Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Engedély kapott az Apple Watch alvási apnoe funkciója
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- 6 Android főverziót ígér a Samsung
Hirdetés
-
Raspberry Pi Zero W külső antenna újrahasznosított alkatrészekből
lo Forrás: Raspberry Pi Zero W external antenna modEgy projekthez kellett egy RPi Zero W, de sajnos a WiFi vétel nem volt...
-
A Google adatközpont és a vízhiány
it Chile fővárosában akart egy adatközpontot a Google, de a helyiek nyomására leállították a projektet. Adatközpont viszont így is lesz, csak épp megoldják léghűtéssel, nem pedig a helyben oly értékes vizet használják.
-
Úgy tűnik, hogy jön a Horizon Zero Dawn Remastered
gp Hivatalos bejelentést még nem kaptunk, az amerikai korhatár-besorolás oldalára került ki az új kiadás.
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
veterán
válasz arnoldito #2508 üzenetére
Nem lenne jobb 2x16 3200 cl16 predator 60-ért?
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz arnoldito #2522 üzenetére
4db modul nagyobb terhelest ró a memoriavezerlore mint 2, ezert javasolták. Legalabbis eddig igy volt, stabilabb-gyorsabb 2-vel.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Ribi
nagyúr
válasz arnoldito #2566 üzenetére
Nem a 3733 a legjobb, minden ami 3600 felett van és még 1:1-ben mennek a ramok, az tuning.
Ezt fel lehet tolni 3800-ra, de még fölé is, csak szerencse kérdése meddig bírja a rendszer. Emiatt a 3600 az optimális, mert azt tudnia kell és onnantól az időzítéseket érdemes faragni.
Illetve programja is válogatja, mert van aminek sokat számít az időzítés, másnál meg kb. csak a freki. -
palfitom
félisten
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz arnoldito #2566 üzenetére
Nekem hynix cjr-es Patriot Viper 4 3400-as van, 2*8G 30e volt, szerintem annyi eleg. 3533-on megy (IF 1766) de 3800on is lazabb idozitesekkel viszont az IF 1800 és felette bugos még és beragad a proci órajel.
Érdekességképpen tegnapi prociból x264 stream, ejjeli idle hwinfo adatokat tartalmazo screenshot, mi hogy alakult minmax. Max hőmérséklet csalóka mert egy kicsit ment csak fel amikor megtoltam mással is stream közben.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
warcat
veterán
válasz arnoldito #2952 üzenetére
Túl akartok költekezni mindketten, abból ítélve, hogy nem írtátok le, milyen szolgáltatások kellenek feltétlenül az alaplaptól ami miatt ezekkel szemeztek, és ami nincs rajta a Giga Aorus Elite-n 200€-ért
3700x miatt meg tényleg felesleges ennyit alaplapra költeni.Béna Bios lehet egyedül a probléma, a proci annyival kevesebbet eszik mint az előző generáció,hogy bármiben menni fog 99.5% teljesítményen (legalább) ami az előző szériában hasonló procit elbírt.
[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
Leon77
őstag
válasz arnoldito #3160 üzenetére
Na basszus lehet veszek egy 3700x-et, aztán, ha nem tetszik a lapomban (mert lapot nem veszek másikat az fix.) visszaviszem 14 napon belül és csókolom. De, ha lesz 5% mínuszom egy 570-hesz képest szintetikus tesztekben, akkor nagy ívben tojok rá , mert játszani például 1080p-ben játszom 1080 ti mellett 75hz-s moncsival, szóval, hogy 150, vagy 160 fps az olyan, mint a megboldogult matek tanár: már nem oszt, nem szoroz.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
Leon77
őstag
válasz arnoldito #3165 üzenetére
Nekem 1700 van all core 3900-on, 1,45 volton és kb ennyi a vége épített full vízzel. És néztem az autó eredményeket... és lenyűgöztek. Ráadásul a 3200-as ramom sem megy csak 3000-en cl16.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
veterán
válasz arnoldito #3183 üzenetére
Köszi a hőmérőt, de kihagyom! Midenből a legfrissebb stabil van fent, bekaphatják, hogy megint a vásárlókkal teszteltetnek. Annyit költenének béta teszterekre, mint marketingre, mindenki jobban járna. A 104 fok amúgy nekem is gyanús, mert tegnap este biztosan nem érte még el a 90 fokot sem, mégis UEFI figyelmeztetéssel indult a rendszer, és 70+ fokkal UEFI alatt, most viszont nem volt figyelmeztetés, ráadásul 61 fokot láttam meg elsőként, amikor beléptem, és felolvasta az értékeket. Persze, víz alatt az ért gyorsan is hül a rendszer, lehetetlen megmondani, mi is történik ilyenkor.
Gigabyte X570 GAMING X-et használ valaki? Vagy, hallott róla bárki bármi rosszat?
@Alpi: DC. Próbáltam úgyis, hogy manuál hőfok/RPM értékeket adok meg, úgyis, hogy itt végig 100 százalékot adok meg, most pedig disabled-en van, így hajt ezerrel.
@Puma K: remek kör lesz ez is, a munkám miatt nem maradhatok két napra sem gép nélkül, nem hogy hetekre. Vehetek egy másik deszkát, aztán ha mázlim van, ezt majd valamikor cserélik, amitől bukóval szabadulhatok. Remek kilátások. Ráadásul, már nincs nálam az 1600X-em sem, szóval a BIOS frissítés is csak nyűg lenne, úgyhogy most már muszáj lesz az X570 kínálatból néznem valamit egy "csöves" 3600-hoz... Ha tudom, hogy ez lesz, inkább élből 3700X + X570 párosra szavazok.
[ Szerkesztve ]
-
szente
addikt
Hali!
Arra a hőmérőre esetleg tudnál dobni egy linket? Régen rendeltem eBayről, de most kajak nem találom.
Timer: Hát sajnálom, hogy szopsz, nekem is volt egy kis afférom, mert nekem az Intel SSD-mre nem tudtam Win-t telepíteni, mert hiába látta a BIOS, a telepítőbe már nem látszódott, hiába próbáltam bármilyen beállítást, vagy drivert, csak egy másik SSD-ről tudtam átklónozni.
Illetve azt is nehéz megszokni,hogy idle nagyon ugrálnak a hőfokok. -
tag
"A harmadik hogy lehet kapni hőmérőt, vagy oda adom szívesen, egy nagyon vékony lap a CPU meg a hűtő közé, és egy kábel végén egy kijelző, az pontosan írja az ott lévő hőt. Így kiderülne mi is van."
Be tudnád dobni a közösbe az infót, hogy mi a típus és hol lehet venni!
Bocs, most látom, hogy már megírtad.
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz arnoldito #3615 üzenetére
Nem lett jó, ha Auto akkor elindul CL 16 és 15 is, 14 nem. Ha disabled akkor semmit nem vesz be a gyomra. Lehet várok még pár biost aztán pár hónap múlva újra neki esek. Az is lehet hogy a 4 modullal túl sokat akarok, pedig a CL 16-16-16-32 is nagyon jó 3733-on 24/7-ben.
sittes79
Minimális terheléssel most ennyi.
beef
Azt a hűtőset egyébként sem érdemes megvenni, viszont amit én vettem az még annyiért is bomba ajánlat.
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz arnoldito #6100 üzenetére
Soc 1,13-15V
Ramok 1,439V
Cpu 1,439-61VTudom nem éppen baráti feszek , de én amit vettem azt teljes egészében akarom kihasználni nem pedig dadusgatni meg visszafojtani hogy minnél több évig elmenjen, mert átlag max 2 évente cserélem és eddig egy proci sem adta meg magát pedig álltalában már az első héttől üveghangon ketyegnek. (ennyi erővel vehetnék mást is..)
1600X-em is 2 évet ment olyan fesszel és frekivel ami a "neten beharangzott optimálnak" a közelében sem járt.
Degradáció ide vagy oda de az a kezdetektől az utolsó napjáig, míg ki nem pattintottam a lapból hozta ugyanazt a teljesítményt! FX -el is ugyanez volt...
Biztos hogy károsodott valamilyen szinten nem azt mondom, mint egy megkimélt példány de ez maximum az élettartamból csíphetett le.Ezért is kerekedik ki a szemem mikor már noname userek a redditten ilyen olyan méréssel kitalálják hogy 10/20/30% (most csak mondtam valamit) degradációt érnek el akár már pár hónap alatt... Természetesen maga a teszt és folyamata már nem kerül nyílvánosságra. Sőt mi több ugyenezek userek tolják fel az ln2-es bencheket hwbotra... szval izé
Aztán ezek az irományok elkezdenek szentírásnak berögzülni a forumokon..[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz arnoldito #6103 üzenetére
Ez biztos nem ennyi akart lenni sztem : "1.35V-1.5V Soc" inkább csak a ramok
45fok /per modul sem vészes nekem is több órás csapatás után is épp hogy csak 40 fölé mennek igaz 15centire van tőlük egy 14-es Viper ,de nem rájuk van irányítva csak kapnak a légáramból..[ Szerkesztve ]
-
-
SECTORnooB
addikt
válasz arnoldito #7179 üzenetére
Nálam az Asus új ABBA verzóval átlag 4.225 és 4.275Ghz között ugrált BFV-ben (sima 3600 PBO-val) PBO nélkül 4.2Ghz végig.
Csak ugye (nálam legalábbis egy határ szar minden tekintetben) így visszakerült az 5216-os verzió. Jelenleg 4.125 és 4.2Ghz között ugrál BFV-ben.[ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
válasz arnoldito #7404 üzenetére
Nekem ugyanez jöhetne MSI Bios-hoz, mert Alpi küldött nekem videót, de az asus-hoz van és az istenért nem találtam fél óra turkálás után sem azokat a beállításokat amik nála vannak. Illetve lehet ott vannak csak másabb néven, annyira meg nem merek nyúlkálni. Egyedüli gondom, hogy játék alatt egyedül akkor van all core 4200 ha a ryzen masterben beállítom. Ha Biosban állítgatok, akkor össze vissza ugrálnak az órajelek folyamatosan és 39**Mhz-ig boostolnak a magok. Nem akarok 4,2 fölé menni, de a papír értéket szeretném hozni, minél kevesebb fesszel persze, hogy még stabil is maradjon a rendszer. Ez csak tipp de gondolom a minimum fps-eknek jót tesz ha nem ugrabugrál 3,6 és 3,9 között hanem stabil 4,2-n megy folyamatosan terhelés alatt.
-
Alpi.
addikt
válasz arnoldito #7472 üzenetére
Magamrol egy kepet, amikor hangolom ? (allitom-ot irtam eloszor, de az eleg felreertheto lett volna XDDD)
Kezzel van belove minden kb., de mindenkinek vannak apro kis titkai, ezek az enyemek. :) Egyebkent nem olyan regen leszedtem a Dram calculatort es ahogy neztem bdie es zen2 parosra egeszen jo kepletet ad ! Onnan mar nem sokat lehet javitani.https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
fudi2002
veterán
válasz arnoldito #7769 üzenetére
Nos, ilyen értékeket 4modullal az is megy: 16-19-19-19-38
Nekem az volt a gondom, hogy 2 modullal viszont simán megy nekem 15-19-15-15-30-at. Na ezt nem tudtam 4 modullal csak ha egekbe toltam a soc és vddg feszeket. (1.1 körülre, nekem az már sok) Így hát ha valakinek 32gb kell, annak ballistix 2x16gb 54.eért.
Ne haragudj, de az általad linkelt memóriát a lehető legrosszabbnak tartom ár-értékben, merthát az ára a bdie szintjét súrolja, de a teljesítménye pedig a 30.000-es kategóriát...[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
warcat
veterán
válasz arnoldito #7769 üzenetére
4x8GB sima 3000/C15 Ballistix Sport LT BLS2K8G4D30AESBK megy 3600C16-on.És még C14-en is eljut a Windowsig, biztosan lehetne faragni még az értékeken, ha lenne hozzá türelmem.
Ahogy írtam már korábban,az E-die pont, hogy kevésbé terheli a memóriavezérlőt 4 stick esetén, mint bármi más.
Egyébként samu b-dieból is van kifejezetten gyenge,ezen a ponton EU-n belül nem is próbálkoznék egyetlen "olcsó" darabbal sem, a jobb szériákat behabzsolták és prémiummal adják tovább az overclockers.uk és társai.
(amcsiknál neweggről még lehet szerezni időnként)Ezért ha nem akarsz brutálisan túlfizetni, az egyetlen racionális választás a micron e revision, szerencsére olcsó és van bőven belőle.
[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
-
warcat
veterán
válasz arnoldito #7775 üzenetére
Dram calculator adataival megy, max 45 perc volt beállítani és gyorstesztelni (+éjszakára magára hagyni számolgatni).
23k volt a kitek darabja, az alzás kit árából pont kijön a kettő
Angolokat irigylem, nekik ingyenes szállítással és mert nem kell áfakülönbözetet fizetni, úgy ~20500 Ft volt az akciós ár júliusban.EA: It's in the crate!
-
fudi2002
veterán
válasz arnoldito #7777 üzenetére
Hehe mondtam én
VDDG 1,09v tehát az "egekben". (ez elvileg kevesebb is kellene legyen mint a soc, de ez mellékes már )
Soc-od is 1.09 (1.1 fölé nem javasolt menni)
Pontosan ennyit tudott 4 modull ballistix-el a tomahawk-om, csak ez nekem nagyon sok.Hogy kontraszt legyen:
A mostani 2x8 ballistix-el.
Ram: 1,4v
3600 cl15-19-15-15-30
VDDG - 0.95v !!!!!
Soc - 1.025 !!!!!
Szóval ennyit a 4 modullal én nem feszeltem szét a cuccomat-ról...Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
nagyúr
válasz arnoldito #8102 üzenetére
30 min FPS helyett 50-60 min FPS többet ér mint a max 200 FPS.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
Állásajánlatok