- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
hoffman_ #33025 üzenetére
ezt mondtam
nem az a baj, hogy balf@szok, benyalták a sony/ms soc szerződést, de nagyon csúyán
az a baj, hogy nem tudnak kiállni és leközölni a vevőikkel akikből élnek
de mint látod, van aki így is simán benyalja a kamu mesétKrisz0418
igen
van egy céged
kell 50-100 gép jövő hétre, low budget
használt intel kiesett, amd nincs, marad a 10100f
az a baj legtöbben nem láttok túl a gammerségen - nem mintha low budget gamer gépbe nem lenne tökéletes a 3100, 3300x meg már durván jó átlag gamernek -
intelnél kedvez nekünk az árfolyam? ugyan márabból van annyi mint a szemét, amd-ből meg porzanak a készletek
a jóval erősebb 3600 az meg költőzi túlzás, ha nem z490 lapban van a 10100, akkor marad el max 10%-kal a 3600-tól
z490-nél meg órajel fixálás és gyorsabb ram, akkor kb pariban vannak, nagyot megrángatott 3600 jobb
de mint láttunk már rá példát, az nem megy mindnek
no mindegy, csinálnak amit akarnak, pont az ő bajuk, nem az enyémszerk:
Create.csak az elvek miatt nem váltottam intelre
én szeretem beállítani a cpu-t és ramot, azt viszont nem szeretem, hogy ráköteleznek ehhez drága lapra
és hát 6 magig a sokat emlegetett b450m s2h bizony bőven jó "apróért"
8 magos intel meg már tud zabálni, az azért nem opció
de már maximálisan megértem aki nem kíváncsi amd-re mostanában, mrt egyébként én sem lennék - az mellett hogy intelnek is bőven voltak disznóságai, meg vannak is -
nekem maradt a kisebbik rossz
saját részre gt 1030-calde lehet még egy 1650 belefér
-
Chaser
legenda
válasz
hoffman_ #33022 üzenetére
úgy van, derüljön ki
PuMbA
bakki' :d én nem gondoltam, hanem tudtam
de áruld már el nekem, te mint gyártó, hogy engedheted meg magadnak, hogy nem gyártasz ellenfelet a 10100f-nek, és drágábban adsz 6c/12-t jóval mint az intel?
nem az a kérdés mit gyártanak, az a kérdés mért nem gyártják
bár nekem az sem volt kérdés
de sebaj, intelnél majd felpörögnek az eladások -
Chaser
legenda
válasz
hoffman_ #32929 üzenetére
hogy legyen ( : és mert 2x64 nincs :d
effektelni/animálni jól jön majd az
most 3100 van, de ha kell veszek 3900-et is, csak annyira nem vonz - pedig az jó áron van -, tudod, kicsi ház mint neked, és nálam alap hogy néma is legyen a gép, 3800x még megfelelne ennek a kitételnek jelenlegi körülmények közt
de egyébként meg mindegy, már egy 3060ti is gyorsabb az 5950x-nél arra amire nekem kell cpuszerk:
egyébként meg esélyesen a ramok ára is fel fog menni, inkább álljon pár kit talonban a fiókban, minthogy kelljen de arany áron lehessen már venni -
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #32796 üzenetére
na, kb. egy órát bírta is reboot nélkül a 3800X, 2 ablakos Chrome böngészésnél eldobta. még kipróbálom egy harmadik táppal, jött egy 850-es FSP, de kétlem, hogy változna bármi.
cserébe ha kiderül RMA közben, hogy az alaplap a problémás, akkor simán lehet, hogy a 3600 menni fog all-core 4.1Ghz-t 1.2V-on vagy alatta. ha így lenne, sem vigasztalna már
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #32792 üzenetére
3800X, fix 1.3V @4.3Ghz, CB R20 ~ 5180 pont, 80.8°C
(még az is lehet, hogy 4Ghz fölött tudna bőven akár 1.2V-al is és az már 70°C-ra lőne csak ki)hiba nélkül lefutott. ígéretesnek tűnik ez a lapka, kár, hogy nem az enyém és nem játszhatok vele. most marad így, és nagyon kíváncsi vagyok, hogy ezzel lesz-e idle reboot...
-
BerserkGuts
addikt
válasz
hoffman_ #32781 üzenetére
a lényeg a hőfok ha végig az lenne akkor nagyon magas hőfokok lennének és nagy fogyasztás
1 másodperc = 1000 milliszekundum minden 1ms-umban változik van amikor pihen 0
HW infót állítsd be 50ms-os mintavételre az effektíve clocknál csodálkozni fogsz egyet mi is történik valójában
-
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
válasz
hoffman_ #32771 üzenetére
Ebben az esetben nem az effektív órajelet kell nézni
Az csak egy "számított" érték.
-
-
-
Chaser
legenda
válasz
hoffman_ #32761 üzenetére
akkor legyen 3,8g kezdetnek
de ha egy 3600 nem megy 4g-t 1,3v-on az már csúnya
cnq ha be van kapcsolva lődd ki próbának
az is lehet az idle vdrop túl nagy, az meg leginkább a lap sara
cnq meg pár w-ot hoz ha nincs terhelés, terhelésre meg úgyis felkapcsol az órajel
de így legalább kevésbé reszponzív is a rendszer, én élből kilövöm azt is mindig
msi-ket mostanában azért nem ajnározzák túl úgy láttam, emellett bármivel bele lehet nyúlni -
Chaser
legenda
válasz
hoffman_ #32757 üzenetére
ez nem erős, manual oc-n volt minden gépem, már a c2d-k is ( :
összes zen, és épp elegen vannak itt fix all core használók bármilyen gond nélkül
1,3v-on pedig minden 3600 megy 4g-t
ne offsetelj, és semmi pbo és egyéb úrimuri, csak tiszta manual "oc"
nemrég volt egy msi - talán b550 - tulaj akinél bios reflash oldott meg anomáliát, csak eszembe jutott
de ha már volt lehet bepróbálkoznék régebbivel is -
HSM
félisten
válasz
hoffman_ #32751 üzenetére
Egyértelmű voltál, én is erre gondoltam.
A Gigabyte B550 BIOS-ban is be tudom a CPU feszültséget és szorzót állítani a CPU-s főmenüben, ekkor "felülírja" a CPU működését, a VID elválik az aktuális fesztől.De be tudom ugyanazt állítani az AMD OC menüből, ekkor szinkronban marad a VID és a kapott fesz is.
Nálam egyébként mindkét mód stabil, és kb ugyanúgy működik, és hasonlóan fogyaszt, egyedül üresjáratban mértem néhány (<5W) wattos különbséget, illetve amit írtam, hogy így a VID-en látszik, amit kap, és felülírható OS alól RM-el, ami hasznos.
#32752 korcsi : +1.
Érdekes, hogy korábban erről semmit nem lehetett itt olvasni. Amúgy majd lehet ezt az offset dolgot egyszer azért majd kipróbálom, milyen ha nem a főmenüben, hanem az AMD menüben adok neki -0,15V-ot.
-
Chaser
legenda
válasz
hoffman_ #32751 üzenetére
kikapcsolsz minden autot, pbo-t, offsetet, rizsa mastert ha van eltakarítod
beállítasz cpu-nak 1,3v 4g-t - ramnak 1,35v 3g-t cl16-on, gondolom tudja, soc-nak 1,1v-ot -
ha a cpu tudja viszed lentebb a feszültséget - ennyit mindnek tudnia kell -
ha nem tudja, akkor:
bios gond/hw gond
illetve ha emiatt elhasal akkor is a fentebbiek
olyan nincs, hogy a fentebbi manual all core nem megy stabilan akár idle, akár load
cpu-t kizárni pedig van másik cpu-dszerk:
és tolnék egy instant bios flasht is, akkor is ha a legújabb van
van amikor meghülyülnek és csak újra flash segít - cirmos clear az nem - -
Chaser
legenda
válasz
hoffman_ #32742 üzenetére
nem az én kedvemért kell(ene) szétszedned semmit
hanem azért hogy kizárj egy hibát
sehol nem mondtam hogy nem tudsz felrakni egy hűtőt, de lehet nem sikerült jól a pasztázás, és lehet kupak/mag rossz érintkezése is
de igazad van, nem én nyűglödöm hetek - hónapok? - óta az instabil géppel, nekem teljesen mindegy -
HSM
félisten
válasz
hoffman_ #32747 üzenetére
Egyébként könnyen lehet, hogy "máshogy hat".
Ha a lap BIOS-ából, akkor a processzor "nem látja", csak azt, hogy nem azt kapja, amit kér, és ilyenkor elvileg normális működés, hogy lelassít, arra vár, hogy idővel megjön, amit kért.
Ezzel szemben az AMD OC részt könnyen lehet, hogy "látja", azaz máshogy fog viselkedni.Én pl. a fix feszes allcore OC-m raktam át pár hete az AMD OC menübe, terhelésre minden maradt a régiben, de mintha üresjáratban nyertem volna vele néhány wattot.
-
HSM
félisten
válasz
hoffman_ #32743 üzenetére
"ezzel együtt sem kellett volna szerintem kiherélnie ennek önmagában közel 30%-ot Cinebenchben"
De, kell neki, ez sajnos így működik. Nálam -0,15V mellett kb. 3,3Ghz-re ejtette vissza az órajelet. Ami azért különösen "vicces", mert a fesz így is bőven több volt, mint amit 3,6Ghz-hez kér magának, az órajel mégis jócskán alacsonyabb. -
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #32742 üzenetére
az előző effektív órajel gond a saját malőröm volt, be volt állítva egy -0.05V offset a CPU fesznél. ezzel együtt sem kellett volna szerintem kiherélnie ennek önmagában közel 30%-ot Cinebenchben, de Auto feszen 3500pont körül ment és értelemszerűen a hőfokok is másztak felfelé.
-
Chaser
legenda
válasz
hoffman_ #32738 üzenetére
én kérek elnézést ( :
az említett úriember is egész biztos ilyen szendvics dobozhoz ajánl 1,4v-ot ugye?
hogy érthetőbb legyen:
esetedben 1,1v max feszültség, és amit azon megy, ha 3,8-at akkor annyit, ha 3,7-et akkor annyit
ha nem tudod hűteni akkor nem tudod, ezt gondolom nem nehéz megérteni
de majd buldzoid megoldja, én ehhez hülye vagyok -
Chaser
legenda
válasz
hoffman_ #32736 üzenetére
felejtsd el az 1,25v-ot
az enyém 1,1v alatt ment 4g-t
ha annyira necces a házikó 1,1v és annyi órajelen amit azon bír
így kinyírod, lehettek emiatt is anomáliák
mondjuk elég lyukacsos az a házikó hogy szellőzzön
én mindenképp kikapnám a lapot és megnézném úgy mit produkál a hűtő
az is lehet csak nem sikerült jól a pasztázás
ha pesti vagy én letesztelem neked - ctr nélkül ( : - mit bír
csak a kíváncsiság miatt -
korcsi
veterán
válasz
hoffman_ #32732 üzenetére
De mekkora a feszültség a linkelt órajelek mellett?
Chaser: fix órajel, feszültségnél nincs TDP limit, próbáltam a AMD overclocking-ba beállított hőfoklimit sem hatásos. Azt nem tudom, lehet 95 foknál már drasztikusan elkezdi védeni a processzort.
Nem tudjuk mekkora fesszel ment, lehet ott van a kutya elásva. -
Chaser
legenda
válasz
hoffman_ #32729 üzenetére
utóbbi esetben valami limit megfogja a cpu-dat
az az érték 4g-n is sokkal több kell legyen
viszont sokkal jobb a hőfok, olyan mintha a temp limit fogná meg - és/vagy tdp limit -
majdnem ennyit megy 4g-n a 3100 is 4c/8t-vel
90+ fok az egyébként rengeteg ilyen órajelnél egy sz@ros cb20 alatt, mivel hűtöd?szerk:
nálam bq! lp volt rajta a ninja után, small fft-nél 4g-n már felment 80 fok fölé, de ilyeneknél 70 foknál megállt - házikó nincs, open air -, viszont csak 400rpm a venti
én kikapnám a házikóból a lapot hűtővel és megnézném mit produkál úgy, elképzelhető hogy nem jól érintkezik a hűtő talpával a kupak -
válasz
hoffman_ #32729 üzenetére
Nem tudom mi lehet ott, de az en hiresen fosh 3600asom pboval 3700at tolt CB20ban... Sot, PBO nelkul, csak a gyari core boost technology-val meg tobbet is picit...
Csinalj mar egy teljes biosresetet...
Cibebench alatt az a 95 fok azert kemeny... Ezt az autozgatast felejtosre kellene fogni, foleg a feszeknel, mert ekkora feszekkel pikkpakk kinyirja a deszka a procit...
Gondolom nem vajaskenyer van a procin...
-
viktorhmv
senior tag
válasz
hoffman_ #32352 üzenetére
A tegnap éjszakám ráment de ma egész nap ment idle-ben a gép és egyszer sem fagyott/indult újra. Remélem mostmár rendben lesz.
Első lépésben uninstalláltam windowsból az összes Asus segédprogramot. Nem segített ugyanúgy fagyott.
Utána BIOS beállítással próbálkoztam (offset + voltage) addig amig egyszer csak a bios is megbolondult es fagyott/restartolt onnan is a gep. Ekkor gondoltam h ez igy mar nem vicces annyira.
Bios gombelem ki ... 5perc ... elem vissza es biztos ami biztos nyomtam egy alapbeallitas ujratoltest a biosban es utana ment fel ujra a win tisztan a nullarol ( mas valasztasom nem is volt mert ekkor mar el sem indult a rendszer).
Mikor a wint nagynehezen feltettem ( ezt most nem reszleteznem) nem telepitettem semmit mast csak AMD chipset drivereket es VGA illesztoprogramot. Ekkor hagytam kicsit menni a gepet idle-ben es miutan nem tapasztaltam restartot beallitottam a biosban a ramokat es kesz.
Semmi mast nem piszkaltam azota sem es ha igy stabil marad akkor nem is fogok. -
Zsoltszaba
csendes tag
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #32156 üzenetére
sziasztok,
kérhetek még tapasztalatot a topiclakóktól? Ryzen 3600 tulajok segítségére lenne szükségem, nem tudom hányan lehetünk.
az eddig javasoltakat nagyjából kipipáltam, a Win telepítést leszámítva. köszönöm a tippeket. a hétvégén még várok egy 3800X-et azért.
random reboot témában olvastam rengeteg tegnap éjjel is, találtam egy elég jó thread-et, sok tünete egyezett az enyémmel és a megoldási próbálkozások is. aztán olvasgatás közben, próbáltam fesz és freki értékekkel játszani, amikor is teljesen véletlenül felfedeztem pár dolgot apróságot, ami a CPU feszre engedett következteni. ezek után láttam, hogy beragadt a CPU fix érték (hwinfo szerint legalábbis), és gyanús maradt, hogy a CPU freki - fesz értékeim túl bátrak. alap BIOS-sal ugyanis, XMP-vel nem jött elő a hiba, 1.12V 4.0Ghz és 1.15V 4.1Ghz mellett azonnal, amint kapott egy kis ütést az asztal elő tudtam idézni 3-ból 2-szer.
ma este egy CMOS clear-rel kezdtem (a legfrisebb stabil BIOS van fent). ezután megnéztem alap BIOS beállításokkal, úgy, hogy csak a CPU következő értékeit fixáltam: all-core 4.1Ghz 1.125V-on. pár percen belül jött a hiba.
most a hsz íráshoz visszaraktam Auto freki + fesz értékre, viszont beállítottam XMP 1 profilt. ezzel eddig nem produkálta a hibát. gyanús, hogy a procim nem sikerül jól beállítani all core turbo esetén.a kérdésem: kinek milyen feszültségen és frekvencián stabil az sima R5 3600? illetve fix feszt, vagy offset, esetleg kombinált beállítást használtok?
-
Csaber
senior tag
válasz
hoffman_ #32097 üzenetére
Hasonló csodás élményekről tudok beszámolni ,az enyém karácsony előtt kezdte , valamit elb@sztak a win-be gyakorlatilag én kipróbáltam másik alaplapot , vga-át , memóriát , vadi új tápot vettem hátha ( jelenleg Corsairt TX750M ) másik monitort bill-t +egeret , az én gépem nem indult újra de gyakorlatilag mintha vga tdr hiba lett volna (hirtelen nagy órajel ugrásoknál megakadó hang kép, eltűnik a kép hang van stb dolgok...)volt hogy 30 fps-em volt a következő körbe 120 ...netezni hogy ne tűnjön el a kép rövidebb ,hosszabb időre letiltottam (firefox) a hardveres gyorsítást , még a számítógépházat (új ) és a hosszabbítót (új)is lecseréltem , a megoldás az lett kölcsön rx 470 8gb azóta semmi baja , ja volt 3 win újratelepítésem (tiszta), a vga-ám letesztelve bányászgépbe is ott is hibátlan ....csak jött valami frissítés december eleje és két különböző nvidia kártyával ugyanazt produkálja a gép ...AMD kártyával megy ....
szerkesztve , a win telepítésnél hol az egyikre hol a másikra raktam a win-t kizárva az SSD hibát is....
-
Lacpac
őstag
válasz
hoffman_ #32138 üzenetére
Szia!
Nekem ilyenen hibát instabil RAM okozott.
Láttam, már cseréltél is pár dolgot... azért hátha:Találkoztam már olyan géppel, ahol szintén a random hibát kontakthiba okozott.
Amire jó lett:
Kikaptam minden cuccot a lapból, (ramok-vga-ssd-hdd) csatikat egy nyomtatópapírból letépett papírdarabkával átdörzsöltem. (Az ssd és hdd után koromfekete volt a papír, a ramok sem voltak tiszták - persze a csatikon semmi nem látszott szabad szemmel) A slotokat sem hagytam ki. Ezeket egy ecsettel (a keményebb fajtából) + izopropil alkohollal takarítottam ki. Vigyázat, ha műanyag ecset van csak otthon, akkor inkább ne!!! Feltöltődik, majd kivág valamit a lapon és kuka. De itt amúgy is nagyon óvatosan!Nem egy "hibás" (-nak hitt) memóriát meg lehet javítani egy A4-es nyomtatópapírral. Persze van hogy tényleg hibás. :-)
-
mozso
senior tag
-
Chaser
legenda
válasz
hoffman_ #32111 üzenetére
csak eszembe jutott
morgyi
nézd, alapesetben én sem vásárolnék tőlük
de mikor mindenhol máshol 85e+ ugyanez akkor másról beszélünk
aprós áfa csalók nem érdekelnek részemről
már van fizikai kirendeltségük, úh. szükség esetén lehet asztalt csapkodni
emellett szerencsére a cpu nagyon ritkán hibásodik meg
egyébként edigi-emag már összeolvadt rég, számlán is ez van - nem mintha az jobb lenne :d -
akinek kell a lehetőség adott
aprón lassan a gar nélküliek meg pistikéhez garosak is drágábbakszerk:
arról nem beszélve ahogy nézem valósan csak náluk van
jah nem, iponon is van egy év garral 97e-ért ( :
3600x/xt mindenhol 90e ft fölött, pfffff, jó most az emagos ár, sajnos -
válasz
Egy extra lehetőség, saját tapasztalatból: procit tedd alap beállításra, majd Y-cruncher 0-1-6 tesztet nézz. Ha 10 egymás utáni teszten sem dob hibát, akkor stabil a memória OC és az IMC is, így ezt legalább ki tudod zárni.
Nálam ugyan nem a géptől való felálláskor, de szintén előfordult újraindulás IDLE vagy alacsony terhelésen.
Rengeteg kék és fekete halálom volt, ami memória tuning problémára utalt, de ezt szintén memória csere után is csinálta (TestMem5, Lynx és Karhu stabilak is voltak). Kis segítséggel arra jutottunk, hogy az IMC vagy az Infinity Fabric nem stabil. (nemrég írtam róla: [link])
Én most fogom emiatt gariztatni a processzort.Olyan viszont velem is szokott előfordulni, hogy statikus kisülés után kikapcsol a kijelző. Ezt csak akkor tapasztalom ha vmi USB-t dugok be, pl pendrive, telefon. Nem találtam még módot arra, hogy ezt elkerüljem, hiába fogtam a gépházat, az asztal fém lábát, vagy érintettem akár hozzájuk az eszközt. Mivel csak néha fordul elő, ezért megtanultam elviselni.
-
Chaser
legenda
válasz
hoffman_ #32103 üzenetére
spread spectrumot nézd meg bios-ban hogy áll
lehet semmi köze nincs hozzá, de it-ben vannak furcsa dolgok
hajszálrepdésnek tűnik a lapon, de ha terhelve oké furcsa
legyél proaktív, kicsit csapkodj a gép körül mit reagál, tehát próbáld előidézni a jelenséget, ne csak "várd" mikor jön
tápot kicserélném első körben, hogy annak a defektje legyen kizárva -
válasz
Nekem volt olyan, hogy mozgástól kicsit elmozdult a ram a slotban, ilyenkor xmp-vel még ment, oc-val meg be se bootolt, pedig azon járattam előtte is. Én ilyenkor a ramokat a proci felé szoktam kicsit megtolni. De szerintem nálad nem ez lesz a gond. Viszont az elég gyanús, ha mindig valami mozgásra jön elő a hiba, én megpróbálnám máshova rakni a gépet, mindenképpen stabil helyre, ahol rezgés se lehet véletlen se. Ja és állíts mindent alapra, csak a ram menjen xmp-vel, tuningolva ne tesztelj soha, a vga-t is rakd alapra, ha win reinsall nem volt még, akkor azt is kipróbálnám. Winlog mit ír egyébként ilyenkor?
-
válasz
hoffman_ #26298 üzenetére
Szia!
Én is ugyanezzel a hibával küzdök egy Ryzen 3600, ASUS X570-F, és Patriot 4400C19 @3733C16 konfigurációval. Teljesen alap beállításokon is jelen van a hiba (BIOS / Load Safe defaults), és nálam is csak asztalon vagy bejelentkező képernyőn tétlenül hagyva, illetve böngészés közben. Lecsap a táp, és újraindul a gép mintha "AC power loss" lett volna.
Én próbáltam táp cserét, másik aljzatot, új memóriát, perifériák nélkül indítani a gépet, feszültségekkel babrálni, stb, de nem oldotta meg a gondom semmi.
Nálam is volt régebben hogy napi négyszer besz@rt a gép, mostanában heti 1-2.Leveleztem kicsit az Asus szervízzel, akik Live Linux-ot javasoltak. Tegnap próbálgattam, de szégyellős volt a gép, 45 perc üresjárat alatt nem indult újra aztán elnapoltam a tesztet de nem adtam még fel.
Ha esetleg cserélteted a procit, akkor majd írj kérlek, hogy megoldotta-e a gondot. Nálam az épített víz miatt macera megbontani a rendszert, különben már küldtem volna én is gariba a lapot és a CPU-t is.
Mj.: Feszültségek terén próbáld ki amit itt javasolnak, hátha a te géped meggyógyul. Én a biztonság kedvéért gyári beállításokon próbálkoznék a helyedben, van pár korai 3600 amik biztosan nem stabilak olyan kis feszültségen - az enyém pl 1,4V-ot kérne 4,15GHz-ért, így marad a gyári PB.
-
PAtr0n
addikt
válasz
hoffman_ #26300 üzenetére
Szerintem is nagyon kevés a 0,95 SoC. Nekem 1.1V-ra lett stabil a cucc.
Ezt az idle újraindulást nekem is csinálta, hiába volt már játék alatt stabil. Onnan indultunk itt jó pár hsz.-el odébb, hogy (3600Mhz CL17-es Predator) szétfeszelte a lap a SoC-ot (1.875V), akkor a játékok se voltak stabilak, onnan mentem le 1,0875-re (közben nekem cél volt a 3800Mhz CL16 is).
Egy ideig az a beállítás stabilnak tűnt, de aztán jött a berecegő hang, meg idle kikapcs-újraindul.
Most Testmem után is stabil, játékok szintén.
Nekem a következtetés az hogy a SoC voltage nagyon ordít a finomhangolásért, ha túl kevés az is baj, ha sok, az is. -
HSM
félisten
válasz
hoffman_ #24724 üzenetére
Tényleg fura. Nálam pl. PH böngészés max 58 fok, 600rpm ventilátorral az elmúlt 5 percből, 4,2Ghz és bő 1,2V-on.
(#24731) Biga123: Nagyon jó paszta, könnyű vele dolgozni is.
Notebookban próbáltam. Azért csodát nálam nem tett az MX4-hez képest 15W-os procin, de határozottan jobb értékeket hozott. Mivel épp elfogyott és nem olcsó, így a 3600 nálam a megmaradt MX4 készletből kapott.
-
Biga123
addikt
-
Albigator
őstag
válasz
hoffman_ #24724 üzenetére
Ez tényleg fura. Játék alatt magasabb kéne legyen egyértelműen.
Megnéztem most, 3700X 4.0 GHz 1.15V (4.1 GHz-hez nekem ennél jóval több fesz kell)
elég extrém böngészés Chrome alatt (40-50 tab, 4 kijelző: 3-on HD/FHD Streamek mentek; 30p):50 fokot nem érem el, átlag majdnem 39 fok így
Nálam is "csak" léghűtés van de az szerintem kimaxolva: jól szellőző nagy ház, NH-D15, Cooler Master MasterGel Maker (11 W/mK) paszta
-
DonDennis
senior tag
válasz
hoffman_ #24721 üzenetére
Hát figyi, megosztom a tapasztalatom hátha segít. Én épített vízről és Lian Li o11-ről jöttem, benne 9900k és 2080. Ezt váltotta az NZXT H1 és a 3700x és a 5700XT páros. Első körben szétcseszett az ideg a tüskék miatt és az alap 40-45 fokos böngészés szövegszerkesztési hőmérséklettől. Aztán belőttem a ventiket és most nem zavar már, játék alatt 62 foknál nem megy feljebb még a nagy melegbe se amikor ez a 38 fokok voltak és a szobában 29. A vga meleg de az se volt több sose 82 foknál. Viszont amit nyáron nehezen birok, hogy iszonyatosan fűt a gép szóval kb. 3-4 fokkal is megtudja dobni a szobát (lehet nem és rossz helyen van a hőmérő de a régi géphez képest durva). Szóval ezt leszámítva én együtt tudok vele élni, de ha jön az új Ryzen akkor cserélem arra hátha ott nincs már ilyen gond.
-
nuke7
veterán
-
válasz
hoffman_ #22682 üzenetére
Szerintem a 4 GHz tartható, próbálj még lejjebb menni vcore-ban, csak ellenőrizd mérésekkel, hogy a teljesítmény nem csökken-e. Ha olvastál itt, akkor biztos nem mondok újat azzal, hogy néha stabil marad a processzor, a teljesítmény mégis esik túl alacsony vcore mellett. Szerintem abból az értékéből még nyugodtan vehetsz le, szvsz. Nekem 1.22 alatt megvolt a 4GHz, amikor 3600-at hajtottam, de ez példánytól is függ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest