Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Yettel topik
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
ITT a lista a keresgéléshez! Ebben minden is benne van, ráadásul láthatod is a nyákot, specifikációk is benne vannak ...
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Itt mondjuk elmagyarázzák, letöltő link is van...
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Chaser
üzenetére
Hát igen, nekem most ez épp elég, még megnézem majd az elvileg zen3+ "Warhol?" refresht és abban egy 8v12 magosat, aztán jön am5 ddr5 meg minden, de egy gent általában kihagyok, úgyhogy ebbe már a legnagyobbat szeretném majd, tehát egy +ost, nevezzük XT nek mint most...
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Chaser
üzenetére
sokan azt mondják nem éri meg váltani, nyilván van benne igazság ha csak játékra kell és nincs igényed extra szálra mondjuk, de a nulláról kezdve sztem megérős, ha cserélsz akkor meg legalább magban is érdemes ugrani, az ipc meg mindegyikkel nő, engem a kiváncsiság hajtott, a tempót megkaptam, így megérte, a procim amúgy is már előnyben van a vga-val szemben, ha még feljebb mennék csak nyílna ki az olló,
amúgy én is vártam még egy kis esést, de ha belegondolunk 185 környékén kezdte és 155ért megy, nem rossz, nyár végére 130-135 is lehet, de minél később jön a kövgen sajnos annál lassabb lesz az áresés -
GIORGIONE76
őstag
válasz
CJ4567
üzenetére
persze,
... hozzáírhattam volna a végére hogy ...általában..., és akkor már lejön a szarkazmus
FingR86, azt nem tudom milyen a 3600 CTR-el, de a mostanimra (5600X) is auto-oc-val a ctr bőven magasabb profilt ajánl, mint a gyári, 4700 single és 4450 ac boost ... de ez más nyilván
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
_ocsisajt
üzenetére
Ha visszaolvasnál kb azt találnád:
1. allcore oc, azaz nálad mondjuk belövöd a 42x szorzót és fix fesz, belövöd 1.32re és 100mVként lefelé teszteled, észleled ahol már bench alatt elereszti vagy ugyebár be sem röffen, és felette használod, energiaprofil belő win alatt (1usmus), ennél precision boost disabled,
2. a másik precision boost overdrive enabled, vcore auto és pici offset (-50..100mV), preffered cores enabled, LLC-t (load line calibration) meg inkább hagyd, vagy kisimított görbe (gyártónként más lehet...) itt persze lehet még finomítani hogy milyen limiteket adsz meg kézzel ppt edc tdc, vagy a deszka gyártó saját értékeit (motherboard) használja de azt később ha majd átlátod...
kb ennyi, de leginkább az elsőt használják sztem, főleg ha lottónyertes vagy kockaügyileg és akár egy 4.4-t is tud kevés fesszel
-
-
GIORGIONE76
őstag
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
redingitell
üzenetére
redingitell, annyit fűznék hozzá, ha már 1440p és esetleg magasabb fps a cél akkor annyit ajánlanék, nézd meg milyen beállítással szeretnéd elérni, aztán az a kártya mennyit hoz egyikkel másikkal, a zen3 akár +20fps, szóval lehet hogy pont azükséges, de mivel amolyan köztes felbontás, ezért már inkább gpu limites lehet, csak ilyen kombóban nem éppen a 6800
, szóval akkor meg lehet hogy a részletezettségen kell visszavenni és jön is a +fps, így akárt mindkettő jó választás lehet, én szvsz inkább az újabbat választanám, még 5600-ra is megérte váltani mivel nem kellett a másra a 8mag... -
GIORGIONE76
őstag
Nekem pl megérte még x470ről is váltani, nagyobb biosz, végre nem lite hanem grafikus, a pci-e szálakkal jobban lehet gazdálkodni, LAN 2.5G, Wifi 6, 2db nvme m.2, magasabb ram support, de ami egyértelműen jobb az a vrm, pedig ezek a tierek valahogy a két gen között nem igazán feleltethető meg egymásnak, az x470-én 5x2 +2 volt, 60-70 °C terhelés alatt, a mostani 5+5 +2 pedig 36-42 °C, jó nyilván ez utóbbi bordafüggő is, de megnyugtatóbb, sőt hozzátenné, az x470nél egy fórumtárs hívta fel a figyelmem, hogy gyárilag szarul van a borda mert csak 86%ban takarja és gyenge a thermal pad, azokat cseréltem is, de előtte volt hogy zen-zen+ alatt 80-90 °C is volt,
szóval azt akartam kihozni belőle, hogy eleve a felszereltség és kialakítás is dobhat annyit rajta hogy az időtállóság, stabilitás, oc képesség megérheti az extra lóvét
ennyike -
GIORGIONE76
őstag
válasz
petimbo
üzenetére
nyilván mindig az van, hogy meg akarja az ember úszni egy jóval olcsóbb, de "hasonló" teljesítménnyel, ez igaz, a példa is jó, 3600 (ac 4.4-en) vs 5600X, ez akkor van ha most ki kell adni érte a lóvét, de ott van amit én gondolok, azt nézem mennyiért lehet majd kiszállni belőle és hogy utána a nextgennel majd mit nyerhetek, akkor pedig ha nem esik 1 év alatt többet az ára mondjuk 25-nél, akkor akár 95-100-ért elmegy, addig is jóval combosabb a 3600-nál (ez ezer %, mert a 3800XT után is leesett az állam) szóval ha van már egy lapod hozzá és ki tudsz adni annyit érte akkor igenis megéri, aztán a refresh után jöhet majd a Raphael, remélve hogy nem váltanak AM5re
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
petimbo
üzenetére
Hidd el nekem, megérte, egyedül annyi hogy ha húzva van akkor jobban melegszik, de a D-15 bírja, egyébként a kevesebb multi miatt sem látom kárát, a ramok is jobban bírják, kevesebb latency, 4800 boost clockok, 4575 allcore boost, sok-sok fps
(nyilván fhd-n többet nyertem volna, de ez pont átsegíti a 3070-em több gaménál a 75Hzhez) -
GIORGIONE76
őstag
válasz
chopin42
üzenetére
+1 az 5600Xnek, ha lehet ilyet mondani, most váltottam, nekem még 3800XTről is megérte, komolyabb meló most nincs amihez szál kellene, de nem sokban marad el, R20 3800XT multi ~5100-5200 ... 5600X 4400-4500 viszont ipc/imc-ben jobb +15-20% single pont, multival nem játszom ahol esetleg több mag kellene, meg amúgy is 1440p, de még ott is több az fps-em, persze sokan mondják hogy nem éri meg 115-120-ért, viszont én nem így tekintek rá, hanem hogy egy év múlva mennyit esik az ára/értéke és sztem 95 környéken majd ki lehet belőle szállni a nextgen előtt, akkor meg már mégiscsak baráti a tudása alapján, a 10700k lenne még ugyebár hasonló árban, de az meg zsákutca mindenki szerint..
-
-
GIORGIONE76
őstag
bclk tekintetében szvsz az msi egy puhapöcs (vagy biztonsági játékos) de már 101-től kipirosítja, nade ha még annyin menne, de 100.5 felett már rendre elvérzett akár nvme akár nem, sztem náluk ez nem játszik, régebbi tapasztalat pedig az hogy 103-tól már látványos lehet
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Nálam dis-dis-auto-dis-dis-en-dis-uccsó nincs mert az giga
De ez esetben bclk 100(+)Mhz kézzel
-
GIORGIONE76
őstag
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
FingR86
üzenetére
Az alul írt ref freq és ref voltage értéket is átírod és a profilesba amit ajánlott, vagy ugyebár ott kitalálhatsz saját értéket tapasztalat útján hogy mekkora terhelésnél mit akarsz használni, a varázslat a ctr-nél talán ebben rejlik, eltalálni a százalékokat a frekit és a feszt, akkor lesz hasznos a hybrid, ha nem mükszik jól akkor tényleg semmi értelme mert akár mehet auto-n is...
Jó kis Golden S!
-
GIORGIONE76
őstag
Én nem gondolom, hogy egy lapot a vrm-jével kívánna eladni a gyártó, egész egyszerűen a drágább általában jobb, viszont azért amiben különbség van, nézzétek már meg egy 30ezres lap és egy 50-60ezres felszereltségét, ég és föld!
aztán persze van a már szerintem is indokolotlan 80-100e-s kategória, de kinek mire van szüksége, aki viszont olcsót vesz az nem csak a vrm-ben veszít, ennyi
a tápom mellett a legidőtállóbb az X470-em volt, nem bántam meg anno 3 éve a felárat, 3 gent kiszolgált, nyilván a B550 már nem fog, viszont minden is van rajta -
GIORGIONE76
őstag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
A gen4 és egy jobb vrm lehetősége miatt inkáb az 550, én sem bántam meg 470 után, pl a vrm sosem megy 40-42C fölé, gen4 ssd-m még nincs, de van rá egy nagyobb kiszemeltem, az viszon egy proci ára
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
Na akkor a GDM polémia után válaszolnék a saját kérdésemre
beigazolódni látszik az IMC probléma, ugyanis előszedtem a mentett zentimingsokat és kiderült hogy minden korábbi zen2-es procimmal ment 3733-at, ugyanazon profilokat töltöttem be, nem ment, lazítottam rajta, akkor sem ment, több fesz, akkor sem ment,
egyszerűen 3600 felett mintha elvágnák, viszont mivel a Memory Try it felajánlott egy 3600/14 profilt, gondoltam kipróbálom, de sok reményt nem fűztem hozzá,
láss csodát, 14-14-14-34-48/270-vel hasít, TM5 is lement 6 kör,
tekintettel arra, hogy úgyis cserélni szándékozom a kockát, annyira nem verem a fejem a falba, de azért
... ebből nem jutott Golden sample
-
GIORGIONE76
őstag
Ha már az imc-nél tartunk, véleményetek szerint nem lehetséges hogy azért nem érem el a 3733-3800-at, mert gyenge? A lap igaz változott, X470 pro carbon - B550 Gaming Edge, de azért az hasonló szint, a memória maradt ugyebár, azzal régebben a X470 + 3100/3600X/3700X stb minddel meg volt legalább a 3733, igaz a proci már meg volt lapváltás előtt nemsokkal, de nem próbáltam rá, hanem egy jól bevált 3466-on ment, csak most kezdtem el vele szórakozni és mindig falba ütközöm, akármennyi feszt kap akármennyi az időzítés, még a 3733-at sem tudja, lehet tényleg az imc lenne a ludas
-
GIORGIONE76
őstag
ssza meg, a bios volt a ludas
Álmomban sem gondoltam volna, csak megérzés volt, csak és kizárólag a tavaly szeptemberivel müxik jól, de legalább elkaptam a grabancát
most 3600on, TM5 is jó, kezdhetem előlről a finomhangolást
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
fudi2002
üzenetére
az van amit a dram anno megadott, ha eltértem még rosszabb volt,
ami van azokat írja 3200től akár 3800-ig, picit anno variálgattam kísérletezgettem, de az teljesen jó, a feszt azt még most az 1.73ban sem találja el, azt keveset ír, meg a timingok is horrorisztikusak, az alapján aztán sohsem indulna el, uh inkább tesztelgetem magamnak, most nekifekszem újra a 3800nak, csak ez az új lap mintha nem lenne képes rá, minden maradt csak a lap változott, de még a 3733 sem stabil, csak tele a tököm mert nincs rajta cmos reset
piszkálgathatok, de esküszöm bedrótozom
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Albigator
üzenetére
Csak egy bajság van vele, egy tuning memóriát tuningolni szeretnék, annak semmi értelme ha húzok rajta 100 Mhz-et meg visszveszem a cl-t és megköpköd - ha szerencsém van- 1-200 hibával, akkor mi értelme van, volt/van nekem olyan stabil beállításom ami mindenben megállta a helyét, kivétel TM5, régesrég száműztem..
Albigator, csak annyit akartam "röviden"
hogy sztem mem hiba... -
GIORGIONE76
őstag
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Albigator
üzenetére
Elsőre szvsz mindig a memória, most én is csúcsrajáratom, addig finomítottam amíg aida le nem futott, na erre utána egy sima platformer alatt random újraindult pár perc után, szted mi volt? 5-el kellett feljebb tenni a trfc-t mert az már túl volt a csúcson
Ezért van hogy néha megírja valaki hogy neki még a dobozra írt xmp se jön össze aztán kapja a user errort
de nem így van, elég pár század volt, vagy egy szem időzítés és megy a levesbe, pl nekem cpu oc miatt ilyen rndom újraindítás kevesebb volt, ezért tartom jónak a CTR teszteléseit mert ott is kijön ha instabil.. -
GIORGIONE76
őstag
Alpi, méghogy nincseeen? ott a CTR 2.0
Ja nem, mert pbo nincs, és nem is egyszerre müxik minden,
de azért szépen váltogatja a hybrid beállítás
Már várom a X profilt is de azt még most hegesztik, és lehet ahhoz már zen3 is kell, de egyelőre nekem a tuning után ez vált be... -
GIORGIONE76
őstag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Nem gond, PMben írd meg mennyi hova és a többit majd intézed amikor tudod! Jobbulást

És köszönjük az intézést!
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
köszi, valamikor úgyis bontani kéazülök éa bepattintom
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
belaazallat
üzenetére
Bocsi azt nem írtam, igazad van!
De nekem még új a lap, egyből a legrissebre tettem
Most egy anomáliám amúgy lett, de mivel nincs előzményes tapasztalat ezért csak sejtésem van, ha gen4re van téve a pcie1 akkor villódzik a képernyő mintha 20mp-ként bontaná a kapcsolatot, a kezelőben is eltünedezik a kártya majd visszajön, asszem a resize bar is be volt állítva..
De utána nézek vhol hogy összefügg- e a biosszal.. -
GIORGIONE76
őstag
válasz
Pietrosz
üzenetére
Én használom
mondjuk volt 1-2 hét mire kiteszteltem a profilokat meg a szinteket hogy hol váltson, de megérte, most a 4.3-4.4 között ingázik, vagy ugyebár auto-n tolja, de kevesebb fesszel, csak jól el kell találni a százalékokat, kitalálni mire mit fogsz használni, nekem az átlag játék belövése volt a nehéz, mert valamelyikhez még 10% használat sem kellett, de 35% fölé még a legdurvábbnál sem tudtam vinni, jó mondjuk 1440p-ben ahol már a gpu dominál,
Jó kis cucc a CTR
-
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Chaser
üzenetére
De ebből nem értem hogy jön ki hogy jobb lenne hang szempontjából a víz? ott a pumpának is van némi hangja és a ventinek is (mondjuk legalább kettőnek), ha meg a hatékonyságot említjük épp azért említettem az építettet mert azt egy bazinagy tartállyal, 360as radival, 3 silent ventivel nagyobb terhelésnél is el bírom képzelni ekvivalensen halknak, de sima aio-t már kevésbé..
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Chaser
üzenetére
Újíts be egy D-15-öt Chaser
nálam nagyot fordult a világ mióta meg van, pedig nagyon AIO párti voltam, most nálam ezt csak az épített előzi meg, ac 4.4-en ~1.3 amit a CTR ad neki hybrid módban R20-ban 72C sc-ban 63C, játékban a profil 1-2 (ac 4.3 és 4.4) között liftezteti, kisebb kihasználtságnál meg simán auto-n, ~ 55-56 C szokott lenni 75Hz-en ha kiengedem az fps-t akkor 58-60C 1440p-n, szóval ezt a részét minek is vizezném, ha fogom akkor a kártyát.. ja és nem írtam a lényeget, mindezt 400 rpm körül, csak R20 alatt megy fel talán 780-ig
-
-
GIORGIONE76
őstag
-
GIORGIONE76
őstag
Igen, de nem erre voltam kíváncsi, az nekem is megvan, hanem konkrétan az ezek felettire és ami gyárilag 4000 vagy feletti, és hogy menjen X470ben, kinéztem egy tetszetőset és arra hajlandó lennék lecserélni a mostanit, de csak ha megy, ha UCzni kell akkor meg nyilván nem
-
GIORGIONE76
őstag
Na akkor ide is beteszem a kérdésem...szóval:
..., X470es lapban mennek valakinek 4000en vagy felette a ramok?
A gyárilag 4000-4400re gondolok... xmp-vel oc-val akárhogy
Köszi
-
GIORGIONE76
őstag
Néztem ezeknek a ramoknak az overclock.net-es tesztjét,
ahogy ők is írják "crazy OC memory"
úh jövhóban csere
...ja és samu b-die ez is -
GIORGIONE76
őstag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Azt semmiképpen sem, annyit kb 4.4nél szoktak! ~ 1.27-28V
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Nekem ettől függetlenül jöhet, majd lecsiszolok a műanyag távtartókból! Bemérés nélkül úgy se szerelem be... Lehetetlen nincs, csak tehetetlen
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Nekem is, ráadásul ugyanazzel a pasztával, nem hiába adják, szuper tapadós
-
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Pietrosz
üzenetére
Pietrosz, gondolom nem az RTSS-re gondolsz, ami a játék alatt megy? .. volt valami widget, de nem jut eszembe...
BullKoxa, szerintem megbízható, miután jól kiteszteltem és már nem volt crash, hozta amit kell, látni hogy a játéknál pl jól beáll az allcore és nem is annyira meleg, nyílván van késés de az ac órajelet azért pontosan mutatja, olyan 10-11%-os terhelés alatt meg vissza is ejtette legalább a fele magot, sajnos játék alatt nem sikerült 35%-nál nagyobb kihasználtságot produkálnom, kiváncsi lettem volna, pedig próbáltam extrém visszavenni a felbontást 1440ről, már 900p-nél jártam és kis részletezettség, 200+ fps, de 35%felett nem láttam...
... amúgy igen, automatán ac-ba max ~4225-ig hozta, de leginkább csak váltogatta a magokat, így CTR-el meg magasabban és stabilabban fut, uh érdemes rápróbálni és kisakkozni mi lehet a jó hybrid megoldás, ezért osztottam meg támpontnak a setupot,
nekem a 3700X legtöbbet ccx oc-val ment, a korábbi hsz-ben láthatod, játékban is hozta a amit az ac 4250, és ott hűvösebb is volt, itt a 3800XT-n nem jött össze értelmes ccx oc ezért nem erőltetem
-
GIORGIONE76
őstag
Halihó, végre (részben az itteni kommuna segítségével) sikerült beállítanom a CTR2-t a 3800XT-mhez ha valakit esetleg érdekelne
hozza is amit szerettem volna...
amúgy egy sima X-es vagy egy jobbfajta 3700 is hasonlóan viselkedik sztem, csak esetleg 50-100 Mhz-el lejjebb, mondjuk az enyém nem a legjobb kocka.. -
GIORGIONE76
őstag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Elhiszem, mióta válaszoltam azzal küzdök
csak a CTR 2.0, de lassan már kialakul a végeredmény, egyébként ez jobb sztem, eleve nem kell hozzá az RM, meg beépítettek pár biztonsági dolgot, most már csak valami jó eredményt szeretnék látni, vagy ha azt nem akkor hogy kisebb feszeket produkál peaknél
meg jó ez a hybrid dolog is, csak nem tudom jók-e a beállítások, semmi visszajelzés, csak ha a hwinfot bambulom
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Pont ezzel "szenvedek" én is, csináld úgy mint az oldalukon a tutorialban, diagnostic, utána 1es profil, tune, utána 2es profil, tune, kb ennyi, meg a reference-t az optimálisra, arra is ad valamiféle tippet, kb ennyi, de nekem is volt error egyébként..
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Zsoltszaba
üzenetére
Akkor felesleges, hamarabb lesz vga limit, én is majd csak később készülök az 5900Xre ha konszolidálódtak az árak
-
GIORGIONE76
őstag
Ez a teszt egy fos
az értékek sztem valótlanok..
1080p-ben kell lennie a legnagyobb különbségnek (akár 20-30 is lehet) de 1440p és felette meg nüansznyi, inkább az ingame benchnek hinnék nem ezeknek a grafikonos...Szerk: szóval 1440p vagy felette nem váltanék nagyobbra 3800x-ről ha csak játék van ...
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
BullKoxa
üzenetére
Szia, nekem a 3700X legjobb beállítása a CCX OC 4300/4075 1.275V-al volt, de arra kár leírni a biosz setupot, faék egyszerű, beállítod ccx-enként a ratio-t és a feszt fixre, az overclocking advanced menüben PBO disabled, a bclk-t meg fix 100-ra tenném,
a fentivel majd 500 single pötty CB R20 és 5072 multi
az mindenre is elég
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lézervágás, gravírozás
- Bestbuy játékok
- OLED TV topic
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Új, garanciás processzorok - Áfás számlával
- Intel Core i7-4702MQ Mobile Notebook Processzor
- i7-840QM processzor (4 mag, 8 szál, 1,87-3,2 GHz, 8 MB cache) - csomagküldés 1070 Ft-tól
- Extrém jóárasítva!!! i3-i5-i9 procik a fa alá karira!!!
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow/Crystal switch
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation VR2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
nem igaz?
... ebből nem jutott Golden sample
pedig még nem is 16cl hanem asszem 18-18-18-38...
1 db-al