-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Mayweather #37311 üzenetére
Nem rossz, sőt.
De be tud tenni a skálázódásnak a két CCX. Szerintem érzékenyebbeknek a minimum FPS-eknél is lehet jelentősége.
#37312 fanti: Ha épp szembejött egy jóáras 3800X, akkor persze, jó csere volt.Egyéb esetben 5600X.
#37313 fanti : Fix 60Hz-en még kellemetlenebb, mikor kicsit belaggol a játék, mint egy adaptív sync-es 144Hz-esen.
-
fanti
addikt
válasz
Mayweather #37311 üzenetére
Igen, pont erről van szó! Én nem vitatom a tényt, hogy az 5XXX erősebb a 3XXX-nél, csak ezt mondom én is, hogy erősebb VGA alatt jön ki karakteresebben a difi, és ott is akkor ha 1080p esetében mondjuk 144Hz-et használunk.
-
Bib
őstag
válasz
Mayweather #37302 üzenetére
Biztos hogy jobb, főleg tesztprogramokban az tuti. Egy másik topikban 6700xt -vel a Fh5-ben 4Fps-sel tud többet egy 5800x-es konfig az én 3700x-esemhez képest, pedig ott a vga is húzva van persze 1440p-ben extreme presettel. Én azért megvárom a 3d cache mit mutat majd és milyen áron lesz, abban látok egy kis fantáziát.
-
Bib
őstag
válasz
Mayweather #37300 üzenetére
Másik topikban azt írták, hogy még az intéző is gyorsabban indul. Igaz ez?
Vannak előtte-utána teszteredményeid? Szívesen megnézem, mert én egy majd 5 éves fele annyi magos intelről váltva sem éreztem ezt amit itt sokan 3xxx-ről 5xxx-re váltva írnak. -
ETOM
addikt
válasz
Mayweather #37258 üzenetére
Le is cserélem majd a lapot nem soká ez biztos.
16-20-20-20 40 ezen fut most a teszt. 19-re leviszem instabil.
Ha a ram feszültséget 1.4v leveszem 1.35v-ra instabil. A többi feszültség nem segít. SOC, VDDP, VDDG.
Hiába raktam arra amit írtatok. Ha tudnám 1.42-45v rakni ramot az lehet segítene, de a lap nem enged többet. Fapados.Mondjuk míg nem lesz meg új lap ezt a 3600MHz 16-20-20-20-t elfogadom ha átmegy teszteken.
-
ETOM
addikt
válasz
Mayweather #37255 üzenetére
Oké nézem. Socnál 1.1v van biosba csak programba mindig kevesebbet mutat.
ASRock B450M Pro4-F legújabb biosal. Ebben ment a ballistix 3800/1900 IF cl16 stabilan.
-
ETOM
addikt
válasz
Mayweather #37231 üzenetére
-
ETOM
addikt
válasz
Mayweather #37231 üzenetére
Nekem 3400-on képet se adott a gép. Kb a fenti beállításaid csak 16-18-18-38 2T volt. Lehet megpróbálom még holnap.
-
Chaser
legenda
válasz
Mayweather #36962 üzenetére
és legalább egy óráig
-
belaazallat
addikt
válasz
Mayweather #36962 üzenetére
Szia!
A TM5-öt adminisztrátor módban kell futtatni. -
Chaser
legenda
válasz
Mayweather #36954 üzenetére
azért egy tm5-öt tolj rá gdm off opcióval
-
fanti
addikt
válasz
Mayweather #36952 üzenetére
Szépen megy, szerintem ne piszkáld, ha stabil is teljesen!
Ha nagyon szeretnéd, próbáld ki :
tRCDWR : 18
tRCDRD : 16
tRC : 60
tFAW : 32
tRFC : 600 -
fanti
addikt
válasz
Mayweather #36909 üzenetére
Milyen lapod van?
Mert a legújabb AGESA most az AGESA ComboV2 1.2.0.4 A
Legalább is nálam Aorus B550 Pro-nál.Gondolkodom, hogy vajon érdemes lenne ezt föltennem, a 3900X-nél jelentene valamit vagy csak az ötezresekhez kell már?
-
HSM
félisten
válasz
Mayweather #36907 üzenetére
Üdv a klubban. [link]
Én erre ráadnék még egy PBO-t, lehet már vihetném is garizni...Amúgy mentségére szóljon, az 1.2.0.3B BIOS-al picit javult a helyzet és a gyári fesz. Azzal már 4Ghz-re limitálva a PB is józan opció, amióta frissítettem úgy használom, még nem volt kedvem BIOS-ban beállítgatni a dolgokat újra az allcore OC-hoz.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Mayweather #36905 üzenetére
Azt szokták itt írni, hogy ezek a feszültségek csak pillanatnyi ideig vannak, így nem számít, hát az 1,5V nálam valahogy nem pillanatnyi volt és a hőmérséklet hirtelen 20 fokkal való emelkedése se ezt támasztotta alá, pedig csak 2 szálon volt 4,3GHz körüli érték
Szerintem nem csak cpu függő a dolog, hanem alaplap és még bios verzió is, hogy hol melyik mennyire szeretné túl tolni a biztonság kedvéért. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Mayweather #36900 üzenetére
Ennek ellenére pbo-val rosszabb értékekre volt képes a cpu és 75 fokig melegedett abban a játékban, ahol ac oc esetében max 60-ig ment fel.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Mayweather #36898 üzenetére
A 2700am 1,3V 4GHz-en használtam kb 1 évig, jelenleg kollégám gépben van alapon, bármiféle gond nélkül üzemel. A 3600am 1,25V mellett stabil 4,5GHz-en. Pbo mellett 4,2-4,3ig boostolt játékok közben és 10-15 fokkal volt melegebb, mint all core OC mellett. Mindkét cpu esetében 280-as aio van/volt használva.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Mayweather #36888 üzenetére
Na: hát a hűtő nem a legélesebb kés a fiókban.
És most mondom ha már a házventik 7,5v-re vannak fixálva, hogy a hűtő is "silent" módba van. Mert ha teker baromi hangos tud lenni.
A javaslat a következő. Fülldugó, munkavédelmi zajcsökkentő.
Na jó nem. Szóval. Ha nem akarod/tudod (nincs rá lé) cserélni a hűtőt akkor a bordán cserélj hűtőt. Verziótól függően 31-36 db zajt csinál a gyári.
Ismerve a cm légkavaróit sok levegőt magas fordulaton szállitanak.
Tudom volt jópár cm hűtőm.
Ha van rá keret akkor vagy egy új vagy apróról valami fasza. 8-10k-ból megvan.
Ha gondolod bele mehetünk kicsit méllyeben.
Ugyanez igaz a házhűtésre. Bár nem irtad milyen ház.De!!! És ez a legfontosabb ne fixáljál semmit. Tuningolsz, adod a feszt akkor ne (vagy csak akkor ha mindenből a legjobb drága van és az ultrahalkan teszi a dolgát).
Minden más esetben szerintem tessék szép ventigörbéket rajzolni.
És igenis ha meleg a proci, meleg van bent, meleg a lap akkor kicsit kapcsoljanak feljebb a ventik.
Az még mindig jobb mint ha bent megfözől mindent.
Persze ez csak az én véleményem. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Mayweather #36888 üzenetére
Semmi baja nem lesz 1,25V bőven a barátságos érték, még 1,3 se vészes, felette már lehet aggódni, de általában úgysem tudja azt már lehűteni egy alap hűtés, így az ember nem is nagyon használ ilyen magas feszültséget.
-
Chaser
legenda
válasz
Mayweather #36890 üzenetére
bomlik le a chip ( :
mindig az a kérdés mire használod a cpu-t, ha durvább render is van esetleg avx, afölé semmiképp nem mennék - de hosszabb távon sem gondolom hogy baja lenne, azért részemről ilyenekre 1,2v-nál húztam meg a határt -
ha csak játék/net megint másról beszélünk -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Mayweather #36885 üzenetére
" Túl meleg a proci. "
nincs mit tenni, neked az Alder való
-
Gyuri27
félisten
válasz
Mayweather #36885 üzenetére
Hát ugye nem tudjuk milyen lap. Nem tudjuk milyen hűtő és milyen ház milyen szellőzéssel.
Márpedig a pbo ezekre háklis.
Amit kézzel beállitottál az jónak tünik. -
vtomi2
őstag
válasz
Mayweather #7395 üzenetére
Én nem frissíteném, mert kivettek funkciókat, meg régi felületre álltak vissza, hogy beleférjenek az új procik mikrokódjai. Teljesítményben nem tudom mit jelent a régebbi prociknál.
-
Mayweather
tag
válasz
Mayweather #7389 üzenetére
Esetleg valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged