- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
BerserkGuts
addikt
válasz
Zsoltszaba #33421 üzenetére
-
BerserkGuts
addikt
válasz
Zsoltszaba #33378 üzenetére
hát sokat nem ér mert nem igazán kell a legtöbb mostani game-nek erőmű cpu
inkább ahogy írták egy 3080-at vettél volnaegykét játéknál van csak max +20fps de a legtöbbnél semmit nem ad főleg nem a warzone
-
PuMbA
titán
válasz
Ha játék közben is ilyen a processzor kihasználtság, akkor elég lenne sokkal kevesebb órajel is
-
Bib
őstag
válasz
Azért ehhez járna egy 3080 legalább.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
"nem a dobozon lévő órajelet tudja henem többet. "
ááá dehogy ! ez csak azert van, mert idokozben a 230V -t megemeltek 240V -re
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Zsoltszaba #33361 üzenetére
Ezzel a DOCPvel nincs gondom, elvileg nekem is megy. Bosszant, az egész, hogy nem sikerült megcsinálni ezt a CRT-t. Az meg külön sértő, hogy azt írja a Noctua cooleremre, hogy week cooling sysytem detected
bár elgondolkodtatott, mivel kb 10 éve vettem, hogy lehet kevés már... 95w tdp-t ír az egyik tesztoldal rá, mint hűtési teljjesítmény
lehet gondolkodnom kell a váltáson lassan
-
jokeph
nagyúr
válasz
Zsoltszaba #33361 üzenetére
Többféle alapórajeles DDR4-es ram létezik (2133/2400/2666), az XMP meg tutira OC-nak számít (elvben garantált).
Lehet csak én vagyok mázlista, de mióta vannak XMP-s ramok, minden konfigomban úgy ment ahogy neked, XMP/D.O.C.P betölt, megy, örül (FX8320e+970A-ddr3 2133, i3-7350k+Z270-ddr4 3000, i5-7600k+Z170 - ddr4 3200, i5-6600k+H170 - ez ddr3-mas, natívan 1600-as low-voltage ramokkal, élből annyin is megy, 3600X+X370 - ddr4 3600, 2200G+B450 - ddr4 3200, 3300X+B350 - ddr4 3200 és 5600X+X470 - ddr4 3200). -
F e Z o
veterán
válasz
Zsoltszaba #33330 üzenetére
10-15%-ért fizettél 50-60% felárat...
#33328TimerZsoltszaba : Mindennapi műveletekben biztos semmi javulás. Játékokban, de inkább tesztekben látszik csak.
#33334Zsoltszaba : Persze, mindenki arra költi, amire szeretné... Mondjuk ha játékokra tervezném elkölteni az egészet, akkor másik oldalt választottam volna...
-
Dreamie
őstag
válasz
Zsoltszaba #33330 üzenetére
Szia! Ez full hd? 1440-ben mennyi pluszt ad?
#33332Zsoltszaba : Váó, nem gondoltam volna...
-
válasz
Zsoltszaba #33327 üzenetére
Köszi az infót, én is ezt a váltást fontolgatom. Majd írj még, hogy mindennapi műveletekben veszel-e észre gyorsulást, például.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Zsoltszaba #33214 üzenetére
Akkor felesleges, hamarabb lesz vga limit, én is majd csak később készülök az 5900Xre ha konszolidálódtak az árak
-
Bib
őstag
válasz
Zsoltszaba #33211 üzenetére
Persze számít [link]
-
arabus
addikt
válasz
Zsoltszaba #32430 üzenetére
-
beef
őstag
válasz
Zsoltszaba #32426 üzenetére
Ennek több magyarázata is lehet:
- lehet feljebb tolták feszültséget új biosban, kérdés, hogy órajel is emelkedett-e?
- eddig hibásan olvasta ki hőmérsékletet (vagy most)
Bios verziónál nem írja gyártó, hogy mit frissített? Igaz ott általában elég spórolósak az információval. -
beef
őstag
válasz
Zsoltszaba #32424 üzenetére
A 74°C azért még messze nem a világ vége.
-
korcsi
veterán
válasz
Zsoltszaba #32421 üzenetére
Ez online játék? Hálózat rendben van?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Zsoltszaba #32392 üzenetére
a Windows power plant / energiagazdálkodást végül megnézted?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Zsoltszaba #32388 üzenetére
kolléga kicsit pontatlan, meg nyers is, de ettől tekintsünk el: nekem úgy fest, sok nyavajám megoldotta az Auto fesz. próbáld meg mindenképp.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
Zsoltszaba #32358 üzenetére
Sok hülyeséget írtak
Minek kéne a cod mw-hez 5600x meg intel jézusom
Köszöni szépen a r5 2600-al folyamatos lagg mentes a játék nálad viszont laggol keményen hiába van valakinek 500.000fps ha bezuhan 0-ra.
Leírta valamelyik okosabb ez bizony energia takarékosság miatt van vissza van fogva a procid.
Lehet a rossz OC mert ugye halálig alul kell feszelni egy procit hogy takarékoskodj 2 forintot a villanyszámlán pedig ez a baromság a laptopokhoz kell ott fontos hogy minél kevesebb áramot használjon mert akkor annál tovább bírja az akku de itt desktop pc-nél hagyjuk már ezt nem erre lett kitalálva.
Állítsd vissza az egészet és ne babráld tökéletesen megcsinálták az amd mérnökei mivel eleve automatikusan szabályozza a fogyasztást a hőmérséklet függvényében amihez beleszólásod sincsen.
A feszültséggel jön itt a sok okos de nem azt nézi a rendszer hanem a fogyasztást aminek a mértékegysége a Watt= A x V (Amper áramerősség, Volt feszültség)
Minden 1 milliszekundumban változik a feszültség amit a cpu határoz meg mennyi lesz. A hw info meg a szoftveres mérés csak minden 250ms-umban vesz egy értéket és azt átlagolja szóval ez egyáltalán nem pontos ettől még lesz az 1.5V is 1ms-ig.
-
válasz
Zsoltszaba #32358 üzenetére
Wimfos energia sém hogy van belőve?
-
Chaser
legenda
válasz
Zsoltszaba #31833 üzenetére
topikjában esélyesebben kapsz választ
5800x nem éri meg, 50%-kal drágább +2 magért, 175e körül megy
5900x 220e körül van, +50% mag 5800x-hez képest
ha vennék 5600x vagy 5900x -
Chaser
legenda
válasz
Zsoltszaba #31831 üzenetére
az már határeset, 1440p-n olyan rengeteget nem hoz
topikjában kérdezd meg, hátha valaki próbálta - ha jól rémlik warzone zabálja a cpu-t -
alzát fgyelgesd, napokban is 117e körül tudtam volna venni ha még érdekelne -
Chaser
legenda
válasz
Zsoltszaba #31827 üzenetére
milyen felbontás/frissítés?
1080p/144hz-nél van értelme pl egy 5600x-nekPuMbA
érthető, legalább van mit nyúzni
5600 220usd-ért pletyka, de igen esélyes hogy lesz, ahogy lesz majd 4/8-as cpu is, csak ezek jóval odébb
ha majd alzán minden nap minden percében ott lesz az 5600x elérhetően, utána valamikor fog jönni az 5600 ( : de az nem mostanában lesz -
Chaser
legenda
válasz
Zsoltszaba #29275 üzenetére
fele topik erről szól
vagy manual all core oc
vagy pbo és offset
vagy hagyod defaulton
win sémákat is lehet kapcsolgatni
kinek mi jön be, illetve mire használja a gépet - és mennyire fogékony/nem fogékony némi finomhangolásra - -
Zsoltszaba
csendes tag
válasz
Zsoltszaba #29208 üzenetére
ezekszerint senki.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Zsoltszaba #26282 üzenetére
Próbáltam egy időben női harisnyát a venti elé. Az tényleg elkapja a port, de a légszállítást is lecsökkenti. Azóta más területen játszok csak vele...
-
válasz
Zsoltszaba #26260 üzenetére
Nem belevau, de a procihutod szerintem meg kezmeleg sincs...
Ha pedig nem forro a huto, akkor hogy melegitene fel a gepben levo levegot??? Vagy azt hitted, mert 80fokor ir a procihore, akkor mar a gephazban is annyi van?
Nekem vizhuto van, a gephazba kb nulla legmozgas, mivel minden belepo es kilepo oldalon radiatorok vannak. A procim 80fokos. A viz 39 ugy, hogy egy 5700XT is van a koron. A hazban megiscsak 40fokos max levegot mertem eddig... Azt pedig akkor, mikor kozvetlen a gepnel merve a szobaban 33fok volt
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Zsoltszaba #26260 üzenetére
Nekem nem kell magyaráznod, haf x, 1x23cm, 3x20cm, 2x14cm, 1x12cm. A porszűrőt írtam, hogy ha akarsz rakhatsz be pluszba, akkor is pont ugyan ilyen "meleg" lesz a procid.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Zsoltszaba #26247 üzenetére
Tisztában vagy vele, csak nem érted
Nincs igaziból meleg, amit ki kéne tolni, legalábbis nem olyan szintű aminél ez fog számítani. -
fudi2002
nagyúr
válasz
Zsoltszaba #26245 üzenetére
Öö, erről egy kollégám szavajárása jutott eszembe: b@szni is, meg szűznek is maradni...
Nem attól melegszik a procid, le lett írva már itt párszor. És igen, normális. Nem, nem okoz kárt benne. Nem, nem magas feszültség. Foglalkozni a kérdéssel? Felesleges. Használd. -
Albigator
őstag
válasz
Zsoltszaba #24646 üzenetére
Akkor ha szerencséd van, lehet le tudsz menni -0.1V-ig is, az pont még 2 lépcső.
Nálam a 2600X volt ilyen, idáig növekedtek is a pontok és persze hűvösebb is lett a proci.
Zen2-nél eddig nem ezt tapasztaltam.
De csinálj egy magos mérést is (single). -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Zsoltszaba #24601 üzenetére
A HSM egy fogalom, vagyis valami olyasmi mint az alfa és omega, mindig mindent jobban tud másnál. Például ha megnézne YT-on egy kisfilmet az idegsebészetrõl akkor másnap az orvosi egyetemi idegsebészeti kar tanárjainak tartana magas rangu elõadást az idegsebészetrõl.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
"mi
az a hsm?"Hyper Szaki Megaszondja.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
HyperSonic Motor
-
HSM
félisten
válasz
A felhasználó nevem a fórumon.
(#24605) chopin42: Egyébként én sem tartom valószínűnek ebben a szó szerinti formában, hogy 3 évesen tönkremenjen, de azért afelől sem vagyok nyugodtan meggyőződve, hogy ez olyan jót tenne a csipnek hosszú távon, ugye ezt már átbeszéltük.
Az azért valószínűsíthető, és ezzel egyetértek, hogy a túltolt fixfeszesek (1,3V felett valahol) CPU-ja hamarabb fog megbetegedni."csak az ember mondjuk egy év alatt veszít 50mhz-et a boostból"
Ez sajnos nem így fog működni, a csip nem fog tudni a belső károsodásairól, egyszerűen az lesz, hogy először nagyon ritkán, majd egyre gyakrabban ez lefagy, az hibát dob, a user meg öregszik 10 évet, mire rájön, mi okozza a problémákat. -
Albigator
őstag
válasz
Zsoltszaba #24598 üzenetére
Na látom Asusod van. Nekem is. Szóval offset. Nálam nincs fix fesz se egyébként.
A képeden is majdnem látni, 2-vel menj lejjebb a BIOS-ban.
De itt van:
1.1V-hoz nézi, de csak + offset esetén
Szóval ha 1.25V-ot akarsz belőni, akkor +0.15V-ot kell beállíts.
De ezt csak all core OC esetén javaslom.Ha csak az auto állást akarod kicsit finomhangolni, akkor negatív offset ahogy te is próbáltad. Az nem az 1.1V-hoz képest állít, hanem amit lap belő neki auto ahhoz képest szed le annyi feszt. Elvileg.
Itt ugyanúgy ingadozik majd a feszültség de max érték mindig kevesebb lesz, minél több - offsetet lősz be neki.
Ez előbb utóbb teljesítménycsökkenéshez is vezet. Látod CB pontszámokból.(#24601) Zsoltszaba
Vagy Hardware Security Module.
-
Biga123
addikt
válasz
-
South Velen
addikt
válasz
Zsoltszaba #24596 üzenetére
nehogy beállítsd fix 1.35-re, ki is nyírod hamar
1.45-öt csak kis terhelésen ad neki, nagy terhelésen leviszi akár 1.2-re is.
ha fix 1.35-öt adsz neki, akkor az le-fel fix lesz, csak az LLC-vel fog változni, tehát nagy terhelésen is fog kapni 1.3-at, amivel kinyírod.
Akkor inkább hagyd auton.
Vagy meg lehet próbálni egy all core tuningot, normális fesszel (<1.26V)
-
chopin42
őstag
válasz
Zsoltszaba #24593 üzenetére
Röviden: nem gáz. Bővebben: a negatív offset negatív hatással van a teljesítményre, ha túl sok. Túl sok lehet akár -0.075v is. Ha auton hagyod, és nincs gond a hőfokkal, akkor a proci nem fog megdögleni. Ha mégis, mehet gariba.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Zsoltszaba #24593 üzenetére
"mi az amit maxra állítsak be?"
nemtom, ez asusmotionak tunik, olyat meg nemszoktam venni.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Zsoltszaba #24589 üzenetére
Beállithatod kézzel. Ha nem akarsz copni, tesztelni offset -100 oszt csók.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Zsoltszaba #24589 üzenetére
HSM-nek nagyon nemtetszik, de amugy ha minden otomatan, akkor ez ilyen.
Az AMD szerint tervezett mukodes, HSM ezt még ugy 5-10 evig vitatnifogja. De utana vesz egy Intel procit... -
exedoc
senior tag
válasz
Zsoltszaba #24087 üzenetére
Amíg valaki játszik lehet ezekkel molyolni, feszeket állítani, órajelet emelni. Én aki napi 4-5 órát renderelek, és ünnepnapokon indul el játék, én stabilitásra törekszem, szerencsétlen cpu, és ram, dolgozik éppen eleget. Én nem stress tesztelgetem pár órát, esetleg napot, nálam rendereléssel 100%-ra (jó olyan 96-99% között mozog) van terhelve, szóval szinte mindig stress teszt megy. Nem kell proci tuning, nem kell ram tuning, legyen hűvös, és atomstabil. Nem nyerek vele semmit. Az hogy egy render 1h 21min helyett 1h 16min alatt fejez be meg nem nagyon mozgat meg. De hát ez ugye én vagyok. Viszont ennek ellenére tanulom a Ryzent, és az AMD-t azért sokat megtudtam már itt a fórumon, szóval hasznos ez.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Zsoltszaba #24087 üzenetére
Megint az van, hogy online-multis címekkel kell terhelni a gépet, hogy ezek a különbségek kijöjjenek, mert az offline-single címek nem adnak olyan terhelést adott teljesítményszint felett.
Maximum majd akkor eszik ismét az offline-single címek a gépeket majd ha kijönnek az új konzolok és ismét szintet lépnek a grafikusmotorok-játékok...
-
Albigator
őstag
válasz
Zsoltszaba #23999 üzenetére
Ja kb. Rec értékeket próbáld szerintem.
Trfc-ből meg lehet az alt érték is kellhet.Meg igazából a matek szerint (amit nem rég tanultam) tras 37 ( tcl + trcdrd + 2)
De nem én vagyok a RAM mágus, hanem RECSKA mester és fudi2002 mester. Őket kérdezd. De ha jól tudom nekik is inkább Micron E-die-al van hatalmas tapasztalatuk nem pedig Hynix CJR-el.
-
Albigator
őstag
válasz
Zsoltszaba #23992 üzenetére
Ez Hynix CJR igen. Nekem is ilyen Predatorom volt (van).
Sztem régi Thaiphoon Burnert használsz azért nem írta ki.Vagyis inkább nem nyomtál a Report gombra.
Utána lent alul Show delays in nanoseconds.
Majd File/Export to Complete HTML Report.Ezt tudod beolvasni DRAM calcba.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Zsoltszaba #23990 üzenetére
az R20 3.9-et ír ha nem fix allcore-on használod, de biztos boostolt, kivéve ha levetted a core performance boostot (CPB) a bioszban, monitorozd valamivel (HWINFO),
a ramra a hynixguruk tudnak majd neked profilt -
Albigator
őstag
válasz
Zsoltszaba #23988 üzenetére
CBR20 lehet h ennyi, 3700X-nél a 88W-os PPT limit miatt kb egy százasal kevesebb (ugye 3800X-nél ez 142W). De ha ezt kitolom kicsit már ott vagyok mint egy 3800X.
RAM-ok:
HA single rank Hynix C-die akkor mehet az is 3600-at:
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Zsoltszaba #23988 üzenetére
auto beállítással kb ezeknek a számoknak kell jönnie, kézzel beállítva meg jobbaknak, erre gondoltál?
-
Zsoltszaba
csendes tag
válasz
Zsoltszaba #23944 üzenetére
Senki?
-
nuke7
veterán
válasz
Zsoltszaba #23838 üzenetére
dejo!
pont befért a vga és a táp közé a venti?! nagyon király! -
GIORGIONE76
őstag
válasz
Zsoltszaba #23834 üzenetére
alapvetően a DRP4 nem pörög nagyon, lehet ennél a terhelésnél csak 8-900-at, állítsd be nyugodtan úgy 60 fölött már pörögjön akár 1100-1200-at, én azzal 10-60-65-70C-s profilt állítottam be, a 10nél volt 6-700rpm körül, 60-nál 1000-1100 és a tovább két tempnél meg +200-ak, de az úgyis csak bench alatt játszik
-
chopin42
őstag
válasz
Hwinfo svi2/tfn a (leginkább) valós fesz, a cpuz a VID-et nézi, az általában több-kevesebb.
Amúgy hangfüggő, ha maxon teker, és a ház szellőzése szar, akkor lehetne jobb is, de ha (viszonylagos) csend van, akkor tökéletes. -
Simi37
őstag
válasz
Teljesen normális.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest