Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Netfone
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
De, csak mintha single rankot irtal volna. Ez B-Die, es dual rank.
Es igen, a 3600C14 -es jobb, mint a 4000C16 -os. A 3800C14 -rol ellenben dual rank kiszerelesben meg nem hallottam, ez is mar az uj szeria resze, de ki tudja, mikor erkezik.
Ha megnyugtat, nekem pont ugyan ilyen kit -em van, csak 3200C14 -es. Az 3800 -at pont C14 tudja, 1.5V -al.
Most erkezik egy ilyen Team Group 3600C14 -es kit, arrol is majd beszamolok. -
MPowerPH
félisten
A 3600C14 az jobb bin, mint a 4000C16.

En csak azert nem ertem, hogy 2x16GB az hogy lehet single rank, ha B-Die?!
Na meg azokbol(dual rank) en nem tudok 3800C14 -rol. Olyan tudomasom szerint csak 2x8GB -s kitben van, az SR.
Ezek melyik memoriak pontosan? Vagy ez mar nem B-Die? -
MPowerPH
félisten
válasz
Erdei88
üzenetére
Persze, vilagos. De az oka akkor is az volt, hogy csak 6 mag. 3800X -el minden helyre jott. Igazabol abban a felbontasban, amiben en jatszottam, meg csak kevesebb FPS -em sem volt a 8 magossal, mint a huzott 10900K -val. Az uj gen. -bol sem vennek 8 mag alatt. Ha meg csak gaming, akkor 8 mag folott sem....
-
MPowerPH
félisten
válasz
-FreaK-
üzenetére
"Lsd. pl. mikor ajánlasz valakinek, simán lehet, hogy a megalapozatlan véleményed miatt fog +40-50k-t költeni procira.."
Ez most jelenleg ugy all, hogy az uj AMD 6 magos annyiba kerul, mint az Intel 10 magosa. Szoval tobbet nem fog kolteni, csak a vegen jobban jar, foleg hosszu tavon.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Erdei88
üzenetére
Nalam nem volt instabil semmi, leven huzva sem volt.... Masok is irtak, nincs ebben semmi varazslat, nehol keves a 6 mag. Az uj cimekben remelhetoleg mindegyikben keves lesz, az jelentene azt, hogy van fejlodes.

De mar irtam akkor, amikor beuzemeltem. A 10900K utan shocking volt.
-
-
MPowerPH
félisten
Szerintem teljesen rendben van az, hogy 8 mag kell egy jateknak. Eddig az volt a baj, hogy nem hasznaljak a magokat. En pont ezt hivom optimalizaltsagnak.
8 mag lesz a jovo, konzolok is 8 magosak. Most harangoztak be nem reg egy game -t, amihez elvaras lesz a 8 magos CPU. -
-
MPowerPH
félisten
válasz
eddhunter
üzenetére
Jah, oke, az ugy mas, es nem normalis, mert a 3200MHz az nem egy olyan ertek, amitol a kardjaba kellene dolnie, meg 4 ranknal sem. XMP 2 -vel ugye a subtimingok is allitva vannak, lehet, hogy nem birja. SOC, VDDP, VDDG mennyin van? Memoria feszultsegnek mennyit allit be?
Eloszor nezd meg, hogy XMP nelkul stabil e. Ha igen, akkor hagyd a fenebe az XMP -t, kezd el kezzel beloni a fo timingokat es a szukseges feszultseg ertekeket. -
MPowerPH
félisten
válasz
4264adam
üzenetére
Azert a PBO -val kapcsolatban tenyleg vannak zavarok a fejekben... A legnagyobb talalmany, csak ugy nez ki, sokan nem tudjak ertelmezni a mukodeset, na meg a feszultseg ertekeket sem a kulonbozo state -ekben.
Par hete vagyok Ryzennel, de soha toobet nem eroltetnem az all core oc -t. -
MPowerPH
félisten
válasz
South Velen
üzenetére
Mit dolgozol a gepen?
-
MPowerPH
félisten
válasz
Obliterátor
üzenetére
Nekem sem volt smooth a 3600 -assal. A 3800 -ast mikor betettem, szembetuno volt.
-
MPowerPH
félisten
Akik az elso korben vettek, a megjelenes napjan, azok MSRP aron kaptak.... Vagy ha nem is kaptak, mert meg varnak ra, de mar kifizettek. Az arakat az elso roham utan nyomtak fel, erthetoen. Nincs keszlet, sokan meg varnak az elso napos kiszallitasra, es ozonlenek a friss pre-orderek. Persze, hogy feltoljak az arakat....
En atszamolva meg mindig csak 300k -ert vettem mindegyik 5950X -emet.
-
MPowerPH
félisten
Te nem ultel fel a Tomahawk vonatra...
Am azt leszamitva, es a lap puritansaga folott szemet hunyva nincs ezzel gond.
Mondjuk annyit margora rakok a puritansaggal kapcsolatban, hogy van nekem egy mukodo Abit AN7 -es matuzsalem, am a maga koraban uniq -nak szamito lapon is van mar POST Code kijelzo.
16 eve... -
MPowerPH
félisten
Akkor ugy nez ki, a Tomahawk ebben is egyedi. Az nem ismeri azt a szot, hogy recovery.
Es meg a CMOS clear sincs kivezetve sehova.
De legalabb a VRM, es annak a hutese tenyleg rendben van.edari: Az sem szep, amikor a kivezetett CMOS clear gomb nem mukodik, bar az szerintem mar hardware -es hiba inkabb.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Thrawn
üzenetére
Megnezem... De vissza lett rakva a BETA BIOS, azzal most legalabb idle nem kekhalalozik.
A topikban X570 -el van Asus user, neki okes, isminek is okes, Giga X570 -el. Lesz egy MSI user is, az is X570, 5900X -el, holnapra remelem leirja, hogy Nalad stabil e.
Szerintem csak a B-s lapok lesznek erintettek. -
MPowerPH
félisten
Aki esetleg MSI lapjaba akarja most belerakni a ZEN 3 -at, az kicsit varjon... Nekem hasznalhatatlan most a gep, random kekhalalozik. Valszeg az MSI megint elszurt valamit a BIOS -al. Meg megnezem a korabbi BETA -t, de nem fuzok hozza nagy remenyeket.
-
MPowerPH
félisten
válasz
pckownz
üzenetére
Nekem a 3600 erezhetoen rocogos volt 4K -ban meg VR -ban is.
Most a 3800X eg es fold, megszunt minden zavaro tenyezo. Ha nagyon oszinte akarnek lenni, akkor ez boven eleg mindenre, ami nem durvan szamitasigenyes feladat. Az mar csak labjegyzet, hogy e melle nem is melegszik annyira, meg jobban is megy mindket reszlege.
Szoval neklem mar ez igy kellemes meglepetes, szvsz nem gondoltam volna.
De a 3600 -as az katasztrofa. -
MPowerPH
félisten
-
-
MPowerPH
félisten
Probalgattam a PBO -t, de vagy az MSI lap tul kimeletes, es b@szik rendes frekin hajtani a magokat, vagy a chip az oka. All core 4150MHz, single core 4450MHz a max. Ehhez kepest all core OC 4500MHz.
-
MPowerPH
félisten
válasz
-FreaK-
üzenetére
Latency a rosszabb idozitesek miatt magas. Azert itt alaphangon van egy CL4 -es kulonbseg, a tobbirol nem is beszelve.
OCUK-n is linkeltek paran 2 CCD -s CPU -val teszteket, es azokkal az R/W/C joval magasabb, a latency meg ugyan az, ha ugyan olyan ramok ugyan olyan beallitasokkal mennek.Ha en is csak betoltenem az XMP -t, es mindent auton hagyva feltolnam a frekvenciat, akkor kb. nekem is itt lenne a latency. Pontosabban azt hiszem mar neztem ugy, olyan 65ns korul volt.
-
MPowerPH
félisten
válasz
wwenigma
üzenetére
Szerintem azzal nem losz melle, latod, hogy mukodo dolog. Akinek mar van egy jofajta 2x8GB, azt folos eladni. Azok a Patiotok meg B-Die mercevel nem is dragak.

RECSKA: Mondjuk nem csak a CL szamit, de egy atlag usernek annyira folosleges a sok sok nagyon szuk sub... Es igen, joval olcsobb alternativak vannak, bar a feszultseget akkor nem emlegetnem, ha az nem szamit. Az akkor maradjon mem chip fuggo. Nekem nagyon tetszenek pl. az Alpi fele Nyanya IC -s modulok. Abbol 4db, elegge jol hangzik.
-
MPowerPH
félisten
válasz
üzenetére
"4db 8gb single rank hozza a drága 2db 16gb dual rank sebességét."
Ez nem ujdonsag, nem tortent semmi uj. Vazz, hogy mindig visszatero tema ez.
A 2x 2x8GB SR kit pedig pont ugyan annyi, vagy dragabb, mint egy ugyan olyan kepessegu dual rank.
Ha B-Die -t nezek, akkor a 2x 2x8GB joval tobbe kerul ugyan azzal a speccel, mint a 2x16GB.Tesztek alapjan a 8+ magosok sem szenvednek azert hatranyt, azert mert 2 CCD -sek. Sot, igazabol azok a gyorsabbak...mindenhol.
-
MPowerPH
félisten
Hiszen megosztottam. A 10900K nem fer bele a TDP keretebe, csak alaporajelen. 40 parc sec utan visszaveszi a turbot. Persze egy beallitas a lapon, es problem solved, maris 200W folott talalod magad.

Mondanom sem kell, engem nem zavart... 250W -os fogyasztassal jobbak voltak a hofokok, mint itt 110W -al. Tudom-tudom, die merete... -
MPowerPH
félisten
válasz
South Velen
üzenetére
Vagy csak nem kell felni kicsit tobb feszt adni neki?!
Pont kerdeztem, hogy mennyi a max safe. Az 1.5V meg biztosan az, mert XMP tanusitvany. Bar 1,55V -ra is van XMP, szoval addig biztosan jo vagy. Csak tudd huteni. -
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
Most az meg nem vilagos, hogy Ryzennel hogy is van ez a DRAM voltage az IMC viszonyaban? Mennyire erzekeny, nem erzekeny, mekkora feszt visel el? Intelnel akar 1.6V -ig jo voltal 24/7, ha a modulok birtak azt a feszt, de az IMC tesztekre elviselte a 2.1V -ot is.
Nekem ehhez a setuphoz 1.508-1.512V kell. Kiindulva abbol, hogy vannak 1.5V, de akar 1.55V -os kit -ek is, gondolom ez Ryzennel sem lesz sok?!
1.55V -ra feltolva nem is skalazodik, vagy meg pont nem eleg ahhoz, hogy meg egy szinttel behuzhassam a fo timingokat. Bar szivesen megneznem 1.6V -on, mit domboritanak, lehet meglenne a CL13 is. -
MPowerPH
félisten
válasz
jokeph
üzenetére
Biztos? Nezd meg az eredeti hsz -t. Mindegyik 2x8GB. Ezeket kerdezte.
-
MPowerPH
félisten
válasz
wwenigma
üzenetére
Csak az elso fel-1 percben. Utana vissza veszi az orajelet, es beall az Intel fele TDP -re Sot, az Intel lapok nezik a cooleredet is, es a szerint is belenyulnak a turboba. Ha gyenge a hutesed, akkor nem kapsz pluszt, ha epitett vizewd van, akkor erezd el a hajam . Kb. ennyit trukkoznek az alaplap gyartok, ha auton hagyod az opciot. Ha bekapcsolod az enhanched turbo -t, akkor a lap vegleg felulirja a fogyasztasi limiteket, es a gyari max turbo orajeleket is, magokra lebontva. Magyaran a procid single core nem gyorsul, ott marad az orajel, de all core mar nem koveti az Intel specifikaciot, igy a multi score kicsit magasabb lesz.
-
MPowerPH
félisten
Ha novelem az Bus Speed -et, akkor az nincs hatassal az FCLK -ra?
Kicsit meg dolgoztam a ramokon.
mod: Lesz ennel meg jobb is.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Trailblazer
üzenetére
Ugye el kell fogadni, hogy az AMD atvette a CPU piacon a stafetat, es atugrotta a konkurenciat. Valamit valamiert alapon az az arazason is meglatszik. Ahogy neztem, az arak nem csokkentek, hanem nonek. En csak az 5950X arcedulajat kovetem, de a kezdeti £750 mar minimum £800 lett mindenhol, de van ahol mar £900.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Trailblazer
üzenetére
Orulj annak a TDP -nek... Legakabb nincs, ami korlatozza. Eletben nem eri el. Ha meg zavar, szepen lelimitalod magadnak. Nem ertem min megy a hoborges? Basszus, nem valtozott a gyartastechnologia, de nott a teljesitmeny, nem is keveset, igy ertelemszeruen a fogyasztas is megugrik.
Ettol meg az 5950X magasan perf/Watt bajnok. -
-
MPowerPH
félisten
Nem eri meg az 1T, legalabbis hiaba rakom at, nem gyorsul tole. Probaltam az IMC -nek tobb feszt adni, az sem segit.
mod: Szerintem se... Bar nekem gyanus, hogy itt az IMC az, ami megadja magat, mert TM5 -ot inditva 3s utan szabalyosan szorja a hibakat. 3600 -as procival csinalt ilyet instabil, instabil IMC -vel.
-
MPowerPH
félisten
válasz
-FreaK-
üzenetére
Marmint a CPU? 12. -en jon az Alzabol az ZEN 3, addig.
De lehet a masikat megkapom elobb, talan mar hetfon.A memoria 1.52V -ot kap.
Persze, megnezem, ahogy kered, nem gond.

CPT.Pirk: Amazon.de nem jatszik?
RR89: Meg annyit megcsinalok, hogy a SOC feszt megemelem, hatha. DR B-Die terheli a memoria vezerlot, szoval siman lehet, hogy az miatt nem megy. Megtudnam mondani, ha mentek volna a ramok Intel platformon, mert ott ez nem problema ilyen frekvencian.
-
MPowerPH
félisten
válasz
fudi2002
üzenetére
Igen, elofordulhat, hogy az IMC nem birja mar az 1T -t. Ez az, amit itt nem lehet megmondani. Vagyis de, vissza osztom az FCLK -t, es tadaam. De annyit nem er, ZEN 3 -hoz probalok valami kiindulasi alapot keresni, es ugye ott felfele kell majd mozdulni frekvenciaban is. 4000 -et ez nem tudja C14 -el, szoval kapasbol ott lesz egy valtozo.
-
MPowerPH
félisten
válasz
fudi2002
üzenetére
Szoval akkor. Igy stabil, 40 percet ment a TM5 Anta Extreme setuppal. Ezt gondoltam kiindulasi alapnak. tWRRD -t hagytam 2 -on, mert sokat ad a stabilitashoz, de nem vettem eszre, hogy lassulna tole, a nelkul meg nem megy az 1T egyebkent sem.
Ebben a formaban hajlando bootolni 1T -ben, de hibazik, es nincs teljesitmeny tobblet. -
MPowerPH
félisten
válasz
fudi2002
üzenetére
Ott az a 2T -s setupom, az stabil volt, azert csokkentettem le a SOC -ot meg a vddg -t is. Na meg pont ugy indultam, ahogy irtad. Belottem a frekit es a fo timingokat, teszteltem, aztan szepen aprankent haladtam a sub -okal. Itt most az 1T okozza az instabilitast.
Megprobalom, amit irsz.
-
MPowerPH
félisten
tWRRD -n emeltem, elindult 1T -vel. Koszi a tippet, erre nem gondoltam ez elott. De nem sok tapasztalatom van DR kit -el.

Viszont ez lehet performance -ban majd meglatszik. tRDWR -on igy viszont lehet tudnek faragni. Majd mindjart megnezem.Jah, meg a ClkDrvStr -t 24 ohms -rol 60 ohms -ra toltam.
propetya85: Szerintem valamelyik programmal interferal. Nekem egy restart megoldotta.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Gumi és felni topik
- HiMedia lejátszók
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Jövedelem
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Yettel topik
- Házimozi haladó szinten
- Hamarosan érkezik az Atomic Heart utolsó DLC-je
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- BESZÁMÍTÁS! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z790 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2080Ti 11GB Montech Air 1000 Lite 700W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Valami nem jo, vagy csak siman alacsony az all core boost.

Na meg azokbol(dual rank) en nem tudok 3800C14 -rol. Olyan tudomasom szerint csak 2x8GB -s kitben van, az SR.

16 eve...
A 2x 2x8GB SR kit pedig pont ugyan annyi, vagy dragabb, mint egy ugyan olyan kepessegu dual rank.
Hat elmondom, ugy 40s -ig, amig az Intel engedte az meghaladni. Utana alaporajelen ketyegett, nemhogy kicsit turbozott volna.