisten
válasz
csatahajós #298 üzenetére
Na végre.
RV870el várhatnak Q4ig de akkor apr/majusban vmi durvát kell villantaniuk. vmit ami min +50% de inkább több.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Ennek szvsz csak örülnek. Amíg nincs DX10.1 támogatás, addig előny lesz az a rakat DX10.1-es cím amit behúztak 2009-re.
-
Bluegene
addikt
válasz
384 sp, 300mm2, 40nm, 256bit, gddr5
a birodalom visszavág, bár túl szép hogy igaz legyen
az Ati 40nm-es emelt órajelű és olcsó X2-esekkel válaszolhat(4870X2 utódjai 40nm+emelt órajel), tekintve h az rv770 40nm-en 140mm2 alatti
-
gyiku
nagyúr
válasz
egyaltalan nem baj az nekunk, ha lesz 1 kis verseny
-
nixx-21
őstag
válasz
csatahajós #276 üzenetére
de ebben az esetben is rá kell nagyon szállni a driver megírásrá mert ha nem müxik a CF akkor bibi van h csak egy belépő szintu VGA teljesítményét kapod egy 4 magos karitől (ha teszem azt h 1 mag csak belépőszintet tudja...)
-
ulveczkii
tag
válasz
csatahajós #276 üzenetére
A Rambus FlexIO Interface lesz a várható csatolási felület ha megvalózul belőle valami.
Én valami olyasmit tudok elképzelni hogy master slave kapcsolat két egyforma chip felhasználásával és felesleg cuccok letiltásával a slave chipben. És mindez egy lapkán. És ebből csinálnak még egy X2 változatot. Azért az egy lapkás két chipes (4870 köv genes megfelelője) 800SP 1000Mhz körüli magokkal jócskán verheti a 4870X2-t körülbelül a 4870 gyártási költségével. És szerintem ez a változat hihetőnek hangzik és megvalósíthatónak tűnik. -
syC
addikt
válasz
csatahajós #94 üzenetére
Majd a ref. kártyád mellé adnak szériatartozékként egy potit meg egy palack ln2-t
-
biggamer
veterán
válasz
csatahajós #85 üzenetére
Talán még nem volt : [link]
-
ulveczkii
tag
válasz
csatahajós #81 üzenetére
Ha azt nézzük hogy 2 db 2magos, magonként 800SP-os 40nm-es 900-1000Mhz-s 180-190m2 simán elképzelhető akkor már megis valósult a 3200SP. És az akkor már 5TFlops körül van.
-
emmm
őstag
válasz
csatahajós #81 üzenetére
Legyen igazad, ámen!
Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Ingatlanos topic!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- BestBuy topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Oakley topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Asus rog strix gtx 1060 6gb
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest