- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
GIORGIONE76 #35322 üzenetére
Persze. Ezért írtam, hogy nem feltétlen erre ment válaszként. Csak kibukott belőlem, hogy ha kicsit pontosabb infók kellenek akkor még ilyen táblákból sem lehet megtudni. Pedig már az is gáz, hogy ezekből kell informálódni mert a gyártó alapból alig rak ki pontos és főleg részletes infókat a termékeiről.
-
sb
veterán
válasz
GIORGIONE76 #35320 üzenetére
Kivéve a részletes PCIe kiosztásokat meg amiről fentebb írtunk: mit tud a bios, mi tűnt el belőle a megjelenés óta és mi az ami ott van de csak dísznek.
Nem neked szánom válaszként igazából, tök jó ez a lista. De ezekre nincs megoldás sajnos pedig jóval többször fut bele az ember hasonlókba mint régebben. Minden gyártó kezd eljutni szép lassan a "valamit árulok de igazából nem annyira érdekes, hogy mit, csak fizesd ki és ennyi" hozzáálláshoz.
-
Alpi.
addikt
válasz
GIORGIONE76 #35298 üzenetére
Hú, mennyi új típus !
Végre lett Gaming is. Anélkül lehetetlen betörni a nyugati piacra ! -
beef
őstag
válasz
GIORGIONE76 #35184 üzenetére
Egyébként van bármi érdemi hozama az 1usmus profilnak?
Mert a linkelt oldalon is játékoknál kb. a hibahatáron belüli eltérések vannak. -
gordonfreemN
addikt
válasz
GIORGIONE76 #35156 üzenetére
energiaprofil belő win alatt (1usmus),
Ezt el tudná valaki mondani pár szóban, mi is pontosan?
Dragon3000: szuper. Prime alatt hogyan tesztelsz? Mivel és meddig?
-
Chaser
legenda
válasz
GIORGIONE76 #35178 üzenetére
ddr5-ös motyókat én már valszeg' nem próbálom ki, legalábbis nem megjelenésük környékén és azt követő 1-2 évben
esélyesen azoknak horror ára lesz de legalább menni fognak 4,5ghz cl100-at :d , ddr4-ből meg bőven jók vannak már itthon
ha meg a vga helyzet nem rendeződik záros határidőn belül, akkor eladok mindent és veszek mac m1-et -
Chaser
legenda
válasz
GIORGIONE76 #35170 üzenetére
nekem pont nem játékra kell - forzánál csak érdekelt mit hoz a 3800x -
de ha a 3xxx ilyen jó, milyen jó lehet az 5xxx az nagy úr ( :
még mindig ott tartunk, hogy nem tud amd saját elég motyót gyártani, nem tudom mit csinálnak, de azt qrva rosszul - sztem valamit benéztek a konzol soc-oknál, túl sok lehet selejt, mert series s is mindig van, de ps5 és series x az nincs, és már bőven elmúlt a premier hogy az lenne az ok -
nyilván az 5800x-ekből van, mert játékra inkább 5600x, melóra 3900x, vagy nem sokkal drágábban - persze lenne 220e körül - 5900x
én azért venném, mert némán azt még 4,2-4,4 körül is tudnám hűteni lp hűtővel és 1v@4g körül lehet ott a termeli az áramot is üzemmód, ennyiHegyirabló
manual fix órjel, amit értelmes feszen még tud
kezdesz pl 1,25@@4,3-mal, ha nem megy akkor 4,2, ha megy akkor feszültség csökkentése, és így tovább
vagy ctr
kitesztelés módjait sokszor leírtuk már_____
fanti mester meg crucialra váltott? ( : ák-n látok egy értékelést, mintha az ő nickje lenne -
Chaser
legenda
válasz
GIORGIONE76 #35166 üzenetére
ez az ac és pbo öszvére lenne ( :
múltkor nyalt bele talán edc limitbe a cpu, és láttam hogy ez biza' hwi szerint nem minden magnál hozza a beállított értéket, és nyilván nem is hozta
a limit kitolása után már hozta
innen 5800x lenne az előrelépés - a ritka sz@r ár/érték arányú ( : -, de fix órajellel szintén
amit tud 1, max 1,1v-on mint a mostani is
nem azt mondom ha 140-re leesne nem vennék, de a 155e annyira azért még nem vonz, pláne hogy igazából a 3100 is elég lenne -
CJ4567
nagyúr
válasz
GIORGIONE76 #35162 üzenetére
3600-on energiatakarékosabb tud lenni egy jó OC, mint a PBO. Nálam 4,3/1,25V(load)-ot tud a kis 3600, PBO-val meg 4,2 fölé nem tud menni, és még nagyobb feszeket is kap.
Offsetet nem próbáltam, de nem is nyúlok a PBO-hoz, ha allcore 4,3-at megy.
-
FingR86
őstag
válasz
GIORGIONE76 #35160 üzenetére
végül is a CTR is egy allcore nem ? csak nem bukod el az energiatakarékos üzemmódot 25% terhelés alatt. Vagy rosszul gondolom ?
-
FingR86
őstag
válasz
GIORGIONE76 #35156 üzenetére
CTR-t direkt maradt ki ?
-
válasz
GIORGIONE76 #34956 üzenetére
Chaser, GIORGIONE76: köszönöm a válaszokat
Kiment élesbe a gép. Amire használják jó lesz. 2-3 hónap múlva ránézek, hogy van-e új bios, hátha azzal. Ha nem, akkor még mindig lehet a garancia mellett dönteni.
Jobban örültem volna, ha csak simán megy, ahogy kell neki
-
Chaser
legenda
válasz
GIORGIONE76 #34956 üzenetére
gmd off-fal is megy nálam a 2x16 simán, és 1t-ben is menniük kell
de ha minden auton van és nem megy gyári órajelen a ram, ott disznóság van
msi lapokat nem ismerem, esetleg érdemes még a soc feszültségre ránézni, emeli-e xmp-vel együtt azt isHencso
yt-on láttam már teszteket, hát nem f@schott be 3900x-től sem, röviden
de nyilván ott nem lesz magas ac tuning, 3800x-et full defaulton simán ette, boostolt kódolásnál szépen
all core 4g-t néztem eddig 1,1v-on
de most csak a shadow rock lp van rajta, azzal tovább úgy látom nem kell sokkal tovább erőltetni, azt viszont még megfogja szépen
3,6-ot meg 500rpm alatt lehűti ( :
lényeg a lényeg, 3600-hoz drágább lapot lehet venni, de egyáltalán nem muszáj -
válasz
GIORGIONE76 #34953 üzenetére
Manuálisan próbáltam beállítani, csak a feszhez nem nyúltam, azt még kipróbálom. Xmp szerint 1.35 kipróbálom 1.4-gyel
-
petimbo
tag
válasz
GIORGIONE76 #34864 üzenetére
Így értem már az érveidet.
Én 165 Hz-es monitort vettem, a 3060 Ti-hez, egy másik topikban írták is nekem, hogy a 7700-as procim lepkefing hozzájuk.
-
petimbo
tag
válasz
GIORGIONE76 #34861 üzenetére
"sokan mondják hogy nem éri meg 115-120-ért"
Szerintem nem éri meg, néztem összehasonlító tesztet R5 3600 és 5600X között, nincs akkora különbség szerintem teljesítményben, mégis az 5600X dupla annyiba kerül. Ha olyan áron mozogna, mint mondjuk a 3600, lehet habozás nélkül azt venném, de jelenlegi árán 8-10 magos processzor is van.
-
petimbo
tag
válasz
GIORGIONE76 #34861 üzenetére
8 magról visszaálltál 6 magra?
Én biztosan nem tenném, hiába a +20-25 fps mondjuk az 5600X-el. Nem mindegy persze, mivel játszol, én például nem multizok, nem WarZone-ozok, nem játszom fps játékokkal. -
fudi2002
nagyúr
válasz
GIORGIONE76 #34755 üzenetére
msi b450ben 101, b550ben 104ig jutottam
-
Alpi.
addikt
válasz
GIORGIONE76 #34624 üzenetére
hehe.
Meg fogsz lepődni !
Pbo : enabled , Fmax enhancer : enabled (+ 75 Mhz) minden más auton.
Llc : auto., bclk : 101 , Vcore offset : - 0.05 V
Kb. ennyi. -
dreko
aktív tag
válasz
GIORGIONE76 #34607 üzenetére
G Skill TridentZ F4-3200C16-8GTZB
milyen beállítással érdemes? laikus vagyok, illetve vakmerő, nem bátor
-
FingR86
őstag
válasz
GIORGIONE76 #34572 üzenetére
-
Bib
őstag
válasz
GIORGIONE76 #34413 üzenetére
Igen arra.
A 3800 xt nekem is szimpi de a 3700x-hez képest nem hoz semmit gémekben amiket én használok.
-
Bib
őstag
válasz
GIORGIONE76 #34406 üzenetére
Órajelben elmarad, játékokban meg semmivel ahogy én nézegettem.
-
N_A_S
veterán
válasz
ez meglenne kb egy 20-asból (mármint a váltás). de erősen gondolkozom rajta hogy maradok inkább mégis a 3600-nál.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
valahol +1 , a 3700X -em sem volt gyenge, de amit ez a 3800XT hoz... kellene egy 5xx lap 5xxx cpuval, hogy legyen rola elkepzelesem, hovatovább
-
N_A_S
veterán
válasz
GIORGIONE76 #34163 üzenetére
3600 c14 és 3800 c16 között szinte semmi kümbség nincs játékok alatt (ma olvastam)
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
GIORGIONE76 #34146 üzenetére
Na akkor a GDM polémia után válaszolnék a saját kérdésemre
beigazolódni látszik az IMC probléma, ugyanis előszedtem a mentett zentimingsokat és kiderült hogy minden korábbi zen2-es procimmal ment 3733-at, ugyanazon profilokat töltöttem be, nem ment, lazítottam rajta, akkor sem ment, több fesz, akkor sem ment,
egyszerűen 3600 felett mintha elvágnák, viszont mivel a Memory Try it felajánlott egy 3600/14 profilt, gondoltam kipróbálom, de sok reményt nem fűztem hozzá,
láss csodát, 14-14-14-34-48/270-vel hasít, TM5 is lement 6 kör,
tekintettel arra, hogy úgyis cserélni szándékozom a kockát, annyira nem verem a fejem a falba, de azért... ebből nem jutott Golden sample
-
Chaser
legenda
válasz
GIORGIONE76 #34046 üzenetére
korábban én is azt hittem hogy stabil, de nem
illetve olyat látok amit cpu-nál is, lehet restart nincs, csak mondjuk rossz időzítésekkel a render idő több mint azzal amit a tm5 leokézott, tehát nem hozza azt amit adatok alapján kellene
ez nálam tényleg bevált, de utána large fft, onnan tudom ha még feszültséget kell emelnem ramon/soc-on
rendszergazdi módban indítsd, akkor eévileg usmus profillal tolja nálad isfudi2002
én nem profilozok, rendszer gazdi módban már az usmus profilt használja -
fudi2002
nagyúr
válasz
GIORGIONE76 #34077 üzenetére
Neked is, ne sima tm5t használj, 1usmus confra keress töltsd be azt.
-
atillaahun
veterán
válasz
GIORGIONE76 #34057 üzenetére
A Memory Failure Retry (1:34) nem működik erre? Elvileg azt írja, ha elrontod a beállításokat és nem boot-olna, akkor visszaáll alapra. De én sem láttam még eddig működni.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
GIORGIONE76 #34063 üzenetére
Jó szórakozást
-
fudi2002
nagyúr
válasz
GIORGIONE76 #34059 üzenetére
[link] lapozgass visszafelé, lesz csomó bdie zentiming kép.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
GIORGIONE76 #34057 üzenetére
Zuerst: reset gombot kösd rá.
Amúgy felejtsétek már el a csodakalkulátort. Rengeteg sablont találni neten a memókhoz, abból kell elindulni. Megjegyzém msi memtryitbe berakod a 3800cl16 sort, aztán kézzel elkezded azt faragni. Ha nem akarsz szenvedni, akkor előbbi. -
fudi2002
nagyúr
válasz
GIORGIONE76 #34053 üzenetére
Procodt és cadok beállításainál lesz a gond.
-
Albigator
őstag
válasz
GIORGIONE76 #34053 üzenetére
Nekem képzeld pont a 3200XMP profil volt instabil, Warezone alatt derült ki mikor 10-15 percenként dobált ki a game.
A 3666/3733-as setupom meg tökéletes volt ott. -
Albigator
őstag
válasz
GIORGIONE76 #34049 üzenetére
Én anno így teszteltem le a 3700X+ a 3200MHz @ 3666 CL16 2x16GB Dual rankos Micron E-die Crucial Ballistix-et:
[link]
TM5-el sem volt gond.Viszont közben eszembe jutott, 3733 CL16 is ment de ott voltak talán a hwinfos WHEA errorok néha.
Most ez a kit 5800X-el gond nélkül megy 3800 CL16-ot, ugye itt jobb az IMC már.
-
fanti
addikt
válasz
GIORGIONE76 #34046 üzenetére
De igen, jó kis ramteszter a TM5!
Nálam a stabilitás mérése így történik:
-CB23
-TM5 15-20 kör az usmus profillal
-Y-cruncher (0,1, maximális memória ami rendelkezésre áll)
-Prime95 Blend 1 órán át
-Linx (az AVX-es) 16384MB memória bevonásával, 10 kör
-Sony Vegas 18-assal egy jó filmrenderHa ezek így hibátlanok, akkor mondom, hogy na, stabil a gépezet.
És kezdek játszani...
Mert azt is bírnia kell, pl. a BF V multi nagyon jó tesztelni egyben a gépet.
De a GTA V se kutya éppen...
Így játékokkal meg azt lehet jól modellezni, hogy rendkívül gyorsan váltakozó terhelésre miképp reagál a komplett gép. -
fudi2002
nagyúr
válasz
GIORGIONE76 #34049 üzenetére
"van nekem olyan stabil beállításom ami mindenben megállta a helyét, kivétel TM5"
Tehát stabil, ami nem stabil.. -
Albigator
őstag
válasz
GIORGIONE76 #34044 üzenetére
Nem egészen értem mit akarsz ezzel mondani nekem.
Ez még tök alap állapot volt proci és RAM-nál is.(#34046) GIORGIONE76
Nem f@szság az. Egyik legjobb MEM tesztelő progi. Ha az hibát dob szar a beállításod. Nekem volt olyan h az is lefutott gond nélkül de Prime95 Large FFT alatt hwinfo WHEA errort mutatott. SOC fesszel voltak akkor gondok.Más:
Aki konyít a G-s procikhoz, kérem segítsen nekem itt, a 4650G-vel kapcsolatban.
Főleg a 3. kérdés lenne fontos. -
Chaser
legenda
válasz
GIORGIONE76 #34044 üzenetére
tm5 időzítéseknek, large fft soc-imc ram fesznek nekem maximálisan bevált
tm5-öt talán fludi mondta nemrég, de magában kevésnek bizonyult
de külön-külön futtatva, ha tm5 lefut, large fft megy 10 percig nálam már valós alkalmzásban sem volt, játék-render-vágás-konvertálás, persze ha a cpu is stabil -
Sontir Fel
őstag
válasz
GIORGIONE76 #34009 üzenetére
-
Sontir Fel
őstag
válasz
GIORGIONE76 #34007 üzenetére
Megérkezett mind a 16 darab. A tranzakciónál 310 forintba váltottak nekem, tehát egy darab lefogató 465 jó magya forintba kerül, ehhez jön a posta, ami fejenként 485 forint.
Átvétellel kapcsolatban kérnék egy kis türelmet, van rá esély, hogy benyeltem a vírust, így most kicsit tanácstalan vagyok még a továbbiakat illetően. A feleségem belvárosi üzletét is zárták két hétre, így most az sem opció még pár napig.
-
Chaser
legenda
válasz
GIORGIONE76 #33980 üzenetére
tk ( :
-
Chaser
legenda
válasz
GIORGIONE76 #33978 üzenetére
3900x? nem pont gammer, de valid nagy boltokból 155e ft-tól elvihető
3ghz körül talán tudnám némán hűteni az lp htővel ( : -
belaazallat
addikt
válasz
GIORGIONE76 #33964 üzenetére
B550 Tomahawk-hoz még csak béta van kint, azt inkább nem tesztelném
-
Chaser
legenda
válasz
GIORGIONE76 #33964 üzenetére
abból is látszik hogy magában az órajel csak egy adat, de önmagában nem sokat jelent, ahgy ma már a magok száma sem
azért egy 4c/8t 5xxx-et várok, az igen ütős lesz majd minden téren...csak attól tartok az ára is ( : -
Chaser
legenda
válasz
GIORGIONE76 #33951 üzenetére
direkt c2c néztük, úgy van értelme megtudni egymáshoz képest mit tudnak
az egy másik dolog hogy mennyi oc lehetőség lehet még a 3100-ban, de azt mondtam - 1200-nek nyilván ott már erősen vége van, egy jobb 3100-as meg ott kezd élni -
érdekességképp mértem a 3100-zal 1v@3,6ghz all core mellett, nagyon durván jobbak lettek a hőfokok azonos hűtési körülmények mellett, fogyasztás 20%-kal lett jobb 4g-hez képest - 10%-kal kisebb órajelért cserébe -
most az lp hűtő van rajta, nem is pasztáztam ((( : avx alatt sem megy 75 fok fölé 500rpm-es ventivel, 4g-n már smallest fft-vel is ugyanilyen felállásban felment 75 fokraluci@85
szívesen
ram nem befolyásolja a cb20 eredménytDragon3000
az semmi terhelés egy renderhez képest, ezért tolja fel
önmagában a feszültség nem gond, az átfolyó áram a gond, ami magas feszültségnél nagy terhelésnél qrva nagy áramfelvételt eredményez, és akkor még a magas hőmérséklettel megugrott szivárgási áramot nem is néztükAlpi.
én örökbe fogadom
postán küldöd vay hozod? ( : -
Chaser
legenda
válasz
GIORGIONE76 #33853 üzenetére
sehogy, a víz hangosabb, cserébe jobban hűt
ha tényleg jó hűtő nagy radival akkor akár sokkal jobban, de ennyi az előnye
játékvizek meg hangosak és jobban sem hűtenek, és idővel el is piszkolódnak, amik biztos nem azok drágábbak is
szegény ember léggel hűt ( : - pláne ha néma gépet akar - -
Chaser
legenda
válasz
GIORGIONE76 #33851 üzenetére
"emellett van dög hűtőm is, de nem szeretem már a nagy tornyokat"
itt a ninja 5 a polcon, kinőttem ( :
ha az lenne a célom hogy "csak" cb20 alatt menjen fel 800rpm-ig nyakon is vágnám magam
a 400rpm-et természetesen terhelés alatt értettem, kódolás, renderelés
nálam csak avx alá nem volt elég az említett 3600-nál 4ghz-en a top flow hűtő, de avx terhelést meg nem kap a cpu normál esetben
ninját is csak egy ventivel használtam és ott is úgy lőttem be amit 400 rpm tud hűteni kényelmesen, két ventivel gyári max 800rpm, még akkor is leghalkabb hűtők közt van, de az nem egyenlő a némával
1x120/25 kaze flex@400rpm viszont igen
ez az egyik hobbim ( :szerk:
ilyen volt a ninja üzemben, egy picit nagy a drága -
HANDO88
senior tag
válasz
GIORGIONE76 #33799 üzenetére
-
RECSKA
veterán
válasz
GIORGIONE76 #33780 üzenetére
B550 Tomahawk....
-
R3laX
addikt
válasz
GIORGIONE76 #33759 üzenetére
Hehe, igen elég friss én is meglepődtem a 4000-es clock-okon. Hajrá
-
R3laX
addikt
válasz
GIORGIONE76 #33755 üzenetére
Támogatottsági listádon látok párat, bár 32-es kit-et nem. [link]
De igen, egyébként miért szeretnéd ennyin járatni? -
R3laX
addikt
válasz
-
fudi2002
nagyúr
válasz
b450-ben 4400cl17-ig jutottam, értelme nem volt ahogy a kolléga is írta...
-
R3laX
addikt
válasz
GIORGIONE76 #33595 üzenetére
Hmm
fincsi. Nekem is bejönnek kinézetre is.
Én 2x8GB 3600CL17 Hyperx Predator B-Die-t cseréltem. Latency ns-ben jobbat tudott, de nem ment 3800CL16 fölé. Crucial-on meglepődtem, megérte nagyon a 2x16GB@3800CL15-re így a csere. Próbáltam 4000CL16-ot tudta 1.445V körül, szóval még Zen3-ra is jó lehet egyszer.
#33597 Goose-T:
Na aha, mikor bejöttek a DDR4-ek, akkor ugye 2133/2400-esek voltak. Enyém 2400 úgy rémlik. Előző Predator 2133 volt. -
jeni
félisten
válasz
GIORGIONE76 #33529 üzenetére
itt filléres a dolog ezekből.
nem kell más mint egy jó fűrészlap, egy tolómérő és reszelő.
a kívánt méretre levágni a +lapvastagsághoz igazítva.
magyarán a kettő együtt legyen meg a távtartó mérete az eredetihez mérten. -
jeni
félisten
válasz
GIORGIONE76 #33529 üzenetére
A távtartóból lereszelni nem szerencsés mert a végén az semmire nem lesz jó. Inkább a vaslemezből kéne még tovább lapítani vagyis abból kell leszedni a vastagságból,
hiszen az a filléres dolog.
Esetleg esztergáltatni kell oda 4db távtartót amivel a lapvastagságával lenne kisebb. -
Chaser
legenda
válasz
GIORGIONE76 #33463 üzenetére
hiába is lenne zen3-ból készlet, amíg a legolcsóbb az 5600x a maga 116-120e ft-os msrp árával
és hát nem szorulnak rá árcsökkentésre egyelőre
nyárra datálom én is leghamarabb, hogy lesz némi árkorrekció - új intel cpu-k függvénye is, illetve addigra talán már legyártanak annyi soc-ot, hogy több jut saját motyókra kapacitásból -
megvagyunk a kis 3100-zal, amennyit/amire használom bőven kiszolgál ( : korábban azt mondtam 3800x-et már kihagynám, de az az amd balf@szkodása előtt volt, lehet kipróbálom, bár ugye árban majdnem 3x drágább 2x gyorsaság mellett - ami engem érint -sb
még ezt kipróbálom, elvileg e-die sr
elég értelmes ára van, sok ramnak alzán és máshol is megszaladt az ára, nem jót sejtet ez ( : -
Chaser
legenda
válasz
GIORGIONE76 #33440 üzenetére
40-ért? rég volt az már
ahol valósan kapható 54e+ - már ha az 1-2 seftest nem számoljuk itt -
még jó, hogy a karácsony, ki is mondta? :d jah megvan, Pumba ( :
3600-okból is csak azért van "olcsóbb" mert beesett egy oem adag - amit egyébkébt hivatalosan nem is lehetne árulni -
eközben ft romlásával együtt is 3800x ps xt ára csökkent is, majdnem elérte legalja szintet amin volt egykor, azokból biztos volt bőven raktáron
ha 100-ra beesne már rendelnék is egy 3800x-et ( :szerk:
és baxamegaqrvaélet', több nem-nimand helyen 48-49e ft a 10400f
még akkor is ha drágább a lap alá, és azonos áron jobb lap van amd alá
ez már azért röhej, drágább a 3100, nem is kevéssel, lassan az igp-s 10400-et adják 3100 árán -
Sontir Fel
őstag
válasz
GIORGIONE76 #33449 üzenetére
Nekem egy régi CM pastaval, majd utána egy tök új tubus Noctuavalnis sikerült.
-
BullKoxa
őstag
válasz
GIORGIONE76 #33430 üzenetére
Hello ! Engem èrdekelhet. Ez a program mennyire megbizható?
Nekem ez a PBO sem működik rendesen asztalon làtom hogy a magok mocorognak 4350Mhz környèkèn, de ha mondjuk BFV inditom a magok csak 4150Mhz-n mennek. Ezèrt van jelenleg Biosból 1.28v -l all core 4100Mhz-n a kicsike.
-
Pietrosz
addikt
válasz
GIORGIONE76 #33430 üzenetére
Létezik olyan OSD-s progi ami a valós mhz-eket is kiírja? Én még csak ryzen master, ctr ill hwinfo alatt láttam ezeket
-
Bib
őstag
válasz
GIORGIONE76 #33213 üzenetére
Lehet amúgy hogy fos. Én 4790k@4.7ghz-ről jöttem anno 3700x-re semmibe nem lett több fps-em a kb 5 éves fele magos procimhoz képest. Inkább jobb Vga kell mindig.
-
Zsoltszaba
csendes tag
válasz
GIORGIONE76 #33213 üzenetére
1440p ben játszom és eddig 10 tesztbol 8 nem győzött meg arról hogy jelentős fps többletet hozna. Több teszten azt láttam hogy 4,7ghz-n mennek a magok.
nekem ami van 3800x “csak” 4,3ghz.
3070-et kell kihajtania. -
Highend55
tag
válasz
GIORGIONE76 #33171 üzenetére
Ugyanigy vagyok vele, alapon ense hagyok semmit. Az egeszseges tobbletet, stabilitas mellett viszont kihozom belole.
-
Chaser
legenda
válasz
GIORGIONE76 #33171 üzenetére
játék alatt hozhat érdemit talán, ki kellene próbálni ( :
részemről csak tudjam mennyit megy, ezért a játék
nem mellesleg azért nem rossz a 3100-tól és a filléres laptól sem hogy nem fogják visszasb
ez 2x16 dr, 1t, cl14 is megy nekik, ezért sajnálnám lecserélni 2x32 sr-re aminek 1t megy esetleg de nem ilyen időzítések - de a legtöbbnek 1t sem megy -
akkor is ha érdemit nem jelent, de a tudat ( :
sr b-die crucialon még gondolkozom, de abból 4 kellene 16-osból, viszont 2 dimm vanszerk:
fudi2002
nevetni fogsz, nem tudom mi az ( :
és őszintén nem is érdekel, se a clock tuner, se a ram calculator se a zen master, van már elég sz@r teszt sw a gépen azok nélkül is -
Chaser
legenda
válasz
GIORGIONE76 #33159 üzenetére
maxxmem-mel néztem, kb ugyanazt hozza mint a cl16-tal
amit linkeltél megnézem az enyémmel is ( :fudi2002
milyen usmus? ( :
nem tudom a gdm-et, főmenüben klattyingatok'
ehun-e'
prime blend oké, de többi fesszel még biztos játszanám kell később - cl16-on is kb ennyit gurít -
Lendova
3733@cl16 megvolt, annyira megnéztem múltkor
de 3100 a cpu, nyilván nem a legacélosabb imc-vel - már a "nagyokhoz" képest -
viszont lomha volt a rendszer, soc-nak nem adtam 1,1v-nál többet, meg múltkor a ramnak sem 1,4v-nál, most azért kapot picit felette ( : -
Highend55
tag
válasz
GIORGIONE76 #33163 üzenetére
-
Highend55
tag
válasz
GIORGIONE76 #33163 üzenetére
Mar elkelt a kit,ez ua csak rgb nelkuli [kép]
-
Highend55
tag
válasz
GIORGIONE76 #33160 üzenetére
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
GIORGIONE76 #33159 üzenetére
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
GIORGIONE76 #33122 üzenetére
-
belaazallat
addikt
válasz
GIORGIONE76 #32986 üzenetére
trfc-re a maxot adtam be, majd lejjebb veszem.
-
belaazallat
addikt
válasz
GIORGIONE76 #32981 üzenetére
-
belaazallat
addikt
válasz
GIORGIONE76 #32977 üzenetére
el se indult, clear cmos lett a vége, az elmenett bios beállításokat is törölte. Maradok a 3600MHz-nál
Szerk szerintem elkezdem a procit piszkálgatni.
-
belaazallat
addikt
válasz
GIORGIONE76 #32977 üzenetére
-
belaazallat
addikt
válasz
GIORGIONE76 #32970 üzenetére
Nekem bebootolt a gép, csak teszt közben újraindult.
Akkor bepróbálkozok a 3733Mhz-vel.
-
korcsi
veterán
válasz
GIORGIONE76 #32970 üzenetére
Nálam annyi volt, hogy 3800MHz-es memória órajelnél automatikusan lefelezte a Infinity órajelet, Ezt kézzel beállítva 1900MHz-re, minden újra egyenesbe jött, egy próbát megérne neki.
-
jokeph
nagyúr
válasz
GIORGIONE76 #32910 üzenetére
Megsértődnék ha a 3500X-nek 4 GHZ-hez SMT nélkül 1,2 Volt + Vcore kell.
3600X-em SMT-vel megyen 4 GHZ-en 1,1 Volt-al.
Pedig aztán messze nem Golden sample. -
Chaser
legenda
válasz
GIORGIONE76 #32889 üzenetére
az azlrt nem sima liba mindnek
és ahogy észrevettem számottevőt nem hoz 4-4,2--nél fentebb
de érdekességképp jó lett volna
van olyan játék ahol már csúnyán elvérzik sajnos a 4c/8t multi nélkül is
de régi áráért betsbuy volt annak aki nem hc gamerPuMbA
örvendetes hogy megmagyaráztad magadnak az okot
a többi boltban lehetett kapni, mert ők magyar nagykerekből vásároltak, az alza meg az amd-től közvetlen
és nyilván volt bőven még akkor a nagykerekben
szóval mért is ne vegyek figyelembe egy amd partnert? aki talán az összes magyar nagykert is megreggelizi
akkora zöldségeket beszélsz komolyan :d
áruld már el, az 5xxx széria kifutó, azért nincs alzán?
ha nem lenne gond a gyártással,a hét minden napján minden percben tudnál venni 5600x/5900x/5950x-et, nem csak 5800x-et, meg nyilván 3600-ot és 3100-at is
és most hogy ák-n két bolt helyett 4-ben nem elérhető a 3100, akkor februárban érkezik - elárulom, pár naponta változik az ákálláspontja a nem elérhető 3100 "forgalmazóiról" -
meg nem népszerű annyira..( :
eltévedt készletek innen-onnan beeshetnek bármiből bármikor magyar nagykereken keresztül, attól hogy jön valamiből akár 50db amire 500-1000 potenciális vevő van az még nem lesz készlet
meg nem népszerű annyira...lol ( : esetleg valamennyivel kevésbé volt népszerű
és tudod mért?
mert a 3600-ot 55e-től már meg lehetett venni, amikor a 3100 35-40e közt volt, nem 70 amit mondtál szeptemberi árnak
nem tudok mr erre mit mondaniarabus
és az megvan, hogy a mag magában semmit nem jelent? lásd bulldózer és társai ( :
a 3100 játékban 1600af/2600 szintjén van, egyikben ez jobb, másikban az
melóban meg alig marad el tőle, miközben sokkal de sokkal kevesebbet eszik
35-37e-ért betsbuy volt az a cpu
nem tudom milyen 8 magost kaptál annyiért, mert 40-ért se volt kb sose - az meg nem mérvadó hogy aprón esetenként mi van, mert az nem bolt és nem elérhető mindenkinek ha csak egy jó deal van, és egyébként sem opció sokaknak a használt, nekem sem -szerk:
jut eszembe az 5600x, hm, talán az 6 magos
talán a 3800x meg 8 magos, és ha kapható lenne folymatosan msrp áron az 5600x, akkor is egy árban van vele, a 3700x meg olcsóbb is
és intelnél is a 10700 120e alatt, sőt 110e-től van több értelmes boltban - és 4,7ghz all core turbot tud -
de valahogy mégis népszerű az 5600x ( :
mert a magok száma önmagában kb semmit nem jelent
az 5800x pedig nem népszerű, mert játékban nem sokkal jobb az 5600x-től, munkában ellenben sokkal jobb az _olcsóbb_ 3900x - amihez még hűtőt is sikerült adniuk - -
Chaser
legenda
válasz
GIORGIONE76 #32870 üzenetére
sztem is "többet ér" 3400@c14 mint 3600@c16, akkor is ha mindkettő 1t
mérni nem mértem, és jó kérdés az if-et mennyire befolyásolja, de első blikkre alig, most hogy 1800 helyett 1700-en megy az %-osan semmi kategória
neweggen gskilleknél vannak jó kommentek, volt aki méricskélt, csak sajnos ömlesztve van vagy 10 kit és ki kell bogozni a kommentekből melyik melyikre vonatkozikCJ4567
ma is tanultam valamit -
Chaser
legenda
válasz
GIORGIONE76 #32862 üzenetére
na majd ha hazagyün' kb két hét múlva biztos játszik vele a kedvünkért ( :
x470 msi gamingje van talán, b550-ből aorus master
én meg játszom majd akkor a 2x sr b-die cruciallal a napokban :d -
Chaser
legenda
válasz
GIORGIONE76 #32859 üzenetére
ezt én nem vágom, nem jobb a samu b-die mint a micron b-die?
nálam a micron e-die megy 3600@cl16-ot 1t-n, hiba nélkül
16-18-18-36 kb
3600 mellett is ment és 3100 mellett is
barátomnál meg a micron b-die repül 2x16 és 4x16-tal is, azok "különlegessége" hogy sr modulok, az enyémek dr
lehet felcsigázol és bedobom a gépbe megint ( :
egyébként mért nem szinkronban járatod az if/nb-vel? inkább menjenek azok is 1800-on - bár nem mértem még van-e jelentősége, de ha a ram nem annyit megy esélyesen nem sok értelme van magasabb if-nek -
soc-nak adhatnál próbaképp 1,1v-ot, lehet az a kevés -
Erdei88
veterán
válasz
GIORGIONE76 #32856 üzenetére
Menni mehet, csak lesz egy pár whea errorja
-
Chaser
legenda
válasz
GIORGIONE76 #32856 üzenetére
amd, 3800x-et már passzolom, 5900x mellett biztos oké - de nem hiszem hogy ez túlzottan ilyen órajelnél imc függvénye lenne és 3800x-nek ne menne, de már nem tudom azzal kezdte-e zargatni őket -
jelenleg b550 lap és 5900x - ezekben én is láttam a "piros" crucialokat - -
Chaser
legenda
válasz
GIORGIONE76 #32854 üzenetére
ennek cl14-et még 1t-n is illene szaladnia 3600-on szerintem
barátomnál 4x16 sr crucial b-die kvartettnek nem gond, talán 1,4v-on hajtja őket úgy, 4000 "csak" cl16-on megy
jut eszembe, lehet kapok is "kölcsön", majd akkor lehet tekerek egyet 2 modullal -
válasz
GIORGIONE76 #32581 üzenetére
Igen ez a hybrid oc igen jó cucc mert mig nincs nagyon terhelve pbo-n megy utána meg a tetszőlegesen beállitott oc-ra kapcsol 1.36-ig tudsz feszt állitani és ccx-en ként frekit.
-
válasz
GIORGIONE76 #32578 üzenetére
Hát sajna sehonnan még nem hivatalos.
-
Alpi.
addikt
válasz
GIORGIONE76 #32536 üzenetére
Esetelg a C-state -re ránézhetsz ! Hw based C state control vagy lehet, hogy global c-state -nek van írva simán. Azt rakd enabled-re. Nem kizárt, hogy auto-n is be van kapcsolva, nem tudom. Azzal nálam sokkal jobb az idle közeli viselkedés. Nagyságrendekkel gyorsabban reagál, mintha a win kezelné. Pikk-pakk lekapcsolnak a magok pl.
Nem biztos, hogy nem így megy most is, de egy próbát megér. AMD CBS menüben keresd. -
Corsa02
őstag
válasz
GIORGIONE76 #32542 üzenetére
ja, igen Neked
Oké, köszi az infót...nem tudom mennyire mehet ez jól 3600-al...lehet majd kipróbálom. Nálam az All Core OC mind multiban mind singleben előrelépés volt...bár láttam, hogy ez 3700X-től már nem igy működött. -
korcsi
veterán
válasz
GIORGIONE76 #32543 üzenetére
Ja
. Azt hittem egyszerre produkálta ezeket.
-
korcsi
veterán
válasz
GIORGIONE76 #32524 üzenetére
"két magon 4725ön két magon 4550en és a maradékon 4600on boostol, játékban éppen jó lesz " Ezt milyen terheléssel mérted, és hogyan?
-
Alpi.
addikt
válasz
GIORGIONE76 #32536 üzenetére
lol, most nézem az árakat !
A jelenlegi 3800X vs. 3800XT árazás mellett rápróbálnék én is egyre !
Ha lenne ilyen opció. Elég beteg árak vannak baszki ! Jó ideje nem figyeltem, most meg rendesen ledöbbentem ! -
Alpi.
addikt
válasz
GIORGIONE76 #32524 üzenetére
Hoppácska ! Az mekkora váltás az eddigiekhez képest !
Úgy mozog, mint egy XT, határozottan úgy !Nagyon szép számok, ritka jó értékek ! Örülök, hogy így elindult kb. ez a Zen2 teteje és így látszik is, mit takar az XT felár ! Ezt a teljesítményt, ilyen órajeleket különösebb plusz fogyi nélkül ! 110-120W -ba simán beleférsz szvsz Cinebench alatt. A pontokból, hőfokból legalábbis ide tippelném és pont ezért írtam, hogy a Pbo bekapcsolása, a magasabb limitek forszírozása, mint a "tuning" első lépése óriási tévhit. Semmi másról nem szól, mint az optimalizációról a zen2 tuning. És igazábol a tuning, a tune, hangolás - finomhangolás - beállítás, egyik legszebb módja ez, ahogy egy jó Ryzen-t rá lehe terelgetni erre az útra ! Sokan nem is hinnék (Te már gondolom hiszed
), milyen látványosan indul el kb. minden érték a jó irányba, mikor közelítesz az optimális fele ! Az órajelek felfele és a hőfok meg szinte hihetetlen módon lefele ! Ez persze egy "öngerjesztő" folyamat, mert a csökkenő hőfok önmagában hihetetlen módon tolja "tökösebb" irányba a boost órajeleket és 5-10 fok nagyon komoly, simán 100+ Mhz pluszokat ad !
A csúcs, az meg, ahogy Nálad is meg pl. nálam is megy, amikor egy olyan régióba lehet elérni, hogy Cinebench, stb. alatt is olyan hőfokokat produkál, hogy a hőmérséklet miatt gyakorlatilag nem kell módosítania az órajeleket ! Ilyenkor aztán szépen elolvadnak a maradék "negatívumok", amit a boost-os vs. fix setup -os témában meg szoktak említeni. Gondolok itt az alacsonyabb CB pontszám, jóval magasabb hőfok nagyobb terhelésnél, stb. Plusz !! olyan órajeleket tud jtákok, stb. alatt, ami esélytelen lenne, stabilan, fixen beállítva !
Sajnos kevés esetben van esély ilyen fain működésre és ez az, ami, míg világ a világ, táplálni fogja a "2 tábor" közt az érvek ütköztetését ! Miközben mindkét félnek igaza van valahol.
Ha néha bele is folyok, csakis olyankor, mikor általánosságban hangzanak el állítások ! Pl. hogy a boost netto szarság, lassabb, melegebb, stb. vagy a feszültséggel kapcsolatban, a gyilkos 1,4V+ -os tüskék, stb. és persze az, hogy a boost órajel nem "valós". A teljesítmény kissebb ( Clock stretching...) és társai. Egyik sem igaz, még akkor sem, ha a userek 95%-a ezt látja a saját gépén megtörténni. Az, hogy miért nem működik jól esetenként, hol síklik ki, arrol lehet beszélgetni, vizsgálgatni, vitázni, de ettől még maga a Precision boost és a Zen2 nagyon komoly működést hozott ! Ilyen rugalmasan, ilyen mértékben és ennyire jól, semmi nem reagált az aktuális helyzetre előtte ! Azóta is csak a Zen3.
"Más: Alpi az allcore boost-od hogy a f-ba olyan magas, nekem nem sikerült beállítani ilyenre, XT-vel talán 4250-75 ami a max volt PBO-val
"
Ez gondolom akkor aktualitását vesztette !
-
jokeph
nagyúr
válasz
GIORGIONE76 #32521 üzenetére
Csak meglett a mumusa. -
Alpi.
addikt
válasz
GIORGIONE76 #32519 üzenetére
Hehe !
Majdnem Rád is írtam a ramok miatt ! -
válasz
GIORGIONE76 #32483 üzenetére
Inkább ÁNUSZ az!
-
Alpi.
addikt
válasz
GIORGIONE76 #32481 üzenetére
Pazar...
Kiforrott kis bios hatású... -
jokeph
nagyúr
válasz
GIORGIONE76 #32481 üzenetére
ne máár....
még WIN alatt az AI Suite-ból is tudok játszani a Vcore offsettel +/-ban.
Nemhogy BIOS-ban.#32483GIORGIONE76: megér egy BIOS visszaflash-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Milyen TV-t vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- LEGO klub
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Tőzsde és gazdaság
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest