- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
gaben88 #33136 üzenetére
nincs trukk, arra még nemvolt idő, tegnap délelőtt kaptam meg a procit, gyorsba bedobtam a gépbe, kb. annyit megállapítottam, hogy a Freezer 33 Plussal AC 4.5 -on még barátok.
AC 4.6 1.3V mellett feláll a win, de teszt alatt már elmelegszik.
szóval aszondjátok jó kockát fogtam ki ?
@Alpi : mozduljak ilyen "preferred cores" iranyba ? -
Trailblazer
veterán
válasz
gaben88 #33080 üzenetére
Ezt most nem tudom számszerűsíteni. Túl forrófejű a cpu, de nem is ez volt az igazi cél, hanem mondom, a pasztával való dzsuvázás befejezése egy jóidőre.
#33081 GIORGIONE76: Úgy valahogy. A kényelmi szempontok megértek ennyit, főleg, ha változik a cpu is, márpedig előbb-utóbb fog.
-
jokeph
nagyúr
válasz
gaben88 #31748 üzenetére
Amelyik szimpatikusabb.
Ez a 2 progi sosem hozott közel azonos értékeket sem, pedig pár konfigon megfuttattam, Intelen is.Lőttem egyet az öreg HEDT harcossal:
#31758gaben88: Vicces, nemde ?
Biztos a triple-channel miatt van.s1151v1es i5-7600k-val is mértem korábban, hasonló nagyságrendű az eltérés ott is a 2 progi között.
De az aláírásomban lévő RyZen setupnál is. -
Chaser
legenda
válasz
gaben88 #30373 üzenetére
nem tudom a virtuális gépnek mi kell, magasabb órajel/jobb ipc vagy több szál de kisebb órajel/kisebb ipc kombó
de nagy átlagban multiban egy 3600 nem sokkal marad el a 2700-től, hiába 6c/12t
ellenben a 2700 az tud enni rendesen
4790-re a 3100 az alternatíva, 3600, 2700 már sokkal jobbak
de köztesenk szintén 40e ft-ért 1600af, 6c/12t, "átcimkézett" 2600 -
fanti
addikt
válasz
gaben88 #29989 üzenetére
Tényleg elképesztően elbaszták az M.2-es SSD kezelést...most olvastam utána. Hihetetlen egy ilyen drága lapnál...
1 x PCI Express x16 foglalat (PCIEX16), a CPU-ba integrált vezérlőre kapcsolva: A 3. Generációs AMD Ryzen™ processzorok támogatják a PCIe 4.0 x16 módotAz Új Generációs AMD Ryzen™ with Radeon™ Graphics processzorok támogatják a PCIe 3.0 x16 módot
* Az optimális teljesítmény érdekében amennyiben csak egy PCI Express grafikus kártya van a gépben, azt mindenképpen a PCIEX16 foglalatba helyezd.
* A PCIEX16 foglalat osztozik a sávszélességen az M2B_CPU és M2C_CPU foglalatokkal. A PCIEX16 foglalat x8 módban működik, amennyiben az M2B_CPU vagy az M2C_CPU foglalat használatban van. 2 x PCI Express x16 foglalat (PCIEX4_1/PCIEX4_2), a chipkészletbe integrált vezérlőre kapcsolva: Támogatja a PCIe 3.0 x4 módot
* A PCIEX4_2 foglalat osztozik a sávszélességen a SATA3 4, 5 csatlakozásokkal. A PCIEX4_2 foglalat x2 módban üzemel, amennyiben a SATA3, SATA4 vagy SATA5 csatlakozó használatban van.Baszki, még jó hogy "csak" az Aorus Próra volt keretem...
-
South Velen
addikt
válasz
gaben88 #29989 üzenetére
Csak az elmúlt 7 napban 4-et eladtak az ipon auto-statisztika szerint. Ebből indultam ki.
BF hét volt, de ez a lap nem volt akciózva, szóval tekinthetjük egy átlagos hétnek.
És már vagy 70 hete piacon van, az felszorozva 280 példányt jelentene de számoljuk csak alsó hangon 150-200-zal, és még egy sem ment vissza. PCX szintén hasonló. Sajnos más oldalakon nincs ilyen gariba visszaküldés számoló.Szóval biztosan van valamiféle design flaw a GB lapokon, de simán lehet, hogy csak valamilyen speciális hardverkörben vagy áramhálózaton jelentkezik és akkor is csak töredéket érint, akik persze sorba beírnak a topikba.
ACE-ről nem feltétlen váltanék, bár tény, hogy sokkal szebb lapod lenne
Igen, B550 Aorus Master sajna sok helyen butítva lett, az említett dolgok mellett küldön Sabre DAC is lemaradt
pedig tökre tetszett a hangja az x570-en.
-
South Velen
addikt
válasz
gaben88 #29984 üzenetére
Erre a topikra én is pont tegnap este akadtam rá, és én is szeretném tudni, hogy vajon milyen arányban jelentkezik, mert gondolkodok hogy az x570 master-t tartom meg mégis a b550-f helyett, kurva esetlen számomra a gigabyte bios, de azért sokkal jobb lap, na, ez az asus elég spórolós még az árához képest is.
De ahogy olvasgattam a topikot, nem csak az Aorus Master-t érinti, hanem szinte az összes Giga x570-est, sőt, egyes Gigabyte B550 lapokat (Vision D, Aorus Pro tulajok számoltak be) is, bár talán a Master-nél a legnagyobb arányban. Kérdés mekkora ez az arány és hány embernek fut hibátlanul a lap. Meg hogy pl. az elég friss rev1.2-t érinti -e még
Mert aztán simán lehet hogy a userek 95%-ánál nem jelentkezik semmi sem, akik aztán nyilván nem írnak be, meg rá se keresnek eme topikokra. -
Albigator
őstag
válasz
gaben88 #23069 üzenetére
Érdekes, hogy CB R20 pontszámod ~ 150-el több (nálam mondjuk ment a hwinfo) de CPU-Z-ben picit kevesebbet kaptál (~30-al)
PBO-n belül nem állítottál semmit?
Van olyan beállítás, h "Soha".
(#23072) nuke7
Ja a 0 azt takarja, hogy Soha. Ha elkezded egérrel kattintgatni lejjebb és lejjebb az 1 után a Soha jön be.
-
chopin42
őstag
válasz
gaben88 #21104 üzenetére
Még az első verzióm ezzel a géppel, r5 1600+mostani ram, 0805 bios, frissen telepített windows esetén gyárin is(!) fagyott a gép, miután felraktam a csodálatos ai suite nevű okádékot. Újratelepítés után soha többé nem raktam fel, és azóta is az a windows van fent. Azóta cseréltem videokártyát, procit, és nem fagyott, csak ha nagyon extrém alacsony volt a fesz p95 alatt
-
válasz
gaben88 #20882 üzenetére
Ezt a generációt elkottázta az ASUS. B350-en MSI-m volt, szoptam vele, ASUS hibátlanul ment. Na, mondom akkor B450-ből ASUS lesz. Hát, most meg az MSI a probléma mentes, és az ASUS a szívatós, pláne RAM kezelés tekintetében. B550-ből nem veszek semmit, de ha vennék, Gigabyte lenne. Nem azért, mert jó, hanem azért, mert nem sz@r...
-
jokeph
nagyúr
válasz
gaben88 #20633 üzenetére
Nem kötelező 970 EVO-val bélelni a 3 slotot, megteszi az olcsóbb kategória is, kevésbé is fűtenek-csúcsba 50 fokot nem neveznék forrónak, átlag 42 fok körül mozognak (Kingston A1000 és Netac 930E)
rögtön 3*2 kábel minusz, én minden gépembe (amelyikbe lehet persze) tettem egy belépőszintű 240-256 GB-os példányt, szigorúan az OS-nek, pár App-nak és az aktuális 1-2 játéknak. Minden másra ott az X TB HDD.
Szóval PRO és KONTRA. -
Bjørgersson
félisten
válasz
gaben88 #20077 üzenetére
Fogalmam sincs, nem is érdekel, nem benchmarkolni meg ilyeneket futtatni raktam össze a gépet. Majd ha játék közben nem lesz stabil, állítok rajta.
Tényleg jól néz ki, több ilyen egyszerű, minimalista lap kellene a sok cikkcakkos, übergamer, összekarmolt, RGB-s hányás helyett.
-
válasz
gaben88 #19534 üzenetére
Ezt nem is én írtam...
Nálam a 3600-nál 4150MHz 1,45V és 4100MHz 1,4V sikerült stabilan, az Asus gyári progijával (AVX-ben) és CBR20-al teszteltem.
Cruncher alatt lehet elhasalt volna, de az idle fogyasztás és az alig 6% hozott teljesítmény miatt visszatettem gyári PB-re (nálam PBO 75MHz már nem fut le a CB, Auto beállítások mellett), és adtam neki VRM tuningot, az is hoz egy keveset. -
Albigator
őstag
válasz
gaben88 #19371 üzenetére
Samsung 960 EVO 250GB M.2 NVME SSD-vel rendelkezem.
Windowson belül le van tiltva a gyors rendszerindítás (azaz egyfajta alvó/hibernált állapot, de tapasztalataim szerint Ryzeneknél inkább érdemes kikapcsolni..)
BIOS-on belül a Fast boot is ki van lőve.23.7mp volt "rendes" bekapcsolásnál, a legutóbbi BIOS művelet feladatkezelő szerint (wines gyorsrendszerindítás alapértelmezett beállítás egyébként, úgy ha jól rémlik gyorsabb).
Újraindításnál pedig 11.5 mp.
Úgyhogy egy csomó minden azért rá van kötve a gépre, ezek nem tudom mennyiben befolyásolják az időt:
pl: 3db HDD, 1db satás SSD, 4db monitor/tv, 5.1-es hangrendszer.Kíváncsi leszek majd egy jobb lapban gyorsabb lesz-e.
-
-
penene
őstag
válasz
gaben88 #19170 üzenetére
Jah remélem bárki más is profitál abból az infó tengerből, amit ide beöntöttetek miattam.
Én mondjuk a venti profilhoz egyelőre nem nyúltam, eszembe se jutott, hogy esetleg okosabb lehetek a Dark Rock Pro 4-nél, viszont semmi értelme sincs, mert az auto PBO-n annyira lazán kezel mindent a konfig (4Ghz @1.2V max terhelés max thread loadon), hogy 63-65 foknál nem is megy feljebb (eleve csak 70 foktól kezdene el pánikolni a cpu venti a jelenlegi séma alapján, de azt meg el se éri).Egyedül a memóriát nem próbáltam meg felhúzni 3600 @CL16-ra, pedig korábban azt beszéltük, hogy @RECSKA segítségével megteszem, de szerintem ezt is kihagyom, ha a gamigben 3-5%-os FPS növekedést legalább nem okoz. Van egy olyan érzésem, hogy egyáltalán nem fog. Ha esetleg úgy gondoljátok, hogy érdemes, akkor felkeresem RECSKA-t.
-
chopin42
őstag
válasz
gaben88 #19170 üzenetére
Egy oldal, csak én fix 4.2n járatom gyári pbo feszekkel, mivel pbo alatt max 4ghz volt allcore, azonos feszekkel. Single meg 1.4+voltokkal ment. De 3700x esetén valószínű pbo-t használnék, mert a 4.4hez kétlem, hogy elég lenne az 1.325v 8 magon. Összefoglalva, véleményem szerint aki fix oc-t akar, maxolja ki a pbo-t, vegye maxra a hűtést, és toljon egy cinebenchet, meg egy prime avx-et rövid ideig, és ami feszültséget ott kap, ahhoz tesztelje a max órajelet.
-
chopin42
őstag
válasz
gaben88 #19091 üzenetére
Először is: lemértem, gyári beállítás+lightos pbo alatt milyen feszeket produkál irreális terhelés alatt. Majd olyan feszekkel használom. A gyári lightos pbo is degradálja? Nem, mert akkor kb hülyék az amd mérnökei, legalábbis ha bedöglik a pbo miatt gari előtt, akkor egyik se mondja meg, mi ölte meg, csak cserélik tucatszám a procit. Bukó. Ahogy az is, ha a gariidő lejárta után döglik meg, mert az meg az új eladásoknak tesz be. Tehát, ha én az AMD mérnöke lennék, úgy állítanám be a proci saját vezérlését, hogy bármilyen körülmény esetén megvédje a procit a túlfeszeléstől, ezzel hosszabb életet biztosítva. És így is működik. Mert nem hülyék, ezek a procik nettó 10 évet is elmennek pbo-val. Ami nálam minimum 1.312 avx alatt, ami nálam pont ugyanennyi. Fix oc-val. 1.319 cinebench alatt, ami nálam fix oc-val ennyi. És 1.016-1,45 idle, ami miatt 40+ fokos, így meg átlag 34, és 1.325. Ha ez megöli, megy gariba, de kb sose fogja.
Mellesleg azokat, akik ilyen 1.35, 1.4++ voltokkal tolják, én sem értem. Ez 7nm, nem 14.
Itt informálódtam, neki hiszek. -
R3laX
addikt
válasz
gaben88 #19101 üzenetére
Azt már nem bírja a 4.4-es settings nálam sem. 3óra+ BF5-öt viszont bír, átlag 135FPS-sel 1080P ultrán, átlag 85%+-os proci kihasználtsággal, csak 64-es CQ mapokon
. Nem vagyok nagy stressztesztelő, fölösnek tartom. Tök fluid minden game, meg pörög ezerrel, amit az 5700XT tud.
Most hagyom kicsit teljesen auto-n PBO-val. Teszteltem, Quake Champions is tök ugyanazt a 312FPS-t hozza PBO-val ugyanazon a ponton, mint 4.4-en. Ki van hajtva a VGA. -
penene
őstag
válasz
gaben88 #19104 üzenetére
Csekkolom, köszi.
"Ezzel nem hibázhatsz és játékok alá több, mint elég. A fesz soknak tűnik, de amúgy nem az. Mert rövid ideig, kis (single) terhelésnél, add csak annyit, ami nem baj. "HHWinfo most üzi írás közben 1.469V-t ír. Persze a terhelés 0.
Minél kisebb a terhelés, annál feljebb tolja. Mondjuk a fesz önmagában semmit se jelent, hisz terheléssel együtt érdekes, tehát gondolom a magasabb idle fesznek is van valamilyen értelme. Kevesebb energia veszteség , stb. nem tudom.
De ugye vagy ez az auto fesz van, vagy beállítok manuál fixet. De ha minden auto, akkor talán nem kéne.Chipset driver: ja én semmit se szedtem még le külön (lehet windows telepítette), sőt még a windowst sem installáltam újra, csak beraktam és jé működik (windows aktiválás miatt valszeg újrarakom, hisz más lapom van).
De akkor meglesem ezt is! -
snecy20
nagyúr
válasz
gaben88 #19091 üzenetére
Én nem is értem, volt már nem egyszer szó a topikban arról, hogy allcore terhelés esetén 1.3-1.35 felett már degradálódhat hosszú távon a CPU és nemegészséges így használni. Ennek ellenére megdöbbenve látom, hogy tök sokan itt a fórumban simán adnak manual all core OC 4.3, 4.4-hez 1.3-1.35, sőt 1.4 fölött is feszt... Ami hagyján, hogy nem tesz jót a procinak, de szerintem egy Y-cruncher 1-6-0 sem futna le vele... Vagy én nem értek/értek félre valamit?
Garantált, ilyen feszültség mellett egy Aida64 FPU stressz fél percen belül kifekteti, 100 fokra forralja. Ha egyáltalán bírja is all-core 4400-on a CPU az ilyen mértékű terhelést, mert általában nem. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
gaben88 #18802 üzenetére
Fogalmam sincs.. Végigpróbáltam minden, ha mindent auto-n hagyok, 4600-4700 pont körül van a teteje.. Ha kitolom a PPT-t, onnantól el tudok menni ~5000 pontig.
Megnéztem, hogy bios reset után, csak a ramot beállítottam, és teszt, akkor sem ment feljebb. Akkor 3900 körül megáll az allcore terhelés, ha auton van minden.
-
jokeph
nagyúr
válasz
gaben88 #18784 üzenetére
Elvben az RGB-t BIOS alatt is be tudod állítani a főbb paraméterekkel... 970FX-es lapon nekem ment onnan is.
Vagy csak a Mystic Light-ot teszed fel, ha engedi a Dragon Center nélkül.(#18792) R3laX: Asus Aura Sync, na ezt még sosem használtam, pedig Asus lapom van (fent is van a program, az AI SUITE-on belül).
Ezt a progit külső LED szalaghoz használod, vagy az alaplap saját RGB fényeihez ? -
-
penene
őstag
válasz
gaben88 #18738 üzenetére
Ez egy fogós kérdés.
Az általad említett lap speciel árban majdnem ugyanott van, mint a Tomahawk max, vagyis ez jó megoldás lehet.
Persze kérdés, hogy B450 Tomahawk MAX -al egyenértékű minőségű X570-est mennyiért kapok. Vagy van-e értelme tényleg, amikor a B450 Tomahawk bizonyítottan top listás alaplap ehhez a procihoz.Az új generáció hát igen.. Ismerve magam, szinte biztos, hogy 5-6 évig nem fogok a processzorhoz nyúlni. Pláne, ha a 3700X játékokban messze elégséges most.
Még ha ki is jön az elkövetkhező években olyan játék, amitől kifekszik (de tényleg annyira, hogy újra 20-40 FPSt bukok csak a proci miatt minimál grafikán), akkor sem hiszem, hogy kapkodva hozzányúlok, ráadásul egyáltalán nem is biztos, hogy olyan játékokkal fogok játszani.
Értékelem a tanácsot.
-
duvi
nagyúr
válasz
gaben88 #18334 üzenetére
Szia!
Igen, olvastam a te hozzászólásodat is. Ki is próbáltam, hogy Ryzen Balancedben visszavettem a max proci teljesítményt 95%-ra és baromi látványos (legjobb) volt a hőcsökkenésMinden másnál alacsonyabb értékeket kaptam. Cserébe a tesztek alatt érezhetően csökkent a teljesítmény, ezért álltam neki a manuális all core beállításnak, ami összességében a legjobb eredményt hozta (teljesítmény/hőmérséklet/ventipörgetés/feszültség).
-
arnoldito
senior tag
válasz
gaben88 #17856 üzenetére
Ezért írtam amit előtte. Nekem megéri a PBO, a 3600/3700X(ami lehetne 3800nonX is) nem feltétlenül, és jobb lehet adott esetben a manuál OC. Szerinted miért van X és nonX proci, miért kérnek felárat, mert az átlag ember megveszi és használja, nem fog all core OC-ni, azt nézi melyik jobb alapon. Nekem amúgy sincs szerencsém a szilícium lottón, ezért adtam 10k felárat a 3800X és anno a 3600X és meg kímélem magam a felesleges megy/nem megy stabil, nem stabil, nem nyertem lottón csalódástól. Nekem bármilyen játék alatt 58-62fokon megáll, és nekem ez elég, nem akarok 40fokos cpu-val játszani, az se zavar hogy mennyi V kap, van rá 3 év gari ha bármi gigsz lenne, de úgyis eladom jövőre, nem 20 évre veszem...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
gaben88 #17777 üzenetére
Ennyi..
Sőt, az RM PBO mellett is képes olyan értékeket állítani, hogy csak na.. Ezért lettem bátrabb az allcore OC-val is.. Persze n ekem más, mert nincs LLC, de így is lőttem már 1.3V körülig, amikor 4.38GHz-n teszteltem.. De az csak bench volt, csak az R20 futott le, semmi más..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
gaben88 #17773 üzenetére
Attól függ meddig megy el.. Ha 4200 körül megy a proci R20 alatt folyamat, akkor már hozható konstans 5k felett. 4G körül nem. Ha nekem is minden auto-n van, semmit sem bántok, akkor 4600 körül hoz, ehhez képest allcore 4300-on ~5200-at.
fudi2002: A 4200-as órajelem 1.26V-n belőtt bios fesszel prime stabil is volt. Ez 1.2V alatt volt. Ezért is gondolkoztam, hogy akár le lehetne menni lentebb is, vagy tényleg hagyni az egész boost-ot úgy, hogy minden auto-n van, aztán kész..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
gaben88 #17699 üzenetére
PBO-val elég nehéz fentebb menni, vagyis 5000 fölé, ha azt nézzük annyira nem rossz..
Én kipróbáltam koppra kitolt limitekkel is, amit a RM állított be.. Vagyis a PPT valami 250 körül volt, de semmi, R20 alatt akkor is 4100-4150 mhz körül volt a max, és hasonlóan 4900 pont körül teljesített.
Ehhez képest, allcore-ban, nálam, 1.31V-n megy 4300-at a proci, ami terhelve 1.2-1.25V körül van, és úgy 5200 pont körül h oz.
fudi2002: Nekem a scalar csak inkább rontott, mint hozott.. Persze, hozott magasabb órajelet, viszont onnantól elkezdett instabillá válni a vas, pl. mindenhol stabil volt, de egy Kodi alatt megfagyott, és így tovább.
-
Kupszi
aktív tag
-
Omli85
őstag
válasz
gaben88 #16981 üzenetére
Nekem biosból 85 rémlik, hogy az volt a default de lehet rosszul emlékszem
.
(#16982) Chaser Azon akkor az a kis vékony bizbasz van ? Azt hittem combosabbat adnak a 3600 mellé akkor kevertem valamivel.
(#16988) sati manual oc az más PPT a PBO all core boostba fog beleszólni manual oc esetén szerintem nem oszt nem szoroz de terhelésen úgy is látod kifutja e magát vagy nem. Manual OC 4.3 CB20 alatt nem hiszem hogy 90W alatt marad a 3700X de kitolt PBO limitekkel is el van a gyári hűtő ha általános használatról van szó nem pedig x órás blend meg kódolás renderelés. -
gaben88
őstag
válasz
gaben88 #16639 üzenetére
Ááá, megvan... Giga X570 Aorus Elite nem szereti ezt a PBO-s EDC1-es trükköt nálam, most már világos teljesen számomra. Most néztem vissza pár ilyen mérésem HWiNFO értékeit és feltünt, hogy minden ilyen mérésnél a CPU TDC és CPU EDC ugyan az, sőt a %-os Limitnél is a maximum érték pl az utolsó képemen (ami ide is be van rakva 4 hsz-el feljebb) 6785%, ami ha az EDC1 (0 az Giganál a gyári default érték), akkor az pont tényleg 6785%. Marad tehát az auto PBO vagy vállalható értékes manuál PBO vagy a totál manual OC (aminél szerintem CCX-enként szétszedve jobb értékeket lehet elérni vegyes felhasználás esetén).
-
Alpi.
addikt
válasz
gaben88 #16639 üzenetére
Vsoc-tol ez független. Vcore befolyásolja csak. Legalábbis nekem azzal sikerült előidézni.
Meg Vsoc, stb. nem egy-két magot érintene. Msi B450-nél nekem sem volt meg az EDC-s setupnál az a teljesítmény, ami C6H-val van. Javult , sőt jó volt ott is, de azért itt magabiztosabb a mutatvány. -
Alpi.
addikt
válasz
gaben88 #16637 üzenetére
Túl sok a negativ offset. Legalábbis első blikkre, ezt látom a hwinfobol. Több, mint 1w diffid van a magok max, mért fogyija közt.
[Itt van egy többé-kevésbé hasonló eset]
Nagyon meg etet, mert ahogy ide beérsz, rendesen úgy tűnik, mintha egy "sweet pont"-ot találtál volna ! Látható, azonnali 25-50 mhz órajel növekedést mutat pl. Sajna azonban nem erős. :)) -
gaben88
őstag
válasz
gaben88 #16571 üzenetére
Na, csak tovább játszottam, de nem értem, valaki elmagyarázhatná, hogy ez miért van. Auto PBO-val (offsetelve), vagy manuális ccx0 4.4/ccx1 4.2-vel is több pontot kapok CB20-ban, mint EDC1-el. Most csináltam egy 110, 110, 1-es manuális PBO-t, 200MHz-val és 4x-es a pontok kb a leggyengébbek, pedig multi bench alatt szépen mennek 4175-4200MHz allcore, single alatt meg 4450-en. Akkor még is miért kevesebb a pont, de sokkal?
-
devast
addikt
válasz
gaben88 #16570 üzenetére
Ha a ppt-t meg a tdc-t 0-ra állítod (cpu alapértelmezése) úgy nem is fog működni rendesen pbo... Látszik, hogy a ppt maxolva van a második képeden a default 88w-on... és csodálkozol nem megy rendesen... másrészt nem mindenkinél működik az edc 1, nekem pl a 0 jobb eredményeket ad.
-
Pokesz007
senior tag
válasz
gaben88 #16444 üzenetére
Szépen,össze van szedve
Vajon az én lapommal is menne? Jah,próbáljam ki.
Ma raktam össze véglegesen a gépemet
Mindig más dolgom van,otthon,melóba. Nem vagyok karanténba. Pár napot ,egy széken tesztelgettem.
Nyitott módba,oldalasan. Kábelek még összevissza. Jobb képet nem csinálok,mert nem itt a helye,meg amúgy is szégyenbe maradnék.
[kép] -
Alpi.
addikt
válasz
gaben88 #16392 üzenetére
Cb-knél, ahol nagy, összes magos terhelést kap, hamarabb látszik egy pici minusz, de gondolj bele, hányszor történik hasonló helyzet Cinebenchen kívül a prociddal ? :)
Minél kissebb a terhelés, annál nagyobb előnye (lehet) a boost órajelekkel. Witcher alatt meg kb. kifejezetten pazar számokat látni, mivel az nem igazán zaklatja a cput. :) -
Aby_2014
aktív tag
válasz
gaben88 #16381 üzenetére
Megnéztem az EDC 1 beállításaim, két helyen van állítva:
1, AMD CBS alatt XFR Enhancement (Manual, 0, 0, 1, Manual, 3x)
2, AMD Overclocking alatt PBO (limit manual, 0,0,1 scalar manual, 3x, 200 Mhz, limit auto3, Advanced CPU settings pedig (de ezt úgy emlékszem az 1usmus energiaséma miatt konfigoltam így.. )
SVM disable, cool&quiet enable, PPC Pstate 0, Global State Control Disable, SMT Auto, CPPC Enbled, Pref Core EnabledFenti beállításokkal gyári hűtővel, a 3600-os proci, 4000 - 4250 közt boostol..
-
jokeph
nagyúr
válasz
gaben88 #16373 üzenetére
Valahogy így. Én a WIN kiegyensúlyozott energiasémáját módosítottam, CPU min 5, max 50%, 2,2-ön jár nekem is.
Profilt csak bencheléshez kell váltanom, akkor átteszem RyZen balanced-re, játék miatt nem kell, ha a játék elindul, átlépi a korlátot, és nyélen megyen, EDC1-el belőve eléri a max boost a 4450-et is adott esetben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Tőzsde és gazdaság
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- BestBuy ruhás topik
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest