Hirdetés
- Motorola Signature - mielőtt aláírnád...
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- iPhone topik
- MWC 2026: Farsangra Galaxy Ultrának öltözött a gyerek
- Garmin topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez AMD Ryzen Master SDK mi lenne?
-
Ryzen 7 3700X-nél mennyi az átlag normális hőfok?Tudom most melegebb idők vannak bár most már kellemes idő van a szobában de mikor anno össze raktam a gépet egy jó nagy hűtő került rá és MX-4 paszta akkor olyan 30-35 fok között volt alapjáraton a hőfok.Most meg ilyen 39-41 fok között ez normális jó tudom nyár is van meg amúgy hangszigetelt ház.Meg tudom a max hőfok jobban érdekes ha jól figyeltem játék közben nem ment 65 fok felé de azt kevésbé figyeltem meg.
-
válasz
hokuszpk
üzenetére
Már az alaplapra érted a tud többet hogy ha olyan kerül bele jobb legyen vagy az ssd-re?
Itt van a szoftver oldala
Hát ki tudod cserélni az eget meg egy csomó mindent tudsz módosítani vele hatásokat rá tenni meg minden még nem sikerült átnéznem teljesen mert most tudtam ma elindítani az új ramokkal. -
válasz
hokuszpk
üzenetére
Az jó ha egyenlőre csak a két pirossal bekeretezettet állítottam be?Elméletileg az M.2 ssd-m is csak pci 3.0-át támogat nem tudom annak ide van e köze.Most újra indulásnál nem volt egyenlőre síp jelzés.

Luminar AI a program neve alapból felszökik 13gb-ig anno 16gb ramom volt de volt,hogy kiakasztotta.
A jelzések elméletileg a videokártyához köthetők de ez már konrétan nem olyan gond mint a memória dolog.
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
Most már végre használhatom a 32gb-t mert ez a program zabál

Elméletileg már csak annyi gondom maradt,hogy néha jön a vga sípolás de más márkánál is előforduló dolog és leginkább B550 chipeseknél olvastam de mondjuk ez legyen a legnagyobb gond még arra kaptam egy beállítást hátha jó lesz azzal. -
Lehet tényleg ram problémám volt,mert van egy ram zabáló képszerkesztő programom az istennek nem, akart elindulni ezen az új gépen,most kipróbáltam és elindult a program

-
Előző memóriával csomó variáció megvolt,a másikat beraktam elsőnek sípolás volt de az vga-hoz köthető most már úgy látom mert arról nem egy panaszt olvastam. Most át állítottam pci 3.0-ra azt majd meglátjuk de az új ram xmp 3600mhz-ra állítva és majd 5 óra futtatás után sem produkált egy deka piros hibát sem. Most írta akitől vásároltam,hogy küldjem vissza intézi a garanciát de ha úgy néz ki,hogy a ram nem tökéletes akkor inkább azzal kéne kezdeni valamit szerintem.
-
-
Na ezt a részt nem olvastam át akkor teljesen.Én még csak nem is az eredeti hűtőt raktam rá eredeti pasztával hanem mx-4-et kapott az nem fog rá ragadni.De van más leírás is ott nem kínozták a foglalatot.
Én a dell monitoromhoz kapott DP kábelt használom még sosem volt vele gond.Sajnos a monitoromon csak DP port van hdmi nincsen. -
Amúgy őszintén meg mondom most is a gépről írok bekapcsolásnál van néha az az anomália ami három sípolás elméletileg memóriára is van ilyen kód meg a videokártyára de írták többen,hogy videó jel probléma mert nem nagyon szeret mindenféle kártyát volt aki már kipróbált proci,memória cserét meg videokártya áthelyezést.Volt aki azt mondta nem szereti a displayportos csatlakoztatást ezért érdemesebb hdmi-re csatlakoztatni és még nincs megoldás.Én levelezést kezdtem anno az msi-vel de még nem sokra jutottam.Viszont ma beraktam az új memóriákat a sípolós hiba megvan de még a memória tesztet ezután csinálom szóval ennél még nem biztos a hibázás.De most is használom amúgy a gépet.
-
válasz
hokuszpk
üzenetére
Azt már régóta alkalmazom ha gépet csináltam,hogy csavarhúzóval indítottam míg ugye nem volt bekötve a power gomb.A resetnél tudtam,hogy van egy ilyen kis juper amit át kellett rakni ott nem gondoltam,hogy alkalmazható a csavarhúzó dolog.De szerintem ettől még hülye nem leszek.A ramok meg most is tökéletesen a helyükön vannak.
Igazat adnék neked a szerelés résznél ha az első gépemet raktam volna össze nulla tudással,de másnak is építettem már gépet.Igen anno régen én is hibáztam már elismerem de tanultam belőle.
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
-
-
válasz
Pityu.
üzenetére
Fura ilyesmi hibát észlelek amit itt írnak
"Bios / Video problémák - nem POST. 'VGA' hiba LED a fedélzeten
Felülvizsgálat az Egyesült Államokban, 2020. december 26Ellenőrzött vásárlás A fórumok tele vannak olyan emberekkel, akiknek videojel problémája van a fórumon. A BIOS még a legfrissebb villogás után sem megbízható az új ADM chipek számára. Nem ismer fel számos videokártyát. Megakadt egy nem POST hurokban. Törölte a BIOS-t, és annyiszor felvillantotta, hogy működőképes legyen - csak vissza fogja küldeni."
-
Hát azt hiszem alaplap kuka,nem csodálom hogy sokan szidták külföldi írásokban az msi b55-A pro alaplapot.Új rammal is sípol megáll az EZ led a vga-nál de a vga-nak nincs hibája aztán három síp jel és boot-nál megakad és világít a képetrnyő meg energia takarékos üzemmódban marad egy bios reset után is alig tudtam be bootoltatni.Most már csak az alaplapra tudok tippelni.
-
Nos nekem a lényeg az lenne,hogy passzoljanak a laphoz meg a procihoz dualban.
#Chaser
Találtam egy ilyet a kompatibilitási listán CrucialBL16G32C16U4B.M16FE1 ezt adta ki rá a net -
válasz
Chaser
üzenetére
De akkor a G.SKILL is jó?Azt írják valahol,hogy samsung B-Die chipek vannak rajta és ryzen procihoz tökéletes.
Egyébként találtam ilyen ramokat is Crucial Ballistix 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz BL2K16G36C16U4R/W/B
Nekem anno volt G.SKILL pont olyan mint írtam csak az 2400mhz-s volt intelnél bevált.
-
válasz
Chaser
üzenetére
Szóval úgy érted,hogy pl a goodram nincs a támogatási listán de az nem is odavaló de ha pl egy márkásabb fent van a listán de a 3xxx procihoz nem az a modell szám van de a márka ott van akkor jó lehet?Mert amit fentebb írtam ramot nem a 3xxx proci támogatási listáján van a lap oldalán hanem egy másik procinál mert három proci kategória van felsorolva rengeteg rammal.
Franc már megkeveredtem a listán annyi ram van mégis ott van a ram a listán amit írtam pontosan ez G.SKILLF4-3200C16D-32GVR de webshopban csak ez van G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-32GVK
Az utolsó betű eltérés GVR vs GVK -
válasz
Chaser
üzenetére
Hát a támogatási listán találtam curcial ramot de legtöbb nem 32gb méretű mint ami nekem kéne,viszont találtam jó árú curcial ramot de teljesen más modellszámmal így kicsit para lenne a kompatibilitás.
A listán találtam egy ilyen ramot F4-3200C16D-32GVR-G.SKILL International Enterprise Co., Ltd. nekem is ilyen volt anno csak 2400mhz-s ban ezek nem rosszak csak a listán szereplő egy darab betűvel tér el attól amit találtam webshoban,ez nem tudom okozhat e gondot? -
válasz
Chaser
üzenetére
Én nem nevezném csodának a googdramot mert nem egy bóvli valamiről van sz,mondták többen is,hogy nem sok igazi ram gyártó van de ők az egyik és más márkáknak is csinálnak ramokat.Szóval sokan egy nem hallottam non name ként tekintenek rá pedig nem az.De majd meglátom megnézem a támogatási listát aztán lehet szerzek másik ramot ami kompatibilis ha azzal nincs gond akkor jó a lap ha azzal is gond van akkor valószínű garancia téma.
-
Most egy oldalról szopó van kompatibilitási dologban nincs csere. Most vagy eladom,vagy beveszik használt áron vagy valahogy beállítom amiben nem vagyok otthon de már próbáltam.
Egyébként nekem ez van a csomagoláson 3000mhz 16-18-18 időzítés -
Holnap tudom esetleg kipróbálni egy számtekboltos ismerősömnél.De szerintem intelnél vagy amivel kompatibilis biztos,hogy rendesen működne szerintem az amd kényes kicsit.Egyébként nem a 2933mhz-re halt le mert volt már 3000mhz-n is.Most igaz alap 2400mhz-n de mind két ram benne van és éppen a gépről írok 3000mhz-n is ment.
Mi az a gdm?
-
válasz
hokuszpk
üzenetére
Az az igazság két rammal nem bootol elértem oda az EZ led égve marad a boot felíratnál és nem megy tovább tehát a monitor is nyugalmi állapotban marad.
Nos csak úgy hajlandó be bootolni ha megcserélem a ramokat nem mindegy neki,hogy melyik van a 2-es és 4-es foglalatban.Ez is lehet a ram hibája? -
Egyenlőre most egyikben sem akar bootolni egyik sem,biztos neki is elege lett a másfél napi próbálgatásból.Eddig mindig én javítottam a gépeimet sőt kétszer meg is bántam,hogy számtek boltba vittem kifizettem a pénzt lustaságból aztán mindig én jöttem rá a hibára és csináltam meg.
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nem tudom,máról szerintem hagyom a francba felidegelt.A régi gépemet anno össze raktam ahhoz 4 évig hozzá sem kellett nyúlni.
-
-
Most próbálom majd az A1-A2 slotot a másikban is hibáztak egymás mellett szerintem itt is az lesz csak ilyenkor bios reset kell mindig mikor átrakom őket mert jön a 3 sípjelzés nem bootol és nincs kép.Más nem egyvalamiben már profi vagyok a bios elem kiszedésében.
#jeni Már tegnap óta annyiszor kiszedtem a ramokat,hogy garantálom neked,hogy jól a helyükön vannak.Na most szóval akkor kompatibilitásból az az egy betű nem gáz?Mert a listán rajta van a nézett ram.
-
Akkor elég sok hibás lenne kiadva mert amazonon fele ember panaszkodott rá. A ramokat 1 hónapja vettem a többi alkatrésszel együtt szóval holnap felhívom a kereskedőt aztán meglátjuk. Egy ramot már találtam a listán abban csak egy betű eltérés van amit boltban kapni gvr helyet gvk vagy mi de azt mondják ugyan az a kettő csak a színeltérés miatt más az utolsó betűr fekete/piros.
Az a baj én ahhoz az állítgatáshoz nem értek mert nem is értem mit miért és mire állítgassak, állítgattam én de úgy sem lett jobb aki vágja lehet ő betudná.
-
Én már kezdek belefáradni ebbe az egészbe tegnap óta ezt basztatom egy csomó variációt kipróbáltam van 3 sípjelzés azt hiszem egy hosszú kettő rövid eddig videokártyát olvastam valahol de valaki írta,hogy pl asus nál ez memória hiba jelzése.Szóval olyan is van mikor megjelenik ez a síp jelzés akkor pl nincs kép a monitor meg pihenő módban marad,de másik kártyával is próbáltam ott is csinálta néha.Anno olvastam az alaplap után is pl amazonon felhasználók sokan nem dicsérték bosszankodtak páran meg dicsérték msi b550-A pro szóval kezd kicsit elegem lenni az amd platformból intellel nem kellett ennyit szenvedni.
Lehet megpróbálom becseréltetni a ramokat.állítgattam már abban is amit írsz de ugyan úgy rögtön sok piros error
-
-
Lenne egy kérdésem adott egy amd ryzen 7 3700X processzor egy msi b550-A pro alaplappal meg egy dual chanel 2x16g az az 32gb GOODRAM 32GB DDR4 3000MHz IR-X3000D464L16/32GDC ram volt nagyon ritkán kék halálom kernel power hibát írt azt mondták lehet táp ellátás is de aztán elkezdtem ellenőrizgetni a gépet és memória hiba lett dual chanelben viszont a ramok egyenként hiba mentesen mennek a teszt alatt
dual chanel teszt
Meg néztem a kompatibilitási listát amit sajnos előzőleg nem nagyon néztem már vásárlás előtt és a goodram ugye nincsen benne,de valaki azt mondta talán ha manuálisan állítanám be a ramot megoldódhatna a hibázás dolog ez lehetséges?
Egyébként mivel 3000mhz a ram alapból ugye 2400-on megy és xmp-vel állítom 3000mhz-re de 2400 alapon is hibáznak.Cserén kívül lehet valami megoldás?Nem gondoltam az amd ennyire finnyás.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Az eddigi legolcsóbb, 3D V-Cache-t használó CPU-ját hozta forgalomba az AMD
- World of Tanks - MMO
- Facebook és Messenger
- Motorola Signature - mielőtt aláírnád...
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VR topik
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja - up: 2026.03.05
- Második villámcsapás: teszteltük a ROG Raikiri II Xbox kontrollert
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5300 13,3" FHD IPS touch, i5 - i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4203, 94% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest