- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Mobil flották
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Azért is vettem, mert tesztekből is egyértelműen az jött le, no meg kevesebbet is fogyaszt, és nálam elég sokat megy a gép, 3 naponta -1kWh már számít!
Megnéztem a bájoszt, ki volt kapcsolva a performansz búszt vagy mi, most már jobb eredményt produkál CBr23-ban is!
Első teszt ~8400 ponty volt, most 10504 -
fanti
addikt
Játékoknál, de ott is csak a minimum képkockáknál.
Ja, és csak akkor ha RTX 3080-al, vagy erősebbel tolod 1080p-ben médium grafikán!!!
(mondjuk arra meg elég egy GTX 1050Ti is, úgyhogy akkor minek a 3080-as)
Tudod, sok fotelbajnok fog most rám rontani nemsokára ezért a kijelentésemért, mondván, hogy ő már kimérte. Na jó, lehet hogy kimérte, de hogy meg nem érzi és nem is látja az tuti!
-
fanti
addikt
De igen, bár hidd el, egy jó filmvágás és render bőven többet tud enni!
Hát még néhány -virtuális környezetbeni- oprendszer futtatás...
Mondjuk nem vagyok egy nagy gémer...GTX 1650 Superrel nyomulok 4GB VRAM-al. Bár 1080p-hez és 60fps-hez, azaz az én igényeimhez pont elégséges. -
-
atillaahun
veterán
Hmm... érdekess.
Nekem amúgy az lett a megoldás az USB stick fel nem ismerésre (B450-en), hogy tiszta UEFI módból vissza kellett váltani UEFI + CSM-re.
Bár ha jól olvastam ennek csak a rendszer boot-hez kellene köze legyen, nem tudom miért befolyásolja egyáltalán az eszköz felismerést is. -
Sontir Fel
őstag
Megpróbálom amiket írtatok urak. A ramomat 2400asnak ismeri fel alapból, pedig 3200as, csak a profil beállítás után megy rendesen 3200on. Ez már rám OCnak számít?
Autora tettem, így 2400on megy, a ctr 2.0 bench végre lefut (pontosabban még most is fut, a max tempet 95re fel kellett tolnom, mert folyton leállt, míg az 1.1 esetében nem volt ilyen gond).
-
Zsoltszaba
csendes tag
Bőséges infóval lát el a gyártó "Asus"(mondjuk ez a legújabb és ami nekem volt azóta kijött 5 verzió)
1. New CPU support
2. Add a ReSize BAR shortcut for AMD SAM support
CinebenchR23 nem hozott msot több pontszámot ez biztos.
És az hogy eddig offset volt állítva a procin ez befolyásolhat ennyi hőmérséklet emelkedést?
Improve system performance and stability
Improve Fan control function
Improve DRAM stability
Update AM4 AGESA combo V2 PI 1.0.8.0
Improve system stability
Improve DRAM performance -
Joachim21
őstag
1.1 béta 7-et., de majd még kísérletezek vele, lehet 0-ról újrakezdem h úgy mit csinál. A jelenlegi beéállításokkal Cinebench alatt 5135-5159 pont közötti értpékeket hoz. Tetszik maga az ötlet is, meg a megvalósítása a CTRnek, eddig egyedül ez az automatikus indulás ami nem jött össze vele.
-
CJ4567
nagyúr
A max freq az normális, a reference freq-ról tud 1usmus, hamarosan kiadja a hotfixet hozzá.
Gróf...: itt nem csak számháborúról van szó, hanem gyárinál alacsonyabb feszültségen, magasan órajelet tud elérni a program, így jobb teljesítményt, és alacsonyabb hőfokokat lehet elérni. Nem mindenkinek ugyan olyan a procija, az újabb példányok már jobban reagálnak erre. Twitteren lehet olvasni, hogy a megjelenéskori 3600-akon instant kékhalált okoz a program, mert nem bírja az ilyen alacsony feszültségeket.
-
Albigator
őstag
Lehet. Én ÁK-n folyamatosan több terméket figyelek, egy oldalon pl 7nm-es AM4-es procikat 6-16 magig és tegnap vettem észre h megjelent ott a 4650G is... Már a boltnál akkor sem volt.
Aztán rájöttem nem is ez topik releváns ebben az ügyben, hanem 2***G-3***G.(#24616) palfitom
Köszi.
-
-
SirRasor
addikt
Ez 2004-es build...lehet tényleg ez a gond.
https://community.amd.com/thread/255367 -
arnoldito
senior tag
Kipróbáltam minden energia sémát, nem az okozza a hibát. Hanem a PPT-s beálíltás biosban. Ami ugye 0-0-1-re van állítva, hogy magasabbra boostóljon, viszont 1 szálas terhelés alatt 2000-1800Mhz mennek a magok. Többszálasnál semmi gond, vagy játékok alatt, de 1szálasnál kuka. Aki így használja még, annál jelentkezik ez a hiba? Próbáltam a 8 havi chipset driverrel is, de nem az kavar be, ez bios beállítás.
-
SirRasor
addikt
Szerencsére nekem csont nélkül felment. Gagyibyte lap, Win10 x64 Ent.
csucsbicep a saját hülyeségem alapján megéri, mert én az energiagazdálkodásnál a minimum CPU terhelést 99%-ról 0%-ra állítom, mert pár wattal kevesebbet eszik a proci. Telepítés és restart után megnéztem a Ryzen Mastert és a 6 magból 4 azonnal elaludt, ahogy átállítottam 0%-ra, amit fent írtam. Nem sokra rá az 5. mag is csatlakozott és az esetek jó részében ez így is maradt. Ritkán ébredt fel +1 mag és nagyon ritkán kapcsolódott be még1. Az előző chipset drivernél sokkal nehezebben aludtak el a magok, tehát ezen biztosan variáltak.
Teljesítménytesztet nem néztem, de manapság úgyis csak egy firefox indításig jutok el, szóval... -
Pro!Petya
addikt
Fasza látni h működik a módszer nálatok is!
Emlékeztek mikor azon ment a sírás hogy még a single core-nál sem éri el a gyári boost órajelet?!
Most meg gyakorlatilag All core-on használható az egymagos boost!
(sőt még bőven fölé is megy ha nem avx-el van megkínálva!)Nem nagy dolog, de én azért ennek az ingyen 1-2% plusznak is tudok örülni!
Szívmelengető látvány hogy 4400-4425 körül jár az enyém all core ,64-es multiba 44-46 fok mellett!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(#13589) beef
Majd dobjál már légyszíves pár mérést hogy mi változott az alaphoz képest!
Kíváncsi vagyok mit művel a nem X-es darab!(#13579) Create.
Ez a 001-es setuppal volt ugye?(#13577) Alpi. & (#13578) Steven
"félig viccből kipróbáltam, aztán jött a "besza-behu" !!"
+1(#13567) wwenigma
Mielőtt beállítottad adtál neki Load Default-ot a biosban?
Nálam semmi anomália , ugyanúgy elfut az összes tester és benchmark /game , netezés/videózás. -
kireka
tag
Legyen igazad, de akkor is jártam úgy, hogy letöltöttem egy frissebb kiadású -azt hiszem - command centert de kiderült hogy ugyanazt a verziót már 2 hónapja feltettem. Ennek így olyan szaga van, mintha az adott termékhez frissek lennének a támogatások - amit mellesleg én is csekkoltam vásárlás előtt- de azután kiderül, hogy sok dologgal csúsznak hetekkel, más letöltéseknél pedig csak a dátumot frissítik a szoftvert meg csak félévente.
Most az új BIOSnál beállítottam egy ártatlan offsetet és BIOS resetig nem indult, SoC offset ugyanaz, az előző BIOS 5% teljesítményvesztést hozott, ha be volt kapcsolva a lapvédelem, ha kikapcsoltam meg sirt a virtuális gép, hogy megváltozott a konfiguráció és már nincs lapvédelem. Szóval még a CPU megjelenés előtti Beta BIOS-t használom, ami meglepően jól működik.
Most lemérem neked hogy mennyi idő alatt indul el az:
MSI command center: 2 perc 9 másodperc+23 másodperc mire az első kattintást észleli.
Excel: 2 másodperc
Shadow of the Tomb Raider: 50mp.
És ez már igy van több, mint egy éve és nem javítják, csak néha frissítik. -
Locutus
veterán
Nem mondják meg, de szerintem is a futárnál. Hiába próbáltam kideriteni, hol vesztegel a csomag, mert odamegyek érte, nem mondta meg egyikük se, mert erre nincs lehetőség...
Amúgy igen rég nem rendeltem MOi boltból semmit... ausztriában, meg amazon.de-ről homlokegyenest mások a tapasztalataim, talán ők tették túl magasra a lécet, nem tudom... Pedig én csak egy rohadt meshify c-t akartam fehérben, de sehol máshol nincs raktáron.
Na mindegy. El kell ezt engednem. Inkább beszaladok bécsbe most átvenni a procit ramot meg ventimet... legalább ők nem szivatnak -
Ha jól értem igen. Ugyanakkor több más észrevétel is volt az egészben. Itt az egész videó.
Először is itt van egy ilyen:
Vagyis elég érdekes dolog, amit a Tom's Hardware vett észre a saját 3600X tesztjükben, mely szerint a jelek szerint a magok "gyors" és "lassú" oszlopra feloszthatóak. A különbség relatíve kicsi, 50-100Mhz, de egyértelmű a fenti képen is, hogy például az ötödik (Core4), hetedik (Core6) és nyolcadik (Core7) mag a HU tesztjében se érte el semelyik alaplapban a 4500Mhz-et, úgy tűnik, hogy van 4 "gyors" és 4 "lassú" mag.
Persze, felhasználói szempontból ez aligha jelentős, de mégis érdekes tényező.
-
törölt tag
Azt nalam is csinalta a 3900X, ki kell szedni es ujra betenni. Valamiert nem fekudt fel rendesen elsore, ereztem is egy picit mintha mozogna, masodjara szepen beillesztettem, picit lenyomtam huvelyujjal es csokolom.
A foglalatnal azt a kis kart allitsatok teljesen nyitottra.
Azota mar nincs meg a 3900x, a Taichi x470 egy hulladek lap, nem kezeli rendesen a memoriakat, szoval megvarom mig lesz ujra MSI Presige X570 Creation es rendelek egy masik kockat. Ahhoz jar egy 240-es AIO is.
Jovo heten MSI kap uj BIOS-okat, erdemes figyelni a weboldalt.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Horgász topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen egeret válasszak?
- Home server / házi szerver építése
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest