Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Az iPhone 17 gáncsolta el a Galaxy S26 Prót?
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
beef
őstag
válasz
Thronks.90
üzenetére
Egy 5700XT-vel hajtok 1440p/144Hz-s monitort. Persze nem ultra grafikai beállításokkal, de nem is mediumon, bőven 60 fps felett. Ha az FSR is bejön több játékba, akkor még hosszabb életű lesz úgy érzem

-
beef
őstag
válasz
tibcsi0407
üzenetére
A 3950X kettő különálló magból áll, dupla akkora felületed van hőleadásra, nem egy pici pontra összpontosul minden.
Tény, hogy többet is fogyaszt, de jobban is hűthető. -
beef
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Én majdnem az összes filmnél ezt érzem, ahol elkezdik a kamerát mozgatni jobbra-balra. Nagyon zavaró.
-
beef
őstag
A ZEN2-es prociknál van valami limit az M.2 NVME sebességére vonatkozóan?
Amiért kerdezem:
Adott egy R5-3600, MSI B550 Bazooka, M2_1 slotban (amit a CPU vezérel) Crucial P2, M2_2 - Crucial P1.
A lassabb (P1) SSD van a chipset vezérlésen, ott az olvasás 1800MB/s, a P2 viszont csak 500MB/s-et produkál. Elvileg B550-nél nincs M2/SATA ütközési probléma tudtommal.
Tény, hogy nem tud PCI-E 4.0x4-et a proci miatt, de a PCI-E 3.0x4-et tudnai kellene. -
beef
őstag
-
beef
őstag
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
Egyébként van bármi érdemi hozama az 1usmus profilnak?
Mert a linkelt oldalon is játékoknál kb. a hibahatáron belüli eltérések vannak. -
beef
őstag
Jön majd hibajavítás USB problémára, már akit érint (500).
https://www.guru3d.com/news-story/amd-is-investigating-usb-problems-with-500-series-
chipsets.htmlThis should resolve the following USB issues:
Failure of the USB connection
USB 2.0 audio crackling (e.g. DAC / AMP combos)
USB / PCIe Gen 4 exclusion. -
beef
őstag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Asusnál nincs LLC (Load Line Calibration)? Ha van, kapcsold át más értékre, mint amin most van. MSI-nél 2-4 között szokott beválni.
-
beef
őstag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Nekem a "gyári" XMP #1 profillal már lefutott. Az ASUS-nál az valamilyen okból DOCP néven fut, persze lehet ott is probléma a tuningolás ideje alatt. Akkor esetleg a #2-es profil, vagy a full alap RAM beállítás.
-
beef
őstag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
CTR 2.0-ban jó eséllyel akkor van fagyás vagy restart, ha a RAM tuningod instabil.
-
beef
őstag
válasz
Zsoltszaba
üzenetére
Ennek több magyarázata is lehet:
- lehet feljebb tolták feszültséget új biosban, kérdés, hogy órajel is emelkedett-e?
- eddig hibásan olvasta ki hőmérsékletet (vagy most)
Bios verziónál nem írja gyártó, hogy mit frissített? Igaz ott általában elég spórolósak az információval. -
beef
őstag
válasz
Zsoltszaba
üzenetére
A 74°C azért még messze nem a világ vége.
-
beef
őstag
Nem tudom volt-e már?
https://www.guru3d.com/news-story/amd-releases-agesa-1-1-9-firmware-updatesimproves-fclk-oc-stability.htmlAGESA enables support for the S0i3 power state of Windows 10 (Modern Standby). The firmware also should improve system stability in the FCLK 1800 MHz to 2000 MHz range
-
beef
őstag
Sok újdonság lesz Clock Tuner 2.0-ban.
- Support for Ryzen 5000 Series (X Processors)
- Support for Ryzen Renoir (AM4)
- Updated Tuning & Diagnostic modes
- New monitoring (No longer needs Ryzen Master)
- Phoenix feature (Restores the operation after reboot or BSOD)
- CTR Hybrid OC (Utilizes both, manual OC & PBO simultaneously)
- Initial Frequency Smart Offset 2.0
- Improvements in software performance and safety
- Improved Profile ManagementWCCFTech-ben picit bővebben ugyanaz.
-
-
beef
őstag
válasz
boogie84
üzenetére
Ha nem akarsz exe-be piszkálni, akkor van már kultúráltabb megoldás is:
https://www.nexusmods.com/cyberpunk2077/mods/107 -
beef
őstag
Szájberpank témához, akit érdekel próbálja ki:
https://www.guru3d.com/news-story/small-hack-could-improve-cyberpunk-2070-perf-for-gamers-on-certain-amd-processors.html -
beef
őstag
-
beef
őstag
Mondjuk én azt sem értem melyik lángelmének volt az az ötlete, hogy a post beep-et alapértelmezetten az újabb lapoknál disabled-re kell állítani.
-
beef
őstag
Optimized compatibility for AMD Ryzen 3000-Series and Ryzen 4000 G-Series Desktop Processors and future AM4 socket processors, solve some specific OC failure issues, updated SMU module, and optimized DDR4 memory overclocking.
https://www.msi.com/blog/amd-combo-pi-v2-1100-bios -
beef
őstag
Tudom, hogy nem teljesen ide, de azért mégis:
https://www.guru3d.com/news-story/msi-releases-combo-pi-v2-1-8-1-bios-updates-for-x570b550-and-a520-series-motherboards.html
Optimized memory compatibility
Optimized overclocking ability of memory
Mitigate S3 resume issue
Solved RAID issue of B550 platform
Now supports UMA setting for Ryzen 4000 G-Series (Renoir) processors -
beef
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Nem olyan bonyolult az, amiket leírt számokat megnyomogatod.
Persze y cruncher indítása után
-
beef
őstag
válasz
DeathAdder
üzenetére
A nagyobb hűtő hosszabb távon tudja magasabb órajelen tartani és mellesleg csendesebben.
-
-
beef
őstag
Itt szenvedtek a latency-vel, valaki meg csak lazázik 47.6-on

https://www.guru3d.com/news-story/amd-ryzen-7-4700ge-memory-test-shows-low-latency-at-47-6-ns,2.html -
beef
őstag
AGESA 1.0.0.5 (nem láttam, hogy lett volna részletes infó eddig róla):
AGESA 1.0.0.5 improves POST (time) with select Micron Technology DDR4-3200 memory chips. An intermittent virtual memory error with certain Realtek onboard Ethernet PHY chips has been fixed. The microcode also improves PCI-Express bus stability and interoperability, in general. A PCIe lane configuration issue with Ryzen 3 Pro 2100GE has been fixed. Besides these, all other performance- and stability-improvements part of older 1.0.0.4 a/ab/abb/abba microcodes are incorporated into 1.0.0.5.
-
beef
őstag
Szerintem 2019 novemberi az utolsó hivatalos build MS-től. Vagy ez Insider verzió vagy valami véristván edition?
-
beef
őstag
Az új chipset drivert sikerült feraknom úgy, hogy a PSP drivert nem telepítettem. Az nem hajlandó felkerülni (mondjuk nem is izgat).
-
beef
őstag
válasz
viperabácsi
üzenetére
Telepíts másik böngészőt és/vagy a jelenlegiből törölj minden süti/cache beállítást.
-
beef
őstag
Nálam is ez a helyzet, az első magot terheli, függetlenül attól, hogy a csillagozott magok a 3 és 6, a második leggyorsabb magok viszont 1 és 5. Tehát magyarázható volna az elsőre terhelés is, de mivel attól van legalább kettő másik ami gyorsabb, azok meg gyakorlatilag sleep-ben vannak.
-
beef
őstag
válasz
Foglalt név
üzenetére
Felébredések megnézésére van egy egyszerű megoldás:
powercfg -lastwake
Ez kiírja mi ébresztette fel gépet.
Illetve eszközkezelőben hálókártya paraméterei között letíltani: Wake on Magic Packet, mert az is tud ilyet okozni. -
beef
őstag
válasz
szasanyi
üzenetére
Ezek a linkek bekerülhetnének a téma összefoglalóba is, hogy ne kelljen keresgetni.
Hozzáteszek én is, lehet volt már itt, meg régi is sajnos. Nem tudom újabb AGESA-val ezek vajon hogy változtak?
Memory OC Showdown: Frequency vs. Memory Timings -
beef
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Az intelesek is várjanak 1.0.0.4B-re?
-
beef
őstag
Új mikrokód jön novemberben: https://www.techpowerup.com/259795/amd-ryzen-cpus-to-get-plenty-of-microcode-improvements
-
beef
őstag
Kijött az MSI B450M Gaming Plus-hoz is végre az ABBA bios. Kicsit átszervezték a tuningra vonatkozó beállításokat.
Eddig stabil.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Chieftech BD-25B 600W
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest