- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Aktív témák
-
nkmedve
őstag
válasz
DemonDani #8431 üzenetére
Hát mit is mondjak, vannak helyek ahol hozza az elvárt 4870 X2 - GTX295 szintet, de bizonyos helyeken eléggé elhasal. Remélem driver dolog volt ilyenkor...
Fogyasztása mondhatni remek, úgy idle mint load. Cserébe viszont hangos és forró. Mindenképp érdemes lesz valami más hűtés rá.
-
törölt tag
válasz
DemonDani #8087 üzenetére
Ne is haragudj, de konkrétumok hiányában nem lehet érdemi következtetést levonni egy ilyen grafikonból. Ha pedig úgy mértek, ahogy rocket írta, akkor...
Ezzel a játéklistával mit akarsz mondani? Nagy címek, DX 11-esek, várok is közülük néhányat, csak azt nem tudom, most hogyan kapcsolódnak ide.
-
rocket
nagyúr
válasz
DemonDani #8011 üzenetére
EyeFinity-nek semmi koze a 3DStereo-hoz.
Nem ertem egyebkent, hogy jott ez most ide, en a jelen tenyeirol beszeltem, hogy a nagy nextgen orulet kozepette megint megszivattak a felhasznaloika, es most nincs sehol a gonosz NV keze a dologban.Ciki az egesz, GTX260 szintjen van full HD-ben 4xAA/16xAF alatt a HD4890.
Messze meg a DIRT2, meleg honapjai lesznek az AMD felhasznaloinak mert biztos nem ez volt az utolso ilyen jatek iden.
#8012: STALKER fenye a bughalmaz 2 resz utan megkopott mara, nehogy megint az legyen nagyitoval kell keresni a kulonbseget a 20 frame atlagok kozott
#8015: Ez nem valtoztat azon a tenyen, hogy most a csapbol is ez folyik, es az AMD kartyak konkurenciahoz kepest nagyon gyenge teljesitmenyetol hangos minden.
-
janos666
nagyúr
válasz
DemonDani #8010 üzenetére
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ez nekem inkább lehangoló, mintsem meggyőző.
DIRT2 - idényjáték, egynek jó, az csak én bajom, hogy engem még ez sem izgat, de legalább neves játék, reklámértékre oké...
STALKER - Biztos az antiszocializmusom miatt sem bírom a játékot, de nekem egyáltalán nem jön be a grafikája se. Még mikor az első rész alpha verzióját futtattam az FX5800-amon, akkor azt mondtam érdekes, de semmi extra, talán jó játék lesz ha egyszer végre befejezik. Nos, azóta mintha még mindig ugyanúgy néznének ki az új részek is, kicsit vastagabban púderezve, és néhány látványos fény effekttel, amit játék közben nem is lehet élvezni, mert az összkép az szar...
Battleforge - Nem vagyok otthon az RPG-kben, de annyit tudok, hogy ez a játék sem hajaz arra, hogy a látványtól essen le az állam...
LOTRO -- Oké, no comment, valakinek tuti bejön a szőrötalpú.
2 engine - Oké, de mi fogja használni? Az új Harry Potter vagy Hanna Montana játékok?Még az első Frostbite-ból se láttam sokat (kellett volna?), pedig arra is mondogatták hogy DX10 így meg úgy...
Dzsingiszkán játék? - Na, látatlanban ide is no comment, bár nem találtam róla neten semmit.
AVP - Na, ez talán érdekes lesz.Akkor 1 játékot találtam magamnak, ezzel aztán lekenyereztek. Közben Physx miatt ki fogok próbálni legalább két játékot, ha lesz rendes VGA-m a 8800GTS mellé...
-
rocket
nagyúr
válasz
DemonDani #8006 üzenetére
Eleg gaz az AMD uber architekturaja megint leszerepelt a 28x elfoldelt kokorszaki NV architekturaval szemben.
A nagy EyeFinity/DIRT2/Cryengine3 hype alatt nem maradt ember aki a jelen jatekaival foglalkozzon, szeptember kozepe epphogy elmult de ebben a honapban mar 2x "megszivtak" (Batman, NFS:Shift). -
Gerisz
addikt
válasz
DemonDani #8006 üzenetére
Hát (háttal nem kezdünk mondatot) nem igazán érzem frankónak a tesztet, már csak azért sem mert Öcsém 1920x1080-on játszik vele a 4850-el (én is toltam most hétvégén nála a koliba), Én 1280x1024-en és nekem szaggat, neki meg nem
A teszt szerint meg nekem simábban fut. -
janos666
nagyúr
válasz
DemonDani #7940 üzenetére
Nem, érdekes. Ami furra:
1: A Far Cry 2 második és negyedik sorában gyorsabb az 5850, mint az 5870
2: Riddick alatt túl magasnak tűnnek a Geforce-os értékek. Tudom, hogy később a driverek egyenlítettek a kezdeti nagy lemaradáshoz képest, de úgy tudom még mindig jelentős előnyben vannak azért a Radeonok. Szóval itt olyasmi viszonyokat vártam, mint amiket a StormRise-ban mutatnak a számok, nem hogy még kis hátrányból furdul a kocka a GTX295 felé nagy felbontásban, és 8x AA-el, amiben az új radi lesz a király...Meg úgy egyébként is, ahol nincs baki, hogy gyorsabb, ott túlzottan le van maradva az 50-es a 70-eshez. (legalább az eddigiek alapján lehetnének közelebb egymáshoz)
Én az 50-esről eddig sehol sem láttam valódinak tűnő tesztet, pedig érdekel, hogy elég jó-e vagy jobban zsebbe kell nyúlni., ha meg akarjuk kapni a 4870x2 DX9_10 teljesítményét.
-
TTomax
félisten
válasz
DemonDani #7940 üzenetére
Vicces táblázat vicces számokkal....nézzük csak.-..pl...
CoD World at War...
1920X1200, 4XAA 8XAF
5850:122fps
5870:112fpsNa ez hogyan jött össze....
Most nézem Far Cry2-ben is van egy ilyen... 1680X1050...
5850:73
5870:60a 20% nem mondható mérési hibának...
(#7942) janos666
A Riddick-es elöny egy nagy mese,és CSAK az RV670-re vonatkozik,ugyanis a 770-böl kivették az extra mintavételezöt aminek köszönheti elönyét OGL-ben... amugy nekem három darab HD4850 hozta a GTX280-at.. persze szénné huzva mindkét oldalon mindent... -
leviske
veterán
válasz
DemonDani #7758 üzenetére
Az Intel van akkora, hogy az első generáció rossz méreteit be tudja nyelni gond nélkül. És miután elvileg ez a 0. generációs Larrabee is RV770 teljesítménnyel fog rendelkezni, van rá esélyük, hogy konkurálhatnak az AMD-vel...
És akkor arról még nem beszéltünk, hogy az Intel már eléggé bejáratta a 45nm-es gyártástechnológiáját. Ha jó kihozatali aránnyal tudják majd gyártani, akkor maga a méret nem fog annyira számítani.
(#7759) Keldor papa: Tudtommal az lesz 3 év, hogy normális méretek mellett tudnak majd, felső kategóriás terméket kínálni.
Akkora teljesítményt bőven fog hozni a Larrabee, hogy bizonyos keretek közé szoríthassa az AMD-t.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
DemonDani #5206 üzenetére
Meg szánalom ha az ati ténlyeg 32centis 1gpus kártyát akar gyártani. VICC ami itt megy
A vicc az, hogy nem tudsz olvasni. Ha visszanézed akkor az R800-at számoltuk (tam) ki 32cm-re (31,75 = 12.5"), ami a HD5870x2-nek felel meg. RV870-ről senki se állította, hogy 32cm-es, mivel kép se jött, ami alapján számolni lehetett volna.
-
rocket
nagyúr
válasz
DemonDani #5206 üzenetére
Mivel ez nem az ovoda (megha neha bizonyos hozzaszolasokbol azt is gondolna az ember) igy nincs okod arra, hogy sajat magad altal keszitett fake kepet tegyel be, ha nem tetszik ne olvasd a topikot.
Ez egy ES kartya, a Retail nem biztos ilyen lesz, emlekeztetoul az HD2900XT:
Paldakent mondhatnam akar a G80 ES hutojet is ami leg es viz kevereke volt, aztan ebbol sokan rossz kovetkezteteseket vontak le elore.
-
Ricco_hun
senior tag
válasz
DemonDani #5199 üzenetére
Legalább beszínezhetted volna a hátteret ugyanúgy szürkére.
Érdekes olvasni sniper elite naiv, csupán a vásárló szemszögéből néző hozzászólásait. Ő már most kijelenti, hogy a hd5870x2 után fél évvel jön is a frissített hd5890x2. Persze az AMD csak és kizárólag neked gyártja a kártyáit, lesz külön sniper elite edition is. És ugye le is cserélnéd rögtön az elavult szar hd5870x2-t, amint megjelenne a hd5890x2?
-
janos666
nagyúr
válasz
DemonDani #4942 üzenetére
Azért szerintem Quadro név alatt is el lehet még azt adni. Rendben, hogy most már vannak FireGL kártyák is, amit komolyan vesz az AMD, és nem nagyon halottam mostanában felőlük, de szerintem még mindíg kelendőbbek a Quadro-k, mint a FireGL-ek.
Márpedig, ha csinálnak egy chipet, ami egész jó Tesla-hoz (nagy haszonkulcsal), megfelelő Quadronak (közepes haszonkulcsal), és még eladható Geforce-nak (összességében haszon nélkül, vagy minimális haszonkulcsal, de még nem kimondott veszteséggel), akkor végül is még tolhatják egy darabig a szekeret.Ez most inkább arról jutott eszembe, hogy Abu mondta, hogy az Atom ellen jobbak lennének az esélyeik, ha dobnák a grafikához való cuccokat az SP-k és memóriavezérlő mellől. De akkor nem hogy végleg eldobnák a Geforce vonalat (amit egyelőre megérheti nyitva tartani még minimális veszteséggel árusított kártyákkal is, hátha úgy hozza a sors, hogy megéri bennmaradni a bizniszben), de kiesnének a Qadro kártyák is, amik nem is olcsók, és nem is szarok a célra most sem. Nem tudom, hogy betermelik-e azt a hasznot, amit azzal spórolnának, ha kiherélnék a GT300-ból a textúrázást, de elképzelhető, és így már megéri kiadni a nullhasznú Geforceot is, csak hogy "nyeregben maradjanak" még. Nameg valahol a Quadro kártyák területére is be lehet csempészni a cudar dolgokat, mint a Physx, vagy a GPU gyorsította videókonvertálás...
-
Petya2900XT
aktív tag
válasz
DemonDani #4943 üzenetére
Szerény vélemányem szerint mindegy,hogy MCM vagy nem...ha egy "nagyobb" csipet csinálnak akkor a TSMC lesz a hátráltató tényező,ha MCM lesz akkor meg a driverekkel bajlódnak sokat majd....azért látom ésszerűbbnek a nagyobb chipet,mert TSMC sztem hamarabb megoldja a problémáit,mint az AMD a drivereit....ezért nem értem mire ez a sok hűhó,hogy az nvidia le van maradva...jó kihozatal nélkül az AMD sincs sehol,MCM-el meg driver fronton küzködne,míg kijönne a Fermi
-
Med1on
aktív tag
válasz
DemonDani #4687 üzenetére
AMD DirectX 11-GPUs nun doch im September?
DirectX-11-Launch von ATi in sieben Wochen?Most ezek a legfrissebb infok.
-
válasz
DemonDani #4562 üzenetére
szép? hát nem t'om. csináltam róla egy tesztet, annyira sok minden nem látszik belőle...
más. input lag témában Anandék kutattak.
-
Cagm^c
tag
válasz
DemonDani #4515 üzenetére
Játék közben átlagos embernél tényleg 0,35-0,5sec lehet a reakcióidó. De nem ez az embirei határ.
Külön is kell választani a kettőt. Reflexmérésnél, 100m rajtnál konkrétan odakoncentrálunk, minden izmunk, idegünk megfeszül, de csak rövid ideig kell ekkora teljesítmény. 1 óra játék során ez kivitelezhetetlen. -
válasz
DemonDani #4445 üzenetére
aha, ez jogos. megnéztem az Anand akkori tesztjét, ott is csak 2.93GHz-es C2D van - viszont a tesztek többségében nem igazán láttam CPU limitet az 1920-as és az 1600-as felbontásban. ezzel együtt, a CPU és a memóriák gyorsulása biztosan növelte valamelyest a különbséget - viszont a CB tesztben látott 2.5-3-szoros differenciákat irreálisnak tartom.
GuB3Ra: bizony, az X1950XTX egy igen jó kártya
-
válasz
DemonDani #4440 üzenetére
igen, ebben a tesztben már jóval nagyobb az előny. egy évvel későbbi a teszt, ami azt jelenti, hogy a 8800GTX fejlődhetett driver fronton - a másik oldala viszont az, hogy az nVidia széles ívben lesz**ta a GF7-es szériát a 8800-asok megjelenése után, azaz a 2006 végénél újabb játékokban semmire nincs esélye a 7900GTX-nek. nagyon nehéz pontosan belőni, hol van az igazság a két kártya viszonyában...
-
válasz
DemonDani #4415 üzenetére
Nem akarok nagyon offolni, de tudtok olyan megbízható tesztet, ami az ARM alapú cuccokat hasonlítja össze telejsítmény, fogyasztás, linux driver, stb. alapján?
Pár hónap múlva egy hosszú akkuüzemidejű, multimédiás, tábla PC-t akarok venni, és linuxszal akarom használni.
Jöhet privátba is, hogy ne offoljuk tovább.
Köszi! -
Dare2Live
félisten
válasz
DemonDani #4410 üzenetére
Nomeg azért a TIt se kéne kihagyni a játékból, ha jól tudom egy OMAP3430on ami nem "tervezőasztalon van" hanem konkrét készülékben Apple új szifonban, Samsung OmniaHDben, Palm Preben, Nokia N910ben már most natívban tud 720Pt és ugye a 3430 a család leggyengébb tagja.
Nagyon jó a Tegra de ezen a piacon is jópár "AMD és Intel" van.....
(és persze amit nem szabad kihagyni: A "mobilgyártók" hozzáállása is baromi fontos. ) -
janos666
nagyúr
válasz
DemonDani #4321 üzenetére
///UltraOFF Persze, hogy ne, más se hiányzik már. Uncsi manapság az élet, egyre kevésbé Istenfélőek már az emberek, a terrorizmus poént is ellőtték, most a válság-mizéria sem tarthat örökké, kellene már valami igazi kis rettegést csempészni a mindennapi emberek életébe. Kéne valami jó kis "modern kori inkvizíció", régen égettünk már boszorkányokat, nem fosnak eléggé azok, akik nem egyszerű zombik, és nincs ami táplálja a zombik hitét.
Küldjünk pszichiáterhez minden szerencsétlen kisgyermeket, és akkor már miért ne kezeltessünk minden csoportból legalább 1-et, és basszuk el az életét, mert mi van ha a 100000-ből 1 sorozatgyilkos lett volna, és így már ennek valószinűsége 50%-ra csökkenhetett (de 99999-nél 5-ről 40-re nőtt).///Tetszik ez az UltraOFF szó.
Bluegene - Hát... Szerintem épp a Crysisban a leg élethűbben az arcok.
Ez ismét egy pont a fotorealisztikus képek mellett. Attól még ha fémlemezekkel borított űrhajókon, és idegen bolyókon mászkálsz a játékban, mindenféle idegen lény közt, attól még az embereknek lehet megtévesztésig emberi arcuk. Ebben a részletességben szebb lesz az idegen lény feje is, ha mondjuk emberi koponyából indulnak ki, és azt marcangolják, míg valami érdekes lesz, illetve más állatok geometriája is lehet kiindulási alap egy olyan mesebeli lényhez, ami semmilyen földi állatra nem hasonlít (jobb lehet a vége, mint ha egy téglát, vagy egy ellipszoidot kezd el formázni).Ez a fotorealisztika egy mérce. Nem úgy kell rá gondolni, hogy az a tuti, ha a játék egy az egyben a való életet adja vissza. Az én elgondolásom, hogy attól a szinttől kezdve nem kell már majd foglalkozni a grafikai motorokkal, és számítási teljesítménnyel, ha ezt már elértük, mert ha képes átverni minket, és a valósággal összetéveszthető képet tud alkotni, akkor azzal már bármit meg lehet festeni, amit megálmodunk, és csak a tehetségen/szorgalmon/időn/pénzen/STB-némelyik ugyan az/ múlik, hogy mit sikerül megalkotni (akkor is ha teljesen absztrakt, kitekert, vagy scifi stílusú az atmoszféra).
Az Assassin's Creednek tényleg gyönyönyű a látványvilága, én főleg a színsémáit imádtam (azzal együtt, ahogy a HDR és az imitált felhőárnyék megfestette a terepet).
-
Bluegene
addikt
válasz
DemonDani #4321 üzenetére
igen először gondolom letapogatnak egy szobát és egy nőt
szal először tech demo lesz amit letölthetsz és kipróbálhatsz, olyan min 3-4 év múlva, olyan játék ami full élethű lesz 5-6 év, persze fene se tudja lesznek még "mű" dolgok is benne(végülis hibák, mert a fotórealizmusra mennek rá), hát mittommén
pl az assassins creed-nek gyönyörű a grafikája vagy a crysisnak mégse élethű, csak szép
mint egy szép Munkácsy festmény az se olyan mint a fotó, mégis jobban gyönyörködteti a szemet, mint a valóság, ugyanígy látom a számítógépes grafikát, sztem felesleges erre várni, majd előbb utóbb biztos lesz ilyen is persze olyan 4-6 évet adok neki
-
Bluegene
addikt
válasz
DemonDani #4315 üzenetére
gondolj bele a számítógépen lelősz egy embert aki full élethű, azért az parás
a másik meg h zavart fejű kisgyerekek most már tényleg összekeverhetik a valóságot a játékkal, most már sokkal könnyebb lesz(iskolai lövöldözésekre gondolok), persze az agresszió levezetésére jók a játékok a legtöbb esetben, de ha full élethű ki tudja vmi amerikai hülyegyerek nem veti-e majd össze h tényleg ilyen(és kiróbálja)
sztem ilyen h fotórealizmus csakis valamilyen scanner-rel lehet, 100% élethűen megrajzolni képtelenség egy emberi arcot, vagy nagy munka,
egy scanner szépen letapogatja a szobát 3D-ben, és átalakítja, a programozó meg az utómunkát végzik
gonosz15: jó pancsizást!
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest