Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Magyarországon és Szlovákiában is debütált a Honor 600 Lite
- Alumíniumba öltözött a Nothing Phone (4a) Pro
- MWC 2026: Kezünkben a most bemutatott Nothing Phone (4a)
- MWC 2026: Kezünkben a Vivo V70, megvan a magyar ára is
- MWC 2026: Úgy kell ide az aktív hűtés, mint kígyónak a sportcipő
- MWC 2026: Farsangra Galaxy Ultrának öltözött a gyerek
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mrdead
csendes tag
Én meg a 75-80 fokon pánikolok

Az elején megírtam, hogy mi a problémám. #36655
De am. alap felhasználásnál teljesen auto beállítással semmi problémám nincs. Csak engem is zavar kicsit, hogy üresjáratban is ugrál 40-60 között a hőfok ráadásul az enyém x-es cpu és 4.4ig boostol meg alapból is 95W a tdp.
Az lesz a megoldás, hogy nem nézegetem.
-
Mrdead
csendes tag
-
Mrdead
csendes tag
válasz
Chaser
üzenetére
Akkor nálam tuti nem kerek valami mert gyorsan leszedtem a primot és megnéztem small fft-vel és meg sem állt 80-81 fokig úgy hogy itt már nekem is 4000Mhz volt ameddig boostolt a proci szintén 23 fokos szobában...
Szerencsére ez alap felhasználásnál nem jön elő, de legalább jól sejtettem, hogy valami nem a legjobb. -
Mrdead
csendes tag
válasz
Chaser
üzenetére
Szia.
Akkor voltak ilyen értékek léggel amikor ki volt kapcsolva az auto boost, de akkor max 3800Mhz ameddig felmegy a processzor. Am megnéztem pbo is be van kapcsolva. Így nekem 4.4-ig boostol a proci. A hűtő meg a proci síkját nem néztem még mert szépen kinyomták a pasztát egymás közül és nem merült fel bennem, hogy nem jó, de ha legközelebb szétszedem megnézem. A kupak alatti rossz forrasztás viszont már nekem is eszembe jutott ezért is kérdeztem, hogy másnak milyenek az értékek. -
Mrdead
csendes tag
Igen be volt kapcsolva az FPU is.
Gigabyte b450 aorus pro alaplapom van F51es biosszal abban nem igazán találtam ezt a pbo-t de majd akkor lehet frissítem az újabbra hátha az jobban kezeli a procit.
Attól függetlenül meg vagyok a hűtővel elégedve mert igazán csendes alap felhasználásnál.
Csak arra voltam kiváncsi, hogy ezzel a procival ez mennyire normális 🙂. -
Mrdead
csendes tag
Sziasztok!
Pár hete lecseréltem a léghűtést (rajintek leto pro) egy ryzen r5 3600x procin egy deepcool gammaxx l240 v2-re (arctic mx-5 pasztával).
Na most a kérdésem az lenne, hogy mennyire normális egy ilyen hűtővel egy ilyen proci ha 100% (aida stressz teszt) terhelés mellett 75fok?Az auto boost természetesen be van kapcsolva! A pumpa 75foknál már 100%-on megy. Ventik kb. 1200rpm-en.
Újrapasztázás már megvolt semmi nem változott viszont a 75 fok az meg sem moccan se több se kevesebb. Hozzáteszem, hogy üresjáratban és játékok közben 65 fok fölé nem megy, de nagyon ugrál a hőfok 40-60 között. Egyik pillanatban 4x a következőben 60 aztán vissza 45.
Radiátor a gépház tetején van és kifelé fújják a ventik a levegőt. Elöl van 3 venti ami befelé küldi a hideget meg a gép hátuljában van még egy ami kifelé nyomja a meleget. Ez mind 120as ventilátor.A rajintek léghűtéssel nem tudtam az auto boostot sem bekapcsolni annyira melegedett a proci.
A gépház: aerocool quartz(az első üveglap le lett cserélve hálóra).
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Beszámítás! Asus VG27AQ3A 27 180Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4526
- iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4328, 100% AKKSI
- iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4377
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest