- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tusi_
addikt
válasz
Aljasvip #32701 üzenetére
Semmi nincs bekapcsolva,csak a freesync. Ha egyedul vagyok a palyan, hotlapolni, vagy siman csak edzeni, akkor vajsima, nincs lag. Ha viszont tobben vagyunk, pl. verseny, akkor laggol, stutterel es a kep sem smoothos mar. Ebbol gondolom, hogy keves neki a cpu.
Low-k is nagyon beesnek ilyenkor. Az erdekes az, ha lecsavar a reszletesseget low-ra, akkor is ugyanolyan szar....
Ez a jatek egy osszecsapott kotvany, viszont nagyon elvezetes es rendkivul realisztikus. Az iro csapat szerint bivaly cpu kell neki es akkor jo. De azt nem hinnem, hogy egy 3800x keves lenne neki. Persze egy 10900-al vagy 5800x-el biztos jobb lenne, de ezert nem fogok kiadni plusz 200€-t. Ha tok biztos lenne, hogy ezzel megoldodik, akkor megvennem, de rgo mar csak akkor hiszek a jatek irojanak, ha lo legel a srijan. -
válasz
Aljasvip #32340 üzenetére
Talán abból a becsípődésből, hogy ugyanezen a lapon tapasztaltam nagyon hasonló anomáliákat? Nem csak ASUS specifikus megállapítás, hogy ha valami olyan szinten instabil egy rendszerben, mint jelen esetben, akkor a szükséges minimum szoftver környezetre KELL törekedni. Leszedheti persze a képmetszőt is a rendszerből, de nem valószínű, hogy az okoz idle alatti fagyást. Ellenben az AI Suite nevű szemétdombbal, ami nálam is bizonyított már. Éppen a fan beállítások miatt raktam fel, aztán sikerült rövid pályafutása alatt is olyan dolgokkal szórakoztatnia, mint hogy egyik percről a másikra 150 fokot mutatott a processzorra, majd - 90-et... Mindezt úgy, hogy csak egy silent ventilátor profilt próbáltam állítani, semmi komolyabb dologhoz nem nyúltam. Ráadásul, emlékeim szerint pont van benne valami olyan feature is, ami a fogyasztás és teljesítmény optimalizálásáért, LLC állításért felel, ez simán okozhat gondot a kérdező esetében. Lehet, hogy csak rányomott valami auto tuningra, és már elfelejtette, és ha jól rémlik, talán ilyen is van benne. Bármi is az eredeti probléma, ha leszedi és megoldódik, akkor nyert. Majd ha úgy is elhasal a gép, akkor érdemes mással foglalkozni.
De örülök, hogy neked nem volt gondod az ASUS szoftverrrl (bár nem ezen a lapon használtad), és rögtön mindenki másnak megelőlegezel egy user errort, ha esetleg mégis a szoftver száműzésétől oldódik majd meg a probléma. Pont ezzel a lappal volt nálam, hogy egy AIDA verzió is okozott AIO leállást, pedig abban állítani sem lehet semmit... Az is user error volt?
Az allcore OC meg nem tudom, hogy miként jött ide, offsetet ajánlottam neki, HA a tiszta szoftver környezet nem oldja meg a problémáját.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Aljasvip #32350 üzenetére
nálam továbbra is az idle értékekkel van a baj. terhelve nem megy el a gép, az összes szintetikus teszt, amit néztem, lefut hiba nélkül ilyen 1.15-1.25V és 4.0-4.1Ghz mellett. játék is. nekem ezen alacsony feszek mellett az idle reboot a nagy talány.
köszi a referenciáid mindenképp.de nem szégyen elengedni a témát sem
van egy kis rendmániám (jobb helyeken szolid OCD-nek is elmegy...), amíg nincs meg a válasz, nem fogom feladni szerintem sajnos.
-
HSM
félisten
válasz
Aljasvip #32340 üzenetére
"majd jött az újhullámos allcore OC társaság"
Minden tisztelettel, de én már akkor lelkesen allcore OC-ztam, amikor a Ryzen még tervezőasztalon sem volt...
Tény, az allcore oc nem annyira szög egyszerű, mint a PBO, de én pl. nem is bíztatok senkit tuningolni, aki nincs tisztában az alapokkal. De azoknak szvsz a PBO sem való. Sőt, igazából egy XMP profil is tud "érdekes" dolgokat beállítani...Saját tapasztalat, a 3600-asommal sem a 4,2Ghz allcore 1,24V körül nem okozott semmi gondot, sem most, 4Ghz-en 1,082V-on. Viszont a Cinebench R15 így 112W-on hoz 1600 pontot, nem 152W-ból mint a gyári PB, ami erősen látszik a hőfokokon is. Pedig a RAM is meg van hajtva mellette, 3733Mhz CL16-on finomított subokkal, szinkron IF-el.
#32350 Aljasvip : Ezzel nem árt tisztában lenni, ugye itt csak egy magra van garantálva a BOOST órajel. Ezért is írtam picit feljebb ( első bekezdés: #32310), hogy a konkurenciánál nálam jelentős pluszpont, hogy nincs benne egy ekkora szerencse faktor, minden mag tudja a max turbo órajelet.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Aljasvip #32343 üzenetére
túl sokat próbálkoztam az elmúlt hetekben, így kissé összefolyik már sajnos. teljesen alapon úgy emlékszem, hogy talán nem volt reboot.
most fix 4.0Ghz, minden más Auto beállítás. ezzel jó eséllyel kidobja hétvégén, ha valami gond van.
ha pedig gond lesz, akkor továbbra sem vetem el az alaplap vagy a CPU hibát, de kezdek egyre inkább arra hajlani, hogy nagyon rosszat húztam a silicone lottery-n és ez ennyi. majd kitalálom, hogy merre tovább, még megnézek egy 3.9-et, aztán all-core helyett megnézem a PBO-t.
ma jutottam arra, hogy kéne szereznem kölcsön valahonnan egy 3600-at, hogy kipróbálhassam a lapban és reprezentatív legyen...
-
Goldmember01
tag
válasz
Aljasvip #31811 üzenetére
Iponba beviheted, hogy kivizsgálják én másfél hónapja oda vittem és 1 nap alatt kisakkozták, hogy a procim volt hibás, 5000 forintot fizettem. Ugyanúgy voltam, mint te, hogy nem volt másik gép meg alkatrész, hogy rájöjjek jómagam. Nekem az az 5000 forintot megérte. (Nem iponban vásárolt gép volt, mégis bevizsgálták, kérdezz rá azért emailben náluk). Biztos lesz aki lehurrog, hogy oda ő sose vinné a gépet meg stb de nekem eddig jó tapasztalataim vannak azzal a bolttal és nem volt más választásom. Sok szerencsét, kívánom, hogy mihamarabb működjön a géped!
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Aljasvip #27665 üzenetére
+1. en is csak magamnak tuningolok, ha jon valaki, hogy rakjak ossze gepet, akkor oke, megkapja a gyari allapotot, par komolyabban terhelo teszttel megnezve, de nemfogok napokig tuningbeallitasokat tesztelni, hogy aztan az elso komolyabb game alatt kilepjen, es visszakeruljon hozzam a cucc, hogy valami nem smakk, rossz esetben "szar a gep, csereljuk ki ugy unblokk".
-
HSM
félisten
válasz
Aljasvip #26321 üzenetére
Próbáltad 3600Mhz-en is a ramokat? Sok CPU nem bírja már a 3733Mhz-hez tartozó IF frekvenciát stabilan.
Én próbáltam épp ma kíváncsiságból a friss AGESA-val a 3600Mhz CL15, calculator A0 B-die fast preset, egyből indult és alig romlottak az eredmények a 3733Mhz CL16 fast presethez képest. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Aljasvip #26321 üzenetére
hm, akkor te jóval előrébb jársz, mint én, jó sokat szívtál, sajnálom.
ha cserélem esetleg, akkor mindenképp szólok, de ez nem mostanában fog szerintem kiderülni. próbálkozom még egy ideig az itteni tanácsok alapján. annyit hozzátennék, hogy kódszám alapján viszonylag új a CPU-m és hasonló batch-ből származók elég jókat mentek (azt hiszem talán itt a topicban is), szóval vagy tényleg gond van ezzel a konkrét darabbal, vagy ami inkább valószínű, hogy én lövöm be rosszul.
-
HSM
félisten
válasz
Aljasvip #25505 üzenetére
A0 fast presetet nem bírja 3733Mhz-en?
(#25508) pacni120: Memory OC első lépés szvsz: [link]
(#25524) tirszin: Érdekes, nálam lemegy allcore OC-val is.
Ugyanúgy elmennek (vagy éppen nem mennek, ha terhelést kap) aludni a magok, mint PB-al.
(#25532) jokeph: "egyébként, filmezni, böngészni így elegendő bőven"
Erre egyébként egy 5 évvel ezelőtti erősebb kétmagos CPU is tökéletes, csak számomra az az érthetetlen, miért legyen sokkal lassabb a gép, mint amilyen lehetne?
Ha lekorlátozod mondjuk 3,6Ghz-re, 1V-ra ne boostoljon a nem hatékony órajel tartományokba, azt tökéletesen értem, de ilyen durván alacsony órajelre... Itt már szvsz sokkal többet vesztesz a felhasználói élményen, mint amennyit ér az a megspórolt extrém kevés W-nyi fogyasztás. -
GIORGIONE76
őstag
válasz
Aljasvip #25077 üzenetére
Valami itt nem kóser
az fclk-d direkt annyi?
a vddp tényleg túl magas ahogy HSM írta,
a ProcODT meg alacsony
a GDM lehet amúgy tényleg off is
szvsz a CL 14-et ne erőltesd, inkább a 3733/16
kb ennyi meglátásaz enyém ITT volt: (#25054) annyival kiegéyszítve hogy tRFC most 260 és vanak 2-4 értékek is és 16-18-16-16-34-52-260 timingok 64.0 latency 55e írás 53e másolás
-
HSM
félisten
válasz
Aljasvip #25080 üzenetére
Gondolom, a CL14 miatt. Nem biztos, hogy van értelme erőltetni, ha emiatt be kell vállalni a GDM-et, és mellé még csak nem is lesz stabil. Én azért sem látom értelmét túlzottan kínozni, mert a késleltetés fő forrása így is úgy is az IF. Az én beállításommal pl. Aida 67ns-et mér, bár nem a legjobb, de nem is rossz szvsz, ~56GB/s-s olvasás mellett.
Nálam a CPU allcore 4,2Ghz, fix feszen.(#25079) Albigator: Neked más csipes a modulod, és ahogy látom, eléggé más dolgokat javasol a calculator is... Jópár dolog nagyon más, mint nálam, lásd RM kép.
-
HSM
félisten
válasz
Aljasvip #25077 üzenetére
Elég magasak azok a VDDP/VDDG feszek. Nálam 1866Mhz IF és 3733Mhz Dram calc A0 fast preset mellett is elég 0,9V VDDP és 0,95V VDDG.
Ráadásul nálam GDM OFF, és 1,35V DRAM (1,32V RM szerint). A SoC is kicsit magas, az említett értékekhez is csak 1,056V kell nálam. Nagyjából így: [link] .
-
Albigator
őstag
válasz
Aljasvip #25023 üzenetére
Nekem pl az XMP profil szar a Crucial Ballistix 2x16GB-al.
Nem teszteltem ezt szénné eredetileg (mert minek ugye) de egy kis Y-Crunher és TM5 1usmus v3 azért mégis ment és stabil volt.
Viszont Code Warezone alatt szépen crasheltem emiatt folyamatosan...
3666 vagy 3733-as manuál beállításaimmal egyébként semmi gond nincs.
Bal oldalt XMP CL16 3200 MHz, jobb oldalt CL16 3666 MHz manuálNem tudom pontosan mitől lehet, de GDM-et szidja általában mindenki így én is azt teszem.
Meg a feszek is túl vannak tolva tök feleslegesen (pl.: VDDG, VDDP, SOC nem annyira). Pont emiatt álltam vissza 3733-ról 3666-ra mert itt jóval kevesebb feszekkel is tökéletesen muzsikál. -
jokeph
nagyúr
válasz
Aljasvip #24959 üzenetére
Nálam a 4 modulnál rögtön emelt a lap a SOC feszen, majd megnézem mi mennyin van most.
(#24966) hokuszpk: én rengeteg állogattam az elején, BIOS-ból és AI Suite-on keresztül is, de még mindig a PBO+XFR a legtutibb, - Offset Vcore-al.
A ramokat nem piszkáltam, D.O.C.P. betölt azt go. 1T és GDM enabled a CL17 miatt.
De ment CL16-on is.
4,2 GHZ fix all-core OC-hoz 1,25Volt Vcore-al belőve a Wraith Prism hűtő is megfelelőnek bizonyult.
De mivel PBO-zom, így visszakapta az AIO-t.
R3 2200G-t reflexből 4,05 GHZ fix all-core-ra húztam, de ugye ez Zen+.(#24969) penene: most pesztráltam a Warzone-t, brutális FPS droppok vannak 120-ról 20-ra időnként (1 hónapja nem volt semmi ilyen baja), teljesen random GTX 1070-el. Igaz nem a legújabb VGA driver van fent, a játék indításnál köhög is érte, lehet ez a gondja ?
(#24972) penene: 32 GB RAM van.
De nem Ti hanem sima GTX 1070.
Nem mintha ezzel kellene vacakolnia...
Shader install ?Lehet hogy nem ment végbe, azzal szívat menet közben ?
-
válasz
Aljasvip #23626 üzenetére
en meg tampontnak sem hasznalom a dram calcot...
Az a patriot az biztos b-die ( bar tuti a csoresz verzio) , abbol azert ritka az olyan, ami ne menne 4133c16ot...
Ha 1866ot tud az IMC, akkor en raprobalbek egy szukos c14re ( a royalon levo b-dieom c12ot tud, a patriot rgb 4133on levo pedig c13at 3733on, persze feszelni kell mint a diszno)
A royaljaim levegovel nem nagyon mentek 4133c14 mellett 50 fole, 1.65v mellett...
A subtimingok sokkal tobbet szamitanak, mint a CL..
Ezert annyira jok a samu b-die-ok, mert ott kegyetlen szoros subtimingokat lehet loni. -
Qtya123
őstag
válasz
Aljasvip #23515 üzenetére
Nekem 3600 Cl16 GTZNC volt. Nagyon akciósan 33 ezért vettem múlt év végén. Hynix DJR volt az is.
Teljesen antituningos példány volt. 14 napon belül ment vissza, és helyette akciósan 22 ezerért vettem a Micron E die ballistx ramot. Ez gyári 3200 cl 16 helyett 3733 cl16-ot megy. A ram mágusok ennél többet is kihoznak belőle. Nekem sajnos nem jött be az a d-die.
-
penene
őstag
válasz
Aljasvip #21040 üzenetére
EVGA 1080 Ti-t vettem, ahol 9 hőszenzor van.
Eddig ugye csak GPUt néztem, de most hirtelen lett 3 memória blokkról külön, meg 5 power részről is.
Aztán így persze el is kezdtem parázni, hogy a 3. memória blokk 85 fokos, amikor a GPU csak 71 fokos (és a tőle balra levő 2 memória blokk is ennyi).
A kari jobb oldalán levő szenzorok meg 80-85 fokot mutatnak.Aztán persze leesett, hogy mit várok, amikor balról jobbra fújja a hőt.
Amúgy a lényeg, hogy idleben venti forgás nélkül mind a 9 szenzor 42-43 fokot mutat, vagyis ki van ez találva jól és azért, hogy 29 fokos legyen, szerintem nem forgatom. Inkább jobban pörgetem terheléskor, ráfér, mert fele akkora a borda, mint a ROG Strixen.
-
válasz
Aljasvip #20508 üzenetére
Persze, ki van kapcsolva. Érdekes módon többnyire újraindítás esetén okoz gondot, szimpla leállításból nem. Illetve, a thrustmaster driver után úgy meghülyült, hogy egy szimpla USB HUB-ot csatlakoztatva sem indult el. AMD chipset driver ismételt telepítése (verzió ugyanaz) ez megoldódott, de a kormánnyal soha nem indul újra a gép. Hasonló szokott történni nagyobb Windows frissítés esetén is. Ez biztos, hogy az ASUS sara, az általam sokat átkozott MSI-vel egyszer sem láttam ilyesmit (igaz, az b350 volt).
Ami a VGA-t illeti: 3600 mellet nem csinálta ugyanaz a kártya ugyanabban a lapban a felbőgést, 3800X mellett meg igen. Fast boot és ilyesmi nem okozhatja,, ezek beállításaitól függetlenül jelen van. A kártya EVGA 2070 SUPER, egyébként.
-
Albigator
őstag
válasz
Pedig létezik ez a jelenség és teljes mértékben proci (és lap kombo?) függő a dolog nálam és sokunknál.
Mivel tök ugyanaz a konfig, korábban 2600X-el nem produkálta ezt majd 3600X-el igen.#20509) Brekkk
Ezt jó tudni. Legalább vígasztal kicsit.
(#20510) jokeph
Akkor te is szerencsés vagy. Én csak Palit RTX 2070 Super JetStream-el próbáltam, más VGA nem volt a gépemben. A lightosabb, silent, Zero fan mód BIOS van rajta beállítva (fizikai kapcsoló) ezért még a post alatt sem kéne ezt produkálja. Korábban sem csinálta 2600X-el.
-
jokeph
nagyúr
válasz
4 féle Radeonból (Gigabyte HD 5670, Gigabyte RX 460/Sapphire Nitro RX480/Sapphire Pulse RX550) számtalan konfigban (s775-től AM4-ig) sosem volt ilyen gondom.
Az egyetlen ventifelpörgetős VGA-m (üzemszerű viselkedés, több példány is volt belőle) a Sapphire X1950 GT AGP, ez is csak addig pörgött amíg a Post létrejött. -
DonDennis
senior tag
válasz
Aljasvip #20465 üzenetére
Az esetek kb. 70% játék 30% pedig photoshop és premiere pro néha kicsi after effects. De igazából, ha egy 3600Mhz és 3200Mhz között max ilyen 3-8fps különbség van csak akkor igazából lehet jobb döntés és időtállóbb a 32gb, pláne úgy, hogy az mitx lap idővel már nem bővíthető.
-
Albigator
őstag
válasz
Aljasvip #20193 üzenetére
Ha jól tudom érdemes alapon (2133/2400 MHz), viszont én most
kivételesen3600 XMP profil mellett olvastattam ki Thaiphoonnal.Szerk.:
kiolvasott html kép -
Albigator
őstag
válasz
Aljasvip #19875 üzenetére
Na tessék ide jutottam ezzel a G.SKILL Trident Z 3600MHz (F4-3600C16D-16GTZRC) CJR memóriával.
Full alapon 3600 MHz XMP 1.35V (16-19-19-39):
DRAM calc, kicsit módosítva (CL14->CL16) 3733MHz 1.38V (16-19-19-38):
Amikkel teszteltem:
és egy óra játék
(Van egy tippem, hogy 1.37V-al is stabil lenne, azt majd később megvizsgálom. )
3800MHz, 1900-as FCLK-val nem ment nálam se (valószínű IMC nem bírja), így nem erőltettem már azt az órajelet.
-
Beba Snake
aktív tag
válasz
Aljasvip #20089 üzenetére
A jó paszta az lassan döglik meg. Több év. Ami kirántja a procikat, az a paszta teljesen jó. A beszáradt paszta, ami szar, az általában nagyon gyenge minőségű és a hűtő leszerelése után láthatóan morzsálódik, porlik.
A "kommersz" fehér paszták elképesztően sokáig bírják, bár gyenge a hővezetésük. "BRAND" gépekben szoktam szörnyűségeket látni, ott előszeretettel használják az olcsó szart. (Direkt így írom, nincs rá szelídebb kifejezés.)
MX2-őt használok de ha valakinek sürgősen kell valami, akkor tudok adni Cooler Master MASTERGEL PRO-t. Csak hozzon érte 1 sört. -
Albigator
őstag
válasz
Aljasvip #19917 üzenetére
*Hynix CJR
"3600CL16 is bőven jó"
A 3200-as Predatorom megy ennyit, annál az tényleg jó. De h ez a G.Skill ami szintén CJR, 3600-at menjen, amit az XMP profil tud az nem jó. Most próbából beraktam mind a 4-et és a jól letesztelt Predatoros DRAM calcos 3600 CL16-os beállítást akartam mindre ráerőltetni. Hát nem jött be. Csomó féle variáció de még csak nem is bootol, RAM hiba csipogás. Ez a helyzet a 3400-al is. Eddig simán a predator 3200-as XMP profiljával indul el a 4 modul.
Tudom itt már nem olyan egyszerű a tuning mint 2 modullal.
Majd persze kísérletezgetek még simán csak 2 modullal. Aztán ha berágok visszaküldömés veszek vmi B Die-t.Azért akartam a 3600 CL14-et mert ott még tuti bírja az IMC, 1800 i. fabriccal. Afölött már az is necces lehet.
-
Albigator
őstag
válasz
Aljasvip #19878 üzenetére
Úgy látom nem leszünk barátok ezzel a RAM-al. Nem csak az RGB a sz@r. Nap közben használtam a gépet 3600 XMP profillal, most késő este gondoltam belövöm neki a Dram calcos CL14es időzítéseket és nyomatok vele éjszaka egy tesztet, hát nem akart bootolni se, BIOS-ba azért sokadik sípolás után beengedett. Próbálgattam még pár dolgot végül már a BIOS-ba se tudok belépni. Jöhet a clear CMOS ami nálam simán fém tárgyal nem mindig szokott működni, most se, így jöhet az elem kivét. Amihez persze nem férek hozzá normálisan a VGA-tól. Most már éjfélben nincs kedvem szerelni így marad hnapra munka után persze.
Kövi lapom CMOS clear gombbal és Dual BIOS-al szerelt lesz az biztos.. -
milszab
senior tag
válasz
Aljasvip #19667 üzenetére
NVME eszközt nem használok. Csak a 4db sata csatlakozót. Nézegettem a könyvét de nem találtam róla nagyon semmit. Amúgy a biosomnak a vinyókkal kapcsolatos része így néz ki. Nagyon nincs mit állítani... Amúgy a rack-be csak vinyót rakok, ssd meg a gépben van. Lehet nem mind1 melyik hov van kötve?
-
válasz
Aljasvip #19710 üzenetére
Ez picivel több, mint 1 hónapos. Előtte egy szinten 1. darabok közül való procim volt, mint neked. Az nálam allcore 4000MHz@1.4V mellett sem volt stabil... PBO-val hajtottam, majd betettem ezt, havertól kaptam az enyémért
( eladásra ment )
Ez most megy mint a veszedelem, csakhát pápá fclk, elhasal már 1833-on is... Addig kibirom ezzel, mig megjön a zen3
-
-
gaben88
őstag
válasz
Aljasvip #19533 üzenetére
1.35-nal is megeszem mar a kalapom, ha allcore OC-nal ugy lefut egy ertelmes stabilitas teszt. Sokszor irtam en mar itt, hogy kezdesnek neki lehet kuldeni egy Y-Cruncher 1-6-0-t es ha kepes 1* is lefutni hiba nelkul, akkor ok... Addig csak illuzio, hogy ok a beallitott fesz es manual allcore es igy elkerulheto a siras, ha valahol munka vagy jatek kozben osszeomlik a rendszer.
-
wwenigma
Jómunkásember
-
válasz
Aljasvip #19458 üzenetére
forro????
Abszolut nem forro. Nalam Supremacy Evo blokk van a procin. Megzavarom primeal jo 30 percre. A masodperc ezred resze alatt felszalad 80 fole, majd stagnal. Vegig. Ezen ido alatt a vizhofok 1 fokot megy feljebb. Ez mar sejtet valamit...
Beenyulok a blokk aljahoz, ami ugye kozvetlenul ezt a 80fok feletti szornyet tartja kordaban. Es kepzeld, nem hogy nem eget, hanem langyosnak se langyos... -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Aljasvip #19458 üzenetére
Nem jön vele magas feszko, az normális mert nagyon rövid időre és nem teljes terhelésre kapja.
A hőmérséklet is a 77mm² hoatado felület miatt annyi, nem probléma.
RAM kapcsán van egy táblázat valahol otthon könyvjelzőzve, este ha nem felejtem el megosztom a linket, pár fajta memo és az eredmények hozzá.
Én nem állítok csapdákat de egy AMD által kiállított processzor designer diplomát megnéznék, mert ők úgy érezték ahogy írtam. Hiszek nekik....
-
GFerr56
aktív tag
válasz
Aljasvip #19449 üzenetére
Szia!
Köszönöm. Igazából próbálom belőni, hogy hol a vége, aztán visszaveszem egy kicsit. Most a leírt fesszel 4550-nél tartok. Azért vagyok tanácstalan, mert alapon, még PBO off mellett is eleve 4350-re boostol, kb. az általad írt feszültség csúcs mellett, folyamatos terhelésnél meg 1.336-1.344 V. Nem tudom még mindig eldönteni, hogy melyik az "egészségesebb". A PBO-ba nem mélyedtem bele eddig.
Na, olyan nagy jelentősége nincs, akartam már kérdezni, hogy mire jutottál a cuccal? Milyen memóriát tettél hozzá. Az enyém intéződik, elállás lett belőle...
Csak ésszel, óvatosan!Üdv
-
penene
őstag
válasz
Aljasvip #18773 üzenetére
Hát végül annyira megtetszett ez (design, elegancia, jó szellőzés), hogy emelett döntöttem, de ugye még éjfélig tudok rajta változtatni.
Fractal Design Meshify S2Nem kicsi, kicsit nehezebben fogom elvinni lanozni (mint a jelenlegi kisebbem), de néhány havonta 1x no para.
Phanteks P600S -t láttam melegen ajánlva a ház topikban, de nem tetszik, nem szeretnék ilyen kirakat gépet, én visszafogottabb vagyok.
Szintúgy a CM H500P - nekem ez a "mind blow design" nem jön be.Persze biztos jó lenne mutogatni lanon (mondjuk szerintem a Fractal is elég szigorú
), meg a gyerekek is biztos odáig lennének, hogy világít a doboz, stb, és nyilván öröm lenne nézegetni, ha már ennyit költöttem rá (mondjuk az asszony is gyanút fogna
), de engem speciel jobban zavar, ha filmézés közben bevilágít a szemembe a kék-piros fény (most igazán csak a rácsokon meg egy kis plexin jön át, és már az is zavar).
-
Albigator
őstag
válasz
Aljasvip #18641 üzenetére
+1 a Scythe Mugen 5 rev B-nek.
Én anno azért vettem ezt a 2600X-hez, mert ez fért be a régi házamba: DeepCool Kendomen (max 160 mm fér, a Mugen pedig 155mm) és könnyű szerelni.
Nem top léghűtő de azért elég jó.2600X-el próbálkoztam sokat és kb 1.4V-ig tudtam hűteni full load esetén is (160-165W).
3600X-el már más azért a helyzet. -
penene
őstag
válasz
Aljasvip #18641 üzenetére
Köszi, megnézem. 8-9 éve, amikor a jelenlegi configom raktam össze, nem is voltak ilyen nevű gyártók, azért vagyok bajban.
Bár lehet, hogy voltak, de akkor elég egyértelmű választásnak tartottam egy Cooler Master Hyper nemtommit, ami amúgy be is vált.Scythe Fuma 2: értékesítés már véget ért
De értem, akkor a Scythe költséghatékonyabb megoldásokat kínál a top gyártóknál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Villanyszerelés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- TCL LCD és LED TV-k
- Automobilista 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest