- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz
DeathAdder #26456 üzenetére
A lista ára nem ment fel. Külföldön se drágult. A kiskerek a nagykerek rájöttek, hogy ezt szereti a nép és keresnek egy kis pénzt. Volt az 52-55k is.
-
RECSKA
veterán
válasz
DeathAdder #26456 üzenetére
Nem biztos, hogy jon 6 magos most...
-
Gyuri27
félisten
válasz
DeathAdder #26454 üzenetére
Passz. De ha az amd-nek esze van akkor tonna szám áll a raktárakban.
Egyébként van szerintem. Mert lassan nem lehet amd procit kapni a bótokba. -
RECSKA
veterán
válasz
DeathAdder #26213 üzenetére
Mar hogy maradna? :)
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
DeathAdder #25165 üzenetére
Szerintem megvan mindenhol.. Ergo ha túltolod, benne van, hogy megsínyli a cucc.. Persze, hogy ehhez mi kell, ez kérdéses..
Annó a Skylake nálam szerette, igaz, delidelve volt, 5GHz-t ment 24/7. HSM még lehet emlékszik rá.
Bírta a feszt, de lehetett hűteni.. Persze, 1,5V felett elkezdett melegedni.
-
RECSKA
veterán
válasz
nekem a 8600k-m par honap alatt lejott 5.4rol 5GHzre....
-
Alpi.
addikt
válasz
Minden processzornál jelen van !
Feltéve ha áram alá helyezik, egyébként tartja a szintet ! :) -
válasz
valószinű ha betennéd valamibe már nem indúlna el.
-
Alpi.
addikt
válasz
DeathAdder #25101 üzenetére
"Kérdés mi a fontosabb? A sok szálas, vagy az egy? (random átlag felhasználás + játék van)"
Szted ?
Általában minden mag fullon terhelve van 2-3 jobban, többi kevésbé, összességében kicsike cpu és magonkénti (is általában) terhelésen ?
Cinebench-re mindenképp a multi !@[GIORGIONE76] : "ha már nem akarod RM-ben megnézni akkor tedd PB(O)-ra auto fesszel, küldd rá az R20 multicore tesztet és alatt figyeld HWINFO-val a magokat hogyan terhelődik, meddig boostol,
lehet ott más fog kijönni, a bioszban a preffered cores legyen enabled..."Multicore-nál az összes 100% load-ot kap, ráadásul 2 szálon, mind preferált.
Single bench alatt látni, hogy működik-e és az is, hogy melyikeket preferálja. -
-=Jam=-
őstag
válasz
DeathAdder #25105 üzenetére
Ezt próbáld meg, de csak okosan, mert ez kitörölteti az egész Uninstall ágat, úgyhogy a backup-ot el ne felejtsd
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
DeathAdder #25101 üzenetére
ha már nem akarod RM-ben megnézni akkor tedd PB(O)-ra auto fesszel, küldd rá az R20 multicore tesztet és alatt figyeld HWINFO-val a magokat hogyan terhelődik, meddig boostol,
lehet ott más fog kijönni, a bioszban a preffered cores legyen enabled...pont az eredményeiden is látszik (persze összevetve az enyémmel (5050/498) hogy ugyanazt a teljesítményt lehet hozni ccx oc-val is és kevesebb fesszel, próbáld majd ki amit írtam (4300/4075 1.275V LLC3) játék alatt is hozza simán, kb az ac4.25 eredményeidet fogja tudni
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
DeathAdder #25095 üzenetére
a sokszálasod mindenképpen jobb lesz allcore-al, csak ki kell centizni a feszt/hőfokot, az egyszálason boritékolom hogy buksz, látszik az enyémen is, nekem így is jó mert játékok alatt lemérve még így is jó vagyok és alapban meg jól jön a sokszálas craft...
..egyébként mivel nézted meg hogy melyik az erősebb? RM-ben? HWInfo-ban bench alatt?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
DeathAdder #25095 üzenetére
Ez szubjektív, mert egy szintig allcore-ban nyersz, és veszítesz is.. Persze egy bizonyos szinten egál, vagyis "több", de ott már nem tudod hűteni.
Egyszálas teljesítményben buksz, pl. a 3700/3900x esetén kb. 4.3-ig. CCX-el ezt lehet kompenzálni, valamennyire.. Vagyis, pl. nekem pbo-val 522 az SC score, ha CCX-el hajtottam akkor ~510 körült tudtam kihozni belőle, allcore 4.2-n pedig ~490 körül hoz.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
DeathAdder #25091 üzenetére
Bizos hogy neked a ccx1 az erősebbik, nem nagyon találkoztam még olyannal...
egyébként rengeteg tesztelésel vagyok túl, ha már ccx oc akkor szvsz nincs értelme ilyen kis különbséggel járatni, 8 magosnál az erősebbik ccx úgyis hozza javarészt a teljesítményt és ahhoz nyugodtan lehet 150-200Mhz eltérés is, a fesz is lejjebb vihető és megmarad a kraft is
nekem 4300/4075 1.275V LLC3
R20 5050/498 pont -
Bib
őstag
válasz
DeathAdder #25091 üzenetére
Nem hinném hogy 3700x-nél jobb bármi is az auto pbo-nál, főleg allcore 1,3 v feletthez képest.20 cinebenchtől nem lesz stabil.
-
Puma K
nagyúr
válasz
DeathAdder #23936 üzenetére
Online-multi címekkel tesztelj.
GTA Online is szépen tekergeti a több szálas procikat...
A COD és a BF széria újabb részei pedig imádják a több magot-szálat.Az offline-single játékok még egy 4 magos procival is elvannak kivéve ha az Assassin's Creed újabb széria részeiről van szó...
vagy inkább a Denuvo-ról...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
DeathAdder #23936 üzenetére
6 vs 8 mag, nem játékban fog kijönni ami nem használja.
-
HSM
félisten
válasz
DeathAdder #23848 üzenetére
Attól függ, ezt pár napja láttam: [link] .
De azért általában nem szokott sokkal gyorsabb lenni a 3600-asoknál, így az ár/érték arány nem feltétlen olyan jó.
A mérések között pedig az okozhat óriási különbségeket, hol és hogyan mérnek. Akár csak különböző jelenetek is eltérő CPU-igénnyel rendelkezhetnek ugyanazon a játékon belül is. -
válasz
DeathAdder #23848 üzenetére
Nem
-
BerserkGuts
addikt
válasz
DeathAdder #23813 üzenetére
elég nagy a szórás nem csak a specifikációk ,lap, ram alkatrészek között de a beállítások is mások lehetnek
+játékban is honnan tudod mit mérnek ezeket nem osszák meg de általánosságban ha nem belső benchmarkot használnak akkor a pl:techspot az első pályán végig rohan kb 10perc játék elejéig.
Nálam hozta a metro exodus értékeit
-
RECSKA
veterán
válasz
DeathAdder #23617 üzenetére
no para, vicc volt
Nalam 300eFtos viz sem tartja hidegebben, mint a 20eftos...
-
jokeph
nagyúr
válasz
Azért valamennyit számít hőfokban, bár az tény hogy 30k-t nem érdemes rá költeni.
A 30k-s hűtőt 15k-ért használtan érdemes megvenni.
Ami a lényeg, ezek a hűtők ezt sirí csendben tudják. -
beef
őstag
válasz
A nagyobb hűtő hosszabb távon tudja magasabb órajelen tartani és mellesleg csendesebben.
-
RECSKA
veterán
válasz
DeathAdder #23615 üzenetére
gyari hutovel is ugyanennyi lenne ( majdnem)
667. kerdezo
-
fudi2002
nagyúr
válasz
DeathAdder #13410 üzenetére
Egyszer csinált nekem is ilyet, ezzel helyreráztam. Nem lesz már gond vele innentől..
-
tomsolo
addikt
válasz
DeathAdder #13403 üzenetére
alaplapi BIOS milyen?
-
fudi2002
nagyúr
válasz
DeathAdder #13403 üzenetére
Megpróbáltad amit írtam?
-
snecy20
nagyúr
válasz
DeathAdder #13348 üzenetére
Nem tudom sajnos, de kicsit megdöbbentett hogy ez a tavaly júliusi jelenség még mindig fennáll.
-
snecy20
nagyúr
válasz
DeathAdder #13337 üzenetére
Ezt még nem javították tavaly július óta?
-
tomsolo
addikt
válasz
DeathAdder #13337 üzenetére
Az AMD chipset drivert tedd fel.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
DeathAdder #12010 üzenetére
Ha megvan a számlád, ingyé küldenek lefogatót hozzá.
-
Lukitomi
aktív tag
válasz
DeathAdder #12010 üzenetére
Igen.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- LEGO klub
- Eredeti játékok OFF topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- OLED TV topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel 1200-as Procik
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- 27% Számlával! Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest