- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Akciófigyelő: 25 000 forintos ajándék jár a Xiaomi Pad 8 tabletek mellé
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Yettel topik
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Obliterátor
tag
Tegnap végigpróbáltam pár profilt , elsőre így ez lett belőle:
A Cpu-m Bronz legalja 3.11 score-t kaptam rá , ez meg is látszik rajta.
PBO, Scalar , LLC , EDC , Alulfesz és ezek összes permutációja végigtesztelve az összes értéken játék közben : 1.450V és 4.100mhz
(2 év alatt ennél sose ment feljebb a boost, Cinebench alatt 3975 volt a teteje)CTR 2.1
PX High 1.375V , 4275mhz 2 magon
PX MID 1.375V , 4225mhz 4 magon
PX LOW 1.350V , 4200mhz 6 magon
P2 1.275V , 4125mhz 58%
P1 1.225V , 4050mhz 81%
A számok önmagukért beszélnek az egymagos boost 175mhz-el lett több , az allcore órajel 200mhz-el. Mindeközben a feszültség 0.075V és 0.125V-al lett kevesebb.Így elmondható h a megjelenés után közel 2 év után tudom kihasználni azt a teljesítményt amit a megfelelő hűtés (AVX alatt max 61fok, játék közbe 40-50 között) és a BPO,XFR és egyéb fícsöröktől várnám.
Viszont elismerem h ha a topikban látott jobb sziliciummal rendelkeznék akkor nyílván gyárilag is tudná ezeket az értékeket.
A Zen2 hátránya az h manuálba kell végigtesztelgetni az értékeket , Zen3-al automata a diagnosztika és a betöltés is.
Ezzel a programmal és egy 5800X-el már el lehet érni a 5ghz-es boost-ot játék közben, de már a 5600X-ek is bőven a gyári érték (4.6ghz) felett tudnak menni.
-
Obliterátor
tag
CTR használóktól kérdezem a PX profil támogatott Zen2-vel ?
A programba a profile menübe diagnosztika gomb nálam ki van szürkítve.
(szerk: most látom a diagnosztika only Zen3 )
-
Obliterátor
tag
válasz
atillaahun
üzenetére
UCLK mode ot érdemes lenne belőni 1/1-re , nálad auton van most. bár ettől még nem kéne h bugosan írja.
-
Obliterátor
tag
válasz
Chaser
üzenetére
1usmus power plan van most de volt PBO is. Egyikkel se volt semmi bajom. Hozzáteszem h biosba minden fontos feszültség érték le van fixálva kivéve Vcore a power plan végett.
Valahogy így : 3733/1866 CL16 Ram : 1.41V ,Vsoc 1.1V , VDDG 0.950V , VDDP 0.900V , GDM On , Friss win telepítés (félévente vagy nagyobb cserénél újrarakom , sose frissítem át más buildre), Chipset , lan , audio és vga driver a legfrissebb.
-
Obliterátor
tag
válasz
ReSeTer
üzenetére
Volt 1600 , 2600, és most van 3600 de soha nem volt semmilyen microlaggom , pedig 144hz....elég hárklis vagyok ha nem clean játék közbe a screen , főleg mivel sok fps-el játszok.
Nem kell elhinni minden marhaságot amit összeírnak.
Inkább annak tudnám be hogy egyéb szoftveres vagy hardveres hozzá nem értésüknek tudható be ha szarul fut a rendszer. -
Obliterátor
tag
válasz
GFerr56
üzenetére
Köszönöm meglett !
Bár kissé fura h még 1x berakják ugyanazt... 3733/1866-ot auto fesszel is vitte a rendszer. A 3800/1900 viszont 1.15V Soc és 1.09V VDDG-vel lett csak stabil.
Vlsz az előbbit fogom választani , Calculator save presettel 54700 lett az Aida read és 66,4 az ns.
Cpu boost viszont nem reagál semmire
. Többféle guide-ot kipróbáltam (Buildzoid , 1usmus, EDC1 ) de nálam elmaradt a csodaboost. Talán az EDC 1-nél láttam h 4100-ig boostolt de a többinél 4000-en megállt. Nem tudom hol a hiba, szar deszkát vettem vagy szar a procim.
-
Obliterátor
tag
Köszönöm a gyors válaszokat meglettek az értékek ! .Annyi h a kép nem az én biosomról készült csak gyorsan ollóztam egy képet a netről és ez volt a legközelebb hozzá. A legfrissebb chipset driver és bios van fent. Nekem 2 külön értéket ír VDDG -re az egyik CCD a másik IOD ezeket lehet szinkron vagy aszinkron módba használni. Melyik az ajánlott és szerintetek fesszel meddig érdemes elmenni ? Neten 4 találatból 4 féle verziót írnak.
-
Obliterátor
tag
Üdv Urak !
Asus B350 Prime Plus-ba vettem egy sima 3600-as ryzent. Elsőre indult a gép, ramok is szépen futnak a megadott értéken és subtimeokkal, se fagyás se crash.
Viszont nem igazán akar gyári értékre boostolni a rendszer.
Terhelésnél 4.0Ghz-nél megáll, majd teszt végén visszaáll energiatakarékosba.Friss legújabb windows, legújabb chipset driver felrakva, legújabb bios stb.
Eddig nem volt de az új procival megjelent a PBO fül amin belül Scalar és egyéb limitket lehet állítani. Rádaásul ugyanez megtalálható az Amd CBS menübe és még külön van egy Overclocking menü ahol szintén van PBO beállítási lehetőség. (cirka 3 helyen lehet bekapcsolni).
Mindenhol mindent bekapcsoltam , majd ki. Cpu voltage most autón van de próbáltam alul és felülfeszelni. (mondanom se kell h a bios elég hibásan írj a megadott feszültség értékeket) Aida és Hwinfo kb ugyanazt mutatja.
Van ötlet h mit rontok el ? A Ryzen Balanced séma a bugos ? Vagy bios probléma ?
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Bár kissé fura h még 1x berakják ugyanazt...
. Többféle guide-ot kipróbáltam (Buildzoid , 1usmus, EDC1 ) de nálam elmaradt a csodaboost. Talán az EDC 1-nél láttam h 4100-ig boostolt de a többinél 4000-en megállt.