- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Dőlnek az S25 Slim és Ultra infók
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Nuada herceg #39449 üzenetére
nem nyult bele, a windows idonkent magatol hajlamos ezt eljatszani.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
ricsi99
addikt
válasz Nuada herceg #39452 üzenetére
A tisztelt user-ek akik összraknak gépet ,nagy része mókolja a win-t ész nélkül..és ossza meg a csudi varázs beállításokat... lásd win10 topic... aztán ne csodálkozz semmin
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Gyuri27
félisten
válasz Nuada herceg #39449 üzenetére
Mert nagy ritkán a win nem kezeli jól a profit. Pl 6/12-nél lát összesen 6 szálad. Ez ugye 3 mag + 3 szál. Akkor beálitotta és jó volt.
Egyébként ilyen, hogy gyorsítsunk a winen leírásokban szokták ezt még basztatni. A srác végig csinálta. Persze, hogy elfelejtette később.Amd - Radeon - Ryzen
-
belaazallat
addikt
válasz Nuada herceg #39445 üzenetére
Üdv!
"Az msconfig.exe fájlt elindítva a rendszerindítás menüpont alatt a speciális beállítást választva a processzorok számánál, ha megadjuk a meglévő magok számát, akkor a Win indulásnál használja őket." Ez véletlen nincs befixálva 6-ra a delikvensnél?
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
nagyúr
válasz Nuada herceg #39193 üzenetére
A "chipset" önmagában nem mérvadó ezen ügyben.
Hogy az AGESA-ba mit raktak, az a meghatározó.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Atla
senior tag
válasz Nuada herceg #39183 üzenetére
Lemaradt egy nulla valóban.
Szóval offset -0.07500
A feszültség és az órajelek pedig így néznek ki.
Boostol a tied is 4550Mhzig?Találtam egy videót Aorus lappal igaz ő nem állítja a CPU Vcore-t és a processzor is 5xxx valószínű. Viszont ez a Curve Optimizer a videó vége felé,ezt nem tudom mi.
Talán valaki nálam okosabb megmondja.?!
[Itt] a videó[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Nuada herceg #39178 üzenetére
nem, az nem sok, ez igy mukodik, idleben annyit kap, amper nincs mellette, nem fő meg.
a 7xxx sem attól fő meg, hogy a cpumag sok feszt kap, hanem attól, hogy a soc kap az ajánlottnál bőven többet.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Atla
senior tag
válasz Nuada herceg #39178 üzenetére
Biosban CPU vcoret állítsd offsetre,és -0.750 vagy ha nincsenek ilyen értékek. -100 vagy -50. Manual-ra ne állítsd mert ugy nem működik a PBO.
HwInfot töltsd le és a CPU Core Voltage ( SV12 TFN ) ezt az értéket nézd a többi nem valós. -
Atla
senior tag
válasz Nuada herceg #39176 üzenetére
Szintén 3800X.Nekem 4.2Ghz-hez allCorefix kell 1.2 Volt. 4.3Ghz 1.28 itt már nagyon melegszik. Én PBO-val használom -0.650 offset. Igy játékok alatt 4550Mhz-ig BOOStol,és később olyan 4370-4300 között mozog,kivéve olyan játékok amik nem nagyon terhelik.Ott 4400Mhz körül marad.
A fix feszültség terhelés alatt mindig vissza esik.Ezt elkerülve szokták használni a Load Line Calibation beállítást.
Én PBO-val használnám a helyedben. -
Dragon3000
veterán
válasz Nuada herceg #39174 üzenetére
A megadott boost órajel mindig egy magra értendő, a több magos terhelés hatására változik, ez adott példánytól is függ, hogy az alap órajel és a boost órajel közt hol helyezkedik el. Van olyan alaplap, ahol csak offset állítás van, de ezt a biosban meg lehet nézni. A feszültség változás, ha terhelés hatására változik, akkor az megszokott dolog, de azt nem tudom, hogy ekkora mértékben való változás az mennyire megszokott, erre majd a többiek válaszolnak.
-
Dragon3000
veterán
válasz Nuada herceg #39172 üzenetére
Nem lehet, hogy azért esett az órajel, mert több magot terhelt a játék? Mert 60 foknál meg nem fogja visszavenni az órajelet. Ha már fix órajelet állítasz be, akkor fix feszültséggel érdemes próbálkozni.
-
fanti
addikt
válasz Nuada herceg #38899 üzenetére
Majd arra is figyelj oda, ha semmit sem futtatsz, csak az üres asztalon vagy, hogy ne rebootolgassan, mert ha csinálja, akkor az idle feszt is nagyon visszaveszi...
Nálam volt olyan 3900X-el, hogy alaposan teszteltem prime95, y-cruncher, LinX, majd BF V multi több óra, és atomstabil volt.
De az asztalon hagyva úgy, hogy még böngésző sem ment, olykor rebootolt...
Persze pár +mV offset és ott is stabil lett. -
Gyuri27
félisten
válasz Nuada herceg #38899 üzenetére
Hát annyira ne vedd vissza, hogy fagyjon. De igen a booston és a cine pontokon észre veszed. Persze itt a hütés is bejátszik. Ha tudod persze ésszerü keretek közt (nem kell helikoptert csinálni) bench alatt próbáld 60 fok környékén a procit. Ott lesz a boost a legmagasabb.
Amd - Radeon - Ryzen
-
stewe2
aktív tag
válasz Nuada herceg #38894 üzenetére
Köszi, nézem a videókat, és kb. ez jött le nekem is. Pl. ennél a lapnál a szorzóállítás nem legördülő menü, hanem beírom a számokat
Nincs igazság... Csak erőviszonyok... Lehet, nicket kellene váltanom: stewe71...
-
Gyuri27
félisten
válasz Nuada herceg #38891 üzenetére
A warzone 2 egy bughalmaz.
Van fent a neten 1000 bug fix videó, leirás. Keress a hardveredhez valót.A procira: egy ventis kis viz + offsettel nem biztos, hogy jó. Inkább -100mv legyen.
Az allcore tuningot nem eröltetném. Csinálj így cr20-23 tesztet. Mondjuk három kört egymás után és számolj átlagot. Majd csináld meg fix nélkül - offsettel. Csodát fogsz látni.A lap biosában nézd meg a venti (ventik) profilt. Nem tudom ott mi van silent, normal, game, performance ilyesmi.
Rakd min normalra. Ha van gigának win alól induló appja akkor játékra csinálj profilt, hogy több levegő áramoljon, jobb legyen a szellőzés.
Pasztázást érdemes lehet ellenörizni, cserélni.Amd - Radeon - Ryzen
-
MaddeNNNN
őstag
válasz Nuada herceg #35003 üzenetére
Minden chip más, ezt el kell fogadni sajnos. Nekem az előző 2 procim (1600x->2700) eléggé gyenguszok voltak, úgy látszik ezzel végre szerencsém van. Azt hiszem ha auto PBO-n hagyod, akkor csak a legjobb mag kapja meg azt az 1.49V feszt, a többi talán kevesebbet. De ebben nem vagyok biztos, ha valaki jobban tudja majd kijavít.
Én most 4.2 all core -on használam a gyári wraith prism hűtővel ezen az 1.875V-on, teljesen jó hőfokai vannak Warzone közben. Úgyhogy egyelőre le is teszek a vízhűtésről. Nem ér annyit az a +200mhz. Helyette inkább lesz új alaplap és ram, hogy abból kihozzam a legtöbbet. Jelenlegi ramjaim sajnos a lap miatt még a gyári órajelen sem mennek.@ #35006 hokuszpk
Nekem a vége 4375mhz volt 1.4v fölött, úgy azt hiszem 50 ponttal kaptam kevesebbet mint a tiéd, de ott már eléggé belenyaldosott a thermal throttlingba. Lehet egy jobb hűtővel és jobb vrm-mel elmenne többet is.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
MaddeNNNN
őstag
válasz Nuada herceg #34943 üzenetére
5020 környéke, +- 10 pont attól függően milyen kedve van. De dúrva, hogy +200mhz all core az 1.1875-->1.4 V feszültség. Ennyit nem ér az a 4400mhz all core.
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
Chaser
legenda
válasz Nuada herceg #34794 üzenetére
órajelet és azzal arányosan feszültséget leveszed már az is rengeteget segít, persze a teljesítményből vesztesz valamennyit, de 4ghz környékén egy jobb chipet olcsó lég is megold játék alatt - attól függően mekkora feszültség kell a chipnek hozzá -
Pakmara
ram sebessége/késleltetése semennyit nem számít cb20-nál, if sem, ezért jó teljesítménytesztre cpu-hoz
ha nem dobja a kötelező pöttyöt akkor kevés a feszültség, látszatra megy a kijelzett órajelen, valójában pedig kevesebb órajelen megy_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
FingR86
őstag
válasz Nuada herceg #34794 üzenetére
a PBO-t bekapcsolni csak 1 kattintás.
az offset hozzá meg még kettő.
bekapcsolod h - offset és értéknek meg nyomsz egy num+ és teszteled a legelső értékkel. Amíg nem esik a CB pontod, addig egyre nagyobb értéket offset-elsz el belőle. Szóval nyomsz még egy num+. Ha érezhetően esett a pontszám, akkor vissza az előző értékre. num-[ Szerkesztve ]
-
Bib
őstag
válasz Nuada herceg #34789 üzenetére
Lehet hogy csak a házad nem szellőzik eléggé és nagyon befűtt a vga. Ez az aio is elég alulméretezettnek tűnik pláne ha felül van a radiátor. Károsnak nem káros a 80C de ott már visszavesz a boosból.
-
Fred23
nagyúr
válasz Nuada herceg #30991 üzenetére
Nekem ez a felpörgős dolog pont Ryzen 2700-zal volt ITX lapban. Úgy semlegesítettem, hogy a venti reakcióidejét növeltem meg, vagyis találtam a BIOS-ban egy olyan menüt, ahol azt lehetett állítani, hogy milyen gyorsan kapcsoljon nagyobb CPU hőmérséklet esetén gyorsabb sebességre a venti. Amikor gyors reagálásra volt téve, sokszor felzúgott, de úgy 12-16 mp-nél megszűnt teljesen a probléma (pontos számra nem emlékszem). Szerintem rosszul mér, ha gyorsra van állítva, vagyis tippre azt hiszi, hogy nagyon meleg a proci, míg ha kap időt, rájön, hogy csak kicsivel lett melegebb.
-
Bossp
addikt
válasz Nuada herceg #30999 üzenetére
Ha adsz neki egy viszonylag halk alapot de azert oorogjon. Ugyanigy vussza hul amint elmulik a tuske. Nem amiatt hul vissza mert felporog 1 pillanatra.
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Bossp
addikt
2700x el ugyan ezt tapasztaltad volna. Sima 2700annyira nem boosolgat nem dob akkora tüsiket azert nem volt eddig. Sajna erre meg nem talaltak ki semmit az okosok. Szerintem olyan ventiprofil kene ami terhelésre porogne fel nem hőfokra... De ilyen nincs. Én úgy oldottam meg hogy monitorozta a vrm hőfokát majd arra lőttem be a ventiket. Nem gaz ha neha neha belenyal a 60+ba es nem teker fel a ventid attol nem hal meg viszont igy ha kapja a terhelest szepen egyenletesen felporog!
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
fudi2002
veterán
Tudjuk, normális, ventigörbe beállít, hőfok eltakar vagy szem becsuk, használ.
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 10
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Horgász topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- Garanciális Intel Core i5-10400F
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális AMD Ryzen 9 9950X 16-Core Box Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest