- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpi.
addikt
válasz
Qtya123 #31058 üzenetére
Naja. Ez a semmi és a valami közt van. XD
Ez is egy teljesen életszerü beállítás. Egy 3070 @ 1440p-re. A konklúzió igen csak egyértelmü.
Zen(+) már alacsonyabban, 50-60-80 fpseknél kezdett engedni a szorításbol. Ott emiatt jóval nagyobb jelene volt zen2-re cserélni, ha a jobb játék teljesítmény volt a cél, de ezzel a szinttel, amit zen2 már tud, nem nagyon kell keseregni. Legalábbis úgy tippelem sokunk játszik valahol ilyen fps tartományok mellett. Főleg, hogy màr 1440p-n is elég nehéz 80-100+ fpseket stabilan hozni. -
Géjza
őstag
válasz
Qtya123 #31038 üzenetére
Itt egy részletes ACC-s összehasonlítás, freki Hz-re ugyanaz 3600 és 5600x esetén:
Míg szólóban epic (max) graf esetén is kiüti GPU-t, addig 30AI-tól felfelé elkezd csökkenni a GPU kihasználtság epic módban, mert kezd elfogyni a proci (5600x is). 49 AI-nál 3600 esetén kb 50% körül ment már csak VGA, mert annyi számolnia valója volt a CPU-nak. 5600x esetén ez felment 70-80%-ra. De még 5600x is kevés ide ennyi AI-val. De sokat hoz 3600-on sok AI-nál (főleg med-high esetén, epic-nél sűrűn koppan fel GPU kevesebb AI-nál).
-
Alpi.
addikt
válasz
Qtya123 #31038 üzenetére
Működik az elmélet.Íme részletes teszteken a #31030 hsz.-em feltételezése.
Immár igazolás is érkezett. Eddig a régióig már a zen2 is jó teljesítményt ad ! ettől feljebb már nyílna az olló, de tesztek ide vagy oda, cpuk közt különbséget gyártó, alacsony felbontás mellett mért erős vgakkal, számomra ez az a konklúzió, ami gyakoraltilag teljesen hiányzik bármilyen nagyobb médiumot is nézek, hogy ember !! ha ilyen setuppal játszol, nem kell cserélned ! Nyílván nagyon uncsi lenne, nem is várnám el, hogy sokszor elhangozzék, de kb. egyszer sem láttam, hallottam ilyen irányú tesztekről. Pedig én spec. kifejezetten jónak gondolnám ezt az irányt is néha. Megnézni, melyik platform nagyjábol milyen fpsekig képes erősen dolgoztatni egy vgat. Onnan már nem olyan nehéz a vga típusát kiválasztani, de az átlag usernek fogalma sincs, mire is alkalmas a saját gépében található cucc és ha fejleszt, mire lenne igazán érdemes tekintgetnie. Persze ennek nincs fogyasztásnövelő hatása, sőt... Ha tippelnem kéne, ezért is nem látni ilyesmit... -
PAtr0n
addikt
válasz
Qtya123 #31038 üzenetére
Köszi tesztet!
Pont erről beszéltünk ma munkatárssal, konfig csere előtt áll, 3600 vs 5600 téma, én is ezt mondtam neki, felesleges annyit beleölni a CPU-ba, főleg ebben a VGA hiányos időszakban.
A 3600(x), még legalább 3-4, de akár 5 évig is kiszolgál majd, igazából minden attól függ, milyen VGA-t illeszt mellé az ember, de mivel az RTX 3090-et is kihajcsae, így nem kell attól féni, hogy túl hamar kevés lesz. -
Gyuri27
félisten
-
fanti
addikt
válasz
Qtya123 #30821 üzenetére
Örülök, hogy legalább neked tökéletes az MSI B550 Tomahawk és elégedett vagy vele!
"Az más kérdés, hogy az 5600X megy szépen vissza a boltba, mert gyakorlatilag alig van előrelépés teljesítményben 1440p-n azokkal a játékokkal, amikkel játszom. Pl Battlefield 5-ben az 1% és 0.1% FPS értékek területén szinte semmi.
3600X: 1% low: 89.6 FPS, 0.1% low: 29.3 FPS
5600X: 1% low: 93.4 FPS, 0.1% low: 34.2 FPS"Ennek az őszinte vallomásnak meg pláne örülök, hogy a realitások talaján állva nem kezded el szajkózni a divatszöveget, hogyasszongya "a ZEN3 mindenek felett"!!!
Korrekten leírod a nyers valóságot tényszerűen! Ezt külön köszönöm! -
Pro!Petya
addikt
válasz
Qtya123 #26603 üzenetére
3600X@4GHz , (1,12V) /Felesleges jobban megküldenem mert mindenhol gpu limitem van../
GTX1080@2GHz,(1V)144 fps limit
TC64
1440p Low :
Average framerate : 141.6 FPS
Minimum framerate : 118.6 FPS
Maximum framerate : 144.9 FPS
1% low framerate : 87.0 FPS
0.1% low framerate : 21.3 FPS1440p Med&High:
Average framerate : 134.7 FPS
Minimum framerate : 102.4 FPS
Maximum framerate : 144.9 FPS
1% low framerate : 80.7 FPS
0.1% low framerate : 36.4 FPS -
jokeph
nagyúr
válasz
Qtya123 #26555 üzenetére
Ez az érzés elfogott engem is amikor kicsomagoltam és kézbe vettem a CH VI Extreme-t. E-ATX méret, impozáns az utolsó porcikájáig, eszméletlen súlyban van, az egész lap ki van merevítve a hátoldali acéllemezzel.
Erős kétségeim vannak, hogy lesz hozzá ZEN3 BIOS, de igazából nem is annyira fontos.
Ha egyszer kevés lenne a 3600X, kap egy jóárasított 3900X-et.
Virít róla, hogy nem multimédiás gép alapjának tervezték, az I/O panelen nincs video kimenet egy darab se, helyette van rengeteg USB és egyéb más. -
Qtya123
őstag
válasz
Qtya123 #25191 üzenetére
Le a kalappal az MSI support előtt!
Ugye volt ez az új 7C91vA3 számú BIOS a B550 Tomahawk laphoz, amely tartalmazza az AGESA ComboAm4v2PI 1.0.8.1 verziót. A secure boot minden korábbi bios-al működött nálam, de ezzel nem.
Írtam az MSI supportnak, hogy mi a helyzet és tuti nem user, vagy Windows error. Volt pár kérdés és üzenetváltás, hogy miket állítottam át, majd mikor realizálták, hogy a hiba nem az én készülékemben van, ma átküldtek egy új BIOS verziót:
Friss ropogós és kijavították a Secure Boot hibát. Gyakorlatilag 2 nap alatt megoldódott a dolog.
Gondolom hamarosan a weblapra is kiteszik ezt az új BIOS-t.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
HSM
félisten
válasz
Qtya123 #24239 üzenetére
Lehet, energiatakarékoskodik, vagy mérési hiba, szerintem nem kell vele foglalkozni, amíg minden jól működik.
(#24244) monosz: Ha DDR4, akkor Ryzen kompatibilis, legfeljebb be kell állítani jól.
(#24247) Lukitomi: Igen szedi a lábát, hiába "csak" 3600.
Mennyi ramfesz kell ehhez?
(#24252) Lukitomi: A Linx tényleg érdekes, nálam a sima 3600 is 370 Gflops felett teljesít allcore 4,2Ghz-en. Pedig a többi tesztben nagyon szépen helytállt az XT.
(#24258) Lukitomi: Elvileg a lapon múlik, ha jól van kalibrálva, jól kéne visszajeleznie. Sajnos pl. az én B550 lapo is úgy tűnik alulmér, aminek hatására pl. alapból olyan a proci, mintha PBO-znám.
Ezért is mentem inkább fix allcore OC-ra, ott nincs állandóan 1,3V felett a fesz, ha kell, ha nem...
-
-
South Velen
addikt
válasz
Qtya123 #23706 üzenetére
3 ciklust lefuttattam tm5-ből, illetve 30 perc large fft, majd 20 perc "custom large fft" 800K körüli értékekkel. Nem volt semmi hiba sehol.
Ennyi órán keresztül nem akarom AVX-szel szenvedtetni ilyen melegben inkább átállok 3600mhz-re.
De szerintem stabil lenne.
A dram calc membench nálam valamiért 5 threaden fut 16 helyett, azért végez olyan sok idő alatt. Na ez nem tudom miért van. Minden más bench normalisan megy.
A késleltetés viszont 3-4 ms-sel több mint kellene.
-
Albigator
őstag
válasz
Qtya123 #23473 üzenetére
Köszi.
Valóban kicsit megnyugtató.
Talán Zen3-nál majd jobban ki lehet használni.
Sajnos ez a prémium ár mindig mindenben jelen van. Csúcs VGA-tól kezdve, csúcstelefonokig stb. H nem éri meg valójában az a bizonyos felár.
Broki 3 is nagyon jó, topikgazdának is ilyen van, Mugen 5 szint de ha jól rémlik picit jobb is. Annyiért tényleg ajándék volt.
Emlékszem milyen CPU hűtőt vegyek topikban állandóan azt ajánlották. De nekem az sem fért be akkoriban. -
hackeeeee
Jómunkásember
-
Albigator
őstag
válasz
Qtya123 #22899 üzenetére
Szerencsés is meg kitartó. Van nálam egy csomó termék/termék csoport megnyitva ÁK-n (most éppen 18 ablak
) és gyakran ráfrissítek, de legalább naponta egyszer. Ugyebár ÁK se frissül folyamatosan de nem rossz módszer ez, fogtam már így ki mást is.
Amúgy én is a Zen3-ra várok de nem bírok a véremmel.H ON is legyen:
Úgy látszik 2 mag tudja alapból a 4.4 GHz-et. Grade elemzés a profibbaktól.
(a múltkor nem nagyon értettem azt a beszélgetést)
-
Albigator
őstag
-
válasz
Qtya123 #22769 üzenetére
Ez nálam is totál így működik, ha átkapcsolom PBO enabledre, akkor kicsit kevesebb lesz a teljesítmény, kb. 25Mhz-el kevesebb a Boost. (MSI Toma Max)
Az összes többi beállítás nálam is ugyan az mint a cikkben, egyedül ezt a 1usmus Power Plant nem próbáltam még...nálad jól működik?
-
chopin42
őstag
válasz
Qtya123 #22675 üzenetére
Aki mondjuk dolgozik a gépen, és minden szálat használ, annak jobb a pl 16 szálon 4.1 fixen, mint a gyári 3.975 allcore terhelésnél. Munka alatt pl egy 12+órás videórenderelésre gondolok. Ha ez elszáll 11 óra után, mert nem lett rendesen kitesztelve az oc, akkor lesz anyuka emlegetése. Na erre jó a prime 12+órán át. Ha Egy 192k vagy small fft, lefut 24 órát, az már jó alap az egész napos terheléses feladatokhoz.
-
ricsip
addikt
válasz
Qtya123 #22522 üzenetére
https://www.amd.com/en/support/kb/faq/chipset-install
“Error 1720” – This error occurs when there are two Windows MSI installer processes running concurrently. The Windows MSI handler only supports one install at a time, it can be resolved by closing the other MSI installer process within the Task Manager.
Valószínűleg nem fejezte be rendesen valamelyik rész komponens telepítését, így nem tudja folytatni a következővel. A visual c redistributable csomagot érdemes kézzel felrakni a kicsomagolt pakkból, és csak azután indítani a tényleges setup-ot.
-
-
válasz
Qtya123 #21024 üzenetére
A Brocken 3 azért egy jóval komolyabb hűtés. Aida alatt neked hány mhz-et mennek a magok? Nálam 4030-4070 tartományban mozognak. Talán emiatt jár hűvösebben?
Nálam a red devil 5700xt-n szerencsére nincs ilyen probléma, pedig féltem tőle mielőtt lecseréltem a monitort egy 144hz-esre.
Brekkk
Asrock AB350-Pro4
FD Meshify S2 ház, shadow wings 2 140mm 2 be / 1 ki
Avarage core voltage: 1.32 -
RECSKA
veterán
válasz
Qtya123 #20778 üzenetére
en a legujabb agesas kiadatlan beta bioson vagyok, raadasul asrock...
Egyszeruen kivettek minden finomhangolasi lehetoseget.
Nalam az olvasas semmit sem valtozik az altalad hasznalt c16os setup es a c14es szoros idoziteses beallitas kozott. A Winrar es par jatek viszont kamatoztatja.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Formula-1 humoros
- Battlefield 6
- Magisk
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest