- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Magisk
- Mit tudunk a Pitaka márkáról, és milyenek a kiegészítőik?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
surgyi
senior tag
Sziasztok! Szeretném a közel jövőben finom hangolni a masinát!
Most futtattam le a CTR-ben a Diagnostic-ot. Annyi a Biosban a PBO-nál az Auto módot Enabled Mode 1-re állítottam, mert 11,3% VDroop-ot írt a program annál.
Ezt az eredményt kaptam:
Viszonylag jófajta a procim szerintetek?
Eddig minden Auto-n volt lényegében, a venti profilt leszámítva. Hol, s milyen értékeket állítsak át, ha követni szeretném a program ajánlását?[ Szerkesztve ]
-
surgyi
senior tag
Sziasztok! Ma érkezett meg a kis Ryzen 3 3100-as proci, egy B450 Tomahawk Max lappal. A lényeg, a saját gyári hűtője elég neki,vagy dobjam rá a 3600x-em gyári hűtőjét,mert arra vizet raktam anno,tehát érintetlen a coolerje. Illetve jó a gyári paszta rajta,vagy szedjem le s MX-4-et rakjak alá?
-
surgyi
senior tag
Sziasztok! Dilemmába vagyok. Van egy régi konfigom a jelenlegi mellett...adott G.skill Agesa 3000mhz, Gtx 1070ti, s a körítés. Van egy belépő szintű 60Hz-es FullHd monitor mellé. Ehhez szeretnék egy alaplap+cpu párost,ami vinné a mostani fps játékokat stabilan, szép grafikai beállítások mellett. Elég egy R3-3100 s hozzá egy Giga b550m -es alaplap? Olyan 70k körül lenne a kettő jelenleg. Vagy ki mit javasol??
-
surgyi
senior tag
Üdv! Véleményekre,esetleges tapasztalatokra lenne szükségem. Jelenleg egy G.Skill Aegis 2x8 Gb 3000Mhz cl16 Ram van a gépemben (R5-3600X, MSI X470 és RTX 2070Super).
Lenne érdemi javulás ha G.skill FlareX 2x8Gb 3200Mhz cl14 Ramokra váltanék? Főleg játékra van használva a masina. Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
surgyi
senior tag
válasz Aby_2014 #15165 üzenetére
Üdv! Ezt az EDC1 opciót hol találom? MSI X470 Gaming Pro Carbon a lapom. Jelenleg - offset van állítva,akkor azt vissza kell állítanom ha megy az edc?!
Proci 3600X
Jelenleg játékok alatt 4175-4250MHz között boostolnak a magok,néha látok pár magnál 4300 vagy max 4350MHz-es értèket,amíg a hőfok 60C alatt marad. -
surgyi
senior tag
Sziasztok!
R5-3600X 4GHz fix, 1.09-1,1V menyire ok? Csak az általam használt játékokkal teszteltem, de szépen megy így. az SMT is off-on van.Ha minden AUTO-n, akkor ~1,48V-ot kap, s magasak a hőfokok.
-
surgyi
senior tag
Msi X470 Gaming Pro Carbon lapot használ itt valaki, hogy lehet lentebb vinni PBO mellett a cpu feszt? Ryzen 5-3600x
-
-
surgyi
senior tag
válasz tomsolo #11416 üzenetére
Nézegettem a Bios-t de nem igazán láttam fix beállítási lehetőséget.. Csak valami Offsetelést, de az is érdekes, mert nem értékeket enged megadni..valami előre beállított
Megy a Youtube -on zene, meg Steam fut, Team Speak mellette s 2-3% terheltség mellett 37-45 fok között van..ventiprofilon biosban csiszolgattam, már a venti sem száll el a radiátorról.
[ Szerkesztve ]
-
surgyi
senior tag
Esetleg valamit kell állítani a Bios-ban, mert minden alapon, Auto értéken van. Egyedül az XMP profilt kapcsoltam be, hogy a RAM-ok 3000MHz-en menjenek.
-
surgyi
senior tag
válasz worxland #11409 üzenetére
Ahha! Csak nagyon meglepődtem, mondhatni megijedtem, hogy milyen nagy fesz kell neki, s emiatt mennyire melegszik. A kis 2600 olyan alacsony hőfokokon járt, 28 terheletlenül, 40 fok fölött picivel játékok alatt. Akkor ennek 70-75 fokig terhelés alatt nem gáz a hőfok?
Egyébként a VID értékre le lehetne vinni a a CPU feszt? Mert auto-n kicsivel fölötte van.[ Szerkesztve ]
-
surgyi
senior tag
Sziasztok! Nagyon kellene a segítségetek! Vettem egy új procit,a régi 2600-as nagyon jó értékeken ment alapból valami 1,2 volt körül, idle 28-30 fok, játékok alatt bőven 50 fok alatt (Auto beállításokkal)
Most raktam be az új 3600x-et. Biosba 1,48V-ot kap auto-n. Ez normális??
Mire win10 betöltött, már a Vízhűtő ventik csak úgy süvítettek, 62 fokos volt a cpu.
Mit állítsak át, segítsetek, mert ez így katasztrófa!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
Állásajánlatok